Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με την δασκάλα

Recommended Posts

Καταλαβαίνω τις δασκάλες και το έργο τους όταν δεν καταπατάν τα δικαιώματα των παιδιών. Όχι, δε θα την έλεγα, γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να κατανοήσει αυτό το θέμα ένα παιδί. Και αν ένιωθα άνετα με το να την πω εγώ μέσα σε μία τάξη, θα ήταν ένα θέμα που θα το είχαμε δουλέψει σαν ολομέλεια, οπότε σίγουρα δε θα είχε αυτήν την αντίδραση (από την πλειοψηφία τουλάχιστον των παιδιών). Γενικότερα, θεωρώ ξεπεσμένο το εκπαιδευτικό σύστημα, που τα παιδιά φτάνουν στην Α'Γυμνασίου να κάνουν για την αναπαραγωγή του ανθρώπου και χασκογελάνε μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Βιολόγοι -οι οποίοι είναι διδάσκοντες Βιολογίας και όχι εκπαιδευτικοί- να το βγάζουν απλά από την ύλη γιατί δεν μπορούν να το διαχειριστούν.

Το ότι δε θα το έκανα έτσι εγώ, δε σημαίνει ότι είναι λάθος.

Όσο για το θέμα της... "διάλυσης"... Όχι, αλλά το να πάει ένας γονιός έτοιμος για καυγά γιατί το παιδί του πληγώθηκε, είναι εντελώς παράλογο.

Επίσης, επειδή αναφέρθηκες σε 3 παραδείγματα κακών δασκάλων... Σε μία μαμά που είναι και αυτή ψώνιο ή αδιάφορη, τότε και αυτές οι κατηγορίες θα αποτελούν καλούς δασκάλους. Το να χαρακτηρίσουμε κάποιον εκπαιδευτικό καλό ή κακό, θα πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια, αλλιώς πάμε στο "μου άρεσε", το οποίο επίσης είναι αποδεκτό, αλλά όχι πάντα σεβαστό και αξιόλογο.

συμφωνω σε ολα ΧριστΙνα :-) .... Το οτι δεν θα την ελεγες εσυ , οπως και η μιρικι , ειμαι σιγουρη , μου ειναι πολυ ευχαριστο.

Συμφωνω και με την τελευταια παραγραφο, οταν χαρακτηριζω καποιον εγω ΣΑΦΩΣ ειναι μονο ηπροσωπικη μου αποψη αλλα για αυτην γραφω σε ενα φορουμ :) , δε νομοθετω, γνωμη λεω.

Το πως μεγαλωνω εγω τα παιδια μου και το πως θα ηθελα να ειναι η δασκαλα των παιδιων μου ειναι τελειως υποκειμενικο ...και εγω εξαλλου για αλλη μαμα θα ειμαι αυστηρη, χαλαρη, υπερβολικη, αδιαφορη, απαιτητικη , τρεις λαλουν και δυο χορευουν....

Το μονο που ηθελα να πω σε αυτο το ποστ ει αι αυτο που εγραψα εξαρχης. πιστευω οτι αυτην την ιδιαιτερη εκφραση την ακουσε το παιδι οντως και τη θεωρω αστοχη για αυτο θα μιλουσα στην δασκαλα.

ΥΓ εχω τυχει σε πολλες περιοτωσεις που οι δασκαλες απο τη θεση ισχυος που ειναι, συμπεριφερονται λαθος για να μην πω πιο βαρια κουβεντα, μονο και μονο για να γελασουν μεταξυ τους.

1) στη γυμναστικη με νοηματα εδειχναν ενα παχιυλο παιδακι και γελουσαν

2) ψαρευαν αλλο παιδακι για το αν εχουν χωρισει οι γονεις του.

3) παλι γυμναστρια και νηπιαγωγος, στο διαλειμα, γελαγαν επειδη τα ρουχα ενος παιδιου ηταν κανα δυο νουμερα μεγαλυτερα....

Οκ, ανθρωποι ειναι, θα πουν και καμια βλακεια....ΔΕΚΤΟ και αυτο..ολοι λεμε.....αλλα Να ΜΗΝ τις καταλαβαινουν τα παιδια μας ;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το αν το παιδί λέει αλήθεια, η μάνα το ξέρει πολύ καλά. Μπορεί να το ξέρει και η δασκάλα. Η δασκάλα όμως μπορεί και να μην το ξέρει. Θεωρώ πως η μάνα ξέρει το παιδί καλύτερα σε κάθε περίπτωση. Και η θεματοθέτρια δε δείχνει άνθρωπος παρορμητικός και με όρεξη για καβγάδες, τσέκαρε, διπλοτσέκαρε και ακόμα δεν έχει καν κινηθεί. Εμένα αυτό μου δείχνει άνθρωπο με ωριμότητα.

Από κει και πέρα, ειπώθηκε η λέξη "πιπί" είτε "να κάνεις πιπί", είτε "το πιπί σου θέλει τσίσα".... αυτό μπορεί να το δικαιολογήσει μόνο η ίδια η δασκάλα, εφόσον ερωτηθεί. Το ότι θα ερωτηθεί θα είναι απλά για να καταλάβει ότι αυτή της η φράση ενόχλησε, βέβαια. Τις δικαιολογίες των ενηλίκων δε μπορείς ούτε να τις κριτικάρεις, ειδικά αν είναι ο δάσκαλος του παιδιού σου.

Επειδή έχω υπάρξει και απ την άλλη πλευρά, και έχω δει γονείς τσαμπουκαλεμένους με στυλάκι, και τα παιδιά το ξέρουν καλά αυτό και υιοθετούν το "θα έρθει ο μπαμπάς μου αύριο και θα δείτε τι θα γίνει" θεωρώ ότι δεν πρέπει μπροστά στο παιδί να αναφερθεί κάτι περαιτέρω, αλλά να βοηθηθεί να το ξεχάσει το συμβάν.

