Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατι κανετε χοριακες?

Recommended Posts

Ξερω οτι σε πολλες θα φανει παραξενη η ερωτηση μου, αλλα εγω δεν εκανα καμια. Περα απο το "σπιτικο" τεστ εγκυμοσυνης που μετραει απλα αν εχεις αυξημενη χοριακη, δεν εκανα ποτε να δω ποσο ειναι η τιμή και νομιζω καλυτερα. Βλεπω τοσες κοπελες που σκανε επειδη δεν διπλασιαζεται (που απο οτι καταλαβα δεν ειναι απαραιτητα κατι κακο) και γενικα που αγχωνονται παρα πολυ με τις τιμες της χοριακης. Ποιο το νοημα? Γινεται καποια αξιοπιστη διαγνωση με τις τιμες της χοριακης? Γιατι πραγματικα νομιζω πως ειναι ενας τροπος για να σκανε απο την αγωνια τους οι μαμαδες που ειναι σε πολυ αρχικο σταδιο και ο ηπερηχος δεν βλεπει τιποτα ακομα. Διαφωτιστε με παρακαλω αν βοηθανε και καπου αλλου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η εξεταση της χοριακης στο αιμα ειναι πιο αξιοπιστη απο τα τεστ του φαρμακειου σε πρωτη φαση για την διαπιστωση της κυησης.

Επειτα η επαναληψη της χοριακης δειχνει μια πρωτη εικονα της καλης εκβασης της εγκυμοσυνης.

Και συνηθως το ζητουν απο τις εγκυες οι γιατροι τους!!!!

Εγω παλι στην δικη μου εγκυμοσυνη, ειχα κανει μονο τεστ πρεντικτορ (το 2ο ειχε δειξει θετικο) και η τοτε γυναικολογος μου δεν μου ειχε ζητησει να κανω χοριακη, δεν την ηξερα κιολας οποτε δεν εκανα!!!!!!!!!!! Και ευτυχως ολα κυλησαν τελεια και εχω το κοριτσι μου!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Αναρωτιόμουν κι εγώ για το ίδιο θέμα.

Αυτές οι επαναλαμβανόμενες χοριακές τι είδους νέα μόδα είναι?

Βλέπω εδώ στο φόρουμ κοπέλες να ταλαιπωρούνται και να αγωνιούν κάθε μέρα τι κάνει η χοριακή και πόσο θα ανέβει. Ξέρω ότι το ζητάνε πλέον οι γιατροί, αλλά δεν καταλαβαίνω τι προσφέρει αυτή η γνώση.

Κάνουν κάτι παρεμβατικό αν δεν ανέβει αρκετά?

Αν όχι, γιατί δεν αφήνουν τις κοπέλες ήσυχες να χαρούν το συγκλονιστικό γεγονός που ζουν κι αν, ο μοι γένοιτο, κάτι πάει στραβά, η φύση θα ειδοποιήσει.

Εγώ είχα κάνει ένα clearblue, και την άλλη μέρα που ήταν καθημερινή έκανα από μόνη μου χοριακή για να το σιγουρέψω. Όταν επικοινώνησα με το γιατρό μου είπε να περιμένω κάποιο αριθμό ημερών και να πάω για υπέρηχο.

Έτσι απλώς χαιρόμασταν!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

πρεπει να γινεται η χοριακη και κυριως σε κοπελες που κανουν προσπαθειες εξωσωματικης....εμενα στην 2η εγκυμοσυνη μου το τεστ εδειξε θετικο, εκανα την πρωτη χοριακη με ενα καλο νουμερο και στην δευτερη χοριακη δεν ειχε διπλασιαστει εκει ηταν περιπτωση βιοχημικης εγκυμοσυνης (το εχουμε αναφερει σε αλλα ποστ) οπου και διεκοπει....συμφωνω πολυ με τα κοριτσια που λενε οτι με την χοριακη βλεπουμε και την εξελιξη της εγκυμοσυνης κυριως τον πρωτο μηνα....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

