Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με την παιδίατρο

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, έχω θεματάκι με την παιδίατρο μου. Δεν ξέρω πως να το τοποθετήσω, αλλά με το που την παίρνεις τηλέφωνο δεν σου δίνει οδηγίες αλλά σου λέει φέρτην μου. Δεν είναι κάτι που το κάνει μόνο σε μένα αλλά και σε άλλες μανάδες. Εννοείται ότι το φέρτην μου σημαίνει επίσκεψη. Δεν λέω το παιδί να έχει σαράντα πυρετό (εκεί άλλωστε την πάω και μόνη μου στο παίδων) αλλά και 38 να έχει σου λέει "έλα να την δω". Δεν μπορώ ούτε την δοσολογία για το depon να την ρωτήσω. Την προηγούμενη χρονιά την πήγαινα, φέτος όμως έχω θέμα. Επίσης μπορεί να μου ζητήσει επανεξέταση μετά το φέρτην μου που σημαίνει πάλι επίσκεψη. Ευτυχώς έχουμε κάποια γιατρό στην οικογένεια αλλά επειδή δεν είναι παιδίατρος δεν είναι δυνατόν να απευθύνομαι σε αυτήν για όλες μου τις απορίες. Εσείς πως θα το χειριζόσασταν;; ποτέ δεν την έχω απασχολήσει άσκοπα ούτε την έπαιρνα για πλάκα, όμως τώρα έχω αρχίζει να τσαντίζομαι γιατί παιδίατρο έχω αλλά παιδίατρο δεν έχω!! περιττό να πω ότι μου την είπε πλαγίως γιατί δεν πήρα από αυτήν βεβαίωση για τον παιδικό αλλά από την παιδίατρο του ΙΚΑ. μήπως τελικά πρέπει να αλλάξω παιδίατρο; ο λόγος που την είχα επιλέξει είναι επειδή είναι γυναίκα (έχω κοριτσάκι), είναι πολύ κοντά μου και δείχνει καλή γιατρός, όχι όμως συνεργάσιμη στο να μου δώσει οδηγίες τηλεφωνικώς εάν έχουμε κάτι.

σε περίπτωση που αλλάξω έχω υπόψη μου παιδίατρο από άλλη περιοχή που την είχαμε παλαιότερα όταν έμενα νότια προάστια.

ακούω γνώμες;;

Υ.Γ. Επίσης πέρισυ το καλοκαίρι στο εξοχικό μας, πρήστηκε το μάτι της μικρής γιατί την τσίμπησε κάποιο έντομο, όταν την κάλεσα μου είπε να πάω να την δει παιδοοφθαλμιατρος. Περιττό να πω ότι βρήκα έναν και τηλεφωνικώς ο άνθρωπος μου έδωσε οδηγίες και όλα καλά. Αναρωτιέμαι αυτή δεν είχε την πείρα να μου πει μερικά πράγματα;; Συγκεκριμένα ο παιδοοφθλαμιατρος μου είπε σταγόνες και αντιβίωση, δοσολογία και σχετικά.

συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα. Η γνώμη μου είναι να την αλλάξεις. Υπάρχουν πολλοί καλοί παιδίατροι, και γυναίκες φυσικά αν αισθάνεσαι καλύτερα, που δεν κυνηγούν την επίσκεψη.

Καταλαβαίνω ότι κι αυτοί δυσκολεύονται οικονομικά, αλλά δε γίνεται σε κάθε ίωση ούτε να πληρώνουμε επίσκεψη, ούτε να ταλαιπωρούμε το παιδί, ούτε να ρισκάρουμε να κολλήσει και κάτι επιπλέον από το σαλόνι της παιδιάτρου.

Εμείς με τη δική μας λειτουργούμε ως εξής: την ενημερώνω εγώ από μόνη μου σε κάθε ίωση, έστω κι αν μέχρι ένα σημείο ξέρω τι να κάνω. Με καθοδηγεί σε φάρμακα, εξετάσεις κλπ (επειδή έχουμε έφεση στις αμυγδαλίτιδες, συνήθως ρίχνουμε και μια καλλιέργια για στρεπτόκκοκο).

