Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χάσιμο κιλών εγκυμοσύνης

mkcm

Recommended Posts

κοριτσια ο αντρας μου προχτες αποφασισε να κοψει το τσιγαρο;)εγω παλι οχι;) εννοειτε οτι ηδη του εχει ανοιξει τρελα η ορεξη με αποτελεσμα να σαβουριαζει οτι βρει μπροστα του.ανεκαθεν ομως ηταν λιγο παχουλος αλλα μονο κοιλια....του λεω κοιτα μην ξεφυγεις....χτες εψαξε στο ιντερνετ και βρηκε ενα αρθρο με θεμα το λιναροσπορο που λεει οτι σου κοβει την ορεξη...αυτη την στιγμη που μιλαμε πηγε στο κεντρο της αθηνας για να αγορασει:shock::shock::shock: οταν θα ερθει θα δουμε πως θα το χρησιμοποιησει μηπως του ειπανε και εκει κατι και αν ειναι θα ενημερωσω.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 158
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• xena

xena 32 δημοσιεύσεις

• mkcm

mkcm 30 δημοσιεύσεις

• tsarli

tsarli 21 δημοσιεύσεις

• goody

goody 10 δημοσιεύσεις

χτες εψαξε στο ιντερνετ και βρηκε ενα αρθρο με θεμα το λιναροσπορο που λεει οτι σου κοβει την ορεξη...αυτη την στιγμη που μιλαμε πηγε στο κεντρο της αθηνας για να αγορασει:shock::shock::shock: οταν θα ερθει θα δουμε πως θα το χρησιμοποιησει μηπως του ειπανε και εκει κατι και αν ειναι θα ενημερωσω.....

αχ βρε lelaki... δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά κι εγώ τρώω πολύ και μάλιστα τρώω πολύ λιναρόσπορο κι όλας στις σαλάτες μου!!!!!!

Η λύση παιδιά παραμένει η γυμναστική και ράψιμο στα γλυκά και τα λιπαρά. Οσο για το τσιμπολόγημα; πολλά πολλά σνακ λαχανικών/φρούτων.

ωχχχχ αντε να του το πω τωρα αυτο!!παντως η συνταγη εχει ως εξης!ενα μηλο με την φλουδα του, μια μπανανα, μια κουταλια λιναροσπορο(σε σκονη κοπανιστο δηλαδη)και μια κουταλια ηλιοσπορο!τα βαζεις ολα στο μπλεντερ μαζι με νερο γιατι λεει οτι αν δεν πινεις νερο ο λιναροσπορος ειναι αχρηστος.και ολα αυτα τα τρως πρωινο!υποτιθετε οτι σου κοβει την ορεξη!εννοειτε xena μου οτι σε ολες τις φορμουλες που εχουμε ακουσει για διαιτες παντα κανουμε ραψιμο οπως πολυ καλα ειπες σε γλυκα και σε junk food γιατι αλλιως δεν γινετε. θα σας πω παντως και εγω αποτελεσματα αν πετυχει με τον αντρα μου!

Λοιπόν, παρόλο που άνοιξα εγώ το θέμα το παράτησα.... και το γιατί: ο νοών νοείτω.... :oops:

Ωστόσο, επανέρχομαι δριμύτερη και έχω να καταθέσω ότι βρίσκομαι επιτυχώς στην τρίτη μέρα διατροφής. Νιώθω καλύτερα, βέβαια υπάρχει στο υποσυνείδητό μου η ανυπομονησία - θέλω να τα χάσω όλα εδώ και τώρα - αλλά ειλικρινά.... χθες το βράδυ την ώρα που με έπαιρνε ο ύπνος μηδίασα, γιατί ένιωσα τόοοοοοοοοσο περίφανη για τον εαυτό μου που δεν πλησίασα το ντουλάπι με τα junk (το οποίο φρόντισε επιμελώς να γεμίσει ο σύσυξ χθες με πατατάκια, σοκολάτες κ.ο.κ., ενώ το έστειλα στο σούπερ μοναχά για λίγο τυράκι που μας έλειπε).

