Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΡΘΕ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

Recommended Posts

Πριν δυο βδομάδες είχαμε συνάντηση και η βασική δασκάλα που έχει το παιδί όλη μέρα με διαβεβαίωσε ότι ακόμα και τις στιγμές που είναι ζωηρός "μόνο τον εαυτό του ενοχλεί" όπως είπε χαρακτηριστικά. Ποτέ δεν μαλώνει, τρέχει απλά, και αν χτυπήσει με κάποιον θα είναι πάνω στο τρέξιμο μου είπε, "τόσο όλα τα παιδάκια τρέχουν!" Επίσης μου είπε ότι είναι πολύ συναισθηματικός, γιατί μια μέρα που έκλαιγε ένα κοριτσάκι επειδή δεν το παίζανε, ξόδεψε όλα του τα διαλείμματα για να της κάνει παρέα και να την παρηγορεί. Είπε δεν το κάνουν αυτό τα παιδάκια εύκολα. Και μου είπε οτι έχει πολύ έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλίας, για την ηλικία του. Αυτά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λαθος...τα παιδια μαλωνουν και τα βρισκουν αλλα οχι να χτυπαει το ενα το αλλο και να λεμε , δεν πειραζει!!! Πρεπει να μπορουν σιγα σιγα να κατανοουν το σωστο και το λαθος και τα ορια!!!!

Και σιγουρα δεν στεκομαστε μονο στο φταιξιμο ή μη της δασκαλας!!!

Δηλαδη αν γινοταν αυτο το σκηνικο, μεσα στο παιδικο δωματιο του ενος και οι γονεις ηταν στο σαλονι, τοτε ποιος θα εφταιγε; ο γονιος που δεν τα προσεχε;;; ή τα παιδια που δεν ειχαν ορια;

Το σημερινο εχει πολλες πλευρες για να προσεγγισεις!!!!!

Και την συμμετοχη του ενηλικα, που στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι η δασκαλα....και τα ιδια τα παιδια που μαλωσαν!!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Λαθος...τα παιδια μαλωνουν και τα βρισκουν αλλα οχι να χτυπαει το ενα το αλλο και να λεμε , δεν πειραζει!!! Πρεπει να μπορουν σιγα σιγα να κατανοουν το σωστο και το λαθος και τα ορια!!!!

Δηλαδη αν γινοταν αυτο το σκηνικο, μεσα στο παιδικο δωματιο του ενος και οι γονεις ηταν στο σαλονι, τοτε ποιος θα εφταιγε; ο γονιος που δεν τα προσεχε;;; ή τα παιδια που δεν ειχαν ορια;

Και την συμμετοχη του ενηλικα, που στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι η δασκαλα....και τα ιδια τα παιδια που μαλωσαν!!!!

Άλλο να πρέπει να κατανοήσω οτι έχει 25 παιδιά οπότε μπορεί κάτι να της διαφύγει

άλλο να κάθεται εκτός αίθουσας και να μιλάει και να είναι μόνα τα παιδιά

κι άλλο αν επειδή κατάλαβε οτι θα μάθω οτι ήταν απούσα πήρε να μου κάνει επίθεση αντί για άμυνα......

Δεν είπαμε οτι δε φταίνε τα παιδιά.......αλλά από μια γόμα να γυρίσεις σπίτι έτσι, να μην τύχει σε καμιά μανούλα εύχομαι!

Κοριτσια και εσυ Λα λατινα που εισαι η μαμα του ενος παιδιου, ξερεις σιγουρα οτι ηταν ωρα μαθηματος και ελειπε η δασκαλα ή χτυπησε κουδουνι και εμπαιναν στη ταξη και εγινε το σκηνικο πριν μπει η δασκαλα;

Δεν προσπαθω να την δικαιολογησω και σιγουρα θα της ζητουσα τον λογο και εγω αλλα τονιζω οτι παραλληλα με την δασκαλα, πρεπει να διευκρινιστει το λαθος και το φταιξιμο του καθε παιδιου σε αυτη την εμπλοκη!!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Χτύπησε το κουδούνι, μπήκαν τα παιδιά κι εκείνη μιλούσε με τη γυμνάστρια στην πόρτα του γυμναστηρίου, όχι στη δικιά μας πόρτα.......οπότε αυτά είδαν οτι δεν έρχεται και άρχισαν το πάρτυ.....

