Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατι κανετε χοριακες?

Recommended Posts

εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τις κοπέλες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες και ΠΡΙΝ να έχουν καθυστέρηση τρέχουν να τρυπηθούν και να κάνουν χοριακή για να δουν ΑΝ έμειναν έγκυες, επειδή "έχουν" συμπτώματα εγκυμοσύνης... και το κάνουν κάθε μήνα. για ποιό λόγο τέτοιο ψυχοφθόρο άγχος? και μιλάμε για μικρές κοπέλες, όχι σαραντάρες.

συμφωνώ πάντως ότι οι χοριακές σε καθησυχάζουν μόνο εφόσον είναι καλή η τιμή τους. αλλιώς το άγχος είναι χειρότερο από το περιμένεις απλά να πας για υπέρηχο. και μιλάω εκ πείρας ...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πριν καλα καλα φανει κατι στον υπερηχο η χοριακη ειναι τροπος να δεις αν εξελισσεται σωστα. Αν εχεις εξαρχης ενα μεγαλο νουμερο χοριακης πιθανον να μη ζητησει ο γιατρος δευτερη. Αν διαβαστε μεσα στο φορουμ τα κοριτσια που εκαναν επαναλαμβανομενες χοριακες συνηθως ειχαν χαμηλο νουμερο αρχικα. Εγω στην παλλινδρομη μου ξεκινησα με χοριακη 90 και εκανα στο συνολο 3 χοριακες.. Στην τωρινη μου εγκυμοσυνη ξεκινησα με 5550 οποτε δεν εκανα δευτερη γιατι με εναν υπερηχο βλεπαμε ηδη σακο. Επισης για μια κοπελα που δεν εχει σταθερο κυκλο το να κανει 2 τουλαχιστον χοραικες βοηθα για να προσδιοριστει η ηλικια του εμβρυου μεχρι αυτο να φανει στον υπερηχο.

Οι άντρες της ζωής μου...

Σχετικα με τα τεστ του φαρμακειου, συμφωνω απολυτα πως ειναι πανακριβα χωρις λογο. Εγω ειχα παρει απο το εξωτερικο ενα σετ με 20 τεστ (μονο το strip, χωρις εντυπωσιακη πλαστικη θηκη) και ειχαν ολα μαζι με τα μεταφορικα καπου 2 ευρω!

Θυμασαι μαρκα ή σαιτ?

Κι οποια αλλη κοπελα που τυχει να διαβασει το θεμα και ξερει, ας μου προτεινει μαρκα ή σαιτ για παραγγελία τεστ ωορρηξίας και εγκυμοσυνης, αυτα που τα παιρνουμε με το κιλό;).

Ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Πιστευω οτι η "ταση" στην ιατρικη τα τελευταια χρονια, ειναι ατελειωτες εξετασεις. Σε ολες τις ειδικοτητες. Παλια πηγαινες στο γιατρο ελεγες 5 συμπτωματα και ειχες συνταγη. Δε λεω οτι ηταν καλο γιατι μπορει να ειχες λαθος διαγνωση αλλα σημερα εχουμε παει στο αλλο ακρο-ακομα και για προφανη διαγνωση θελουν εξεταση. Τελος παντων στην εγκυμουνη πιο πολυ αγχωτικο το βρισκω παρα λυτρωτικο. Βαζουν τις κοπελιτσες σε 9 μηνες συνεχων εξετασεων 3 χοριακες, 5 υπερηχους, α και β επιπεδου, ντοπλερ, αιματος, καμπυλες, αμνιο κλπ κλπ....ελεος.

Και καλα για εξετασεις οπως η καμπυλη. Αλλα δεν βρισκω το λογο για χοριακη, εκτος αν εχει γινει εξωσωματικη η για αλλο ιδιαιτερο λογο. Ενα τεστ των 9 ευρω σου λεει σε λιγα λεπτα οπου κι αν βρισκεσαι αν εισαι εγκυος και στο πρωτο ραντεβου στο γιατρο σου βλεπεις αν ειναι πχ εξωμητριο. Και γιατι να ειναι, βρε παιδια??? Γιατι βαζουν οολες τις εγκυες σε αυτο το τρυπακι.

Η δε ηλικια θα φανει αργοτερα ετσι κι αλλιως.

