Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Αυτή η θωράκιση δημιουργείται από το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μερίδα γυναικών που δεν τις βοήθησαν καθόλου ή τους έδωσαν λάθος οδηγίες με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν πολύ ή να μην θηλάσουν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνεται καν σεβαστό το γεγονός ότι θέλουν αποκλειστικό κ δίνουν στο μωρό τους ξένο γάλα. Αν δεν υπήρχαν αυτά δεν νομίζω να αγχωνόταν τόσο μια έγκυος για το τι θα αντιμετωπίσει.

ετσι ακριβώς. Εγώ είχα πάει με καλή διάθεση αλλά χάλασε όταν αντιμετώπισα όλα όσα λες πιο πάνω. Ίσως αν πήγαινα θωρακισμένη να ήταν καλύτερα τα πράγματα....

Διαφημίσεις

Είναι κρίμα μια μαμά να έχει φορτωθεί με υπερ-πληροφόριση που να την έχει βάλει σε μια διαδικασία υπερανάλυσης των πάντων και συνεχούς εγρήγορσης μην τύχει και μπει για κτ ή δεν της φέρουν το παιδί αμέσως... Γιατί παράλληλα έχει φτιάξει ένα σενάριο που προσπαθεί να επιβεβαιώσει. Αυτό του "τέλειου τοκετού". Κι αν κάτι πραγματικά πρέπει να γίνει και να μπει για κτ ή το παιδί να χρειαστεί ΜΕΝΝ... γίνεται ράκος. Ψάχνει να βρει αιτίες και φταίξιμο του γιατρού κτλ κτλ. Την τρώει η αμφιβολία που η ίδια φύτεψε στον εαυτό της αφού δεν αφέθηκε να εμπιστευτεί έναν γιατρό που επέλεξε με τα δικά της κριτήρια. Και βιώνει τη μέρα του τοκετού της ως μία οδυνηρή ανάμνηση αποτυχίας.

Γι' αυτό λέω...

ψυχραιμία και ηρεμία.

Μισό για να καταλάβω... Στο όνομα της ψυχραιμίας δεν πρέπει να σχολιάζουμε πόσα μωρά μπαίνουν στη ΜΕΝΝ ενώ δεν θα έπρεπε; Η ΜΕΝΝ , έτσι όπως έχουν καταλήξει τα πράγματα στην ελληνική πραγματικότητα, σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι κάτι μέσα στη ζωή που συμβαίνει τυχαία, σαν ένα ατύχημα ένα πράγμα. Συγκεκριμένοι χειρισμοί οδηγούν εκεί. Το "ράκος" είναι δική σου ερμηνεία και θα ζητήσω τώρα εγώ λίγη ευαισθησία και λίγο μέτρο στους χαρακτηρισμούς. Αντικειμενικά ήμουν πολύ χαρούμενη, τρισευτυχισμένη θα έλεγα, που είχα δυο παιδάκια που ήρθαν σε καλές εβδομάδες μετά από μια τραγική εγκυμοσύνη. Αυτό επισκίαζε τα πάντα. Η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο με τους φίλους ήταν γιορτινή και πανηγυρική, θα έλεγα, γιατί επί της ουσίας ήταν καλά τα πράγματα. Ίσως και πολύ καλύτερη από το άγχος που έχουν κάποιες που δεν αμφισβητούν τις ψευτιές που σερβίρει κάποιος γιατρός και πιστεύουν ότι ξέφυγαν από κάτι πολύ κακό εκείνη τη μέρα, εκείνες ή τα μωρά τους! Αν πρέπει να περιγράψω όμως το συναίσθημα που μου έβγαινε για τις ανθρώπινες επιλογές ήταν οργή, όχι δεν ήμουν κουρέλι, κάθε άλλο.

Επίσης, το έχω ξαναπεί. Πριν το γιατρό μου είχαν πει ότι δεν θα έκανα παιδιά. Οπότε του χρωστάω πολλά, αλλά μέχρι τη στιγμή του τοκετού. Επίσης, δεν άλλαξα γιατρό, μετά το περιστατικό με τις μαίες, πρώτον, γιατί όλοι σχεδόν ειδικά στην περίπτωση μιας κύησης με παράγοντες κινδύνου κάνουν τα ίδια, και κανείς δεν θα εγγυόταν ότι τη στιγμή του τοκετού δεν θα σερβιριζόταν κάτι ανάλογο, δεύτερον, γιατί ήταν άριστος χειρουργός και αντικειμενικά παιζόταν και η μήτρα μου στην καισαρική, λόγω ιστορικού. Λόγω ιστορικού είχα αυξημένες πιθανότητες αιμορραγίας, για την οποία κάποιες φορές ο μόνος τρόπος να σταματήσει είναι να αφαιρεθεί επί τόπου η μήτρα. Και ήθελα να κρατήσω αυτό το όργανο για τα επόμενα χρόνια μέσα μου, όσο και αν δεν επρόκειτο να ξαναχρησιμοποιηθεί. Το είχαμε συζητήσει όσο ήμουν έγκυος, γιατί είχα αυτή την πληροφορία από στατιστικά που κρατούσε διεθνές φόρουμ γυναικών με το δικό μου ανατομικό πρόβλημα στη μήτρα. Ο γιατρός μου είπε εκ των υστέρων ότι πράγματι στο χειρουργείο παρουσιάστηκε αιμορραγία την οποία δυσκολεύτηκε να ελέγξει, αλλά τέλος πάντων συνεχίζω τώρα να έχω μήτρα. Ε, δεν ξέρω βέβαια αν πρέπει να τον πιστέψω σε αυτό ειδικά, πάντως μου το είπε.