Μα είναι αυταπόδεικτο ότι δεν ήταν εκεί, αλλιώς (και το παιδί να μην πιστέψουμε γιατί παιδί είναι, ΟΚ δε θα του δώσω το 100% ) η δασκάλα θα ήξερε να μου πει τι έγινε......Να μου πει πώς έγινε μάλλον γιατί το τι, το ξέρει όλο το σχολείο απ ότι μαθαίνω.....

Παιδιά δεν ισχυρίστηκα πουθενά οτι το παιδί μου είναι λουλουδάκι του μπαξέ.....σας παρακαλώ να το καταλάβετε αυτό. Απλά, άλλο το χτύπησε, άλλο το έπεσε, άλλο το πήρε μια γόμα και θα μου γυρνούσε για νοσοκομείο, όσες είναι μανούλες καταλαβαίνουν.

Και άντε να μου έρθει έτσι πχ γιατί μαλλιοτραβηχτήκανε, αγόρια είναι περιμένουμε να δούμε πολλά.....αλλά στην προκειμένη ο δικός μου χέρι δε σήκωσε......μπορεί αύριο να σηκώσει, δεν τον αγιοποιώ, αλλά σήμερα δεν έκανε κάτι που να του αξίζει να πω "καλά να πάθεις" ή να του αξίζει να έρθει μπαλωμένος στο σπίτι.

LATINA εγω δεν κρινω την δασκαλα...απαντησα στο πως θα πρεπει να χειριστεις το θεμα κατα τη γνωμη μου...οπως ποσταρες αρχικα.

Για την δασκαλα το βρικσω ΄ριψοκινδυνό το να σε παρει και να σου πει οτι ειναι και χτυπημενο και φταιει....και η λογικη μου λεει πως για να το κανει αυτο, εχει ΄πατημα ΄ στο οτι το παιδι ειναι ζωηρο και οταν ειναι ζωηρο, μπορει να συμβουν και αυτα...

Γραφεις οτι αφενος δεν κρινουμε το παιδι, αφετερου δεν επρεπε να σηκωσει το μολυβι...σωστα δεν επρεπε....η δασκαλα ομως εκεινη την ωρα δεν μπορουσε να κανει κατι....θα μπορουσε να το αποτρεψει? δε νομιζω....

Εχω και εγω αγορακια καταλαβαινω οτι ειανι λιγο πιο ριψοκινδυνα απο τα κοριτσακια, αλλα πρεπει να εμβαθυνεις πιστευω στους κινδυνους και τις συνεπειες πιυ μπορει να αντιμετωπισει. Ειτε με το να αρπαζει κατι, ειτε με το να κανει παρεα με παιδακια που αντιδρουν τοσο εντονα. Στα εξι ειναι μια καλη ηλικια...μια χαρα τα καταλαβαινουν ολα!!

LATINA εγω δεν κρινω την δασκαλα...απαντησα στο πως θα πρεπει να χειριστεις το θεμα κατα τη γνωμη μου...οπως ποσταρες αρχικα.

Για την δασκαλα το βρικσω ΄ριψοκινδυνό το να σε παρει και να σου πει οτι ειναι και χτυπημενο και φταιει....και η λογικη μου λεει πως για να το κανει αυτο, εχει ΄πατημα ΄ στο οτι το παιδι ειναι ζωηρο και οταν ειναι ζωηρο, μπορει να συμβουν και αυτα...

