Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΟΣΟΛΟΓΟΣ

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

εδώ είμαι, αν και είχα καιρό να μπω στο φορουμ.

Το 6μηνο μετά τα εμβόλια πέρασε, έγκυος δεν έμεινα και έτσι δε μπορώ να ξέρω αν τα εμβόλια θα βοηθούσαν. Τι θα κάνω τώρα, αν θα κάνω άλλο εμβόλιο να παρατείνει το χρόνο, θα φανεί. Πάντως ο λόγος που σταμάτησα να μπαίνω είναι το ΑΓΧΟΣ. Δεν παλεύεται άλλο...διαβάζω τι έχει η μια και άλλη(με συγχωρείται που αναφέρομαι σε εσάς...δε το εννοώ με άσχημο τρόπο) και φοβάμαι κάθε φορά μην το έχω και εγώ και δεν το έχω ψάξει κτλ κτλ κτλ...Άσε που τη λίγη ώρα που πέρασα μέσα είδα ένα μάτσο καινούργιες εξετάσεις που δεν τις ξέρω...οπότε σας χαιρετώ και πάλι, καλά να είστε, και αν δε κάνω παιδιά θα προσπαθήσω να μη τρελαθώ...Άντε καλά, θα μπω και πιο μετά, το πολύ μέχρι και αύριο να δω τι μου γράψατε...χαχαχαχαχ. Αλλά κορίτσια, ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 388
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μαρια, ειχα παθει το ιδιο σοκ καποια στιγμη και τρομαξα νομιζοντας οτι πρεπει να κανω χιλιαδες εξετασεις και να βρω καπου χιλιαδες ευρω γι'αυτες.

αντιπατρικα, γονιδιακες, εμβολια, κ.λ.π. ηταν σαν ενα χαος για μενα,

ξεκινησα με καποιες αιματολογικες, διαβασα και ρωτησα πολλα ατομα για καποιες εξετασεις που καταλαβα οτι ειναι πανακριβες και αχρηστες, δεν ακολουθησα τυφλα, αλλα εκανα δικη μου ερευνα.

αυτο που μετραει και πρεπει να κανεις, ειναι ευκολα πραγματα - τα μικροβια, αυτοανοσα και βιταμινες, σακχαρο και θρομβοφιλια. αν σ'αυτες εισαι ενταξει, και παλι δεν μενεις εγκυος η εχεις αποβολες, τοτε θα ψαξεις αλλου αν θελεις.

μην τρομαζεις, εδω βοηθαμε η μια την αλλη. ουτε εμεις τα καναμε ολα αυτα, απλα η καθεμια καταθετει την εμπειρια της, και το συζηταμε. αν θελεις, μπορεις να μην μπαινεις στο forum, δικαιωμα σου ειναι ετσι και αλλιως.

εμενα προσωπικα με βοηθησε παρα πολυ, γιατι ρωτωντας και μαθαινωντας για γιατρους και εξετασεις, ανακαλυψα πραγματα για μενα και την υγεια μου, και πηρα βοηθεια απο τοσα πολλα ατομα εδω μεσα, και τους ειμαι ευγνωμων.

το σημαντικοτερο ομως - εκανα φιλες, που δεν πιστευα οτι θα εχω στα "γεραματα". τις ευχαριστω ολες, χωρις να πω ονοματα. ξερουν αυτες.

terbulence σε ρωτάω εδώ.το να βγουν ψευδωσ αρνητικά τα μικρόβια να το καταλάβω.ψευδωσ θετικά πως γίνεται?

πολλες φορες ειδικα με ιστο περιοδου βγαινουν ψευδως θετικα. το λενε ακομα και στα ιδια τα διαγνωστικα.

οταν πηρα τηλ σε ενα εργαστηριο για PCR με ιστο περιοδου, μου ειπαν οτι δεν το συνιστουν, και δεν το δουλευουν πολυ, αντι γι'αυτο κανουν ανιχνευση με τραχηλικο δειγμα.

