Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έλλειψη ενέργειας από κακοφαγία

Recommended Posts

Καλο! Αλλα αν μπορείς δώσε μας και μια συνταγή για γιουβαρελακια :-)

Καλέεεε! δεν κάνεις πλακα;;;; λοιπόν εγώ δεν τα τρώω αλλά τα κάνω πεντανόστιμα:

Για τα γιουβαρλάκια:

Μισό κιλό κιμάς

μισό φλιτζάνι ρύζι

1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μέτρια

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι - πιπέρι

Επιπλέον:

Μισό φλιτζάνι λάδι

1 καρότο σε κυβάκια

Αλάτι - ρίγανη

1 κουταλιά ρύζι έξτρα αν θες (δένει καλύτερα)

1 Λεμόνι

1 αυγό

Τα ζυμώνεις καλά καλά όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα κάνεις μπαλάκια. Τα βάζεις στην κατσαρόλα και τα σκεπάζεις με νερό. Ρίχνεις και το καρότο και το εξτρα ρυζάκι. Αλάτι και λίγη ρίγανη.

Τα βράζεις για μισή ώρα και κάτι.

Αφού βράσουν κάνεις το αυγολέμονο και τρως!!!!!!

Εγώ φαντάσου τα πλάθω και τα βάζω καταψύκτη. Πρωί που σηκώνομαι για την δουλειά, ώσπου να ετοιμαστώ τα βγάζω παγωμένα, τα μαγειρεύω και τέλος!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 147
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Xena μου, θα ηθελα να σου πω οτι το κοριτσακι σου ειναι πολυ μικρο ακομη και οι διατροφικες της συνηθειες μπορουν να αλλαξουν ευκολα, αν βρεις ομως τον σωστο τροπο γαι να την βοηθησεις.

Να εισαι σιγουρη οτι τα παιδια , ασυναισθητα ισως στην αρχη αλλα πιο συνειδητα μεγαλωνοντας, μας υποβαλουν σε συναισθηματικο εκβιασμο με το θεμα του φαγητου οταν βλεπουν οτι ανησυχουμε .

Φυσικα κανεις πολυ καλα που ψαχνεις το θεμα της νωθροτητας με εξετασεις.Το πρωτο που πρεπει να αποκλεισεις ειναι τυχον παθολογικο προβλημα.

Γραψε μας τι σου ειπε η παιδιατρος ,και σου ευχομαι ολα να ειναι καλα .

Οταν ξεκαθαρισει το θεμα αυτο, ψαξε πως θα λυσεις το προβλημα του φαγητου.Ισως θα ηταν καλο να συμβουλευτεις εναν ειδικο για να σε βοηθησει να βρεις τον καταλληλο τροπο αντιμετωπισης.

Σου ξαναλεω οτι το παιδακι σου ειναι πολυ μικρο ακομα και εχεις ολα τα περιθωρια μπροστα σου για να δουλεψεις πανω στο θεμα αυτο και να εχεις καλα αποτελεσματα.Φτανει μονο να βρες τον τροπο.

Στα λεει αυτα η μαμα ενος κοριτσιου 9,5 χρονων, που και αποψε μαλωσαμε γιατι εκανε 1,5 ωρα να φαει 2 κομματια πιτσα και τελικα εφαγε το 1 ( μετα απο αθλητικη δραστηριοτητα 2 ωρων και εχοντας να φαει απο το μεσημερι που εφαγε λιγο ψαρι)

Ο παιδιατρος , μου ειχε πει οταν η Μαρια ηταν 11 μηνων και εγω τον ειχα επισκεφτει για 5η φορα μεσα στον ιδιο μηνα γιατι δεν ετρωγε το παιδι, οτι ισως με βοηθουσε ενας ψυχολογος, γιατι το προβλημα μαλλον ηταν ο τροπος που εγω αντιμετωπιζα την αφαγια του παιδιου. Εγω εκανα το μεγαλο λαθος να ακουσω τον συζυγο μου και να μην παω, και το μετανοιωνω ακαμα.