Τωρα το αν θα εχει καλη εκβαση η εγκυμοσυνη δεν ειναι ποτε σιγουρο, ο,τι και να δειξει η χοριακη....αλλο η ενδειξη κι αλλο η αποδειξη.

Πιστευω οτι η "ταση" στην ιατρικη τα τελευταια χρονια, ειναι ατελειωτες εξετασεις. Σε ολες τις ειδικοτητες. Παλια πηγαινες στο γιατρο ελεγες 5 συμπτωματα και ειχες συνταγη. Δε λεω οτι ηταν καλο γιατι μπορει να ειχες λαθος διαγνωση αλλα σημερα εχουμε παει στο αλλο ακρο-ακομα και για προφανη διαγνωση θελουν εξεταση. Τελος παντων στην εγκυμουνη πιο πολυ αγχωτικο το βρισκω παρα λυτρωτικο. Βαζουν τις κοπελιτσες σε 9 μηνες συνεχων εξετασεων 3 χοριακες, 5 υπερηχους, α και β επιπεδου, ντοπλερ, αιματος, καμπυλες, αμνιο κλπ κλπ....ελεος.

Και καλα για εξετασεις οπως η καμπυλη. Αλλα δεν βρισκω το λογο για χοριακη, εκτος αν εχει γινει εξωσωματικη η για αλλο ιδιαιτερο λογο. Ενα τεστ των 9 ευρω σου λεει σε λιγα λεπτα οπου κι αν βρισκεσαι αν εισαι εγκυος και στο πρωτο ραντεβου στο γιατρο σου βλεπεις αν ειναι πχ εξωμητριο. Και γιατι να ειναι, βρε παιδια??? Γιατι βαζουν οολες τις εγκυες σε αυτο το τρυπακι.

Η δε ηλικια θα φανει αργοτερα ετσι κι αλλιως.

Τωρα το αν θα εχει καλη εκβαση η εγκυμοσυνη δεν ειναι ποτε σιγουρο, ο,τι και να δειξει η χοριακη....αλλο η ενδειξη κι αλλο η αποδειξη.

Eπείδή πλέον οι έγκυες κάνουν ΟΛΕΣ αυτές τις εξετάσεις έχουν πια μειωθεί τα σπαστικά παιδιά , τα παιδια με down κτλ...επίσης ένα εξωμήτριο που θα διαπιστωθεί αργά μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη σάλπιγγας. Ρώτα τις κοπέλες που έχασαν τη σάλπιγγα τους αν θα προτιμουσαν ο γιατρός τους να είχε υποπτευθει εγκαίρως ότι κάτι δεν παει καλά παρακολουθώντας την χοριακή...

Κατάλαβα ένα πράγμα παρακολουθώντας το φόρουμ. Όσες είχαν ανεπίπλεκτες εγκυμοσύνες θεωρούν τα πάντα περιττα και νομίζουν ότι όλες οι εγκυμοσύνες έχουν αισιο τέλος. Όσες είχαν επιπλοκές συχνά κατηγορούν τους γιατρους τους ότι πχ δεν ήταν σχολαστικοι και δεν τις υπέβαλλαν σε κάποιες εξετάσεις που πιθανώς θα εντόπιζαν εγκαίρως το πρόβλημα.

Και τέλος το πόσο πολύτιμη είναι μια κύηση και το τι κινδύνους έχει μια συγκεκριμένη εγκυμοσύνη το ξέρει μόνο η συγκεκριμένη έγκυος και ο γιατρός της. Και άρα με βλαση το ιστορικό της εγκύου σχεδιάζεται το πλάνο των εξετάσεων....

Το κακό είναι ότι συνήθως η αντιμετώπιση δεν είναι εξατομικευμένη πάνω στο ιστορικό της εγκύου, αλλά πάνω στα πρωτόκολλα που έχει επιλέξει ο κάθε γιατρός.

Όσο για την εξωμήτριο, φαίνεται αμέσως στον υπέρηχο, πιο γρήγορα από το να περιμένεις 3 χοριακές.

