Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΙ....ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΩ


ΛΕΝΑΝΕΚ

Recommended Posts

Η κουμπάρα μου και καλύτερη μου φίλη μόλις μου ανακοίνωσε ότι θα πάει για διακοπή κύησης το Σάββατο.Το μωρότης 16 εβδομάδων έχει δυσπλασία στο προσωπάκι του.Εγώ είμαι σχεδόν στην τελευταία εβδομάδα κύησης και τώρα που μιλάμε αρκετά πονάκια τα έχω.Έχουμε και οι δύο από ένα αγοράκι με έξι μήνες διαφορά και τώρα θα είχαμε από ένα κοριτσάκι πάλι με 6 μήνες διαφορά.Τον αντρα της τον γνώρισε στο γάμο μου όπου φυσικά ήταν η κουμπάρα. Την αγαπώ ακριβώς όπως την αδερφή μου και έχω στεναχωρηθει πάρα, πάρα, πάρα πολύ!!!Άρχισα να λέω πράγματα όπως μπορεί να έχει γίνει λάθος, να πάει αλλού να κάνει εξετάσεις και τέτοια.Όμως μου λένε τίποτα.Δεν μπορει να γίνει ΤΙΠΟΤΑ!Κι αν το Σάββατο έγώ γεννήσω το κοριτσάκι μου και αυτή? Αισθάνομαι άσχημα, πολύ άσχημα γι αυτό που της συνέβη!!!!! Ευχαριστώ που με διαβάσατε και συγγνώμη αν σας κούρασα! :(:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::mad::mad::?

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Πολύ λυπάμαι και εγώ με την σειρά μου όταν ακούω τέτοια αλλά με παρηγορεί το γεγονός πως τουλάχιστον τα βρίσκουν πριν γεννηθούν αυτά τα πλασματάκια και σχετικά νωρίς στην εγκυμοσύνη. Ξέρω βλακείες είναι αυτά για την μαμά που πονάει αλλά τι άλλο να πείς?

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ λυπάμαι :(:(

Βέβαια να λέμε και ευτυχώς που διαγνώστηκε και δεν γεννήθηκε το παιδάκι να ταλαιπωρείται....

Θα κάνει άλλο μετά και πάλι θα παίζουν τα παιδάκια σας :D

Τις ευχές μας να της δώσεις και να μην στεναχωριέται!

Link to comment
Share on other sites

Όντως πολύ άσχημο αυτό που έχει συμβεί στην κουμπάρα σου...

Εύχομαι ο Θεός να της δώσει κουράγιο και υπομονή. Πολύ σύντομα θα μπορέσει να ξαναπροσπαθήσει και ελπίζω αυτήν την φορά να πάνε όλα καλά! Μακάρι όλα τα μωρά του κόσμου να γενιούνται γερά!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Παιδια να σας πω τη θεση για το θεμα...

Πιστευω οτι εμεις οι ανθρωποι δεν εχουμε το δικαιωμα να αφαιρουμε μια ζωη. Η τεχνολογια εχει προοδευσει και εχουμε τη δυνατοτητα να βλεπουμε τετοιες ανωμαλιες και να παιρνουμε αποφασεις. Ομως γιατι η κουμπαρα σου δεν εκμεταλλευεται την τεχνολογια για να κανει πλαστικη στο προσωπακι του μωρου της. Ουτε ποδι του λειπει, ουτε χερι, ουτε ειναι σιαμαιακι, ουτε κατι πολυ πιο δυσκολο για να φτιαξει. Τη ζημια (ας το πω ετσι) τη θεωρω μικρη. Μπορει ευκολα να φτιαξει. Το μυαλο του μωρου θα ειναι μια χαρα. Φανταζεσαι πως θα αντιδρασει οταν πανε να το σκοτωσουν??? :cry::cry:

ΓΙΑΤΙ???