Να ξερεις οτι σε καταλαβαινω απολυτα , και επειδη ειμαι "παλια καραβανα" σε συμβουλευω να μην αφησεις να εδραιωθει αυτη η κατασταση.

Φιλια πολλα...

Δηλαδή ο γιατρός είπε να δίνεις καινουρια πραγματα συνέχεια; Και αν δεν τα φάει να μείνει νηστικη η να της φτιάξεις κάτι άλλο; Με ενδιαφέρει γιατι εγω δίνω στον δικό μου πραγματα που ξερω οτι θα φάει αλλιώς δεν τρωει

Ναι, πρέπει να βλέπει νέα πράγματα να του προτείνεις. Κι ας μην τα αγγίξει. Εχε ρεζέρβα κάτι άλλο. Μην σταματάς - κάποια στιγμή θα συνηθίσει την εικόνα και θα δοκιμάσει και έτσι μπορεί να του αρέσει. Γενικά να συνηθίζουν να βλέπουν σωστά φαγητά στο τραπέζι. Ετσι κατάλαβα.

Για τα γιουβαρλάκια:

Μισό κιλό κιμάς

μισό φλιτζάνι ρύζι

Αλάτι - πιπέρι

Επιπλέον:

Μισό φλιτζάνι λάδι

1 καρότο σε κυβάκια

Αλάτι - ρίγανη

1 Λεμόνι

1 αυγό

Τα ζυμώνεις καλά καλά όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα κάνεις μπαλάκια. Τα βάζεις στην κατσαρόλα και τα σκεπάζεις με νερό. Ρίχνεις και το καρότο και το εξτρα ρυζάκι. Αλάτι και λίγη ρίγανη.

Εγώ φαντάσου τα πλάθω και τα βάζω καταψύκτη. Πρωί που σηκώνομαι για την δουλειά, ώσπου να ετοιμαστώ τα βγάζω παγωμένα, τα μαγειρεύω και τέλος!!!

Τι πλάκα, εχω λιγωσει!!!

Είσαι Θέα, να σαι καλα!!!!

Διαφημίσεις

Ολυμπία σ'ευχαριστώ, περιγράφεις το παιδί σου σαν να περιγράφεις εμένα παιδί. Στην εφηβεία, γύρω στα 11 μου ξεκίνησα ξαφνικά να τρώω και σταματημό δεν είχα. Ευτυχώς γυμναζόμουν ταυτόχρονα.

Ο λόγος που δεν έτρωγα και είχα γίνει μίζερη; δεν προλαβαινα, παιδιά το θυμάμαι καθαρά, ήθελα να παίζω, να τρέχω και να κάνω άλλα πράγματα.

Ετσι είχε "κλείσει" το στομάχι μου ομολογώ και όπως είπα και πιο πάνω, ήμουν 8 ετών και 20 κιλά.

Υπομονή... καταλαβαίνω κι εγώ, όμως θα φάει - θα την κάνουν οι ορμόνες να φάει - η ανάπτυξη της!!

Παιδιά, πάω να πλύνω μπιμπερά και να μαζέψω παιχνίδια, να κάνω μπάνιο, να φάω κάτι και να πέσω για ύπνο... Φιλιά πολλά και τα λέμε κι αύριο!

Ααα, οση ωρα εγραφα μας εδωσες ολα τα ευχαριστα νεα. Μπραβο και παλι μπραβο.

Τελικα μου φαινεται το μυστικο ειναι ...... το σπιτι της γιαγιας!!!!

Αααχ κάτι ήξερε ο παιδίατρος σου... όλα στο μυαλό τους είναι...