Περισσότερες φορές έχει τύχει να της πω εγώ "θα αισθανόμουν καλύτερα να τη φέρω", παρά εκείνη. Έχει τύχει όμως και από την περιγραφή μου να της έχει κινηθεί κάποια υποψία, και να μου λέει "πρέπει να τη δω", χωρίς εγώ να το είχα αξιολογήσει.

Έχει συμβεί μέχρι και να έχουμε τηλεφωνικό ραντεβού (επειδή εξέταζε), να έχω ξεχαστεί εγώ στη δουλειά, να έχει φύγει από το ιατρείο και να με παίρνει από το κινητό της, θυμούμενη ότι τη χρειάστηκα.

Ο παιδίατρος για μένα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις άνετα να τον ενοχλήσεις και να τον συμβουλευτείς οποτεδήποτε.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

καλησπερα...μαλλον η κυρια θελει να μαζευει λεφτα!ο παιδιατρος γιαυτο ειναι για να μπορεις να τον παιρνεις για οτι κουλο σε απασχολει....οχι για να του σκας καθε 10 μερες 30,40,50Ε....δεν λεμε να ειναι αδιαφορη και να μην την βλεπει ποτε η να εισαι και συ υπερβολικη και να την παιρνεις 100 φορες αλλα ενα μετρο....αν ηταν με καθε συναχι να τρεχουμε για εξεταση,κλαφτα.....εσυ να κανεις οτι νιωθεις,αν δεν σου κανει την αλλαζεις,μιλαμε για το παιδι σου.....

http://lmtf.lilypie.com/XtbDp3.png http://lb3f.lilypie.com/Dusap2.png

Μήπως είναι άπειρη, νέα και νιώθει ανασφάλεια να δώσει οδηγίες και πόσο μάλλον φάρμακα σ'ένα παιδάκι, χωρίς πρώτα να το έχει δεί?

ΟΚ αν η επανεξέταση ήταν δωρεάν.... αλλά είναι?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως θα άλλαζα παιδίατρο... Όχι μόνο για τα χρήματα αλλά κυρίως για την ταλαιπωρία. Αν ας πούμε τύχαινε μια λαρυγγίτιδα στη 1 η ώρα το βράδυ θα σου έλεγε "φέρτην να τη δω" ή "πήγαινέ την στο Παίδων"? :shock:

και εγω θα την αλλαζα εννοειτε...η επανεξεταση πρεπει να ειναι δωρεαν η λογικη αυτο λεει.αν δεν ειναι τοτε ελεος πια.....!!και η δικια μου η παιδιατρος κανει αυτα που λεει και η ΑΝΝΑ πιο κατω.οσο αφορα το εντομο επειδη ειχε παθει η μικρη καποτε κατι δερματικο μου λεει φερτην προς το τελος ομως των ραντεβου μου να την δω τελικα την ειδε μου ειπε οτι δεν ηταν κατι σοβαρο αλλα δεν ειμαι η αρμοδια για περισοτερες συμβουλες και με εστειλε παιδοδερματολογο!οποτε λογικο μου φαινετε αυτο με τον παιδοοφθαλμιατρο.και εννοειτε δεν μου ζητησε χρηματα απλα με εβαλε τελευταια... θυμαμαι ειχα παει 9 το βραδυ.εμενα πολλες φορες οταν την παιρνω τηλ ας πουμε με πυρετο και τις λεω τα συμπτωματα παντα η απαντηση της ειναι παρακολουθα την δωστης ντεπονακι και αν δεν καλυτερεψει σε 3 μερες μου την φερνεις!και εννοειτε παντα καλυτερευει....δεν μου εχει κανει βεβαια και σοβαρους πυρετους ποσο μαλλον ενα παιδακι που μπορει να ειναι πολυ ευαισθητο οργανικα να μπορει να την βρισκεις και να σου δινει συμβουλες και τηλεφωνικως και μονο αν κρινει οτι πρεπει να το δει γιατι μπορει να υποψιαζετε κατι να το κανει και οχι για να παρει κανα φραγκο ακομα ή και να χρειαστει να μπαινοβγαζεις καθε τοσο λιγο και λιγακι απο το σπιτι ενα αρρωστο παιδακι μονο και μονο για να το ταλαιπωρησεις επειδη πρεπει να το δει η παιδιατρος τωρα.και να τονισω οτι δεν μιλαω για σοβαρες περιπτωσεις πυρετου ή αλλων σοβαρων θεματων.μιλαω στην φαση το παιδι να εχει ενα 38 πυρετο με εμετους κτλ να σου πει απο τηλεφωνο δωσε αυτο στο παιδακι για τον πυρετο και δωσε και αυτο για τον εμετο προσεξε τα γευματα του κτλ!αυτα μπορει να τα πει μια παιδιατρος απο το τηλεφωνο....ετσι νομιζω;)

