Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περίοδος και μπάνιο στη θάλασσα

Sagapo

Recommended Posts

Έχετε σκεφτεί ότι αυτές ο απόψεις είναι απόηχος μισογυνικών δοξασιών, σύμφωνα με τις οποίες η γυναίκα και οι βιολογικές λειτουργίες της είναι ακάθαρτες και το αίμα της περιόδου taboo; Όταν θεωρούμε ότι μια σταγόνα αίμα περιόδου μπορεί να μολύνει ολόκληρη παραλία, τότε μιλάμε αποκλειστικά για ηθική/τελετουργική μόλυνση. Αν ένας άντρας γρατζουνιστεί σε ένα βραχάκι στη θάλασσα, η πρώτη μας σκέψη είναι "μπλιαχ, μολύνει τον κόσμο με το αίμα του;"

Δεν το λέω για να επιτεθώ στη συμφορουμίτισσα, που απλώς μεταφέρει τα taboo της κοινωνίας μας. Ούτε ισχυρίζομαι ότι εγώ είμαι απαλλαγμένη από τέτοια taboo. Αλλά καλό είναι να ψάχνουμε λίγο τέτοια θέματα. Αν θέλετε, γκουγκλάρετε τους όρους gender, purity, menstruation, έχει πολύ υλικό στο διαδίκτυο.

Βιολογική λειτουργία είναι και η ροχάλα που θα ρίξει ο άλλος εκεί που θα κάνει μπάνιο το παιδί μου.. μολύνεται όλη η θάλασσα με την ροχάλα? όχι δεν μολύνεται.. μολύνεται όλη η θάλασσα με την περίοδο της κάθε "κυρίας" που θέλει να κάνει με αυτό τον τρόπο μπάνιο? όχι δεν μολύνεται, πειράζει όμως που δεν θέλω να κάνω εκεί δίπλα μπάνιο και εγώ και το παιδί μου?? επίσης άμα μου έρθει να κατουρήσω να το κάνω κιόλας....κάποια πράγματα είναι θέμα παιδείας.... και όχι taboo...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 66
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βιολογική λειτουργία είναι και η ροχάλα που θα ρίξει ο άλλος εκεί που θα κάνει μπάνιο το παιδί μου.. μολύνεται όλη η θάλασσα με την ροχάλα? όχι δεν μολύνεται.. μολύνεται όλη η θάλασσα με την περίοδο της κάθε "κυρίας" που θέλει να κάνει με αυτό τον τρόπο μπάνιο? όχι δεν μολύνεται, πειράζει όμως που δεν θέλω να κάνω εκεί δίπλα μπάνιο και εγώ και το παιδί μου?? επίσης άμα μου έρθει να κατουρήσω να το κάνω κιόλας....κάποια πράγματα είναι θέμα παιδείας.... και όχι taboo...

kai εγω συμφωνω σε αυτό....ότι μου αρεσει να νιωθω ότι είναι καθαρα....κατά τα αλλα ουτε με τη ροχαλα , ουτε με τα ουρα, ουτε με την περιοδο , ουτε με τα κακα μολυνεται η θαλασσα....

kai εγω συμφωνω σε αυτό....ότι μου αρεσει να νιωθω ότι είναι καθαρα....κατά τα αλλα ουτε με τη ροχαλα , ουτε με τα ουρα, ουτε με την περιοδο , ουτε με τα κακα μολυνεται η θαλασσα....

Αυτή είναι η αλήθεια. Η θάλασσα δεν μολύνεται απο μια ανοιχτή πληγή ή απο λίγο αίμα. Άλλα πράγματα την μολύνουν και έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας.

sj3dp3.png

Καλησπέρα κορίτσια,κάθε χρονο το ίδιο άγχος...Να μην έχω περίοδο στις διακοπές...επειδή δεν έχω σταθερό κύκλο θα ήθελα οποίες κοπέλες έχετε σχετική εμπειρία να μου πείτε τι κάνατε όταν ενώ ήσασταν διακοπές αδιαθέτησατε.κανατε μπάνιο ή οχι;;;;

Sagapo υπαρχουν 2 τροποι.

1. Το ταμπον (καλο θα ειναι να το δοκιμασεις πριν μηπως δεν σε βολευει)

2. Φαρμακα, που θα σου δωσει ο γιατρος οχι γιατι θα σου αλλαξουν τον κυκλο (1-2 μηνες απο την στιγμη που θα τα διακοψεις ο κυκλος σου θα γινει οπως πριν) αλλα γιατι εχουν σοβαρες παρενεργειες...

