Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με την δασκάλα

Recommended Posts

don't worry love, δεν θέλω να την ρίξω στην πυρά...

αν ήθελα να το κάνω, θα έπρεπε απλά να ενημερώσω την μαμά του 5χρονου αγοριού οτι μου άνοιξε εκείνη την μέρα την πόρτα το μικρό της... που όταν ήταν 3μιση το είχε σκάσει από το σπίτι να πάει να βρει δεν θυμάμαι τι, και έγινε το σώσε...

μοναδικός υπερπολύτιμος εγγονός τέως δημάρχου με πολύ χρήμα και κονέ, οικογένεια βγαλμένη από ελληνική ταινία... θα ζούσαμε στιγμές απείρου κάλλους:mrgreen:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

don't worry love, δεν θέλω να την ρίξω στην πυρά...

αν ήθελα να το κάνω, θα έπρεπε απλά να ενημερώσω την μαμά του 5χρονου αγοριού οτι μου άνοιξε εκείνη την μέρα την πόρτα το μικρό της... που όταν ήταν 3μιση το είχε σκάσει από το σπίτι να πάει να βρει δεν θυμάμαι τι, και έγινε το σώσε...

μοναδικός υπερπολύτιμος εγγονός τέως δημάρχου με πολύ χρήμα και κονέ, οικογένεια βγαλμένη από ελληνική ταινία... θα ζούσαμε στιγμές απείρου κάλλους:mrgreen:

Συγνώμη που ανακατεύομαι, αλλά όποιου γόνος και να είναι το παιδάκι νομίζω οτι θα πρέπει να ενημερώσεις την οικογένειά του. Δεν είναι αστείο αυτό που έγινε. Στον παιδικό μας πέρυσι άνοιξε την πόρτα ένας γονιός, την άφησε ανοιχτή και έφυγε ένα τετράχρονο παιδάκι στο δρόμο, το χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο και έζησε από θαύμα.

jellyfishch και στην πληροφορική, οι περισσότεροι έπαιρναν ένα ελεύθερο από άλλο τμήμα που δικαιούμασταν και συνήθως έπαιρναν από το ΤΕΑΠΗ ή από το ΠΤΔΕ γιατί ήταν εύκολο. Αυτό όμως δεν τους έκανε παιδαγωγούς. Αν και η αλήθεια είναι ότι γενικότερα τις σχολές εικαστικών/μουσικής και θεάτρου στην Ελλάδα δεν τις ξέρω (δεν είμαι σίγουρη, αλλά μόνο στο δικό σου τομέα βλέπω να ανακοινώνονται πράγματα. Το τμήμα θεατρικών σπουδών π.χ. φέτος το έμαθα). Αναφερόμουν σε μαθηματικούς, φυσικούς, καθηγητές πληροφορικής κτλ κτλ... Τέλος πάντων, θα δεις ότι το προσχολικής εκπαίδευσης θα σου μάθει πολλά νέα πράγματα, μιας που όλα τα μαθήματα γυρνάν γύρω από τα παιδαγωγικά, ακόμα και των άλλων ενοτήτων (ψυχολογίας, κοινωνιολογίας κτλ). Αν και θα μπορούσες να ακολουθήσεις ένα μεταπτυχιακό σε αντίστοιχο τομέα. Σε ποιο Ε.Α.Π.Η είσαι; (βασικά στείλε μου pm αν θέλεις γιατί βγήκαμε εντελώς εκτός θέματος :-P )

Για τα θέματα με την εκπαιδευτικό, κι εγώ θα πρότεινα να ακολουθηθεί η λογική "απ'τα χαμηλά προς τα ψηλά". Καλύτερα να μιλήσεις πρώτα στην εκπαιδευτικό και μετά να απευθυνθείς κάπου αλλού.

Και η απορία της ημέρας... Ρε παιδιά, πέρα από τις αίθουσες των νηπιαγωγείων που είστε, δεν υπάρχει εξωτερική πόρτα, η οποία κλειδώνει;;; Δεν έτυχε ποτέ να δω νηπιαγωγείο που να μην έχει κλειδωμένη την πόρτα της γενικής εισόδου!!!

Φυσικά και το νηπιαγωγείο έχει πόρτα που κλειδώνει.

Απλά όταν πήγα εγώ την περιβόητη απροειδοποίητη επίσκεψη, τα παιδιά δεν ήταν στις αίθουσες, αλλά χύμα στον χώρο, και επειδή έχει τζάμι, ένα από αυτά που ήταν δίπλα με είδε και μου ξεκλείδωσε αμέσως.

Πήρα τηλέφωνο σήμερα αλλά πάλι δεν την πέτυχα. Χθες η κόρη μου μου είπε πως έκανε με μία άλλη δασκάλα, θα δοκιμάσω να πάλι αργότερα.

Για μένα, τα κλειδιά καλώς είναι πάνω στην πόρτα, πρέπει να μπορούν όλα να ξεκλειδώσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή για λόγους ασφαλείας.