Ο γιατρός ως χειρουργός ήταν τσεκαρισμένος όσο δεν πάει, είχα πάει και στο εξωτερικό μετά από αυτόν και πριν μείνω έγκυος, σε διεθνή γκουρού γιατρό, που τον είχα βρει ανεξάρτητα. Εκείνος ο ξένος γιατρός μου είπε να μεταφέρω συγχαρητήρια στο δικό μου.

Φυσικά και ήξερα ότι με δίδυμα η ΜΕΝΝ ήταν σενάριο που έπαιζε, δεν ήταν και τόσο ξαφνικό. Πλέον των όσων έγραψα παραπάνω, παραπλανήθηκα και σε αυτό, για τις συγκεκριμένες εβδομάδες που με πήγε προγραμματισμένα, ο γιατρός μου ήξερε ότι τα παιδιά θα έμπαιναν ΜΕΝΝ, όσο και αν είχαν άριστες προϋποθέσεις να είναι έξω. Το ήξερε και δεν μου το είπε, αν και ρώτησα. Ήταν καθαρά πολιτική της συγκεκριμένης ΜΕΝΝ, που σε αυτό βρήκαν να έχουν πρωτόκολλα! Το βρίσκω γελοίο! Πέρα από το αντικειμενικό, αν μπήκαν ή όχι, είναι η κοροϊδία σε μια περίοδο υποτίθεται ευαίσθητη για τη γυναίκα και την οικογένειά της. Το διαπίστωσα και με δικό μου παιδίατρο, δεν είναι μια αυθαίρετη εκτίμηση δική μου.

Επίσης, ήμουν μεν ξύπνια, αλλά ήμουν μαστουρωμένη και τα παιδιά και εγώ, οπότε δεν πολυκαταλάβαμε και τι έγινε εκείνη τη στιγμή. Άλλο που κρατήθηκε για έκπληξη... Χωρίς να με ρωτήσουν και πάλι... Τι ζητάω ε, ζήτησα πολλά φαίνεται! Ήταν πολλά μαζεμένα για μια μέρα, που την περίμενα για μήνες με αρκετή χαρά. Πολλές εκπλήξεις, όχι καλές.

Πώς να το πούμε πια; Ο γιατρός φαινόταν άξιος εμπιστοσύνης μέχρι τη στιγμή που έφερε τα πράγματα όπως έκρινε, αποσπώντας μια συγκατάθεση με ψευτιές. Μες στα μούτρα έλεγε ψέματα στην έγκυο για μήνες. Τι εμπιστοσύνη αξίζει λοιπόν ένας τέτοιος; Το κατόπιν εορτής είναι που ενοχλεί.

Τέλος πάντων, τουλάχιστον ευαισθητοποιήθηκαν οι διεθνείς φορείς, όχι ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά ίσως είναι πιο υποψιασμένες κάποιες γυναίκες. Μπορεί και να είναι λίγες εκείνες που τις νοιάζει. Αλλά γιατί εκείνες που δεν τις νοιάζει ασχολούνται τόσο έντονα, δεν το έχω καταλάβει κιόλας, συγνώμη...

Νομιζω οτι αρκετές κτ οφείλονται σε εμάς τις γυναικες που θελουμε να γεννηθούμε με δικό μας γιατρό και οχι με το γιατρό της βάρδιας. Εκ των πραγμάτων ο Γιατρος δεν μπορει να ειναι μονίμως διαθέσιμος οποτε μόλις η γυναικα φτάσει στην ΠΗΤ μπαίνει για πρόκληση και για το λόγω αυτο οδηγείται στην κτ.

Στον τοκετό στο σπίτι υπάρχει καρδιογράφος και οι παλμοί του εμβρύου παρακολουθούνται.

(Το διάβασα γρήγορα κ δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο που να είναι ανακριβές έχω αμφιβολίες για τον τρόπο που παρουσιάζονται 2 σημεία ακόμα...)

Για μένα ο τοκετός κάθε γυναίκας φέρνει στην επιφάνεια πολλά συναισθήματα πολλά απο τα οποία είναι πολύ βαθύτερα κ ούτε η ίδια τα αντιλαμβάνεται συνειδητά. Πιστεύω ότι γενικότερα τα συναισθήματα της πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη ευαισθησία κ σεβασμό.

Τώρα πιο συγκεκριμένα όταν ο γιατρός της την ωθεί σε καισαρική χωρίς να είναι ιατρικά απαραίτητο, κοινώς την παραπλανεί, είναι φυσιολογικό να αισθάνεται άσχημα όπως θα αισθανόταν κάθε άνθρωπος που θα τον ωθούσαν να κάνει μια χειρουργική επέμβαση χωρίς να είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που έχει π.χ πρόβλημα μέσης το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον α τρόπο κ ο γιατρός μόνο κ μόνο για να πάρει τα χρήματα, τον βάζει χειρουργείο. Αυτός ο άνθρωπος πως πρέπει να αισθάνεται;;; Όταν πρόκειται για έγκυο γιατί πρέπει να θεωρήσουμε ότι εξιδανικεύει κ ότι δεν τρέχει κ τίποτα με όσα της συνέβησαν;; Φυσικά κ έχει σημασία το ότι έγινε μητέρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αναίσθητη σε οποιονδήποτε άσχημο χειρισμό.

Και επειδή όπως προανέφερα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη κ ευαίσθητη ψυχικά φάση της ζωής της το συναίσθημα μπορεί να έχει πολλές διαβαθμίσεις.