Κι ομως αυτο που θα επρεπε να μας ενοχλει θα επρεπε να ειναι η διαγνωση - συνταγογραφηση απο το τηλεφωνο. Αν ειμαστε τοσο σιγουροι οτι ειναι απλο και μπορουμε να το αντιμετωπισουμε μονοι μας γιατι περνουμε τηλεφωνο τον γιατρο? Αν χρειαζομαστε γιατρο γιατι δεν δεχομαστε να τον πληρωσουμε?

Το οικονομικο ειναι ενα θεμα και για τις δυο πλευρες. Και η ευθυνη ομως της λαθος διαγνωσης δεν ειναι αστειο.

Η δική μου στάση είναι ότι προτιμώ να ακούσω από την παιδίατρο ότι είναι απλό και δε χρειάζεται εξέταση, παρά να επαναπαυτώ και να το συμπεράνω η ίδια.

Εκείνη είναι που με δίδαξε ότι δε χρειάζεται να μας βλέπει κάθε φορά, και εκείνη επίσης είναι σύμφωνη κάθε φορά που της λέω "κι εμένα έτσι μου φαινόταν, αλλά ήθελα και την έγκρισή σας".

Σε καμμία περίπτωση δεν προσπαθώ να εκμαιεύσω ιατρικές υπηρεσίες δωρεάν, αλλά όπως κάθε επάγγελμα παροχής υπηρεσιών, περικλείει και ένα ποσοστό "δωρεάν" συμβουλών σε μια μακροχρόνια σχέση.

Αντίστοιχα, για τον ίδιο λόγο πηγαίνω σε εκείνη για το χαρτί του παιδικού και πληρώνω επίσκεψη, και κάνουμε μαζί όλα τα εμβόλια, ενώ μπορώ και να τα κάνω σε νοσοκομείο δωρεάν.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Κι ομως αυτο που θα επρεπε να μας ενοχλει θα επρεπε να ειναι η διαγνωση - συνταγογραφηση απο το τηλεφωνο. Αν ειμαστε τοσο σιγουροι οτι ειναι απλο και μπορουμε να το αντιμετωπισουμε μονοι μας γιατι περνουμε τηλεφωνο τον γιατρο? Αν χρειαζομαστε γιατρο γιατι δεν δεχομαστε να τον πληρωσουμε?

Το οικονομικο ειναι ενα θεμα και για τις δυο πλευρες. Και η ευθυνη ομως της λαθος διαγνωσης δεν ειναι αστειο.

Σ'αυτό πραγματικά θα συμφωνήσω...

Πραγματικά είναι φορές που χρειάζόμαστε μια άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματός μας τηλεφωνικώς, αλλά πώς είμαστε τόσο σίγουροι οτι δώσαμε τη κατάλληλη περιγραφή του προβλήματος, ώστε να είμαστε σίγουροι οτι δόθηκε η κατάλληλη λύση απο τη πλευρά του γιατρού?