Τέλος πάντων, θα φροντίσω να είμαι συνεπείς στο εξής:

1. με το χάσιμο των κιλών

2. με το update της προόδου

Υ.Γ.: τις μέρες που έχω φάει φρούτα η βραδυνή τάση υπερφαγίας είναι καθαρά ψυχολογική, δε γουργουρίζει ταυτόχρονα η κοιλιά μου από την πείνα.

Δώσε θάρρος σε μας που "παραστρατήσαμε"! Καλώς άνοιξες το θέμα, καλώς σε ακολουθήσαμε, αλλά μετά μου φαίνεται το ρίξαμε στη μάσα και ξεχαστήκαμε...μια από τα ίδια και γω, κάθε μέρα ξεκινώ υγιεινή διατροφή και κάθε βράδυ γίνεται το έλα να δεις..βέβαια έχασα 5 κιλά σε 2 βδομάδες (τα οποία ξαναπήρα)...πώς τα έχασα: φρούτα πρωί βράδυ και μεσημέρι μία μερίδα μιας υγιεινής επιλογής. Και πολύ βόλτα με τον μικρό. Επειδή όμως ο μικρός βγάζει κυνόδοντες και έχει μεταλλαχθεί σε αγρίμι, κόλησ εκαι γρίπη και είναι τελείως χάλια, με κόλησ εκαι μένα και σέρνομαι, από τα νεύρα το ριξα και πάλι στο φαί, στα γλυκά δηλ. και στις πίτσες και στις ζαπάτες. Και τα πήρα αμέσως.

Αν σας στείλω μια φωτογραφία με το πριν και το μετά, πιστέψτε με δε θα ξαναφάτε!!

Λέω και γω τώρα, το ψιθυρίζω μάλλον, δεν το φωνάζω, να ξεκινήσω υγιεινή διατροφή...πάλι...λέω αυτή τη φορά να μη ζυγιστώ και όπου με βγάλει, άλλωστε καμιά 75 θα είμαι (φοβάμαι να ανέβω στη ζυγαριά μήπως και τα ξεπέρασα). Πάμε λοιπόν από αυριο, μπαίνω και γω στο club και όπου μας βγάλει..

sLvDp3.png

Αν σας στείλω μια φωτογραφία με το πριν και το μετά, πιστέψτε με δε θα ξαναφάτε!!

Μια φωτογραφία εννοώ προ εγκυμοσύνης (με κοιλιακούς φέτες), μία στην εγκυμοσύνη (που ήμουν μια χαρά, δεν πήρα πολλά κιλά) και μία 15 μήνες μετά τη γέννα...θα φρίξετε!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν, επανέρχομαι με πολύ καλά νέα. Λοιπόν, από την Πέμπτη έχω ράψει στοματάκι για τα καλά. Παρόλο που την Παρασκευή ο μισητός (για τη συγκεκριμένη περίσταση) σύζυξ γέμισε το αμαρτωλό ντουλάπι με πατατάκια, σοκολάτες, σοκοφρέτες και όλα τα συναφή, εγώ συνεχίζω να κρατώ καλές αντιστάσεις και να μην ενδίδω.

Προς το παρόν από χάσιμο κιλών λίγα πράματα, μόλις ένα κιλό, έλεγα ότι με τα υγρά θα έφευγε κάτι παραπάνω, αλλά τζίφος. Τέλως πάντως, τα ρούχα είναι λίγο πιο άνετα (ανεβαίνει το παντελόνι πιο ψηλά) και γενικά νιώθω καλύτερα.

Θα δείξει και στη συνέχει. Το πρόγραμμα σήμερα έχει:

Πρωινό: 1 φέτα τόστ ολικής άλεσης με 1 φέτα τυρί γκούντα.

Δεκατιανό: πήγε περίπατο, γιατί ξέχασα να πάρω το φρούτο μου από το σπίτι και το κυλικείο στη δουλειά είναι τίγκα στις θερμίδες.

Μεσημεριανό: 1 μπιφτέκι χωρίς αβγό και ψωμί (αυτό ο σύζυξ δεν το ξέρει, ούτε όμως και θα το καταλάβει:mrgreen:) και βραστά λαχανικά

Απογευματινό: 1 μήλο

Βραδυνό: 3/4 κούπα κόρν φλέικς ολικής και 1 κούπα γάλα 2%.

