Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Ωχ, ας μην το λιώσουμε τώρα, κατάλαβες τι εννοώ......

Όχι, με συγχωρείς, δεν καταλαβαίνω.

Θεωρώ τον εαυτό μου πιο ευάλωτο στις τρομακτικές ιστορίες για την καισαρική αφού οι πιθανότητες να ξανακάνω καισαρική αν ξαναμείνω έγκυος είναι πολλαπλάσιες σε σύγκριση με μια κοπέλα που δεν έχει ξαναγεννήσει - και συνεπώς μπορεί να συζητάει για την καισαρική εντελώς θεωρητικά.

Άσε τις πιθανές επιπλοκές λόγω της προηγούμενης καισαρικής...

Οπότε αν επιλέγεις εμένα (που έχω ήδη πει ότι φοβάμαι γενικά τη γέννα, τη νάρκωση κλπ) για να μου στείλεις πριβέ ένα μήνυμα που μιλάει για τα άσχημα των καισαρικών, χωρίς να μου δίνεις καν τη δυνατότητα να το συζητήσω στο φόρουμ και να ακούσω μια δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλο, δε νομίζω ότι αυτό δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία εκ μέρους σου.

Φιλικά πάντα και χωρίς ίχνος εριστικότητας, ειρωνίας κλπ.

Διαφημίσεις

Όχι, με συγχωρείς, δεν καταλαβαίνω.

Θεωρώ τον εαυτό μου πιο ευάλωτο στις τρομακτικές ιστορίες για την καισαρική αφού οι πιθανότητες να ξανακάνω καισαρική αν ξαναμείνω έγκυος είναι πολλαπλάσιες σε σύγκριση με μια κοπέλα που δεν έχει ξαναγεννήσει - και συνεπώς μπορεί να συζητάει για την καισαρική εντελώς θεωρητικά.

Άσε τις πιθανές επιπλοκές λόγω της προηγούμενης καισαρικής...

Οπότε αν επιλέγεις εμένα (που έχω ήδη πει ότι φοβάμαι γενικά τη γέννα, τη νάρκωση κλπ) για να μου στείλεις πριβέ ένα μήνυμα που μιλάει για τα άσχημα των καισαρικών, χωρίς να μου δίνεις καν τη δυνατότητα να το συζητήσω στο φόρουμ και να ακούσω μια δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλο, δε νομίζω ότι αυτό δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία εκ μέρους σου.

Φιλικά πάντα και χωρίς ίχνος εριστικότητας, ειρωνίας κλπ.

Μια κοπέλα είπε οτι γεννάει σε λίγες μέρες και την αγχώσαμε και νιώθει χάλια......αν μου επιτρέπεις να τη σεβαστώ λοιπόν, γιατί αν για σένα ΘΑ ΗΤΑΝ μια ιστορία στην άλλη μπορεί να ήταν κάτι πιο σοβαρό......ΕΥΤΥΧΩΣ που ΔΕΝ μπόρεσα να σου το στείλω, γιατί όσο κι αν δεν το πιστεύεις, έχω πολλή ευαισθησία πάνω στο θέμα.

(*δεν είχα δει οτι φοβάσαι τη γέννα και τη νάρκωση, συγνώμη)

Επί τη ευκαιρία, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, για μένα το θέμα έχει εξαντληθεί και επομένως περνάει σε προσωπικές επιθέσεις/ αντιπαραθέσεις, οπότε δεν θεωρώ οτι έχω κάτι άλλο να πω. Συγνώμη για τις κοπέλες που ενόχλησα με το πμ, δε θα επαναληφθεί. Καλό απόγευμα σε όλες.

Δεν αμφιβάλλω για τη δική σου ευαισθησία πάνω στο θέμα, απλά προσπαθώ να σε διαβεβαιώσω για τη δική μου.

Σκέψου ότι εγώ επίτηδες δεν μπήκα ούτε σε ένα μαμαδοσάιτ πριν γεννήσω.

Επί τη ευκαιρία, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, για μένα το θέμα έχει εξαντληθεί και επομένως περνάει σε προσωπικές επιθέσεις/ αντιπαραθέσεις, οπότε δεν θεωρώ οτι έχω κάτι άλλο να πω. Συγνώμη για τις κοπέλες που ενόχλησα με το πμ, δε θα επαναληφθεί. Καλό απόγευμα σε όλες.

Το θέμα είναι ανεξάντλητο και για τις προσωπικές επιθέσεις ενδεχομένως φταίνε άλλα πράγματα και όχι το μέγεθος του θέματος. Άσε που σε σχέση με άλλα τέτοια θέματα έχουμε κρατηθεί σε εξαιρετικό επίπεδο θα έλεγα :)

Από μένα δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη πάντως, γιατί δεν με ενόχλησες.

Σκέψου ότι εγώ επίτηδες δεν μπήκα ούτε σε ένα μαμαδοσάιτ πριν γεννήσω.