Γραφεις οτι αφενος δεν κρινουμε το παιδι, αφετερου δεν επρεπε να σηκωσει το μολυβι...σωστα δεν επρεπε....η δασκαλα ομως εκεινη την ωρα δεν μπορουσε να κανει κατι....θα μπορουσε να το αποτρεψει? δε νομιζω....

Εχω και εγω αγορακια καταλαβαινω οτι ειανι λιγο πιο ριψοκινδυνα απο τα κοριτσακια, αλλα πρεπει να εμβαθυνεις πιστευω στους κινδυνους και τις συνεπειες πιυ μπορει να αντιμετωπισει. Ειτε με το να αρπαζει κατι, ειτε με το να κανει παρεα με παιδακια που αντιδρουν τοσο εντονα. Στα εξι ειναι μια καλη ηλικια...μια χαρα τα καταλαβαινουν ολα!!

Δε νομίζω να είπα εγώ τη φράση "δεν έπρεπε να σηκώσει το μολύβι" νομίζω είμαι εξαιρετικά προσεκτική όσον αφορά το άλλο παιδάκι, σε όλα τα μηνύματά μου, βέβαια είμαι και πολύ ζαλισμένη και μπορεί να είπα κάτι άθελά μου από τη σύγχυση. Το να χτυπήσεις κάποιον θέλει δευτερόλεπτα, οπότε να το σταματήσει δε θα μπορούσε η δασκάλα, ίσως να μη συνέβαινε όμως τόσο εύκολα παρουσία της. Το "αρπάξει" μου ακούγεται κάπως, πρώτον γιατί το είχε ήδη επιστρέψει και είχε ζητήσει και συγνώμη, άρα το χτύπημα ήρθε μετά.....και επειδή όπως είπα πιο πάνω ο γιος μου έχει συλλογές με πολύ παράξενες σβήστρες και τις παίρνει στο σχολείο, και ποτέ πίσω δεν έρχονται, αλλά δεν ξέρω να "χαρακώσαμε" κανέναν. 6 χρονών παιδιά για μένα πρέπει να μάθουν και να μοιράζονται. Στο κάτω κάτω δεν του την έκλεψε.....του την έδωσε πίσω αμέσως.

Καταρχάς, νομίζω ότι πρέπει να πάρεις την άποψη πλαστικού χειρουργού... Είναι περίεργα τα χτυπήματα στο πρόσωπο, γιατί πολλά εξαρτώνται από την "ποιότητα" του ίδιου του δέρματος.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαρακτηρίζουν το παιδί ως ζωηρό. Αν δεν ενοχλεί κανέναν και δεν πειράζει κανέναν, από πού κι ως πού λένε το παιδί ζωηρό; Επειδή αφαιρείται; Αυτό δεν σημαίνει κάτι· όλα τα παιδιά αφαιρούνται. Κάτι δεν μου κάθεται καλά σε αυτό το σημείο.

Μένω άναυδη με την αντίδραση του άλλου παιδιού. ΠΩΣ είναι δυνατόν να χτυπήσει τον φίλο του; Λες ότι ο δικός σου θα μάλωνε για χάρη του και ο άλλος τον καρφώνει με το μολύβι;;; :!: Αυτό δεν έχει λογική... Κανένα παιδί δεν καρφώνει τον φίλο του για μια γόμα. Ακόμα και αν του την άρπαξε, και πάλι κανένα παιδί δεν καρφώνει τον φίλο του για μια γόμα...

Οπότε, ή οι δύο φίλοι είχαν τσακωθεί προηγουμένως μέσα στη μέρα και ο διπλανός εκτόνωσε όλη την οργή του με αυτήν την ΑΦΟΡΜΗ ή πρόκειται για ... ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Το δεύτερο ενδεχόμενο μου φαίνεται κάπως απίθανο βέβαια...

Το άλλο που γράφεις ότι ήταν ... περιβόητο το άλλο παιδί. Αν ήταν πράγματι, εσύ δεν θα το είχες καταλάβει 4 μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς; Δεν θα το είχες αντιληφθεί από τα λεγόμενα του παιδιού σου; Δεν θα το είχες διαπιστώσει με τα ίδια σου τα μάτια σε ένα από τα πάρτι; Η προβληματική συμπεριφορά δύσκολα κρύβεται...

