Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θελει να σταματήσει... Ποια είναι η σωστή αποφαση?


Recommended Posts

Έχω κι εγώ έναν προβληματισμό, που με απασχολεί…

Η κόρη μου που είναι τώρα 5, γεννήθηκε με μια κλίση στο πόδι προς τα μέσα. Ο ορθοπεδικός που την παρακολουθεί από 2 μηνών μας συνέστησε μπαλέτο. Την γράψαμε από τα 3 στην μουσικοκινητική εισαγωγή στο μπαλέτο για νήπια. Και συνέχισε και στα 4 και τώρα στα 5 σε προπαρασκευαστική τάξη μπαλέτου. (όχι την κανονική τάξη) . Φέτος όμως στο νήπιο η κόρη μου κάθεται στο σχολείο έως τις 4 και έχει μπαλέτο στις 5 (2 φορές την εβδομάδα).

Μου ανακοίνωσε ότι θέλει να σταματήσει, λοιπόν, το μπαλέτο γιατί κουράζεται. Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι όσο μεγαλώνουμε οι απαιτήσεις αυξάνονται. Ότι και στο σχολείο του χρόνου θα κάνει πιο δύσκολα πράγματα και δεν θα μπορεί να «εγκαταλείψει». Μετά το γύρισα στο αυστηρό μου, ότι έχει αναλάβει μια υποχρέωση και πρέπει να είναι εντάξει. Μετά της θύμισα πόσο της αρέσει ο χορός και είναι κρίμα να σταματήσει επειδή κουράζεται λίγο, ιδίως αφού είναι τόσο καλή! Της είπα ότι πρέπει να κάνει κάτι για να ασκεί το σώμα της και όχι να παίζει στο laptop μόνο.

Σε όλη την κουβέντα έκλαιγε συνεχώς και στο τέλος μου είπε: Καλά μαμά, θα συνεχίσω για να μην στεναχωριέσαι. Ήταν μαχαίρι για εμένα! Της είπα να πάμε και αυτή την εβδομάδα που την έχουμε πληρώσει και βλέπουμε.

Καταλαβαίνω ότι έχει μπουχτίσει, αφού πάει τόσα χρόνια. Καταλαβαίνω ότι πραγματικά κουράζεται σωματικά. Όμως…. Τι θα κάνουμε με το πόδι της αν σταματήσει? (κάτι που δεν μπορώ να της το πώ φυσικά..) Αλλά και επιπλέον… Πρέπει να αποφασίσει εκείνη ή εγώ? Αν αποφασίζει εκείνη από τα 5, μήπως μας καβαλήσει μια μέρα? Αλλά και από την άλλη.. να τη στέλνω με το ζόρι. Ο δάσκαλος λέει ότι θέλει τουλάχιστον 4-5 χρόνια εξάσκησης με κανονικές position για να δούμε μια βελτίωση στο πόδι. Σιγά μην την κρατήσω ως τότε….

Πείτε μου την άποψή σας…

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λοιπόν το δικό σου πρόβλημα είναι ότι ανησυχείς γιατί σύμφωνα με αυτά που σου είπε ο γιατρός αν δεν συνεχίσει το μπαλλέτο το πόδι της θα παραμείνει με την κλίση προς τα μέσα.

 

Το δικό της πρόβλημα είναι οτι κουράζεται , αλλά στην ουσία μάλλον δεν την ευχαριστεί (γιατί κρίνοντας από την κόρη μου, εάν κάπου περνάει καλά η κούραση δεν υπολογίζεται...)

 

Δεν ξέρω γιατί της είπες ότι έχει αναλάβει μια υποχρέωση. Ο χορός, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα δεν είναι υποχρέωση.

 

Στη θέση σου θα συζητούσα. Θα την άκουγα. Θα προσπαθούσα να καταλάβω γιατί δεν της αρέσει. Μήπως είναι θέμα δασκάλας, οπότε εάν αλλάξει σχολή είναι καλύτερα?

Μήπως φταίει το ωράριο? Αμέσως μετά το σχολείο μπαλλέτο? Μήπως δεν τα καταφέρνει?

 

Επίσης θα της έλεγα ξεκάθαρα τι πρόβλημα υπάρχει με το πόδι της και γιατί χρειάζεται το μπαλέτο. Δεν ξέρω γιατί γράφεις οτι δεν μπορείς να της το πεις. Πρόκειται για δικό της πρόβλημα και την αφορά άμεσα.