Το ντοκυμαντερ αυτό πιστεύω θέλει να τονίσει, το ζήτημα της εξαπάτησης-τρομοκράτησης από τους γιατρούς και των υπερβολικών καισαρικών χωρίς ιατρική αιτία.

Δεν ξέρω τι γίνεται με τα ποσοστά κ πως τα φτιάχνουν..δυσκολεύομαι να πιστέψω πάντως πως μας έγινε σύσταση από τον ΟΗΕ για τα υψηλά ποσοστά καισαρικών χωρίς κανένα λόγο...

Αυτά ακριβώς!

1) Σεβασμός στην επιλογή και στα αισθήματα του άλλου. Όποια και αν είναι. Κανένας δεν αγαπάει το συγκεκριμένο έμβρυο περισσότερο από τη μητέρα του. Και οφείλουν όλοι (γιατροί, συγγενείς, περίγυρος) να σεβαστούν και να μην υποτιμήσουν την επιλογή της.

2) Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το ποσοστό είναι τεράστιο. Τόσους ανθρώπους ξέρουμε: οι μισές γυναίκες γεννάνε με καισαρική

(Το 60% αναφέρεται στις γέννες και όχι στις μητέρες. Στη χώρα μας λόγω της μη εφαρμογής vbac μία φορά καισαρική> για πάντα καισαρική).

Είναι επίσης αυτονόητο ότι ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ΔΕΝ μαγειρεύεται. Δεν είμαστε θύματα διεθνούς συνωμοσίας.

Είναι επίσης αυταπόδεικτο ότι όοοολο αυτό το μεγάλο ποσοστό δεν οφείλεται ούτε σε ιατρικούς λόγους, ούτε στην επιλογή της εγκύου, ούτε στην άσκηση αμυντικής ιατρικής του γιατρού. Δεν καταλαβαίνω γιατί διστάζουμε να παραδεχθούμε ότι πράγματι υπάρχουν γιατροί που είναι κακοί επαγγελματίες ... (αναγκαίο κακό σε κάθε κλάδο) Και γιατροί με σύνδρομο "Θεού" που θεωρούν ότι δεν οφείλουν ενημέρωση σε κανέναν.

Από εκεί και πέρα, αν και αναγνωρίζω τη σκοπιμότητα της εκπομπής και χειροκροτώ τις ευγενείς προθέσεις, μου φάνηκε μονοδιάστατη, μη αντικειμενική και υπερβολική.

Εφόσον διατυμπανιζόταν ότι επρόκειτο για αποτελέσματα έρευνας τριών μηνών, έπρεπε να είχε γίνει αναφορά και στα ΑΡΙΣΤΑ ποσοστά και στις ΠΡΩΤΙΕΣ της Ελλάδας στην περιγεννητική φροντίδα. Αντιθέτως, έγινε σημαία το 13% των επιβεβλημένων κ.τ. του ΟΗΕ (που και ο Σύνδος είπε ότι παρείναι χαμηλό όριο και μίλησε για ένα 20%).

Και κάτι ακόμα που μου άρεσε πολύ! :mrgreen:

Η επίτοκος είχε στις ταχείες κλήσεις της, τον δικό ΤΗΣ γιατρό στο ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομείο. Τέτοια απενοχοποίηση πια!

Και αναρωτιέσαι: ο γιατρός που καθόταν με τη δική ΤΟΥ έγκυο, ανταποκρινόταν στα καθήκοντα που του αναλογούσαν ως ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ που βρίσκεται εκεί για όλους...

Παρακαλώ, να παραθέσετε τις ΠΗΓΕΣ.

"....

******για να είμαι και εγώ αντικειμενική, εδώ να αντιπαραθέσω ότι σε πολλά κείμενα υποστηρίζουν πως το ότι δεν θα "περάσει" το παιδί από τον κόλπο, δλδ το ότι δε θα γεννηθεί όποτε εκείνο το αποφασίσει κοινώς, ΜΠΟΡΕΙ να ευθύνεται για επιπτώσεις στον εγκέφαλο, αύξηση άσθματος και διαβήτη, διατροφικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες, επιγενετικές αλλαγές στο DNA, αλλεργίες, ακόμα και αυτισμό. Επίσης πολλές μελέτες υποστηρίζουν πως τα παιδιά που γεννιούνται φυσιολογικά είναι πιο έτοιμα να ανταπεξέλθουν σε κάτι, γιατί έχουν μάθει να αγωνίζονται.....αλλά άμα μπλέξω και τα ψυχολογικά θα με πάρει το άγριο χάραμα...........και σας ορκίζομαι βλέπω πουλάκια***********

Μετά την 37η εβδομάδα δεν θεωρείται πρόωρο ένα μωρό.Όμως δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως οι ζωτικές λειτουργίες από τη μη ενεργοποίηση ενζυματικών μηχανισμών του οργανισμού της μητέρας με αποτέλεσμα να το βοηθήσουν με ενέσεις κορτιζόνης μετά τη γέννησή του που γίνεται συνήθως στις 38 εβδομάδες.Είναι καλό αυτό????

Το έμβρυο διατρέχει κινδύνους τόσο από τους χειρισμούς όσο και από τη μη ενεργοποίηση ενζυματικών μηχανισμών, που η φύση έχει προνοήσει να ενεργοποιούνται μέσω του φυσιολογικού τοκετού.

Το ζόρισμα και η πίεση που δέχεται το μωρό κατά τον φυσιολογικό τα ενεργοποιεί όλα αυτά αυτόματα μέσω των φυσικών ορμονών και αντιδράσεων χωρίς καμία χορήγηση "βοηθήματος".