Αυτά στα λέω γιατί νομίζω ότι σου λείπουν κομμάτια από το παζλ. Και καλύτερα να ανακαλύψεις όσα περισσότερα μπορείς πριν συζητήσεις με τις δασκάλες και την διευθύντρια. Μπορεί τα παιδιά μας να μην μας λένε ψέμματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας λένε όλη την αλήθεια. Μας λένε τα πράγματα όπως τα αντιλαμβάνονται. Και κάποια πράγματα μας τα κρύβουν γιατί θέλουν να διατηρήσουν και έναν δικό τους ανεξάρτητο κόσμο...

Συγκέντρωσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς. Από το παιδί σου και από την άλλη μητέρα.

Και οι ευθύνες στη δασκάλα θα αποδοθούν. Ανεξάρτητα από το πού ήταν (πώς γνώριζαν τα παιδιά πού ήταν ;;;) , έχει αντικειμενικά την ευθύνη να προστατεύει την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Όσα ζωηρά και "ζωηρά" παιδιά, επιθετικά, άγρια ή οτιδήποτε άλλο και αν υπάρχουν, η ευθύνη του δασκάλου ΚΑΘΟΛΟΥ δεν μειώνεται. Και αυτό πρέπει να της επισημανθεί της δασκάλας: ας μην ψάχνει ελαφρυντικά, ας ζητήσει κι εκείνη συγγνώμη.

να πω και εγω την γνωμη μου σαν μαμα εξαχρονου, ατακτου και σημαδεμενου?

Καταρχην περαστικα. Ελπιζω να μην ειναι βαθυ το σημαδι και να φυγει (εμας κοντευει χρονο οποτε μαλλον δεν θα φυγει). Οταν φυγει το κοκκινο θα ελεγα να του βαλεις μια κρεμα αναπλασης. Θελει καιρο, συνεπια και προσοχη στον ηλιο.

Νομιζω οτι δεν τιθεται θεμα να τον μαλωσεις. Καταλαβε το λαθος του και τιμωρηθηκε ηδη. Το να του πεις οτι ρωταμε πριν παρουμε κατι που δεν μας ανηκει για να το δουμε και οτι δεν αντιδραμε βιαια ειναι αρκετο.

Η παρουσια της δασκαλας θα μπορουσε ισως να ειχε αποτεψει το περιστατικο (πχ να τα απασχολουσε ηδη και να μην επαιζαν με τις γομες ή να σκεφτοντουσαν πριν κανουν κατι) ή και να μην ειχε αποτρεψει τιποτα γιατι ηταν γυρισμενη στον πινακα ή για το οτι εγινε τοσο γρηγορα που δεν προλαβε να αντιδραση.

Επισεις απο την εμπειρια που εχω μεχρι τωρα δεν θα αλλαξει την θεση της. Δεν εφταιγε αυτη, θα επιμεινει κατι θα βρει.

Τωρα σχετικα με το ατακτα τα περισσοτερα παιδακια ειναι ατακτα. Αλλα περισσοτερο αλλα λιγοτερο και αναλλογα με τις κατασταεις. Ξερουν που τα περνει και που οχι.!!! Εχετε ακουσει διευθυντη σχολειου να λεει οτι ο Κ ειναι ατακτος? Αφου οταν μπαινει στην ταξη ειναι ολοι σουζα! Ομως καποιοι απλα δεν το εχουν (εγω δεν το εχω γαιυτο λεω οτι εχω ατακτα παιδια - ο αντρας μου ομωε που τον ακουν με την πρωτη εχει αλλη αποψη). Πως να το κανουμε και εκπαιδευτικοι υπαρχουν που δεν το εχουν.. Αλλο η τεχνη και αλλο η τεχνικη..