Το θέμα είναι ανεξάντλητο και για τις προσωπικές επιθέσεις ενδεχομένως φταίνε άλλα πράγματα και όχι το μέγεθος του θέματος. Άσε που σε σχέση με άλλα τέτοια θέματα έχουμε κρατηθεί σε εξαιρετικό επίπεδο θα έλεγα :)

Εγώ είμαι "τυχερή", όταν γέννησα δεν υπήρχαν τα μαμαδο site

Ευτυχώς για μένα δηλαδή.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά από χτες το διαβάζω.......και μάλλον είμαι ανίδεη!

Όταν λέτε ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που προφανώς δεν αναμειγνύεται ο γιατρός, τι εννοείτε?

ΔΛΔ οτι θα πει μια γυναίκα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα ΘΕΛΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ?

Από μόνη της? Η εννοείτε οτι θα προτείνει ο γιατρός και θα επιλέξει εκείνη.......γιατί εκεί πάλι έχει ανάμειξη ο γιατρός....

Όσο και να φοβάται μια γυναίκα, ότι και να έχει ακούσει, θα πει ντε και καλά ότι θέλει χειρουργείο? Με όλα όσα αυτό συνεπάγεται? (να πληρώσει πολύ παραπάνω, να κάνει εγχείριση, να έχει τα μετεγχειρητικά που λένε ότι είναι δύσκολα, το παιδί επίσης έχει κάποιους κινδύνους στην ΚΤ, σοκ έχω ακούσει, σκισμένο κεφαλάκι από νυστέρι έχω δει με τα μάτια μου -ράμματα στο νεογέννητο, ίκτερο διάβασα χτες εδώ, δεν το ξέρω, θερμοκοιτίδα στανταράκι βλέπω να λέτε) και να τα ΕΠΙΛΕΞΕΙ κάποια αυτά, για ποιό λόγο αν δεν το συστήσει ο γιατρός?

Τύπου θέλω να γεννηθεί τάδε μέρα μη χάσω τον ωροσκόπο, τύπου θέλω να είμαι με beaute και μαλλί κομμωτηρίου, αυτό το "να δω το παιδί μου αμέσως" τι εννοείτε, κι εγώ το πήρα αγκαλιά που γέννησα φυσιολογικά.....δλδ από ένα "φοβάμαι" και μόνο να γίνουν όλα αυτά χωρίς ιατρική γνώμη?

Τι θα πει δικαίωμά μου είναι πώς θα γεννήσω, μήπως ξεφεύγουμε λίγο?

ΔΛΔ αν εσένα σου έρθει να γεννήσεις στο χωράφι γιατί σε εμπνέει η γιαγιά σου πρέπει να πούμε όλοι οτι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά σου?

Εγώ ξέρετε τι σκέφτηκα και με βοήθησε όσο δεν παίρνει?

Στον κόσμο αυτό γεννάνε οι γυναίκες απ τις απαρχές του. Μπορώ κι εγώ!

Μήπως, λέω μήπως έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα?

...και όμως αν σου πώ ότι η γραμματέας του γυναικολόγου μου γέννησε από επιλογή με καισαρική ... το πιστεύεις ? Και όμως...

Συμφωνώ με όλα όσα λες. Το φυσιολογικό είναι να γεννιέται ένα παιδί όπως το έχει ορίσει η φύση να γεννιέται

Η επιστήμη παίζει καθοριστικό ρόλο στο να "επιβλέπει" το έργο της φύσης και να παρεμβαίνει σε τοκετούς υψηλού κινδύνου.

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Διαφημίσεις

Τελικά το θέμα ήταν η εκπομπή Πρωταγωνιστές για τις αναίτιες καισαρικές - για τις γυναίκες που παραπλανήθηκαν. Και καταλήξαμε να ευλογείτε τις καισαρικές ως τη μόνη ασφαλή οδό γέννησης υγιών παιδιών. Εντάξει - εκτός συναγωνισμού κορίτσια. Διαβάστε τον εαυτό σας κάποια άλλη στιγμή.

Δικαίωμα σας όσες θέλετε να είστε υπερ των καισαρικών και γενικώς των χειρουργείων δεν σας το αμιφσβητεί κανείς και μπορείτε να κάνετε όσες καισαρικές και χειρουργεία θέλετε.

Δεν είναι και πάλι αυτό το θέμα μας. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για αυτό - δεν συζητάμε αυτό.

Πίσω στο θέμα μας, δεν μπορείτε να κατα-κρίνετε την ψυχολογία των γυναικών που εξαπατήθηκαν από τον γιατρό τους - δεν είστε σε θέση να το κάνετε αν δεν έχετε βιώσει κάτι αντίστοιχο. Το απεύχομαι σε όλες και όχι μόνον για τους τοκετούς σας.

Είναι σκληρό να επιμένετε να μιλάτε έτσι, ότι μπορεί ο κάθε γιατρός να χειριστεί όπως θέλει την κάθε κατάσταση, το ξαναλέω κι ας κοροϊδεύετε όσο θέλετε. Δεν μπορώ να κάθομαι να φαγώνομαι πάλι εδώ μέσα - λέμε τα ίδια από χθες με 45 τρόπους η κάθε μία.

Πες τα ρε κορίτσι μου . Στο μυαλό μου είσαι!

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα.

Αλλά όπως και σε προηγούμενα θέματα το ζήτημα άλλαξε πορεία και χάσαμε την κεντρική ιδέα...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Και στην καισαρική ρισκάρεις τη ζωή του μωρού; Δεν νομίζω.