Απλά πρέπει επίσης να κλειδώνει η αυλόπορτα - μέγα σφάλμα, και να μήν βρίσκονται ποτέ τα νήπια χωρίς επίβλεψη. Και σκέφτηκα και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, αυτοί νομίζω έχουν και λόγο και πάτημα, και λέω να αρχίσω και από εκεί μια συζήτηση.

Kαλημέρα κορίτσια!Λοιπόν,χθες μίλησα με την κυρία της μικρής.Η κουβέντα ξεκίνησε ως εξής..Κυρία τάδε,η ..μου είπε ότι κάτι έγινε με το θέμα της τουαλέτας..Α,στο είπε?,μου απάντησε.Πάντα ,της λέω,μετά το σχολείο,ρωτάω το παιδί τι έγινε στην τάξη,με τι ασχολήθηκε και αν κάτι την προβλημάτισε.Μου απάντησε ότι εκείνη την ημέρα πολλά παιδάκια πήγαιναν στην τουαλέτα συνέχεια (αποδιοπομπαίος τράγος η δική μου???)και με ρώτησε άν και η δικιά μου συνηθίζει να πηγαίνει συχνά και στο σπίτι.Της απάντησα ότι ανεξαρτήτως του τί κάνει στο σπίτι,για τις ώρες που βρίσκεται στο σχολείο έχει ήδη γίνει κουβέντα,θα προτιμούσα όμως να μην δημιουργείται πρόβλημα αν κάποια στιγμή ζητήσει να πάει διακόπτοντας την παρεούλα,εκτός αν αυτό γίνεται συστηματικά ή για λόγους υπεκφυγής από το μάθημα,οπότε και θα ήθελα να το γνωρίζω,ώστε να χειριστώ και εγώ ως μαμά την κατάσταση.Για την φράση που χρησιμοποιήθηκε δεν μίλησα(ούτε βέβαια και η κυρία έκανε αναφορά)γιατί δεν ήθελα να φορτίσω την κουβέντα.Αυτά τα ολίγα από μένα..

Διαφημίσεις

Τα κλειδιά τα βάζουμε κοντά στην πόρτα αλλά ψηλά, να μην τα φτάνουν. Ένα γαντζάκι υπόθεση.

Στο σύλλογο να πας αφότου μιλήσεις με τη νηπιαγωγό.

Τι έγινε όμως με την ατάκα που ξεκίνησε την όλη ιστορία; White angel βρήκες άκρη;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τα κλειδιά τα βάζουμε κοντά στην πόρτα αλλά ψηλά, να μην τα φτάνουν. Ένα γαντζάκι υπόθεση.

Στο σύλλογο να πας αφότου μιλήσεις με τη νηπιαγωγό.

Τι έγινε όμως με την ατάκα που ξεκίνησε την όλη ιστορία; White angel βρήκες άκρη;

τα κλειδιά για λόγους ασφαλείας σε κάθε χώρο πρέπει να είναι πάντα πάνω στην πόρτα - στο λέω γιατί λόγω δουλειάς έτυχε να το μάθω - οι τεχνικοί ασφαλείας αυτό επιβάλλουν, και έχουν δίκιο.

αν εσύ πάθεις κάτι, αν γίνει σεισμός, αν πιάσει φωτιά κτλ, πρέπει να μπορούν και τα παιδιά να έχουν πρόσβαση.

σκέψου να γίνει σεισμός πχ, και να εγκλωβιστούν κάπου στον χώρο οι δύο δασκάλες, να μείνουν τα 50 παιδάκια μόνα, και κλειδωμένα... ή να προσπαθούν εκείνη την ώρα να φτάσουν τα κλειδιά, να βρουν ποιό είναι το σωστό, να το βάλουν στην τρύπα και να ξεκλειώσουν...

τα παιδιά πρέπει να ξέρουν πως να φύγουν - απλά πρέπει να είναι πάντα κάποιος παρών, για να μήν φύγουν για λάθος λόγο.

white angel, έπρεπε να αναφέρεις την φράση κατά την γνώμη μου, αυτή στο κάτω κάτω έκανε την διαφορά...

Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα κατεβατά ως μητέρα έχω να πω το εξής μόνο: το παιδί γυρίζει στο σπίτι λυπημένο / ανήσυχο / προβληματισμένο για κάτι που έγινε στο σχολείο... χρέος μας ως μητέρες είναι να μιλήσουμε με την δασκάλα για το τι έγινε... θεωρητικά και πρακτικά γονείς / σχολείο πρέπει να συμπορεύονται και να υπάρχει συνεχή επικοινωνία... για το συγκεκριμένο γεγονός εγώ προσωπικά θα μιλούσα οπωσδήποτε στη δασκάλα και θα της έδειχνα να καταλάβει πως ότι έγινε είχε μία επίπτωση στο παιδί... έγιναν όπως τα λέει το παιδί? μαύρο χιούμορ από τη δασκάλα?? θα το συζητούσα μαζί της σε κάθε περίπτωση και θα λυνόταν το θέμα..... θεωρώ πως από τη στιγμή που γίνεται κάτι στο σχολείο και επηρεάζεται το παιδί πρέπει οπωσδήποτε να συζητηθεί με την δασκάλα... επίσης θεωρώ τελείως λάθος το "ψάρεμα" σε άλλη μαμά / παιδί γιατί ο καθένας από την μία θα πει την δική του οπτική από την άλλη δίνουμε πατήματα για να διογκωθεί ένα θέμα και να συζητιέται από όλους τους άλλους πλην της ενδιαφερόμενης και άμεσα εμπλεκόμενης δηλ. της δασκάλας....

Διαφημίσεις

Latina λίγο πιο κάτω στην σελίδα έχω γράψει εν ολίγοις τις εξελίξεις,δες το και περιμένω απόψεις!Γενικά η κουβέντα κινήθηκε στο θέμα της τουαλέτας,για την φράση που χρησιμοποιήθηκε προτίμησα να μην κάνω αναφορά..Αυτό που με παραξένεψε λίγο ήταν η έκπληξη της κυρίας για την ενημέρωσή μου από το παιδί για το συμβάν.

Kαλημέρα κορίτσια!Λοιπόν,χθες μίλησα με την κυρία της μικρής.Η κουβέντα ξεκίνησε ως εξής..Κυρία τάδε,η ..μου είπε ότι κάτι έγινε με το θέμα της τουαλέτας..Α,στο είπε?,μου απάντησε.Πάντα ,της λέω,μετά το σχολείο,ρωτάω το παιδί τι έγινε στην τάξη,με τι ασχολήθηκε και αν κάτι την προβλημάτισε.Μου απάντησε ότι εκείνη την ημέρα πολλά παιδάκια πήγαιναν στην τουαλέτα συνέχεια (αποδιοπομπαίος τράγος η δική μου???)και με ρώτησε άν και η δικιά μου συνηθίζει να πηγαίνει συχνά και στο σπίτι.Της απάντησα ότι ανεξαρτήτως του τί κάνει στο σπίτι,για τις ώρες που βρίσκεται στο σχολείο έχει ήδη γίνει κουβέντα,θα προτιμούσα όμως να μην δημιουργείται πρόβλημα αν κάποια στιγμή ζητήσει να πάει διακόπτοντας την παρεούλα,εκτός αν αυτό γίνεται συστηματικά ή για λόγους υπεκφυγής από το μάθημα,οπότε και θα ήθελα να το γνωρίζω,ώστε να χειριστώ και εγώ ως μαμά την κατάσταση.Για την φράση που χρησιμοποιήθηκε δεν μίλησα(ούτε βέβαια και η κυρία έκανε αναφορά)γιατί δεν ήθελα να φορτίσω την κουβέντα.Αυτά τα ολίγα από μένα..

Συγνώμη, το έχασα το μήνυμά σου. Και τι είπε? Οτι πχ το κάνει συχνά το παιδί γι αυτό το μάλωσε? Γιατί αν δημιουργεί πρόβλημα το παιδί με τη συμπεριφορά του θα έπρεπε να το ήξερες ήδη......να σου το είχαν πει εννοώ. Κακώς δεν το είπες για τη φράση, εκείνο ήταν το ζητούμενο....τεσπα σίγουρα κατάλαβε......

Η δικαιολογία της επίπληξης ήταν ότι εκείνη την ημέρα όλως περιέργως πολλά παιδάκια ζητούσαν να πάνε τουαλέτα και από ό,τι κατάλαβα ίσως η δικιά μου τα άκουσε και για τους άλλους.Η όλη κουβέντα δεν κράτησε παρά μόνο λίγα λεπτά ,δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να το συζητήσει λεπτομερώς.Πάντως τα δύο πραγματάκια που είχα θέσει ως στόχο να γίνουν αντιληπτά,πιστεύω ότι κατανοήθηκαν.Πρώτον,ότι η μικρή μου με ενημερώνει για ο,τιδήποτε την απασχολεί στην τάξη,οπότε και το διαχειρίζομαι αναλόγως.Δεύτερον,ότι προτιμώ ως μαμά ,να υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή στο θέμα της τουαλέτας και ότι ως μαμά επίσης,αν κάτι προβληματίζει την κυρία από την συμπεριφορά του παιδιού θέλω να το μαθαίνω για να ακολουθεί η ανάλογη συζήτηση με το παιδί.

Πρώτον,ότι η μικρή μου με ενημερώνει για ο,τιδήποτε την απασχολεί στην τάξη,οπότε και το διαχειρίζομαι αναλογως.

Μπράβο τέλειο!! Θα το ακολουθήσω και εγω αυτο οταν μεγαλώσει ο δικός μου!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...