Κοριτσάκι μου,

χωρίς να θέλω να σε φρικάρω, αλλά νοθρότητα και τέτοια ηλικία δε συνάδουν. Εμένα προσωπικά η γιατρός μας μου έχει πει το εξής: αν το παιδί παίζει, τρέχει, έχει ενέργεια, κοιμάται καλά και είναι ευδιάθετο μη φοβάσαι τίποτα. Και παρόλο που το παιδάκι μου είναι καλόφαγο ανέκαθεν το πρώτο έτος κάναμε πλήρες σετ αιματολογικών εξετάσεων για να δούμε αν έχει έλλειψη σε κάτι και τώρα που θα κλείσει τα δύο ξανά.

Αν ήμουν στη θέση σου θα συζητούσα με το γιατρό τις ανησυχίες μου και θα του ζητούσα να κάνουμε ό,τι εξετάσεις χρειάζονταν, όχι τίποτε άλλο, αλλά για να είσαι σίγουρη ότι παθολογικά το παιδάκι σου είναι καλά... Μια μικρή έλλειψη σιδήρου ρίχνει την ενέργεια άμεσα, οπότε ίσως αυτό να είναι.

Μην το αφήσεις πάντως στη θεωρία. Ψάξε το θέμα για να ηρεμήσετε και αν υπάρχει προβληματάκι - γιατί μικρό θα είναι - να το αντιμετωπίσετε.

Έχω περίπτωση παιδιού στο στενό μου περιβάλλον που ήταν κι αυτό κακόφαγο, αλλά ο γιατρός ήταν μόνιμα καθησυχαστικός. Τώρα που το παιδάκι πήγε σχολείο έχει ένα σωρό προβλήματα μαθησιακά, κλπ. τα οποία απ' ότι της είπαν ειδικοί προκλήθηκαν από την κακή διατροφή του παιδιού. Κάνανε λοιπόν εξετάσεις και όλοι οι δείκτες είναι στον πάτο.

Ψάξτο, ψάξτο, ψάξτο....τίποτε άλλο δεν μπορώ να σε συμβουλέψω.

Διαφημίσεις

Στην ελλαδα δεν μας δινουν βιταμινες απο πολυ μωρα γιατι εχουμε τη φορμουλιτσα, που μια χαρα βιταμινουχο ροφημα ειναι ;)

Ωραια συνταγη mirici

Εκαβη καθε σκευασμα λεει επανω την περιεκτικοτητα καθε βιταμινης....πχ μια συγκεκριμενη που παιρνω λεει 50./· της βιταμινης Α ( μια που η υπερκαταναλωση ειναι τοξικη) και 100 ./· βιταμινης D μια που την επιπλεον αυτης, την αποβαλλουμε στα ουρα χωρις να γινεται τοξικη! Εχει διπλα και τη συνιστωμενη δοση αναλογα την ηλικια του παιδιου. δεν θελει δηλαδη καποια επιστημη για τετοια απλα πραγματακια νομιζω και μια που σε ξερω κι ολας :P για το μυαλουδακι σου θα ειναι παιχνιδακι! Αχαχαχχαχαχα

Παιδια, η μεσογειακη διατροφη και ο ηλιος ηταν ενα πανισχυρο οπλο του λαου μας...λεω ηταν γιατι δεν ειναι πια!!

Πολλα παιδια στις ημερες μας ΔΕΝ κανουν μεσογειακη διατροφη ( οσπρια, λαδερα , λαχανικα κλπ) και αλλα τοσα ειναι κλεισμενα σπιτι και δεν τα βλεπει ο ηλιος!!!!!!

Για αυτο λεμε αναλογα την περιπτωση ;)

Βρε για το δικό μου μυαλουδάκι -αλλά και το δικό σου- αυτά είναι όντως απλά πράγματα...:mrgreen: Φοβάμαι κάτι άλλα μυαλουδάκια που πάνε και κάνουν του κεφαλιού τους, γι΄αυτό προσπαθώ να τονίσω ότι δεν είναι καραμέλες να τις παίρνουμε όποτε και όπως θέλουμε (ακόμα και οι καραμέλες θέλουν ένα μέτρο). Γι΄αυτό λέω για σύσταση γιατρού.

