Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ποσότητα γάλακτος με το θηλαστρο vs με το θηλασμό

Recommended Posts

καλημέρα. μηπως ξέρετε να μου πείτε εάν η ποσότητα του γάλακτος που βγάζω εγώ με το θηλαστρο είναι και η ποσότητα που τρώει το μωρο αν το θηλασω δηλ αν σε ένα γεύμα βγάλω 100-120 ml με το θηλαστρο αυτό σημαίνει ότι και το μωρό μου αν το θηλαζα θα έτρωγε την ίδια ποσότητα? ή μηπως το μωρό θα έτρωγε λιγότερο ή και περισσότερο?

Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Η ποσότητα που βγάζεις με το θήλαστρο ΔΕΝ είναι ενδεικτική της παραγωγής σου. Υπάρχουν μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά και με το θήλαστρο δεν καταφέρνουν να βγάλουν παρά ελάχιστα ml. Το μωρό σου είναι η καλύτερη αντλία. Τι σε απασχολεί?

2IW7p3.png

xwifp2.png

καλημέρα. μηπως ξέρετε να μου πείτε εάν η ποσότητα του γάλακτος που βγάζω εγώ με το θηλαστρο είναι και η ποσότητα που τρώει το μωρο αν το θηλασω δηλ αν σε ένα γεύμα βγάλω 100-120 ml με το θηλαστρο αυτό σημαίνει ότι και το μωρό μου αν το θηλαζα θα έτρωγε την ίδια ποσότητα? ή μηπως το μωρό θα έτρωγε λιγότερο ή και περισσότερο?

Eγώ στο πρώτο παιδί χρησιμοποιούσα αναγκαστικά θήλαστρο για 8 μήνες και αποκλειστικά γιατί το παιδί δεν έπιανε στήθος.

Παρόλα αυτά το βολεύτηκα και έβγαζα μεγάλες ποσότητες , γέμιζα και αποθήκευα

Το στήθος έδειχνε άδειο μετά τις αντλήσεις χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη.

Αυτό συνέβη σε μένα βέβαια , γιατί σε άλλες κοπέλες βλέπω ότι δεν το βολευτηκαν...

Στο δεύτερο παιδί δεν το πολυχρησιμοποίησα γιατί το παιδί έπιασε αμέσως και δεν χρειάστηκε...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Kαλησπερα!

Ως επι το πλειστον,το θηλαστρο δε βγαζει την ακριβη ποσοτητα που εχει το στηθος.Το παιδι πινει πολυ περισσοτερο!Αυτο μου ελεγε παντα η παιδιατρος!Ουτε το 10% δε βγαζει απο αυτο που μπορει να εχει μια γυναικα!Μιλαμε παντα τις περισσοτερες φορες.

Εαν δεν μπορει το παιδακι σου να πιασει στηθος,θελεις να δινεις το δικο σου και δεν εισαι σιγουρη για το μηχανημα,ρωτησε ενα μπορεις να νοικιασεις νοσοκομειακο θηλαστρο!Εχω ακουσει πως ειναι πολυ καλα συγκριτικά με αυτα του εμποριου!

Αν και θηλασα μονο 2 μηνες,υπηρχαν φορες που χρειαζοταν ν'αντλησω γαλα και εβγαζα(και απο τα 2 στηθη) μονο 50ml!Φυσικα το παιδι δεν επινε μονο τοσο!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Το πόσο αντλείς με το θήλαστρο δεν αντιστοιχεί ούτε είναι ενδεικτικό του πόσο τρώει το μωρό.

Ο γιος μου έβαζε εξαιρετικό βάρος με τον αποκλειστικό θηλασμό, αλλά με το θήλαστρο (νοσοκομειακό κιόλας) δεν κατάφερα ποτέ να αντλήσω πάνω από 60ml κι από τα 2 στήθη!!

Διαφημίσεις

Δεν μπορεί να υπαρχει συγκριση... αρχικά δεν γνωρίζεις τι ποσότητες πίνει το μικρό σου.. και δευτερον η ποσότητα που βγαίνει με το θήλαστρο δεν είναι ανάλογη της παραγωγής σου.

Η παραγωγή ποικίλει αναλογώς την ώρα, το πότε έχει φάει το παιδί ακόμα και τη θέση που έχει πιάσει η χωάνη του θήλαστρου το στήθος σου!

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Εγώ βγάζω με το θήλαστρο περίπου 100-120 ml ενώ το μωρό μου πρέπει να τρώει περίπου 180-200 ml σε κάθε γεύμα. Τον τελευταίο μήνα δεν έχει πάρει καθόλου βάρος και η παιδίατρος μας είπε οπωσδήποτε να του δώσουμε γάλα συμπλήρωμα. Επειδή δε θέλω να διαταράξω τον κύκλο του θηλασμού, σε 3 γεύματα την ημέρα βγάζω γάλα με το θήλαστρο και συμπληρώνω με το γάλα σκόνη, ενώ στα υπόλοιπα γεύματα τον θηλάζω. Απλά αναρωτιέμαι μήπως τελικά το παιδί μου πείναγε τον τελευταίο μήνα, που τον θήλαζα αποκλειστικά, και η γκρίνια που είχε οφείλονταν σε αυτό, αφού δεν πήρε και καθόλου βάρος. Τις τελευταίες 4 ημέρες που του δίνω το συμπλήρωμα έχει αλλάξει τελείως η διάθεσή του. Μόνο που τις νύχτες, που τον θηλάζω αποκλειστικά, ξυπνάει κάθε 3 ώρες, ενώ θα έπρεπε να κοιμάται πιο πολύ, τώρα που είναι σχεδόν 4,5 μηνών.

