Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρτοπαρασκευαστης


bizoudaki

Recommended Posts

o δικος μου εχει ενα προγραμμα "super quick" που διαρκει 1 ωρα και 40 λεπτα. μια φορα που βιαζομουν το χρησιμοποιησα και ειδα οτι μου βγαζει το ιδιο ψωμι με το 3ωρο προγραμμα. ετσι, απο τοτε, το φτιαχνω στο γρηγορο.

 

όλοι έχουν το γρήγορο πρόγραμμα, αλλά όσο νά'ναι το αργό φτιάχνει καλύτερο το ψωμί...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 700
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ειχα αγορασει τον αρτοπαρασκευαστη του lidl πριν 5 χρονια, τον χρησιμοποιησα αρκετα αλλα περσι εκανα μια γκαφα και εβαλα περισσοτερο αλευρι με αποτελεσμα να εχω μια υπερχειληση και σαν να μην εφτανε αυτο οταν πεταξα το αχρηστο χωμι μαζι πεταξα και τον αναδευτηρα. Εστειλα εμαιλ στα lidl μεχρι και στα κεντρικα ποτε δεν απαντησε κανεις , πριν απο λιγα λεπτα βρηκα ενα ελληνικο site με ανταλλακτικα και εχει τον αναδευτηρα 6 ευρω . θα επικοινωνησω μαζι του και θα σας πω νεοτερα. Στο ebay ο αναδευτηρας εχει 19

λιρες αγγλιας!!!!!!!

 

Εγώ αγόρασα φόρμα πριν κανά δυό εβδομάδες και μου είχαν πει ότι έχουν 5 ευρώ το ζευγάρι οι ζυμωτές

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αγόρασα φόρμα πριν κανά δυό εβδομάδες και μου είχαν πει ότι έχουν 5 ευρώ το ζευγάρι οι ζυμωτές

 

καλημερα σας.

Κατριν απο που τον αγορασες? εγω βρηκα το ανταλλακτικο χωρις να ειναι 100% σιγουρος ο προμηθευτης και μου ειπε να τον αγορασω με δικη μου ευθυνη 6,40 + 7,5 μεταφορικα!!!!. εχεις καποιο τηλ?

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

καλημερα σας.

Κατριν απο που τον αγορασες? εγω βρηκα το ανταλλακτικο χωρις να ειναι 100% σιγουρος ο προμηθευτης και μου ειπε να τον αγορασω με δικη μου ευθυνη 6,40 + 7,5 μεταφορικα!!!!. εχεις καποιο τηλ?

ευχαριστω πολυ

 

Houston Service

Καλοθανάση Γ. Αμαλία

Οδός Θνατείρων 10-12

14231 Ν. Ιωνία/Αθήνα

 

Τηλ. 210 2790865

 

Οταν αγόρασα τον αρτοπαρασκευαστή είχε χαρτί μέσα με τη διεύθυνσή τους.

Λες το μοντέλο σου και σου λέει ακριβώς αν έχει αυτό που χρειάζεσαι.

 

(Εμένα μου είπε: μικρή φόρμα 5 ευρώ, μεγάλη 10, ζυμωτές οι δύο 5 ευρώ. Κούριερ 7 ευρώ, κούριερ μόνο για ζυμωτές 6 ευρώ)

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστω ,

ειχα μιλησει και με αυτους νωριτερα δυστυχως δεν εχουν για το δικο μου μοντελο. εχω το Clatronic BBA 2605

εχω απελπιστει δεν βρησκω τιποτα. ΜΟυ φαινονται βαρυα τα 7,5 ευρω για την κουριρ και για φαντασου να μην μου κανει κιολας. τι να κανω??

 

 

Houston Service

Καλοθανάση Γ. Αμαλία

Οδός Θνατείρων 10-12

14231 Ν. Ιωνία/Αθήνα

 

Τηλ. 210 2790865

 

Οταν αγόρασα τον αρτοπαρασκευαστή είχε χαρτί μέσα με τη διεύθυνσή τους.

Λες το μοντέλο σου και σου λέει ακριβώς αν έχει αυτό που χρειάζεσαι.

 

(Εμένα μου είπε: μικρή φόρμα 5 ευρώ, μεγάλη 10, ζυμωτές οι δύο 5 ευρώ. Κούριερ 7 ευρώ, κούριερ μόνο για ζυμωτές 6 ευρώ)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έφτιαξα ένα κιλό ψωμάκι το Σάββατο το πρωί και ακόμα και σήμερα έφαγα το πρωί με λίγο τυράκι και ήταν μαλακότατο....και δε το είχα βάλει καν στο ψυγείο. Του φούρνου τη 3η μέρα το πετάμε. Και η μητέρα μου που ζυμώνει στο χέρι τη 3-4η μέρα δεν είναι και τόσο μαλακό.