Επίσης οι γιατροί σπανίως αφιερώνουν 5 λεπτά στο να εξηγήσουν στην έγκυο ποιά είναι η προβλεπόμενη πορεία των εξετάσεων και τι περιμένουν από κάθε μια, με αποτέλεσμα οι κοπέλες να ταλαιπωρούνται ψυχολογικά, κάτι που θα μπορούσε άνετα να αποφευχθεί με λίγο σεβασμό από το γιατρό.

Ο δικός μου με έβαλε να κάνω άμνιο και καλά γιατί είχα κλείσει τα 35 και ήταν απαραίτητο. Άλλοι γιατροί δεν το προτείνουν, ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Για μένα το σημαντικό είναι να κάνεις εξετάσεις, όταν τα αποτελέσματα είναι αξιοποιήσιμα. Πιστεύω ότι οι πολλαπλές χοριακές, από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει κάτι παρεμβατικό, δεν είναι απαραίτητες.

Φυσικά η κάθε μια ξέρει την ψυχολογία της και αν παίρνει βοήθεια από αυτό.

Θεωρώ πάντως ότι η σημερινή ιατρική πρακτική, ειδικά στην Ελλάδα, υπερβάλλει. Αντιμετωπίζει κάθε κύηση ως επαπειλούμενη ή δυνητικά προβληματική. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό είναι σωστό.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Eπείδή πλέον οι έγκυες κάνουν ΟΛΕΣ αυτές τις εξετάσεις έχουν πια μειωθεί τα σπαστικά παιδιά , τα παιδια με down κτλ...επίσης ένα εξωμήτριο που θα διαπιστωθεί αργά μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη σάλπιγγας. Ρώτα τις κοπέλες που έχασαν τη σάλπιγγα τους αν θα προτιμουσαν ο γιατρός τους να είχε υποπτευθει εγκαίρως ότι κάτι δεν παει καλά παρακολουθώντας την χοριακή...

Κατάλαβα ένα πράγμα παρακολουθώντας το φόρουμ. Όσες είχαν ανεπίπλεκτες εγκυμοσύνες θεωρούν τα πάντα περιττα και νομίζουν ότι όλες οι εγκυμοσύνες έχουν αισιο τέλος. Όσες είχαν επιπλοκές συχνά κατηγορούν τους γιατρους τους ότι πχ δεν ήταν σχολαστικοι και δεν τις υπέβαλλαν σε κάποιες εξετάσεις που πιθανώς θα εντόπιζαν εγκαίρως το πρόβλημα.

Και τέλος το πόσο πολύτιμη είναι μια κύηση και το τι κινδύνους έχει μια συγκεκριμένη εγκυμοσύνη το ξέρει μόνο η συγκεκριμένη έγκυος και ο γιατρός της. Και άρα με βλαση το ιστορικό της εγκύου σχεδιάζεται το πλάνο των εξετάσεων....

Νομιζω οτι δεν θα μπορουσα να ειχα δωσει καλυτερη απαντηση απο εκεινη της Αννας στο αμεσως πανω μηνυμα :D

Με λιγα λογια οχι, δεν εχουν υιοθετησει εξατομικευμενη προσεγγιση. Αν διαβασεις καλα αυτο που εγραψα, πιστευω οτι εννοειται οτι χοριακη πρεπει να κανει μια εγκυος σε ορισμενες περιπτωσεις, υποχρεωτικα. Εκεινοι ομως το εχουν κανει πρακτικη για ολες. Και οντως εμενα με τον υπερηχο ειδαμε αν ηταν εξωμητριο λιγες μερες αφοτου εμαθα οτι ημουν εγκυος.

Τελος μια ακομα παρατηρηση....ισως εκεινο που με ξενιζει ειναι οτι με λιγες εξαιρεσεις, πχ την καμπυλη σακχαρου, οι υπολοιπες ΔΕΝ ειναι για να εχεις μια ομαλη εγκυμοσυνη, ΔΕΝ ειναι γιατι υπαρχει καποια παρεμβαση για το εμβρυο, αλλα για να οδηγηθει η εγκυος σε εκτρωση......οταν λες «οτι ΧΑΡΗ σε αυτες τις εξετασεις, μειωθηκαν τα παιδια με συνδρομο down” αυτο δεν εννοουσες? Καποιες απο εμας (εμενα πχ) μας βρισκει αντιθετες. Και γι αυτο και δεν τις κανουμε.