Μην γενικεύουμε όμως, για να είμαι ακριβοδίκαιη. Πολλοί διδάσκοντες δεν έχουν ούτε την πείρα, ούτε τη διάθεση να ασχοληθούν πραγματικά με τις παιδικές ψυχούλες, και η πιο συχνή δικαιολογία τους (επειδή γνωρίζω αρκετούς) είναι.....πως είναι κακοπληρωμένοι! Το ακούμε τόσο συχνά πια...."με τί όρεξη να δουλέψουν" κλπ. Εγκληματικό.

Το καλύτερο είναι η αλληλοβοήθεια και η συνύπαρξη, ούτε η μαμά να πάει να κάνει τη δασκάλα να νιώσει χάλια, ήταν μια άστοχη στιγμή πιστεύω, ούτε όμως να κάτσει χωρίς να πει τίποτα. Με διάλογο, με ηρεμία, ευγενικά, όλα λύνονται.

ΥΓ εχω τυχει σε πολλες περιοτωσεις που οι δασκαλες απο τη θεση ισχυος που ειναι, συμπεριφερονται λαθος για να μην πω πιο βαρια κουβεντα, μονο και μονο για να γελασουν μεταξυ τους.

1) στη γυμναστικη με νοηματα εδειχναν ενα παχιυλο παιδακι και γελουσαν

2) ψαρευαν αλλο παιδακι για το αν εχουν χωρισει οι γονεις του.

3) παλι γυμναστρια και νηπιαγωγος, στο διαλειμα, γελαγαν επειδη τα ρουχα ενος παιδιου ηταν κανα δυο νουμερα μεγαλυτερα....

Οκ, ανθρωποι ειναι, θα πουν και καμια βλακεια....ΔΕΚΤΟ και αυτο..ολοι λεμε.....αλλα Να ΜΗΝ τις καταλαβαινουν τα παιδια μας ;)

Τι λες τώρα??? Αυτά είναι χοντρά, δεν είναι για γελάκια.....για μένα δεν είναι καθόλου ΔΕΚΤΟ!

Θέλει προσοχή, γιατί υπάρχουν εκπαιδευτικοί που λειτουργούν με κουτάκια. Προς το παρόν μπορεί να έχει βάλει ήδη στο κουτάκι το παιδάκι, το μοναδικό στο τέλος της χρονιάς, που δεν έχει καταλάβει πότε πάμε στην τουαλέτα... Και ενδόμυχα να έχει βγάλει συμπεράσματα και για την οικογένειά του. Και τον γονιό που θα πάει με ύφος, ακόμα και χωρίς ύφος, μπορεί να τον περιμένει το κουτάκι του! Δεν είναι έτσι όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά υπάρχουν. Ψάχνουν το κακό και το "απροσάρμοστο" παιδί της τάξης, γιατί στο μυαλό τους πρέπει να υπάρχει και ένα τέτοιο! Και μια αντίστοιχη οικογένεια από πίσω. Άλλο βέβαια που εσύ και το παιδί σου είστε κανονικοί άνθρωποι, κάποιος μπορεί να ψάχνει για κάποιον να βάλει στο κουτάκι του. Και βέβαια τα άλλα παιδιά θα παίξουν σε αυτό το παιχνίδι, αφού αυτό τους μαθαίνουν.

Σωστή! Το θυμάμαι και απο τα χρόνια που είμασταν σχολείο εμεις!

Διαφημίσεις

Κάτι που είναι λίγο άσχετο, θα ήθελα να σας πω ότι εκτός από τις νηπιαγωγούς και τους δασκάλους δημοτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και κάποιους φιλολόγους της ΦΠΨ, με παιδαγωγική κατεύθυνση) οι "εκπαιδευτικοί" των μεγαλύτερων βαθμίδων, δεν είναι παιδαγωγοί. Και τι εννοώ με αυτό. Πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις μεταπτυχιακά εκπαιδευμένων καθηγητών, οι περισσότεροι είναι επιστήμονες και όχι δάσκαλοι. Όταν ένας άνθρωπος έχει τελειώσει το Φυσικό του ΕΚΠΑ, μία ιδιαίτερα σοβαρή σχολή, του δίνεται το δικαίωμα της διδασκαλίας σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης, εκτός από την πανεπιστημιακή.

Πληροφορικάριοι, που έχουν τελειώσει αξιοσέβαστες σχολές, στέλνονται στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της χώρας για να διδάξουν σε παιδιά στην πρώτη δεκαετία της ζωής τους. Το θεωρώ πραγματικά απαράδεκτο, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν καμία παιδαγωγική/εκπαιδευτική κατάρτιση. Αυτό ναι, είναι παράπονο και απωθημένο, γιατί εγώ που έχω τελειώσει και ΑΕΙ Πληροφορικής και ΑΕΙ παιδαγωγικής, δεν μπορώ να συνδυάσω τα πτυχία μου, για μόρια π.χ. στο δημόσιο τομέα. Είπα και τον πόνο μου, πάω να κάνω καμιά δουλειά τώρα.

Εύχομαι να ηρεμήσει η κατάσταση και να μιλήσει η white angel με τη νηπιαγωγό και να λυθούν πολλές απορίες και εικασίες που είχαμε κάνει. Καλή συνέχεια σε όλες :-D

αντε, καταχραστηκαμε που καταχραστήκαμε, πες μας ρε μιρικάκι, πως μπορεί ένας γονιός κατά την γνώμη σου να καταλάβει οτι δεν πάει καλά η χρονιά?