η χοριακη στο πρωτο σταδιο της εγκυμοσυνης δειχνει εαν η εγκυμοσυνη εχει την εξελιξη που πρεπει ! εαν ενα εμβρυο παλλινδρομει ο γιατρος το καταλαβαινει αρχικα απο την χοριακη ! επισης η χοριακη δειχνει σημαντικα στοιχεια εαν υπαρχει εξωμητριος κυηση οπου ειναι πολυ επικυνδυνο !! και επισης δειχνει και εαν εχει υπαρξει βιοχημεικη κυηση !! συνεπως ανχοτικη ξεανχωτικη ειναι μια εξεταση που για μενα πρε να γινεται !! βεβαια μπορει να το αποτελεσμα να ειναι λαθος, ομως αυτο συμβαινει εξαιρετικα σπανια !

O διπλασιασμός της χοριακής επιβεβαιώνει την ομαλή έκβαση της αρχικής εγκυμοσύνης. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν έγκυες που χρειάστηκε να κάνουν πολλές προσπάθειες για να καταφερουν την εγκυμοσύνη. Ή έγκυες που είχαν ήδη στο παρελθόν παλίνδρομες κτλ. Δεν είναι μόδα...είναι η δυνατότητα που έχει ο γιατρός να παρακολουθησει στενότερα τη κυηση και να προιδεάσει την έγκυο για μια πιθανή κακή έκβαση. Εγω μόνη μου επαναλάμβανα τις χοριακές μέχρι να ακούσουμε καρδούλα. Ετσι ήμουν πιο ήρεμη. Και φυσικά τα υπερηχογραφικά ευρήματα επιβεβαίωναν την καλή έκβαση της κύησης. Δεν είναι υποχρεωτικό να επαναλαμβάνει τις χοριακές αλλά νομίζω ότι ο κάθε γιατρός είναι αρκετά έμπειρος για να καταλάβει πως πρέπει να παρακολουθησει μια εγκυο και πως θα τη βοηθησει να παραμείνει ψύχραιμη. Προσωπικά η μέτρηση της χοριακής με βοηθησε πολύ να ξεπερασω το μεγάλο μου άγχος στην αρχή της εγκυμοσύνης.

η χοριακη στο πρωτο σταδιο της εγκυμοσυνης δειχνει εαν η εγκυμοσυνη εχει την εξελιξη που πρεπει ! εαν ενα εμβρυο παλλινδρομει ο γιατρος το καταλαβαινει αρχικα απο την χοριακη ! επισης η χοριακη δειχνει σημαντικα στοιχεια εαν υπαρχει εξωμητριος κυηση οπου ειναι πολυ επικυνδυνο !! και επισης δειχνει και εαν εχει υπαρξει βιοχημεικη κυηση !! συνεπως ανχοτικη ξεανχωτικη ειναι μια εξεταση που για μενα πρε να γινεται !! βεβαια μπορει να το αποτελεσμα να ειναι λαθος, ομως αυτο συμβαινει εξαιρετικα σπανια !

Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι σημαντική εξέταση διότι ο γιατρός μπορεί εγκαίρως να διακρίνει μια εξωμήτριο κύηση που ακόμη δεν έχει δώσει συμπτώματα όπως πχ πόνο. Αν η χοριακή δεν ανεβαίνει κανονικά ο γιατρός υποπτευεται και εξωμήτρια κύηση και είναι σε εγρήγορση.

Η χοριακή δείχνει απλώς ένα πιο σίγουρο αποτέλεσμα!Ενω τα τεστ ενδέχεται να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα και να υπάρχει εγκυμοσύνη.

Εγω ας πούμε είχα κάνει απευθείας χοριακή για να είμαι σίγουρη!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

η εξωμήτριος δεν επιβεβαιώνεται ή όχι με τον υπέρηχο;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Το εξωμητριο νομιζω φαινεται πολυ νωρις στον υπερηχο, εγω πηγα με ελαχιστες ημερες καθυστερηση (κατω απο εβδομαδα) και ο γιατρος ειδε τον υπερηχο και μου ειπε πως ειναι ενδομητρια η κύηση.