απο εκει και περα οποια ξερει παραλια χωρις πιπι, κακα, ροχαλες, σακουλες, σκυλια, μωρα (εκτως αν φορανε πανα), που δεν περνανε πλοια, καραβακια και δεν σαλπαρει ο "εχω και κοττερο, παμε μια βολτα" ας την στειλει με π.μ (ευχαριστω)

Το να φορέσεις ταμπόν για 2 ώρες που θα είσαι στη θάλασσα σίγουρα δεν δημιουργεί πρόβλημα ούτε σε εσένα που το φοράς, ούτε στους άλλους που κάνουν μπάνιο δίπλα σου. Εγώ τις πρώτες μέρες πονάω, κρυώνω, έχω μεγάλη ροή & δεν νιώθω βολικά να κάνω μπάνιο, αλλά από την 3η μέρα & μετά βάζω ταμπόν στη θάλασσα από 20 χρονών. Αν η περιοχή είναι καθαρή όταν το φορέσεις & το αλλάζεις συχνά ανάλλογα με τη ροή σου, είσαι σίγουρα ΟΚ.

Διαφημίσεις

Sagapo υπαρχουν 2 τροποι.

1. Το ταμπον (καλο θα ειναι να το δοκιμασεις πριν μηπως δεν σε βολευει)

2. Φαρμακα, που θα σου δωσει ο γιατρος οχι γιατι θα σου αλλαξουν τον κυκλο (1-2 μηνες απο την στιγμη που θα τα διακοψεις ο κυκλος σου θα γινει οπως πριν) αλλα γιατι εχουν σοβαρες παρενεργειες...

απο εκει και περα οποια ξερει παραλια χωρις πιπι, κακα, ροχαλες, σακουλες, σκυλια, μωρα (εκτως αν φορανε πανα), που δεν περνανε πλοια, καραβακια και δεν σαλπαρει ο "εχω και κοττερο, παμε μια βολτα" ας την στειλει με π.μ (ευχαριστω)

Στο πρωτο κομματι, συμφωνω.

Στο δευτερο, διαφωνω. Πρωτον, γνωριζω απειρες ερημικες παραλιες ανα την Ελλαδα. Δευτερον, αν ειναι να πηγαινουμε ολοι με αυτη τη λογικη (δηλ "αφου ο αλλος μπορει να κατουρησει, ας αδειασω κι εγω το βοθρο μου ή ας μπω με περιοδο, σιγα") τοτε καηκαμε. Γι αυτο ειναι τοσο βρωμικες οι παραλιες. Εδω πηγα στο Σχινια για μια βουτια σε οργανωμενη παραλια, η τουαλετα πεντακαθαρη ουτε ενας εμπαινε, η θαλασσα βουρκος. Αν ειστε περηφανοι γι αυτο και θελετε να το διαιωνισετε, τι να πω....καλη συνεχεια...

ΥΓ οσο για τα σκυλια, ειχε ενας ενα σκυλο, τον ειχε και πηγε να κατουρησει στην ακρη διπλα απο πιστιρικια κι αυτος δεν του φωναξε, αμεσως του την ειπαν 2-3 οικογενειες και εφυγε τρεχοντας, ο γυφτος.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η θάλασσα δεν μολύνεται απο μια ανοιχτή πληγή ή απο λίγο αίμα. Άλλα πράγματα την μολύνουν και έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας.

Δεν μιλαμε για την προστασια της αλιειας και της Καρετα-Καρετα, οντως δεν τους επηρεαζουν αυτα. Αλλα το να μπει η αλλη με περιοδο ή αλλος να κατουραει και να μπει μετα το παιδι μου, το θεωρω απαραδεκτο.

Δεν μολύνεται απο αυτό η θάλασσα, απλώς είναι σιχαμερό. Κι εγώ θα σιχαινόμουν αν εκεί που έκανα μπάνιο έβλεπα μερικά κόπρανα να κολυμπούν μαζί μου. Όμως δεν θα έβγαινε και με κόκκινη σημαία η παραλία γι'αυτό.