Τωρα για τη γομα και την τραβηγμενη αντικειμενικα για μας τους ενηλικες του πιτσιρικα να σηκωσει το μολυβι για μια γομα...

Εχετε πει στα πρωτακια σας να προσεχουν τα πραγματα τους? Εχετε πει οτι δεν πειραζει να χασουν την γομα τους? Το εχετε πει και την 20η φορα που ερχονται σπιτι χωρις την γομα τους?? Το οτι ο μπαμπας φανηκε λογικος δεν σημαινει οτι δεν εχει κανει παρατηρηση στον Κ οταν για 20η φορα χασει την γομα του... Επισης δεν ξερουμε τι ακριβως εκανε ο Κ την ωρα που ο διπλανος του του πειρε την γομα. Πχ οταν λεω στον γιο μου οτι πρεπει πρωτα να γραψει και μετα να παιξει αν εκεινη την ωρα που γραφει παει ο αδελφος του και του παρει τη γομα θα γινει χαμος! οχι γιατι δεν εχει αλλη γομα αλλα γιατι τον αποσπα και τον απομακρινει απο τον στοχο του. Οπτε δεν ξερουμε γιατι αντεδρασε ετσι το παιδακι. Μπορει να κραταγε το μολιβι και να γυρισε εναντια στον διπλανο του...

(Εγω ακομη δεν εχω μαθει πως χτυπησε το τετραχρονο μου στο κεφαλι γιατι κανενας ενηλικας δεν παραδεχτικε οτι τον ειδε να πεφτει ή να κλαιει)

Διαφημίσεις

Η στάση της δασκάλας και τα λεγομένα της άκρως αντιπαιδαγωγικά.Καθως επίσης και η στάση της Διεύθυνσης.Το παιδάκι σου δεν γνωρίζω τί ώρα το παιρνεις από το σχολείο.Εγώ στη θέση σου θα επικοινωνούσα άμεσα με το σχολείο την ίδια μέρα, το ίδιο μεσημέρι, το ίδιο απόγευμα.Απαράδεκτη και επικίνδυνη η συμπεριφορά τους...

Latina μην το παιρνεις στραβα...το αρπαξει λεω. Ειναι αυτο που ειδε το αλλο παιδι, καταλαβες?? φυσικα και δεν πρεπει να χαρακωνουν. Αλλα μενω στο οτι ειναι φιλοι, κανουν παρεα....εσυ ξερεις αν το γεγονος ειναι ενα ατυχες συμβαν η μια αντιδραση ενος προβληματικου παιδιου, εμεις δεν μπορουμε να ξερουμε.

Aimee , ποια ειναι η ευθυνη της δασκαλας οσον αφορα τοχτυπημα??

Latina μην το παιρνεις στραβα...το αρπαξει λεω. Ειναι αυτο που ειδε το αλλο παιδι, καταλαβες?? φυσικα και δεν πρεπει να χαρακωνουν. Αλλα μενω στο οτι ειναι φιλοι, κανουν παρεα....εσυ ξερεις αν το γεγονος ειναι ενα ατυχες συμβαν η μια αντιδραση ενος προβληματικου παιδιου, εμεις δεν μπορουμε να ξερουμε.

Έχει ευθύνη αν πρόκειται για παραμέληση εποπτείας.

Καταρχάς, νομίζω ότι πρέπει να πάρεις την άποψη πλαστικού χειρουργού... Είναι περίεργα τα χτυπήματα στο πρόσωπο, γιατί πολλά εξαρτώνται από την "ποιότητα" του ίδιου του δέρματος.

ΜΕ ΣΦΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΙΜΕ ΜΟΥ

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαρακτηρίζουν το παιδί ως ζωηρό. Αν δεν ενοχλεί κανέναν και δεν πειράζει κανέναν, από πού κι ως πού λένε το παιδί ζωηρό; Επειδή αφαιρείται; Αυτό δεν σημαίνει κάτι· όλα τα παιδιά αφαιρούνται. Κάτι δεν μου κάθεται καλά σε αυτό το σημείο.

ΖΩΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΡΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΑΙΖΕΙ, ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ......ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΜΩΣ!

Μένω άναυδη με την αντίδραση του άλλου παιδιού. ΠΩΣ είναι δυνατόν να χτυπήσει τον φίλο του; Λες ότι ο δικός σου θα μάλωνε για χάρη του και ο άλλος τον καρφώνει με το μολύβι;;; :!: Αυτό δεν έχει λογική... Κανένα παιδί δεν καρφώνει τον φίλο του για μια γόμα. Ακόμα και αν του την άρπαξε, και πάλι κανένα παιδί δεν καρφώνει τον φίλο του για μια γόμα...

Οπότε, ή οι δύο φίλοι είχαν τσακωθεί προηγουμένως μέσα στη μέρα και ο διπλανός εκτόνωσε όλη την οργή του με αυτήν την ΑΦΟΡΜΗ ή πρόκειται για ... ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Το δεύτερο ενδεχόμενο μου φαίνεται κάπως απίθανο βέβαια...

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ.......

Το άλλο που γράφεις ότι ήταν ... περιβόητο το άλλο παιδί. Αν ήταν πράγματι, εσύ δεν θα το είχες καταλάβει 4 μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς; Δεν θα το είχες αντιληφθεί από τα λεγόμενα του παιδιού σου; Δεν θα το είχες διαπιστώσει με τα ίδια σου τα μάτια σε ένα από τα πάρτι; Η προβληματική συμπεριφορά δύσκολα κρύβεται...

ΣΕ ΠΑΡΤΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ, Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΧ ΑΝΑ ΕΞΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.....ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΝ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΧΑΙΔΕΜΑ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ.....ΕΔΕΡΝΕ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Αυτά στα λέω γιατί νομίζω ότι σου λείπουν κομμάτια από το παζλ. Και καλύτερα να ανακαλύψεις όσα περισσότερα μπορείς πριν συζητήσεις με τις δασκάλες και την διευθύντρια. Μπορεί τα παιδιά μας να μην μας λένε ψέμματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας λένε όλη την αλήθεια. Μας λένε τα πράγματα όπως τα αντιλαμβάνονται. Και κάποια πράγματα μας τα κρύβουν γιατί θέλουν να διατηρήσουν και έναν δικό τους ανεξάρτητο κόσμο...

Συγκέντρωσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς. Από το παιδί σου και από την άλλη μητέρα.

Και οι ευθύνες στη δασκάλα θα αποδοθούν. Ανεξάρτητα από το πού ήταν (πώς γνώριζαν τα παιδιά πού ήταν ;;;)

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΡΤΑ, ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ, ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ

, έχει αντικειμενικά την ευθύνη να προστατεύει την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Όσα ζωηρά και "ζωηρά" παιδιά, επιθετικά, άγρια ή οτιδήποτε άλλο και αν υπάρχουν, η ευθύνη του δασκάλου ΚΑΘΟΛΟΥ δεν μειώνεται. Και αυτό πρέπει να της επισημανθεί της δασκάλας: ας μην ψάχνει ελαφρυντικά, ας ζητήσει κι εκείνη συγγνώμη.

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ.......ΑΝ ΣΤΑ ΕΞΑΧΡΟΝΑ ΔΛΔ ΠΟΥΜΕ ΑΧ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ??

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.......:(

Η στάση της δασκάλας και τα λεγομένα της άκρως αντιπαιδαγωγικά.Καθως επίσης και η στάση της Διεύθυνσης.Το παιδάκι σου δεν γνωρίζω τί ώρα το παιρνεις από το σχολείο.Εγώ στη θέση σου θα επικοινωνούσα άμεσα με το σχολείο την ίδια μέρα, το ίδιο μεσημέρι, το ίδιο απόγευμα.Απαράδεκτη και επικίνδυνη η συμπεριφορά τους...