Καποιοι ΛΕΝΕ πως ειναι εγωιστικο να φερεις ενα τετοιο (...) παιδι στον κοσμο και να βασανιζεται και να ταλαιπωρειται. ΔΕΝ ειναι ετσι. Ρωτηστε και καποιους γονεις με μογγολακια... Τα συναισθηματα που ανταλλασσονται ειναι πολυ μεγαλυτερα απο ό,τι με τα λοιπα τους παιδια (φυσικα ενας γονιος δεν μπορει να ξεχωρησει τα παιδια του). Θα έλεγα οτι ειναι περισσοτερο εγωιστικο να πας να σκοτωσεις ενα παιδι επειδη ειναι διαφορετικο απο τα αλλα. ΚΑΙ εφοσον εχει κατι τοσο μικρο (δυσπλασια στο προσωπο, οπως λες) το οποιο μπορει μα καποιες πλαστικες επεμβασεις να φτιαξει!!!!!!!

Και σας ρωτω, αν δεν υπηρχε η εξεταση αυχενικη διαφανεια, Β' επιπεδου κλπ οπου μπορουμε να τα δουμε αυτα, και γεννιεται το μωρακι κανονικα, ΤΙ θα το σκοτωσεις εκεινη την ωρα?

Παιδια, να σοβαρευτουμε λιγο. Υπαρχουν καποιοι που δε μπορουν να κανουν παιδι.

Ας το ξανασκεφτει η κουμπαρα σου και θα εχει ολο τον καιρο να το συνειδητοποιησει ωστε να μην σοκαριστει την ωρα του τοκετου.

Και, οι πλαστικοι να 'ναι καλα...

Ολα φτιαχνουν!

Ευχομαι να παρει τη σωστη αποφαση!!!

Θα ηθελα να μαθω...

Ευχαριστω

d5dup2.png
Link to comment
Share on other sites

MARW δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε απόλυτοι σε αυτά που λέμε.

Είμαι κι εγώ της άποψης ότι δεν διακόπτεις έτσι απλά μια κύηση.

Παρόλα αυτά όταν συντρέχουν κάποιοι λόγοι ίσως να μην υπάρχει καλύτερη λύση.

Καλά όλα αυτά περί επιστήμης που μπορεί να κάνει θαύματα...

Όταν όμως γεννηθεί το μωρό και τελικά δεν μπορούν να γίνουν αυτά τα θαύματα???

Έχω πρόσφατο περιστατικό φίλης μου που στην 15 εβδομάδα (πρώτο παιδί - κοριτσάκι) διαπιστώσανε ότι το μωρό είχε ένα πρόβλημα στην καρδιά.

Αφού το έψαξαν πολύ κατέληξαν ότι θα κρατούσαν το μωρό γιατί ήταν κάτι που μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν αργότερα.

Στην επόμενη επίσκεψη στο γιατρό μετά απο 3 εβδομάδες διαπιστώσανε μία ατροφία σε κάποιο σπόνδυλο. Όταν άρχισε να σκέφτεται να διακόψει την κύηση, η εγκυμοσύνη της σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και δεν θα μπορούσε. Το αποτέλεσμα ήταν σε κάθε επίσκεψη να βγαίνει και κάποιο καινούργιο πρόβλημα, δεν αναπτυσσόταν σωστά η μήτρα του μωρού, δεν αναπτύχθηκαν σωστά τα πνευμόνια της μικρής.

Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση! Κυοφορούσε ένα παιδί που και να το έφερνε στον κόσμο, δεν θα επιβίωνε! Θα μπορούσε όμως να έχει διακόψει την κύηση όσο ήταν καιρός.

Η διακοπή μιας εγκυμοσύνης είναι μια σοβαρή απόφαση, πολύ δύσκολη για μια μητέρα που προφανώς δεν την επιθυμεί αλλά δεν έχει άλλη επιλογή. Χρειάζεται συμπαράσταση σε όποια απόφαση και να πάρει.

Όλα να πάνε καλά! Να είναι γερή και θα κάνει κι άλλα παιδάκια!!

Κάθε εμπόδιο για καλό!

