Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με την παιδίατρο

Recommended Posts

Εμένα δε μου κάνει σε αντιβιωμένο παιδί εμβόλιο, συνήθως πηγαίνουμε την επόμενη βδομάδα, αλλά δεν έχω άλλη γνώση επί του θέματος.

Παρομοίως!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κι εγω πιστευω οτι πρεπει ν αλλαξει, δεν γινεται με το παραμικρο να πληρωνεις επισκεψη. Ολοι ξερουμε τη δοσολογια του depon αλλα κι εμενα μια φορα μου την αλλαξε γιατι ειχε πολυ πυρετο, επρεπε να πληρωσω για να μου το πει? δεν λεμε να κανει σοβαρη διαγνωση μεσω τηλεφωνου. Μια φορα πηρα τη δικη μου γιατι τσιμπησε μελισσα το παιδι και ηθεκα αμεσα να μου πει τι να κανω αν παρουσιασει αλλεργια που τοτε δεν θα προλαβαινα καν να παω σε ιατρειο. Πρεπει να μπορεις με το γιατρο σου να εχεις τηλεφωνικη ενημερωση

Καλα εγω θα την ειχα αλλάξει καιρό τωρα! Η γυναίκα φαίνεται οτι δεν το κανει απο αγάπη για τα παιδια αλλα απο καθαρο χρηματικό συμφέρον!! Ο δικός μου ο Παιδιατρος φαντάσου έρχεται στο σπιτι αν τον χρειαστω και την πρωτη φορά που αρρώστησε και έκανε 38 πυρετό δεν ήρθε με την πρωτη και το παρακολουθούσαμε απο το τηλ. Μου έδωσε οδηγίες και τελικα επειδή ανέβασε περισσοτερο την δεύτερη μερα ήρθε σε μισή ωρα( ημερα Κυριακή) και δεν πήρε και μια γιατι είχε έρθει 2 βδομαδες νωρίτερα για τον μηνιαίο έλεγχο...

Αλλα ο άνθρωπος ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ και φαίνεται!! Τι να πω...Εύχομαι να ξεμπλεξεις...

Ο πυρετος απο μονος του δεν μπορει να μας πει αν υπαρχει κατι σοβαρο ή οχι.

Μπορει να εχει 38 πυρετο και να εχει κατι σοβαρο,μπορει να εχει 40 και να μην εχει.Η συνολικη κλινικη εικονα ειναι που θα μας πει.

πολυ καλη αντιμετωπιση...οι σωστοι παιδιατροι ειναι αυτοι που δεν παιρνουν μια στις επανεξετασεις και τρεχουν οποτε τους θελουμε μεσα στα σαβατοκυριακα λες και ειναι σκυλια....αυτοι δεν ειναι παιδιατροι-επιστημονες αλλα τσιρακια...μαλλον αυτη η κατηγορια περιγραφεται πιο πανω και εξυμνειται!!!! μαλλον εμεις δεν εχουμε συνειδηση τι σημαινει γιατρος!! και φθηνος και καλος και να τρεχει σαν το σκυλι μαλλον δε γινεται!! το λεω γιατι αν δεν τους σεβομαστε τους παιδιατρους μετα ουτε αυτοι μας σεβονται!!! και εγω αλλαξα καποια στιγμη παιδιατρο αλλα ηταν θεμα χημειας και οχι οτι δεν μου εκανε ολα τα καπριτσια μου..ας ειμαστε λιγο πιο λογικοι για καλο των παιδιων μας!!

Διαφημίσεις

Συγνώμη λίγο, αλλά επειδή γενικεύεις, αν θέλεις παρέθεσέ μας ποιά σχόλια σε οδηγούν σ' αυτό το συμπέρασμα γιατί νομίζω οτι δεν λέμε όλοι τα ίδια πιο πάνω.

Ο πυρετος απο μονος του δεν μπορει να μας πει αν υπαρχει κατι σοβαρο ή οχι.

Μπορει να εχει 38 πυρετο και να εχει κατι σοβαρο,μπορει να εχει 40 και να μην εχει.Η συνολικη κλινικη εικονα ειναι που θα μας πει.

