Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

[quote name=

Ερώτηση πρώτη:Ποιος μπορεί να μου πει για ποιο λόγο κατηγορούνται τα parabens?

Ερώτηση δεύτερη:Αν υπάρχει κάποιος που μου πει για ποιο λόγο κατηγορούνται θα μπορούσε να μου φέρει και κάποιες μελέτες που τα αποδεικνύουν?

Ερώτηση τρίτη:Υπάρχει

κάποια από τις πολλές εταιρείες που διατυμπανίζει ότι τα προϊόντα της

είναι χωρίς parabens που να μπορεί να μου πει με τι τα αντικατέστησε

και αν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν την αθωότητα τους?

Απαντηση πρωτη :Τα paraben μπορούν να ʽμιμηθούνʼ ορμόνες γνωστές για το σημαντικό ρόλο που επιτελούν στην ανάπτυξη καρκίνων του μαστού Οι αναλύσεις που πραγματοποίησανΒρεταννοί επιστήμονες σε 20 όγκους στήθους έδωσαν υψηλές συγκεντρώσεις para-hydroxybenzoic acids, κοινώς (paraben), σε 18 δείγματα.

Απαντηση δευτερη :

Ο κ. Philip Harvey εκδότης του Journal of Applied Toxicology, ο οποίος δημοσίευσε αυτή τη μελέτη αναφέρει: «Από αυτή την έρευνα δεν είναι δυνατό να πούμε με σιγουριά αν τα paraben πραγματικά προκαλούν αυτούς τους όγκους, μα σίγουρα πρέπει να συνδέονται με την συνολική αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του στήθους». «Δεδομένου ότι, ο καρκίνος του στήθους είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος των γυναικών"

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη μοριακή βιολόγο Philippa Darbre στο Πανεπιστήμιο του Reading (Ρέντιγκ) αναφέρει ότι η μορφή των paraben που βρέθηκαν στους όγκους υποδεικνύει ότι προέρχονται από την εφαρμογή στην επιδερμίδα κρέμας, αποσμητικού σώματος ακόμη και αποσμητικού στικ (deodorant). Η κ. Darbre αναφέρει στο περιοδικό New Scientist: «κάποιος θα περίμενε ότι οι όγκοι του στήθους θα αναπτύσσονταν ομοιόμορφα, 20% ποσοστό εμφάνισης σε καθεμιά από τις 5 περιοχές του στήθους.Δυστυχώς τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής βοηθούν να εξηγήσουμε γιατί το 60% των περιπτώσεων βρίσκονται στην περιοχή δίπλα από τη μασχάλη».

απαντηση τριτη : Δεν γνωριζω ακομη το ψαχνω το θεμα

Χωρις να θελω να υπερασπιστω καμια εταιρια γιατι ολες εχουν ως μοναδικο σκοπο το κερδος οπως αλλωστε και η φαρμακευτικη που εργαζεσαι πιστευω πως ολες χωρις καμια εξαιρεση το μονο που τους απασχολει ειναι η προωθηση των προιοντων τους , αναρρωτιεμαι γιατι τα καλλυντικα παντως τυπου που ακριβοπληρωνουμε δεν μπορουν να κυκλοφορουν με μικροτερη ημερομηνια ληξεως και ετσι να αποφευχθεί η χρηση συντηρητικών?

Κοντεψα να φαω τα μαλλια μου οταν το καλοκαιρι μια φαρμακοποιος προσπαθουσε να μου πουλησει κρεμες γνωστης εταιριας λεγοντας μου πως δεν εχουν parabens για κακη της τυχη ειχαν 5 η καθεμια απλα δεν ειχε μπει ποτε στον κοπο να κοιταξει το προιον απο πισω .

δυστυχως δεν μπορω να ασχοληθω περισσοτερο γιατι με περιμενει πολυ διαβασμα και εγω ενα μωρακι να ταισω

καλη νυχτα σας

Διαφημίσεις

Μιας και δουλεύω σε φαρμακευτική εταιρεία θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις και όποιος μπορεί ας μου απαντήσει.