Επίσης δεν μιλάω μια μια χοριακη στην αρχη αλλα για τις επαναλαμβανομενες... Εχω διαβασει πως δεν ειναι απαραιτητο να διπλασιαζεται η χοριακη για να ειναι καλα το εμβρυο, αρα δεν νομιζετε πως καποιες μαμαδες σκανε απο την αγωνια τους χωρις λογο (πραγμα που ισως επηρεαζει αρνητικα το παιδακι)?

Εκτος κι αν δεν ισχυει αυτο και οταν δεν διπλασιαζεται παντα κατι κακο ειναι να γινει...

νομιζω πως επιβαινεονεται ! απλα μεχρι να σε δει ο γιατρος και να κλεισετε ραντεβου εχει μια πρωτη εικονα !

Το εξωμητριο νομιζω φαινεται πολυ νωρις στον υπερηχο, εγω πηγα με ελαχιστες ημερες καθυστερηση (κατω απο εβδομαδα) και ο γιατρος ειδε τον υπερηχο και μου ειπε πως ειναι ενδομητρια η κύηση.

Επίσης δεν μιλάω μια μια χοριακη στην αρχη αλλα για τις επαναλαμβανομενες... Εχω διαβασει πως δεν ειναι απαραιτητο να διπλασιαζεται η χοριακη για να ειναι καλα το εμβρυο, αρα δεν νομιζετε πως καποιες μαμαδες σκανε απο την αγωνια τους χωρις λογο (πραγμα που ισως επηρεαζει αρνητικα το παιδακι)?

Εκτος κι αν δεν ισχυει αυτο και οταν δεν διπλασιαζεται παντα κατι κακο ειναι να γινει...

κοιτα , η χοριακη εφοσον η εκβαση της εγκυμοσυνης ειναι καλη , θα πρεπει να διπλασιαζεται παντα ! τωρα υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα αυτο να μην συμβει σε ενα ατομο και ολα να κοιλανε καλα ! ομως ειναι πολυ σπανιο ! και να σου πω απο την εμπειρια μου , επειδη ειμαι πολυ ανχοδης γενικα , εμενα η χοριακη ηταν που με ξεανχωνε μεχρι να ακουσουμε την καρδουλα οπως ειπε και μια αλλη κοπελα ! δεν νομιζω να ειναι τοσο ανχος πια.. εσυ θες να πεις οτι αν δεν ηταν η χοριακη δεν θα ειχες ανχος για τον υπερυχο που θα ερχοτανε? ε, το ιδιο ειναι και αυτο ! ετσι το αντιλαμβανομαι εγω δηλαδη ! :);)

Ξερω οτι σε πολλες θα φανει παραξενη η ερωτηση μου, αλλα εγω δεν εκανα καμια. Περα απο το "σπιτικο" τεστ εγκυμοσυνης που μετραει απλα αν εχεις αυξημενη χοριακη, δεν εκανα ποτε να δω ποσο ειναι η τιμή και νομιζω καλυτερα. Βλεπω τοσες κοπελες που σκανε επειδη δεν διπλασιαζεται (που απο οτι καταλαβα δεν ειναι απαραιτητα κατι κακο) και γενικα που αγχωνονται παρα πολυ με τις τιμες της χοριακης. Ποιο το νοημα? Γινεται καποια αξιοπιστη διαγνωση με τις τιμες της χοριακης? Γιατι πραγματικα νομιζω πως ειναι ενας τροπος για να σκανε απο την αγωνια τους οι μαμαδες που ειναι σε πολυ αρχικο σταδιο και ο ηπερηχος δεν βλεπει τιποτα ακομα. Διαφωτιστε με παρακαλω αν βοηθανε και καπου αλλου.