Για τους λογούς αυτούς, ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγει σε θερμοκοιτίδες και χρήζει επιστάμενης νεογνολογικής φροντίδας.

Ως προς τη μητέρα, υφίστανται κίνδυνοι και από εκτεταμένο τραυματισμό των παρακείμενων οργάνων, καθώς και από λοιμώξεις. Επιπλέον, υφίσταται επιβάρυνση από χρήση αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Για τους λογούς αυτούς και πολλούς άλλους, η καισαρική πρέπει να είναι μέθοδος απόλυτου ανάγκης, όταν δεν υπάρχει άλλη λύση και όχι η «εύκολη λύση» για το γιατρό ή η δήθεν ανώδυνη για την γυναίκα.

ρινίτιδες δερματίτιδες άσθμα δυσανεξία κ.α μπορεί να είναι συνέπειες μιας καισαρικής σύμφωνα με έρευνα της Journal of Αllergy and Clinical Ιmmunology που έγινε σε 3000 παιδιά από τη γέννησή τους έως τον 8 χρόνο τους.

Σου φαίνονται φυσιολογικά όλα αυτά?Δεν ρισκάρεις τελικά?

Διαφημίσεις

ΑΙΜΕΕ δεν ήθελα να τα βάλω , αλλά επειδή πλέον έχουν ειπωθεί, βάζω το ένα που αποθήκευσα χτες....δεν τα κράτησα όλα.

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=399374

Μην ξεχνάτε να πείτε και για τον θηλασμό, δεν υπάρχει λόγος να παιδευτούμε υποθέτω, τόσα εκατομμύρια παιδιά που δεν θήλασαν δεν έπαθαν και τίποτα, (γιατί θα το ακούσουμε και αυτό σε λιγο) πάνω απ' όλα η βολή μας - το παιδί μας είναι το θέμα να το έχουμε και να το μεγαλώνουμε, το πως δεν παίζει κανέναν ρόλο. Είναι το δέντρο μες το δάσος.

.

αρχισαμε...:P

...πολλα συνδρομα ρε γμτ...από ολες σχεδον τις πλευρες!!!

Ο,τι κανουμε νομιζουμε ότι είναι το καταπληκτικο!!!! πφφφφφ...!!!

Λοιπον, εγω κανω σπαγγατ και κατακορυφο!!!! και γελαει το παιδι μου....ολη μερα ετσι καθομαι, δεν θα βαλω τη βολη μου πανω από το παιδι μου!!!!!

Το γεννησα?? Θα το μεγαλώσω κουτση και με δισκοκηλη! Τελος!

Τ Και καταλήξαμε να ευλογείτε τις καισαρικές ως τη μόνη ασφαλή οδό γέννησης υγιών παιδιών. Εντάξει - εκτός συναγωνισμού κορίτσια. Διαβάστε τον εαυτό σας κάποια άλλη στιγμή.

Δεν ευλόγησε κανείς τις καισαρικές. Αυτό που λέμε είναι να μην δαιμονοποιούμε τις καισαρικές, γιατί αυτό κάνετε όταν τις παρουσιάζετε σαν αναγκαίο κακό.

Μετά την 37η εβδομάδα δεν θεωρείται πρόωρο ένα μωρό.Όμως δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως οι ζωτικές λειτουργίες από τη μη ενεργοποίηση ενζυματικών μηχανισμών του οργανισμού της μητέρας με αποτέλεσμα να το βοηθήσουν με ενέσεις κορτιζόνης μετά τη γέννησή του που γίνεται συνήθως στις 38 εβδομάδες.Είναι καλό αυτό????

Το έμβρυο διατρέχει κινδύνους τόσο από τους χειρισμούς όσο και από τη μη ενεργοποίηση ενζυματικών μηχανισμών, που η φύση έχει προνοήσει να ενεργοποιούνται μέσω του φυσιολογικού τοκετού.

Το ζόρισμα και η πίεση που δέχεται το μωρό κατά τον φυσιολογικό τα ενεργοποιεί όλα αυτά αυτόματα μέσω των φυσικών ορμονών και αντιδράσεων χωρίς καμία χορήγηση "βοηθήματος".

Για τους λογούς αυτούς, ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγει σε θερμοκοιτίδες και χρήζει επιστάμενης νεογνολογικής φροντίδας.

Ως προς τη μητέρα, υφίστανται κίνδυνοι και από εκτεταμένο τραυματισμό των παρακείμενων οργάνων, καθώς και από λοιμώξεις. Επιπλέον, υφίσταται επιβάρυνση από χρήση αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

ρινίτιδες δερματίτιδες άσθμα δυσανεξία κ.α μπορεί να είναι συνέπειες μιας καισαρικής σύμφωνα με έρευνα της Journal of Αllergy and Clinical Ιmmunology που έγινε σε 3000 παιδιά από τη γέννησή τους έως τον 8 χρόνο τους.

Σου φαίνονται φυσιολογικά όλα αυτά?Δεν ρισκάρεις τελικά?

Λοιπον, ενέσεις κορτιζόνης, θερμοκοιτίδες, ρινίτιδες, άσθμα και δεν ξέρω τι άλλο είναι όλα σε θεωρητικό επίπεδο και δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η καισαρική.

Ότι έχει κινδύνους η μητέρα λόγω του χειρουργείου, ναι έχει, όπως έχουν και όλα τα υπόλοιπα χειρουργεία. Το μωρό όμως δεν έχει.

Όσο για τις έρευνες δεν νομίζω ότι μπορεί να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα μιας έρευνας σε μία σειρά. Αυτή η μία σειρά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απεικονίζει τα πραγματικά αποτελέσματα.