Τα parabens που τόσος ντόρος έχει γίνει είναι συντηρητικά.

Κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά 30 χρόνια.

Ερώτηση πρώτη:Ποιος μπορεί να μου πει για ποιο λόγο κατηγορούνται τα parabens?

Ερώτηση δεύτερη:Αν υπάρχει κάποιος που μου πει για ποιο λόγο κατηγορούνται θα μπορούσε να μου φέρει και κάποιες μελέτες που τα αποδεικνύουν?

Ερώτηση τρίτη:Υπάρχει

κάποια από τις πολλές εταιρείες που διατυμπανίζει ότι τα προϊόντα της

είναι χωρίς parabens που να μπορεί να μου πει με τι τα αντικατέστησε

και αν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν την αθωότητα τους?

Μπορώ να κάνω πολλές ακόμα ερωτήσεις αλλά δεν έχει νόημα αφού απαντήσεις δεν θα δώσει κανείς αρμόδιος.

Αυτό

που γνωρίζω εγώ είναι το εξής:Τα parabens είναι αυτή τι στιγμή τα ποιο

ασφαλή συντηρητικά με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.Έχουν κατηγορηθεί

επισήμως για κάποιες αλλεργίες οι οποίες μπορεί να δημιουργηθούν από το

οτιδήποτε.Μελέτες επίσημες που να αποδεικνύουν πως τα parabens

δημιουργούν οποιονδήποτε τύπο καρκίνου δεν υπάρχουν.Τα καινούργια

συντηρητικά που χρησιμοποιούνται δεν έχουν τις απαιτούμενες μελέτες και

κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τους.

Το όλο θέμα λοιπόν είναι ένα ωραίο κόλπο marketing από κάποιες εταιρείες για να πουλήσουν.

Το

μόνο σωστό είναι(γιατί από εκεί ξεκίνησε το θέμα)πως κάθε

εταιρεία(όποια και αν είναι αυτή) υποχρεούτε αυτό που λέει αυτό να

κάνει και να μην κοροιδεύει τον κόσμο στον βωμό του κέρδους.

Σύγνώμη αν κούρασα

Με εκτίμηση

Φ.Χ.

Εγώ φίλε/φίλη θα αντιστρέψω το ερώτημα αφού δουλεύεις σε φαρμακευτική και έχεις πρόσβαση σε επίσημες μελέτες γιατί δεν μας στέλνεις εσύ αυτές που αποδεικνύουν ότι τα parabens είναι αθώα συντηρητικά και δεν έχουν καμία σχέση και οποιονδήποτε τύπο καρκίνου? Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο μπορείς να καθησυχάσεις όλους εμάς που πιστεύουμε το αντίθετο. Αφού εμείς δεν είμαστε ειδικοί και λέμε ανυπόστατα πράγματα οι φαρμακευτικές και γενικότερα οι εταιρείες που τα χρησιμοποιούν για τα προιόντα τους μπορούν να παρουσιάσουν τα στοιχεία που έχουν ότι τα paraben είναι ασφαλή για την υγεία την δικιά μας και των παιδιών μας. Ζήτησε λοιπόν από την εταιρεία σου τα στοιχεία αυτά και ευχαρίστως να το ξανασυζητήσουμε. Δουλειά του marketing κάθε εταιρείας (επειδή αυτή είναι η δουλειά μου) είναι να επηρεάζει τον καταναλωτή προς την αγορά των προιόντων της. Εσύ με τα ερωτήματα που θέτεις θεωρώ ότι απλώς αποπροσανατολίζεις δεν βοηθάς. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να διαφημίσω την χ εταιρεία και να δυσφημίσω την ψ με ενδιαφέρει η αλήθεια και αυτή όπως πολύ σωστά αναφέρεις έρχεται μέσα από στοιχεία. Όπως εσύ λές ότι γνωρίζεις ότι τα paraben είναι ασφαλή συντηρητικά έτσι και εμείς γνωρίζουμε ότι δεν είναι. Αλλά με το να λέμε τι γνωρίζουμε ο καθένας δεν βοηθάμε κανένα αν όμως μιλήσεις τεκμηριωμένα μπορείς να μας πείσεις για το αντίθετο. Εφόσον αυτό δεν γίνεται μου είναι παντελώς αδιάφορο τι έχεις ακούσει και τι γνωρίζεις αφού δεν το τεκμηριώνεις. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ

FXWyp3.png

Εμάς πάλι η γιατρός μας συστήνει σχεδόν αποκλειστικά προϊόντα της FREZYDERM... Θα το ψάξω γιατί μέχρι τώρα δεν μου είχε "κόψει". Μου αρέσει που δίνουμε στα παιδιά μόνο βιολογικά να τρώνε!!! Έχει ακούσει κανείς τίποτα για την A-DERMA?

Δεν είπε κανείς ότι τα προϊόντα της Frezyderm δεν είναι καλά. Το αρχικό πόστ ανοίχτηκε γιατί η Frezyderm διαφήμιζε ότι τα προϊόντας της είναι parabens-free και όταν τα αγόρασα (τότε) στα συστατικά τους αναφέρονταν paraben. Έχει απαντήσει και ο εκπρόσωπος της εταιρείας επί του θέματος.

Δεν είπε κανείς ότι τα προϊόντα της Frezyderm δεν είναι καλά. Το αρχικό πόστ ανοίχτηκε γιατί η Frezyderm διαφήμιζε ότι τα προϊόντας της είναι parabens-free και όταν τα αγόρασα (τότε) στα συστατικά τους αναφέρονταν paraben. Έχει απαντήσει και ο εκπρόσωπος της εταιρείας επί του θέματος.

Γιατί, είπα εγώ οτι είναι κακά?

Οχι, απλά βασιζόμενη στο δικό σου μήνυμα θέλησα να τονίσω ότι τα Frezyderm δεν έχουν "κατηγορηθεί" για κάτι πέραν του ότι διαφημιζόντουσαν σαν Parabens-free ενώ δεν ήταν (τότε τουλάχιστον). Αν δεν ήταν τόσο ακριβά θα συνέχιζα να τα παίρνω κι εγώ αλλα δεν αντέχει η τσέπη μου.

Sorry αν άθελά μου δημιούργησα παρεξήγηση.

Διαφημίσεις

Καμία παρεξήγηση! Ίσως & εγώ να μην εκφράστηκα σωστά... Αυτό που ήθελα να πω στο προηγούμενο ποστ μου είναι πως ενώ π.χ. προσπαθώ να δίνω στα παιδιά μου τις καλύτερες τροφές δν μου έχει "κόψει" ποτέ να ψάξω λίγο παραπάνω για τα συστατικά που έχουν τα καλλυντικά, τα απορρυπαντικά κ.λ.π. Πάντως μιας & το αναφέρεις, με ενδιαφέρει πολύ να διαβάσω τί έχει απαντήσει ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Θα το βρω σε αυτό το τόπικ?

Πάντως εγω που παίρνω Frezyderm κοίταξα το κουτί και γράφει πάνω paraben free. Επίσης πήρε τώρα τελευταία και μια κρέμα σώματος για τον μικρό της PENATEN και αυτή είναι χωρίς paraben.