εγώ το βλέπω με τα δικά μου μάτια ως εξής

-το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο

-το παιδί μου λέει οτι βαριέται

-το παιδί μου λέει συχνά για τις κανούριες ταινίες που είδε στο σχολείο (dvd, εποχή των παγετώνων κτλ), αλλά δεν ξέρει κανούρια τραγούδια, παραμύθια κτλ

-το παιδί μου διηγήται ατυχήματα (έπεσε ο ταδε, έσπρωξε ο τάδε κτλ) πάντα η κυρία που "έχει δουλειά στο γραφείο" δεν είναι εκεί

-όσες φορές προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της, ενώ είπε θα σας ακούμε κτλ, απλά μου είπε τον κανονισμό και τέλος. Δεν ξαναζήτησα κάτι (πχ είχα ζητήσει να με ενημερώνει για προβλήματα γιατί οι παπούδες που την παίρνουν δεν μου τα μεταφέρουν, περνάμε μια κρισάρα φέτος γενικά και έχουμε και πολλά με νοσοκομεία κτλ, και την ενημέρωσα, και μου είπε δεν μπορεί να τηλεφωνεί τον κάθε γονιό, τα λέει κατά την αποχώρηση, είναι δική μου ευθύνη να ρωτώ τους παπούδες, και οι οποίοι ξεχνάνε δεν μιλάνε κτλ, και άντε να βγάλεις άρκη). Γενικά δυο τρείς φορές που ζήτησα κάτι λογω δυσκολίας εκείνη την περίοδο, μου είπε οτι δεν γίνεται και τέλος.

-έχω βρεθεί, από τις σπάνιες φορές της αποχώρησης, εκεί, και άκουσα για την μαμά της τάδε, επιτημητικά σχόλια του στυλ πότε θα έρθει να την πάρει η σλοου.. ευτυχώς το παιδί της εν λόγω που ήταν μπροστά δεν ξέρει αγγλικά

-Χθες στην περιβόητη γιορτή ένα κοριτσάκι δεν είπε ποίημα, και η δασκάλα είπε στο κοινό, τι να κάνουμε, δεν μπορούν όλοι να εμφανιστούν μπροστά σε κοινο. Κατά την γνώμη μου, μπορούσε να το προσπεράσει τουλάχιστον.

όλο αυτό το παζλ... εμένα μου κάνει άσχημο...

πως το βλέπει η απέναντι πλευρά?

Ξεκινάμε από το ότι δεν είμαι απέναντι. Είμαι δίπλα.

Συνεχίζουμε με το ότι δεν είμαι υπερασπιστής του κλάδου. Για να καταλάβεις έχω μιλήσει υπέρ της αξιολόγησης σε συνέλευση των εκπαιδευτικών της περιοχής μου.

Από αυτά που λες φαίνεται ότι τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό την έχει καταπιεί η θέση προϊσταμένης που κατέχει. Δεν είναι σε θέση να τα διαχειριστεί και τα δυο. Άδικο δεν έχει γιατί οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων έχουν όλη τη γραφειοκρατί κλπ και είναι και στην τάξη κανονικά, αλλά εφόσον δε μπορεί να τα διαχειριστεί, ας τα αφήσει.

Επομένως. Όχι δεν μπορεί να σε παίρνει τηλέφωνο μπορεί να σου γράψει ένα μικρό σημείωμα. Επίσης μπορείς εσύ να την παίρνεις ανά μήνα ας πούμε. Μπορείς να της κάνεις τα παράπονά σου, έχοντας λάβει γνώση όμως των κανόνων, για να μην είναι άκυρα.

Γιατί το προηγούμενο με τη γιορτή ας πούμε ήταν δικό σου λάθος (που το χειρίστηκε άκομψα)....

Άρα εφόσον δεν είσαι ευχαριστημένη, το λες, δεν το κρύβεις. Αν αισθάνεσαι ότι κινδυνεύουν τα παιδιά (ξεκλειδώνοντας την πόρτα και μένοντας μόνα τους συνέχεια) πας στη σχολική σύμβουλο. Προφορική καταγγελία και βλέπεις. Αν τα πράγματα θεωρεις οτι είναι πολύ δύσκολα, περνάς σε γραπτή καταγγελία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας. Ενημερώσου όμως για το τι σημαίνει αυτό και τι συνέπειες έχει για την νηπιαγωγό και αποφάσισε αν θέλεις να το κάνεις. Δεν είσαι υποχρεωμένη να λυπηθείς κανέναν, αρκεί να έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει.

Όσο δε ζητάμε καλές υπηρεσίες δε θα τις έχουμε. Α, και στην επόμενη απεργία βγες και συ να φωνάξεις για το ωράριο των νηπιαγωγών.

FLcUp3.png0BQfp3.png

αντε, καταχραστηκαμε που καταχραστήκαμε, πες μας ρε μιρικάκι, πως μπορεί ένας γονιός κατά την γνώμη σου να καταλάβει οτι δεν πάει καλά η χρονιά?

εγώ το βλέπω με τα δικά μου μάτια ως εξής

-το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο

-το παιδί μου λέει οτι βαριέται

-το παιδί μου λέει συχνά για τις κανούριες ταινίες που είδε στο σχολείο (dvd, εποχή των παγετώνων κτλ), αλλά δεν ξέρει κανούρια τραγούδια, παραμύθια κτλ

-το παιδί μου διηγήται ατυχήματα (έπεσε ο ταδε, έσπρωξε ο τάδε κτλ) πάντα η κυρία που "έχει δουλειά στο γραφείο" δεν είναι εκεί

-όσες φορές προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της, ενώ είπε θα σας ακούμε κτλ, απλά μου είπε τον κανονισμό και τέλος. Δεν ξαναζήτησα κάτι (πχ είχα ζητήσει να με ενημερώνει για προβλήματα γιατί οι παπούδες που την παίρνουν δεν μου τα μεταφέρουν, περνάμε μια κρισάρα φέτος γενικά και έχουμε και πολλά με νοσοκομεία κτλ, και την ενημέρωσα, και μου είπε δεν μπορεί να τηλεφωνεί τον κάθε γονιό, τα λέει κατά την αποχώρηση, είναι δική μου ευθύνη να ρωτώ τους παπούδες, και οι οποίοι ξεχνάνε δεν μιλάνε κτλ, και άντε να βγάλεις άρκη). Γενικά δυο τρείς φορές που ζήτησα κάτι λογω δυσκολίας εκείνη την περίοδο, μου είπε οτι δεν γίνεται και τέλος.