Με τον ίδιο τρόπο που θα της έλεγα οτι υπάρχει πχ πρόβλημα με τα δόντια της και πρέπει να φορέσει σιδεράκια...

 

Πρέπει να αποφασίσει εκείνη ή εγώ? Αν αποφασίζει εκείνη από τα 5, μήπως μας καβαλήσει μια μέρα?

 

Πιστεύω ότι εκείνη έχει το πρόβλημα και εκείνη πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να πάει. Από εσένα χρειάζεται βοήθεια στη λήψη της απόφασης ενημερώνοντας τη πλήρως και θέτοντας όρια. Πχ οσον αφορά στο λάπτοπ (εγώ είμαι του καθόλου σε αυτές ειδικά τις ηλικίες). Δεν σημαίνει οτι θα σας καβαλήσει. Κανένας δεν χρειάζεται να καβαλήσει τον άλλον, οταν λύνουμε δημοκρατικά τα προβλήματα μας, μέσα στην οικογένεια.

 

Πιστεύω οτι χωρίς πίεση και με συζήτηση θα βρεθεί λύση.:) Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Αν πχ. ήταν αγόρι με το ίδιο θέμα στο πόδι, ο γιατρός τι θα συνέστηνε?

9XkKp3.png

HArNp3.png

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τη Daphne-. Καταρχάς το ωράριο του σχολείου τηε είναι πολύ απαιτητικό ακόμα και για ενήλικες, πόσο μάλλον για ένα παιδάκι 5 χρονών. Σίγουρα είναι εξαντλημένη όταν πλέον πηγαίνει στο μπαλέτο. Υπάρχει η δυνατότητα να πήγαινε πιό αργά ή το Σάββατο το πρωί, και αν ναι θα το δεχόταν;

Αν όντως δεν την ευχαριστεί προσωπική μου άποψη είναι πως είναι κρίμα να την πιέζεις, και επίσης διαφωνώ με το επιχείρημα περί "υποχρεώσεων". Υποχρέωσή της είναι το σχολείο όχι ο χορός, αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να της δίνει ευχαρίστηση. Εκτός αυτού δεν έχει κάποιος (παιδί ή ενήλικας δεν έχει σημασία) να αλλάξει γνώμη, να ξεκινήσει κάτι και στην πορεία να δει πώς δεν του βγαίνει και να το σταματήσει;

Τώρα σχετικά με το ποδαράκι της και εγώ νομίζω ότι πρέπει να της μιλήσεις ανοιχτά, δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται ή να νιώθει μειονεκτικά γι'αυτό, ούτως ή άλλως μέχρι πότε θα της το κρύβεις; Όσο μεγαλώνει δεν θα το καταλάβει και μόνη της; Νομίζω ότι τότε θα είναι χειρότερα, όταν κουκουλώνουμε πράγματα τα μεγενθύνουμε άθελά μας.

Καταλαβαίνω την αγωνία σου και ελπίζω να βρείτε μία λύση που να σας ικανοποιεί και τις δύο.

S02fp3.png

 

 

LnVyp3.png

Link to comment
Share on other sites

Mα συγνώμη η λύση ειναι το μπαλέτο μονο? ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! μηπως κατα βάθος σου αρεσει εσενα το μπαλέτο πολυ και εχεις ονειρα που το κοριτσακι σου ομως δεν θέλει να ακολουθήσει?

Link to comment
Share on other sites

Δείτε αν μπορεί να αλλάξει ωράριο (έστω σε άλλη σχολή).

Επίσης συζητήστε το με τον ορθοπεδικό. Πράγματι, δεν μπορεί η μόνη λύση να είναι το μπαλέτο. Επίσης το κοριτσάκι πως δεν γνωρίζει για το πρόβλημα στο πόδι, αφού την παρακολουθεί ο γιατρός;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ο δάσκαλος λέει ότι θέλει τουλάχιστον 4-5 χρόνια εξάσκησης με κανονικές position για να δούμε μια βελτίωση στο πόδι. Σιγά μην την κρατήσω ως τότε…. [/font][/size]

Πείτε μου την άποψή σας…

 

Από πότε έγινε ο δάσκαλος ειδικός;:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Όταν βρέθηκα στην θέση σου (ήθελε η κόρη μου απεγνωσμένα να σταματήσει την Ρυθμική) κατέληξα στο ότι υποχρέωση της είναι το σχολείο, ξένες γλώσσες κτλ, ΟΧΙ τα χόμπι που θα έπρεπε να επιλέξει κ να κάνει με χαρά!