Και για να είμαι και πιο σαφής θα πήγαινα η ίδια εκεί.Θα σας διηγηθώ εν ολίγοις ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε στο δημόσιο δημοτικό που πάει το παιδί μου.Τις προάλλες ο γιός μου στην ώρα της γυμναστικής έπεσε πάνω του ένα άλλο παιδάκι (κατα λάθος υποστηρίζει ο δικός μου, αλλά και ο γυμναστής-και δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω) και επειδή έκανε καρουμπαλάκι τον ανέβασαν στο γραφείο της Διευθύντριας και του έβαλαν πάγο.Επειδή ο μικρός φοβήθηκε και τον πονούσε μου τηλεφώνησαν(μου διηγήθηκαν ψύχραιμα το περιστατικό)και πήγα και τον πήρα.Συζήτησα με τον γυμναστή(με διαβεβαίωσε πως τους κουβέντιασε να προσέχουν, να είναι φρόνιμοι κτλ και στους δυο, αλλά στην συνέχεια και σε όλο το τμήμα και μετά στο σπίτι με τον γιό μου συζητήσαμε χωρίς να ψάχνουμε για ενόχους, αλλά εστιάζοντας γι'αλλη μια φορά πόσο να προσέχουμε κτλ/ όλα τα γνωστά που λέμε νηχθιμερόν.Η στάση του σχολείου όμως άψογη για ένα πεσιματάκι.

Διαφημίσεις

Με ενημέρωσαν τηλεφωνικά δέκα λεπτά πριν σχολάσει , οπότε και ήρθε με πούλμαν όπως κάθε μέρα, μέχρι να μου πει τα καθέκαστα το σχολείο είχε κλείσει.

όχι μόνο φίλοι είναι , αλλά ο γιος μου τον υπερασπίζεται σε όλους! μην τον πειράξει κανείς!

Με ενημέρωσαν τηλεφωνικά δέκα λεπτά πριν σχολάσει , οπότε και ήρθε με πούλμαν όπως κάθε μέρα, μέχρι να μου πει τα καθέκαστα το σχολείο είχε κλείσει.

Από φίλους και γνωστούς πίστευα πως τα ιδιωτικά είναι ανοιχτά μέχρι τις 6.Γιατί η απογευματινή ζώνη είναι μέχρι τις 4plus.Τί να πώ...αναπόφευκτα τότε θα πάς την Δευτέρα.Να είσαι ψύχραιμη και περαστικά στο παιδάκι σου.

Με βάλατε σε σκέψεις, είδα το πρόγραμμα, ως τώρα δεν το είχα σκεφτεί. Αγγλικά είχαν την τέταρτη ώρα δλδ 10.45 - 11.30..........εμένα με ειδοποίησαν στις μιάμιση- δυο παρά και το παιδί σχολούσε 2........παιδιά εκείνη την ώρα δεν πρόλαβα, μέχρι να δω, μέχρι να καταλάβω, να σιγουρευτώ οτι τα έμαθα όλα, το σχολείο μας είναι ολοήμερο, αλλά οι δάσκαλοι που με αφορούσαν είχαν ήδη φύγει.......δε χάθηκε ο κόσμος, κοντά είναι η Δευτέρα....

ακόμα να πάρουνε κι αυτοί οι γονείς θα σκάσω........

ευχαριστώ κορίτσια μου........για την ώρα έβαλα κεραλοιφή μέχρι να σχολάσει ο άντρας μου να βρει φαρμακείο γιατί δεν έχω αυτοκίνητο το έχει εκείνος.....θα πάρω και την αλοιφή που μου είπατε.....αχ ρε παιδιά, δε θέλω να του μείνει σημάδι, έχει πολύ όμορφο πρόσωπο (κουκουβά- κουκουβά)..........:(:(:(:(:(

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ.......ΑΝ ΣΤΑ ΕΞΑΧΡΟΝΑ ΔΛΔ ΠΟΥΜΕ ΑΧ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ??