Εγώ εχω πάρει κατά καιρούς συμπληρώματα κατόπιν συνεννόησης με γιατρό. Όχι ότι μου έγραψε συνταγή. Μια σύσταση μου έκανε. Τι να πάρω, για ποιον λόγο, κτλ

Στα παιδιά μου δεν έχει χρειαστεί ακόμη. Αν χρειαστεί, θέλω όμως να είναι για συγκεκριμένο λόγο και όχι γενικά και αόριστα για προληψη ή ενίσχυση.

Για πρόληψη προσπαθώ να τους κάνω μεσογειακή διατροφή όπως λες και να τα βλέπει όσο γίνεται ο ήλιος. :-)

Βρε για το δικό μου μυαλουδάκι -αλλά και το δικό σου- αυτά είναι όντως απλά πράγματα...:mrgreen: Φοβάμαι κάτι άλλα μυαλουδάκια που πάνε και κάνουν του κεφαλιού τους, γι΄αυτό προσπαθώ να τονίσω ότι δεν είναι καραμέλες να τις παίρνουμε όποτε και όπως θέλουμε (ακόμα και οι καραμέλες θέλουν ένα μέτρο). Γι΄αυτό λέω για σύσταση γιατρού.

Εγώ εχω πάρει κατά καιρούς συμπληρώματα κατόπιν συνεννόησης με γιατρό. Όχι ότι μου έγραψε συνταγή. Μια σύσταση μου έκανε. Τι να πάρω, για ποιον λόγο, κτλ

Στα παιδιά μου δεν έχει χρειαστεί ακόμη. Αν χρειαστεί, θέλω όμως να είναι για συγκεκριμένο λόγο και όχι γενικά και αόριστα για προληψη ή ενίσχυση.

Για πρόληψη προσπαθώ να τους κάνω μεσογειακή διατροφή όπως λες και να τα βλέπει όσο γίνεται ο ήλιος. :-)

Μα τι σε κάνει να πιστεύεις οτι δεν συμβουλευόμαστε ειδικούς;

Λοιπόν, τώρα ευκαίρησα, πήγαμε, γράψαμε ένα σωρό εξετάσεις και εξεταστήκαμε και μιλήσαμε πολύ ώρα. Φαινομενικά η μικρή είναι μια χαρά. Μετά από ένα σωρό ερωτήσεις κλπ καταλήξαμε στο ότι οι κύκλοι είναι φυσιολογικοί, κυάνωση δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση, το δέρμα της είναι λίγο λεπτό σε σημεία του προσώπου, χρώμα τέλειο σε μάτια, βλενογόνους κλπ κλπ κλπ. Το θέμα της ζήλειας μου το έθεσε πολύ έντονα, ενας τρόπος να την κυνηγάω και να με απασχολεί. Επίσης μου είπε να προσπαθώ καθημερινά να της δώσω νέες γεύσεις κι ας τις απορρίπτει. Εφόσον τρώει φυσικούς χυμούς, αυτό το λίγο που τρώει και ΟΧΙ ΓΛΥΚΑ τα οποία κόβουν την όρεξη, δεν θα ανησυχήσει. Και φυσικά όλα αυτά εφόσον οι εξετάσεις μας θα είναι καλές.

Επίσης είναι σε ηλικία αλλά ίσως και χαρακτήρας που χρειάζεται διαρκώς ερεθίσματα. Καλό είναι να γυμναστεί για να είναι πιο δραστήρια. Δεν συμφωνεί πολύ με το τραμπολίνο για τον κίνδυνο τραυματισμών. Ε, θα είμαι προσεκτική.

