Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα μη την κορη μου

Vsofia

Recommended Posts

Γεια σαε ξανα! Λοιπον, η κορη μου ειναι 15 χρονων, 36 κιλα... δεν τρωει ουτε οσπρια, ουτε σαλατες, ουτε τυρι ασπρο, ουτε ψωμι μαζι με το φαγητο... ουτε φρουτα και λαχανικα... τρωει τα βασικα. Να σημειωσω οτι πινει γαλα, τρωει πολλες φορες την ημερα απο λιγο και -δυστηχως ή ευτυχως- τρωει πολυ αργα ( 1 ωρα + ) τι να κανω? Ανησυχω... οποια συμβουλη δεκτη!

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι 15 χρονών πια μπορεί να συζητήσετε για το θέμα της διατροφής και να βρείτε μαζί μια λύση. Δεν τρώει τυρί λευκό, μπορεί να τρώει τουλάχιστον κίτρινα τυριά. Άφησέ την να επιλέξει ένα λαχανικό ή ένα φρούτο την μέρα που πρέπει όμως οποσδήποτε να το φάει. Εξήγησέ της τα οφέλη της σωστής διατροφής με ήρεμο τρόπο και με παραδείγματα.

Λαχανικά μπορεί να τα φάει μαγειρεμένα που είναι πιο νόστιμα και τα φρούτα φρουτοσαλάτα.

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Δυστηχως, natassa-tasos το εχουμε συζητησει χιλιαδες φορες αλλα δε δεχεται τιποτα... και μαγειρευτα να της τα βαλω με το που τα βλεπει λεε δε τρωω... γενικα δε δοκιμαζει καινουρια φαγητα... ουτε φρουτοσαλατες τρωει... δε ξερω τι να κανω....

Παντα ηταν ετςι η τωρα τελευταια; Μήπως την εχει επηρεάσει κάτι; Καινούριες παρέες; Κάτι που διάβασε είδε καπου; Αν ηταν παντα ετςι δεν θα ανησυχούσα

Τη ρωτάς τι θέλει αυτη να φάει; Τι ειναι αυτο που της αρέσει πολυ;

Διαφημίσεις

Ποσο υψος εχει η κορη σου; Πραγματικα τα 36 κιλα ακουγονται πολυ λιγα για 15 χρονων κοπελα, κι εγω θα ανησυχουσα.. Ισως αν την πηγαινες σε κανενα διατροφολογο να εκτιμησει την κατασταση της, να της μιλησει για την υγεια της και για τις αναγκες του σωματος της και να φτιαξουν μαζι ενα πλανο διατροφης;Κι αν παλι δε συνεργαστει, υπαρχουν και ψυχολογοι για να τη στηριξουν.. Συγνωμη αν ακουγομαι υπερβολικη, αλλα ειχα ενα περιστατικο νευρικης ανορεξιας στο περιβαλλον μου και ειδα οτι θελει πολυ προσοχη απ τους γονεις, ωστε να αντιμετωπιστει εγκαιρως.. Ωστοσο μακαρι εσεις να μην εχετε τετοιο προβλημα και με μια επισκεψη σε διατροφολογο να συνετιστει η μικρουλα;)

Τι υψος εχει το κοριτσι και ζυγιζει 36 κιλα? Και στο ρωταω για να υπολογίσουμε το bmi της κορης σου...εχει κανονική περίοδο?? Πάντα ήταν τοσα κιλά?? Μηπως εχει κανει καμια διαιτα?? Διοτι 36 κιλα είναι λιγα για 15χρονη εκτος αν είναι 1,50 στο υψος...το ενδεχομενο νευρικης ανορεξίας δεν σου περασε από το μυαλο??:confused:

Εγω παντως κοριτσια μου , ξερω καποια που απο μωρο ,τρωγοντας φρουτο ή λαχανικο εκανε εμετο.

Εννοειται πως τωρα ,που ειναι μεγαλη γυναικα, ακομα δεν τα τρωει.Κι οταν λεω δεν τα τρωει ,,εννοω ΤΙΠΟΤΑ!

Κατι σαν να εχει μια αλλεργια στο μυαλο της !

Σωστα ρωταει η babycute αν ηταν παντα ετσι...παιζει ρολο!

Εγω παντως κοριτσια μου , ξερω καποια που απο μωρο ,τρωγοντας φρουτο ή λαχανικο εκανε εμετο.

Εννοειται πως τωρα ,που ειναι μεγαλη γυναικα, ακομα δεν τα τρωει.Κι οταν λεω δεν τα τρωει ,,εννοω ΤΙΠΟΤΑ!

Κατι σαν να εχει μια αλλεργια στο μυαλο της !

