Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αγγλικα στη δευτερα η στην τριτη?

Recommended Posts

Οι ξένες γλώσσες, η μουσική και τα τεχνικά είναι η ώρα του παιδιού και το ξέρουν και τα παιδιά και οι δάσκαλοι. Πάντα έτσι ήταν. Δεν περιμένω τίποτα από το σχολείο. Στο γυμνάσιο και λύκειο εμείς κάναμε γαλλικά. Μια μαθήτρια τα λάτρευε, κυριολεκτικά. Προσπαθούσε, διάβαζε, ήταν η σημαιοφόρος μας. Στα 6 χρόνια λοιπόν γαλλικών στο δημόσιο σχολείο, έδωσε και πήρε το certificat. Μιλάμε ένα άτομο μέσα στα 500......Εμείς που πηγαίναμε γαλλικά το είχαμε ήδη πάρει πριν χρόνια. Η αντιμετώπιση στα σχολεία δε θα αλλάξει ποτέ. Μετά λύπης μου το λέω.

Ελπίζω όμως να έχεις επίγνωση ότι για το ότι "η αντιμετώπιση στα σχολεία δε θα αλλάξει ποτέ" φταις και εσύ που δεν τον διεκδικείς, όπως και όλοι όσοι δεν το διεκδικούν.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 217
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και γιατί χρειάζεται και ιδιαίτερα το παιδί; Δε δίνουν την απαραίτητη έμφαση και προσοχή στο σχολείο;
επειδή προτιμησα να το 'τυποποιησω ' λιγακι και να τελειωσει οπωσδήποτε την υλη της πρωτης προκαταρκτικης.

α και κατι ακομη..η δευτερη ξενη γλωσσα είναι υποχρεωτικη από την 5η δημοτικου. Καλα δεν τα λεω??

Αρα εχεις και να λαβεις υποψιν μια σχετικη διαφορα χρονου αναμεσα στην εναρξη των δυο ξενων γλωσσων.

Έχω τους ίδιους ''προβληματισμούς'' με εσένα παρόλο που το παιδάκι μου πηγαίνει ακόμα νήπιο...ίσως γιατί οι φίλοι μας που φέτος είναι α δημοτικού είναι στην pre junior και σκέφτομαι αν θα γραφτούμε τον Σεπτέμβριο και εμείς.

Τελικά κατέληξα αν βολεύουν οι ώρες, να κάνουμε την pre junior στο φροντιστήριο δωρεάν και να ξεκινήσει η μικρή κανονικά τα αγγλικά της στη μέση της δευτέρας με ιδιαίτερα σπίτι.

Ούτε στη τρίτη δηλαδή ούτε στη δευτέρα αλλά κάπου στη μέση, να έχει προχωρήσει με τα ελληνικά της και αν όλα πάνε καλά (να μην έχει δηλαδή προβλήματα στο σχολείο) τον Φεβρουάριο να ξεκινήσει αγγλικά σπίτι.

Ελπίζω όμως να έχεις επίγνωση ότι για το ότι "η αντιμετώπιση στα σχολεία δε θα αλλάξει ποτέ" φταις και εσύ που δεν τον διεκδικείς, όπως και όλοι όσοι δεν το διεκδικούν.

20 χρόνια πριν πίστευα οτι μπορώ να αλλάξω κάτι

σήμερα όχι πια.......

Διαφημίσεις

Έχω τους ίδιους ''προβληματισμούς'' με εσένα παρόλο που το παιδάκι μου πηγαίνει ακόμα νήπιο...ίσως γιατί οι φίλοι μας που φέτος είναι α δημοτικού είναι στην pre junior και σκέφτομαι αν θα γραφτούμε τον Σεπτέμβριο και εμείς.

Τελικά κατέληξα αν βολεύουν οι ώρες, να κάνουμε την pre junior στο φροντιστήριο δωρεάν και να ξεκινήσει η μικρή κανονικά τα αγγλικά της στη μέση της δευτέρας με ιδιαίτερα σπίτι.