Δεν σε κάνει ο,τι θέλει με το να σταματήσει το.μπαλέτο, αντιθέτως, σέβεσαι την άποψη της μικρής για το τι δεν θέλει να κάνει στον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο της...

Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει κ άλλη λύση για το ορθοπεδικό κομμάτι, μιλα με τον γιατρό καλύτερα κ όχι με τον δάσκαλο μπαλέτου.

(δοκιμάστε κ πατίνια, αν κατάλαβα καλά το θέμα με το ποδαράκι της μικρουλας σου θα σε βοηθήσουν πολύ)...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι πιστευω οτι αν οντως το μπαλλετο ειναι απαραιτητο - πραγματικα ομως απαραιτητο θα επεμενα να συνεχισει. Δηλαδη αν ενα παιδακι ειναι αλεργικο σε κατι που θελει να φαει θα το αφησουμε? Αν πραγματικα ειναι απαραιτητο.

Επισης εγω δεν θα σταματαγα κατι στην μεση της χρονιας. Σε αλλο ποστ μια μαμα ελεγε για τα αγγλικα. Αν κατι ειναι απαραιτητο ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με την mmdad. Αν το μπαλέτο δεν είναι απαραίτητο, τότε εξετάζεις τις εναλλακτικές. Αν είναι απαραίτητο, δεν κάνεις πίσω. Μπορείς όμως να μιλήσεις στην κόρη σου για το πόδι της ώστε να ξέρει γιατί κάνει μπαλέτο και πού βοηθάει.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, εσείς που προτείνετε να βρει άλλες ώρες για το μπαλέτο, δεν το γνωρίζετε ότι σχεδόν για όλες τις δραστηριότητες (μπαλέτα, αθλήματα, ξένες γλώσσες, μουσικές, θεατρικά παιχνίδια κλπ) τα τμήματα για παιδιά 5 ετών είναι γύρω στις 5 η ώρα το απόγευμα; Για μένα, αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν έχω ξεκινήσει μέχρι σήμερα μπαλέτο την εξάχρονη κόρη μου που μου το ζητάει εδώ και 2 χρόνια.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εγώ είμαι κατά της καταπίεσης του παιδιού σε αυτή την ηλικία για το μπαλέτο

Αλοίμονο αν από αυτή την ηλικία το παιδί εξαναγκάζεται ΚΑΙ για τα χόμπι, είναι η μοναδική ηλικία στην οποία έχει ακόμα την αυτοδιάθεση του ελεύθερου χρόνου της, από του χρόνου θα αρχίσει τα διαβάσματα και θα πιεστεί περισσότερο

Εννοείται βέβαια ότι η εναλλακτική για το μπαλέτο ΔΕΝ είναι το laptop, αλλά κάποια άλλη δραστηριότητα που θα μπορούσε να είναι ευεργετική για το πόδι της πχ κάποιο άλλο σπορ

Και εμένα όταν ήμουν μικρή με πήγαιναν οι γονείς μου κολυμβητήριο και μπαλέτο. Το πρώτο μου άρεσε, το δεύτερο το απεχθανόμουν (αλλά ήταν επιλογή της μαμάς μου). Ένιωσα τέτοια ανακούφιση όταν το σταμάτησα, που δεν περιγράφεται. Δεν σημαίνει πως το αντικατέστησα με κάτι επιβλαβές (πχ παιχνίδια στο κομπιούτερ). Ούτε πως "καβάλησα" τους γονείς μου (όπως φοβάσαι ότι θα εκληφθεί το να υποχωρήσεις σε αυτό που σου ζητά η κόρη σου). Τα όρια που μου έβαζαν οι γονείς μου ήταν σεβαστά και παρέμειναν, απλά δεν καταπιεζόμουν να κάνω κάτι που δεν ήθελα με τίποτα.