Και φυσικά δεν είμαι απο αυτούς που τρέχουν να πληρώνουν κάθε φορά το παιδιάτρο και φυσικά έχω δεχτεί "συνταγογράφηση" τηλεφωνική, απλά σκέφτομαι τί θα ήταν το πιό σωστό! Πόσες φορές έχουν γίνει λάθος διαγνώσεις απο γιατρούς και σπεύδουμε να τους κατηγορήσουμε?

Βέβαια στη περίπτωση της θεματόθέτριας, θα άλλαζα και εγώ παιδίατρο, αν όντως μου έπαιρνε κάθε φορά επίσκεψη, παρά για το ότι θέλει να έχει κατιδίαν μια άποψη του προβλήματος!

Διαφημίσεις

συμφωνω απολυτα...εχουμε κακη νοοτροπια στην ελλαδα!!!

βεβαια απο την αλλη και στην επανεηεταση ο παιδιατρος δεν θα πρεπει να ζηταει χρηματα!

Εννοειται πρωτη μας εγνοια ειναι η υγεια του παιδιου μας αλλα στον παιδιατρο κοιταμε οχι μονο τις γνωσεις του αλλα ολο το πακετο του!!!!!

Εγω εκει κατεληξα μετα απο επαφη με παιδιατρο 5 χρονια τωρα οσο ειναι το παιδι μου...

Απο νεογεννητη την πηγαινα στον ιδιο παιδιατρο αποκλειστικα στο ιδιωτικο του ιατρειο κα ο οποιος εχει συμβαση και με τον εοπυυ. Απο 3χρ σε συνδυασμο με την ανεργια μου και επειδη ο ιδιος παιδιατρος ειναι και στο ικα, πηγαινα το παιδι με το που εβλεπα κατι να εχει αμεσως στον ΕΟΠΥΥ σε αυτον τον ιδιο παιδιατρο και μονο σε εκτακτες περιπτωσεις, την πηγαινα στο ιδιωτικο ιατρειο...

Οταν λοιπον την πηγα σε μια αδιαθεσια της ενα πρωι στο ικα και μου εγραψε να κανει η μικρη καλλιεργεια και το αποτελεσμα θα εβγαινε σαββατο, του τηλεφωνησα παρασκευη απογευμα να μου πει, ποια αντιβιωση θα της εδινα αν η καλλιεργεια εβγαινε θετικη και του εξηγησα οτι πες μου τωρα για να την βρω στα φαρμακεια γιατι το σαββατο το εφημερευον φαρμακειο μπορει να μην εχει το φαρμακο (επαρχιακη πολη...). Και αντι να μου πει απο τηλεφωνο το φαρμακο, μου πεταξε ενα , δεν μπορω να βγαλω διαγνωση τηλεφωνικη και να την ξαναδω μηπως εχει εξελιχθει κατι απο χθες που μας ειχε δει δωρεαν στο ικα (ενω του ειχα ξεκαθαρισει οτι το παιδι ειναι σε σταθερη κατασταση)...Την πηγα φυσικα και πληρωσα κανονικοτατα επισκεψη...Και για την ιστορια η καλλιεργεια ηταν αρνητικη και δεν χρειαστηκαμε φαρμακο...

Επιπλεον εγινε και αλλο σκηνικο αργοτερα με τις σχολικες βεβαιωσεις οπου μου ειπε : ειμαι επαγγελματιας και πρεπει να πληρωνομαι για τις υπηρεσιες μου και του απαντησα και εγω: εχω καθε δικαιωμα να κοιταω το δικο μου συμφερον (επειδη ειχα φερει αντιρρηση για καποια εμβολια αν μπορουν να γινουν δωρεαν στον εοπυυ ή οχι)....