Μετά την 37η εβδομάδα δεν θεωρείται πρόωρο ένα μωρό.Όμως δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως οι ζωτικές λειτουργίες από τη μη ενεργοποίηση ενζυματικών μηχανισμών του οργανισμού της μητέρας με αποτέλεσμα να το βοηθήσουν με ενέσεις κορτιζόνης μετά τη γέννησή του που γίνεται συνήθως στις 38 εβδομάδες.Είναι καλό αυτό????

Το έμβρυο διατρέχει κινδύνους τόσο από τους χειρισμούς όσο και από τη μη ενεργοποίηση ενζυματικών μηχανισμών, που η φύση έχει προνοήσει να ενεργοποιούνται μέσω του φυσιολογικού τοκετού.

Το ζόρισμα και η πίεση που δέχεται το μωρό κατά τον φυσιολογικό τα ενεργοποιεί όλα αυτά αυτόματα μέσω των φυσικών ορμονών και αντιδράσεων χωρίς καμία χορήγηση "βοηθήματος".

Για τους λογούς αυτούς, ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγει σε θερμοκοιτίδες και χρήζει επιστάμενης νεογνολογικής φροντίδας.

Ως προς τη μητέρα, υφίστανται κίνδυνοι και από εκτεταμένο τραυματισμό των παρακείμενων οργάνων, καθώς και από λοιμώξεις. Επιπλέον, υφίσταται επιβάρυνση από χρήση αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Για τους λογούς αυτούς και πολλούς άλλους, η καισαρική πρέπει να είναι μέθοδος απόλυτου ανάγκης, όταν δεν υπάρχει άλλη λύση και όχι η «εύκολη λύση» για το γιατρό ή η δήθεν ανώδυνη για την γυναίκα.

ρινίτιδες δερματίτιδες άσθμα δυσανεξία κ.α μπορεί να είναι συνέπειες μιας καισαρικής σύμφωνα με έρευνα της Journal of Αllergy and Clinical Ιmmunology που έγινε σε 3000 παιδιά από τη γέννησή τους έως τον 8 χρόνο τους.

Σου φαίνονται φυσιολογικά όλα αυτά?Δεν ρισκάρεις τελικά?

TBlYp3.png

καλησπερα και μενα. Διαβασα ολα τα post σας και θελω να μπω και εγω στην συζητηση σας. Εγω ειμαι 6μηνιτικη (η μαμα μου ηθελε 3 εδομαδες για τον 7ο). Γεννηθηκα με κ.τ λογο ριξης μητρας 610γραμ και εμεινα για πολυ καιρο στην εμν. Οταν εμεινα εγκυος στο κοριτσακι μου δεν ηθελα να ακουσω για κ.τ. ηθελα να γεννησω με φ.τ. εκανα και μαθηματα ανοδυνου τοκετου και ηθελα να ειμαι ετοιμη. Στις 22/10/12 39+5ημερων ο γιατρος μου μου λεει αργουμε πολυ ακομα ουτε διαστολη ουτε τιποτα. Στις 23/10/12 το βραδυ σπανε τα νερα μου ψυχραιμη πηγα στο νοσοκομειο με ετοιμασαν και μετα απο 9 ωρες φυσικων πονων διαστολη ακομα 2 δεν παραπονεθηκα ουτε στιγμη περπατουσα μιλουσα με τον αντρα μου. Με βαζουν στο κρεββατι ξανα με ορο. Μετα απο 11 ωρες με τον ορο και ενεση στον κολπο διαστολη 2 ακομα (μην σας πω αν πονουσα). ειχε φτασει απογευμα 24/10/12 ολες ειχαν γεννησει και εγω ακομα εκει λεω πρεπει να προσπαθησω κιαλλο. Σηκωθηκα και περπατησα παλι. Διαστολη 2 ακομα... Φωναξα τον αντρα μου και του λεω παω για κ.τ και μου λεει οτι θες εσυ. Ο γιατρος ειπε πρεπει να προσπαθησουμε κιαλλο και με βαζει στο μηχανημα οπου η μπεμπα απο 168 ειχε 72 παλμους. Σηκωνομαι παω στην μαμα μου και τις λεω πηγαινε στο γραφειο δωσε οσα λεφτα εχουμε παω για κ.τ. τωρα. Ηταν επιλογη μου καθαρα. Σε μιση ωρα κρατουσα το κοριτσακι μου αγκαλιτσα. Ουτε πονεσα ουτε εχω πονεσει μεχρι τωρα ουτε τομη εχω γιατι μου εκανε πλαστικη κατευθειαν και δοξα το θεο το μωρακι μου ηταν και ειμαι μια χαρα. Φετος τον Οκτωμβριο η κουμπαρα μου γεννησε με φ.τ μετα απο 6 ωρες με καθηγητη σε παν νοσοκομειο και περασε την χειροτερη εμπειρια της ζωη της γιατι την εραψε χωρις αναισθησια και το μωρο το βγαλαν με βεντουζα και ειχε χαρακιες στο κεφαλι και παραμορφομενο. Τωρα θελω να μου πειτε γιατι κατακρινετε την κ.τ. και τον φ.τ.? Για μενα σημασια εχει να ειναι υγιες τα μωρα οπως και αν γενιουνται.