μηπως να παμε στο παμε πακετο?πλακα θα χει .θα βοηθησουμε κ αλλο κοσμο.εχει συμβει να εμφανιστει αλλωστε εκει κοπελα που εστειλε πακετο απο το φορουμ.ημια μετα απο ταλαιπωρια απεκτησε διδυμα κ στηριζε μια κοπελα να μην τα παρατησει.ηταν πολυ δυσκολη περιπτωση αλλα το θαυμα εγινε!γι αυτο μαρια μη φευγεις.ολες μαζι μπορουμε οπως λενε κ οι πολιτικοι.εμεις θα σε σιαξουμε!

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια.σημερα ειμαι λιγο λυπημενη.λιγο.οχι πολυ.η μαγικη οθωνη εδειξε οτι αυτος ο κυκλος ειναι ανωρρηκτικος. c'est la vie!μου ρθε κ ενα πακετο αντιβιωσης εξι εβδομαδων απο την λοιμωξιολογο.για το στρεπτοκοκο θελει λεει να το μελετησει να δει τι θα κανει.Εχω ομως κ ενθαρρυντικα νεα.Μια φιλη,που γνωρισα στο εμβρυογενεσις πηρε σημερα πολυ καλη θετικη χοριακη.Ειναι σαρανταενα στα σαραντα δυο κ πολυ ταλαιπωρημενη τα τελευταια χρονια.εχει κανει δυο αποτυχημενες εξωσωματικες στον παντο με πεντε ωαρια την καθε φορα,τρεις φυσικους σε αλλο κεντρο απ οπου ειχε χαμηλη βιοχημικη τη μια φορα,εναν κανονικο με φαρμακα στο εμβρυογενεσις οπου τελικα καταφεραν να παρουν μονο ενα οπου κ αυτο δεν προχωρησε κ δεν περασε καν στην εμβρυομεταφορα.μετα μαζεψε τρια εμβρυα απο φυσικους εκ των οποιων καποιο εσκασε,καποιο δεν γονιμοποιηθηκε κ τελικα ειναι τωρα εγκυος.το ενα μαλιστα εμβρυακι ηταν κ αριστο.κ να σκεφτητε οτι πριν λιγο καιρο ενας αλλς σε καποιο αλλο κεντρο,της ειπε να να παει για δανεικο γιατι δεν εχει ελπιδα.Να ξερετε οτι μια μερα ο δικαιος αγωνας μας θα δικαιωθει.γι αυτο να ειμαστε στα πανω μας;αν κ δω που τα λεμε ενα νταντεμα το θελω σημερα.σνιφ...σνιφ...

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα!! Τι κανετε??? Εγω πηγα σε αιματολογο... Με εβαλε να κανω εξετασεις θρομβοφιλιας γιατι ειπε οτι αυτες που εκανα ηταν πολυ ελλειπης.. Μαλλον σε καμια 10αρια μερες θα εχω τα αποτελεσματα.

Στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Κι αν δεν πάνε, απλά δεν έχει έρθει το τέλος!

Δεν ξερω τι ειχα κανει! Ολα ειναι με αρχικα σχεδον κ δεν καταλαβαινω τιποτα. Βγηκαν τα αποτελεσματα σημερα, εχω θρομβοφιλια mthfr c677t ετεροζυγωτικη και αυριο θα κανω ομοκυστεινη ορου. Τωρα μενει να χασω κ αλλα κιλα!!!

μαλλον θα κανεις αντιπηκτικες, αλλα σιγουρα φιλισιν, θα βοηθησει. με αυτην την ετεροζυγωτια μενεις εγκυος μια χαρα, αν παιρνεις καταλληλη αγωγη απο αιματολογο. αυτη ηταν η αιτια τελικα.

σου μεταφερω αυτο που εχω βρει -

Αυτή η ετεροζυγωτία δεν σχετίζεται από μόνη της άμεσα με την ύπαρξη θρομβοφιλίας.

Το ένζυμο MTHFR είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία του φολικού οξέος που βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος. Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της ομοκυστείνης. Ανωμαλίες στο ένζυμο αυτό μπορεί έμμεσα να οδηγήσουν σε αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης. Η μετάλλαξη C677T στο γονίδιο MTHFR μπορεί να προκαλέσει αύξηση στα επίπεδα ομοκυστείνης σε ασθενείς με μειωμένα επίπεδα φολικού οξέος, ειδικά όταν υπάρχει και δεύτερη μετάλλαξη.