Όσο για το θέμα της περιόδου ταμπόν και όλα καλά. Ούτε μολύνεις τίποτα, ούτε και σε καταλαβαίνει κανείς. Κάπου διάβασα κάποια κοπέλα που μπαίνει χωρίς καν σερβιέτα. Δεν το κατακρίνω, αλλά προσωπικά ούτε σερβιέτα θα φόραγα γιατί φαίνεται αλλά ούτε χωρίς τίποτα θα έμπαινα. Στην ιδέα και μόνο οτι μπορεί να λερωθώ και να γίνω ρεζίλι προτιμώ να μην πάω για μπάνιο.

sj3dp3.png

Αύριο φεύγουμε για θάλασσα και μακάρι να μην τα διάβαζα όλα αυτά!!!

Είπε και ο γιατρός στα παιδιά να κάνουν γαργάρες και βουτιές στο θαλασσινό νερό.....του είπα βέβαια ότι οι θάλασσες δεν είναι όπως παλιά, από πάνω έχουν ολόκληρη στρώση αντιηλιακών, αλλά δε φανταζόμουν ποτέ ότι μπαίνουν και με περίοδο και δίπλα μπορεί να έχει παιδάκια που πίνουν "γκαζόζα".....

Σόρρυ, bloody mary ήθελα να πω.

Τη στιγμη που το εντερο ειναι το πιο ακαθαρτο οργανο του ανθρωπινου σωματος και η λειτουργια του ειναι να αποβαλει κοπρανα σαφως και μολυνεται η θαλασσα!!!

Εγω με περιοδο δεν μπηκα στην θαλασσα ουτε και θα μπω ποτε στη ζωη μου, και φυσικα το κατακρινω (και οχι μονο αυτο) τη στιγμη που ο μονος ιδανικος/καταλληλος χωρος για να αποβληθει το βρωμικο αιμα και τα απορριματα δεν ειναι φυσικα η θαλασσα αλλα η λεκανη της τουαλετας και το χαρτοδοχειο, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

Σαφως και δεν μολυνεται η θαλασσα μονο απο τα παραπανω, απλα τα προαναφερθεντα ειναι ανθρωπινες λειτουργιες και οφειλουμε να μην εθελοτυφλουμε σε τοσο στοιχειωδεις για την υγεια καταστασεις.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Για τις κοπέλες που σιχαίνονται επειδή κάποια μπήκε με περίοδο στη θάλασσα ή επειδή κάποιος πέντε ομπρέλες πιο κει είχε τραύμα, προτείνω να μην ξαναπάνε θάλασσα ποτέ στη ζωή τους. Εκεί καταλήγουν τα λύματα των πόλεων, τα απόβλητα των πλοίων , οι πετρελαιοκηλίδες και άλλες ακαθαρσίες που τα θαλάσσια ρεύματα παρασύρουν παντού. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο δηλαδή?

δεν το πιστευω απλα

ειστε οκ δλδ το παιδι σας να κανει μπουρμπουληθρες διπλα σε μια κυρια που μπηκε με περιοδο

βασικοι κανονες υγιεινης παιδια

σε οτι περναει απ το χερι μας εστω

Για τις κοπέλες που σιχαίνονται επειδή κάποια μπήκε με περίοδο στη θάλασσα ή επειδή κάποιος πέντε ομπρέλες πιο κει είχε τραύμα, προτείνω να μην ξαναπάνε θάλασσα ποτέ στη ζωή τους. Εκεί καταλήγουν τα λύματα των πόλεων, τα απόβλητα των πλοίων , οι πετρελαιοκηλίδες και άλλες ακαθαρσίες που τα θαλάσσια ρεύματα παρασύρουν παντού. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο δηλαδή?

Δεν νομιζω ομως να μπορει ενα πλοιο να πεταξει ας πουμε ως εναλλακτικη, ενω μια γυναικα με περιοδο απλα μπορει να μην μπει στη θαλασσα, τοσο απλο!!! Γιαυτο τονιζουμε οτι ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ας το κανουμε!!!

Το πλοιο ειναι ενα μεταφορικο μεσο που δημιουργηθηκε με σκοπο τη διευκολυνση των ανθρωπων που ζουν σε νησια, ειτε για την επικοινωνια τους, ειτε για τη μεταφορα τροφιμων, ιατρικων εφοδιων ακομα και για τη μεταφορα ανθρωπων που χρηζουν ιατρικης παρακολουθησης σε ορισμενες επειγουσες καταστασεις, οποτε η συγκριση για τα αποβλητα και τις πετρελαιοκηλιδες των πλοιων ειναι εντελως αστοχη!!! Δυστυχως εδω δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα διοτι ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ (οπως προανεφερα)!!!