Οπότε σίγουρα αξίζει αυτή η συσκευή!Και νόστιμο και κρατάει μέρες!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σέ όλες και όλους (αν υπάρχουν)

Σήμερα φτιάξαμε το πρώτο μας ψωμάκι στο kenwood 450

Μοναδικό νοστιμότατο, κάναμε τη πρώτη συνταγή απο το βιβλιαράκι της le monde απλά αντι για 200, 200, 100 γρμμάρια διάφορα αλεύρια βάλαμε για όλες της χρήσεις 500γρ και δεν βάλαμε και γάλα

Μοσχοβόλησε το σπίτι

Απορία , το πρόγραμμα 14 λέει αν θυμάμαι για χειροποίητο ψωμί και κάνει 5 ώρες περίπου, δεν υπάρχει όμως στα βιβλιαράκια καμία συνταγή , ξέρετε κάτι ???

Και ποια πιστεύετε είναι η καλύτερη συνταγή για τσουρέκι για το συγκεκριμένο μηχάνημα

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

να ρωτησω και εγω

το Lidl βγαζει συχνα αρτοπαρασκευαστη?

γιατι ολες τις φορες εξαντληθηκε

του carefour ειναι καλος που κανει μακροστενα?

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

 

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω ενα μαυρο-ασημι του καρφουρ περιπου 6 μηνες και του εχω βγαλει το λαδι. εχει βγει καλο μηχανημα και προσωπικα μου αρεσει που βγαινει μακροστενο το ψωμι γιατι εχει λιγοτερη κορα.

XI64p2.pngtk60p2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα! Κ εγώ πήρα τα Χριστούγεννα αυτόν τον μαύρο του Lidl, με τη διαφορά όμως οτι τον πήρα μισή τιμή απο κάποια που δεν τον ήθελε, κ ήταν καινούριος στο κουτί του, 2 μήνες πριν αγορασμένος! :D Απλά τον λατρεύω! Τον βάζω κ μου ετοιμάζει το ζυμάρι για την πίτσα, για πίτες, πιτάκια κ φυσικά ψωμί. 'Εχω κολλήσει σε μια συνταγή απ'το φυλλάδιο, στο 2 πρόγραμμα το λευκό ψωμι/κλασικό. Ωραίο βγαίνει αλλά τη δεύτερη μέρα αν μείνει, θρυμματίζεται εύκολα... Επίσης έχω δοκιμάσει το σοκολατόψωμο κ το σταφιδόψωμο του φυλλαδίου αλλά δε μ'αρεσαν. Φοβάμαι λίγο τις δοκιμές, αν κάποια έχει καμμία άλλη συνταγή καλύτερη για ολ'αυτά, την περιμένω!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Κ εγώ πήρα τα Χριστούγεννα αυτόν τον μαύρο του Lidl, με τη διαφορά όμως οτι τον πήρα μισή τιμή απο κάποια που δεν τον ήθελε, κ ήταν καινούριος στο κουτί του, 2 μήνες πριν αγορασμένος! :D Απλά τον λατρεύω! Τον βάζω κ μου ετοιμάζει το ζυμάρι για την πίτσα, για πίτες, πιτάκια κ φυσικά ψωμί. 'Εχω κολλήσει σε μια συνταγή απ'το φυλλάδιο, στο 2 πρόγραμμα το λευκό ψωμι/κλασικό. Ωραίο βγαίνει αλλά τη δεύτερη μέρα αν μείνει, θρυμματίζεται εύκολα... Επίσης έχω δοκιμάσει το σοκολατόψωμο κ το σταφιδόψωμο του φυλλαδίου αλλά δε μ'αρεσαν. Φοβάμαι λίγο τις δοκιμές, αν κάποια έχει καμμία άλλη συνταγή καλύτερη για ολ'αυτά, την περιμένω!!!

 

Για να κρατάει κι άλλες μέρες φρέσκο το ψωμί, βάλε και λίγο μαύρο αλεύρι μέσα, εγώ βάζω στη μικρή φόρμα που παίρνει 315 γρ. αλεύρι συνολικά, γύρω στα 70-80 μαύρο (ή και περισσότερο, αναλόγως τι θέλω)

 

Επίσης, το άσπρο αλεύρι θα πρέπει να είναι σκληρό, όχι μαλακό.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γνωρίζεις κάποιος ο αρτοπαρασκευαστής που θα διαθέτει το λιντλ απο πέμπτη και είναι άσπρος, είναι ο ίδιος με τον μαύρο που είχε τις άλλες φορές?

Ναι απ'οτι βλέπω, εγώ που έχω τον μαύρο, ίδιος είναι, μόνο στο χρώμα αλλάζει.