Φυσικά!! Αλλα απο την εμπειρία τους και μονο που θα του πεις π.χ." Έδωσα αντιπυρετικο και το παιδι ειναι μες την τρελή χαρά σαν να μην εχει τιποτα" ε μάλλον καταλαβαίνει αν ειναι κάτι πολυ σοβαρό η οχι αν του εξηγήσεις με λεπτομέρειες την κατάσταση...και να σε περνει και μόνος του τηλ μετα απο μερικές ώρες κι αυτο μου είπε πολλα...Πραγματικά επειδή τα ψάχνω παρα πολυ και είμαι και νοσηλεύτρια στο επάγγελμα εύχομαι όλες οι μανούλες να έβρισκαν έναν τέτοιο παιδίατρο...

Συγνώμη λίγο, αλλά επειδή γενικεύεις, αν θέλεις παρέθεσέ μας ποιά σχόλια σε οδηγούν σ' αυτό το συμπέρασμα γιατί νομίζω οτι δεν λέμε όλοι τα ίδια πιο πάνω.

Προσυπογράφω!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

θα συμφωνησω μαζι σου!

Θεωρώ πως ο σωστός και επαγγελματίας γιατρός δεν κάνει διαγνώσεις ούτε οδηγίες από το τηλέφωνο.Πώς γίνεται να δώσει σε ένα παιδάκι αντιβίωση χωρίς να το εξετάσει,χωρίς να ακούσει πνεύμονες και καρδούλα?Η απλά για ένα ντεπόν..Τον παίρνεις τηλέφωνο,του λες ότι το παιδί μου έχει πυρετό εδώ και δυο μέρες και σου λέει τηλεφωνικά οκ πάρε ένα ντεπόν και όλα οκ.Αν το παιδί σου έχει για παράδειγμα πνευμονία, εσύ επαφίεσαι στην τηλεφωνική συμβουλή του γιατρού σου και το παιδί σου υποτροπιάζει,από τον γιατρό πάλι δεν θα ζητήσεις ευθύνες?Η θέση του γιατρού είναι γεμάτη ευθύνες,οι ισορροπίες λεπτές ,μια και είναι υπεύθυνος την υγεία ενός μικρού παιδιού.Και εγώ αν ήμουν γιατρός,ουδέποτε θα ρίσκαρα να δώσω τηλεφωνικά οδηγίες..Τώρα το αν στην εξέταση ή στην επανεξέταση παίρνει χρήματα,δικό του θέμα.Μην ξεχνάμε ότι εκτός από <λειτουργός> είναι και επαγγελματίας,άρα πληρώνεται.Από κει και πέρα εάν δεν επιθυμούμε να πληρώνουμε επίσκεψη κάθε φορά που αρρωσταίνουν τα παιδιά μας ,υπάρχει και η εναλλακτική των δημόσιων νοσοκομείων.Για να μην παρεξηγηθώ ο β ενικός παραπάνω δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο

Διαφημίσεις

WHITE ANGEL, ΑΝ μου επιτρέπεις, θα διαφωνήσω μαζί σου.

Η κλινική εικόνα μια εμπύρετης κατάστασης δε μπορεί να δώσει απαντήσεις άμεσα.......μπορεί να προέρχεται από πολλά! Γι αυτό ακριβώς περιμένουμε να περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, και όταν παρέλθει πηγαίνουμε στο ιατρείο. Οι ίδιοι οι γιατροί το συμβουλεύουν,όχι εγώ.

Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεσαι ότι στο πρώτο 24ωρο για παράδειγμα, ναι, ο γιατρός θα δώσει αντιπυρετικά μέχρι να μπορέσει να κάνει διάγνωση, για τα οποία, ναι, θα του πεις τα κιλά του παιδιού και θα κάνει τη διαιρεσούλα και θα σου πει τα ml από το τηλέφωνο! Δηλαδή θεωρείς νορμάλ για τη δόση του ντεπόν να πάς επίσκεψη? Προσοχή, δε μίλησα ποτέ για αντιβιώσεις, αλλά για απλό αντιπυρετικό, έτσι? Για να μην παρερμηνευτώ.

Για μένα, και το έχω δει και απ' το γιατρό μου, δυσανασχετεί κιόλας όταν επιμένουν να πάνε επίσκεψη για κάτι τόσο απλό.......κι εγώ πολλές φορές έντρομη του λέω, έχουμε πυρετό από χτες, θα έρθω, και μου φωνάζει ΟΧΙ, θα περάσει άλλο ένα 24ωρο και μετά θα σου πω.