Kαλησπέρα και από μένα......Τελικά η εκπομπή το μόνο που κατάφερε είναι να προσπαθείτε να πείσετε εαυτόν και αλλήλους ότι καλά κάνουν και υπάρχουν τόσες καισαρικές? Και ότι είναι δικαίωμα επιλογής της εγκύου?Συγχαρητήρια στο δημοσιογράφο.....

Στην προλαλήσασα να πω, εσύ κοπέλα μου προσπάθησες επί ωρών, άρα δεν είσαι περίπτωση επιλογής.....πόσο ακόμα δλδ να προσπαθούσες?

Όσο για τους κινδύνους, αναφέρθηκαν πιο πάνω, αν και δε νομίζω να αξιοποιηθούν.....σημασία έχει να γεννιούνται γερά παιδιά, φυσικά και μόνο αυτό έχει σημασία. Τα ρίσκα τα βλέπει ο καθένας και τα φωνάζει επίσης η λέξη ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ........και μη.....

Καλή τύχη σε όλες όσες έχουν γέννες μπροστά τους, αναρωτηθείτε λίγο τι γράφετε, και γιατί οι ίδιες λέτε οτι ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΑΝ ΕΓΚΥΕΣ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΑΜΑΔΟΦΟΡΟΥΜ.....

Κύριε Θεοδωράκη, αποτύχατε παταγωδώς όμως!

Διαφημίσεις

καλησπερα και μενα. Διαβασα ολα τα post σας και θελω να μπω και εγω στην συζητηση σας. Εγω ειμαι 6μηνιτικη (η μαμα μου ηθελε 3 εδομαδες για τον 7ο). Γεννηθηκα με κ.τ λογο ριξης μητρας 610γραμ και εμεινα για πολυ καιρο στην εμν. Οταν εμεινα εγκυος στο κοριτσακι μου δεν ηθελα να ακουσω για κ.τ. ηθελα να γεννησω με φ.τ. εκανα και μαθηματα ανοδυνου τοκετου και ηθελα να ειμαι ετοιμη. Στις 22/10/12 39+5ημερων ο γιατρος μου μου λεει αργουμε πολυ ακομα ουτε διαστολη ουτε τιποτα. Στις 23/10/12 το βραδυ σπανε τα νερα μου ψυχραιμη πηγα στο νοσοκομειο με ετοιμασαν και μετα απο 9 ωρες φυσικων πονων διαστολη ακομα 2 δεν παραπονεθηκα ουτε στιγμη περπατουσα μιλουσα με τον αντρα μου. Με βαζουν στο κρεββατι ξανα με ορο. Μετα απο 11 ωρες με τον ορο και ενεση στον κολπο διαστολη 2 ακομα (μην σας πω αν πονουσα). ειχε φτασει απογευμα 24/10/12 ολες ειχαν γεννησει και εγω ακομα εκει λεω πρεπει να προσπαθησω κιαλλο. Σηκωθηκα και περπατησα παλι. Διαστολη 2 ακομα... Φωναξα τον αντρα μου και του λεω παω για κ.τ και μου λεει οτι θες εσυ. Ο γιατρος ειπε πρεπει να προσπαθησουμε κιαλλο και με βαζει στο μηχανημα οπου η μπεμπα απο 168 ειχε 72 παλμους. Σηκωνομαι παω στην μαμα μου και τις λεω πηγαινε στο γραφειο δωσε οσα λεφτα εχουμε παω για κ.τ. τωρα. Ηταν επιλογη μου καθαρα. Σε μιση ωρα κρατουσα το κοριτσακι μου αγκαλιτσα. Ουτε πονεσα ουτε εχω πονεσει μεχρι τωρα ουτε τομη εχω γιατι μου εκανε πλαστικη κατευθειαν και δοξα το θεο το μωρακι μου ηταν και ειμαι μια χαρα. Φετος τον Οκτωμβριο η κουμπαρα μου γεννησε με φ.τ μετα απο 6 ωρες με καθηγητη σε παν νοσοκομειο και περασε την χειροτερη εμπειρια της ζωη της γιατι την εραψε χωρις αναισθησια και το μωρο το βγαλαν με βεντουζα και ειχε χαρακιες στο κεφαλι και παραμορφομενο. Τωρα θελω να μου πειτε γιατι κατακρινετε την κ.τ. και τον φ.τ.? Για μενα σημασια εχει να ειναι υγιες τα μωρα οπως και αν γενιουνται.