Έχω κουραστεί να διαβάζω...

Τελικά πράγματι ο καθένας ακούει ό,τι θέλει να ακούσει, απαντάει σε ό,τι θέλει να απαντήσει και πλέον ο διάλογος σε αυτό το ποστ έχει φθάσει σε αδιέξοδο.

Λοιπον, εγω κανω σπαγγατ και κατακορυφο!!!! και γελαει το παιδι μου....ολη μερα ετσι καθομαι, δεν θα βαλω τη βολη μου πανω από το παιδι μου!!!!!

:mrgreen::mrgreen:

Διαφημίσεις

Ηταν καθαρά ειρωνικό αυτό με τον θηλασμό, είναι ακριβώς τα λόγια που μου έλεγαν εχθές εδώ μέσα. Για εμένα παράλογο για άλλες λογικό.

Για αυτό που είπες παραπάνω κατάλαβα τι εννοούσες, είπα τι είδα στο ιδιωτικό και αυτό που περιγράφεις το είδα στο δημόσιο. Αυτή ήταν η εμπειρία μου.

Οπως και να έχει το πράγμα η κάθε μία πιστεύει ότι θέλει να πιστεύει και μεγαλώνει τα παιδιά της όπως εκείνη νομίζει. Ούτε θα με πείσετε κάποιες ούτε και θα σας πείσω.

εγω xena μου δεν παιρνω κατι προσωπικα...δεν κοιταζω ποιος γραφει τι, μηνυματα βλεπω ;)

Αν στα ειπαν άλλες τα λογια αυτά, σε αυτές απευθύνεται το μηνυμα μου και ειλικρινα πιο πολύ αστειευτηκα παρα ειρωνευτηκα.

Αλλα ρε παιδια...

Ποιος είναι ο λογος συζητησης? να πεισουμε η μια την άλλη? Πανδυσκολο ! Εχουμε ηδη διαμορφωσει τις αποψεις μας οι περισσοτερες. Οποτε συζητάμε μηπως υπαρχει μια άλλη πλευρα που δεν την ξερουμε μια που δεν εχουμε εμβαθυνει τοσο στην αντιθετη αποψη.

Εχω χρησιμοποιησει μεθόδους που ΞΕΡΩ ότι δεν είναι οι καλυτερες....αλλα τη δεδομενη στιγμη ηταν οι καλυτερες για εμενα. Δεν θα ηταν παραλογο να προσπαθω να πεισω ότι αυτε ςοι μεθοδοι είναι οι σωστες μονο και μονο επειδή εγω επραξα ετσι??

Η πραγματικοτητα είναι παντα πολύπλευρη και είναι για εμας πιο ωφελιμο να γνωρίσουμε και τις πλευρες που δεν εχουμε 'αγγιξει '.

Και δεν είναι δυνατον να εχουμε αγγιξει τα παντα. καμια μας....

Έγραφα και μου σβήστηκαν...

Έλεγα ότι επειδή το αρχικό θέμα είναι Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

διαπιστώνω ότι η καλή/κακή ψυχολογία της εγκύου σχετικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο τοκετός προκυπτει από : 1) το κατά πόσο είναι σίγουρη για τον εαυτό της και τις επιλογές της (μεταξύ των οποίων και η επιλογή του γιατρού), 2) από τις προτεραιότητες που θέτει 3) από το κατά πόσο είναι ευάλωτη σε γνώμες τρίτων και 4) από την έκβαση του τοκετού.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου πράγματι έπεσε θύμα εκμετάλλευσης/παραπλάνησης, αλλά -κατά τη γνώμη μου- αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ λιγότερες από όσες νομίζουμε. Συνήθως όταν κάτι δεν πάει όπως το θέλαμε, ψάχνουμε να ρίξουμε κάπου το φταίξιμο. Στον εαυτό μας, στο γιατρό, κτλ. Θέλει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά.

............

Ποιος είναι ο λογος συζητησης? να πεισουμε η μια την άλλη? Πανδυσκολο ! Εχουμε ηδη διαμορφωσει τις αποψεις μας οι περισσοτερες. Οποτε συζητάμε μηπως υπαρχει μια άλλη πλευρα που δεν την ξερουμε μια που δεν εχουμε εμβαθυνει τοσο στην αντιθετη αποψη.

Συγνώμη Λάιδα, αλλά τελικά με λύπη μου διαπιστώνω ότι δεν προσπαθούμε καθόλου να δούμε και την άλλη πλευρά.....κάθε μια έχει τη γνώμη της, και με εκατό διαφορετικούς τρόπους λέει και πάλι τη γνώμη της....τα παραδείγματα που είναι αντίθετα, αψήφιστα τα ακυρώνουμε ως μη αποδεκτά, λάθος οι στατιστικές, μη γενόμενη η σύσταση του ΟΗΕ,και με ένα δημοκρατικότατο "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ" υπερασπιζόμαστε πράγματα πολύ σοβαρά.

Δεν θέλω να κάνω το διδάσκαλο, αλλά επειδή χτες έφαγα όλη τη μέρα μου να διαβάζω την αντίθετη άποψη απ τη δική μου, γιατί αυτό θεωρώ ότι έχει κάτι να μου προσφέρει, τη δική μου άποψη την ξέρω καλά......θα μου επιτρέψετε να πω κάτι. Εκτός από το ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ υπάρχει και κάτι δυσεύρετο στη σημερινή κοινωνία, που λέγεται ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Δεν είναι όλα στη ζωή ΕΤΣΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ......

Το θέμα ξεκίνησε απ την ψυχολογία της μητέρας και δεν ξέρω που τείνει να φτάσει. Και φοβάμαι πως ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη θα εκλείψει σε λίγο.