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.......:(

Λατίνα μου, δεν μιλάμε τότε για ζωηρό παιδί αλλά για ζωντανό παιδί, κοινώς για παιδί! Ζωηρό είναι το παιδί που δημιουργεί αναστάτωση στην τάξη: πετάγεται, αρπάζει και καταστρέφει τα πράγματα των συμμαθητών του, ενοχλεί, κοροϊδεύει, αυθαδιάζει, χτυπάει κλπ.

Το ότι τρέχει στο διάλειμμα το εξάχρονο αγοράκι σημαίνει ότι είναι ζωηρό;;; :shock:

Με προβληματίζει πολύ αυτό που γράφεις για αλλαγή νηπιαγωγείου (αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος). Ως εκπαιδευτικός που είσαι, γνωρίζεις ότι αυτό συμβαίνει σε εντελώς οριακές καταστάσεις. Αν το άλλο παιδί είναι εξ ορισμού ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ δεν θα έπρεπε να το αφήνουν από τα μάτια τους.

Και θα πρέπει να συζητήσεις σχετικά με τον γιο σου...

όχι μόνο φίλοι είναι , αλλά ο γιος μου τον υπερασπίζεται σε όλους! μην τον πειράξει κανείς!

Για να τον νιώθει φίλο, κάτι τραβά τον γιο σου σε αυτό το παιδί.

Τι;;;

Και γιατί;;;

Λατίνα μου, δεν μιλάμε τότε για ζωηρό παιδί αλλά για ζωντανό παιδί, κοινώς για παιδί! Ζωηρό είναι το παιδί που δημιουργεί αναστάτωση στην τάξη: πετάγεται, αρπάζει και καταστρέφει τα πράγματα των συμμαθητών του, ενοχλεί, κοροϊδεύει, αυθαδιάζει, χτυπάει κλπ.

Το ότι τρέχει στο διάλειμμα το εξάχρονο αγοράκι σημαίνει ότι είναι ζωηρό;;; :shock:

Με προβληματίζει πολύ αυτό που γράφεις για αλλαγή νηπιαγωγείου (αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος). Ως εκπαιδευτικός που είσαι, γνωρίζεις ότι αυτό συμβαίνει σε εντελώς οριακές καταστάσεις. Αν το άλλο παιδί είναι εξ ορισμού ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ δεν θα έπρεπε να το αφήνουν από τα μάτια τους.

Και θα πρέπει να συζητήσεις σχετικά με τον γιο σου...

Δεν έχω αποδείξεις για το τι έγινε πέρυσι, αν ήταν στο δικό μας νηπιαγωγείο θα ήξερα, αλλά προσπαθώ να μην κρίνω από λόγια που άκουσα......και φυσικά δεν μπορώ να το ξεστομίσω και πουθενά οτι το άκουσα αυτό. Ο διευθυντής απ την πρώτη μέρα που μας μίλησε μας είπε "Κάντε μου μια χάρη, όταν συμβεί να σας πάρουμε τηλέφωνο για κάτι που έκανε το παιδί σας, μην κάνετε το λάθος να μας υποδείξετε αμέσως ότι έφταιγε άλλο παιδί....το δικό σας να κοιτάτε" ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΝ 2013

Για να τον νιώθει φίλο, κάτι τραβά τον γιο σου σε αυτό το παιδί.

Τι;;;

Και γιατί;;;

Και με άλλον το κάνει, όποιος παραπονεθεί ότι τον δείρανε, τον βρίσανε κτλ ο δικός μου πάει με το μέρος του.

η μαμά του Ρομπέν......

ακόμα να πάρουνε κι αυτοί οι γονείς θα σκάσω........

Παρε τους εσυ καλε, μην περιμενεις να σε παρουν. Ειδικα αν το παιδακι εχει την ταση να βαραει και μιας και η δασκαλα εριξε την ευθυνη στον γιο σου το θεωρω απιθανο να σε παρουν εκεινοι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...