-έχω βρεθεί, από τις σπάνιες φορές της αποχώρησης, εκεί, και άκουσα για την μαμά της τάδε, επιτημητικά σχόλια του στυλ πότε θα έρθει να την πάρει η σλοου.. ευτυχώς το παιδί της εν λόγω που ήταν μπροστά δεν ξέρει αγγλικά

-Χθες στην περιβόητη γιορτή ένα κοριτσάκι δεν είπε ποίημα, και η δασκάλα είπε στο κοινό, τι να κάνουμε, δεν μπορούν όλοι να εμφανιστούν μπροστά σε κοινο. Κατά την γνώμη μου, μπορούσε να το προσπεράσει τουλάχιστον.

όλο αυτό το παζλ... εμένα μου κάνει άσχημο...

πως το βλέπει η απέναντι πλευρά?

-το παιδί μπορεί να μην θέλει να πάει σχολείο γιατί προτιμά να μείνει με τα παιχνίδια του/αδέρφια του/γιαγιά του, γιατί θεωρεί οτι πλέον έμαθε Οσα έπρεπε να μαθει (ω ναι! Πόλλα το πιστεύουν αυτό), για κάποιον άλλο λόγο που δε μπορούμε να ξέρουμε γιατί δεν είμαστε μεσά στο μυαλό του

- μπορεί να βαριέται γιατί προτιμά το παιχνίδι και όχι τα μαθηματικά ή τη γραφή, γιατί προτιμά να τρέχει στην αυλή και όχι να κάθεται στον κύκλο, γιατί είναι δουλεμενο από το σπίτι ή τα 'παιρνει' εύκολα και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι να τα μάθουν και οι άλλοι, ή για άλλο λόγο

- στη δική μου τάξη (όταν Δούλευα σε σχολείο) οι ταινίες συσχετιζόταν άμεσα με το θέμα που δουλευαμε. Π.χ. η εποχή των παγετώνων θα προβαλλόταν οτάν μιλούσαμε για ζώα που έχουν εξαφανιστεί, το happy feet οτάν μιλούσαμε για πιγκουίνους κλπ. Τι έμενε στα παιδιά; οτι βλέπαμε ταινίες! Όταν στο τέλος της χρονιας έπαιρναν ενα φάκελο γεμάτο εργασίες ή όταν ανέφεραν στη διάρκεια του έτους διάφορα οι περισσότεροι γονείς έμεναν με το στόμα ανοιχτό ή απέδιδαν τις γνώσεις στην τυηλεοραση και στο ίντερνετ του σπιτιού....

- δεν μπορώ να ξέρω τι κάνει η κυρία και αν είναι παρούσα όταν συμβαίνουν ατυχήματα, αλλά εγώ που ήμουν παρούσα δεν μπόρεσα να αποτρεψω αρκετά ατυχήματα, κάποια δυστυχώς και πιο σοβαρά (σπασμένα δόντια από κούνια, κόψιμο βαθιουτσικο σε δάχτυλο απο καρέκλα κάτω από την οποία 'μπήκε' το δάχτυλο κ;αι τυο παιδί κάθισε πανω κλπ κλπ). ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ!!!!!

- λογικό για μένα να μην τηλεφωνεί η δασκάλα στυους γονείς καθημερινά αλλά να ενημερώνει αυτον που παιρνει το παιδί. Εσύ έχεις ένα παιδί και -λογικοτατα- είναι Ολος σου ο κόσμος. Η δασκάλα έχει 20..... Πολλές φορές το τηλέφωνο του σχολείου είναι κλειδωμένο για κινητά, και πρέπει να παιρνει απο το προσωπικό της τηλέφωνο καο να χρεωνεται....

- υποτιμητικά σχόλια για τους γονείς..... Απλά απαράδεκτο, ειδικά μπροστά σε παιδιά αλλά και σε άλλους γονεις.

- εξαρτάται πως το είπε. Πολλές φορές κάτι τέτοιο ελαφρύνει το κλίμα και 'αίρει'στεναχωριες.....

Γενικά, όταν είμαστε εξω από το χορό και τ χώρο είναι ευκολο να κρίνουμε κάποιον (και δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, και δεν μιλάω μόνο για το χώρο του σχολείου). Ας βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου. Βοηθά πολλές φορές να δούμε μια άλλη οπτικη........

Εννοείται ότι δεν λέω ότι δεν υπάρχει περιπτωση η συνάδελφος να μην είναι καλή στη δουλειά της. Απλά δειχνω και τις άλλες οπτικές που μπορεί να υπάρχουν πίσω από κάποιες καταστάσεις.....

Διαφημίσεις

Αχ λατινα.....τουλαχιστον να μην τις παιρνουν χαμπαρι τα παιδια μας!!,

Τις παίρνουνε χαμπάρι και το λένε και στην μάνα τους απο τι είδες όπως η μικρή της θεματοθετριας :-) :-)

Καλησπέρα!Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τα ως επί το πλείστον εποικοδομιτικά με το θέμα μου μηνύματα.Θα ήθελα να επισημάνω μόνο μερικά πράγματα(τα οποία έγω γράψει επιγραμματικά στο αρχικό μου μήνυμα) προς αποφυγή παρεξηγήσεων..Θεωρώ και εγώ άστοχη την φράση της δασκάλας,λίγο άκομψη βέβαια όπως ειπώθηκε και ο λόγος που θέλησα να μιλήσω μαζί της για μένα δεν είναι τόσο η φράση που χρησιμοποίησε,αλλά η τουαλέτα ως φυσική ανάγκη.Σκοπός μου δεν είναι να σταυρώσω την δασκάλα,ούτε να απαξιώσω το έργο της,αντιθέτως όπως έχω γράψει και αρχικά ,την εκτιμώ αφάνταστα ,είμαι απόλυτα ευχαριστημένη και από την στάση και συμπεριφορά της κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και από το μάθημα που γίνεται στην τάξη.Δεύτερον ,εννοείται πως έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου για την αλήθεια του συμβάντος,αλλά σε καμία περίπτωση στην συζήτηση που έκανα με την μικρή δεν άφησα να εννοηθεί πως η κυρία έκανε λάθος(θέλω στα μάτια της η δασκάλα να είναι πρόσωπο σεβαστό),το μόνο που της εξήγησα έιναι ότι την ώρα του μαθήματος δεν ενοχλούμε την κυρία,παρά μόνο όταν υπάρχει πραγματικά ανάγκη και φροντίζουμε να πηγαίνουμε τουαλέτα νωρίτερα.Επίσης ,εννοείται φυσικά πως δεν της έδωσα να εννοηθεί ότι η μαμά καθαρίζει για πάρτυ της,δεν νομίζω πως ο ρόλος της μαμάς είναι αυτός..