Link to comment
Share on other sites

επειδη την εχω περασει την θεση της κουμπαρας σου ενω παραλληλα ολο το συμπαν απο τους γνωστους μου γεννουσε η ηταν ετοιμογεννο κλπ και εγω εχανα ξαφνικα αυτη την ευκαιρια μπορω να πω οτι εφοσον για ιατρικους λογους εχει αποκλειστει η οποια πιθανοτητα βελτιωσης του προβληματος ειναι ορθο να προχωρησει σε διακοπη τωρα που ειναι ακομη νωρις..και συμφωνω με αλλες προλαλησασες οτι το βρηκε σχετικα νωρις..αν το εβρισκε στον 5ο μηνα θα επρεπε να κανει καισαρικη..τωρα αν και δεν ειναι οτι καλυτερο (το ξερω παρα πολυ καλα) θα το κανει λογικα με αλλο τροπο..

επειδη ηδη ειναι μανουλα σε ενα υγιεστατο παιδακι καταλαβαινω οτι αυτο το τωρινο γεγονος ηταν τελειως τυχαιο και δεν θα επαναληφθει..ιατρικα δηλαδη θα μπορεσει συντομα να ξαναμεινει εγκυος και να χει μια καλυτερη εγκυμοσυνη..

στο ψυχολογικο κομματι τα πραγματα σαφως και ειναι δυσκολα αλλα εδω εχει σημασια ο περιγυρος ο οποιος ναι μεν θα ειναι και αυτος στενοχωρημενος αλλα η στηριξη, η αγαπη και η υπομονη (δεν ειναι ευκολο) ειναι ο πρωτος παραγοντας..αν δειτε οτι θελει να μιλαει για αυτο να την αφηνετε γιατι ισως την εκτονωνει και πανω απο ολα να την ενθαρρεινετε να ξαναπροσπαθησει μολις επανελθει και εχει γτην αδεια του γιατρου...μια αποτυχημενη εγκυμοσυνη δεν ξεχνιεται αλλα ξεπερνιεται με μια επομενη επιτυχημενη..

ξερω οτι εσυ επειδη την αγαπας και συμπορευοσαστε συν οτι την πονας λογω οτι και εσυ εισαι και θα ξαναγινεις μανουλα επηρεαζεσαι αλλα μοιρασου το ενδιαφερον σου μαζι της και δειξτης την αγαπη σου..δυστυχως η ευτυχως και για λογους ανεξηγητους αυτα τυχαινουν..εμενα κιολας εις διπλουν..υπομονη ευχομαι, κουραγιο σε εκεινη και θα ξεπεραστει..προς το παρον προεχει να παει καλα η διαδικασια της διακοπης και να ειναι καλα στην υγεια της..ολα τα αλλα ειναι θεμα χρονου και αγαπης..

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλεί αυτή την δυσπλασία.

Αν έχει προκληθεί από μια λάθος "διαδικασία" που μπορεί να επαναληφθεί κατά την ανάπτυξη άλλων οργάνων στη συνέχεια???

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

λυπαμαι πολυ για την κουμπαρα σου ειναι πολυ θλιβερο να πρεπει να ριξεις το μωρο σου :cry: την καταλαβαινω οταν εκανα τροφοβλαστη λογω στιγματος δικο μου και του αντρα μου και μου ειπαν 1 στα 4 μπορει να βγει με μικροδρεπανικη αναιμια και πρεπει να γινει εκτρωση,κοντεψα να πεθανω απο την στεναχωρια μου :cry::!: ευτυχως ημασταν απο τους τυχερους και δεν χασαμε την μικρη μας,μακαρι κανενας γονιος να μην περναει τετοιες διαδικασιες,αλλα δυστηχως στην ζωη υπαρχει και η ασχημη πλευρα.προσπαθησε να στηριξεις ψυχολογικα την φιλη σου και να την βοηθησεις να ανταπεξελθει σε αυτη την δυσκολη φαση της ζωης της.ευχομαι να πανε ολα καλα απο αποψη υγειας της κοπελας στην ολη διαδικασια και γρηγορα να αναρρωσει και ψυχικα ωστε να κανει αλλο μωρακι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλεί αυτή την δυσπλασία.

Επίσης δεν γνωρίζουμε τι δυσπλασία είναι αυτή. Και το σύνδρομο του κύκλωπα δυσπλασία το λένε... Ελπίζω να είναι το καλύτερο και για εκείνους και για το μωρό για να μην υποφέρει σε όλη του τη ζωή. Εξάλλου για ποιο λόγο κάνουμε τόσες εξετάσεις; Τρέμω στην ιδέα να βρεθεί κάτι στο μωρό μου...