Αυτά. Περιμένω και από σας νεότερα.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου! Σχετικά με το σχόλιο για το σύζυγο θα σου πω κάτι που διάβασα πρόσφατα, μου άρεσε πολύ και το σκέφτομαι τακτικά: "Αν είχατε έναν αλκοολικό στο σπίτι, θα είχατε μπουκάλια με ποτό; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι. Γιατί λοιπόν να μπαίνουν πειρασμοί στο σπίτι όταν κάποιος κάνει μια προσπάθεια για απώλεια βάρους;" Και να σημειώσω ότι συνήθως στο σπίτι τα "αμαρτωλά" τα έβαζα εγώ ενώ προσπαθούσε ο σύζυγος!

Πονεμένη ιστορία... εμάς γέμισε η κατάψυξη με παγωτά. Αγχώνεται λέει το έτερον ήμισυ μόλις ξεκινάω δίαιτα κι έτσι αναβιώνουν τα κατοχικά του σύνδρομα. Γελάμε εννοείται με όλα αυτά...

Εχασα κι εγώ 2 κιλά με παρόμοια διατροφή αλλά έχω φιλοξενούμενους την τελευταία εβδομάδα και δεν μπορώ να μην τραπεζώνω και το βράδι - οπότε πήγε περίπατο το ελαφρύ βραδινό μου.

Ηθελα να σας πω πριν λίγες ημέρες, διάβασα για την δίαιτα ντιούκαν και μου ταιριάζει πολύ, την έχει δοκιμάσει καμία κοπέλα;;;

Ηθελα να σας πω πριν λίγες ημέρες, διάβασα για την δίαιτα ντιούκαν και μου ταιριάζει πολύ, την έχει δοκιμάσει καμία κοπέλα;;;

είναι αυτή που τρως μονο πρωτεινη ?

Κοριτσια εγω κανω την ντουκαν εδω και 6 εβδομαδες περιπου και εχω χασει 6 κιλα! Επειδη κι εγω δεν μπορω να πειθαρχησω ευκολα η αληθεια ειναι οτι η ντουκαν με βολεψε γιατι απλα απαγορευονται ολα! χαχαχα! Πιανει ομως γιατι ετσι δεν μπαινεις καθολου σε πειρασμο! Αν σου ταιριαζει διατροφικα και δεν θες να χασεις παρα πολλα κιλα (εως 10 ας πουμε) τοτε νομιζω ειναι καλη! Αλλα δεν πρεπει να κανεις παρασπονδιες γιατι απλα θα την κανεις περισσοτερο και πρεπει να κανεις την συντηρηση μετα γιατι αλλιως θα τα ξαναπαρεις.

Ειναι χημικη διαιτα, τρως μονο πρωτεινη και λαχανικα εναλλαξ δηλαδη μια μερα μονο πρωτεινη (απαχα κρεατα,γαλακτοκομικα εως 2%, αυγα) και μια μερα πρωτεινη και λαχανικα και καθε μερα 2 κουταλιες περιπου πιτουρο βρωμης. Αυτα! Στο ιντερνετ εχει αρκετες πληροφοριες, παντως εχει αποτελεσματα και το καλυτερο μου με αυτη τη διαιτα ειναι οτι επειδη δεν τρως καθολου λιπαρα και υδατανθρακες βλεπεις αμεσα διαφορα στην κυταριτιδα!

Edit, μια διευκρινισουλα, η πρωτεινη ειναι απεριοριστη καθε μερα οποτε αν πεινασεις τρως οποιαδηποτε στιγμη οση θες!

Διαφημίσεις

Τελικα κι εγω την ειχα κανει πριν 3 χρονια. Δεν θυμομουν το ονομα αλλα τελικα αυτή ηταν. Εχασα 15 κιλα πολύ γρηγορα αλλα μολις την σταματησα τα πηρα σε 2-3 εβδομάδες !!!!!!!! χωρις να τρωω πολύ.... Το σωμα μου μετα ηταν πολυ χειροτερο. Αυτό συμβαινει γιατι δεν καις καθολου λιπος, απλα χανεις υγρα και μυικο ιστο. Δηλαδη ξεφουσκώνεις και μολις ξαναφας φουσκώνεις παλι. Θεωρω πως ειναι απο τις χειρότερες και πιο επικίνδυνες δίαιτες. Δεν ξερω αν καποια κοπελα την εκανε και διατηρησε το βαρος της, να μας πει..