Επίσης δεν συζήτησε καθόλου συμπληρώματα κλπ, ούτε μουρουνέλαια, δεν έχουμε φτάσει σε σημείο ανησυχίας μου εξήγησε και δεν συμφωνεί με πρόσθετα. Τουλάχιστον όχι ως τις εξετάσεις.

Θα σας πω και τούτο γιατί ζω μια τρέλα, δεν υπάρχει: :shock::shock::shock::shock::shock:

Η κόρη μου λοιπόν σήμερα έφαγε ένα πιάτο πάλι μεγάλο με τα γιουβαρλάκια και μια μεγάλη κουτάλα φασολάδα. ΦΑΣΟΛΑΔΑ! ΦΑΣΟΛΑΔΑ;;;;; που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ. Ποτέ! Στην γιαγιά και σήμερα.

Είπαμε να κρατάει η γιαγιά την μεγάλη για λίγες ημέρες μήπως αυτό της κάνει καλό. Τι να πω....

Ευχαριστώ πολύ πολύ όλες σας κορίτσια για το ενδιαφέρον σας και πάλι. Νιώθω πιο ήσυχη τώρα....

Είδες; Μόλις χαλάρωσες εσύ, χαλάρωσε και το παιδί και έφαγε!

Δεν ήξερα ότι τα γλυκά κόβουν την όρεξη...

Εγώ χθες δεν έδωσα στη μικρή μου (εκείνη που σταμάτησε ξαφνικά να τρώει) κανένα γλυκό και ας ζήταγε και τελικά έφαγε μήλα! Έχω σκοπό να δοκιμάσω και σταφίδες που είπες (αντί για γλυκό). Δεν το είχα σκεφτεί σαν επιλογή...

Μα τι σε κάνει να πιστεύεις οτι δεν συμβουλευόμαστε ειδικούς;

Βρε δεν μιλάω για εσάς εδώ συγκεκριμένα. Γενικά μιλάω και πιάνω όλες τις περιπτώσεις. Είναι κάποιοι που δεν συμβουλεύονται κανέναν ειδικό, παρά τη γειτονιά, το ίντερνετ, το τι τους γυάλισε στο ράφι κτλ.

Οι παρούσες εξαιρούνται.:P

Διαφημίσεις

Βρε δεν μιλάω για εσάς εδώ συγκεκριμένα. Γενικά μιλάω και πιάνω όλες τις περιπτώσεις. Είναι κάποιοι που δεν συμβουλεύονται κανέναν ειδικό, παρά τη γειτονιά, το ίντερνετ, το τι τους γυάλισε στο ράφι κτλ.

Οι παρούσες εξαιρούνται.:P

;) ;) ;)

Είδες; Μόλις χαλάρωσες εσύ, χαλάρωσε και το παιδί και έφαγε!

Δεν ήξερα ότι τα γλυκά κόβουν την όρεξη...

Εγώ χθες δεν έδωσα στη μικρή μου (εκείνη που σταμάτησε ξαφνικά να τρώει) κανένα γλυκό και ας ζήταγε και τελικά έφαγε μήλα! Έχω σκοπό να δοκιμάσω και σταφίδες που είπες (αντί για γλυκό). Δεν το είχα σκεφτεί σαν επιλογή...

Ο άντρας μου αναρωτιέται πως άλλαξε τις δύο τελευταίες ημέρες και είπαμε μήπως που μας άκουσε να λέμε για γιατρό (τρέμει την γιατρό και τις ενέσεις) που δεν τρώει και ότι θα πάμε να κάνουμε εξτάσεις κλπ;;;;;

Κόβουν την όρεξη, διασταυρωμένο. Πως το δίνεις εσύ το μήλο;; εγώ το δίνω απ' τα 2 της αλλά σε φλούδες, σαν φιλέ αμύγδαλο δηλαδή.