Η γνώμη μου είναι να ακροαστείς το παιδί, να σεβαστείς τον ελεύθερο χρόνο του και το πώς θέλει να τον περάσει (καταστώντας βέβαια σαφές πως το laptop είναι off limits) και σε συνεννόηση με τον ορθοπεδικό να βρεις μια άλλη λύση για το ποδαράκι.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, εσείς που προτείνετε να βρει άλλες ώρες για το μπαλέτο, δεν το γνωρίζετε ότι σχεδόν για όλες τις δραστηριότητες (μπαλέτα, αθλήματα, ξένες γλώσσες, μουσικές, θεατρικά παιχνίδια κλπ) τα τμήματα για παιδιά 5 ετών είναι γύρω στις 5 η ώρα το απόγευμα; Για μένα, αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν έχω ξεκινήσει μέχρι σήμερα μπαλέτο την εξάχρονη κόρη μου που μου το ζητάει εδώ και 2 χρόνια.

 

Οχι παντα, το τμημα της κορης μου αρχίζει στις 6:30.

κατα τα αλλα και εγω συμφωνω με την Daphne-

Link to comment
Share on other sites

καλημερα και ευχαριστω πολυ που απαντησατε...

 

θα απαντησω σε όσες περισοτερες ερωτησεις μπορώ...

 

καταρχην φυσικά και το δικό μου αγχος είναι το πόδι της... Προτιμώ να την "ζορισω" λίγο τώρα παρά να την δουλευουν τα παιδιά στο σχολείο όταν πάει γυμνάσιο για τα στραβα της πόδια. και παρά να εχει κόμπλεξ όταν στο λύκειο θα θέλει να βάλει τακουνι και δεν θα μπορεί να το πάει....

Δεν της εχω πεί κάτι ακόμα για το πόδι της γιατι είναι μικρή και φοβάμαι μην διογκώσει το θέμα στο μυαλό της... Σε κανα 2 χρόνια που θα είναι σε θέση να καταλάβει, υπολογίζω να της το πώ...

Η εναλλακτική που μας έδωσε ο γιατρός είναι το κολυμβητηριο. Όμως δεν έχουμε κλειστό κολυμβητηριο κοντά και δεν της αρέσει κιόλας. Φοβάται και δεν θέλει με τίποτα. Γιαυτό και επιλέξαμε το μπαλέτο. Γιατι της σρέσει πολυ ο χορός. Εχω συζητησει πάρα πολυ και επιμένει πάντα οτι της αρέσει πολυ αλλα κουράζεται σωματικά. Εχτες μου είπε : ηταν τέλεια αλλα πονάνε τα πόδια μου. όλες οι σχολές χορού τα μικρά τα έχουνε νωρίς.. Αν την αλλαξω και σχολή θα είναι ακόμα χειροτερα που θα αλλαξει δασκαλα και θα χάσει τις φίλες της!

 

εκάβη, ο δάσκαλος της είναι πολυ σοβαρός δάσκαλος χορού , είναι στα 50 και έχει δεί πολλά στραβά πόδια στη ζωή του! Το είχε δεί πριν του το πώ εγώ και ήξερε ακριβως τι μου είπε! :)

 

εγώ σκεφτόμουν να επιμείνω για όσο με πάρει... Ίσως να την πάω και με το ζόρι μερικές φορές.

Της έδωσα μια "ανταμοιβή.." Ότι Τρίτη και Πέμπτη δεν θα μαζεύει το δωμάτιο της.

 

Ο άντρας μου με λέει τρελή που αγχώνομαι. Αλλά είναι το πρώτο μεγάλο κάστρο αναμεσα μας και θέλω να το χειριστώ όσο μπορώ πιο σωστά και για τις δυό μας!

Link to comment
Share on other sites

Οχι παντα, το τμημα της κορης μου αρχίζει στις 6:30.

κατα τα αλλα και εγω συμφωνω με την Daphne-

 

Όχι πάντα, αλλά στο 90% των περιπτώσεων. Στο Δήμο που μένω (φέτος και πέρυσι που το ψιλοέψαξα) σε 5 σχολές μπαλέτου που έχω ρωτήσει μετά τις 6 δεν έχω βρει τμήμα για αρχάρια παιδάκια.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites

Όχι πάντα, αλλά στο 90% των περιπτώσεων. Στο Δήμο που μένω (φέτος και πέρυσι που το ψιλοέψαξα) σε 5 σχολές μπαλέτου που έχω ρωτήσει μετά τις 6 δεν έχω βρει τμήμα για αρχάρια παιδάκια.