Μαλιστα ειχα δει προσφατα ότι ο Ντουκαν καταδικαστηκε και του αφαιρεθηκε η αδεια. Καλυτερα να το ψαξετε πριν την ακολουθήσετε. Ξερω και περιπτωση γνωστου μου που επαθε σοβαρο πρόβλημα από την διαιτα αυτή, αλλα επειδή όλα είναι και θεμα οργανισμου είμαι επιφυλακτικη.

Τωρα οσον αφορα το θεμα μας.... αχ.... εγω δεν πηρα καθολου βαρος στην εγκυμοσυνη λογω εμετων. Αλλα εδώ και 8 μηνες που είμαι σπιτι εχω εφαρμοσει με επιτυχια τη διαιτα της φορμας. Σε ένα μηνα επιστρεφω στη δουλεια και πραγματικα δεν ξερω τι θα κανω... να παω με την φορμα???

Τολμω να πω πως δεν εχω ζυγιστει καν. Οποτε για εμενα το πρωτο βημα για να αδυνατισω είναι να ανεβω στην ζυγαρια και δεν ξερω ποτε θα γινει αυτό. Ενταξει δεν νομιζω να εχω παρει και τραγικο βαρος αλλα νιωθω τοσο χαλια που δεν θελω να το αντιμετωπισω και από την άλλη θελω να βρω τον παλιο μου εαυτο και τα ρουχαλάκια μου. Αφήστε που στην εποχη μας δεν ειμαστε για να αγοράζουμε και ρουχα από την αρχη... τι θα κανω δεν ξερω.

Συναγωνίστριες,

συνεχίζουμε ακάθεκτες. Χθες τήρησα το πρόγραμμα που σας έγραψα κατά γράμμα, μόνο που δεν έφαγα το απογευματινό σνακ, γιατί είχαμε πάει κούνιες με τη μικρή και ξεχάστηκα.

Το βράδυ βέβαια, με έπιασε μια τρελή λιγούρα για σοκολάτα, πήγα στο απαγορευμένο ντουλάπι, αλλά δεν έφαγα..... Γιούπιιιιιι.

Σε ό,τι αφορά τη δίαιτα ντούκαν, πρόκειται για πρωτεϊνική - κετονική δίαιτα. Εγώ μέχρι να μείνω έγκυος ακολουθούσα κατά βάση τη δίαιτα ατκινς και ήμουν πολύ καλά από άποψη βάρους (κυμαινόμουν ανάμεσα στα 51 και 49 κιλά), χωρίς βέβαια να πεινάω και 1 φορά την εβδομάδα γουρούνιαζα.

Αυτό που έχει σημασία στις κετονικές δίαιτες είναι να διατηρείς και μετά την απώλεια βάρους το συγκεκριμένο τρόπο διατροφής, διαφορετικά τα παίρνεις όλα μαζεμένα. Και τι σημαίνει αυτό: μακριά από ψωμιά, πατάτες, ρύζια, μακαρόνια, αλεύρια, γλυκά, καρότα, καλαμπόκι, κ.ο.κ. Πρόκειται για πολύ αποτελεσματική διαίτα, η οποία όμως απαιτεί μακροχρόνια πειθαρχία.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, κόβω το ψωμί από το φαγητό, το περιορίζω σε μια φέτα την ημέρα, κατά προτίμηση για πρωινό και σε μορφή ολικής άλεσης και περιορίζω φαγητά όπως μακαρόνια, γεμιστά, σουβλάκια, πίτες, κλπ. σε μια φορά την εβδομάδα.

Μάλιστα, ένας γιατρός μου είχε πει, ότι επειδή ακριβώς η διατροφή μου αποτελούνταν κυρίως από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που προέρχονταν από λαχανικά και φρούτα (μη επεξεργασμένοι υδατάνθρακες) είχα εύκολη σύλληψη....