Νομιζω οτι ολα ειναι θεμα Παιδειας, τελικα.

Σου λεει ο αλλος "εδω βρωμιζει ο αλλος με πετρελαιο, το να κατουρησω τους πειραξε;", ομοιως "εδω αλλοι κλεβουν εκατομμυρια, να φοροδιαφυγω μερικα χιλιαρικακια;" και παει λεγοντας. Γι αυτο καταντησαμε οπως καταντησαμε. Δικαιολογιες για να επιτρεπουμε στον εαυτο μας να καταπαταει τα παντα. Ο εαυτουλης μας και ζαμανφου (λαικιστι).

Το πλοιο ειναι ενα μεταφορικο μεσο που δημιουργηθηκε με σκοπο τη διευκολυνση των ανθρωπων που ζουν σε νησια, ειτε για τη επικοινωνια, ειτε για τη μεταφορα τροφιμων, ιατρικων εφοδιων ακομα και για τη μεταφορα ανθρωπων που χρηζουν ιατρικης παρακολουθησης σε ορισμενες επειγουσες καταστασεις, οποτε η συγκριση για τα αποβλητα και τις πετρελαιοκηλιδες των πλοιων ειναι εντελως αστοχη!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ!!!

Yπάρχουν κανόνες για τη διαχείριση αποβλήτων πλοίων , για τα σκουπίδια που μαζεύονται ή τα χημικά απόβλητα , οι οποίοι πολλές φορές δεν τηρούνται , ειδικά όταν δεν γίνονται έλεγχοι, και καταλήγουν στη θάλασσα. Ή η περίπτωση ατυχημάτων τύπου Sea Diamond στη Σαντορίνη. Kαι φυσικά δεν είναι η μόνη αιτία ρύπανσης της θάλασσας τα πλοία. Καλά , δεν πρωτοτυπώ οταν λέω ότι οι θάλασσες είναι μολυσμένες , αυτό είναι γνωστό τοις πάσι.

Εξού και η απορία μου , όταν λέτε μερικές ότι σιχαίνεστε να μπείτε ή δεν αφήνετε το παιδί σας να κολυμπήσει, γιατι μπήκε κάποιος με πληγή ακόμα ανοικτή, με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε ποτε να πηγαίνατε στη θάλασσα, γιατί η μόλυνση προέρχεται από πολλές και πολύ πιο σοβαρές αιτίες. Τόσο αθωότητα πια και νομίζετε ότι κατά τα άλλα οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες ?

Διαφημίσεις

Yπάρχουν κανόνες για τη διαχείριση αποβλήτων πλοίων , πχ για τα σκουπίδια που μαζεύονται ή τα χημικά απόβλητα , οι οποίοι σε πολλές φορές δεν τηρούνται , ειδικά όταν δεν γίνονται έλεγχοι, και καταλήγουν στη θάλασσα. Ή η περίπτωση ατυχημάτων τύπου Sea Diamond στη Σαντορίνη. Kαι φυσικά δεν είναι η μόνη αιτία ρύπανσης της θάλασσας τα πλοία. Καλά , δεν πρωτοτυπώ οταν λέω ότι οι θάλασσες είναι μολυσμένες , αυτό είναι γνωστό τοις πάσι.

Εξού και η απορία μου , όταν λέτε μερικές ότι σιχαίνεστε να μπείτε ή δεν αφήνετε το παιδί σας να κολυμπήσει, γιατι μπήκε κάποιος με πληγή ακόμα ανοικτή, με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε ποτε να πηγαίνατε στη θάλασσα, γιατί η μόλυνση προέρχεται από πολλές και πολύ πιο σοβαρές αιτίες. Τόσο αθωότητα πια και νομίζετε ότι κατά τα άλλα οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες ?

Νομιζω οτι σου εχουμε απαντησει πολλες φορες, οπως στο ακριβως προηγουμενο μηνυμα μου. Το οτι βρωμιζει ο αλλος, δε σημαινει οτι θα βρωμιζεις κι εσυ.Απλα.