5dyVp3.png
Link to comment
Share on other sites

Πολύ συγγενικό μου πρόσωπο αναγκάστηκε κατόπιν σύστασης των γιατρών να διακόψει στα τέλη του 5ου την κύηση, γιατί το παιδί είχε μια τεράστια κύστη σε κάποιο σημείο του σώματός του. Μπορεί να ήταν κάτι κακό μπορεί και να μην ήταν. Κανένας γιατρός δεν έπαιρνε την ευθύνη ότι θα είναι αντιμετωπίσιμο μετά τη γέννα. Έτσι μετά τη διακοπή της κύησης και την ιστολογική του εμβρύου διαπιστώθηκε κακοήθης όγκος. Δηλαδή θα γεννούσε παιδί με καρκίνο.

Άλλο συγγενικό μου πρόσωπο γέννησε παιδί με μια σπάνια ασθένεια. Σε εξέταση κατά τη διάρκεια της κύησης είχε διαπιστωθεί μικρό μέγεθος στις πατούσες και αρκετά χαμηλό βάρος (αρκετά κάτω από το κανονικό για την ηλικία της κύησης). Οι γονείς αποφάσισαν ότι δε θα διακόψουν την κύηση και ότι θα αντιμετώπιζαν οτιδήποτε θα μπορούσε να σημαίνει το αποτέλεσμα του υπερήχου β' επιπέδου. Το παιδί, όπως είπα γεννήθηκε άρρωστο, με χίλια δυο προβλήματα και η οικογένεια καθημερινά ζει με το φόβο πώς θα ξημερώσει η επόμενη μέρα για το παιδί τους.

Εγώ προσωπικά και στη μία και στην άλλη περίπτωση θα διέκοπτα την κύηση, διότι δεν έχω την ψυχική αντοχή να γεννήσω ένα παιδί, το οποίο θα τρέχω μια ζωή στα νοσοκομεία και θα ζω με το φόβο του τι θα συμβεί.

 

Το λαγόχειλο πράγματι είναι μια δυσπλασία που αντιμετωπίζεται χειρουργικά. Το σύνδρομο του κύκλωπα όμως?

5f27b8bd0c.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να πω να μην κρίνουμε τόσο εύκολα καταστάσεις που δεν ξέρουμε .... κανένας γονιός δεν φτάνει αλόγιστα στη διακοπή της κύησης ... είναι πάνω απο βέβαιο πως οι συγκεκριμενοι άνθρωποι θα εξάντλησαν κάθε ιατρικό περιθώριο για να φτάσουν σε αυτη την απόφαση ... είναι πολύ άδικο να φορτώνουμε τύψεις και να λέμε οτι ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν και οτι υπαρχουν δυσπλασίες που διορθώνονται κλπ κλπ .... λετε να περιμέναν εμάς για να τα σκεφτούν όλα αυτά ;;;

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να πω να μην κρίνουμε τόσο εύκολα καταστάσεις που δεν ξέρουμε .... κανένας γονιός δεν φτάνει αλόγιστα στη διακοπή της κύησης ... είναι πάνω απο βέβαιο πως οι συγκεκριμενοι άνθρωποι θα εξάντλησαν κάθε ιατρικό περιθώριο για να φτάσουν σε αυτη την απόφαση ... είναι πολύ άδικο να φορτώνουμε τύψεις και να λέμε οτι ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν και οτι υπαρχουν δυσπλασίες που διορθώνονται κλπ κλπ .... λετε να περιμέναν εμάς για να τα σκεφτούν όλα αυτά ;;;

 

 

ολγα μου εχεις απολυτο δικιο!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ακριβώς αυτό!