bunbunsbu20080415_-1_My+child+is.png

dev272prs__.png

Εγώ φίλε/φίλη θα αντιστρέψω το ερώτημα αφού δουλεύεις σε φαρμακευτική και έχεις πρόσβαση σε επίσημες μελέτες γιατί δεν μας στέλνεις εσύ αυτές που αποδεικνύουν ότι τα parabens είναι αθώα συντηρητικά και δεν έχουν καμία σχέση και οποιονδήποτε τύπο καρκίνου? Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο μπορείς να καθησυχάσεις όλους εμάς που πιστεύουμε το αντίθετο. Αφού εμείς δεν είμαστε ειδικοί και λέμε ανυπόστατα πράγματα οι φαρμακευτικές και γενικότερα οι εταιρείες που τα χρησιμοποιούν για τα προιόντα τους μπορούν να παρουσιάσουν τα στοιχεία που έχουν ότι τα paraben είναι ασφαλή για την υγεία την δικιά μας και των παιδιών μας. Ζήτησε λοιπόν από την εταιρεία σου τα στοιχεία αυτά και ευχαρίστως να το ξανασυζητήσουμε. Δουλειά του marketing κάθε εταιρείας (επειδή αυτή είναι η δουλειά μου) είναι να επηρεάζει τον καταναλωτή προς την αγορά των προιόντων της. Εσύ με τα ερωτήματα που θέτεις θεωρώ ότι απλώς αποπροσανατολίζεις δεν βοηθάς. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να διαφημίσω την χ εταιρεία και να δυσφημίσω την ψ με ενδιαφέρει η αλήθεια και αυτή όπως πολύ σωστά αναφέρεις έρχεται μέσα από στοιχεία. Όπως εσύ λές ότι γνωρίζεις ότι τα paraben είναι ασφαλή συντηρητικά έτσι και εμείς γνωρίζουμε ότι δεν είναι. Αλλά με το να λέμε τι γνωρίζουμε ο καθένας δεν βοηθάμε κανένα αν όμως μιλήσεις τεκμηριωμένα μπορείς να μας πείσεις για το αντίθετο. Εφόσον αυτό δεν γίνεται μου είναι παντελώς αδιάφορο τι έχεις ακούσει και τι γνωρίζεις αφού δεν το τεκμηριώνεις. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ

Πρώτον είμαι φίλος.

Να ξεκαθαρίσω πως ούτε το παίζω ειδικός ούτε είπα πως ότι έχει πει κάποιος είναι ανυπόστατο.Εγώ μιλάω βάσει του ότι λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας μου και θέλω να πιστεύω πως αυτά που λένε ευσταθούν καθώς με την σειρά μας με τα στοιχεία αυτά πάμε για ενημέρωση στους γιατρούς που με την σειρά τους ενημερώνουν τους ασθενείς(ναι ναι είμαι αυτός ο σπαστικός άνθρωπος στο ΙΚΑ με την τσάντα που <<κλέβω>> την σειρά σας).

Να ξεκαθαρίσω επίσης πως δεν προσπαθώ να διαφημίσω την εταιρεία μου απλά θέλησα να πάρω μέρος στην ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση και να πω την γνώμη μου.

Με το να θέτω ερωτήματα δεν νομίζω να αποπροσανατολίζω κάποιον και ούτε είναι ο σκοπός μου αυτός.

Τώρα όσο αφορά τα στοιχεία μελέτες γίνονται συνεχώς και όπως ειπώθηκε και ποιο πάνω σε σχεδόν όλες αν όχι σε όλες το αποτέλεσμα και τα συμπεράσματα για τα parabens είναι κάπως έτσι :

«Από αυτή την έρευνα δεν είναι δυνατό να πούμε με σιγουριά αν τα paraben πραγματικά προκαλούν αυτούς τους όγκους>>.

Και αυτός είναι ο λόγος που τόσα χρόνια τα χρησιμοποιούν και με εγκρίσεις από τον ΕΟΦ.

απλά το σημαντικό που πρέπει όλοι οι γονείς να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν είναι πως όλα μα όλα τα προϊόντα περιέχουν συντηρητικά.Μπορεί να μην είναι τα parabens αλλά κάποιο άλλο.

Απλά αναρωτιέμαι γιατί ο πανικός με τα parabens και όχι με τα καινούργια που δεν υπάρχουν καν μελέτες.

και πάλι να πω πως δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν απλά λέω την άποψη μου.

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν μπορούν να αποδείξουν κάτι άλλο από όσο μπορώ να γνωρίζω.