 

Aκριβώς αυτό.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καταρχην φυσικά και το δικό μου αγχος είναι το πόδι της... Προτιμώ να την "ζορισω" λίγο τώρα παρά να την δουλευουν τα παιδιά στο σχολείο όταν πάει γυμνάσιο για τα στραβα της πόδια. και παρά να εχει κόμπλεξ όταν στο λύκειο θα θέλει να βάλει τακουνι και δεν θα μπορεί να το πάει....

 

Δεν της εχω πεί κάτι ακόμα για το πόδι της γιατι είναι μικρή και φοβάμαι μην διογκώσει το θέμα στο μυαλό της... Σε κανα 2 χρόνια που θα είναι σε θέση να καταλάβει, υπολογίζω να της το πώ...

Πιστεύω ότι είναι σε θέση να καταλάβει από τώρα. Το να περιμένεις να της το πεις μετά από δυο χρόνια αντιθέτως θα διογκώσει το πρόβλημα.

 

Επίσης εάν της το πεις θα καταλάβει και του λόγους που το πόδι της πρέπει να εξασκηθεί, οπότε μην σου κάνει εντύπωση εάν αλλάξει γνώμη και αποφασίσει μόνη της χωρίς πίεση από τη μεριά σου να πάει.:-)

 

Το οτι αγχώνεσαι και ανησυχείς για εκείνην φυσιολογικό είναι, και αν της το πεις έτσι όπως το νιώθεις θα καταλάβει οτι η πίεση προέρχεται από ενδιαφέρον και αγάπη.

 

εγώ σκεφτόμουν να επιμείνω για όσο με πάρει... Ίσως να την πάω και με το ζόρι μερικές φορές.

Της έδωσα μια "ανταμοιβή.." Ότι Τρίτη και Πέμπτη δεν θα μαζεύει το δωμάτιο της.

Να επιμείνεις με άλλο τρόπο. Τίποτα δεν γίνεται με το ζόρι θα εισπράξεις τα αντίθετα αποτελέσματα έτσι.

 

Πολύ βοηθητική είναι και η τηλ. γραμμή που υπάρχει στην πρώτη σελίδα όσον αφορά προβλήματα και χειρισμούς που απαιτούνται από τη μεριά μας.

 

Προσωπικά εκεί που θα ημουν πιο αυστηρή και "πιεστική" (θα της εξηγούσα το γιατί) είναι το θέμα του λάπτοπ.

9XkKp3.png

HArNp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι πιστευω οτι αν οντως το μπαλλετο ειναι απαραιτητο - πραγματικα ομως απαραιτητο θα επεμενα να συνεχισει. Δηλαδη αν ενα παιδακι ειναι αλεργικο σε κατι που θελει να φαει θα το αφησουμε? Αν πραγματικα ειναι απαραιτητο.

Επισης εγω δεν θα σταματαγα κατι στην μεση της χρονιας. Σε αλλο ποστ μια μαμα ελεγε για τα αγγλικα. Αν κατι ειναι απαραιτητο ειναι.

Αν και η προοπτική διακοπής του μπαλλέτου δεν είναι αυστηρά επικίνδυνη οσο η αλλεργία που αναφέρεις, συμφωνώ.

 

Και στο μήνυμα που εγραψα αρχικά δεν εννοούσα να σταματήσει, και αν κατάλαβα καλά κανείς δεν έχει γράψει αυτό.

 

Αλλά με συζήτηση να πειστεί η μικρή και να φτάσει να το θέλει από μόνη της. Δηλ. αλλαγή χειρισμού.

Μέση της χρονιάς πάντως δεν είναι. Αρχές Οκτώμβριου δεν αρχίζουν οι σχολές?

9XkKp3.png

HArNp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

η γνωμη μου ειανι να συνεχίσει το μπαλετο και θεωρω οτι αν το προβλημα ειναι στο πελμα της, ειναι το μονο που μπορει να τη βοηθήσει. Οι αργες και οι ελεγχομενες κινήσεις του μπαλέτου βοηθανε περισσοτερο απο την ταχυτητα καποιοιυ αθλήματος.

 

Πολυς κοσμος δεν πιστευει, γιατι δεν γνωριζει, οτι το μπαλετο θεραπευει πολλα πραγματα. Λορδωση, σκολιωση, πλατυποδία, ρεβοποδία, ελειψη προσοχης , προβληματα λόγου κλπ

 

ρωτησε σε καποια αλλη σχολή, μηπως το ωραριο ειναι αργότερα. Παρολ' αυτα πιστευω οτι καλύτερα να πηγαινετε μπαλέτο μετα το σχολειο, παρα να γυρναει σπιτι, να χαλαρωνει και μετα να σηκωνετε να πηγαινει για μπαλετο. Χειροτερα θα ναι, πιο κουραστηκο για εκεινη.