Anyway, προς το παρόν, η διατροφή που κάνω αποκλείνει αρκετά από τις πρωτεϊνικές δίαιατες (αν και πάντα έτρωγα 1 φέτα τυρί τόστ ολικής για να αποφύγω την κέτωση), αφού λαμβάνω ημερησίως 2 μερίδες επεξεργασμένων υδατανθράκων.

Από σήμερα θα προσπαθήσω να κόψω τη μία μερίδα (να μην τρώω δηλαδή το βράδυ επεξεργασμένους υδατάνθρακες).

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι περίμενα να έχω χάσει κανένα κιλάκι παραπάνω, αλλά θα δείξει..... Ο επιμένων νικά, έτσι δε λένε.

Το καλό..... μετά από 5 μέρες τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μου έχουν μειωθεί με αποτέλεσμα να μη μου ζητά συνέχεια φαγητό και επίσης, έχω αρχίσει να "απεξαρτώμαι" από το άμιλλο, που σημαίνει όσο λιγότερο τρώω, τόσο λιγότερο ζητάω.... Ελπίζω να κρατήσω γερά.....!!!!!!!!!!!!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε: το σημερινό διατροφικό πρόγραμμα

Πρωί: 1 φέτα τόστ ολικής άλεσης με 1 φέτα τυρί γκούντα

Δεκατιανό: ναι, ναι ξαναξέχασα το φρούτο μου στο σπίτι - κυλικείο στη δουλειά θερμιδική βόμβα, άρα πείνα

Μεσημέρι: μπιφτέκι (από τα χθεσινά ντε) με σαλάτα μαρούλι (μαρούλι, κρεμμυδάκι και σως γιαουρτιού (2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2% με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ξύδι κατά βούληση, άνιθο και αλατάκι)

Απόγευμα: κούνιες - άρα θα με τρέχει η μικρή και δε θα προλάβω να φάω

Βράδυ: ένα μήλο

Είναι όσο να 'ναι λίγα τα σημερινά, αλλά θέλω να σπρώξω τον οργανισμό μου να χάσει κάτι παραπάνω. Για να δούμε.

Περιμένω ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ........

αχ βρε κοριτσια καλησπερα!προσπαθω κ εγω να χασω βαρος μετα τα 30 κιλα που μου αφησε η εγκυμοσυνη!τα 20 φυγαν ευκολα μεσα σε 40 μερες με τη χρυση βοηθεια του αποκλειστικου θηλασμου!7 μηνες μετα απο αυτο θηλαζω ακομη κ δεν ξερω τι διαιτα να κανω ωστε κ να χασω κ να εχω καλο γαλα!σημειωνω οτι δεν εχω επιστρεψει ακομα στη δουλεια κ ειμαι ολη μερα σπιτι με το μωρο κ με το νου μου στο φαγητο..συγκεκριμενα στα λατρεμενα μου γλυκα!επισης σε 3 μηνες παντρευομαι με θρησκευτικο κ θελω να βαλω κ νυφικο π αναθεμα με!ενταξει δεν ειμαι κ τερας •τωρα ειμαι 75 αλλα ημουν μια ζωη medium , το XL δεν το αντεχω!!!!!!καμια ιδεα?

Κοίτα να δεις, επειδή θηλάζεις δε θέλω να σου δώσω καμία συμβουλή, γιατί πρόκειται για το νινάκι σου και την ποιότητα του γάλακτος που χρειάζεται. Έχεις λοιπόν τις εξής επιλογές: α) παραμένεις σε μια νορμάλ διατροφή περιορίζοντας γλυκά, τηγανιτά, σουβλάκια και άλλα junk ή β) απευθύνεσαι σε έναν διατροφολόγο ειδικευμένο να σε βοηθήσει. Πρωταρχικό σου μέλημα πρέπει να είναι το μωράκι σου και η υγεία του.

Εγώ όσο θήλαζα δεν μπήκα καν στη σκέψη της δίαιτας, έτρωγα ό,τι γούσταρα, όποτε γούσταρα..... Βέβαια, αυτό έκανα και μετά εξού και τα 63 κιλά που είμαι......:mrgreen:

Διαφημίσεις

Χαρούλα κόψε τα γλυκάκια - είναι η μόνη λύση.. αχ σε καταλαβαίνω, πρόσφατα έκοψα τον θηλασμό κι εγώ. Κι όσες φορές έκανα δίαιτα ή πρόσεχα, δεν είχα σωστό γάλα.