Διαφημίσεις

μαλλον θα κανεις αντιπηκτικες, αλλα σιγουρα φιλισιν, θα βοηθησει. με αυτην την ετεροζυγωτια μενεις εγκυος μια χαρα, αν παιρνεις καταλληλη αγωγη απο αιματολογο. αυτη ηταν η αιτια τελικα.

σου μεταφερω αυτο που εχω βρει -

Αυτή η ετεροζυγωτία δεν σχετίζεται από μόνη της άμεσα με την ύπαρξη θρομβοφιλίας.

Το ένζυμο MTHFR είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία του φολικού οξέος που βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος. Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της ομοκυστείνης. Ανωμαλίες στο ένζυμο αυτό μπορεί έμμεσα να οδηγήσουν σε αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης. Η μετάλλαξη C677T στο γονίδιο MTHFR μπορεί να προκαλέσει αύξηση στα επίπεδα ομοκυστείνης σε ασθενείς με μειωμένα επίπεδα φολικού οξέος, ειδικά όταν υπάρχει και δεύτερη μετάλλαξη.

Σημερα εκανα εξεταση για ομοκυστεινη, το απογευμα ή αυριο βγαινουν! Μου ειπε μολις,την κανω, μετα αμεσως ξεκιναω filicine 2 την μερα για 6 βδομαδες και μετα τις 6, 1 τη μερα. Αλλα μολις βγουν θα τον παρω να του πω τα αποτελεσματα, ωστε να δουμε σιγουρα για τις 6 βδομαδες. Μολις μεινω θα κανω αντιπηκτικες οπως ειπες, ηπαρινη νομιζω ειπε, μικρη δοση. Τα αντιπατρικα μου τα ακυρωσε εντελως. Μου φαινονται πιο φυσιολογικα απο αυτα που ελεγε ο αλλος γιατρος για ΝΚ και αντιπατρικα!! Εσυ τι λες???

γεια σου κ παλι.μπραβο.τωρα εισαι σε καλο δρομο.κ σταματα επιτελους να βασανιζεσαι με την σκεψη των αντιπατρικων.δεν υπαρχει θεμα εκει.ρωτα τον μονο για intralipid.

Τα ιντραλιπιντ ειναι μειγμα απο φωσφολιπιδια αυγου κ σογιας το οποιο ανακατευεται με φυσιολογικο ορο κ χορηγειται ενδοφλεβιως.εξισορροπει το περιβαλλον της μητρας κ βοηθαει στην εμφυτευση κ στη διατηρηση της κυησης.Το θεμα ειναι οτι στη θεσσαλονικη δεν τα κανουν πουθενε.Αυτο ειναι κ το μεγαλο προβλημα που αντιμετωπιζουν οι κοπελες εκει απ ο,τι μου λενε.Ειναι πολυ ευκολη η χορηγηση κ πραγματικα δεν καταλαβαινω που κολλανε.Στην αθηνα τα κανουμε πολυ ευκολα.

Εδω πανω γιατι δεν τα κανουν?? Ο καθε γιατρος οτι ναναι κανει ρε κοριτσια... Οταν ξαναπαω θα τον ρωτησω!!

Διαφημίσεις

Τα ιντραλιπιντ ειναι μειγμα απο φωσφολιπιδια αυγου κ σογιας το οποιο ανακατευεται με φυσιολογικο ορο κ χορηγειται ενδοφλεβιως.εξισορροπει το περιβαλλον της μητρας κ βοηθαει στην εμφυτευση κ στη διατηρηση της κυησης.Το θεμα ειναι οτι στη θεσσαλονικη δεν τα κανουν πουθενε.Αυτο ειναι κ το μεγαλο προβλημα που αντιμετωπιζουν οι κοπελες εκει απ ο,τι μου λενε.Ειναι πολυ ευκολη η χορηγηση κ πραγματικα δεν καταλαβαινω που κολλανε.Στην αθηνα τα κανουμε πολυ ευκολα.