να ναι γερο και τυχερό το μωράκι σου παρ'όλη την περιπέτεια.Δεν κατέκρινε κανείς τον τρόπο έτσι απλά.Εσύ για παράδειγμα ήσουν μια περίπτωση που μάλλον χρειαζόταν η καισαρική.Το προσπάθησες,το πάλεψες για φυσιολογικό μαζί με τον γιατρό σου και μπράβο σου.Τώρα για την κουμπάρα σου τι να πώ?δεν είχε επισκληρίδιο?αν δεν είχε και δεν της έκαναν τοπική....τραγικό.Οσων αφορά την παραμόρφωση του κεφαλιού του βρέφους είναι φυσιολογικό.οι χαρακιές και το κεφάλι επανέρχεται στα φυσιολογικά τα επόμενα 24ωρα.Σε έναν πολύωρο τοκετό είναι φυσικό κι επόμενο να παραμορφωθεί το κεφάλι του παιδιού αφού παραμένει ώρα στην λεκάνη μέχρι βγεί και γίνεται σαν κολοκύθα:).Γι'αυτό άλλωστε είναι μαλακό για να μπορέσει να περάσει από τον γεννητικό σωλήνα,όπως επίσης είναι πολύ σύνηθες το μπλέ μωβ χρώμα που έχουν πολλά μωρά κατά τον φυσιολογικό...αφού προσπαθούν και αυτά μαζί με την μητέρα:D

TBlYp3.png

Τωρα θελω να μου πειτε γιατι κατακρινετε την κ.τ. και τον φ.τ.? Για μενα σημασια εχει να ειναι υγιες τα μωρα οπως και αν γενιουνται.

Ας το ξαναπούμε ξανά για άκόμη μία φορά πάλι, αφού δεν είναι ξεκάθαρο (kriaraki, δεν σε είρωνεύομαι σε καμμία περίπτωση, εξ'αφορμής του ποστ σου αναφέρομαι γενικότερα):

ΔΕΝ κατακρίνουμε την κτ από επιλογή, από ιατρικό λόγο, από "συζητήσιμο" ιατρικό λόγο κλπ. κλπ. Χαιρόμαστε που υπάρχει σαν επιλογή.

ΔΕΝ κατακρίνουμε τον φτ και αυτές που τον προτιμούν για λόγους ιατρικούς ή προσωπικούς.

Νομίζω ότι χοντρικά όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι και τα δύο είναι εν γένει ασφαλή, αλλά έχουν και κινδύνους, με λίγο περισσότερους στο φτ για το έμβρυο, και λίγο περισσότερους στην κτ για τη μητέρα.

Κατακρίνουμε όμως τους γιατρούς που είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω ελλιπούς εκπαίδευσης / απειρίας / δειλίας, είτε λόγω ανηθικότητας, πραγματοποιούν αναίτιες καισαρικές, με πιθανές συνέπειες στην υγεία του μωρού που δεν ήταν έτοιμο, στην ανάρρωση και στην ψυχολογία της μητέρας κλπ.

Επίσης, δεν δεχόμαστε να υποβιβάζονται τα συναισθήματα μιας γυναίκας που νιώθει ότι εξαπατήθηκε και είχε μια επώδυνη εμπειρία κτ.

Ας πάρουμε ένα αντίστροφο (αν και λίγο "ανορθόδοξο" ομολογώ) παράδειγμα:

Αν η Harlow, που έχει σοβαρό θέμα με τον πόνο, είχε συμφωνήσει με το γιατρό της για κτ, αλλά έβλεπε ότι προς το τέλος ο γιατρός της αναβάλλει να την προγραμματίσει, αρχίζει να την τρομοκρατεί με πιθανές συνέπειες της καισαρικής κλπ. (γιατί θεωρεί υπερβολικό το φόβο της για το φτ, τον οποίο θεωρεί καλύτερο), δεν θα κλονιστεί και θα τρομοκρατηθεί;

Και αν, όσο το αναβάλλει ο γιατρός της, την πιάσουν οι πόνοι και μέχρι να πάει στο μαιευτήριο έχει κάνει διαστολή, και μέχρι να έρθει ο γιατρός της (ο οποίος καθυστερεί επίτηδες γιατί θεωρεί υπερβολικό το φόβο της για το φτ, τον οποίο θεωρεί καλύτερο και για κάποιο λόγο τον βολέυει εκείνη τη στιγμή) έχει γεννήσει, έχοντας βιώσει μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία για την οποία δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη και η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί....

Θα νιώσει ή δεν θα νιώσει αμφιβολία και θυμό;; Θα αισθανθεί ή δεν θα αισθανθεί εξαπατημένη;; Θα έχει ή δεν θα έχει ένα κάποιο ψυχικό τραύμα;; Είναι σίγουρο ότι θα την ενδιαφέρει μόνο το ότι έχει το μωρό της γερό στην αγκαλιά της;; Θα πρέπει να της πούμε "έλα μωρέ ξεκόλλα";;;;

Και πάλι, ζητώ συγνώμη για το τραβηγμένο παράδειγμα, αλλά ειλικρινά κάποια μηνύματα δείχνουν αρκετή έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα αισθήματα των άλλων.

Παρούσα!!!

Προσωπική επιλογή ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ να γεννήσω με καισαρική.

Και δεν νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένη να δώσω λόγο σε κανέναν γιατί.

Όπως κάποιες κοπέλες υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να γεννήσουν σπίτι τους μόνο με μια μαία, το ίδιο κι εγώ ήθελα να γεννήσω με καισαρική και μόνο με τον συγκεκριμένο γιατρό.