Μην το πάτε τελείως αλλού, δεν είπαμε να κάνει εγχείριση καρδιάς δια τηλεφώνου, αλλά κάποια πράγματα που ξέρει κι εκείνος κι εμείς ότι δε μπορούν να διαγνωστούν αμέσως, δεν υπάρχει λόγος να πας επίσκεψη! Και επειδή ξεφύγαμε λίγο από το θέμα, ξαναλέω οτι η θεματοθέτρια πληρώνει για τη δοσολογία του ντεπόν!!!!!! Και άκουσε και μπηχτές επειδή πήγε για το χαρτί παιδιάτρου στο ΙΚΑ........δλδ ΟΚ εδώ δε μιλάμε για επαγγελματία απλά, μιλάμε για επαγγελματία άλλου επαγγέλματος!

Θεωρώ πως ο σωστός και επαγγελματίας γιατρός δεν κάνει διαγνώσεις ούτε οδηγίες από το τηλέφωνο.Πώς γίνεται να δώσει σε ένα παιδάκι αντιβίωση χωρίς να το εξετάσει,χωρίς να ακούσει πνεύμονες και καρδούλα?Η απλά για ένα ντεπόν..Τον παίρνεις τηλέφωνο,του λες ότι το παιδί μου έχει πυρετό εδώ και δυο μέρες και σου λέει τηλεφωνικά οκ πάρε ένα ντεπόν και όλα οκ.Αν το παιδί σου έχει για παράδειγμα πνευμονία, εσύ επαφίεσαι στην τηλεφωνική συμβουλή του γιατρού σου και το παιδί σου υποτροπιάζει,από τον γιατρό πάλι δεν θα ζητήσεις ευθύνες?Η θέση του γιατρού είναι γεμάτη ευθύνες,οι ισορροπίες λεπτές ,μια και είναι υπεύθυνος την υγεία ενός μικρού παιδιού.Και εγώ αν ήμουν γιατρός,ουδέποτε θα ρίσκαρα να δώσω τηλεφωνικά οδηγίες..Τώρα το αν στην εξέταση ή στην επανεξέταση παίρνει χρήματα,δικό του θέμα.Μην ξεχνάμε ότι εκτός από <λειτουργός> είναι και επαγγελματίας,άρα πληρώνεται.Από κει και πέρα εάν δεν επιθυμούμε να πληρώνουμε επίσκεψη κάθε φορά που αρρωσταίνουν τα παιδιά μας ,υπάρχει και η εναλλακτική των δημόσιων νοσοκομείων.Για να μην παρεξηγηθώ ο β ενικός παραπάνω δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο

Από περιέργεια, και χωρίς καμμία διάθεση αντιπαράθεσης, δεν σου έχει τύχει?

Εσύ με τα παιδιά σου πως το χειρίζεσαι? Δε σου έχουν τύχει περιπτώσεις που πρέπει να πάρεις συμβουλή τηλεφωνικά?

πχ, ξεκινάει πυρετός, στο 38 πάς κάθε φορά στο γιατρό?

πρήξιμο από τσίμπημα? αν είσαι στις διακοπές?

πυρετός σε διακοπές? έστω και για να σου πει αν πρέπει να αναζητήσεις παιδίατρο εκεί που είσαι?

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου υστερικό και η ανταπόκριση της γιατρού μου μου το επιβεβαιώνει, αλλά χρησιμοποιώ το τηλέφωνο (χωρίς επίσκεψη) τουλάχιστον 6-10 φορές το χρόνο.

Σε αρχή ίωσης που θέλω επιβεβαίωση αν θα πάω για καλλιέργεια, σε απρόοπτο διακοπών, σε κάτι έκτακτο που με τρόμαξε (πχ κοκκινίλα στην ευαίσθητη περιοχή). Εκείνη έχει το λόγο αν θα με καλέσει για εξέταση, αλλά πιστεύω ότι ένας έμπειρος παιδίατρος δεν χρειάζεται να βλέπει το καθε τι.

Άλλωστε, πάντα η απάντηση είναι "κάνε αυτό για τόσο χρονικό διάστημα και αν συμβεί αυτό ή εκείνο έλα να το δω".

Για μένα υγιές.