Ισως αν αλλαξει περιβαλλον, θα αλλαξει και διάθεση.

Σε ποια περιοχή μενετε, αν μπορω να σας βοηθήσω... Πού την πηγαίνεις τωρα;

 

 

και στη δικη μου σχολη, 6.30 ειναι το μαθημα των 6χρονων! 5.30 των νηπιων!

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

Ismini μου, όχι και ορθοπεδική θεραπεία το μπαλέτο:shock:. Οι μπαλαρίνες έχουν τα χειρότερα πόδια που μπορεί να έχει μία γυναίκα. Ειδικά από το στάδιο που αρχίζουν τις πουεντ, τα πόδια σχεδόν παραμορφώνονται, γεμίζουν κάλους. Επίσης, είναι συνέχεια σε φάση δίαιτας, γιατί αν πάρουν λίγο βάρος, τα ορθοπεδικά προβλήματα σκάνε ένα ένα, με όλη αυτή την καταπόνηση του σώματος. Και δεν μιλάω για τραυματισμούς, που έχουν όλα τα αθλήματα. Αναφέρομαι στην φυσική καταπόνηση του αθλήματος. Έχω προσωπική άποψη επ' αυτού, γνωρίζω προσωπικά χορεύτριες μπαλέτου και πολλά πολλά παιδιά. Ειδικά το μπαλέτο είναι τέχνη -από τις πιο σπουδαίες- που χρειάζεται αφοσίωση και μεγάλη επιμονή, γι αυτό τα κοριτσάκια αργά ή γρήγορα το γυρίζουν σε κάποιο είδος χορού πιο χαλαρό, όπως είναι ο μοντέρνος χορός ή η jazz.

Ξέρω ότι είσαι δασκάλα μπαλέτου και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σε θίξω:oops: αλλά σε αυτά που αναφέρεις

 

Πολυς κοσμος δεν πιστευει, γιατι δεν γνωριζει, οτι το μπαλετο θεραπευει πολλα πραγματα. Λορδωση, σκολιωση, πλατυποδία, ρεβοποδία, ελειψη προσοχης , προβληματα λόγου κλπ

 

βοηθάει γενικά η γυμναστική (βοηθάει, δεν θεραπεύει:wink:), όχι ειδικά το μπαλέτο.

 

 

Κατά τα άλλα συμφωνώ με την maria ampelokipi.

Link to comment
Share on other sites

Ismini μου, όχι και ορθοπεδική θεραπεία το μπαλέτο:shock:. Οι μπαλαρίνες έχουν τα χειρότερα πόδια που μπορεί να έχει μία γυναίκα. Ειδικά από το στάδιο που αρχίζουν τις πουεντ, τα πόδια σχεδόν παραμορφώνονται, γεμίζουν κάλους. Επίσης, είναι συνέχεια σε φάση δίαιτας, γιατί αν πάρουν λίγο βάρος, τα ορθοπεδικά προβλήματα σκάνε ένα ένα, με όλη αυτή την καταπόνηση του σώματος. Και δεν μιλάω για τραυματισμούς, που έχουν όλα τα αθλήματα. Αναφέρομαι στην φυσική καταπόνηση του αθλήματος. Έχω προσωπική άποψη επ' αυτού, γνωρίζω προσωπικά χορεύτριες μπαλέτου και πολλά πολλά παιδιά. Ειδικά το μπαλέτο είναι τέχνη -από τις πιο σπουδαίες- που χρειάζεται αφοσίωση και μεγάλη επιμονή, γι αυτό τα κοριτσάκια αργά ή γρήγορα το γυρίζουν σε κάποιο είδος χορού πιο χαλαρό, όπως είναι ο μοντέρνος χορός ή η jazz.

Ξέρω ότι είσαι δασκάλα μπαλέτου και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σε θίξω:oops: αλλά σε αυτά που αναφέρεις

 

 

 

βοηθάει γενικά η γυμναστική (βοηθάει, δεν θεραπεύει:wink:), όχι ειδικά το μπαλέτο.

 

 

Κατά τα άλλα συμφωνώ με την maria ampelokipi.

 

OK Βοηθαει στη θεραπεία...