Σερρες και Θεσσαλονικη το κανουν σιγουρα γιατι εκανα εγω και ειμαι στην 9η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Γεια σου αγχωμενη κ η ωρα η καλη.Καλο θα ηταν να πεις συγκεκριμενα που κ ποιος για να βοηθηθει ο κοσμος.Οι κοπελες απο τη θεςςαλονικη ειναι τςακαλια κ εχουν ερευνηςει καθε πιθανοτητα.Εχουν ρωτηςει παντου.κ μιλαμε για τη δοσολογια που ειναι κοινως αποδεκτη,οχι αυτη που εχουμε ξανασυζητησει.

Γεια σου αγχωμενη κ η ωρα η καλη.Καλο θα ηταν να πεις συγκεκριμενα που κ ποιος για να βοηθηθει ο κοσμος.Οι κοπελες απο τη θεςςαλονικη ειναι τςακαλια κ εχουν ερευνηςει καθε πιθανοτητα.Εχουν ρωτηςει παντου.κ μιλαμε για τη δοσολογια που ειναι κοινως αποδεκτη,οχι αυτη που εχουμε ξανασυζητησει.

εγω εκανα τις θεραπειες οποτε θελει καλο ψαξιμο.για να μην κατηγορηθω για διαφημιση οποια κοπελα θελει ας μου πει και θα την ενημερωσω

να διευκρινισω οτι τα intralipids δεν κανουν τα κεντρα και κληνικες εξωσωματικης της θεσσαλονικης. ισως να τα κανει καποιος ιδιωτικα.

θα'θελα να πω ομως για κατι αλλο που εχω μαθει μηπως το βρειτε ενδιαφερον και εσεις -

ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ

οι εξετασεις σε ιδιωτικα μικροβιολογικα μπορει να βγαινουν λαθος, το καλυτερο ειναι να τις κανετε σε νοσοκομειο που ειδικευεται σ'αυτες. συμβαινει συχνα.

ΗΠΑΡΙΝΗ

1. συμφωνα με τις τελευταιες μελετες, απο το 2010 και μετα, φαινεται πως η ταυτοχρονη χορηγηση της ηπαρινης με την ασπιρινη προκαλει αιμορραγιες και δεν συνισταται. μονο ηπαρινη λοιπον σε περιπτωσεις θρομβοφιλιας.

2. η αποψη οτι καποες ηπαρινες κρατανε μονο λιγες ωρες και δεν επαρκουν, αμφισβητειται - τις πρωτες 8 εβδομαδες κυησης οι ηπαρινες δινονται για τις εγκυους, και οχι για το εμβρυο

3. καποιοι γιατροι δινουν ενεσεις ηπαρινης προληπτικα εως και μηνες πριν την προσπαθεια - δεν υπαρχει κανενας λογος.

ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

1. κανενας δεν εχει αποδειξει την αποτελεσματικοτητα τους, δεν υπαρχουν καν ολοκληρωμενες μελετες να το υποστηριζουν (το εχουμε ξαναπει).

2. σε κανενα συνεδριο για τα γυναικολογικα και μαιευτικα θεματα δεν αναφερονται καν σαν θεμα συζητησης! ποτε, πουθενα!

3. επισης, γυριζοντας στο αρχικο θεμα της συζητησης, - ο κος δανιηλιδης που τα εφαρμοζει ακομα, αν ρωτησετε τις κοπελες που κανανε τα εμβολια σ'αυτον, υπογραφουν ενα χαρτι, που τον απαλασσει απο νομικες ευθυνες. γιατι αραγε?

να διευκρινισω οτι τα intralipids δεν κανουν τα κεντρα και κληνικες εξωσωματικης της θεσσαλονικης. ισως να τα κανει καποιος ιδιωτικα.

θα'θελα να πω ομως για κατι αλλο που εχω μαθει μηπως το βρειτε ενδιαφερον και εσεις -

ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ

οι εξετασεις σε ιδιωτικα μικροβιολογικα μπορει να βγαινουν λαθος, το καλυτερο ειναι να τις κανετε σε νοσοκομειο που ειδικευεται σ'αυτες. συμβαινει συχνα.