Albert Einstein

Aκριβώς! Και ειδικά στον πυρετό, που δε "δείχνει" άμεσα τί είναι και όσο νωρίς και αν πας, δε θα δείξει. Και σε διακοπές μου έχει τύχει, με τσίμπημα, και σε μικροατυχήματα σπίτι μου έχει τύχει, και μου είπε να πάω νοσοκομείο.......και δεν τον παίρνω συχνά, κι εγώ 5-6 φορές το χρόνο και αν. Αλλά ποτέ δε θα πει εύκολα να πάμε επίσκεψη......ειδικά για δοσολογία ντεπόν!

Η κλινική εικόνα μια εμπύρετης κατάστασης δε μπορεί να δώσει απαντήσεις άμεσα.......μπορεί να προέρχεται από πολλά! Γι αυτό ακριβώς περιμένουμε να περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, και όταν παρέλθει πηγαίνουμε στο ιατρείο. Οι ίδιοι οι γιατροί το συμβουλεύουν,όχι εγώ.

Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεσαι ότι στο πρώτο 24ωρο για παράδειγμα, ναι, ο γιατρός θα δώσει αντιπυρετικά μέχρι να μπορέσει να κάνει διάγνωση, για τα οποία, ναι, θα του πεις τα κιλά του παιδιού και θα κάνει τη διαιρεσούλα και θα σου πει τα ml από το τηλέφωνο! Δηλαδή θεωρείς νορμάλ για τη δόση του ντεπόν να πάς επίσκεψη? Προσοχή, δε μίλησα ποτέ για αντιβιώσεις, αλλά για απλό αντιπυρετικό, έτσι? Για να μην παρερμηνευτώ.

Για μένα, και το έχω δει και απ' το γιατρό μου, δυσανασχετεί κιόλας όταν επιμένουν να πάνε επίσκεψη για κάτι τόσο απλό.......κι εγώ πολλές φορές έντρομη του λέω, έχουμε πυρετό από χτες, θα έρθω, και μου φωνάζει ΟΧΙ, θα περάσει άλλο ένα 24ωρο και μετά θα σου πω.

Μην το πάτε τελείως αλλού, δεν είπαμε να κάνει εγχείριση καρδιάς δια τηλεφώνου, αλλά κάποια πράγματα που ξέρει κι εκείνος κι εμείς ότι δε μπορούν να διαγνωστούν αμέσως, δεν υπάρχει λόγος να πας επίσκεψη! Και επειδή ξεφύγαμε λίγο από το θέμα, ξαναλέω οτι η θεματοθέτρια πληρώνει για τη δοσολογία του ντεπόν!!!!!! Και άκουσε και μπηχτές επειδή πήγε για το χαρτί παιδιάτρου στο ΙΚΑ........δλδ ΟΚ εδώ δε μιλάμε για επαγγελματία απλά, μιλάμε για επαγγελματία άλλου επαγγέλματος!

Ετσι ειναι !!για όσους δεν γνωρίζουν πάντα πρεπει να περασει τουλάχιστον ενα 24 ωρο για να κάνουν Διαγνωση αν εχουμε μονο πυρετό...Εκτός βέβαια αν συνυπάρχουν αλλα συμπτώματα..

Προσωπικά εγώ εάν κάποιο από τα παιδάκια μου είναι εμπύρετο ,δίνω ντεπόν και περιμένω δύο εικοσιτετράωρα.Αν δω ότι συνεχίζεται μετά την παρέλευση δύο ημερών,πηγαίνουμε στον γιατρό.Αν πάλι τύχει κάτι άλλο έκτακτο,πχ τσίμπημα όπως ανέφερες,παίρνω τηλ.Αυτό που ήθελα να πω και ίσως να μην το διατύπωσα σωστά είναι ότι ενδεχομένως κάποιοι γιατροί είναι ευθυνόφοβοι πέραν του δέοντος και επιθυμούν να εξετάζουν το παιδί πριν δώσουν οτιδήποτε..Ο προηγούμενος γιατρός που είχα έτυχε να χάσει παιδάκι λόγω τηλεφωνικής διάγνωσης και έκτοτε δεν έδινε ποτέ οδηγίες από το τηλέφωνο..Για την θεματοθέτρια ,δεν θα διαφωνήσω ,όντως είναι υπερβολικό να μην δίνει την δοσολογία από το τηλέφωνο