Ετσι ολα τα σκηνικα που εγιναν μεταξυ μας (και αλλα που δεν σας τα γραφω) και που αρχισα να τα ζυγιζω, με εκαναν να αποφασισω οτι οταν θα χρειαζομαι παιδιατρο ιδιωτη, θα πηγαινω και εγω αλλου και ας το μαθει ο παιδιατρος που ειχα αρχικα επιλεξει και ειχα τοσα χρονια...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Kαι βέβαια να την αλλάξεις!

Ο δικός μου γιατρός και να τον πάρω, και πανικόβλητη να είμαι, πχ με πυρετό, θα μου πει τη δοσολογία των αντιπυρετικών (που δε χρειάζεται να μας τη λένε κάθε φορά) και μου λέει πάντα "αν περάσουν 2 24ωρα και δεν περάσει τότε θα έρθετε μια βόλτα". Εννοείται πως σε επανεξέταση ποτέ δεν έχει πάρει λεφτά, και επίσης δεν πήρε ποτέ παραπάνω λεφτά εξετάζοντας και το μικρό και τον μεγάλο.

Πάντα εγώ θα πω να πάμε και θα πει "είναι νωρίς δε χρειάζεται"....Μπορεί να έχουμε την ανάγκη τους, αλλά είναι τόσο πολλοί, που θα βρεις κάποιον να μη σε εκμεταλλεύεται!

Κι ομως αυτο που θα επρεπε να μας ενοχλει θα επρεπε να ειναι η διαγνωση - συνταγογραφηση απο το τηλεφωνο. Αν ειμαστε τοσο σιγουροι οτι ειναι απλο και μπορουμε να το αντιμετωπισουμε μονοι μας γιατι περνουμε τηλεφωνο τον γιατρο?

Όταν κάτι είναι απλό και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, τότε το κάνουμε και δεν παίρνουμε τηλέφωνο. Αν δεν είμαστε σίγουρες, παίρνουμε για μια επιβεβαίωση. Μπορεί να ξέρουμε ποιο φάρμακο να δώσουμε, αλλά δεν ξέρουμε τη δοσολογία. Είναι αυτός λόγος να πάμε στο ιατρείο ή στο νοσοκομείο; Δε νομίζω!

Αν χρειαζομαστε γιατρο γιατι δεν δεχομαστε να τον πληρωσουμε?

Τον πληρώνουμε και με το παραπάνω. Μέσα στο κόστος της επίσκεψης είναι το και το κόστος μερικών τηλεφωνικών επικοινωνιών. Οι έγκυες δηλαδή όταν θέλουν να ρωτήσουν κάτι τον γιατρό τους ή έχουν μια ενόχληση, πάνε στο ιατρείο και πληρώνουν επίσκεψη; Και πώς κοστολογείται ένα τηλεφώνημα των 10-20 δευτερολέπτων;

Πραγματικά είναι φορές που χρειάζόμαστε μια άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματός μας τηλεφωνικώς, αλλά πώς είμαστε τόσο σίγουροι οτι δώσαμε τη κατάλληλη περιγραφή του προβλήματος, ώστε να είμαστε σίγουροι οτι δόθηκε η κατάλληλη λύση απο τη πλευρά του γιατρού?

Αν δεν είμαστε σίγουροι, πάμε στο ιατρείο ή σε κάποιο νοσοκομείο. Αν ο γιατρός δεν είναι σίγουρος, οφείλει να μας το πει. Τις περισσότερες φορές τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Ας μην τα μεγαλοποιούμε.

Όταν κάτι είναι απλό και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, τότε το κάνουμε και δεν παίρνουμε τηλέφωνο. Αν δεν είμαστε σίγουρες, παίρνουμε για μια επιβεβαίωση. Μπορεί να ξέρουμε ποιο φάρμακο να δώσουμε, αλλά δεν ξέρουμε τη δοσολογία. Είναι αυτός λόγος να πάμε στο ιατρείο ή στο νοσοκομείο; Δε νομίζω!