Για να προτείνουν οι γιατροί τη διακοπή της κύησης, ούτε και θέλω να σκέφτομαι τι είδαν. Δυσπλασία προσώπου δε σημαίνει ότι το μωρό δεν έχει γαλλική μυτη ή αμυγδαλωτά μάτια... και προφανώς δε μιλάμε απλώς για δυσμορφία, που, ναι, πολύ πιθανόν να διορθώνεται με κάποια επέμβαση. Έχετε ακούσει πχ για τον κρανιοπροσωπικό διπλασιασμό, όπου στο ίδιο κεφαλάκι το μωρό έχει δύο πρόσωπα? (δυο ματια, δυο μυτες, δυο στοματα)... Ή επίσης τη σχιστία προσώπου?... Τραγικές καταστάσεις... :cry:

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να πω να μην κρίνουμε τόσο εύκολα καταστάσεις που δεν ξέρουμε .... κανένας γονιός δεν φτάνει αλόγιστα στη διακοπή της κύησης ... είναι πάνω απο βέβαιο πως οι συγκεκριμενοι άνθρωποι θα εξάντλησαν κάθε ιατρικό περιθώριο για να φτάσουν σε αυτη την απόφαση ... είναι πολύ άδικο να φορτώνουμε τύψεις και να λέμε οτι ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν και οτι υπαρχουν δυσπλασίες που διορθώνονται κλπ κλπ .... λετε να περιμέναν εμάς για να τα σκεφτούν όλα αυτά ;;;

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

είναι πολύ δύσκολο πράγματι :( . Το θετικό είναι ότι η κοπέλα έχει ήδη ένα υγιές παιδάκι και μπορεί να κάνει κι άλλο. Καλό κουράγιο! όλα ξεπερνιούνται...

ssttaa

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι για την κουμπάρα σου. Καταλαβαίνω τη δύσκολη της θέση γιατί έχω βρεθεί σ'αυτήν. Όταν πρέπει να δώσεις εσύ το τέλος για κάτι που η φύση ήδη έχει αποφασίσει νομίζω ότι είναι τραγικά ειρωνικό. Θέλω να πω ότι σε μια αποβολή η φύση αποφασίζει και δίνει και το τέλος. Στην προκειμένη περίπτωση η φύση αποφασίζει αλλά δεν δίνει το τέλος. Και πρέπει να το δώσει μάνα όσο δύσκολο κι αν είναι.

 

Είναι τα συναισθήματα σου αντιφατικά αυτήν την ώρα λόγω του ότι ενώ εσύ περιμένεις το μωρό σου και αυτό σου δίνει χαρά παράλληλα η φίλη σου χάνει το δικό της. Θα ήταν παράλογο να μην χαρείς το ερχομό του μωρού σου και αυτό το καταλαβαίνει και η ίδια, είμαι σίγουρη. Δώσε της τον χρόνο που θα χρειαστεί γιατί μπορεί να απομακρυνθεί για ένα διάστημα, όχι γιατί θα φταίς εσύ αλλά γιατί μπορεί να είναι δύσκολο για την ίδια. Ελπίζω σύντομα να αναρρώσει, ψυχικά εννοώ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να πω να μην κρίνουμε τόσο εύκολα καταστάσεις που δεν ξέρουμε .... κανένας γονιός δεν φτάνει αλόγιστα στη διακοπή της κύησης ... είναι πάνω απο βέβαιο πως οι συγκεκριμενοι άνθρωποι θα εξάντλησαν κάθε ιατρικό περιθώριο για να φτάσουν σε αυτη την απόφαση ... είναι πολύ άδικο να φορτώνουμε τύψεις και να λέμε οτι ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν και οτι υπαρχουν δυσπλασίες που διορθώνονται κλπ κλπ .... λετε να περιμέναν εμάς για να τα σκεφτούν όλα αυτά ;;;

Συμφωνω με την Ολγα.