Ούτε στη τρίτη δηλαδή ούτε στη δευτέρα αλλά κάπου στη μέση, να έχει προχωρήσει με τα ελληνικά της και αν όλα πάνε καλά (να μην έχει δηλαδή προβλήματα στο σχολείο) τον Φεβρουάριο να ξεκινήσει αγγλικά σπίτι.

Γνώμη μου οτι κάνεις να το κάνεις στην αρχή της χρονιάς...με το να αρχίσει Φεβρουάριο ούτε η ύλη της όποιας τάξης θα τελειώσει, ούτε θα μπορεί να μπει στην επόμενη τάξη το Σεπτέμβρη. Εκτός αν εννοείς να κάνετε την pre junior σπίτι.

Παιδιά το βλέπετε πολυ χρησιμοθηρικά το θέμα. Πάνω απο ολα ειναι παιδάκια!!! Μικρά και θέλουν και να παίξουν! Ούτε θερινά μαθήματα ούτε υπερβολές! Μια χαρά θα τα πάρουν τα πτυχία τους όταν έρθει η ώρα, μην τα πιέζετε απο τόσο μικρά, φοβούνται.

Η Τρίτη δημοτικού ειναι μια καλή τάξη να αρχίσει κάποιος τα Αγγλικά, την πρώτη προκαταρκτική ή αλλιώς την a junior! Οχι νωρίτερα γιατί πολυ απλα δεν χρειάζεται! Αφήστε τα τα δυο πρώτα χρόνια στο δημοτικό να παίξουν λίγο παραπάνω!

Όσον αφορά τα ιδιαίτερα σε τόσο μικρή ηλικία εγώ δεν το προτείνω καθόλου γιατί πολυ απλα το παιδάκι σας θα βαρεθεί! Στο φροντιστήριο θα χει να ανυπομονει να δει τους φίλους του, να κοινωνικοποιηθει με τα αλλα παιδάκια κ να έχει και ενα μετρό σύγκρισης με τα αλλα παιδιά, έναν ανταγωνισμό πχ για τα περισσότερα αυτοκολλητακια που όμως ειναι ενα κίνητρο!

Δώστε χρόνο στην παιδικότητα τους!

Whenever you decide to come into my life, I will be gratefully expecting you!

Μια χαρά θα τα πάρουν τα πτυχία τους όταν έρθει η ώρα, μην τα πιέζετε απο τόσο μικρά, φοβούνται.

συμφωνώ σε όλα εκτός από αυτό που έκανα quote

αν ξεκινήσουν τετάρτη, θα πιεστούν στο γυμνάσιο για τα πτυχία τους

οπότε το όταν έρθει η ώρα πρέπει να το μεριμνήσουμε οι γονείς

Παιδιά το βλέπετε πολυ χρησιμοθηρικά το θέμα. Πάνω απο ολα ειναι παιδάκια!!! Μικρά και θέλουν και να παίξουν! Ούτε θερινά μαθήματα ούτε υπερβολές! Μια χαρά θα τα πάρουν τα πτυχία τους όταν έρθει η ώρα, μην τα πιέζετε απο τόσο μικρά, φοβούνται.

Η Τρίτη δημοτικού ειναι μια καλή τάξη να αρχίσει κάποιος τα Αγγλικά, την πρώτη προκαταρκτική ή αλλιώς την a junior! Οχι νωρίτερα γιατί πολυ απλα δεν χρειάζεται! Αφήστε τα τα δυο πρώτα χρόνια στο δημοτικό να παίξουν λίγο παραπάνω!

Όσον αφορά τα ιδιαίτερα σε τόσο μικρή ηλικία εγώ δεν το προτείνω καθόλου γιατί πολυ απλα το παιδάκι σας θα βαρεθεί! Στο φροντιστήριο θα χει να ανυπομονει να δει τους φίλους του, να κοινωνικοποιηθει με τα αλλα παιδάκια κ να έχει και ενα μετρό σύγκρισης με τα αλλα παιδιά, έναν ανταγωνισμό πχ για τα περισσότερα αυτοκολλητακια που όμως ειναι ενα κίνητρο!