Σωστα ρωταει η babycute αν ηταν παντα ετσι...παιζει ρολο!

Συμφωνω μαζι σου, εμενα πιο πολυ με θορυβησαν τα 36 κιλα παρα το οτι δεν τρωει φρουτα και λαχανικα(αν και καλο θα ηταν..). Εκτος αν ειναι πολυ κοντουλα γι αυτο ρωτησα για το υψος..

Ποτε δεν ετρωγε πολυ, παντα μικροκαμμωμενη ηταν και η αδυνατη... ειναι 1,59 στο υψος... οχι δε νομιζω για νευρικη ανορεξια γιατι αυτο που θελει να φαει θα το φαει... απλα δεν εχει ποικιλια εχει συγκεκριμενα φαγητα και δεν δεχεται αλλα... free dom δυστηχως δεν εψουμε καποιο διατροφολογο εδω

Διαφημίσεις

Συμφωνω μαζι σου, εμενα πιο πολυ με θορυβησαν τα 36 κιλα παρα το οτι δεν τρωει φρουτα και λαχανικα(αν και καλο θα ηταν..). Εκτος αν ειναι πολυ κοντουλα γι αυτο ρωτησα για το υψος..

Σιγουρα τα 36 κιλα ειναι λιγα..και τωρα που μας ειπε και το υψος η Σοφια ,μαλλον ειναι πολυ λιγα:|

Αλλα ,αν το παιδι δεν εχασε αποτομα βαρος ,τρωει οπως παντα , δεν περναει καποια περιοδο αγχους ,δεν βλεπει τον εαυτο της χοντρο και ειναι ολα φυσιολογικα , δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.

Σοφια, καντε καμια εξεταση αιματος για υπερθυρεοειδισμο.

Ποτε δεν ετρωγε πολυ, παντα μικροκαμμωμενη ηταν και η αδυνατη... ειναι 1,59 στο υψος... οχι δε νομιζω για νευρικη ανορεξια γιατι αυτο που θελει να φαει θα το φαει... απλα δεν εχει ποικιλια εχει συγκεκριμενα φαγητα και δεν δεχεται αλλα... free dom δυστηχως δεν εψουμε καποιο διατροφολογο εδω

Καλη μου, η αληθεια ειναι οτι τα κιλακια της ειναι λιγα για το υψος της..Στη θεση σου θα επιδιωκα για αρχη να αυξησει τις ποσοτητες κι ας τρωει οτι την ευχαριστει για να παρει τα πανω της και μεγαλωνοντας μπορει να εμπλουτισει το διαιτολογιο της. Σ αυτη την ηλικια ειναι και λιγο αντιδραστικα τα παιδια..

Γεια σαε ξανα! Λοιπον, η κορη μου ειναι 15 χρονων, 36 κιλα... δεν τρωει ουτε οσπρια, ουτε σαλατες, ουτε τυρι ασπρο, ουτε ψωμι μαζι με το φαγητο... ουτε φρουτα και λαχανικα... τρωει τα βασικα. Να σημειωσω οτι πινει γαλα, τρωει πολλες φορες την ημερα απο λιγο και -δυστηχως ή ευτυχως- τρωει πολυ αργα ( 1 ωρα + ) τι να κανω? Ανησυχω... οποια συμβουλη δεκτη!

Λες και έχεις την αδερφή μου σπίτι, ίδιες είναι, απλά η αδερφή μου είναι 1,70 και 47κιλά, 16 χρονών! Έτσι τίποτα κ η δικιά μας μόνο γλυκά! Τώρα φαντάσου που δεν έχει σχολείο και κρατάει την μπέμπα μου η μαμά μου δίνει μια κουταλιά φρουτόκρεμα στην μπέμπα μια στην αδερφή μου μπας κ φαει τίποτα! Άκου τι βοήθησε εμας λίγο. Το χειμώνα πέταξε κ ξαφνικά σε όλο της το πρόσωπο και στην πλάτη σπυράκια τύπου ακμή, πήγαμε σε δερματολόγο και το πρώτο που της είπε ήταν για την διατροφή, βασικά την τρόμαξε τόσο πολύ που τώρα προσπαθεί με το ζόρι να φάει από μόνη της μια μεριδα φαγητό λίγα λαχανικά και κανένα φρούτο! Με το που είδε κιόλας ότι το πρόσωπο της καλυτέρεψε πήρε θάρρος και προσπαθεί! Δοκίμασε κατι τετοιο! Παίζει κανένα άθλημα? Μήπως αρχίσει να γυμνάζεται κ της ανοίξει η όρεξη!