Link to comment
Share on other sites

Για να κρατάει κι άλλες μέρες φρέσκο το ψωμί, βάλε και λίγο μαύρο αλεύρι μέσα, εγώ βάζω στη μικρή φόρμα που παίρνει 315 γρ. αλεύρι συνολικά, γύρω στα 70-80 μαύρο (ή και περισσότερο, αναλόγως τι θέλω)

 

Επίσης, το άσπρο αλεύρι θα πρέπει να είναι σκληρό, όχι μαλακό.

Μαύρο ε; Μμμμ, θα το δοκιμάσω κ θα σου πω. Αλεύρι βάζω για όλες τις χρήσεις, να δοκιμάσω με σκληρό, ελπίζω να βρω στο σούπερ να το γράφει πάνω ε;; :D

Link to comment
Share on other sites

Ο αρτοπαρασκευαστής από τα lidl απ' ότι έχω ακούσει είναι καλός αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι 800 watt, επομένως καταναλώνει πολύ ρεύμα. Οι περισσότεροι που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι 500-600 watt.

Link to comment
Share on other sites

Μαύρο ε; Μμμμ, θα το δοκιμάσω κ θα σου πω. Αλεύρι βάζω για όλες τις χρήσεις, να δοκιμάσω με σκληρό, ελπίζω να βρω στο σούπερ να το γράφει πάνω ε;; :D

 

το αλευρι παιζει το σημαντικοτερο ρολο στην επιτυχια του ψωμιου. αν μπορειτε να πατε στη λαικη της περιοχης σας, ριξτε μια ματια για χυμα αλευρι. εγω βρηκα και ζυμωτο και ολικης που το φερνουν απο τη Θηβα και ειδα τεραστια διαφορα απο τα αλευρια του σ/μ.

XI64p2.pngtk60p2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!Θέλω να μοιραστώ μαζί σας συνταγή για τσουρέκια την οποία έκανα και ενθουσιάστηκαν όλοι!!

175γρ γάλα χλιαρό

50γρ βούτυρο λιωμένο

150γρ ζάχαρη

1κγ μαχλέπι/1κγ κακουλέ (ή μαστίχα)

1 αβγό και 1/2 κρόκο (τον άλλο μισό τον κρατώ για να αλείψω τα τσουρέκια)

380-390γρ αλεύρι

20γρ μαγιά

Ρίχνουμε στον αρτοπαρασκευαστή τα υλικά με την σειρά που δίνονται στην συνταγή.Πρόγραμμα dough.Μόλις τελειώσει πλάθω τα τσουρέκια στο επιθυμητό σχήμα και τα βάζω σε λαδόκολλα σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς.Τα αφήνω να φουσκώσουν εκεί για 45 λεπτά.Τα αλείφω μετά με το αβγό και τα ξαναβάζω στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.Μετά 150 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά.Και τέλος 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά.Στο τελευταίο στάδιο αν δω πως μου αρπάζουν τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.Οι χρόνοι είναι από την εμπειρία της μαμάς μου (είναι εξπερ) στο ψήσιμο των τσουρεκιών.Με αυτή την αναλογία δεν βγαίνουν πολλά αλλά φοβήθηκα να βάλω την διπλή ποσότητα μην μου χυθεί η ζύμη.Αλλά τελικά δεν έχει τέτοιο φόβο.Την επόμενη φορά θα κάνω την διπλή δόση γιατί τόση ώρα προετοιμασίας δεν αξίζει κατά την γνώμη για τόσο λίγη ποσότητα τουρεκιών!Πάντως την συνταγή την συστήνω ανεπιφύλακτα!!:P

 

 

Φοβερή η συνταγή σου και οι χρόνοι της μαμάς σου... σουπερ!

Τον πήρα εχτές και έφτιαξα αμέσως ψωμί και τα τσουρέκια σου. Είναι ωραίο μηχάνημα!

sj3dp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!Θέλω να μοιραστώ μαζί σας συνταγή για τσουρέκια την οποία έκανα και ενθουσιάστηκαν όλοι!!

175γρ γάλα χλιαρό

50γρ βούτυρο λιωμένο

150γρ ζάχαρη

1κγ μαχλέπι/1κγ κακουλέ (ή μαστίχα)

1 αβγό και 1/2 κρόκο (τον άλλο μισό τον κρατώ για να αλείψω τα τσουρέκια)