Δώστε χρόνο στην παιδικότητα τους!

θεωρητικα μπορει να αγγιζεις την πραγματικοτητα καποιων παιδιων. Επι του πρακτεος ομως η καθε μανα γνωριζει τι πρεπει να κανει, αναλογα το παιδι, το προγραμμα και τις προτεραιοτητες. Θεωρω δηλαδη οτι εισαι λιγο απολυτη ως προς την αποτροπη σου, μια που, εμπειρικα ουτε πιεσμενα ειναι και χρονο πολυ για παιχνιδι εχουν.

Γνώμη μου οτι κάνεις να το κάνεις στην αρχή της χρονιάς...με το να αρχίσει Φεβρουάριο ούτε η ύλη της όποιας τάξης θα τελειώσει, ούτε θα μπορεί να μπει στην επόμενη τάξη το Σεπτέμβρη. Εκτός αν εννοείς να κάνετε την pre junior σπίτι.

Το έκανε μια φίλη μου και τα πηγαίνει εξαιρετικά η κόρη της. Και επειδή είναι ιδιαίτερο το μάθημα, θα τελειώσει την τάξη της κανονικά τον Ιούνιο όπως θα τελείωνε και στο φροντιστήριο.

Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει την β προκαταρκτική.

Διαφημίσεις

Το έκανε μια φίλη μου και τα πηγαίνει εξαιρετικά η κόρη της. Και επειδή είναι ιδιαίτερο το μάθημα, θα τελειώσει την τάξη της κανονικά τον Ιούνιο όπως θα τελείωνε και στο φροντιστήριο.

Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει την β προκαταρκτική.

θα κάνετε δλδ την a junior σε 4 μήνες και μετά θα πάτε b?

θα κάνετε δλδ την a junior σε 4 μήνες και μετά θα πάτε b?

Δεν είναι 4 μήνες, είναι 5-6 μήνες...ξεκίνησε Ιανουάριο και θα τελειώσει Ιούνιο....έτσι μου λέει η φίλη μου τι να σου πω; Πάντως σαν ιδέα μου άρεσε πολύ!

και εγω ειμαι αρνητικη στο να φορτωνω τα παιδια απο πολυ μικρα.Το γιο μου τον ξεκινησα δ΄δημοτικου και θα κανω το ιδιο με την κορη μου.Αλλωστε και η καθηγητρια των αγγλικων μου ειπε οτι η μονη διαφορα ειναι οτι θα παρει το πτυχιο του Α λυκειου αντι Γ γυμνασιου,σιγα το προβλημα,νομιζω οτι η πολυ πιεση εχει αντιθετα αποτελεσματα και στο τελος απλως εγκαταλειπουν.Εδω β΄δημοτικου δεν ξερουν την ελληνικη γραμματικη θα μαθουν την αγγλικη? Απλα η καθε μια ας ακολουθησει το ενστικτο της και ας κανει οτι καλυτερο για το παιδι της.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Δεν είναι 4 μήνες, είναι 5-6 μήνες...ξεκίνησε Ιανουάριο και θα τελειώσει Ιούνιο....έτσι μου λέει η φίλη μου τι να σου πω; Πάντως σαν ιδέα μου άρεσε πολύ!

κι εμένα μου άρεσε γι αυτό ψιλορωτάω!

ας μας πουν και την γνώμη τους οι δασκάλες αγγλικών του φόρουμ...γίνεται αυτό που λέω ή είναι δύσκολο;

Σχετικό βέβαια είναι και το πόσο το παιδί συνεργάζεται, γιατί αλλιώς ανταποκρίνεται το δικό μου και αλλιώς ένα άλλο. Το ότι ένα παιδάκι τα πάει καλά στην ξένη γλώσσα από την πρώτη δε σημαίνει ότι και το δικό μου θα τα καταφέρει...νομίζω η κάθε μανούλα βλέπει τις δυνατότητες του παιδιού της και πράτει αναλόγως.