ναι ιδιωτικα στο ιατρειο του.οχι στα τυφλα στελνει αιμα περνει αποτελεσματα και μετα χορηγει.intralid ή ανοσοσφαιρινη.Και επειδη μιλησα και με καποια ακομη κοπελα το διαστημα που χορηγουν τη θεραπεια διαφερει.εγω ημουν στις 6-7 εβδομαδες πριν μεινω εγκυος ή αλλη κοπελα στις 4 εβδομαδες. Τα αποτελεσματα φαινονται στο 6μηνο

Αν θελετε να σας δωσω το e mail του ανοσολογου και να τον ρωτησετε οτι θελετε

οσο για τα νοσοκομεια δε ξερω αν κανουν τις εξετασεις εδω στελνουν εξω για βασικες εξετασεις θα κανουν αυτες τις εξειδικευμενες?

ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ

ΗΠΑΡΙΝΗ

1. συμφωνα με τις τελευταιες μελετες, απο το 2010 και μετα, φαινεται πως η ταυτοχρονη χορηγηση της ηπαρινης με την ασπιρινη προκαλει αιμορραγιες και δεν συνισταται. μονο ηπαρινη λοιπον σε περιπτωσεις θρομβοφιλιας.

2. η αποψη οτι καποες ηπαρινες κρατανε μονο λιγες ωρες και δεν επαρκουν, αμφισβητειται - τις πρωτες 8 εβδομαδες κυησης οι ηπαρινες δινονται για τις εγκυους, και οχι για το εμβρυο

3. καποιοι γιατροι δινουν ενεσεις ηπαρινης προληπτικα εως και μηνες πριν την προσπαθεια - δεν υπαρχει κανενας λογος.

ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

1. κανενας δεν εχει αποδειξει την αποτελεσματικοτητα τους, δεν υπαρχουν καν ολοκληρωμενες μελετες να το υποστηριζουν (το εχουμε ξαναπει).

2. σε κανενα συνεδριο για τα γυναικολογικα και μαιευτικα θεματα δεν αναφερονται καν σαν θεμα συζητησης! ποτε, πουθενα!

3. επισης, γυριζοντας στο αρχικο θεμα της συζητησης, - ο κος δανιηλιδης που τα εφαρμοζει ακομα, αν ρωτησετε τις κοπελες που κανανε τα εμβολια σ'αυτον, υπογραφουν ενα χαρτι, που τον απαλασσει απο νομικες ευθυνες. γιατι αραγε?

Εγώ έκανα τη θεραπεία στην Αθήνα σε δημόσιο νοσοκομείο. ο γιατρός έγραψε την εξέταση (στην αρχή και στο τέλος της θεραπείας) και κάθε φορά έγραφε και τα εμβόλια, που μάλιστα τα δικαιολογούσε το ταμείο, οπότε πλήρωνα 10% συμμετοχή. και δε με έβαλε να υπογράψω κανένα χαρτί.

αφού λοιπόν υπάρχει εξέταση που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο και τα εμβόλια δικαιολογούνται από δημόσιο ταμείο, άρα αναγνωρίζονται ως επίσημο μέσο θεραπείας. πώς αλλιώς θα εντάσσονταν στο σύστημα υγείας??

μετά από μία φυσιολογική εγκυμοσύνη και γέννα και 2 παλλίνδρομες, άπειρες εξετάσεις και θεραπείες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα (εξ΄ου και η 2η παλλίνδρομη), απέκτησα το 2ο παιδί μου μετά από θεραπεία με αντιπατρικά εμβόλια.

sofi@p, εχεις δικιο που ρωτας.

δυστυχως, δεν μπορω να σου απαντησω, εκτος του οτι καταλαβα το εξης - στην αθηνα οι γιατροι και τα κεντρα ειναι πιο ευεληκτα στην εφαρμογη καποιας αγωγης, ειτε με αντιπατρικα, ειτε με τα intralipids, ειτε με οτιδηποτε αλλο, για το οποιο δεν υπαρχει καποια αποδειξη η ολοκληρωμενη μελετη για την αποτελεσματικοτητα τους.

οσο για την νομιμοτητα τους, δεν υπαρχει επισημη απαγορευση απο το κρατος, οπως για παραδειγμα στην αμερικη, που ισχυει απο το 2005.

αυτο σημαινει οτι αν καποιος γιατρος κρινει οτι σου ειναι απαραιτητα, μπορει να σ'το προτεινει.