Λοιπόν, θέλω πληροφορίες για την άτκινς και την ντιούκαν, δεν γίνεται, πρέπει να κάνω δίαιτα αλλά να τρώω πολύ. Παιδιά δεν χορταίνω. Τώρα που αποθήλασα ξέκοψα απ' τα γλυκά. Ψωμιά δεν τρώω. Αλλά δεν χορταίνω κι όλας, έχει ξεχειλώσει το στομάχι μου εντελώς.

Πάντως τρελαίνομαι που αρχίζει το σώμα μου και "μαζευεται λίγο"

Το καλό..... μετά από 5 μέρες τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μου έχουν μειωθεί με αποτέλεσμα να μη μου ζητά συνέχεια φαγητό και επίσης, έχω αρχίσει να "απεξαρτώμαι" από το άμιλλο, που σημαίνει όσο λιγότερο τρώω, τόσο λιγότερο ζητάω.... Ελπίζω να κρατήσω γερά.....!!!!!!!!!!!!!

καλη επιτυχια :D

πρόσφατα έκοψα τον θηλασμό κι εγώ. Κι όσες φορές έκανα δίαιτα ή πρόσεχα, δεν είχα σωστό γάλα.

ΧΕΝΑ εννοεις ότι δεν ειχες πολύ γαλα?? Εγω θηλαζω και πειναω παρα πολυ. δεν ξερω αν είναι από τον θηλασμο η επειδή τρωω συνεχεια. Γιατι όπως λεει και η mkcm εχω μονίμως το γλυκαιμικο μου δεικτη στα υψη και το τερας ζηταει συνεχεια φαι.... λετε δεν είναι καλη ιδεα για διαιτα?? αλλα τι θα κανω δεν εχω ρουχα να βαλω νιωθω χαλια. παντως ακομα δεν εχω ζυγιστει....

mkcm k xena ευχαριστω για τις συμβουλες!το μονο σιγουρο ειναι οτι η καλη διατροφη του παιδιου ειναι πανω απ ολα, απλα νιωθω σα να ειμαι στο σωμα αλλης.περναω απο καθρεφτες κ δεν με αναγνωριζω!παντα προσεχα τη διατροφη μου σπανια ετρωγα junk , τηγανιτα ΠΟΤΕ ψωμι σχεδον καθολου αλλα ΠΑΝΤΑ λατρευα τα γλυκα κ ετρωγα κ πολλα χωρις ομως να παχαινω!το μεγαλυτερο λαθος ηταν που αφεθηκα στην εγκυμοσυνη κ τωρα το πληρωνω ακριβα!α!ξεχασα να αναφερω το σημαντικοτερο..εκοψα το καπνισμα οταν εμαθα για την εγκυμοσυνη κ πιστευω οτι αυτο επαιξε τον πιο καταλυτικο ρολο !τελος παντων θελει υπομονη κ στο δευτερο φερμουαρ στο στομα:?!!!!!

χαρουλα όλες περνάμε από αυτή τη φάση - ακόμη και 0 κιλά να είχες, μετά την εγκυμοσύνη και για ένα μεγάλο διάστημα δεν αναγνωρίζεις το σώμα σου.

Για το κάπνισμα, νομίζω πως αυτά είναι τα κιλά τελικά που δυσκολευόμαστε να χάσουμε.

Παιδιά εγώ στον θηλασμό μόλις έκοβα το φαγητό κοβόταν και το γάλα. Η γινόταν αραιό σαν νερό αν επέμενα με αντλήσεις και μαραθόσπορο (υπερπαραγωγή).