Επισης αλλο το να κολυμπας στο λιμανι του Πειραια, με πετρελαιο, και αλλο στα Κουφονησια ναι ειναι πιο αραιη η μολυνση. Αν μια καποιος αιμορραγει ακριβως διπλα μου, δεν ειναι αρκετα αραιωμενο. Ειναι θεμα υγειας και σεβασμου στον αλλο....

Ναι ρε κορίτσια, ας μιλάμε λογικά να μπει η άλλη με περίοδο και να ειναι δίπλα στο μωρακι μου που βουτάει το κεφαλακι του μεςα ειναι αηδία πως να το κάνουμε; Ξεφτίλα ρε παιδια! Αν θέλουν κάποιες να μπαίνουν ετςι ας πανε καπου που δεν εχει πολυ κοςμο

Το θέμα με εκανε και σιχάθηκα λίγο , σορυ κιόλας μου φαίνεται αδιανόητο... Ας αρχίσουμε να κάνουμε και την ανάγκη μας εκει μεςα... Και γιατι τα μικρα να φοράνε πάνα στο κατω κατω!! Ευκαιρία και για toilet training! :roll:

Τόσο αθωότητα πια και νομίζετε ότι κατά τα άλλα οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες ?

Το ακριβως αντιθετο λεμε, οτι οι θαλασσες δεν ειναι καθαρες, γιαυτο προσπαθουμε ΟΠΩΣ μπορουμε να τις διατηρησουμε καααπως πιο καθαρες. Δεν ειναι θεμα αθωοτητας, ειναι θεμα ευσυνειδησιας καθαρα!!!

Να σημειωσω επισης οτι στο προηγουμενο μου μηνυμα προσθεσα μια προταση, αλλα η ασχετη δεν γνωριζω πως να το εμφανισω :oops: αφου πλεον εχει γινει quote απο αλλο χρηστη.

Kαλά , η συζήτηση έγινε διαγωνισμός ποιός σιχαίνεται περισσότερο εδώ μέσα. Να δούμε ποια θα πάρει το βραβείο. Να πω και γω ότι σιχαίνομαι γιατί κάποιες εδώ μέσα έχουν κολπικές εκκρίσεις ( ή μηπως καμία δεν έχει ? ) ή ρινικές ! Για να μην πω ότι κάποιες μπαίνουν και ιδρωμένες από τον καυτό ήλιο και μολύνουν τη θάλασσα ενώ τα παιδιά δίπλα κάνουν μπουρμπουλήθρες!

Ασφαλώς μπορούμε να ανταλάσσουμε συμβουλές υγιεινής , αλλά κάποιες γινεστε γραφικές. Όπως είπα και πριν , διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην αφήνουμε σκουπίδια στην παραλία, από τα οποία τα περισσότερα δεν αποσυντίθενται όσα χρόνια και αν περάσουν και αυτά , όντως , ρυπαίνουν...

Ναι ρε κορίτσια, ας μιλάμε λογικά να μπει η άλλη με περίοδο και να ειναι δίπλα στο μωρακι μου που βουτάει το κεφαλακι του μεςα ειναι αηδία πως να το κάνουμε; Ξεφτίλα ρε παιδια! Αν θέλουν κάποιες να μπαίνουν ετςι ας πανε καπου που δεν εχει πολυ κοςμο

Το θέμα με εκανε και σιχάθηκα λίγο , σορυ κιόλας μου φαίνεται αδιανόητο... Ας αρχίσουμε να κάνουμε και την ανάγκη μας εκει μεςα... Και γιατι τα μικρα να φοράνε πάνα στο κατω κατω!! Ευκαιρία και για toilet training! :roll:

Όσο για το μωράκι σου , λυπάμαι που το λέω ,και στα βάθη του Ειρηνικού να το πας, καθαρές θάλασσες για να βουτάει ανενόχλητο το κεφαλάκι του δεν θα βρεις. Εγιναν εκεί οι πυρηνικές δοκιμές και ακόμα καθαρίζουν.

Kαλά , η συζήτηση έγινε διαγωνισμός ποιός σιχαίνεται περισσότερο εδώ μέσα. Να δούμε ποια θα πάρει το βραβείο. Να πω και γω ότι σιχαίνομαι γιατί κάποιες εδώ μέσα έχουν κολπικές εκκρίσεις ( ή μηπως καμία δεν έχει ? ) ή ρινικές ! Για να μην πω ότι κάποιες μπαίνουν και ιδρωμένες από τον καυτό ήλιο και μολύνουν τη θάλασσα ενώ τα παιδιά δίπλα κάνουν μπουρμπουλήθρες!