Απο εκει και περα, η καθε μια αναλογα με το τι πιστευει πραττει το καλυτερο για εκεινη και για το παιδι της. Αν καποια θελει απο μονη της να κανει ολες αυτες τις εξετασεις, ΟΚ. Ομως συμπαρασυρουν και μανουλες που δεν θελουν με ενοχες λεγοντας τους οτι «πρεπει», και ταλαιπωρουνται.

Ξερω οτι σε πολλες θα φανει παραξενη η ερωτηση μου, αλλα εγω δεν εκανα καμια. Περα απο το "σπιτικο" τεστ εγκυμοσυνης που μετραει απλα αν εχεις αυξημενη χοριακη, δεν εκανα ποτε να δω ποσο ειναι η τιμή και νομιζω καλυτερα. Βλεπω τοσες κοπελες που σκανε επειδη δεν διπλασιαζεται (που απο οτι καταλαβα δεν ειναι απαραιτητα κατι κακο) και γενικα που αγχωνονται παρα πολυ με τις τιμες της χοριακης. Ποιο το νοημα? Γινεται καποια αξιοπιστη διαγνωση με τις τιμες της χοριακης? Γιατι πραγματικα νομιζω πως ειναι ενας τροπος για να σκανε απο την αγωνια τους οι μαμαδες που ειναι σε πολυ αρχικο σταδιο και ο ηπερηχος δεν βλεπει τιποτα ακομα. Διαφωτιστε με παρακαλω αν βοηθανε και καπου αλλου.

Την ίδια απορία έχω και εγώ.

2 εγκυμοσύνες, ποτέ δεν έκανα χοριακή, ούτε και με προέτρεψε ο γιατρός μου να κάνω.

Διαφημίσεις

Απο εκει και περα, η καθε μια αναλογα με το τι πιστευει πραττει το καλυτερο για εκεινη και για το παιδι της.

Κρατάω αυτή φράση που με αντιπροσωπεύει και δε βρίσκω κάποιο νόημα στη σκοπιμότητα αυτού του θέματος που ξεκίνησε με μια ερώτηση στυλ "κατηγορίας". Γιατί κάνετε τόσες χοριακές; Γιατί όπως είπες ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλύτερο και το θέμα λήγει εδώ. Αμάν πια σε κάθε τί πρέπει να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση. Γιατί κάνεις αυτές τις εξετάσεις, γιατί δεν τις κάνεις, γιατί θηλάζεις, γιατί δε θηλάζεις, πόσο καιρό θηλάζεις, καισαρική ή φυσιολογικός, νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό και η λίστα είναι αρκετά μεγάλη. Έχουμε σταματήσει να ανταλλάζουμε απόψεις εδώ και καιρό στα διαδικτυακά φόρουμ. Απλά βρήκαμε ακόμα ένα τρόπο να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση!

dxF6p2.png

Oxkbp2.png

Κρατάω αυτή φράση που με αντιπροσωπεύει και δε βρίσκω κάποιο νόημα στη σκοπιμότητα αυτού του θέματος που ξεκίνησε με μια ερώτηση στυλ "κατηγορίας". Γιατί κάνετε τόσες χοριακές; Γιατί όπως είπες ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλύτερο και το θέμα λήγει εδώ. Αμάν πια σε κάθε τί πρέπει να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση. Γιατί κάνεις αυτές τις εξετάσεις, γιατί δεν τις κάνεις, γιατί θηλάζεις, γιατί δε θηλάζεις, πόσο καιρό θηλάζεις, καισαρική ή φυσιολογικός, νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό και η λίστα είναι αρκετά μεγάλη. Έχουμε σταματήσει να ανταλλάζουμε απόψεις εδώ και καιρό στα διαδικτυακά φόρουμ. Απλά βρήκαμε ακόμα ένα τρόπο να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση!

Ποια αντιπαράθεση καλέ; Μια απορία εξέφρασε η θεματοθέτρια.

Και εγώ την ίδια απορία είχα και ο γιατρός μου ποτέ δεν μου είπε να κάνω χοριακή. Οπότε αναρωτιέμαι ποια είναι η χρησιμότητά της (πέρα από τη διαπίστωση της κύησης) και γιατί εμένα δεν μου είπε να κάνω.