380-390γρ αλεύρι

20γρ μαγιά

Ρίχνουμε στον αρτοπαρασκευαστή τα υλικά με την σειρά που δίνονται στην συνταγή.Πρόγραμμα dough.Μόλις τελειώσει πλάθω τα τσουρέκια στο επιθυμητό σχήμα και τα βάζω σε λαδόκολλα σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς.Τα αφήνω να φουσκώσουν εκεί για 45 λεπτά.Τα αλείφω μετά με το αβγό και τα ξαναβάζω στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.Μετά 150 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά.Και τέλος 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά.Στο τελευταίο στάδιο αν δω πως μου αρπάζουν τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.Οι χρόνοι είναι από την εμπειρία της μαμάς μου (είναι εξπερ) στο ψήσιμο των τσουρεκιών.Με αυτή την αναλογία δεν βγαίνουν πολλά αλλά φοβήθηκα να βάλω την διπλή ποσότητα μην μου χυθεί η ζύμη.Αλλά τελικά δεν έχει τέτοιο φόβο.Την επόμενη φορά θα κάνω την διπλή δόση γιατί τόση ώρα προετοιμασίας δεν αξίζει κατά την γνώμη για τόσο λίγη ποσότητα τουρεκιών!Πάντως την συνταγή την συστήνω ανεπιφύλακτα!!:P

 

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Δοκίμασα κι εγώ τη συνταγή της φίλης και ενθουσιάστηκα! Τα τσουρέκια βγήκαν μαλακά και πολύ νόστιμα! Θα τα φτιάχνω έτσι από δω και πέρα! Το μόνο που θα προσθέσω την επόμενη φορά (είναι θέμα γούστου υποθέτω) είναι λίγη παραπάνω ζάχαρη, γιατί μας αρέσουν λίγο πιο γλυκά και ίσως μπορούν να ψηθούν το ίδιο πετυχημένα χωρίς τις εναλλαγές αέρα και μη.

Κατά τα άλλα συγχαρητήρια!

Link to comment
Share on other sites

Φοβερή η συνταγή σου και οι χρόνοι της μαμάς σου... σουπερ!

Τον πήρα εχτές και έφτιαξα αμέσως ψωμί και τα τσουρέκια σου. Είναι ωραίο μηχάνημα!

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!Να είσαι καλά!Πράγματι η μαμά μου είναι εξπέρ!Έκανε πάλι τσουρέκια και ήταν ανεπανάληπτα!Αν θέλετε να σας δώσω την δική της συνταγή αλλά δεν είναι για αρτοπαρασκευαστή!

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Δοκίμασα κι εγώ τη συνταγή της φίλης και ενθουσιάστηκα! Τα τσουρέκια βγήκαν μαλακά και πολύ νόστιμα! Θα τα φτιάχνω έτσι από δω και πέρα! Το μόνο που θα προσθέσω την επόμενη φορά (είναι θέμα γούστου υποθέτω) είναι λίγη παραπάνω ζάχαρη, γιατί μας αρέσουν λίγο πιο γλυκά και ίσως μπορούν να ψηθούν το ίδιο πετυχημένα χωρίς τις εναλλαγές αέρα και μη.

Κατά τα άλλα συγχαρητήρια!

Να σου πω την αλήθεια κι εμένα μου φάνηκαν πως θα ήθελαν λίγη περισσότερη ζάχαρη αλλά κι έτσι τα τσακίζουμε!!:P Πάντως είχα δοκιμάσει την διπλή δόση κάποια στιγμή και δεν μου βγήκαν τόσο ωραία,δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο!Όσο για τις εναλλαγές στο ψήσιμο τι να σου πω;Δοκίμασε το και πες μας αν γίνουν καλά με ομοιόμορφο ψήσιμο.Η μαμά μου διατείνεται πως το τσουρέκι οφείλει την επιτυχία του στο ψήσιμο!!;)

3ltxp3.png?NMdWW70Y

 

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έκανα τη διπλή δοση απο όση γράφεις και μου άρεσαν πολύ. Άσε που όλοι ξετρελάθηκαν! Το μόνο που έχω να σημειώσω είναι το μαχλέπι που πρέπει να μπει στη συνταγή αλεσμένο. Τις άλλες φορές τα έκανα στο thermomix και τα αλέθει μόνο του, ενώ στον αρτοπαρασκευαστή πρέπει να το αλέσεις πρώτα. Κατά τα άλλα τέλεια. Ρώτα τη μαμά σου σε παρακαλώ, σχετικά με το άλειμα του αυγού...? Είχα όλα τα υλικά έξω απο το ψυγείο σε θερμοκρασία δωματίου απο το μεσημέρι και στις 10 το βράδυ που έφτιαξα τα τσουρέκια, μόλις τα άλειψα με το αυγό έκατσαν αμέσως! Είχαν γίνει τι ωραία, φουσκωτά φουσκωτά, και φαινόντουσαν και ωραία οι πλεξουδες που έκανα, και μόλις έβαλα το αυγό έκατσαν και έχασαν και το σχέδιο τους και έγιναν σαν ένα. Δε λέω πάλι αφράτα ήταν αλλα έκατσαν...

sj3dp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...