Μαζί με τις σταφίδες της βάζω στο μπωλάκι και κορν φλέϊκς απλά που είναι δημητριακά - αλλιώς την λιγώνουν σκέτες και τις παρατάει. Αν δίνεις ξηρούς καρπούς λένε πως ταιριάζει με τις σταφίδες και τρώνε πολύ τα παιδιά τα αφράτα στραγάλια.

Εγώ γλίτωσα απ' την γλυκοζητιανιά, με τις σταφίδες και τα σπιτικά κέϊκ/χαλβά τα οποια επέτρεψα και τα βαρέθηκε. Τα υπόλοιπα τα εξαφανίζουμε.

Κόβουν την όρεξη, διασταυρωμένο. Πως το δίνεις εσύ το μήλο;; εγώ το δίνω απ' τα 2 της αλλά σε φλούδες, σαν φιλέ αμύγδαλο δηλαδή.

Μαζί με τις σταφίδες της βάζω στο μπωλάκι και κορν φλέϊκς απλά που είναι δημητριακά - αλλιώς την λιγώνουν σκέτες και τις παρατάει. Αν δίνεις ξηρούς καρπούς λένε πως ταιριάζει με τις σταφίδες και τρώνε πολύ τα παιδιά τα αφράτα στραγάλια.

Εγώ γλίτωσα απ' την γλυκοζητιανιά, με τις σταφίδες και τα σπιτικά κέϊκ/χαλβά τα οποια επέτρεψα και τα βαρέθηκε. Τα υπόλοιπα τα εξαφανίζουμε.

Εμένα είναι μεγαλύτερη (4) και της δίνω το μήλο σε μικρά κομματάκια. Πιο παλιά της το έδινα και εγώ σε φλούδες.

Θα το δοκιμάσω όπως λες με τις σταφίδες.

Τη φάση με τα γλυκά την περνάμε τώρα τελευταία... Παλιά καμιά από τις 2 δεν μου ζητούσε γλυκά. Δεν ξέρω τι πάθανε ξαφνικά και μάλλον μιμούνται η μία την άλλη.

Για τα γιουβαρλάκια:

Μισό κιλό κιμάς

μισό φλιτζάνι ρύζι

Αλάτι - πιπέρι

Επιπλέον:

Μισό φλιτζάνι λάδι

1 καρότο σε κυβάκια

Αλάτι - ρίγανη

1 Λεμόνι

1 αυγό

Σορυ άσχετο αλλα τώρα θυμήθηκα οτι δεν επιτρέπεται αυγολέμονο στην εγκυμοσυνη .... Πολυ απογοήτευση :-(

Σορυ άσχετο αλλα τώρα θυμήθηκα οτι δεν επιτρέπεται αυγολέμονο στην εγκυμοσυνη .... Πολυ απογοήτευση :-(

Γιατί;;;;;; αν ειναι λόγω αυγού ωμού, πρόσεξε γιατί το αφήνω και παίρνει βράση. Αλλιώς πως θα το έδινα στο παιδί;;;; απαγορεύεται ωμό.

Εγώ πρόσεχα μόνο για τον πολύ μαϊντανό που δεν επιστρέπεται αν θηλάζεις. Καλά τώρα... δεν. Εν τω μεταξύ, ακόμη περιμένω απ' το σάϊτ του μητρικού θηλασμού απάντηση. :mad:

Άμα έχει πάρει βράση γιατί δεν επιτρέπεται?δηλαδή οι ομελέτες απαγορεύονται?

Ξερω γω; Έτσι άκουσα εδώ στο φόρουμ, σκέφτηκα μήπως επειδή η ομελέτα γίνεται σκληρή ενώ αυτο παραμένει σαν μελάτο ενα πράμα....το έφαγες οταν ήσουν έγκυος;

Γιατί;;;;;; αν ειναι λόγω αυγού ωμού, πρόσεξε γιατί το αφήνω και παίρνει βράση. Αλλιώς πως θα το έδινα στο παιδί;;;; απαγορεύεται ωμό.