Διαφημίσεις

Προσωπικά εγώ εάν κάποιο από τα παιδάκια μου είναι εμπύρετο ,δίνω ντεπόν και περιμένω δύο εικοσιτετράωρα.Αν δω ότι συνεχίζεται μετά την παρέλευση δύο ημερών,πηγαίνουμε στον γιατρό.Αν πάλι τύχει κάτι άλλο έκτακτο,πχ τσίμπημα όπως ανέφερες,παίρνω τηλ.Αυτό που ήθελα να πω και ίσως να μην το διατύπωσα σωστά είναι ότι ενδεχομένως κάποιοι γιατροί είναι ευθυνόφοβοι πέραν του δέοντος και επιθυμούν να εξετάζουν το παιδί πριν δώσουν οτιδήποτε..Ο προηγούμενος γιατρός που είχα έτυχε να χάσει παιδάκι λόγω τηλεφωνικής διάγνωσης και έκτοτε δεν έδινε ποτέ οδηγίες από το τηλέφωνο..Για την θεματοθέτρια ,δεν θα διαφωνήσω ,όντως είναι υπερβολικό να μην δίνει την δοσολογία από το τηλέφωνο

Κι εμείς το ίδιο κάνουμε, περιμένουμε το πρώτο 24ωρο μπορεί και το δεύτερο, ανάλογα τον πυρετό. Έτσι που το έθεσες πιο πάνω, φαινόταν ότι συμφωνείς να πηγαίνουμε επίσκεψη ακόμα και για τη δοσολογία του ντεπόν γιατί ο ευσυνείδητος επιστήμονας δε δίνει τίποτα από το τηλέφωνο. Τώρα, το τι μπορεί να τύχει στον καθένα, το ξέρουν οι ίδιοι.......σίγουρα δεν "χάθηκε" το παιδάκι από λάθος δόση ντεπόν, αλλά τώρα ο γιατρός φυσάει και το γιαούρτι που λέμε......

εγω δεν πιστευω ότι ο γιατρος πρεπει να εχει μια αντιμετωπιση προς όλα τα παιδακια. Πχ, εχουμε ένα παιδακι που αρρωσταινει συχνα, που είναι λιγο αδυναμο, που δενε χει καλη αναπτυξη....σε κάθε κρουσμα θα επρεπε να το δει το συντομοτερο......Ένα άλλο παιδακι που εχει αντιθετη γενικοτερη εικονα θα μπορουσε να το δει μετα από 2-3 μερες.

Αντιβιωση, όχι δεν δινουμε τηλεφωνικα....αλλα αν το εχει δει το παιδι μια φορα και ξερει την κατασταση του....και εχει πει στη μαμα ότι αν ξανακανει πυρετο παρε με τηλεφωνο , ε τοτε αν κανει πυρετο, μπορει και να δωσει αντιβιωση τηλεφωνικα...δεν είναι κακο.

Ο γιατρος θα πρεπει να εχει εμπειρια για να εχει σωστη κριση....για το τι θα κανει και ποτε....Επισης συνηθως εχουν και μια εικονα για τις ιωσεις και τις αρρώστιες που ευδοκιμουν τις συγκεκριμένες περιοδους στα συγκεκριμενα μερη.

Από τη μια θα πρεπει να εχουμε το δικαιωμα να τον ενοχλούμε όταν ανησυχούμε αλλα από την άλλη αν ανησυχούμε με το παραμικρο και τον ζαλιζουμε συνεχεια χωρις να υπαρχει σοβαρος λογος και αυτος θα νευριασει. Δεν τον αδικω εκει...και εμεις θα πρεπει να ειμαστε λογικοί όχι μονο αυτος.

Εγω δεν εμπιστεύομαι γιατρους που κοιταζουν μονο τη βιβλιογραφια....αυτην ξερω να την κοιτάξω και εγω. Θελω καποιον γιατρο που να κοιταζει εξισου και την κλινικη εικονα..να ξερει....

Επισης δεν μου αρεσει με το παραμικρο να με στελνει για εξετασεις...αν είναι να κανουμε γενικες και ουρων σε κάθε περιπτωση , ε δεν τον χρειαζομαι....αν συμβαινει κατι και φαινεται στις εξετασεις, παω και στο νοσοκομειο.....

Έναν τετοιο γιατρο είναι δυσκολο βεβαια να βρουμε, συν του να μην δινει φαρμακα με το παραμικρο χαχαχαχαχα...