Για ποιο λόγο πρέπει να έρθουμε σε αντιπαράθεση;:confused:

Ποια αντιπαράθεση καλέ; Μια απορία εξέφρασε η θεματοθέτρια.

Και εγώ την ίδια απορία είχα και ο γιατρός μου ποτέ δεν μου είπε να κάνω χοριακή. Οπότε αναρωτιέμαι ποια είναι η χρησιμότητά της (πέρα από τη διαπίστωση της κύησης) και γιατί εμένα δεν μου είπε να κάνω.

Για ποιο λόγο πρέπει να έρθουμε σε αντιπαράθεση;:confused:

Αντιπαράθεση εννοώ στον 'τρόπο' που έχουν απαντήσει κάποιες κοπέλες!!!!!

dxF6p2.png

Oxkbp2.png

Σε αντιπαραθεση ερχεται οποιος εχει ορεξη για κατι τετοιο. Δεν τεθηκε το θεμα επιθετικα ουτε συνεχισε ετσι, ομως μεσα απο αυτο το θεμα μπορει να ενημερωθει μια εγκυμονουσα α) σε ποιες περιπτωσεις μας εχουν πει γιατροι οτι ειναι απαραιτητη και β) αν ειναι για ολες τις εγκυμοσυνες απαραιτητη, ωστε τοτε, να παρει αποφαση αν θα κανει ολες αυτες τις εξετασεις ή οχι εφοσον κατι τετοιο την αγχωνει. Προφανως διαβαζοντας καποιες που δεν την εκαναν να μην νιωσουν ενοχες που δεν την εκαναν (αν προσεξες μερικες ειπαν «ωχ! Εγω γιατι δεν εκανα? Μηπως κατι δεν εκανα καλα?».

Διαφημίσεις

Τι μου θυμισατε τωρα :twisted:

Αν προσεξετε, υπαρχουν στο φορουμ θεματα με εγκυμονουσες σε πανικο, "η χοριακη μου ειναι χαμηλη-SOS" η "η χοριακη μου ειναι υψηλη-SOS"....:( ανταλλαζουν νουμερα περιμενουν τηλεφωνα.

Επειδη κατι τετοιο το περασα στην πρωτη μου εγκυμοσυνη, θα συμφωνησω με οσες λενε οτι δεν ειναι απαραιτητη αν δεν συντρεχει λογος και οτι μου ειχε προκαλεσει τρομερη αγωνια, τοση που περιμενα με τοσο αγχος το τηλεφωνο που το θυμαμαι και μου εχει ανεβει το αιμα στο κεφαλι :evil: στη δευτερη δεν εκανα επεμενε ο γιατρος του λεω υπαρχει καμμια υπονοια; Οχι μου ειπε. Λοιπον απορουσα μετα γιατι ειχα βαλει τον εαυτο μου σε τετοια αγωνια στην πρωτη αφου ολα τα ειδε στον υπερηχο την επομενη. Απλα ακουσαμε καρδουλα πιο μετα αλλα αγχος δεν ειχα μου ειχε πει στον υπερηχο ολα καλα. Η νυφη μου με εξωμητριο το ειδε αμεσα οταν ειχε παει στο γιατρο της δεν επαθε τιποτε. Δεν περιμενεις αν εχεις δει θετικο τεστ πας στο γιατρο σου για υπερηχο αμεσως αυτο ειναι ολο. Αφου θα πας ετσι κι αλλιως. Αυτα απο εμενα.

πρώτη χοριακή μετά από θετικό τεστ 182... δεύτερη 360...η τρίτη πήρε φόρα... στη δική μου περίπτωση με ένα χαμένο μωρό στην 26η εβδομάδα και με μια εγκυμοσύνη γεμάτη θέματα η χοριακές ναι οκ ήταν ψυχοφθόρες αλλά και απαραίτητες έστω βάση ψυχολογίας.. η σύλληψή μου ήταν καθυστερημένη και πραγματικά αν πήγαινα στο γιατρό σε λάθος μέρα και δεν βλέπαμε σάκο ή ακούγαμε καρδιά και έπρεπε να περιμένω άλλες 2,3,5 μέρες δε θα την έβγαζα καθαρή....