Υ.Γ.Συντηρητικά δεν μπορούν να μην χρησιμοποιούν γιατί τότε οι λήξεις θα πρέπει να είναι μερικών ημερών και όπως καταλαβαίνεις καμιά εταιρεία δεν θα βγάλει προϊόν με τόσο μικρή λήξη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διαφημίσεις

(ναι ναι είμαι αυτός ο σπαστικός άνθρωπος στο ΙΚΑ με την τσάντα που <<κλέβω>> την σειρά σας).

[/font][/font][/color]

χιχιχιχι, αν συχνάζεις ΙΚΑ Πειραιά πες μου ώρα και μέρα να σε κανονίσω λιγουλάκι (όχι τίποτις άλλο να βγάλω το άχτι μου).

Εμοτικον που γελάει πονηρά και βγάζει γλώσσα.

Ρούφηξα όλο το post σε μισή ώρα και αυτή τη στιγμή βγάζω αφρούς. Και αυτό γιατί ήμουνα σίγουρη εδώ και πολύ καιρό ότι ότι υπάρχει στα ράφια του s/m (proderm, johnson, nivea κλπ) δεν είναι και πολύ εμπιστοσύνης. Μέχρι εδώ καλά. Είχα επίσης μία υποψία ότι και αυτά που υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων επίσης δεν είναι όλα εμπιστοσύνης (fissan κ.α.). Αλλά μέχρι να τελειώσω το post που είχα αρχίσει να προσανατολίζομαι σε κορρέ, apivita και weleda συνειδητοποίησα ότι ούτε σε αυτά δεν πρέπει να έχουμε εντελώς εμπιστοσύνη. Τί θα γίνει τελικά? Θα πάμε στα ελιξίρια (http://beautyelixirs.blogspot.com/) όπως πρότεινε κάποιος παραπάνω?

Βρήκα επίσης στο http://www.ecofamily.gr βρεφικό αφρόλουτρο χαμομήλι με τα εξής συστατικά:

Συστατικά: Aqua, Cocamidopropyl Betaine (προερχόμενο από Ινδική Καρύδα), Decyl Glucoside (προερχόμενο από καλαμπόκι), Cocamidopropyl Hydroxysultaine (προερχόμενο από Ινδική Καρύδα), Glycerin (φυτικής προέλευσης), *Anthemis Noblis (Ρωμαϊκό χαμομήλι), *Hibiscus Sabdariffa Leaf (Ιβίσκος), *Lavendula Angustifolia (εκχύλισμα λεβάντας), *Citrus Aurantium Bergamia Fruit (άγριο περγαμόντο), *Papaver Orientale Seed (έλαιο από παπαρούνα), *Rosa Canina Fruit (Rosehip έλαιο από άνθος), *Cymbopogon Schoenanthus (εκχύλισμα λεμονόχορτου) Phenoxyethanol (συντηρητικό βαθμίδας τροφίμων), Citrus Tangerina (έλαιο είδους μανταρινιού), Citrus Grandis (έλαιο φράπας)Foeniculum Vulgare (έλαιο μάραθου), Polysorbate 60 (γαλακτωματοποιητής), Λεμονίνη (από αιθέρια έλαια) (*πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας)

Μετά από όλα αυτά που διάβασα δε μπορώ να καταλάβω αν είναι καλά ή όχι!!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!

JQVOp3.png

Πρώτον είμαι φίλος.

Να ξεκαθαρίσω πως ούτε το παίζω ειδικός ούτε είπα πως ότι έχει πει κάποιος είναι ανυπόστατο.Εγώ μιλάω βάσει του ότι λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας μου και θέλω να πιστεύω πως αυτά που λένε ευσταθούν καθώς με την σειρά μας με τα στοιχεία αυτά πάμε για ενημέρωση στους γιατρούς που με την σειρά τους ενημερώνουν τους ασθενείς(ναι ναι είμαι αυτός ο σπαστικός άνθρωπος στο ΙΚΑ με την τσάντα που <<κλέβω>> την σειρά σας).

Να ξεκαθαρίσω επίσης πως δεν προσπαθώ να διαφημίσω την εταιρεία μου απλά θέλησα να πάρω μέρος στην ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση και να πω την γνώμη μου.