Επίσης, να πω στις μαμάδες, ότι επειδή το μωρό μου πρέπει να πίνει υποαλλεργικό γάλα, ταλαιπωρηθήκαμε πολύ γιατί δεν ήθελε με τίποτα ούτε το Frizolac ούτε το Frezylac. Τελικά, δέχτηκε το Althera, το οποίο φαίνεται να έχει καλύτερη γεύση (είναι αρκετά πιο ακριβό από τα άλλα γάλατα, δεν ξέρω βέβαια γιατί).

Όπως λενε τα κορίτσια ειναι!!

Εγω με το θηλαστρο πρωι πρωι με πέτρα το στήθος βγάζω 120ml με το ζόρι ενώ κανονικά άντε 60 ( και απο τα δυο στήθη )Ο Παιδιατρος λεει οτι σύμφωνα με την ανάπτυξη του παιδιού πρεπει να παράγω πανω απο 900 ml την ημερα!! :shock:οπότε μην εμπιστεύεσαι τις μεζουρες αλλα το παιδι σου,αν κοιμαται τότε ειναι χορτασμένο;)

Εγώ βγάζω με το θήλαστρο περίπου 100-120 ml ενώ το μωρό μου πρέπει να τρώει περίπου 180-200 ml σε κάθε γεύμα. Τον τελευταίο μήνα δεν έχει πάρει καθόλου βάρος και η παιδίατρος μας είπε οπωσδήποτε να του δώσουμε γάλα συμπλήρωμα. Επειδή δε θέλω να διαταράξω τον κύκλο του θηλασμού, σε 3 γεύματα την ημέρα βγάζω γάλα με το θήλαστρο και συμπληρώνω με το γάλα σκόνη, ενώ στα υπόλοιπα γεύματα τον θηλάζω. Απλά αναρωτιέμαι μήπως τελικά το παιδί μου πείναγε τον τελευταίο μήνα, που τον θήλαζα αποκλειστικά, και η γκρίνια που είχε οφείλονταν σε αυτό, αφού δεν πήρε και καθόλου βάρος. Τις τελευταίες 4 ημέρες που του δίνω το συμπλήρωμα έχει αλλάξει τελείως η διάθεσή του. Μόνο που τις νύχτες, που τον θηλάζω αποκλειστικά, ξυπνάει κάθε 3 ώρες, ενώ θα έπρεπε να κοιμάται πιο πολύ, τώρα που είναι σχεδόν 4,5 μηνών.

Επίσης, να πω στις μαμάδες, ότι επειδή το μωρό μου πρέπει να πίνει υποαλλεργικό γάλα, ταλαιπωρηθήκαμε πολύ γιατί δεν ήθελε με τίποτα ούτε το Frizolac ούτε το Frezylac. Τελικά, δέχτηκε το Althera, το οποίο φαίνεται να έχει καλύτερη γεύση (είναι αρκετά πιο ακριβό από τα άλλα γάλατα, δεν ξέρω βέβαια γιατί).

Προσωπικά πιστευω οτι έκανες λάθος που του έδωσες ξένο γάλα... πάς απευθειας για αποθηλασμό και το μωράκι σου ειναι πολύ μικρό ακόμα...

Αν ημουν στη θέση σου θα απευθυνόμουν σε ένα συμβουλο θηλασμου να μου πεί ακριβώς τι πρεπει να κανω.. Δεν πιστευω οτι έφταιγε η ποσότητα του γάλακτος σου...

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

*H μειωμένη πρόσληψη βάρους (αν όντως υπάρχει) συσχετίζεται με αλλεργία. Κανονικά θα έπρεπε να σου συστήσουν αποχή από αλλεργιογόνα και θηλασμό και όχι συμπλήρωμα υποαλλεργικού γάλακτος. Συμφωνώ με την προλαλήσασα ότι αν θέλεις προλαβαίνεις να το ψάξεις με σύμβουλο γαλουχίας και αλλεργιολόγο. Ποιος είπε ότι τα μωρά αυτής της ηλικίας πρεπει να κοιμούνται πιο πολύ και να μην ξυπνούν ανά τρεις ώρες. Κάποια μωρά το κάνουν και κάποια όχι. Επίσης η αλλεργία είναι επαρκής λόγος για να ξυπνάει ένα μωρό ακριβώς όπως και η πείνα. Πάρε δεύτερη γνώμη κοινώς.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Οταν λες καθόλου βάρος τι ακριβώς εννοείς;

Βάρος γέννησης; Βάρος εξόδου, μηνιαίες μετρήσεις;

Ποσες φορες θηλαζε το 24ωρο;

Με την αλλεργια τι ακριβώς παίζει; Γιατι δε θεωρήθηκε αυτή η υπεύθυνη για τη χαμηλή πρόσληψη βάρους αλλα ο θηλασμος;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 3 εβδομάδες μετά...

Κι εγω παντως οτανχρειαστηκε να βγαλω γαλα με θηλαστρο επαγγελματικο, η ποσοτητα δεν ηταν αρκετη γιατο μωρο κ του εδινα κ συμπληρωμα, ενω οταν τον θηλαζα ηταν ικανοποιητικη η ποσοτητα, μακαρι ολες να εχουμε την πολυτελεια να θηλαζουμε τα μωρα μας

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...