αλλα κατα τα αλλα, εισαι υπερβολική! Μη τα λες ετσι, γιατι στο τελος θα αδειάσουν οι σχολες μας...

Ναι οντως καταπονείται το σωμα, οσο καταπονειται σε οποιοδηποτε αθλημα οταν πας για πρωταθλητισμό. Αν ξεκινησεις και κανεις πανω απο 3 ωρες την ημερα πουεντ, συμφωνω. Αλλα αυτο είναι στο στο επίπεδο του Επαγγελματικού, οχι νωρίτερα και εφ' οσον εχεις επιλέξει οτι θα ασχοληθεις με αυτο. Δεν ειναι απαραίτητο οτι καποια χορευτρια θα κανει καλους ουτε οτι θα παραμορφωθει το πόδι της. Ειναι και θεμα προδιάθεσης και κληρονομικότητας.

Τα παιδιά που κανουν 2 ωρες την εβδομαδα, μια χαρα ειναι! Φτιαχνουν τα ποδαράκια τους, περνανε καλα και ασκουνται απλα... Βεβαια εξαρταται και απο τη Σχολή... εαν στα 5 το παιδι προσπαθει να κανει πιρουετα ή στα 10 βαλει πουεντ... τοτε εχουμε θεματα!

Οι τραυματισμοι μπορει να ξεκινήσουν απο το μπαλετο (ρηξη μινισκου πχ) αλλα σιγουρα υπάρχει προδιάθεση. Δηλαδη, ετσι κι αλλιως... αυτο το ατομο θα παθαινε ρηξη μηνισκου και απλως να ετρεχε να προλαβει το λεωφορειο...!!!

Ουτε συνεχεια σε φαση διαιτας ειναι... Μηπως μπερδευεσαι με την Ομαδα της Ρυθμικης Γυμναστικής; Που λυμοκτονάνε τα παιδάκια, τα εχουν κλεισμενα ατελειωτες ωρες στο γηπεδο και οι μαμαδες περιμενουν με τη μπανανα εξω απο τα κάγκελα; Και στο τελος;;;;;; τα ζυγιζουν και τους λενε, "μεχρι αυριο να χασεις 1 κιλό".

 

ΕΔΩ μιλάμε για ενα παιδάκι 5 χρονων που της προτεινε ο ορθοπεδικος να κανει μπαλετο για να ισιωσει το ποδαράκι του. Δηλαδη;;;; να δουλεψει τον αντιθετο μυ...

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

ismeni σε ευχαριστώ πολύ για την αποψη σου...

 

η αληθεια είναι οτι όλα τα αθληματα βγάζουν προβλήματα αλλά μόνο όταν το κάνεις σουπερ επαγγελματικά!

 

Ήθελα απλά να σου πώ ότι δεν θα ήθελα να αλλάξω σχολή γιατί έχει τις φίλες της τώρα και νομίζω ότι θα τα κάνουμε χειρότερα. Ασε που και ο δάσκαλος μου φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά. Πηγαίνει στην Πνευματική κίνηση βορείων προαστίων και ο δάσκαλος της είναι ο Θωμάς Γκουντής. (είμαι σίγουρη ότι θα τον ξέρεις..)

Πάντως για την ώρα πηγαίνει κανονικά. Δεν ξαναπαραπονέθηκε για κούραση.

Της είπα κι εγώ κάποια στιγμή χαλαρά ότι το ποδαράκι της είναι λίγο στραβούλι. Χωρίς να το συνδέσω με το μπαλέτο για την ώρα…

Περισσότερο το θέμα μου είναι αν θα πρέπει να «υποκύπτω» στα «καπρίτσια» της.. Ακούω για παιδάκια 7-8 χρονών που έχουν κάνει ήδη μπαλέτο, κολύμπι, βόλεϊ, τένις και τώρα ιππασία και πάλι δεν τους αρέσει και θα σταματήσουν. Και αναρωτιέμαι αν τα παιδιά είναι αυτά που πρέπει να «επιλέγουν» ή όχι.. Αν οι γονείς πρέπει να αποφασίζουν και αν τελικά καταπιέζονται τα παιδιά να κάνουν πράγματα που δεν τους αρέσουν, επειδή κάποιοι γονείς σκέφτονται σαν εμένα…

Ουφ….

Link to comment
Share on other sites

ismeni σε ευχαριστώ πολύ για την αποψη σου...