Τον πληρώνουμε και με το παραπάνω. Μέσα στο κόστος της επίσκεψης είναι το και το κόστος μερικών τηλεφωνικών επικοινωνιών. Οι έγκυες δηλαδή όταν θέλουν να ρωτήσουν κάτι τον γιατρό τους ή έχουν μια ενόχληση, πάνε στο ιατρείο και πληρώνουν επίσκεψη; Και πώς κοστολογείται ένα τηλεφώνημα των 10-20 δευτερολέπτων;

Αν δεν είμαστε σίγουροι, πάμε στο ιατρείο ή σε κάποιο νοσοκομείο. Αν ο γιατρός δεν είναι σίγουρος, οφείλει να μας το πει. Τις περισσότερες φορές τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Ας μην τα μεγαλοποιούμε.

Όπως προείπα και παραπάνω, σαφώς παίρνω τις περισσότερες φορές τηλέφωνο το γιατρό περιμένοντας να μου δώσει "τηλεφωνική συνταγογράφηση" και θα μου ήταν αδιανόητο να πηγαίνω κάθε φορά στο ιατρείο του να του δίνω επισκέψεις!

Αλλά θεωρώ οτι το πιο σωστό εκ μέρους του γιατρού είναι να έχει μια προσωπική εικόνα του ασθενούς. Και δεν αναφέρομαι σε δοσολογίες, αλλά σε πιο σοβαρά θέματα. Και μιας και ανέφερες τις εγγύους, ξέρεις πόσες έγγυες είχαν διάφορες ενοχλήσεις, τις ανέφεραν τηλεφωνικά στο γιατρό τους, πήραν τηλεφωνική λύση και τελικά δεν ήταν και τόσο απλά τα πράματα γι'αυτές?

Διαφημίσεις

Και μιας και ανέφερες τις εγγύους, ξέρεις πόσες έγγυες είχαν διάφορες ενοχλήσεις, τις ανέφεραν τηλεφωνικά στο γιατρό τους, πήραν τηλεφωνική λύση και τελικά δεν ήταν και τόσο απλά τα πράματα γι'αυτές?

Όχι, πόσες;

Ο γιατρός οφείλει αν μπορεί να σου δώσει απάντηση τηλεφωνικά να το κάνει, και αν δεν μπορεί, να σου λέει να πας από το ιατρείο ή να σε στέλνει στο νοσοκομείο. Αν όμως συστηματικά αρνείται να σε συμβουλεύσει από το τηλέφωνο, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Η κοπέλα που έθεσε το θέμα λέει ότι δεν μπορεί να ρωτήσει την παιδίατρο ούτε τη δοσολογία για το depon. Χρειάζεται να σε δει ο παιδίατρος για να σου πει πόσο depon να δώσεις; Μην τρελαθούμε κιόλας...

Η κοπέλα που έθεσε το θέμα λέει ότι δεν μπορεί να ρωτήσει την παιδίατρο ούτε τη δοσολογία για το depon. Χρειάζεται να σε δει ο παιδίατρος για να σου πει πόσο depon να δώσεις; Μην τρελαθούμε κιόλας...

Και βεβαια δεν χρειαζεται να δεις τον παιδιατρο για να σου πει τη δοσολογια του ντεπον. Ειναι κατι που το γραφουν οι οδηγιες και μπορει να στο επιβεβαιωσει και ο φαρμακοποιος. Το ιδιο ισχυει για τα φαρμακα που ξερουμε ηδη.

Το θεμα ειναι αν δεν ξερουμε τι πρεπει να δωσουμε αν πρεπει να αρκεστουμε - επιμεινουμε στην τηλεφωνικη διαγνωση. Και κατι ακομη: γιατι εγω που για τον χ λογο ειμαι στον παιδιατρο (και πληρωνω επισκεψη) να πρεπει να υποστω 10 διακοπες εστω και των 20 δευτερολεπτων η καθε μια?