Με το να θέτω ερωτήματα δεν νομίζω να αποπροσανατολίζω κάποιον και ούτε είναι ο σκοπός μου αυτός.

Τώρα όσο αφορά τα στοιχεία μελέτες γίνονται συνεχώς και όπως ειπώθηκε και ποιο πάνω σε σχεδόν όλες αν όχι σε όλες το αποτέλεσμα και τα συμπεράσματα για τα parabens είναι κάπως έτσι :

«Από αυτή την έρευνα δεν είναι δυνατό να πούμε με σιγουριά αν τα paraben πραγματικά προκαλούν αυτούς τους όγκους>>.

Και αυτός είναι ο λόγος που τόσα χρόνια τα χρησιμοποιούν και με εγκρίσεις από τον ΕΟΦ.

απλά το σημαντικό που πρέπει όλοι οι γονείς να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν είναι πως όλα μα όλα τα προϊόντα περιέχουν συντηρητικά.Μπορεί να μην είναι τα parabens αλλά κάποιο άλλο.

Απλά αναρωτιέμαι γιατί ο πανικός με τα parabens και όχι με τα καινούργια που δεν υπάρχουν καν μελέτες.

και πάλι να πω πως δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν απλά λέω την άποψη μου.

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν μπορούν να αποδείξουν κάτι άλλο από όσο μπορώ να γνωρίζω.

Υ.Γ.Συντηρητικά δεν μπορούν να μην χρησιμοποιούν γιατί τότε οι λήξεις θα πρέπει να είναι μερικών ημερών και όπως καταλαβαίνεις καμιά εταιρεία δεν θα βγάλει προϊόν με τόσο μικρή λήξη

Φίλε μου λοιπόν

Εμένα αυτή η φράση μου θυμίζει κάτι μεγαλοδικηγόρους που αθωώνουν ενόχους λόγω έλλειψης στοιχείων ή λόγω αμφιβολιών. Παίζουμε δηλαδή την Πυθία τα paraben δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ασφαλή αλλά ούτε και βλαβερά. Εδώ ο ΕΟΦ αφήνει και κυκλοφορούν εμβόλια και φάρμακα που είναι ακόμα πιο επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και θα κολλήσει στα ταπεινά paraben. Τεσπα αυτό που εγώ ήθελα να σου πω είναι ότι εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει ως μητέρα και ως καταναλώτρια ότι τα στοιχεία είναι ανεπαρκή και δεν μπορεί κανείς να μας πει αν τα paraben είναι επικίνδυνα ή όχι. Δυστυχώς αφού κανένας ούτε ΕΟΦ ούτε οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν δίνουν σαφή απάντηση για αυτό και εμείς αναγκαζόματε να καταβροχθίζουμε έρευνες ψάχνοντας μόνοι μας για να βρούμε την αλήθεια ή τουλάχιστον μία άποψη ανεπηρέαστη από συμφέροντα τζίρους στόχους κλπ. Ποια είναι τα καινούρια συντηρητικά για τα οποία δεν υπάρχουν μελέτες μπορείς να μας τα ονομάσεις? Αυτό με ενδιαφέρει πραγματικά να το μάθω για να τα ερευνήσω με το ταπεινό μου μυαλό και αυτά να ψάξω να δω τι έχει γραφτεί αφού κανείς δεν ξέρει να μου πει.

FXWyp3.png

τελος παντων αφου δε θελετε να πειστειτε οτι τα paraben ειναι απλα ενα ακομη τεραστιο νουμερο του Ευαγγελατου στην τηλεοραση(αφου αυτος τα πρωτοεβγαλε)τοτε παρτε προιοντα χωρις paraben οπως βιολογικα,και προιοντα φαρμακευτικης καθαροτητας απο το φαρμακειο απο εταιρειες που σας συστηνουν οι παιδιατροι σας οπως FREZYDERM,AVENE,WELEDA και οτι αλλο σας προτεινει ο παιδιατρος σας...