Όσο για το αν είναι κάποιες εξετάσεις απαραίτητες... το λέω με όλη μου την καρδιά μακάρι ποτέ καμία κοπέλα να μη ζήσει την απώλεια ποτέ ξανά, ανεξάρτητα με την ηλικία της κύησης... όμως κοπέλες που έχασαν παιδί και ειδικά κάποιες που έχασαν 2 κ 3 ξέρουν πολύ καλά ότι οι εξετάσεις τους έσωσαν τη ζωή και το μωρό...Σε μένα πχ η καμπύλη, σε άλλες ο έλεγχος θρομβοφιλίας κλπ... και ξέρουν επίσης ποιο είναι το συναίσθημα να έχουν χάσει παιδί και να τους λένε: "τυχαίο γεγονός, δεν αξίζει να το ψάξεις..." Δε χρειάζεται να γενικεύουμε και να είμαστε αφοριστικοί.... Υπάρχουν γιατροί που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, εξηγούν, ψάχνουν, νοιάζονται... Υπάρχουν και άλλοι που απλά ακολουθούν πρωτόκολλα... Ευτυχώς έχουμε και κρίση και δικαίωμα επιλογής!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

πρώτη χοριακή μετά από θετικό τεστ 182... δεύτερη 360...η τρίτη πήρε φόρα... στη δική μου περίπτωση με ένα χαμένο μωρό στην 26η εβδομάδα και με μια εγκυμοσύνη γεμάτη θέματα η χοριακές ναι οκ ήταν ψυχοφθόρες αλλά και απαραίτητες έστω βάση ψυχολογίας.. η σύλληψή μου ήταν καθυστερημένη και πραγματικά αν πήγαινα στο γιατρό σε λάθος μέρα και δεν βλέπαμε σάκο ή ακούγαμε καρδιά και έπρεπε να περιμένω άλλες 2,3,5 μέρες δε θα την έβγαζα καθαρή....

Όσο για το αν είναι κάποιες εξετάσεις απαραίτητες... το λέω με όλη μου την καρδιά μακάρι ποτέ καμία κοπέλα να μη ζήσει την απώλεια ποτέ ξανά, ανεξάρτητα με την ηλικία της κύησης... όμως κοπέλες που έχασαν παιδί και ειδικά κάποιες που έχασαν 2 κ 3 ξέρουν πολύ καλά ότι οι εξετάσεις τους έσωσαν τη ζωή και το μωρό...Σε μένα πχ η καμπύλη, σε άλλες ο έλεγχος θρομβοφιλίας κλπ... και ξέρουν επίσης ποιο είναι το συναίσθημα να έχουν χάσει παιδί και να τους λένε: "τυχαίο γεγονός, δεν αξίζει να το ψάξεις..." Δε χρειάζεται να γενικεύουμε και να είμαστε αφοριστικοί.... Υπάρχουν γιατροί που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, εξηγούν, ψάχνουν, νοιάζονται... Υπάρχουν και άλλοι που απλά ακολουθούν πρωτόκολλα... Ευτυχώς έχουμε και κρίση και δικαίωμα επιλογής!!

Δε διαβασα να λεει καμμια να μην κανουμε εξετασεις....να μη μας φορτωνουν με εξετασεις που δεν φαινεται στο ιστορικο μας οτι ειναι απαραιτητες ναι

οσο για τη χοριακη πως σωζει τη ζωη του μωρου;

Σε περιπτωσεις οπως η δικη σου καλα εκανες εννοειται. Ομως κοπελες που δεν εχουν καποιο ιστορικο γιατι να μπουν στο "τρυπακι" αν ειναι τοση η χοριακη η τοση; Εγω παντως το μετανιωσα. Τεσπα αν καποια ειναι πιο ησυχη να τις κανει, να τις κανει. Αν ειναι σαν εμενα, δεν ξερω. Καθομουν στο ιντερνετ να κοιταω νουμερα και ερευνες....

Δε διαβασα να λεει καμμια να μην κανουμε εξετασεις....να μη μας φορτωνουν με εξετασεις που δεν φαινεται στο ιστορικο μας οτι ειναι απαραιτητες ναι

οσο για τη χοριακη πως σωζει τη ζωη του μωρου;

Σε περιπτωσεις οπως η δικη σου καλα εκανες εννοειται. Ομως κοπελες που δεν εχουν καποιο ιστορικο γιατι να μπουν στο "τρυπακι" αν ειναι τοση η χοριακη η τοση; Εγω παντως το μετανιωσα. Τεσπα αν καποια ειναι πιο ησυχη να τις κανει, να τις κανει. Αν ειναι σαν εμενα, δεν ξερω. Καθομουν στο ιντερνετ να κοιταω νουμερα και ερευνες....