THE END

Και πολυ καλα εκανες!! Ειναι δικαιωμα σου!! Οπως δικαιωμα εχει καποια να γεννησει στο σπιτι της, να γεννησει σε μπανιερα, να θηλαζει μεχρι τα βαθεια γεραματα, να μην θηλασει ουτε μια στιγμη, να φαει τον πλακουντα της, να ειναι βιγκαν :D

Δεν μπορει να ειμαστε ολοι ιδιοι.....και φυσικα το ΄σωστη επιλογη ΄ ειναι υποικειμενικο αφου αλλαζουν τα κριτηρια....ολες μας τη ΄σωστη επιλογη ΄ κανουμε..συμφωνα με τα κριτηρια μας!!!,

Ας πάρουμε ένα αντίστροφο (αν και λίγο "ανορθόδοξο" ομολογώ) παράδειγμα:

Αν η Harlow, που έχει σοβαρό θέμα με τον πόνο, είχε συμφωνήσει με το γιατρό της για κτ, αλλά έβλεπε ότι προς το τέλος ο γιατρός της αναβάλλει να την προγραμματίσει, αρχίζει να την τρομοκρατεί με πιθανές συνέπειες της καισαρικής κλπ. (γιατί θεωρεί υπερβολικό το φόβο της για το φτ, τον οποίο θεωρεί καλύτερο), δεν θα κλονιστεί και θα τρομοκρατηθεί;

Και αν, όσο το αναβάλλει ο γιατρός της, την πιάσουν οι πόνοι και μέχρι να πάει στο μαιευτήριο έχει κάνει διαστολή, και μέχρι να έρθει ο γιατρός της (ο οποίος καθυστερεί επίτηδες γιατί θεωρεί υπερβολικό το φόβο της για το φτ, τον οποίο θεωρεί καλύτερο και για κάποιο λόγο τον βολέυει εκείνη τη στιγμή) έχει γεννήσει, έχοντας βιώσει μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία για την οποία δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη και η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί....

Θα νιώσει ή δεν θα νιώσει αμφιβολία και θυμό;; Θα αισθανθεί ή δεν θα αισθανθεί εξαπατημένη;; Θα έχει ή δεν θα έχει ένα κάποιο ψυχικό τραύμα;; Είναι σίγουρο ότι θα την ενδιαφέρει μόνο το ότι έχει το μωρό της γερό στην αγκαλιά της;; Θα πρέπει να της πούμε "έλα μωρέ ξεκόλλα";;;;

Και πάλι, ζητώ συγνώμη για το τραβηγμένο παράδειγμα, αλλά ειλικρινά κάποια μηνύματα δείχνουν αρκετή έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα αισθήματα των άλλων.

Αυτό ακριβώς, τρομερά εύστοχο!

Διαφημίσεις

μα μια πρωτότοκη δεν γνωρίζει πραγματικά τι είναι πιο επώδυνο.μπορεί να πονεσει εξίσου και με τους δυο τρόπους ή να μην πονέσει καθόλου επίσης και με τους δυο τρόπους.Το θέμα δεν θα έπρεπε να είναι εμείς,αλλά τι είναι καλύτερο για τα νεογέννητα....

Εγώ θέλω @ εγώ θέλω $ εγώ θέλω & εγώ θέλω *.Εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για το αν θα πονέσω και δεν είμαι μαζόχας να γουστάρω να πονάω.

Από τη στιγμή που μένεις έγκυος τελειώνει το ΕΓΩ.άλλος έχει προτεραιότητα και μάλιστα έχει δικαιώματα πριν καν γεννηθεί κι ένα από αυτά είναι να προσπαθήσει-βοηθήσει τη μητέρα του να γεννηθεί φυσιολογικά και το πρώτο δικαίωμα μετά τη γέννηση,ο θηλασμός.Ετσι το βλέπω εγώ.....

TBlYp3.png

Πού είναι αυτά τα δεδομένα; Μπορείς να βάλεις την επίσημη πηγή;

..

Μισό να βάλω τα δεδομένα...

http://www.oecd-ilibrary.org/sites/h...nce-2011-37-en

Προσωπικά το είπα, το "γιατί έτσι μου αρέσει" το βρίσκω βάσιμο λόγο. Το "γιατί έτσι μου αρέσει" δεν συνεπάγεται ότι αυτό είναι για όλους το καλύτερο ή ότι οι άλλοι δεν έχουν δικαίωμα να τους αρέσει αλλιώς.

Δεν θες να δεχτείς τα δεδομένα; Καλά και το σενάριο ότι ο Άδωνις έβαλε τους διεθνείς φορείς να μας κουνήσουν το δάχτυλο για να γίνουν οικονομίες...

Μα τι γίνεται σήμερα, πόσες σελίδες γέμισαν...

Ηταν τόσο ερασιτέχνης που της έδωσε και χαρτί το οποίο αλλο απεικονίζε και αλλο έγραφε!! Φαντάσου οτι ήθελε να τον κυνηγήσει μετα με τις αποδείξεις στα χέρια αλλα της ειπαν οτι δεν θα βγάλει άκρη καθώς θα το ρίξουν σε ιατρικό λάθος και τελος!! Τόσο σάπιο ειναι το σύστημα τελικα!!!!! Λυπάμαι που ο συγκεκριμένος Γιατρος εργάζεται ακόμα σε ενα τόσο μεγάλο δημόσιο μαιευτήριο και ξεγενναει πολλές ανύποπτες γυναίκες με καισαρικη...