Καλησπέρα!Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τα ως επί το πλείστον εποικοδομιτικά με το θέμα μου μηνύματα.Θα ήθελα να επισημάνω μόνο μερικά πράγματα(τα οποία έγω γράψει επιγραμματικά στο αρχικό μου μήνυμα) προς αποφυγή παρεξηγήσεων..Θεωρώ και εγώ άστοχη την φράση της δασκάλας,λίγο άκομψη βέβαια όπως ειπώθηκε και ο λόγος που θέλησα να μιλήσω μαζί της για μένα δεν είναι τόσο η φράση που χρησιμοποίησε,αλλά η τουαλέτα ως φυσική ανάγκη.Σκοπός μου δεν είναι να σταυρώσω την δασκάλα,ούτε να απαξιώσω το έργο της,αντιθέτως όπως έχω γράψει και αρχικά ,την εκτιμώ αφάνταστα ,είμαι απόλυτα ευχαριστημένη και από την στάση και συμπεριφορά της κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και από το μάθημα που γίνεται στην τάξη.Δεύτερον ,εννοείται πως έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου για την αλήθεια του συμβάντος,αλλά σε καμία περίπτωση στην συζήτηση που έκανα με την μικρή δεν άφησα να εννοηθεί πως η κυρία έκανε λάθος(θέλω στα μάτια της η δασκάλα να είναι πρόσωπο σεβαστό),το μόνο που της εξήγησα έιναι ότι την ώρα του μαθήματος δεν ενοχλούμε την κυρία,παρά μόνο όταν υπάρχει πραγματικά ανάγκη και φροντίζουμε να πηγαίνουμε τουαλέτα νωρίτερα.Επίσης ,εννοείται φυσικά πως δεν της έδωσα να εννοηθεί ότι η μαμά καθαρίζει για πάρτυ της,δεν νομίζω πως ο ρόλος της μαμάς είναι αυτός..

Πολύ σωστά έπραξες, αυτό κατάλαβα κι εγώ ότι είχες σκοπό... να έχεις ωστόσο στο νου σου, ότι και στα πρωτάκια ακόμα η τουαλέτα είναι θέμα, δεν είναι ανάγκη το δικό σου παιδί να το έχει λυμένο απ το προνήπιο, οι δασκάλες είναι διαλλακτικές και υπομονετικές με αυτό το θέμα και πολύ αργότερα. Φιλικά πάντα! Και μπράβο για το σκεπτικό σου!

ευχριστώ εμάκι και μιρίκι,

και εγώ πιστεύω πως η θέση της διευθύντριας κάνει κακό. ισως θα έπρεπε να δικαιολογούν επιπλέον ώρες, να κάνουν κάποια γραφειοκρατικά αργότερα.

για την ασφάλεια, το σκέφτομαι και εγώ... παραήταν επικύνδινο. Αλλά μάλλον θα έλεγε οτι δεν έγινε, δεν έχω αποδείξεις.

δεν ξέρω πως βλέπουν τις ταινίες, σε τί πλαίσιο... εύχομαι εμάκι να εκπλαγώ και εγώ ευχάριστα στο τέλος της χρονιάς...

όσο για την επιθυμία ή όχι για το σχολείο, κρίνω από τα δύο προηγούμενα χρόνια του παιδικού - όταν ήταν καλά αδημονούσε να πάει... μετά πέρασε μια φάση με μία αλλη διευθύντρια (το χει η θέση μάλλον) που είχαμε ένα θέμα, για καιρό και δεν ήθελε να πάει, και μετά πάλι τρια λαρί τρια λαρό, μες την χαρά. Και στην αρχή ήταν ενθουσιώδης. Δεν ξέρω τι την χαλάει, δεν μπορώ να βγάλω άκρη, δεν είναι από τα παιδιά ραπόρτο, μιλάει μόνο όταν κάτι της κάνει πολύ εντύπωση.

Τώρα είμαι ακόμη λίγο πικραμένη με την γιορτή, αν και μου είπε πως με συγχωρεί που αργήσαμε, δεν πειράζει (μου είπε πως θα ζητησει συγνώμη για μένα, από την κυρία της, καλύτερα να ζητούσε ένα καθρέφτη αυτοκινήτου:|)...

Αλλά δεν νομίζω πως θα είναι αποκοικοδομητικό να της μιλήσω... όταν την παίρνω τηλέφωνο, γιατί πάντα δουλεύω, βιάζεται γιατί έχει δουλειά, στις 12μιση που σχολάνε βιάζεται να φύγει, τις σπάνιες φορές που πάω (μία τον μήνα περίπου) όλα καλά όσο δεν ζητάω κάτι, η μικρή δεν έχει ποτέ κάποιο θέμα, μετά πάμε στους κανόνες, είναι κάπως σαν να ακούω κασέτα... δεν ακούει, μιλαέι και λέει το δικό της...

δεν ξέρω... ισως να κάνω λάθος, ίσως όχι... το κακό είναι οτι έχοντας τόσο μικρό παιδί έχω λίγες ελπιδες να μάθω... και το ρημάδι το ένστικτο δεν δίνει θετικό σήμα...