Έχω και μία περίπτωση μία ανιψούλας μου που ξεκίνησε β δημοτικού τα αγγλικά σε φροντιστήριο και τα χριστούγεννα τους είπε η δασκάλα και ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου ότι η μικρή δε ''τραβάει'' και καλύτερα να την σταματήσουν και να ξεκινήσει πάλι από Σεπτέμβρη.

Η ξαδέρφη μου όντως την σταμάτησε και δοκίμασε μία κοπέλα σπίτι να δει αν θα της πει το ίδιο....τελικά το παιδί ταίριαξε με την κοπέλα στα ιδιαίτερα και προχώρησαν και αρκετά με τα μαθήματα. Φέτος πάει γ δημοτικού και συνεχίζει τα ιδιαίτερα και από ό,τι έχω καταλάβει είναι λίγο πιο μπροστά από το φροντιστήριο. Στο φροντιστήριο ντρεπόταν να συμμετέχει ενώ στο σπίτι μόνο με την δασκάλα τα πάει περίφημα!

Διαφημίσεις

20 χρόνια πριν πίστευα οτι μπορώ να αλλάξω κάτι

σήμερα όχι πια.......

Πάντως οι άνθρωποι που είναι "στα πράγματα" σήμερα είναι στην ηλικία μας..... και επιμένω ότι σε μία σχέση (δάσκαλος - μαθητής) στην οποία αποτελούμε το ένα αντισυμβαλλόμενο μέρος είμαστε απολύτως συνυπεύθυνοι για την ποιότητα και το επίπεδο αυτής.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εμενα η κορη μου αρχισε στην τριτη ταξη με ιδιαιτερα στο σπιτι και εκανε την Α -Β junior με 2 ωρες την εβδομαδα.Στην αρχη σκεφτομουν μηπως ειναι λιγες οι ωρες, αλλα οπως αποδειχθηκε φετος που κανει την Α class , παλι με ιδιαιτερα -3 ωρες την εβδομαδα- δεν εχει κενα και τα παει πολυ καλα.

Με τα ιδιαιτερα δεν εχει κανενα προβλημα,εχει πολυ καλη σχεση με τη δασκαλα της, κανουν το διαλειμμα τους κουβεντιαζοντας αυτα που την απασχολουν, και κυριως κερδιζουμε πολυ χρονο απο τα πηγενε -ελα, αρα της μενει επιπλεον χρονος για παιχνιδι και αλλες δραστηριοτητες.

Οσον αφορα την τριτη ταξη και την εισαγωγη νεων μαθηματων , ο.κ. ειναι σιγουρα διαφορετικη απο την δευτερα - που θεωρω οτι ειναι πολυ ευκολη ταξη- αλλα οταν το παιδι μπορει να κατσει να διαβασει και να κατανοησει ενα κειμενο δεν ειναι κατι φοβερο.Τουλαχιστον αυτη την εμπειρια εχω εγω απο την κορη μου.

Εγω στη θεση σου θα δοκιμαζα τον οκτωβρη - νοεμβρη που θα πηγαινε δευτερα ταξη δημοτικου και ανσλογα....αν ειναι οκ το παιδι θα βγει μια χαρα ο χρονος. Αν το κουραζει, το σταματας το παιδι και αρχιζει την επομενη χρονια.

Εγω πριν "40" χρονια ξεκινησα στην τριτη διμοτικου και πειρα το Lower στην πρωτη λυκειου. Πιο διπλωμα λετε οτι πρεπει να εχουν πριν μπουν στο λυκειο?

(παντως και εγω σκεφτομαι να τον ξεκινησω στο χαλαρο του χρονου - στη τριτη θα μαθουμε ολλανδικα)

Βασικα εγω ελεγα να τον ξεκινησω μονη μου (μην βαρατε δεν εχει φροντηστηριο εδω μετα τις 6 για αυτες τις ηλικιες) και ψαχνω να βρω μια μεθοδο για γαλλοφωνους...