και σε μενα εκανε μεγαλη εντυπωση οτι στην αθηνα γινονται μεσω ταμειων και στο δημοσιο νοσοκομειο. μαλλον, ισχυουν 2 μετρα και 2 σταθμα, οπως και για τα ΝΚ που αναγνωριζει το ταμειο, αλλα δεν αναγνωριζει και πληρωνεις πολλα για την θρομβοφιλια, η αντιπηκτικο λυκου, που ειναι πολυ σοβαρες και απαραιτητες εξετασεις.

φανταζομαι οτι αυτο γινεται, επειδη η νομοθεσια για την ιατρικη καλυψη δεν εχει αλλαξει απο την δεκαετια του 80, που τα αντιπατρικα ηταν "στη μοδα", αλλα η θρομβοφιλια - οχι.

sofi@p, εχεις δικιο που ρωτας.

δυστυχως, δεν μπορω να σου απαντησω, εκτος του οτι καταλαβα το εξης - στην αθηνα οι γιατροι και τα κεντρα ειναι πιο ευεληκτα στην εφαρμογη καποιας αγωγης, ειτε με αντιπατρικα, ειτε με τα intralipids, ειτε με οτιδηποτε αλλο, για το οποιο δεν υπαρχει καποια αποδειξη η ολοκληρωμενη μελετη για την αποτελεσματικοτητα τους.

οσο για την νομιμοτητα τους, δεν υπαρχει επισημη απαγορευση απο το κρατος, οπως για παραδειγμα στην αμερικη, που ισχυει απο το 2005.

αυτο σημαινει οτι αν καποιος γιατρος κρινει οτι σου ειναι απαραιτητα, μπορει να σ'το προτεινει.

και σε μενα εκανε μεγαλη εντυπωση οτι στην αθηνα γινονται μεσω ταμειων και στο δημοσιο νοσοκομειο. μαλλον, ισχυουν 2 μετρα και 2 σταθμα, οπως και για τα ΝΚ που αναγνωριζει το ταμειο, αλλα δεν αναγνωριζει και πληρωνεις πολλα για την θρομβοφιλια, η αντιπηκτικο λυκου, που ειναι πολυ σοβαρες και απαραιτητες εξετασεις.

φανταζομαι οτι αυτο γινεται, επειδη η νομοθεσια για την ιατρικη καλυψη δεν εχει αλλαξει απο την δεκαετια του 80, που τα αντιπατρικα ηταν "στη μοδα", αλλα η θρομβοφιλια - οχι.

όλες αυτές τις εξετάσεις που αναφέρεις (και πολλές ακόμα) τις έκανα σε δημόσια νοσοκομεία (ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και ΛΑΙΚΟ) και πλήρωνα μόνο συμμετοχή.

πρεπει να διορθωσω το λαθος μου - η θρομβοφιλια καλυπτεται απο δημοσιο, απλα περιμενεις 4-5 μηνες να κανεις τις εξετασεις.

αλλα ομοκυστεινη, αντιπηκτικο λυκου, αντιφωσφολιπιδικο κ.λ.π. τα πληρωσα σε δημοσιο νοσοκομειο θεσσαλονικης ( καποιες μολις χτες) και τα πληρωσα κανονικα, επειδη "δεν τις αναγνωριζει ο εοπυυ".

πρεπει να διορθωσω το λαθος μου - η θρομβοφιλια καλυπτεται απο δημοσιο, απλα περιμενεις 4-5 μηνες να κανεις τις εξετασεις.

αλλα ομοκυστεινη, αντιπηκτικο λυκου, αντιφωσφολιπιδικο κ.λ.π. τα πληρωσα σε δημοσιο νοσοκομειο θεσσαλονικης ( καποιες μολις χτες) και τα πληρωσα κανονικα, επειδη "δεν τις αναγνωριζει ο εοπυυ".

δεν ξέρω τί ισχύει στη Θεσ/νίκη αλλά στο ΛΑΙΚΟ τις έκανα σε ένα μήνα.

τώρα αν κάποια εξέταση δεν την καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ δε σημαίνει ότι δεν είναι και αναγνωρισμένη επιστημονικά. και πολλά φάρμακα δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και τα πληρώνουμε από την τσάεπη μας αλλά έχουν άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ. Απλά δεν θέλουν να επιβαρύνουν το ταμείο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...