Ασφαλώς μπορούμε να ανταλάσσουμε συμβουλές υγιεινής , αλλά κάποιες γινεστε γραφικές. Όπως είπα και πριν , διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην αφήνουμε σκουπίδια στην παραλία, από τα οποία τα περισσότερα δεν αποσυντίθενται όσα χρόνια και αν περάσουν και αυτά , όντως , ρυπαίνουν...

Όσο για το μωράκι σου , λυπάμαι που το λέω ,και στα βάθη του Ειρηνικού να το πας, καθαρές θάλασσες για να βουτάει ανενόχλητο το κεφαλάκι του δεν θα βρεις. Εγιναν εκεί οι πυρηνικές δοκιμές και ακόμα καθαρίζουν.

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω. Ο σκοπός είναι να κάνουμε τη ζωή μας απλή και όχι την τρίχα τριχιά.

Επίσης άλλο ήταν το θέμα και αλλού κατέληξε...

sj3dp3.png

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω. Ο σκοπός είναι να κάνουμε τη ζωή μας απλή και όχι την τρίχα τριχιά.

Επίσης άλλο ήταν το θέμα και αλλού κατέληξε...

Ωραια, και για να ληξουμε λοιπον το θεμα, πως προτεινεις, να γινει η ζωη μας απλη; Γιατι η προφανης απαντηση στο θεμα ειναι "εδω και δεκαετιες, η επιστημη φροντισε ωστε να κολυμπαμε χωρις να κολλησουμε κατι, χωρις να γινουμε ρεζιλι, χωρις να μολυνουμε το νερο, λεγεται ταμπον". Αρκετα απλη πιστευω. Αλλες το εκαναν περιπλοκο.

Ωραια, και για να ληξουμε λοιπον το θεμα, πως προτεινεις, να γινει η ζωη μας απλη; Γιατι η προφανης απαντηση στο θεμα ειναι "εδω και δεκαετιες, η επιστημη φροντισε ωστε να κολυμπαμε χωρις να κολλησουμε κατι, χωρις να γινουμε ρεζιλι, χωρις να μολυνουμε το νερο, λεγεται ταμπον". Αρκετα απλη πιστευω. Αλλες το εκαναν περιπλοκο.

Ακριβώς έτσι. Και αφού και οι γιατροί λένε ναι στο ταμπόν νομίζω οτι τα υπόλοιπα είναι απλώς λόγια.

Την καλημέρα μου.

sj3dp3.png

Φιλη μου το μωρακι μου εχει κολυμπήσει και καραιβικη και οι θάλασσα ηταν πιο καθαρή απο τις 'όμορφες' ελληνικές παραλίες !!!

Αν εσυ εχεις παιδια και ικανοποίησαι να μπεις μεςα οταν εχεις δει καποιον με πληγή να μπαίνει μεςα και η οταν ξερεις οτι κοπέλα με περίοδο εχει μπει μεςα δεν εχω τιποτα άλλο να πω, αυτο μονο τα λέει ολα!

Άλλο να λέμε οτι τη ξέρουμε οτι οι παραλίες ειβαι βρώμικες και άλλο να μας την λες που δεν μας αρέσει αυτη η κατασταση

Φιλη μου το μωρακι μου εχει κολυμπήσει και καραιβικη και οι θάλασσα ηταν πιο καθαρή απο τις 'όμορφες' ελληνικές παραλίες !!!

Αν εσυ εχεις παιδια και ικανοποίησαι να μπεις μεςα οταν εχεις δει καποιον με πληγή να μπαίνει μεςα και η οταν ξερεις οτι κοπέλα με περίοδο εχει μπει μεςα δεν εχω τιποτα άλλο να πω, αυτο μονο τα λέει ολα!

Άλλο να λέμε οτι τη ξέρουμε οτι οι παραλίες ειβαι βρώμικες και άλλο να μας την λες που δεν μας αρέσει αυτη η κατασταση

Α καλά, εδώ λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική και απελευθερώνουν τόνους σκουπιδιών, που? στα παρθένα , απάτητα εδάφη της Ανταρκτικής και νομίζεις ότι η Καραιβική είναι καθαρή. Πλανάσαι πλάνην οικτράν. Παντού μεταφέρεται η μόλυνση με τα θαλάσσια ρεύματα...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...