Παντως συμφωνω οτι μια επισκεψη που δεν περιλαμβανει εξεταση δεν πρεπει να χρεωνεται. Πχ στο παραδειγμα με την καλλιεργεια - συνταγογραφηση θα επρεπε ο γιατρος να ετοιμασει την συναταγη και να την αφησει στην γραμματεα του. Το κοστος της συνταγογραφησης καλυπτεται απο τη πρωτη επισκεψη.

Και βεβαια δεν χρειαζεται να δεις τον παιδιατρο για να σου πει τη δοσολογια του ντεπον. Ειναι κατι που το γραφουν οι οδηγιες και μπορει να στο επιβεβαιωσει και ο φαρμακοποιος. Το ιδιο ισχυει για τα φαρμακα που ξερουμε ηδη.

Μπορεί να μην έχεις το χαρτάκι. Μπορεί να μην είναι ανοιχτό το φαρμακείο. Μπορεί να θέλεις επιβεβαίωση ότι το depon είναι το κατάλληλο φάρμακο. Όπως και να έχει, δεν είναι κούραση για τον παιδίατρο να απαντήσει μια τόσο απλή ερώτηση.

Υπάρχουν και φάρμακα που δεν γράφουν τις κατάλληλες δοσολογίες.

Και κατι ακομη: γιατι εγω που για τον χ λογο ειμαι στον παιδιατρο (και πληρωνω επισκεψη) να πρεπει να υποστω 10 διακοπες εστω και των 20 δευτερολεπτων η καθε μια?

Ε δε νομίζω να υπάρχουν παιδίατροι που δέχονται 10 τηλεφωνήματα ανά 10λεπτο... Άσε που αν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς συνήθως έχουν γραμματέα και νοσοκόμα που απαντούν στις περισσότερες ερωτήσεις.

.........Και κατι ακομη: γιατι εγω που για τον χ λογο ειμαι στον παιδιατρο (και πληρωνω επισκεψη) να πρεπει να υποστω 10 διακοπες εστω και των 20 δευτερολεπτων η καθε μια?

Νομίζω ότι σ' αυτό όλες δείχνουμε κατανόηση, γιατί όλες κάποια στιγμή υπήρξαμε πιο άπειρες και μπορεί κι εμείς να τον πήραμε το γιατρό την ώρα που ήταν με ασθενή......

Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο, δλδ επειδή τον πληρώνεις να μην εξυπηρετήσει κανέναν άλλο? Αυτός ο άλλος μπορεί να τον είχε πληρώσει την προηγούμενη μέρα ή να πάει την επόμενη....Επίσης οι γιατροί την ώρα της εξέτασης δεν απαντάνε τηλέφωνα, και συνήθως αν απαντήσουν θα είναι κάτι σοβαρό και οφείλουμε το δέοντα σεβασμό στον άλλον που έχει έκτακτη ανάγκη....μάνες είμαστε....

Κοριτσια δεν εχουν ολοι οι γιατροι γραμματεα....

Στις μικρες επαρχιακες πολεις που οι παιδιατροι ειναι λιγοι και πολυ κοσμο εχουν πελατεια και απαντουν συνεχεια στα τηλεφωνηματα αν και εχουν μεσα ασθενη και οταν συνταγογραφουν διχως επισκεψη, πληρωνονται τουλαχιστον 10?...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Κοριτσια δεν εχουν ολοι οι γιατροι γραμματεα....

Στις μικρες επαρχιακες πολεις που οι παιδιατροι ειναι λιγοι και πολυ κοσμο εχουν πελατεια και απαντουν συνεχεια στα τηλεφωνηματα αν και εχουν μεσα ασθενη και οταν συνταγογραφουν διχως επισκεψη, πληρωνονται τουλαχιστον 10?...