κορίτσια μη μπερδεύεστε

οι τάξεις είναι

a junior

b junior

a senior

b senior

c senior

intermediate

lower

proficiency 1

proficiency 2

άρα ξεκινώντας 3η δημοτικού δε μπορεί να πήρες το lower πρώτη λυκείου εκτός αν έχασες χρονιά...

αυτό θα κάνω με τα ιδιαίτερα μες τον επόμενο χειμώνα και βλέπουμε........

κορίτσια μη μπερδεύεστε

οι τάξεις είναι

a junior

b junior

a senior

b senior

c senior

intermediate

lower

proficiency 1

proficiency 2

άρα ξεκινώντας 3η δημοτικού δε μπορεί να πήρες το lower πρώτη λυκείου εκτός αν έχασες χρονιά...

αυτό θα κάνω με τα ιδιαίτερα μες τον επόμενο χειμώνα και βλέπουμε........

Συγνωμη για την παρεμβαση , αλλα οι ταξεις πανε ως εξης :

a' junior

b' junior

A' Senior

B' Senior

C' Senior (A1)

D' Senior (A2)

E' Senior (B1)

Lower (Β2)

Proficiency (C2) (από 1 εώς 2 χρόνια)

*Υπάρχει κ το Advanced (C1) , αλλα δεν ειναι ιδιαιτερως διαδεδομενο .

Live like it is heaven on earth ..!

S8vKp2.png?0fKsGsow

bcHCp3.png?2xpjfQKo

Σε αυτό θα συμφωνήσω απολύτως. Κατά τη γνώμη μου, οι δάσκαλοι των αγγλικών στα δημόσια σχολεία επαναπαύονται στο ότι οι γονείς σίγουρα κάποια στιγμή θα προστρέξουν σε εξωτερικά μαθήματα και έτσι δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο για τη βελτίωση του μαθήματός τους. Σκέφτομαι, από τον εαυτό μου, σε όλες τις συναντήσεις με τους δασκάλους δεν έχω πάει ούτε μία φορά να δω την κυρία που διδάσκει αγγλικά. Μεγάλο λάθος κατά τη γνώμη μου. Αν δε δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε οι γονείς, είναι εύκολο να παρασυρθεί και ο δάσκαλος και να αδιαφορήσει.

Νομίζω πως δεν έχει να κάνει τόσο με το ενδιαφέρον των γονιων, όσο με την ύλη που δίνει/επιτρέπει ως διδακτέα το Υπουργείο. Αν υπάρχει καμια δασκάλα αγγλικών, την παρακαλώ να μας διαφωτίσει. Στην Γ' Δημοτικού, ξέρω πως έχουν βιβλία και κάνουν μάθημα κανονικό. Στις δύο προηγούμενες όμως, γιατί να ζωγραφίζουν μόνο και να κάνουν φωτοτυπίες, χωρίς κανένα σύστημα; Έστω το αλφάβητο και κάποια βασικά, χρώματα, αριθμούς, το ρήμα to be και το I have, δε θα μπορούσαν να τα διδαχθούν;

Συγνωμη για την παρεμβαση , αλλα οι ταξεις πανε ως εξης :

a' junior

b' junior

A' Senior

B' Senior

C' Senior (A1)

D' Senior (A2)

E' Senior (B1)

Lower (Β2)

Proficiency (C2) (από 1 εώς 2 χρόνια)

*Υπάρχει κ το Advanced (C1) , αλλα δεν ειναι ιδιαιτερως διαδεδομενο .

Έτσι τα θυμάμαι κι εγώ. Πολλά χρόνια, είναι αλήθεια...θεωρώ πως θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν. Την ΕS τη θυμάμαι πολύ καλά σαν σχεδόν άχρηστη τάξη, για παράδειγμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...