Αν θέλετε τη γνώμη μου, μην κάνετε ακραία πράγματα κατά τον θηλασμό. Αρκεί να κόψετε γλυκά και ψωμιά μόνο. Ξέρω, η πείνα είναι ακόρεστη και οι ορμόνες ζητιανεύουν γλυκά και άμυλα. Αλλά....

xena εδω θα βρεις ολες τις πληροφοριες που χρειαζεσαι για την ντουκαν http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=10660.0

Εγω παχυνα σταδιακα απο περυσι το πασχα και πηρα κοντα στα 10 κιλα και δεν μπορουσα να μαζευτω με τιποτα, πηγα και σε διαιτολογο για ενα μηνα αλλα ολο χαλαγα τη διατροφη μου, δεν μπορουσα να πειναω! Αυτο ειναι το καλο της ντουκαν, οτι η ποσοτητα ειναι απεριοριστη αν και μονοτονες οι τροφες αλλα αν βαλεις φαντασια φτιαχνεις πολλα διαφορετικα φαγητα και πολυ νοστιμα (μεχρι και μουσακα! light!). Και μετα απο 3-4 μερες σου εχει κοπει η πεινα οποτε δεν ζοριζεσαι! Σιγουρα δεν ειναι ισορροπημενη διατροφη οποτε δεν θα την προτεινα για μεγαλο διαστημα (πχ πανω απο 2 μηνες) και ισως ειναι καλο να παρεις καποιες βιταμινες ταυτοχρονα.

Παντως η φιλη που μου την εμαθε εχασε 15 κιλα και δεν τα ξαναπηρε, εκανε ομως την συντηρηση! Αν την κοψεις και πλακωθεις σε ψωμια, υδατανθρακες κλπ φυσικα θα τα ξαναπαρεις οπως και σε καθε διαιτα!

Ξεκινώ με αισιοδοξία. Άλλη μια μέρα - και κυρίως νύχτα - πέρασε χωρίς παραστρατήματα. Βέβαια, ανεβαίνοντας στη ζυγαριά τα ίδια..... Τέλως πάντων, νιώθω πάντως λιγότερο σαμπρέλα, αλλά....

Το δε τρομερό... 11μμ με ρωτάει ο σύζυξ "Τι θα φάμε;" "Εγώ τπτ" του απαντάω και συνεχίζει "Μα, γιατί". "Κάνω δίαιτα". "Αλήθεια; Δε σου χρειάζεται πάντως." Στο τσακ κρατήθηκα μην του πω ρε π@@@@ρα, δε θα γίνω εγώ φάλαινα για να έχεις παρέα στο σαβούριασμα.

Στα δικά μας τώρα. Το πήρα απόφαση, πως η μόνη σωτηρία είναι η άτκινς κατά γράμμα. Ξέθαψα τα παλιά βιβλία και ξεκίνησα τη μέρα μου με μια λαχταριστή φέτα τυρί. Για να δούμε αν θα πιάσει αυτό.....

Σε ό,τι αφορά την ατκινς μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στα ακόλουθα site:

http://diaitaatkins.gr/

http://www.lowcarblife.org/‎

Εμένα, προσωπικά, με βολεύει η ατκινς περισσότερο από την ντούκαν, πάντως.

Περιμένω νεότερά σας. Αλήθεια, έχει ξεκινήσει καμία δίαιτα για να νιώθω ότι έχω συμπαράσταση;

Παιδιά εγώ τα Link θα τα δω απ' το σπίτι, εδώ στην δουλειά δεν μπορώ. Ηθελα όμως να σας πω, ο άντρας μου ήταν από μικρός στα γυμναστήρια και με διατροφές κλπ. Απ΄όταν έμεινα έγκυος πρώτη φορά τα σταμάτησε όλα αυτά, εδώ και 3 χρόνια δηλαδή. Εχτές ξεκαθάριζε κάτι πράγματα του και μου έδωσε μία διατροφή, αθλητική μεν, αλλά έγραφε επάνω "Χασιμο ΛΙΠΟΥΣ 15 κιλών σε δύο μήνες" λέγοντας μου πως είναι επιτυχής.

Βέβαια προϋποθέτει άσκηση και είναι για άντρες, αλλά μου έκανε εντύπωση, είχε πολλά ασπράδια αυγών, είχε πολύ κουάκερ και φαγητό ανά δύωρο. :shock::shock::shock: (οτι πρέπει για εμένα την πεινάλα).

Οπως την διάβαζα, μου θύμισε λίγο την διατροφή για τον διαβήτη που έκανα στην εγκυμοσύνη, κι έχανα κιλά αντί να πάρω.