υπάρχουν πολλές κοπέλες που θεωρούν υπερβολικές κάποιες εξετάσεις και το εξέφρασαν πιο κάτω... δικαίωμά τους και κρίση τους δεν θα κρίνω τις επιλογές κανενός... απλά αντίστοιχα υπάρχει και άλλη άποψη.... πουθενά δεν ανέφερα ότι η χοριακή σώζει ένα παιδί... αναφέρθηκα γενικά στις εξετάσεις...

και όσο για το αν μας φορτώνουν οι γιατροί πάντα έχουμε το δικαίωμα της επιλογής τίποτε δε γίνεται με το ζόρι τουλάχιστον στο επίπεδο των εξετάσεων..και μένα ο γιατρός μου μου σύστησε αμνιοπαρακέντηση ακι μου εξήγησε και τους λόγους αλλά εγώ δεν την έκανα.. Δεν με πίεσε δεν μου το επέβαλλε...

AXrRp3.pngFYZzp3.png

υπάρχουν πολλές κοπέλες που θεωρούν υπερβολικές κάποιες εξετάσεις και το εξέφρασαν πιο κάτω... δικαίωμά τους και κρίση τους δεν θα κρίνω τις επιλογές κανενός... απλά αντίστοιχα υπάρχει και άλλη άποψη.... πουθενά δεν ανέφερα ότι η χοριακή σώζει ένα παιδί... αναφέρθηκα γενικά στις εξετάσεις...

Ναι αλλα η συζητηση ειναι για τη χοριακη. Τελος παντων.

Για το γενικο που λες ειναι για μενα κατανοητο γιατι καποιες θελουν να κανουν εξετασεις συνεχεια και αλλες οχι και απορω γιατι παρεξηγειστε. Αλλες ειναι πιο ησυχες με το να κανουν εξετασεις και να επιβεβαιωνουν συνεχως οτι ολα πανε καλα και αλλες καθε φορα που κανουν μπαινουν σε μια διαδικασια (λες;) και αγχωνονται χωρις λογο. Ειναι και η ταλαιπωρια και τα χρηματα στη μεση. Επισης για γυναικες οπως εγω μερικες εξετασεις ειναι εντελως περιτες γιατι δεν θα εκανα εκτρωση για θρησκευτικους λογους...

Ναι αλλα η συζητηση ειναι για τη χοριακη. Τελος παντων.

Για το γενικο που λες ειναι για μενα κατανοητο γιατι καποιες θελουν να κανουν εξετασεις συνεχεια και αλλες οχι και απορω γιατι παρεξηγειστε. Αλλες ειναι πιο ησυχες με το να κανουν εξετασεις και να επιβεβαιωνουν συνεχως οτι ολα πανε καλα και αλλες καθε φορα που κανουν μπαινουν σε μια διαδικασια (λες;) και αγχωνονται χωρις λογο. Ειναι και η ταλαιπωρια και τα χρηματα στη μεση. Επισης για γυναικες οπως εγω μερικες εξετασεις ειναι εντελως περιτες γιατι δεν θα εκανα εκτρωση για θρησκευτικους λογους...

Αν ερμήνευσες την απάντησ΄ξη μου ως παρεξήγηση την παρερμήνευσες.. δεν έχω λόγο να παρεξηγηθώ επειδή κάποιος επιλέγει κάτι διαφορετικό από μένα.. Κάθε άνθρωπος πράττει το καλύτερο για τον εαυτό του και την υγεία του και μακάρι να βρίσκει και τις προδιαγραφές να το κάνει... και να η συζήτηση είναι για τη χοριακή αλλά πιο κάτω κάποιες κοπέλες αναφέρθηκαν και σε άλλες εξετάσεις... μοιράζομαι απλά την εμπειρία μου και τίποτε άλλο...