7uEBp2.png M3GSp2.png
Link to comment
Share on other sites

κοριτσια μου ενα θα σας πω!!!!ειμαι και εγω στον 4ο μηνα κυησης και ενω ολες οι εξετασεις μου ειναι τελειες μονο και μονο επειδη ειμαι 35 και μια εβδομαδα ο γιατρος επιμενει για αμνιοπαρακεντηση εχοντας ηδη μια μικρη αποκολληση!!ο αντρας μου ξερετε τι μου ειπε?υπαρχει περιπτωση να σκοτωσουμε εμεις το παιδι μας?αν ειναι αρρωστο θα το σκοτωσουμε?και αν γεννησουμε και ειναι φυσιολογικο και μετα αρρωστησει τι θα κανουμε θα το σκοτωσουμε?με αλλα λογια απο την στιγμη της συλληψης το εμβρυο ειναι ανθρωπος χτυπαει η καρδια του και καλουμαστε αυτη τη στιγμη εμεις οι ανθρωποι να κρινουμε και να αποφασισουμε για την ζωη ενος αλλου ανθρωπου?τι ειμαστε?θεοι??συγγνωμη αλλα εγω δολοφονος δεν μπορω να γινω!!!!!!!!!!!δεν το κατακρινω για αλλους αλλα διαβαζοντας ολα αυτα που ειπατε δεν εχω σταματησει να κλαιω για αυτες τις ψυχουλες που πανε ετσι απο τους ιδιους τους γονεις τους!!!!!!συγγνωμη για το ξεσπασμα αλλα ειμαι συγκλονισμενη!!!!!!!!!!!!φιλια!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω συμφωνώ με την Όλγα, δεν ξέρουμε πόσο σοβαρή δυσπλασία μπορεί να ειναι για να κρίνουμε και δεν ρίχνουν έτσι για πλάκα τα παιδιά οι γιατροί. Για μένα ειναι χειρότερο ενα βρεφάκι να ταλαιπωρείται με εγχειρίσεις και χίλια δυο ή να εχει κάτι σοβαρότερο και να καταλήξει μετά με πόνο κτλ. Δεν ειναι πιο ανθρώπινο αυτό απο το να τερματίσεις μια κύηση σε αρχικό στάδιο. Ειναι δύσκολο και σκληρό ναι και η κοπέλα θα το ξέρει απο πρώτο χέρι μιας και εχει ηδη παιδάκι και ειναι μάνα.

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια μου ενα θα σας πω!!!!ειμαι και εγω στον 4ο μηνα κυησης και ενω ολες οι εξετασεις μου ειναι τελειες μονο και μονο επειδη ειμαι 35 και μια εβδομαδα ο γιατρος επιμενει για αμνιοπαρακεντηση εχοντας ηδη μια μικρη αποκολληση!!ο αντρας μου ξερετε τι μου ειπε?υπαρχει περιπτωση να σκοτωσουμε εμεις το παιδι μας?αν ειναι αρρωστο θα το σκοτωσουμε?και αν γεννησουμε και ειναι φυσιολογικο και μετα αρρωστησει τι θα κανουμε θα το σκοτωσουμε?με αλλα λογια απο την στιγμη της συλληψης το εμβρυο ειναι ανθρωπος χτυπαει η καρδια του και καλουμαστε αυτη τη στιγμη εμεις οι ανθρωποι να κρινουμε και να αποφασισουμε για την ζωη ενος αλλου ανθρωπου?τι ειμαστε?θεοι??συγγνωμη αλλα εγω δολοφονος δεν μπορω να γινω!!!!!!!!!!!δεν το κατακρινω για αλλους αλλα διαβαζοντας ολα αυτα που ειπατε δεν εχω σταματησει να κλαιω για αυτες τις ψυχουλες που πανε ετσι απο τους ιδιους τους γονεις τους!!!!!!συγγνωμη για το ξεσπασμα αλλα ειμαι συγκλονισμενη!!!!!!!!!!!!φιλια!!!!!!!!!!!

 

Δολοφόνος είναι αυτός που φονεύει με δόλο. Μπορώ να σε πληροφορήσω ότι κανέναν δόλο δεν είχε καμία από εμάς που έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση για τα παιδιά μας που δεν φέραμε στον κόσμο. Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι αλλά επειδή έχω μάθει να σέβομαι τις απόψεις των άλλων ακόμα κι όταν διαφωνώ, δεν θα πω τίποτα άλλο πέρα από αυτό: μπορεί να μην ήμαστε θεοί εμείς αλλά ούτε κι εσύ για να κρίνεις βγάζοντας ετοιμηγορίες αυτού του τύπου.