Έγραφα και μου σβήστηκαν...

Έλεγα ότι επειδή το αρχικό θέμα είναι Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

διαπιστώνω ότι η καλή/κακή ψυχολογία της εγκύου σχετικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο τοκετός προκυπτει από : 1) το κατά πόσο είναι σίγουρη για τον εαυτό της και τις επιλογές της (μεταξύ των οποίων και η επιλογή του γιατρού), 2) από τις προτεραιότητες που θέτει 3) από το κατά πόσο είναι ευάλωτη σε γνώμες τρίτων και 4) από την έκβαση του τοκετού.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου πράγματι έπεσε θύμα εκμετάλλευσης/παραπλάνησης, αλλά -κατά τη γνώμη μου- αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ λιγότερες από όσες νομίζουμε. Συνήθως όταν κάτι δεν πάει όπως το θέλαμε, ψάχνουμε να ρίξουμε κάπου το φταίξιμο. Στον εαυτό μας, στο γιατρό, κτλ. Θέλει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά.

Συμφωνω και γι αυτο δεν βγαζουμε ακρη….γιατι ο καθε τοκετος ειναι διαφορετικος. Οποτε η ψυχολογια επηρεαζεται απο τις συνθηκες.

Αλλη λοιπον γεννησε με φτ και τα πηγε πολυ καλα, το εζησε τελεια και απορει γιατι δεν το κανουν ολες, αλλη γεννησε με κτ και τα πηγε πολυ καλα, το εζησε τελεια και απορει γιατι δεν το κανουν ολες. Αντιθετα αν δεν πανε ολα οπως τα ειχε φανταστει ή υπαρχουν επιπλοκες, σκεφτεται το «αν»…κακως για μενα αλλα δικαιωμα της, ετσι αισθανεται.

Η μητερα μου ειχε τοσο ασχημη εμπειρια φυσιολογικου τοκετου, με εμενα, που μετα δεν ηθελε δευτερο. Ο αδερφος μου ηρθε απο μονος του….χαρηκε μεν αλλα ετρεμε και οταν γεννησε παλι με φτ, ταλαιπωρηθηκε και παλι, παρα πολυ. Οταν βγηκα απο την καισαρικη, το δευτερο πραγμα που μου ειπε, αφου εξεφρασε τον ενθουσιασμο της για το εγγονι, ηταν «Μπραβο σου καλα τα καταφερες, σωθηκες απο τη μεγαλυτερη ταλαιπωρια που περνανε οι γυναικες, απαπα, εκλαιγα απο τη χαρα μου οταν ειδα ποσο γρηγορα βγηκατε και οι δυο απο εκει μεσα». Η θεια μου ωστοσο μου ειπε «λυπαμαι πολυ που δεν εζησες τον φυσιολογικο». Ναι, αλλα η δευτερη πολυ νεωτερη γεννησε χρονια αργοτερα, με επισκληριδιο, σε λιγη ωρα χωρις επιπλοκες. Βρισκω κ τις δυο αντιδρασεις φυσιολογικες και δεν θα εβρισκα ουσια αν ξεκινουσαν μια αντιπαραθεση μεταξυ τους.

Διαφημίσεις

Συμφωνω και γι αυτο δεν βγαζουμε ακρη….γιατι ο καθε τοκετος ειναι διαφορετικος. Οποτε η ψυχολογια επηρεαζεται απο τις συνθηκες.

.

Ακριβώς. Άσε που οι συνθήκες είναι πολλές και διαφορετικές. Και για να πάμε παρακάτω τη συζήτηση, πρέπει πρώτα να αποδεχθούμε αυτό. Όχι να αναγάγουμε την προσωπική μας εμπειρία σε κανόνα. Να σκεφτούμε ποιες συνθήκες επηρέασαν την προσωπική μας εμπειρία.

Εκτός από το ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ υπάρχει και κάτι δυσεύρετο στη σημερινή κοινωνία, που λέγεται ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Δεν είναι όλα στη ζωή ΕΤΣΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ......

.

συμφωνω και εγω...γενικα δεν μου αρεσουν τα ακρα...και ειδικα όταν το ένα ακρο 'φερνει' το άλλο.;)

Συγνώμη Λάιδα, αλλά τελικά με λύπη μου διαπιστώνω ότι δεν προσπαθούμε καθόλου να δούμε και την άλλη πλευρά.....κάθε μια έχει τη γνώμη της, και με εκατό διαφορετικούς τρόπους λέει και πάλι τη γνώμη της....τα παραδείγματα που είναι αντίθετα, αψήφιστα τα ακυρώνουμε ως μη αποδεκτά, λάθος οι στατιστικές, μη γενόμενη η σύσταση του ΟΗΕ,και με ένα δημοκρατικότατο "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ" υπερασπιζόμαστε πράγματα πολύ σοβαρά.

Δεν θέλω να κάνω το διδάσκαλο, αλλά επειδή χτες έφαγα όλη τη μέρα μου να διαβάζω την αντίθετη άποψη απ τη δική μου, γιατί αυτό θεωρώ ότι έχει κάτι να μου προσφέρει, τη δική μου άποψη την ξέρω καλά......θα μου επιτρέψετε να πω κάτι. Εκτός από το ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ υπάρχει και κάτι δυσεύρετο στη σημερινή κοινωνία, που λέγεται ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Δεν είναι όλα στη ζωή ΕΤΣΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ......

Το θέμα ξεκίνησε απ την ψυχολογία της μητέρας και δεν ξέρω που τείνει να φτάσει. Και φοβάμαι πως ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη θα εκλείψει σε λίγο.