Λάιδα νομίζω οτι πλέον δε δίνουν εύκολα φάρμακα γενικώς.......αλλά έχεις δίκιο, αν είναι να τον ζαλίζουν κάθε λίγο, που υπάρχουν πολλές τέτοιες μαμάδες, τότε έρχεται και σε δύσκολη θέση.....

Συμφωνώ με Λάιδα.

Όλα είναι σχετικά. Τα δικά μου ευτυχώς αρρωσταίνουν σπάνια. Την παιδίατρο την βλέπουμε μόνο για κανένα εμβόλιο και που και που αν ανεβάσουν κανέναν πυρετό που κρατάει πάνω από 24ωρο (χορηγώντας βέβαια αντιπυρετικά), της λέω τηλεφωνικά τα συμπτώματα, μου δίνει κάποιες οδηγίες και μου λέει να της ξανατηλεφωνήσω πχ την επόμενη μέρα. Μετά το 2ο τηλεφώνημα κρίνει αν πρέπει να δει το παιδί από κοντά. Οδηγίες πάσης φύσεως ή συμβουλές δίνει οποιαδήποτε στιγμή. Όλα αυτά βέβαια για τα δικά μου παιδιά που όπως είπα σπάνια αρρωσταίνουν, σε συνδυασμό με την εμπειρία της παιδιάτρου.

Γενικώς χρειάζεται μια χρυσή τομή.

Για μένα είναι πολύ σημαντική και η μακροχρόνια σχέση με το γιατρό, να ξέρει το παιδί. Όπως λέει και η Λαϊδα, οι αποφάσεις του θα διαφέρουν ανάλογα του τι ξέρει για τον κάθε οργανισμό. Εμάς επίσης, επειδή έχω την τύχη να είναι στη γειτονιά, ήξερε ότι υπήρξε κρούσμα στρεπτόκκοκου στο σχολείο μας πριν το μάθω εγώ.

Για το γιατρό σου white angel, τον καταλαβαίνω. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά είναι πολύ επικύνδυνα, και ανάμεσα στις 25 κλήσεις ρουτίνας που θα δεχθεί ο παιδίατρος, μπορεί η μια να κρύβει κάτι άλλο, που και η μαμά να μην έχει αντιληφθεί καλά.

Δε θα ξεχάσω μια ιστορία που μου είπε η θεία μου, παλιά και έμπειρη δασκάλα.

Βλέπει τον Ηλία μια μέρα στο μάθημα, ακόμα πιο αδιάφορο από ότι συνήθως, με το βλέμμα έξω από το παράθυρο. Κάπως το συγκρατεί. Τον παρακολουθεί κατά τη διάρκεια του μαθήματος, κάπως άτονος ο Ηλίας. Πάει κοντά, του μιλάει, αδιάφορος αυτός, προσέχει το στόμα του. Σάλια, υπερβολικά.

Παίρνει τηλέφωνο στο σπίτι και το ΕΚΑΒ. Φτάνουν ταυτόχρονα. Ο μπαμπάς διστακτικός, ας τον πάμε το απόγευμα στο γιατρό. Επιμένει, ο ΕΚΑΒίτης συμφωνεί ότι η δασκάλα έχει δίκιο.

Το νοσοκομείο αποφαίνεται ότι σε μισή ώρα θα έπεφτε σε κώμα. Ο Ηλίας είχε καταβάσει ένα μπουκάλι σιρόπι για το βήχα, γιατί του άρεσε η γεύση.

Albert Einstein

Λάιδα, αν ακόμη είσαι Online, απάντησέ μου. Κάνει να κάνουν εμβόλιο σε παιδί που παίρνει αντιβίωση και αν όχι, πόσες μέρες μετά την αντιβίωση μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός? Η τωρινή μου παιδίατρος λέει ότι γίνεται, η άλλη που είχα έλεγε με τίποτα, κατηγορηματικά όχι! Τι ισχύει??