Γειά σου chrisitnelle,

έγω είχα και συνεχίζω να έχω την αντίστροφη απορία. Γιατί τα κορίτσια να πετάνε λεφτά στα τέστ, ένω η χοριακή στοιχίζει 3 φορές λιγότερο και είναι 100% αξιόπιστη (κάτι που δεν ισχύει για τα τέστ - πάμπολλα τα παραδείγματα). Μετρά την ορμόνη της εγκυμοσύνης στο αίμα (Β χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG)) ενώ το τέστ τη μετράει στα ούρα.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη έκανα μια χοριακή με 7 ευρώ και την επανέλαβα σε 3 μέρες, σε αυτή την εγκυμοσύνη έκανα 3 χοριακές. Η τιμή νομίζω ήταν 8 ευρώ, σε δημόσιο νοσοκομείο. Όταν δε πήγαινα στο ΙΚΑ να μου τη γράψουν τότε ήταν εντελώς ήταν δωρεάν.. Εξ'ου και το'χω απορία. Εντάξει η μόνη διαφορά είναι οτι το μέν το κάνεις σπίτι σου, στο άλλο πρέπει να πας πρωί πρωί αφάγωτη στο νοσοκομείο. Αλλά αφού δεν είναι αξιόπιστα τι να το κάνω?

Φιλικά

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Για οσο καιρο , υπερηχογραφικα, δεν μπορεις να χεις σαφη εικονα της εκβασης της εγκυμοσυνης , νομιζω πως η χωριακη ειναι μονοδρομος.

αργοτερα , σαφως οι υπερηχοι εχουν τον πρωτο λογο.

Διαφημίσεις

Σχετικα με τα τεστ του φαρμακειου, συμφωνω απολυτα πως ειναι πανακριβα χωρις λογο. Εγω ειχα παρει απο το εξωτερικο ενα σετ με 20 τεστ (μονο το strip, χωρις εντυπωσιακη πλαστικη θηκη) και ειχαν ολα μαζι με τα μεταφορικα καπου 2 ευρω! Κρατανε χρονια κιολας, τα ειχα παρει πριν καιρο για να εχω σε περιπτωση καθυστερησης. Απο την πρωτη μερα μου εβγαλαν θετικο αποτελεσμα και μιας και ειναι τοσο φτηνα, εκανα κι αλλα για επιβεβαιωση!

Τα συγκεκριμενα τα θεωρω αξιοπιστα, μπορει να μην εντυπωσιαζουν στην οψη, αλλα οσα εχω κανει εχουν βγει σωστα και τα συστηνω απο το να παιρνει καποια αδεια απο την δουλεια και να τρεχει στο νοσοκομειο νηστικη για να πληρωσει για μια αιμοληψια οσο κανουν...70 τεστ που μπορει να κανει στο σπιτι οσες φορες θελει χωρις τρυπηματα. Σιγουρα ειναι πιο επισημο το αποτελεσμα του νοσοκομειου, για αυτο αν τυχει να βγει αρνητικο το σπιτικο (με σωστη χρηση) και καποια νομιζει πως ειναι εγκυος, το δεχομαι, ας κανει μια χοριακη σε νοσοκομειο.

Και παλι ομως βρε κοριτσια, αφου απο 4 εβδομαδες φαινεται η κουκκιδιτσα, γιατι να μην παει αμεσως στον γιατρο? Δεν λεω πως κακως γινονται επαναλαμβανομενες χοριακες, αλλα οτι ισως δεν ειναι αναγκη να γινεται τοσος ντορος για την τιμη τους.

Όπως σου το εξηγησαν τα κοριτσια.

Ειναι γενικά ασυγκριτα πιο αξιοπιστη από τα σπιτικά τεστ και μεγαλος συμμαχος για οσες από εμας δεν ευλογηθηκαμε με μια ευκολη συλληψη. [Βεβαια αν καποιος εχει τη νοοτροπία που εχει το δημοσιο συστημα υγείας σε καποιες ευρωπαικές χωρες - το εχω διαβασει σε αλλα θεματα - ότι πριν τη 12η εβδομαδα δεν σου κλεινουν ραντεβού να σε δουν γιατι αν ειναι να παλλινδρομησει ή να αποβληθεί μεχρι τοτε, να μη κανουν αδικο κοπο ... ε, τοτε δεν χρειάζεται καμία χοριακή:confused:).