Λυπάμαι και για σένα που πέρασες τέτοια λαχτάρα σε φάση που ήσουν...ειναι πραγματικά τουλάχιστον εγκληματική πράξη!!!

Όχι, δεν το είδα έτσι. Είχα την "τύχη" να είμαι από τις τελευταίες στην παρέα που έκανε παιδιά και είχα ακούσει αρκετές ιστορίες για να είμαι υποψιασμένη. Πήγα ψύχραιμα, όταν μου είπε, γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω άλλο. Με έτρωγε το "και αν είναι έτσι όπως τα λέει"; και ας έδειχναν πολλά σημάδια ότι όλο αυτό ήταν ένα πανηγυρικό δούλεμα. Με πρώτο και κύριο το βλέμμα που μου έριξαν κάπου στη μέση της εγκυμοσύνης οι μαίες του όταν τις ρώτησα κατ ιδίαν αν στα αλήθεια αφήνει, αν έχει αφήσει ποτέ στα χρονικά, τις εβδομάδες στην προγραμματισμένη καισαρική όσο μου είχε τάξει εμένα και όσο ήταν και τα διεθνή πρωτόκολλα.

Δεν βαριέσαι, είναι και κάπως γλυκόπικρο. Δεν αλλάζουν εκ των υστέρων κάποια πράγματα και ναι, χαίρομαι που τα παιδάκια μου είναι καλά, τηρουμένων των αναλογιών.

Εγώ θέλω @ εγώ θέλω $ εγώ θέλω & εγώ θέλω *.Εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για το αν θα πονέσω και δεν είμαι μαζόχας να γουστάρω να πονάω.

Από τη στιγμή που μένεις έγκυος τελειώνει το ΕΓΩ.άλλος έχει προτεραιότητα και μάλιστα έχει δικαιώματα πριν καν γεννηθεί κι ένα από αυτά είναι να προσπαθήσει-βοηθήσει τη μητέρα του να γεννηθεί φυσιολογικά και το πρώτο δικαίωμα μετά τη γέννηση,ο θηλασμός.Ετσι το βλέπω εγώ.....

Έτσι το βλέπεις εσύ (και εγώ παρεπιπτόντως) αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Και καθεμιά έχει δικαίωμα να βάλει το θέλω της πάνω-πάνω στο θέμα του τοκετού. Το θέμα μας όμως δεν είναι αν θα έπρεπε να υπάρχει δικαίωμα επιλογής καισαρικής από τις εγκύους .

Για μένα το παράδειγμα της novak δείχνει ξεκάθαρα, ακόμα και στους πιο ένθερμους οπαδούς της καισαρικής, πόσο άσχημο είναι για μια έγκυο να εξαπατηθεί από τον γιατρό της και να οδηγηθεί σε αναίτια καισαρική.

Για μένα το παράδειγμα της novak δείχνει ξεκάθαρα, ακόμα και στους πιο ένθερμους οπαδούς της καισαρικής, πόσο άσχημο είναι για μια έγκυο να εξαπατηθεί από τον γιατρό της και να οδηγηθεί σε αναίτια καισαρική.

Nομίζω οτι το παράδειγμα μιλάει για το ακριβώς αντίθετο......για μια κοπέλα που ετοιμάζεται για καισαρική, αλλά την ξεγελάνε και γεννάει φυσιολογικά.........και έχει επώδυνη εμπειρία ....αυτό κατάλαβα εγώ, εκτός αν τα έχω παίξει από το τόσο διάβασμα σήμερα.....

"""Αν είχε συμφωνήσει με το γιατρό της για κτ, αλλά έβλεπε ότι προς το τέλος ο γιατρός της αναβάλλει να την προγραμματίσει, ............ δεν θα κλονιστεί και θα τρομοκρατηθεί;

Και αν, όσο το αναβάλλει ο γιατρός της, την πιάσουν οι πόνοι και μέχρι να πάει στο μαιευτήριο έχει κάνει διαστολή, και μέχρι να έρθει ο γιατρός της ....... έχει γεννήσει, έχοντας βιώσει μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία για την οποία δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη και η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί....Θα νιώσει ή δεν θα νιώσει αμφιβολία και θυμό;; Θα αισθανθεί ή δεν θα αισθανθεί εξαπατημένη;; """

Έτσι το βλέπεις εσύ (και εγώ παρεπιπτόντως) αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Και καθεμιά έχει δικαίωμα να βάλει το θέλω της πάνω-πάνω στο θέμα του τοκετού. Το θέμα μας όμως δεν είναι αν θα έπρεπε να υπάρχει δικαίωμα επιλογής καισαρικής από τις εγκύους .

Συγχωράτε με,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω.

Εχω αμυγδαλίτιδα και μου λέει ο Ω.ΡΙ.Λ.Α:-Μπορείς να πάρεις αντιβίωση ή να κανονίσουμε να τις αφαιρέσουμε στο χειρουργείο.

Και το ανάποδο....λέω εγώ στον Ω.ΡΙ.ΛΑ:-Δεν θέλω να πάρω αντιβίωση,θέλω να τις βγάλω.