AXrRp3.pngFYZzp3.png

moody μου, αν κατάλαβα καλά είσαι έγκυος τώρα. Με το καλό να κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου. Σου εύχομαι καμμία εξέταση να μη σε αγχώσει και η υπόλοιπη εγκυμοσύνη να περάσει σα νερό.

Προφανώς αυτή η συζήτηση είναι τελείως διαφορετική για όσες από εμάς η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ανάμνηση (όπου έχουμε "τακτοποιήσει" τις αναμνήσεις και τις κρίσεις μας για όλο αυτό), και τελείως άλλο πράγμα για εσάς που είστε μέσα αυτή τη στιγμή και πολύ πιο ευάλωτες.

Σου εύχομαι και πάλι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη χωρίς φόβο.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

moody μου, αν κατάλαβα καλά είσαι έγκυος τώρα. Με το καλό να κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου. Σου εύχομαι καμμία εξέταση να μη σε αγχώσει και η υπόλοιπη εγκυμοσύνη να περάσει σα νερό.

Προφανώς αυτή η συζήτηση είναι τελείως διαφορετική για όσες από εμάς η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ανάμνηση (όπου έχουμε "τακτοποιήσει" τις αναμνήσεις και τις κρίσεις μας για όλο αυτό), και τελείως άλλο πράγμα για εσάς που είστε μέσα αυτή τη στιγμή και πολύ πιο ευάλωτες.

Σου εύχομαι και πάλι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη χωρίς φόβο.

σ ευχαριστώ πολύ εύχομαι και σε σένα κάθε καλό... πιο ευάλωτη δεν ξέρω αν είμαι λόγω εγκυμοσύνης ή λόγω ιστορικού...

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Μετα απο τις κοπελες που οι γιατροι τις κοροιδεψαν κ τις εκαναν καισαρικη, μετα απο την μητερα που με υπουλο τροπο εδωσαν στο παιδι της ξενο γαλα, ειμαστε κ εμεις τα νεα "θυματα" των γιατρων που αναγκαστηκαμε να κανουμε χοριακες :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

...ισως εκεινο που με ξενιζει ειναι οτι με λιγες εξαιρεσεις, πχ την καμπυλη σακχαρου, οι υπολοιπες ΔΕΝ ειναι για να εχεις μια ομαλη εγκυμοσυνη, ΔΕΝ ειναι γιατι υπαρχει καποια παρεμβαση για το εμβρυο, αλλα για να οδηγηθει η εγκυος σε εκτρωση.... Καποιες απο εμας (εμενα πχ) μας βρισκει αντιθετες. Και γι αυτο και δεν τις κανουμε.

Δεν ειναι λιγο σκληρο αυτό που λες?

"Για να" οδηγηθει σε εκτρωση, δηλωνει σκοπό.Οι εξετασεις αυτες γινονται για να οδηγηθει η εγκυος σε εκτρωση?

Μπορεί καποιος να κανει την αμνιο "για να" αρχισει να προετοιμαζεται υλικά και ψυχολογικά για το παιδί που περιμένει.

Αλλωστε, όπως ειπες, δεν ειναι και υποχρεωτικό,όποιος ειναι αντιθετος δεν τις κανει.

...δε βρίσκω κάποιο νόημα στη σκοπιμότητα αυτού του θέματος που ξεκίνησε με μια ερώτηση στυλ "κατηγορίας". Γιατί κάνετε τόσες χοριακές;

Δεν τεθηκε σε στυλ κατηγορίας, η ερωτηση ηταν γιατι κανετε χοριακες (χωρίς το "τοσες") και το β' πληθυντικό προσωπο ειναι λογικό, γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ απευθυνεται στις κοπέλες που κανουν/εκαναν χοριακές κι οχι σε οοοοοοοοοοολες τις κοπέλες που διαβασαν το ποστ και μπηκαν να πουν αν η χορακή ειναι του θεού ή του διαβόλου.

Μια εξεταση αιματος ειναι παντως, μην τρελαινεστε...Πού κολλησε τωρα η άμνιο -που μπαίνει η βελονα μεσα στο σακο- ποιός να ξερει αραγε?

Μήπως θελετε να πούμε και γιατι καποιες, μαζι με τη χοριακή, κανουν και εξεταση προγεστερόνης, ώστε αν χρειαστεί να παρουν συμπλήρωμα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...