Γενικά σε κάθε γεύμα έχει κρέας άπαχο ψητό ή βραστό, απαραίτητα πράσινη σαλάτα και 1 φλιτζάνι ρύζι ή πατάτες ή μακαρόνια. Δεν έχει ψωμί, δεν έχει ζάχαρη και δεν έχει πάνω από 2 κουτάλια λάδι.

Απ' ότι κατάλαβα, το κουάκερ βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

Εχω καταμπερδευτεί. Να φύγει η φιλοξενούμενη για να μπορέσω να μπω σε πρόγραμμα, τώρα αδύνατον... :-(

Ξ 11μμ με ρωτάει ο σύζυξ "Τι θα φάμε;" "Εγώ τπτ" του απαντάω και συνεχίζει "Μα, γιατί". "Κάνω δίαιτα". "Αλήθεια; Δε σου χρειάζεται πάντως." Στο τσακ κρατήθηκα μην του πω ρε π@@@@ρα, δε θα γίνω εγώ φάλαινα για να έχεις παρέα στο σαβούριασμα.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ

Μπράβο σου πάντως, εγώ άμα το άκουγα αυτό θα είχα απαντήσει 'τι θα παραγγείλουμε, πίτσες ή σουβλάκια??' Εγώ βέβαια στην ερώτηση "σου φαίνεται να έχω παχύνει??" ακούω πάντα ναι, και μιλάμε για 3-4 κιλά :confused::confused::confused:

Εμένα ο καλός μου έχει καλό σκαρί και δεν παχαίνει εύκολα. Βέβαια, για το ύψος και το βάρος του δεν τρώει και πολύ. Πίνει 1 ποτήρι γάλα το πρωί και κανένα κρουασάν όταν και αν, μεσημεριανό (με μισή βέβαια φρατζόλα ψωμί) και το βράδυ θα τσιμπολογήσει τις θερμιδικές βόμβες συμπληρώνοντας τις θερμίδες του. Ενδιάμεσα ΤΙΠΟΤΑ, ούτε φρούτα, τίποτα.

Αλλά, του αρέσει να έχει παρέα στο φαγητό. Ε, μετά την εγκυμοσύνη και μέχρι και πριν από 1 εβδομάδα την είχε....τώρα τέρμα. Και φυσικά βλέπει ότι έχω παχύνει (με γνώρισε 1,68 με 49 - 52 κιλά και τώρα είμαι 65), αλλά αφού είμαι σε ψιλοφυσιολογικά πλαίσια δεν πτοείται. Αλλά άμα θέλει δεύτερο παιδί θα πρέπει πρώτα να έρθει η μαμά στα ίσα της από άποψη κιλών.

Για το τι θα φάω ενδεικτικά μια μέρα δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς. Βασικά επιτρέπονται 'καθαρές' πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, αβγά), λαχανικά (εκτός από καρότο και καλαμπόκι) και τυριά. Θα πρέπει όμως να μετράς την ημερήσια πρόσληψη υδατανθράκων που θα πρέπει να είναι έως 20g. Έχει λίγο ψάξιμο η υπόθεση.

Ενδεικτικά σήμερα έφαγα το πρωί μια φέτα τυρί γκούντα, το μεσημέρι θα φάω μπριζόλα ψητή με σαλάτα μαρούλι και το βράδυ θα δούμε λίγο τυράκι, κανένα αβγό, ίσως και μπριζόλα αν πεινάω πολύ.

Η ΑΤΚΙΝΣ γενικά είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και έχει φάσεις, όπου σιγά σιγά εντάσσονται όλες οι κατηγορίες τροφίμων πάντα όμως με συγκεκριμένο περιορισμό στην ημερήσια πρόσληψη υδατανθράκων η οποία κλιμακώνεται ανάλογο τη φάση που διανύεις. Καλό θα ήταν αν ενδιαφέρεσαι να μπεις στο site να το διαβάσεις αναλυτικά.

Αυτά από μένα!!!! Για να δούμε θα πέσουμε καθόλου.

Πάντως το πήρα απόφαση: δε θα ζυγίζουμε καθημερινά και θα αρχίσω από σήμερα το βράδυ κιόλας να μετράω πόντος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...