εκτος και θελετε να το παιξετε εσεις παιδιατροι(η' ο Ευαγγελατος)οποτε χρησιμοποιηστε οτι αλλο μαντζουνι θελετε...παντως να ξερετε οτι ο,τι και να αγορασετε θα εχει μεσα συντηρητικα...καλλυντικο χωρις συντηρητικα δε ζει...

μονο το φρεσκο φαγητο και αυτο για λιγες μερες...

ακομη και το καταψυγμενο που τρωτε,συντηρητικα εχει...

εγω παντως εκανα οτι μου ειπε η παιδιατρος μου...απο εκει και περα θεωρω οτι μαλλον κατι ξερει περισσοτερο απο μενα που δεν εχω καμμια ενημερωση ουτε απο συνεδρια ουτε απο επιστημονικα βιβλια...

οποτε...

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Vs ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

η αποφαση δικη σας...

εγω παντως εκανα οτι μου ειπε η παιδιατρος μου...απο εκει και περα θεωρω οτι μαλλον κατι ξερει περισσοτερο απο μενα που δεν εχω καμμια ενημερωση ουτε απο συνεδρια ουτε απο επιστημονικα βιβλια...

γι' αυτό δεν θα παιρνα κι όρκο! Αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ, θα δεις πόσες πολλές μπούρδες λένε οι παιδίατροι -αλλά και οι λοιπές ειδικότητες του ιατρικού κλάδου- για πάρα πολλά θέματα. Υποχρέωση του κάθε γονέα, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι να ψάχνει (όσο μπορεί) την αλήθεια σ' αυτά που λέγονται.

Διαφημίσεις

τελος παντων αφου δε θελετε να πειστειτε οτι τα paraben ειναι απλα ενα ακομη τεραστιο νουμερο του Ευαγγελατου στην τηλεοραση(αφου αυτος τα πρωτοεβγαλε)τοτε παρτε προιοντα χωρις paraben οπως βιολογικα,και προιοντα φαρμακευτικης καθαροτητας απο το φαρμακειο απο εταιρειες που σας συστηνουν οι παιδιατροι σας οπως FREZYDERM,AVENE,WELEDA και οτι αλλο σας προτεινει ο παιδιατρος σας...

εκτος και θελετε να το παιξετε εσεις παιδιατροι(η' ο Ευαγγελατος)οποτε χρησιμοποιηστε οτι αλλο μαντζουνι θελετε...παντως να ξερετε οτι ο,τι και να αγορασετε θα εχει μεσα συντηρητικα...καλλυντικο χωρις συντηρητικα δε ζει...

μονο το φρεσκο φαγητο και αυτο για λιγες μερες...

ακομη και το καταψυγμενο που τρωτε,συντηρητικα εχει...

οποτε...

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Vs ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

η αποφαση δικη σας...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ PARABENS, ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ PARABENS ΕΙΤΕ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ.:?

yZX6p2.png

o.k τοτε αυριο θα ρωτησω τον κομμωτη μου...μπορει να ξερει κι αυτος κατι να μου πει για τα paraben...!!!:?

Δεν νομίζω ότι με το να με ειρωνεύεσαι ισχυροποιείς την άποψή σου.

Αυτό που είπα εγώ είναι ότι κάποιοι από εμάς θέλουμε να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω και κατά τη γνώμη μου, καλά κάνουμε.