Κριστινέλ, δεν χρειάζεται να εισαι νηστική για τη χοριακή!

Όταν έμεινα έγκυος στον γιό μου ήταν καλοκαίρι και η καθυστέρηση μου εμφανίστηκε όταν ήμουν διακοπές. Όταν πλέον γυρίσαμε ήμουν 8 εβδομάδων και σίγουρη ότι ήμουν έγκυος γιατί δεν είχα καθυστέρηση ποτέ ξανά στη ζωή μου. Την ημέρα που είχα το πρώτο ραντεβού με το γιατρό μου έκανα ένα τεστ φαρμακείου πιό πολύ από περιέργεια, τότε δεν είχα ιδέα από χοριακές κλπ.

Τώρα που έμεινα πάλι έγκυος περίμενα 4-5 μέρες μετά την καθυστέρηση και έκανα χοριακή η οποία βγήκε πολύ ανεβασμένη. Μετά απλά πήγα στον γιατρό (ήμουν σχεδόν 6 εβδομάδων) που δεν μου ζήτησε να ξανακάνω. Το μωρό ίσα που αχνοφαινόταν στον υπέρηχο.

Νομίζω πως υπάρχουν περιπτώσεις που οι επαναλαμβανόμενες χοριακές είναι ίσως πιό απαραίτητες (αν υπάρχει ιστορικό, ή αν είναι αρκετά χαμηλή), τώρα για το άγχος της μανούλας αυτό υπάρχει έτσι κι αλλιώς νομίζω σε κάθε εγκυμοσύνη ακόμα και όταν όλα πάνε ρολόι -και δεν φεύγει ποτέ :rolleyes:.

S02fp3.png

LnVyp3.png

εγω εκανα 3 χοριακες... ακομη και την πρωτη την εκανα μετα απο 2 θετικα τεστ κ αφου ειχε ηδη διαπιστωθει η κυηση στον υπερηχο, καθως και οτι ηταν ενδομητρια κ οχι εξωμητρια κυση.

οσες κοπελες λετε οτι ξεαγχωνοσασταν, προφανως θα ειχατε τελεια αυξηση χοριακης... γιατι εγω δεν ειχα κ κοντεψα να παθω ζημια απο το αγχος και τη στεναχωρια.....

Απο τη στιγμη που ο γιατρος βλεπει αν εχεις συσπασεις, αν η μητρα ειναι "κουρασμενη" κλπ, δεν ξερω αν η χοριακη εξυπηρετει οντως καποιο σκοπο... υποθετω πως ετσι θα ναι.... αν ομως δεν εχεις τα ιδανικα αποτελεσματα, δεν ξερω τελικα αν ειναι θεμα χαμηλης αυξησης (δε μιλαμε για μηδαμινη, απλως για μη διπλασιασμο) η στεναχωριας κ αγχους το οτι κατι παει στραβα.....

βρε κοριτσια εγω για τη χοριακη πληρωσα 30Ε κ ακομα τα κλαιω ! Πως εσας σας κοστισε τοσο λιγο;Επισης την κανεις οποια ωρα της ημερας χωρις να εισαι νηστικη! Α! και τωρα κυκλοφορει στα φαρμακεια ενα τεστ εγκυμοσυνης με 9 Ε

γιατι την πληρωσες? δεν στην εγραψε ο γιατρος? αλλα και παλι, γυρω στα 15 ευρω κοστιζει χωρις να τη γραψεις.... χρειαζεται ερευνα αγορας τελικα , παιζουν μεγαλες αποκλεισεις στα μικροβιολογικα...