Επειδή μάλλον έχει γίνει παρεξήγηση:

Ποιος (η Λαίδα;;;; !!!) ισχυρίζεται: ...."τα παραδείγματα που είναι αντίθετα, αψήφιστα τα ακυρώνουμε ως μη αποδεκτά, λάθος οι στατιστικές, μη γενόμενη η σύσταση του ΟΗΕ".

Ποιος το είπε αυτό;;;

Για αυτό που λες ότι "με ένα δημοκρατικότατο "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ" υπερασπιζόμαστε πράγματα πολύ σοβαρά", να σου πω το εξής:

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, γίνεται μία συζήτηση στο φόρουμ για τον ΤΟΠΟ της γέννας και τον ΤΡΟΠΟ, βεβαίως. Κατά τη συζήτηση αυτή, έχω διαβάσει για "ηθική επιλογή", "υπεύθυνη επιλογή", "ενημερωμένη επιλογή", "παραπληροφορημένη επιλογή", "εγωιστική επιλογή". Εσχάτως λοιπόν βλέπω και την κατηγορία "επιλογή εναντίον της κοινής λογικής". :!::?:

Από πού και ως πού γράφει κάποιος ότι αψήφιστα μία μάνα κάνει ό,τι της αρέσει; Από πού και ως πού υπονοεί κάποιος ότι η μητέρα φέρεται εγωιστικά;

Live and let live! (credits to Anna24).

.... Βρισκω κ τις δυο αντιδρασεις φυσιολογικες και δεν θα εβρισκα ουσια αν ξεκινουσαν μια αντιπαραθεση μεταξυ τους.

Μπράβο Χαρά-Μαρία!

Ξεκίνησε μία συζήτηση βάσει της εκπομπής (που η εκπομπή στόχευε κυρίως τις περιπτώσεις των γυναικολόγων που λειτουργούσαν βάσει της βολής τους και σε βάρος των δικαιωμάτων των εγκύων) και τώρα τρώμε τις σάρκες μας κατακρίνοντας τις επιλογές και τα συναισθήματα των άλλων...

Επειδή μάλλον έχει γίνει παρεξήγηση:

Ποιος (η Λαίδα;;;; !!!) ισχυρίζεται: ...."τα παραδείγματα που είναι αντίθετα, αψήφιστα τα ακυρώνουμε ως μη αποδεκτά, λάθος οι στατιστικές, μη γενόμενη η σύσταση του ΟΗΕ".

Ποιος το είπε αυτό;;;

Για αυτό που λες ότι "με ένα δημοκρατικότατο "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ" υπερασπιζόμαστε πράγματα πολύ σοβαρά", να σου πω το εξής:

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, γίνεται μία συζήτηση στο φόρουμ για τον ΤΟΠΟ της γέννας και τον ΤΡΟΠΟ, βεβαίως. Κατά τη συζήτηση αυτή, έχω διαβάσει για "ηθική επιλογή", "υπεύθυνη επιλογή", "ενημερωμένη επιλογή", "παραπληροφορημένη επιλογή", "εγωιστική επιλογή". Εσχάτως λοιπόν βλέπω και την κατηγορία "επιλογή εναντίον της κοινής λογικής". :!::?:

Από πού και ως πού γράφει κάποιος ότι αψήφιστα μία μάνα κάνει ό,τι της αρέσει; Από πού και ως πού υπονοεί κάποιος ότι η μητέρα φέρεται εγωιστικά;

Live and let live! (credits to Anna24).

ετσι!! όχι δεν μιλησα εγω για τον ΟΗΕ :D.

Γενικα παντως βλέπεις ότι την επιλογή την ντύνουμε με προσδιορισμους....

επιλογή σκετο δεν μας καθεται καλα...

Αιμέ μου εγώ εδώ μέσα διαβάζω μηνύματα, ούτε κατάστιχα κρατάω ποιος είπε τι να του την πω, και νομίζω παραθέτω ήρεμα την άποψή μου.

Για μένα, κοινή λογική είναι το οτι "έτσι μου αρέσει" αφορά αποφάσεις που εμπλέκουν μόνο εμένα......εδώ μιλάμε για μια απόφαση που εμπλέκει και κάποιον άλλο, πολύ σημαντικό!

Σε κάποια μηνύματα λοιπόν, ήταν πολύ έντονη η φράση ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ......

Αν εγώ αποφασίσω να γεννήσω στην ταράτσα μου, γιατί με εμπνέει η θέα και μου αρέσει ο καθαρός αέρας και συμβεί κάτι δε θα πω "ήταν επιλογή και δικαιωμά μου"

Γι αυτό μίλησα για κοινή λογική και όχι για να δείξω κανέναν με το δάχτυλο......προσωπική γνώμη ήταν.

Προς Θεού........η απάντηση στη Λάιδα ήταν όσον αφορά το προς τι κάνουμε συζήτηση και όχι επί προσωπικού

Έτσι, όπως έχει εξελιχθεί η συζήτηση, όλα αφορούν όλους και κανέναν ... :confused:

Διάβασα το λινκ. Να πω ότι η δημοσιογράφος χειρίζεται τόσο το ιατρικό ρεπορτάζ όσο και το γαστρονομικό ρεπορτάζ...

Είναι προφανές ότι είναι στρατευμένο και μόνο από την εισαγωγή που γίνεται με το γράμμα ενός αγέννητου μωρού στη μαμά του. Γιατί η επίκληση στο θυμικό; Δεν αρκεί η επίκληση στη λογική;

Και στο τέλος, φαίνεται ότι όλο το άρθρο είναι βασισμένο στην εισήγηση της νεογνολόγου... Χμμμμ!