Καλησπέρα!!Είμαι κι εγώ μαμά μιας μπέμπας 4,5 μηνών και χρησιμοποιώ αποκλειστικά προιόντα της frezyderm για το μπάνιο και περιποίηση της μικρής μου...Ενώ γενικά είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι,πριν από 3 μέρες παρατηρήσαμε ότι μετά το μπάνιο η κόρη μας έβγαζε στο σωματάκι της κοκκινίλες,κάτι σαν ερεθισμός...αφού το ψάξαμε καταλήξαμε ότι οφείλεται στο γαλάκτωμα "Baby Hydra Milk" που της βάζαμε μετά το μπάνιο.Πήραμε,λοιπόν,άλλη συσκευασία μήπως έφταιγε μόνο αυτό και ξαναέβγσλε κοκκινίλες στο κορμάκι της...Οπότε καταληξαμε στο συμπέρασμα ότι την πειράζει το συγκεκριμένο γαλάκτωμα...Αναγκαστικά θα πρέπει να αλλάξουμε γαλάκτωμα σώματος...Έχετε κάποιο υπ'όψιν σας να μου προτείνετε??Η παιδίατρος μας είχε γράψει τη frezyderm την "Crystialen" (δεν ξέρω άμα την έγραψα σωστά) αλλά δεν την πήρα τότε επειδή είχε paraben...Τι να πάρω??

MRIip3.png

xnmwp3.png

να πάρεις την λοσιόν σώματος με καλέντουλα της weleda που είναι ένα φυτό που δρα έναντια στους ερεθισμούς και τις αλλεργίες είναι 100% αγνό και πιστοποιημένο απο τον Γερμανικό οργανισμό BDIH

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Καλησπέρα!!Είμαι κι εγώ μαμά μιας μπέμπας 4,5 μηνών και χρησιμοποιώ αποκλειστικά προιόντα της frezyderm για το μπάνιο και περιποίηση της μικρής μου...Ενώ γενικά είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι,πριν από 3 μέρες παρατηρήσαμε ότι μετά το μπάνιο η κόρη μας έβγαζε στο σωματάκι της κοκκινίλες,κάτι σαν ερεθισμός...αφού το ψάξαμε καταλήξαμε ότι οφείλεται στο γαλάκτωμα "Baby Hydra Milk" που της βάζαμε μετά το μπάνιο.Πήραμε,λοιπόν,άλλη συσκευασία μήπως έφταιγε μόνο αυτό και ξαναέβγσλε κοκκινίλες στο κορμάκι της...Οπότε καταληξαμε στο συμπέρασμα ότι την πειράζει το συγκεκριμένο γαλάκτωμα...Αναγκαστικά θα πρέπει να αλλάξουμε γαλάκτωμα σώματος...Έχετε κάποιο υπ'όψιν σας να μου προτείνετε??Η παιδίατρος μας είχε γράψει τη frezyderm την "Crystialen" (δεν ξέρω άμα την έγραψα σωστά) αλλά δεν την πήρα τότε επειδή είχε paraben...Τι να πάρω??

Και εγώ frezyderm χησιμοποιώ αλλά όταν ήταν 4,5 μηνών ο μικρός, η παιδίατρός μου μου απαγόρευε να χρησιμοποιώ γαλάκτωμα σώματος ή babyoil.Ούτε και τώρα χρησιμοποιώ. Όταν μου εμφανίζει ερεθισμούς επειδή έχει ατοπική δερματίτιδα , βάζουμε την barrier cream της frezyderm από τη σειρά atoprel. Μετά από 1-2 μέρες φεύγει.

και γω μπερδεύτηκα με όλα αυτά που διαβάζω. Από την αρχή χρησιμοποίησα στη μικρή μου προϊόντα weleda για πιο καλά. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πρόσφατα όμως είδα σε ιστοσελίδα ότι το αφρόλουτρο δεν είναι και στην πιο αθώα κατηγορία και τώρα που σε λίγο θα τελειώσει δεν έχω αποφασίσω με τι θα συνεχίσω.

Έχετε διαβάσει για το αφρόλουτρο της bepanthol; Είναι καλό;

Μήπως τελικά πρέπει να πλένουμε τα μικρά μας με πράσινο σαπούνι που λένε και οι μεγάλοι ότι είναι το πιο αγνό;

μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για την weleda εγώ έβαλα ένα -ένα τα συστατικά του αφρόλουτρου- σαμπουάν στο http://www.biodizionario.it και δεν έβγαλε τίποτα το ύποπτο επίσης και στο cosmeticdatabase το ίδιο

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...