Ναι θελει να παει πολυ κικ μποξινγκ... μπα δε νομιζω να αλλαξει τοσο ευκολα... τις εχουν πει πολλοι να τρωει και στο σχολειο κτλ αλλα δε γινεται τιποτα

Ναι θελει να παει πολυ κικ μποξινγκ... μπα δε νομιζω να αλλαξει τοσο ευκολα... τις εχουν πει πολλοι να τρωει και στο σχολειο κτλ αλλα δε γινεται τιποτα

Α μπράβο η χρυσή ευκαιρία... Να παει κικ μπόξινγκ μονο αν αρχίσει και τρωει κάτι παραπάνω!!! Με πιάνεις; Της δίνεις κάτι αλλα σου δίνει κάτι πισω! Προςωπικα με τιποτα δεν θα υποχωρούςα σε αυτο

Διαφημίσεις

Χαιρομαι που υπαρχουν και αλλοι που σκεφτονται ετσι! Αυτο εκανα αλλα αρχισε πρωτα με ζαλισε, μετα ειπε για τους βαθμους της, οτι ποτε δε ζητησε τιποτα αλλο και πολλα αλλα τα οποια απορριπτουν εμμεσα αυτη τη προταση... και εχει δικιο... πρεπει να βρω αλλους τροπους να τη κανω να φαει λιγο παραπανω και λιγο πιο γρηγορα...

Από την στιγμή που τρώει τα βασικά κ της αρκεί σαν ποσότητα γιατί ανησυχείς;;;

Υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργεί τόσο καλά ο μεταβολισμός τους κ δεν παίρνουν γραμμάριο. Για μένα όσο ασχολείσαι εμμονικά με αυτό κ της το μεταφερεις, της κανεις μεγαλύτερη ζημιά. Ήσουν κ συ έτσι αδύνατη στην ηλικια της;;

ο δεικτης μαζας σωματος της κορης σου ειναι 14,2 οταν περιπου 18,5 -25 ειναι το ιδανικο. ειναι αρκετα χαμηλος.

εχει κανει προσφατα αιματολογικες εξετασεις για σιδηρο, αιματοκριτη κτλ.; αν δεν τρεφεται σωστα, το πιο πιθανο ειναι να εχει χαμηλο σιδηρο. η περιοδος της πως ειναι;

εχω ξαδερφη που απο αντιστοιχη ηλικια αντιμετωπιζε και (ακομα αντιμετωπιζει που κοντευει τα 30) ακριβως το αντιθετο απο την κορη σου, τη νοσογονο παχυσαρκια. το αγχος της μητερας της για τα κιλα της, την υγεια της και την εμφανιση της παντα την επηρρεαζε αρνητικα. τα μονα χρονικα διαστηματα που εχανε βαρος ηταν οταν σταματουσε η θεια μου να ασχολειται με το θεμα και να την πιεζει να αδυνατισει.

μηπως αισθανεται οτι την πιεζεις; δεν εννοω οτι την πιεζεις πραγματικα, αλλα σε αυτη την (ζορικη) ηλικια το μυαλο τους ολα πιεση και ελεγχο τα θεωρει.

Το bmi πάντως είναι όντως αρκετά κάτω του φυσιολογικου...εγω στη θεση σου θα απευθυνόμουν σε διατροφολόγο. Το ότι "τρωει ό,τι της αρεσει" μπορεί να σημαινει ότι επιλέγει τροφες χωρίς θερμίδες.

Ψυχολογο γιατι? Μα δε παιρνει βαρος γιατι ψυχολογο?

Εγώ θα έλεγα ότι μπορεί να είναι λιγόφαγη γενικά (συμβαίνει) ή μπορεί να υπάρχει κάποιο θέμα που δεν είναι εύκολα ορατό. Μερικές φορές η αλλεργία πχ στα γαλακτοκομικά προκαλεί φούσκωμα στο στομάχι που μπορεί να δημιουργεί δυσφορία με πολλές άλλες τροφές. Έχω δει παιδί που δεν έτρωγε γενικά μέχρι να ανακαλύψουν το πρόβλημα οι γονείς του. Είχε μια αντίδραση σαν να 'μπούκωνε' με μεγάλη γκάμα τροφών και έτρωγε μόνο ελάχιστα πράγματα, για τα οποία στην ουσία πίεζε τον εαυτό της γιατί της άρεσαν πολύ... Μόλις μπήκε σε θεραπεία για το συγκεκριμένο θέμα, σιγά σιγά άρχιζε να τρώει περισσότερο και μεγαλύτερη ποικιλία.

Καλή επιτυχία, ελπίζω να είναι κάτι που διορθώνεται πάντως για τη δική της υγεία (ψυχική και σωματική)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...