και η δική μας πλευρά, δίπλα ή απέναντι, δεν το έγραψα αρνητικά, είναι μια θέση ανασφάλειας...

έχουμε έναν αναξιόπιστο αναμεταδότη, που για μας όμως είναι το παν, δεν έχουμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε, θέλουμε να έχουμε όμως εικόνα, μας καίει το τί γίνεται, και την δημιουργούμε κυνηγώντας κομματάκια από εδώ και εκεί... φαντάσου να σου αρνούνται και την είσοδο χωρίς πρότερη ενημέρωση, να εμφανίζεσαι και να παθαίνουν σοκ, να ακούς επικρητικά σχόλια για γονείς ή για το ίδιο σου το παιδί... δεν θέλει πολύ...

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως δεν βρήκα την φράση την ίδια τόσο φρικαλέα.

Μάλλον θα ειπώθηκε με ''αθωότητα'' αν ειπώθηκε έτσι (όπως το η κοιλιά σου θέλει φαγητό... που μερικές φορές μιλάνε έτσι τα παιδιά για τον εαυτό τους ή μέλη του σώματος τους) Ούτε το να μιλήσεις για τα γεννητικά όργανα στο νηπιαγωγείο το θεωρώ λάθος, δεν ξέρω αν υπάρχουν οδηγίες από το υπουργείο, αλλά θα έλεγα εξαρτάται πως θα μιλήσεις, αν μιλήσεις φυσιολογικά όπως για τα υπόλοιπα μέλη του σώματος γιατί θα ήταν λάθος; Δεν μαθαίνεις για το σώμα σου στο νηπιαγωγείο; Δεν αποκλείεται να ρωτήσουν κιόλας τα ίδια τα παιδιά.

Εμένα περισσότερο θα με ανανησυχούσε αν μετά την αστοχη αυτή φράση, όντως κοροίδεψαν τα παιδιά και η δασκάλα δεν είπε τίποτα, ή εκλαψε το παιδί και δεν παρηγόρηθηκε. Γιατί αν πράγματι το παιδί ντράπηκε, έκλαψε, το κοροίδεψαν η νηπιαγωγός θα έπρεπε να επέμβει, να το ''μαζέψει'' και να την μην αφήσει να πάρει έκταση.

Αλλά ρώτα και την ίδια την νηπιαγωγό, πες της ότι έκλαιγε και θέλεις να ξέρεις τι την πείραξε, ρώτα την αν την κοροίδεψαν τα άλλα παιδάκια και γίατί. Χωρίς να της ζητάς τον λόγο, το ύφος σου και ο τρόπος που θα μιλήσεις θα κάνει διαφορά στην αντιμετώπιση. Αντιμετώπισε την ανθρώπινα και δώσε της την ευκαιρία να το κάνει και εκείνη.

Θα σε δυσαρέστησω......

Και γω δεν θα ήμουν στα καλύτερα μου με γονείς να μπαινοβγαίνουν κατά το δοκούν στο σχολείο. Για τον απλούστατο λογο οτι πρόκειται για σχολείο με συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο διαταράσσεται οτάν παρεμβαίνει κάποιος τρίτος.

Εσύ θα έρθεις να δεις το παιδί ΣΟΥ, το οποίο θα ταραχτεί (θετικά) που θα σε δει, θα χάσει τη συγκέντρωση του και μετά άντε να ξαναμαζευτει.

Ταυτόχρονα, θα ταραχτουν και τα αλλά παιδιά, κάποια θα ζηλέψουν, θα βάλουν τα κλάματα γιατί θέλουν και αυτά τη μαμά τους, και άντε να συνεχισουμε το πρόγραμμά μας μετά..... Δεν λέω αρλουμπες που τις βγάζω από το κεφάλι μου, το βλέπουμε μπροστά μας να συμβαίνει με γονείς που φέρνουν φαγητό για το ολοημερο στη διάρκεια της μέρας.

Ακόμα, η πόρτα της αυλής πρέπει να κλειδώνει για λόγους ασφαλείας. Ποσο εύκολο/εφικτό/ασφαλές είναι κάθε φορά που ένας γονιός θέλει να έρθει ξαφνικά στο σχολείο να βγαίνει η δασκάλα, διακοπτοντας τη δουλεια της και αφήνοντας τα παιδιά μονα; και το ξαναλεω, σκεψωου το σε ευρύτερη κλίμακα, γιατί στο σχολειό δεν είναι μόνο το δικό σου παιδί, αλλά και άλλα 20 τουλάχιστον. Για Σκέψου 1-2 μαμαδες κάθε μέρα να έρχονται ξαφνικά.... Βάλε και γιαγιάδες και βγάλε συμπέρασμα!!!!!!!!

παρακολουθω το θεμα απο χτες και ειδικα σημερα (αν και εδω δεν ειναι αργια). Νομιζω οτι ως γονεις πρεπει να ανταποκρινομαστε στα θεματα των παιδιων στο σχολειο. Αν για καποιο λογο μου παραπανεθουν θα ψαξω να βρω τι εγινε. Ειδικα αν το θυμουνται μεχρι τις 5μιση που με βλεπουν.

κατα τα αλλα και σαν σκορπιες σκεψεις, Για τα γεννητικα οργανα εμαθαν τις λεξεις στο σχολειο και εγω μαζι τους (αλλιως το ελεγε ο γυναικολογος το κικιν). Εμενα μιλανε συνεχια για αυτα αλλα ισως επειδη ειναι αγορια ειναι πιο χοντροπετσα? Τουαλεττα νομιζω γενικα οτι μπορουν να πανε ελευθερα εφοσον ενημερωσουν και το προνηπιο και το πρωτακι (υπαρχει τουαλεττα στον οροφο τους). Το πρωτακι μου παει και οταν βαριεται το μαθημα (πχ στα θρησκευτικα χανεται).. οταν του ειπα να πηγαινει για πιπι και να γυριζει στην ταξη γρηγορα μου ειπε οτι δεν τρεχει γιατι η Νταλια ετρεχε και επεσε (δεν τρεχει οταν παει τουαλεττα εν ωρα μαθηματος). Επισεις δεν νομιζω οτι εχουν καταλαβει ακομη την ενοια του να πανε προκαταβολικα στο μπανιο...