Κανεις δεν ξερει τι ακριβως ΄δουλεια ΄ εχει κανει μια αντιβιωση σε εναν οργανισμο...ποσο δηλαδη εχει δουλεψει...επιςης αν η αντιβιωςη ειναι για το ουροποιητικο αλλα το εμβολιο για τους πνευμονες ιςως να μην αλληλεπιδρουν. Δεν ξερω να στο εξηγησω ισατρικα, ουτε καν επιστημονικα αλλα εγω εμβολια και εξετασεις σε παιδι θα εκανα μετα απο καμια εβδομαδα που θα τελειωνε με την αντιβιωση. Και αυτο επειδη δεν ειμαστε γιατροι για να ξερουμε τις ακριβως επιπτωσεις τις αντιβιωσης.

Αν βεβαια το εμβολιο ηταν το δοκιμαστικο μαντου, ας πουμε, θα το εκανα. η στην περιπτωση σου , αν επαιρνε το παιδι αντιβιωση για το ανωτερο αναπνευστικο και το εμβολιο ηταν για ανεμουλογια πχ, δεν θα περιμενα τοσες ημερες...μια δυο νομιζω θα ηταν αρκετες.

Ολα αυτα ομως, ενστικτωδως και μονο....οχι σε επιστημονικη βαση :)

ευχομαι μονο ο πυρετος στο πρωτο 24ωρο να μην ειναι μηνιγγιτιδα σε κανενα απο τα παιδια μας...γιατι τοτε η διαιρεσουλα δε σωζει κανεναν!! και βεβαια ολες τις ευθυνες θα τις ριξουμε πανω του που θα βγουμε και θα λεμε πως δεν επρεπε να δωσει ντεπον απο το τηλεφωνο!!! δεν διαφωνω με κανενα παραπανω..απλα λεω οτι ο γιατρος προσφερει υπηρεσιες και εχει πολυ μεγαλη ευθυνη...καθε παιδιατρος μπορει να παρακολουθει και 200 παιδια..αν εμεις ως γονεις θελουμε τη βολη μας και κοιταμε πως θα γλιτωσουμε την επισκεψη τοτε εμεις ρισκαρουμε πρωτοι και οχι οι παιδιατροι μας! εχω ζησει στο εξωτερικο χρονια και αυτη τη νοοτροπια μονο εδω στην ελλαδα την εχω δει..δηλαδη την αμεση οδηγια απο το τηλεφωνο..και το χειροτερο ειναι πως εχουμε μαθει να την απαιτουμε κιολας!

Οταν ο πυρετος ειναι για τοσο σοβαρο λογο δεν ειναι ενας απλος πυρετος ομως....η διαθεση του παιδιου και η κλινικη εικονα ειναι πολυ ασχημη.....φως φαναρι δηλαδη πτι κατι σοβαρο τρεχει....

ευχομαι μονο ο πυρετος στο πρωτο 24ωρο να μην ειναι μηνιγγιτιδα σε κανενα απο τα παιδια μας...γιατι τοτε η διαιρεσουλα δε σωζει κανεναν!! και βεβαια ολες τις ευθυνες θα τις ριξουμε πανω του που θα βγουμε και θα λεμε πως δεν επρεπε να δωσει ντεπον απο το τηλεφωνο!!! δεν διαφωνω με κανενα παραπανω..απλα λεω οτι ο γιατρος προσφερει υπηρεσιες και εχει πολυ μεγαλη ευθυνη...καθε παιδιατρος μπορει να παρακολουθει και 200 παιδια..αν εμεις ως γονεις θελουμε τη βολη μας και κοιταμε πως θα γλιτωσουμε την επισκεψη τοτε εμεις ρισκαρουμε πρωτοι και οχι οι παιδιατροι μας! εχω ζησει στο εξωτερικο χρονια και αυτη τη νοοτροπια μονο εδω στην ελλαδα την εχω δει..δηλαδη την αμεση οδηγια απο το τηλεφωνο..και το χειροτερο ειναι πως εχουμε μαθει να την απαιτουμε κιολας!

Ακόμα κι αν ειναι μηνιγγίτιδα δεν μπορει να διαγνώστει αν δεν περασει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενα 24ωρο!! Η κολλητή μου που ζει στην Αγγλία της είπαν να περιμένει 2 24ωρα και αν δεν υποχωρούσε ο πυρετός η είχε κι αλλα συμπτώματα τότε να έφερνε το παιδι στο νοσοκομείο!!!

Και κανείς δεν κοιτάει να γλιτώσει την επίσκεψη προς θεού αν ειναι ανάγκη....αλλα να μην μας εκμεταλλεύονται οταν εχουμε άγνοια...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...