Το αντίστοιχο παράδειγμα με όλες τις ιατρικές ειδικότητες.....μα Για ποιό δικαίωμα μιλάμε????

TBlYp3.png

να ναι γερο και τυχερό το μωράκι σου παρ'όλη την περιπέτεια.Δεν κατέκρινε κανείς τον τρόπο έτσι απλά.Εσύ για παράδειγμα ήσουν μια περίπτωση που μάλλον χρειαζόταν η καισαρική.Το προσπάθησες,το πάλεψες για φυσιολογικό μαζί με τον γιατρό σου και μπράβο σου.Τώρα για την κουμπάρα σου τι να πώ?δεν είχε επισκληρίδιο?αν δεν είχε και δεν της έκαναν τοπική....τραγικό.Οσων αφορά την παραμόρφωση του κεφαλιού του βρέφους είναι φυσιολογικό.οι χαρακιές και το κεφάλι επανέρχεται στα φυσιολογικά τα επόμενα 24ωρα.Σε έναν πολύωρο τοκετό είναι φυσικό κι επόμενο να παραμορφωθεί το κεφάλι του παιδιού αφού παραμένει ώρα στην λεκάνη μέχρι βγεί και γίνεται σαν κολοκύθα:).Γι'αυτό άλλωστε είναι μαλακό για να μπορέσει να περάσει από τον γεννητικό σωλήνα,όπως επίσης είναι πολύ σύνηθες το μπλέ μωβ χρώμα που έχουν πολλά μωρά κατά τον φυσιολογικό...αφού προσπαθούν και αυτά μαζί με την μητέρα:D

Λοιπον να σου πω οτι η κουμπαρα μου γεννησε στο παν νοσοκομειο του ριου και δεν κανουν επισκλ ουτε αναισθησια. Εγω γεννησα στο 409 στην Πατρα και ουτε εκει κανουν επισκλ ουτε αναισθ. Εγω τους παρακαλουσα μετα απο 21 ωρες να μου δωσουν κατι για 5 λεπτα να μην ποναω και εκει μου ειπαν οτι "Συγνωμη αλλα το νοσοκομειο δεν κανει κανενος ειδους αναισθησια"! Αν μου εκαναν σου μιλαω ειληκρινα θα περιμενα αλλες 5 μερες ετσι. Μονο 5 λεπτα ηθελα γιατι ειχα εξαντληθει τελιως με 21 ωρες πονους 28 αιματικριτη και να μου βαζουν χερι 10 διαφορετικα ατομα καθε 15 λεπτα να δουν διαστολη!

Ας το ξαναπούμε ξανά για άκόμη μία φορά πάλι, αφού δεν είναι ξεκάθαρο (kriaraki, δεν σε είρωνεύομαι σε καμμία περίπτωση, εξ'αφορμής του ποστ σου αναφέρομαι γενικότερα):

ΔΕΝ κατακρίνουμε την κτ από επιλογή, από ιατρικό λόγο, από "συζητήσιμο" ιατρικό λόγο κλπ. κλπ. Χαιρόμαστε που υπάρχει σαν επιλογή.

ΔΕΝ κατακρίνουμε τον φτ και αυτές που τον προτιμούν για λόγους ιατρικούς ή προσωπικούς.

Νομίζω ότι χοντρικά όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι και τα δύο είναι εν γένει ασφαλή, αλλά έχουν και κινδύνους, με λίγο περισσότερους στο φτ για το έμβρυο, και λίγο περισσότερους στην κτ για τη μητέρα.

Κατακρίνουμε όμως τους γιατρούς που είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω ελλιπούς εκπαίδευσης / απειρίας / δειλίας, είτε λόγω ανηθικότητας, πραγματοποιούν αναίτιες καισαρικές, με πιθανές συνέπειες στην υγεία του μωρού που δεν ήταν έτοιμο, στην ανάρρωση και στην ψυχολογία της μητέρας κλπ.

Επίσης, δεν δεχόμαστε να υποβιβάζονται τα συναισθήματα μιας γυναίκας που νιώθει ότι εξαπατήθηκε και είχε μια επώδυνη εμπειρία κτ.

Μπράβο Novak!

Τον θαυμασμό μου για αυτό το υπέροχο ισορροπημένο μνμ σου, όπως και για ένα άλλο στην αρχή..

Και πολυ καλα εκανες!! Ειναι δικαιωμα σου!! Οπως δικαιωμα εχει καποια να γεννησει στο σπιτι της, να γεννησει σε μπανιερα, να θηλαζει μεχρι τα βαθεια γεραματα, να μην θηλασει ουτε μια στιγμη, να φαει τον πλακουντα της, να ειναι βιγκαν :D

Δεν μπορει να ειμαστε ολοι ιδιοι.....και φυσικα το ΄σωστη επιλογη ΄ ειναι υποικειμενικο αφου αλλαζουν τα κριτηρια....ολες μας τη ΄σωστη επιλογη ΄ κανουμε..συμφωνα με τα κριτηρια μας!!!,

Συμφωνώ απόλυτα Λαιδα αλλά δυστυχώς για ορισμένους ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη είναι άγνωστη έννοια...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...