Παντού την πληρώνονται τη συνταγογράφηση δεν έχει σχέση ο πληθυσμός. Και ναι, απαντούν, αλλά όχι την ώρα της εξέτασης (δεν αφήνει τα ακουστικά να πάρει το κινητό εννοώ). Τώρα, όπως σε όλους τους γιατρούς ξέρεις οτι θα περιμένεις, έτσι περιμένεις και στον παιδίατρο. Εγώ πολλές φορές έτυχε να θέλω να του πω κάτι και απ τα πολλά τηλέφωνα να το ξεχάσω κιόλας. Αλλά όταν τον ακούς πχ να λέει "φύγετε γρήγορα νοσοκομείο" και νιώθεις οτι ένα παιδάκι κινδυνεύει, νομίζω τελειώνει το θέμα. Για μένα.

Νομίζω ότι σ' αυτό όλες δείχνουμε κατανόηση, γιατί όλες κάποια στιγμή υπήρξαμε πιο άπειρες και μπορεί κι εμείς να τον πήραμε το γιατρό την ώρα που ήταν με ασθενή......

Αυτό ακριβώς. Επιπλέον εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ να δεχτεί ο γιατρός πάνω από 2 τηλεφωνήματα την ώρα της επίσκεψης. Αν βέβαια απαντούσε συνέχεια τηλέφωνα εις βάρος της επίσκεψης, απλά θα τον άλλαζα.

Αυτό ακριβώς. Επιπλέον εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ να δεχτεί ο γιατρός πάνω από 2 τηλεφωνήματα την ώρα της επίσκεψης. Αν βέβαια απαντούσε συνέχεια τηλέφωνα εις βάρος της επίσκεψης, απλά θα τον άλλαζα.

Συνέχεια δε νομίζω να το κάνει κανένας. Την ώρα που το παιδί είναι στο κρεβάτι εξέτασης απλά δεν το σηκώνει....Δε νομίζω να υπάρχει κανένας που απ τη μία να κρατάει το παιδί και απ την άλλη το τηλέφωνο....

Τώρα μετά, και αν κρίνω επειδή πολλές φορές ακούμε απ την αίθουσα αναμονής, πόσες φορές μπορεί μια αγχωμένη μαμά να τον ρωτήσει το ίδιο ή κάτι απλούστατο (πχ δε μπορεί να έχεις 6 χρονών παιδί και να έχεις σηκώσει το σύμπαν όρθιο για 37 πυρετό!) με πάσα ειλικρίνεια σας λέω, ότι ναι, για μένα καλά κάνει και απαντάει....

Γιατί για μένα, αυτός που καλεί θέλει κάτι επείγον....και πολλές φορές έχω έρθει σε δύσκολη θέση γιατί δε σηκώνει ο δικός μου εύκολα τηλέφωνο, κι εσύ να καίγεσαι, και να λες είμαστε για νοσοκομείο, κι αυτός να μην σηκώνει. Αλλά επειδή υπάρχουν και πολλές που παίρνουν τηλέφωνο με το παραμικρό, παν μέτρον άριστον θα πω σαν τελική κουβέντα.

*για να μην είμαστε και οφφ, η θεματοθέτρια για μένα πρέπει να αλλάξει γιατρό.

Kαι εγώ είμαι της άποψης να την αλλάξεις.

Να ρωτήσω κάτι off topic? Ξέρετε αν πρέπει να γίνει εμβολιασμός από την στιγμή που το παιδί παίρνει αντιβίωση? Και αν όχι, πόσες μέρες μετά μπορεί να γίνει το εμβόλιο? Ρωτώ γιατί πάλι οι απόψεις των παιδιάτρων διαφέρουν..

Kαι εγώ είμαι της άποψης να την αλλάξεις.

Να ρωτήσω κάτι off topic? Ξέρετε αν πρέπει να γίνει εμβολιασμός από την στιγμή που το παιδί παίρνει αντιβίωση? Και αν όχι, πόσες μέρες μετά μπορεί να γίνει το εμβόλιο? Ρωτώ γιατί πάλι οι απόψεις των παιδιάτρων διαφέρουν..

Εμένα δε μου κάνει σε αντιβιωμένο παιδί εμβόλιο, συνήθως πηγαίνουμε την επόμενη βδομάδα, αλλά δεν έχω άλλη γνώση επί του θέματος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...