Και υπάρχουν και κάποια εύλογα ερωτήματα:

1) Η καισαρική έχει διαδοθεί την τελευταία 15ετία. Έφθασε αυτό το χρονικό διάστημα για να γίνει πραγματικά σοβαρή έρευνα;;;

Να κάνω εδώ ένα συσχετισμό με τους υπερήχους στην εγκυμοσύνη. Οι σκανδιναβικές χώρες μελετούν την όποια επίδραση των υπηρήχων στο έμβρυο εδώ και δεκαετίες. Και έφτασε το 2011 (http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/uog.9055/pdf) για να πουν ότι η συχνότητα επηρεάζει την επιλογή χεριού. Γίνεται αντιληπτό πόση μεγάλη έρευνα πρέπει να γίνει ώστε να μπορεί να τεκμηριωθεί η οποιαδήποτε επίδραση στον εγκέφαλο;;;;

2) Στις άλλες δυτικές χώρες, όπου δεν υπάρχει καταχρηστική πρακτική καισαρικών και άρα οι γυναικολόγοι κάνουν κ.τ. όπου ιατρικώς ενδείκνυται, δεν είναι ΕΥΝΟΗΤΟ ότι η κατάσταση της σωματικής / πνευματικής υγείας του παιδιού συναρτάται κυρίως με τον ιατρικό λόγο που επέβαλε την κ.τ. και όχι τόσο με την κ.τ. καθεαυτή;

Για παράδειγμα, επειδή έχω δύο ξαδέλφες που εμφάνισαν διαβήτη κύησης (ούτως ή άλλως υπήρχε στην περίπτωσή τους κληρονομική προδιάθεση). Τα μωρά τους νοσηλεύθηκαν προληπτικά στη Μονάδα το 1ο-2ο 24ωρο. Η νοσηλεία ήταν αποτέλεσμα της κ.τ. ή αποτέλεσμα του νοσήματος της μητέρας; Πώς μπορεί κάποιος να απομονώσει τη μέθοδο (κ.τ.) από το αίτιο (ιατρικός λόγος);;;;

3) Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία δαπάνησε χρόνια έρευνας για να μπορέσει να συσχετίσει την εβδομάδα γέννησης με την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Λαμβάνουμε λοιπόν ως δεδομένο ότι ο χρόνος γέννησης είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας.

Και ρωτώ: καισαρική που γίνεται ΑΦΟΥ σπάσουν τα νερά, τι σημαίνει για τον εγκέφαλο του παιδιού;;;

1) Η καισαρική έχει διαδοθεί την τελευταία 15ετία. Έφθασε αυτό το χρονικό διάστημα για να γίνει πραγματικά σοβαρή έρευνα;;;

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΧΡΩΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΧΙ, ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ......

Να κάνω εδώ ένα συσχετισμό με τους υπερήχους στην εγκυμοσύνη. Οι σκανδιναβικές χώρες μελετούν την όποια επίδραση των υπηρήχων στο έμβρυο εδώ και δεκαετίες. Και έφτασε το 2011 (http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/uog.9055/pdf) για να πουν ότι η συχνότητα επηρεάζει την επιλογή χεριού. Γίνεται αντιληπτό πόση μεγάλη έρευνα πρέπει να γίνει ώστε να μπορεί να τεκμηριωθεί η οποιαδήποτε επίδραση στον εγκέφαλο;;;;

Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕ ΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ??? ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ! ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ !

2) Στις άλλες δυτικές χώρες, όπου δεν υπάρχει καταχρηστική πρακτική καισαρικών και άρα οι γυναικολόγοι κάνουν κ.τ. όπου ιατρικώς ενδείκνυται, δεν είναι ΕΥΝΟΗΤΟ ότι η κατάσταση της σωματικής / πνευματικής υγείας του παιδιού συναρτάται κυρίως με τον ιατρικό λόγο που επέβαλε την κ.τ. και όχι τόσο με την κ.τ. καθεαυτή;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Για παράδειγμα, επειδή έχω δύο ξαδέλφες που εμφάνισαν διαβήτη κύησης (ούτως ή άλλως υπήρχε στην περίπτωσή τους κληρονομική προδιάθεση). Τα μωρά τους νοσηλεύθηκαν προληπτικά στη Μονάδα το 1ο-2ο 24ωρο. Η νοσηλεία ήταν αποτέλεσμα της κ.τ. ή αποτέλεσμα του νοσήματος της μητέρας; Πώς μπορεί κάποιος να απομονώσει τη μέθοδο (κ.τ.) από το αίτιο (ιατρικός λόγος);;;;

ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕΝΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ!

3) Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία δαπάνησε χρόνια έρευνας για να μπορέσει να συσχετίσει την εβδομάδα γέννησης με την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Λαμβάνουμε λοιπόν ως δεδομένο ότι ο χρόνος γέννησης είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας.

Και ρωτώ: καισαρική που γίνεται ΑΦΟΥ σπάσουν τα νερά, τι σημαίνει για τον εγκέφαλο του παιδιού;;;

Σ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Τέλος πάντων, τουλάχιστον ευαισθητοποιήθηκαν οι διεθνείς φορείς, όχι ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά ίσως είναι πιο υποψιασμένες κάποιες γυναίκες. Μπορεί και να είναι λίγες εκείνες που τις νοιάζει. Αλλά γιατί εκείνες που δεν τις νοιάζει ασχολούνται τόσο έντονα, δεν το έχω καταλάβει κιόλας, συγνώμη...

Ούτε εγώ!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...