Τωρα εγω ακομη δεν εχω φτασει στο σημειο να καταλαβαινω τι γινεται. Ειδικα σε φαση ανακρισης. Δεν μπορω να βγαλω ακρη! Εχει τυχει να ρωτησω αποδεδειγμενα 'αυτοπτες μαρτυρες' και παλι να μην βγαλω ακρη. Παντα θα κολησουν σε καποια λεπτομερια ασχετη με το τι εχει γινει...

Επι του πρακταιου απο οτι εχω δει καλο ειναι να γινονται συζητησεις με την δασκαλα αλλα αμεσα! Και ενα σαββατοκυριακο να περασει χανεται η ουσια του πραγματος. Απο εκει και περα ολοι ανθρωποι ειμαστε και οι γονεις και οι εκπαιδευτικοι και την βλακεια μας θα την κανουμε. Επισεις θα προσπαθησουμε να υπερασπιστουμε τον χωρο μας/ τα πιστευω μας/ τον αγνωστο συναδελφο οταν τιθεται θεμα κλαδου. Ακαδημαικη συζητηση κανουμε την στιγμη που δεν ξερουμε τα συγκεκριμενα ατομα και δεν ειμαστε μπροστα στην συγκεκριμενη φαση.

Τωρα εμενα εδω και DVD βλεπουν και ipad εχουν στο σχολειο. Η δουλεια που γινεται στην ταξη δεν φαινεται πιθανοτατα σε καθημερινη βαση αλλα σε ασχετες φασεις. Πχ τωρα εχει ο μεγαλος να μαθει για τις μελισσες και εφερε το τετραδιο 'επιστημων'. Στο νηπιο ειχαν κανει για τον στατικο ηλεκτρισμο (εχει ζωραφισει ενα ανθρωπακι που του εχουν σηκωθει οι τριχες). Ο μικρος μιλησαν για τον Van Gogh...

Θα σε δυσαρέστησω......

Και γω δεν θα ήμουν στα καλύτερα μου με γονείς να μπαινοβγαίνουν κατά το δοκούν στο σχολείο. Για τον απλούστατο λογο οτι πρόκειται για σχολείο με συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο διαταράσσεται οτάν παρεμβαίνει κάποιος τρίτος.

Εσύ θα έρθεις να δεις το παιδί ΣΟΥ, το οποίο θα ταραχτεί (θετικά) που θα σε δει, θα χάσει τη συγκέντρωση του και μετά άντε να ξαναμαζευτει.

Ταυτόχρονα, θα ταραχτουν και τα αλλά παιδιά, κάποια θα ζηλέψουν, θα βάλουν τα κλάματα γιατί θέλουν και αυτά τη μαμά τους, και άντε να συνεχισουμε το πρόγραμμά μας μετά..... Δεν λέω αρλουμπες που τις βγάζω από το κεφάλι μου, το βλέπουμε μπροστά μας να συμβαίνει με γονείς που φέρνουν φαγητό για το ολοημερο στη διάρκεια της μέρας.

Ακόμα, η πόρτα της αυλής πρέπει να κλειδώνει για λόγους ασφαλείας. Ποσο εύκολο/εφικτό/ασφαλές είναι κάθε φορά που ένας γονιός θέλει να έρθει ξαφνικά στο σχολείο να βγαίνει η δασκάλα, διακοπτοντας τη δουλεια της και αφήνοντας τα παιδιά μονα; και το ξαναλεω, σκεψωου το σε ευρύτερη κλίμακα, γιατί στο σχολειό δεν είναι μόνο το δικό σου παιδί, αλλά και άλλα 20 τουλάχιστον. Για Σκέψου 1-2 μαμαδες κάθε μέρα να έρχονται ξαφνικά.... Βάλε και γιαγιάδες και βγάλε συμπέρασμα!!!!!!!!

Α! και για αυτο εχω αποψη. Παιδια στο Βελγιο εχουν γινει πολυ ασχημα πραγματα με ασχετους να μπαινουν στα σχολεια - παιδικους σταθμους. Δεν μπορεις να πας χωρις ραντευου και ο χωρος για το κοινο απομονονεται με πορτες απο τις αιθουσες.

Θα σε δυσαρέστησω......

δεν μιλάμε για τέτοιο πράγμα βρε εμάκι, εγώ φέτος πήγα αυτή την μία φορά και μόνο, γι΄αυτό το λένε έκτακτο... και πηγα να πάρω το παιδί, γιατί θα έφεγυα και δεν θα υπήρχε μετά κανείς να την πάρει.

και δυστυχώς το σχολείο μας στεγάζεται με το δημοτικό στον ίδιο αύλιο χώρο, και η αυλόπορτα δεν κλείνει ποτέ, και τελικά νομίζω πως θα το κάνω εκείνο το παράπονο για την ασφάλεια:-(

δεν μιλάμε για τέτοιο πράγμα βρε εμάκι, εγώ φέτος πήγα αυτή την μία φορά και μόνο, γι΄αυτό το λένε έκτακτο... και πηγα να πάρω το παιδί, γιατί θα έφεγυα και δεν θα υπήρχε μετά κανείς να την πάρει.