Δεν πηγα στον γιατρο ..Ειχα καθυστερηση κ θεωρησα οτι αντι να παρω τεστ να κανω μια χοριακη να ειμαι σιγουρη για το αποτελεσμα κ μετα να παω στον γιατρο μου ( ειναι μακρια απο εκει που μενω κ βαριομουν να τρεχω μεχρι εκει χωρις να ειμαι εγκυος)! Επισης σκεφτηκα οτι για να παω κ να μου τη γραψει θα δωσω 50Ε επισκεψη αρα ας την κανω μονη μου. Αλλα εχεις δικιο οτι θελει ερευνα αγορας..την πληρωσα 30Ε κ οχι τιποτα αλλο βγηκε θετικη κ λεω οκ δεν με πειραζουν τα λεφτα που εδωσα!! μετα ομως παλλινδρομησε..:(:(

Αν όχι, γιατί δεν αφήνουν τις κοπέλες ήσυχες να χαρούν το συγκλονιστικό γεγονός που ζουν κι αν, ο μοι γένοιτο, κάτι πάει στραβά, η φύση θα ειδοποιήσει.

Να σου πω, εγώ που δεν είχα κάνει ούτε μία χοριακή, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ήσυχη. Αντιθέτως πέρασα τους πρώτους 3 μήνες μες την αγωνία. Πιστεύω ότι ως ένα βαθμό οι χοριακές καθησυχάζουν. Εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να μπορούσα να ελέγξω ότι η κύηση πάει καλά με μια απλή εξέταση αίματος - όπως και θα ήθελα, αν υπήρχε περίπτωση παλλινδρόμησης να είμαι προετοιμασμένη ψυχολογικά για αυτό το ενδεχόμενο και όχι να το μάθω κατόπιν εορτής.

Από εκεί και πέρα, αν είσαι αγχώδης τύπος, θα αγχωθείς και με τις λίγες χοριακές και με τις πολλές, και με τους υπέρηχους και με όλες τις εξετάσεις.

Καταρχας όπως είπαν και άλλες πριν από μένα η χοριακή δειχνει πιο σιγουρα εαν είσαι εγγυος οπότε ο γιατρος μου, μου ζητησε μια, αρχικα, για αυτο το λόγο. Και έπειτα επειδη έχω τρομερά ασταθη κύκλο δεν μπορουσαμε να υπολογισουμε πότε έγινε η συλληψη και δεν ακουγε καρδουλα ενώ ημουνα 10 εβδομάδων "υποτιθεται"... και έτσι μου ζητησε και έκανα κάποιες χοριακες για να δουμε ότι όλα πάνε καλά... Όταν προχώρησε λίγο η εγκυμοσυνη υπολογισε και τελικα τότε που νομιζαμε ότι είμαι 10 εβδομάδων ήμουνα μόνο 5!!!

Καταλαβαινεται ότι τη στιγμη που δεν ακουγαμε καρδούλα είχα ήδη πολύ αγχος και η εξεταση της χοριακή που αυξανοταν με ανακουφισε, δε με αγχωσε... Βεβαιως εαν δεν είχα αυτο το θέμα θα είχα κάνει μόνο μια στην αρχη για να επιβεβαιώσουμε την κύηση και καμια άλλη...

Εγώ πάλι τις έχω φοβηθεί γιατί όλο άσχημα νέα παίρνω. Καλύτερα να μην ήξερα και να πήγαινα στο γιατρό λίγο αργότερα, να άκουγα καρδούλα και να βλέπαμε από κει. Αυτό το πήγαινε-ξαναπήγαινε, μέτρα, διπλασιάστηκε; όχι; περίπου; ήταν το πιο ψυχοφθόρο κομμάτι! Εκείνες οι ώρες που περιμένεις για να πάρεις τηλέφωνο το διαγνωστικό να ακούσεις τον αριθμό..πω..δεν αξίζει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Καλύτερα, οι εγγυούλες να κάνουνε ΛΙΓΗ υπομονή, και αν έχουνε ενα θετικό τεστάκι να το πούνε στο γιατρό τηλεφωνικά. Συνήθως και οι γιατροί -αν δεν υπάρχει πρόβλημα συγκεκριμένο όπως πχ θρομβοφιλία για να δώσουνε αγωγή αμέσως- κλείνουνε ραντεβού μετά την 6η εβδομάδα για να δούνε κάτι!

tt1c5897.aspx

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...