Εγώ πρόσεχα μόνο για τον πολύ μαϊντανό που δεν επιστρέπεται αν θηλάζεις. Καλά τώρα... δεν. Εν τω μεταξύ, ακόμη περιμένω απ' το σάϊτ του μητρικού θηλασμού απάντηση. :mad:

Ναι αυτο που λες ακούγεται σωστό! Μακάρι τι να πω;

Ναι αυτά τα σάιτ 'άμεσης ανταποδώσης' θηλασμου ειναι θεϊκά! Σκέψου να ήσουν στην πρώτη βδομαδα θηλασμου και να περιμένεις απο αυτο για βοήθεια!!!! Χαχα!

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, θα ενημερώσω το θέμα για να ξέρουν κι άλλες μαμάδες σε περίπτωση που τους τύχει:

Οι εξετάσεις μας βγήκαν όλες καθαρές, εκτός από την σιδηροπενία όπου πρέπει να διοθρώσουμε άμεσα και σήμερα θα πάμε στην γιατρό να την δει, να μιλήσουμε και να μου δώσει τις εξετάσεις μας.

Στο μεταξύ, με βοήθησε πολύ μία κοπέλα από εδώ η οποία σε πμ που ζήτησα συμβουλή της, με ρώτησε τι τρώει το παιδί για πρωϊνό και συνηδειτοποίησα πως έχουμε μείνει στο γάλα ενώ το παιδί έχει μεγαλώσει και θα πρέπει να του δίνω κάτι ακόμη για να ξεκινήσει τη μέρα του πιο δυνατά.

Ξεκίνησα το πρωί να της δίνω μία φέτα ψωμί με βούτυρο και μέλι και αυτό για λόγους που εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω, το τρώει, της αρέσει και της ανοίγει την όρεξη. Βασικά της δίνει ενέργεια και δεν μένει ξάπλα όλο το πρωί, αλλά παίζει, τρέχει και υπάρχει γενικότερα μεγάλη αλλαγή. Το μεσημέρι πεινάει και το ζητάει. Κι αν δεν φάει (δεν τρώει τίποτε άλλο πέρα απ'αυτά που σας έχω πει, αυτό δεν καταφέραμε να το αλλάξουμε) θα ζητήσει επίμονα να φάει αυτό που θέλει αργοτερα. Και θα φάει.

Εχει ανοίξει και ο καιρός και η μέρα κι έτσι προλαβαίνουμε να πάμε και βόλτα το απόγευμα και γενικά έχει κερδίσει ενέργεια το παιδί, κοιμάται καλύτερα και δεν υπάρχει αυτή η ατονία και οι μπλε κύκλοι. Αλλο παιδί. Ζωηρό και δραστήριο.

Δεν φαντάζεστε πόσο καλύτερα νιώθω και πόσο είχα μπλοκάρει.

Φυσικά αν δεν φάει το πρωϊνό αυτό και μείνει στο σκέτο γάλα ΔΕΝ τρώει κι όλη την ημέρα. :?:

Τώρα είμαι στην προσπάθεια να βρούμε και κάτι ακόμη που να της αρέσει από φαγητά.

Χαίρομαι που είναι καλές οι εξετάσεις!

Πάντως σε σχέση με αυτό που λες για το γάλα, δεν νομίζω ότι έχει σχέση. Και εμένα το πρωί πίνουν μόνο γάλα και τίποτα άλλο (αν φάνε, θα φάνε κάποιες ώρες αργότερα δεκατιανό) και αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την όρεξή τους. Όχι ότι διαφωνώ να τρώνε κάτι παραπάνω έτσι; Καλά κάνεις και της δίνεις ψωμί με βούτυρο και μέλι. Απλώς αν δεν φάνε, δεν νομίζω ότι τα επηρρεάζει κάπως (ότι τους κόβεται η όρεξη ή ότι δεν έχουν ενέργεια).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...