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια μου ενα θα σας πω!!!!ειμαι και εγω στον 4ο μηνα κυησης και ενω ολες οι εξετασεις μου ειναι τελειες μονο και μονο επειδη ειμαι 35 και μια εβδομαδα ο γιατρος επιμενει για αμνιοπαρακεντηση εχοντας ηδη μια μικρη αποκολληση!!ο αντρας μου ξερετε τι μου ειπε?υπαρχει περιπτωση να σκοτωσουμε εμεις το παιδι μας?αν ειναι αρρωστο θα το σκοτωσουμε?και αν γεννησουμε και ειναι φυσιολογικο και μετα αρρωστησει τι θα κανουμε θα το σκοτωσουμε?με αλλα λογια απο την στιγμη της συλληψης το εμβρυο ειναι ανθρωπος χτυπαει η καρδια του και καλουμαστε αυτη τη στιγμη εμεις οι ανθρωποι να κρινουμε και να αποφασισουμε για την ζωη ενος αλλου ανθρωπου?τι ειμαστε?θεοι??συγγνωμη αλλα εγω δολοφονος δεν μπορω να γινω!!!!!!!!!!!δεν το κατακρινω για αλλους αλλα διαβαζοντας ολα αυτα που ειπατε δεν εχω σταματησει να κλαιω για αυτες τις ψυχουλες που πανε ετσι απο τους ιδιους τους γονεις τους!!!!!!συγγνωμη για το ξεσπασμα αλλα ειμαι συγκλονισμενη!!!!!!!!!!!!φιλια!!!!!!!!!!!

 

Εξω απο το χορό πολλα τραγούδια λεγονται!!!

 

Σου εύχομαι ολοψυχα να γεννήσεις ένα υγιέστατο μωράκι και να μην έρθεις ποτέ εσύ και ο καλος σου στην πολύ δύσκολη θέση που βρίσκονται αυτη τη στιγμή οι γονεις αυτοι ...

γιατι τότε θα αναθεωρήσετε!!!

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Είναι θέμα ψυχικής αντοχής του καθενός.

Άλλος έχει την ψυχική δύναμη να πάρει τα ρίσκα του και μετά να τρέχει μια ζωή στα νοσοκομεία, χωρίς να συνοπολογίζει όλες τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από μια τέτοια απόφαση. Όταν μάλιστα υπάρχει ήδη ένα υγιές παιδί στην οικογένεια, δε φταίει σε τίποτε να περνάει τη ζωή του και την παιδική του ηλικία βλέποντας τους γονείς να τρέχουν από γιατρό σε γιατρό κι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Πρέπει κάποιος να σκεφτεί κι αυτό το παιδί.

Αυτά δεν τα λέω θεωρητικά, τα λέω, γιατί τα έχω ζήσει από κοντά. Έχω δει το υγιές παιδί να γίνεται μπαλάκι από σπίτι σε σπίτι κι από παππού σε γιαγιά, γιατί οι γονείς τρέχουν στα νοσοκομεία για το άλλο παιδί. Έχω δει το υγιές παιδί να μεγαλώνει χωρίς τους γονείς του, που τους χρειάζεται όσο τίποτε σ' αυτή την ευαίσθητη ηλικία. Να μην πηγαίνει διακοπές, να είναι κλεισμένο χειμώνα - καλοκαίρι στο σπίτι. Να περιμένει, αν έχει κάποιος συγγενής ή φίλος τη διάθεση, να το πάει μια βόλτα να ξεσκάσει. Να του λείπει η μάνα του. Να ξεχνάει να λέει μαμά τη μάνα του και να λέει μαμά τη γιαγιά του. Να έχει αγωνία αν θα γίνει καλά το αδελφάκι του. Να ζηλεύει το αδελφάκι του, γιατί νομίζει ότι εξαιτίας του στερείται τη φροντίδα και την παρουσία των γονιών του.

Εύχομαι ποτέ να μη ζήσει άνθρωπος μια τέτοια κατάσταση.

Εύχομαι ποτέ κανείς να μη χρειαστεί να μπει στο δίλημμα αν θα πρέπει να διακόψει ή όχι την κύηση.

Ναι, τα άρρωστα παιδιά δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στον Καιάδα. Άλλο όμως να σου αρρωστήσει ενώ θα έχει γεννηθεί υγιές, κι άλλο να το ξέρεις από πριν.

Θέλει μεγάλη δύναμη που κάποιοι δεν έχουν και δεν μπορούμε να τους κατακρίνουμε.

5f27b8bd0c.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...