και δυστυχώς το σχολείο μας στεγάζεται με το δημοτικό στον ίδιο αύλιο χώρο, και η αυλόπορτα δεν κλείνει ποτέ, και τελικά νομίζω πως θα το κάνω εκείνο το παράπονο για την ασφάλεια:-(

Ακόμα και μία φορά, καλό είναι 5 - 10 λεπτά πιο μπροστά να ενημερωσεις..... Και από ότι διάβασα, δεν σου αρνήθηκαν την είσοδο, αλλά σου ειπαν οτι έπρεπε να ενημερώσεις. Έχει διαφορά. Κανονικα, αν πάμε με τις εγκυκλίους, έπρεπε να κάνεις υπεύθυνη δήλωση, έκανες ή σε εξυπηρετησαν, λόγω βιασύνης σου πιθανότατα, ρισκάροντας;

Βέβαια, απαντησα σε μήνυμα σου όπου αναφερεις πως θες να πηγαίνεις κατα το δοκούν στο σχολείο ξαφνικά για να ελεγχεις (υποθέτω).

Όσο Γκα την αυλή, κακώς που δεν κλειδώνει. Δεν έχει σημασία που συστεγάζεται με δημοτικό. Και στασ δημοτικά πρέπει να κλειδώνουν.

όχι εμάκι, δεν μου αρνήθηκαω την είσοδο, μου άνοιξε το 5χρονο και με βρήκαν μέσα φάντη μπαστούνι. Δεν ξέρω τι την τάραξε πειρσσότερο, το γεγονός οτι μου άνοιξε ένα παιδί, το οτι πήγα να πάρω το παιδί απροειδοποίητα, οτι βρήκα το σχολείο άνω κατω... όλα μαζί? Δεν ξέρω αν υπό άλλες συνθήκες θα μου ζητούσαν υπεύθυνη δήλωση...

και όσο γράφουμε γι' αυτό, τόσο ετοιμάζομαι να το κάνω θέμα εκεί που πραγματικά πρέπει.

γιατί το οτι συστεγάζεται με το δημοτικό σημαίνει απλά περισσότερο κόσμο, περισσότερα σουρτα φέρτα, περισσότερους κινδύονους.

για το οτι θέλω να βλέπω το παιδί μου όποτε θέλω, δεν το εννοώ έτσι, δεν πάω βόλτα στο σχολείο να πω γεια, δεν θα το έκανα ακόμη και αν δεν δούλευα. Μιλάμε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οικογενειακής συμφοράς. Καταλαβαίνω όμως και πως το εννοείς εσύ.

Αλλά θα μου άρεσε σαν ιδέα, άσχετο με τα παραπάνω, μια ημέρα οργανωμένη που οι γονείς θα έκαναν κάτι μαζί με τα παιδιά τους στο σχολείο, σαν γιορτή, έστω μια φορά να πάω να δω πως είναι η μέρα της... θα καθόμουν με χαρά στο καρεκλάκι μαζί της (με την κόρη μου εννοώ)...

Λευκέ άγγελε, δεν μας είπες, πως είναι η μικρή σου? Το ξανανέφερε το περιστατικό? Λέει κάτι?

Καλημέρα σε όλες!Φουχούρ,η μικρή δεν μου έχει αναφέρει τίποτα,φρόντισα και εγώ μετά την κουβέντα που έκανα μαζί της να μην της το ξαναθυμίσω..Σήμερα θα μιλήσω λίγο με την δασκάλα..Θα σας ενημερώσω..

Κάτι που είναι λίγο άσχετο, θα ήθελα να σας πω ότι εκτός από τις νηπιαγωγούς και τους δασκάλους δημοτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και κάποιους φιλολόγους της ΦΠΨ, με παιδαγωγική κατεύθυνση) οι "εκπαιδευτικοί" των μεγαλύτερων βαθμίδων, δεν είναι παιδαγωγοί. Και τι εννοώ με αυτό. Πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις μεταπτυχιακά εκπαιδευμένων καθηγητών, οι περισσότεροι είναι επιστήμονες και όχι δάσκαλοι. Όταν ένας άνθρωπος έχει τελειώσει το Φυσικό του ΕΚΠΑ, μία ιδιαίτερα σοβαρή σχολή, του δίνεται το δικαίωμα της διδασκαλίας σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης, εκτός από την πανεπιστημιακή.

Πληροφορικάριοι, που έχουν τελειώσει αξιοσέβαστες σχολές, στέλνονται στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της χώρας για να διδάξουν σε παιδιά στην πρώτη δεκαετία της ζωής τους. Το θεωρώ πραγματικά απαράδεκτο, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν καμία παιδαγωγική/εκπαιδευτική κατάρτιση. Αυτό ναι, είναι παράπονο και απωθημένο, γιατί εγώ που έχω τελειώσει και ΑΕΙ Πληροφορικής και ΑΕΙ παιδαγωγικής, δεν μπορώ να συνδυάσω τα πτυχία μου, για μόρια π.χ. στο δημόσιο τομέα. Είπα και τον πόνο μου, πάω να κάνω καμιά δουλειά τώρα.

Εύχομαι να ηρεμήσει η κατάσταση και να μιλήσει η white angel με τη νηπιαγωγό και να λυθούν πολλές απορίες και εικασίες που είχαμε κάνει. Καλή συνέχεια σε όλες :-D

Χριστίνα, καλημέρα, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, καθώς έχω τελειώσει μουσικολογική σχολή στην οποία η μουσική παιδαγωγική ήταν βασικό μάθημα κορμού.

Τώρα μπήκα και στο προσχολικής, για να μπορέσω να δουλέψω στην πρωτοβάθμια...

White angel καλή επιτυχία στη συνάντηση.

2t7wp3.png

Φουχούρ αν δεν το έχεις κάνει θέμα στην ίδια μην ξεκινήσεις να πας αλλού. Πρώτα μίλα με την ίδια για τους προβληματισμούς σου και μετά βλέπεις.

Μερικές φορές φερόμαστε εμείς οι ίδιοι σαν να λέμε, θα το πω στη μαμά μου. Δεν αντιμετωπίζουμε ευθέως τις καταστάσεις (= αναλαμβάνουμε ευθύνη) και πάμε αμέσως στους από πάνω. Όχι ότι δε θα το κάνεις αν τα πράγματα ξεφύγουν, αλλά πρώτα θα εξαντλήσεις τα περιθώρια επικοινωνίας με τον άμεσα ενδιαφερόμενο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...