 

η αληθεια είναι οτι όλα τα αθληματα βγάζουν προβλήματα αλλά μόνο όταν το κάνεις σουπερ επαγγελματικά!

 

Ήθελα απλά να σου πώ ότι δεν θα ήθελα να αλλάξω σχολή γιατί έχει τις φίλες της τώρα και νομίζω ότι θα τα κάνουμε χειρότερα. Ασε που και ο δάσκαλος μου φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά. Πηγαίνει στην Πνευματική κίνηση βορείων προαστίων και ο δάσκαλος της είναι ο Θωμάς Γκουντής. (είμαι σίγουρη ότι θα τον ξέρεις..)

Πάντως για την ώρα πηγαίνει κανονικά. Δεν ξαναπαραπονέθηκε για κούραση.

Της είπα κι εγώ κάποια στιγμή χαλαρά ότι το ποδαράκι της είναι λίγο στραβούλι. Χωρίς να το συνδέσω με το μπαλέτο για την ώρα…

Περισσότερο το θέμα μου είναι αν θα πρέπει να «υποκύπτω» στα «καπρίτσια» της.. Ακούω για παιδάκια 7-8 χρονών που έχουν κάνει ήδη μπαλέτο, κολύμπι, βόλεϊ, τένις και τώρα ιππασία και πάλι δεν τους αρέσει και θα σταματήσουν. Και αναρωτιέμαι αν τα παιδιά είναι αυτά που πρέπει να «επιλέγουν» ή όχι.. Αν οι γονείς πρέπει να αποφασίζουν και αν τελικά καταπιέζονται τα παιδιά να κάνουν πράγματα που δεν τους αρέσουν, επειδή κάποιοι γονείς σκέφτονται σαν εμένα…

Ουφ….

 

 

 

 

 

καλη μου κατα την ταπεινη μου αποψη τα παιδια ειναι εκεινα που θα αποφασιζουν τι τουσ αρεσει και τι δεν τουσ αρεσει. οποιοδηποτε παιδι ξερει τι θελει...οτι αρασει εσενα δεν σημαινει οτι πρεπει να αρεσει και σε εκεινη.τα παιδι α δεν νομιζω πωσ πρεπει να καταπιεζονται...εισαι μια φοβερη μανουλα που ανησυχει για την κορη της αλλα με το να τησ κρυβεις το προβληματακι για το ποδι της το οποιο καποια στιγμη θα το ανακαλυψει δεν ειναι και οτι καλυτερο...!!! δεν θα επρεπε να το φοβασαι...καλυτερα να προσπαθησεις να το δεχτεις εσυ πρωτα απο ολα και μετα να της το αποκαλυψεις..!!! καλο θα ηταν να συμβουλευτης και καποιον ειδικο ο οποιος θα σε καθοδηγησει,να σου πει πως θα το πεισ χωρις να την πληγωσεις αν αυτο ειναι δηλαδη αυτο που φοβασαι..

Link to comment
Share on other sites

ismeni σε ευχαριστώ πολύ για την αποψη σου...

 

η αληθεια είναι οτι όλα τα αθληματα βγάζουν προβλήματα αλλά μόνο όταν το κάνεις σουπερ επαγγελματικά!

 

Ήθελα απλά να σου πώ ότι δεν θα ήθελα να αλλάξω σχολή γιατί έχει τις φίλες της τώρα και νομίζω ότι θα τα κάνουμε χειρότερα. Ασε που και ο δάσκαλος μου φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά. Πηγαίνει στην Πνευματική κίνηση βορείων προαστίων και ο δάσκαλος της είναι ο Θωμάς Γκουντής. (είμαι σίγουρη ότι θα τον ξέρεις..)

Πάντως για την ώρα πηγαίνει κανονικά. Δεν ξαναπαραπονέθηκε για κούραση.

Της είπα κι εγώ κάποια στιγμή χαλαρά ότι το ποδαράκι της είναι λίγο στραβούλι. Χωρίς να το συνδέσω με το μπαλέτο για την ώρα…

Περισσότερο το θέμα μου είναι αν θα πρέπει να «υποκύπτω» στα «καπρίτσια» της.. Ακούω για παιδάκια 7-8 χρονών που έχουν κάνει ήδη μπαλέτο, κολύμπι, βόλεϊ, τένις και τώρα ιππασία και πάλι δεν τους αρέσει και θα σταματήσουν. Και αναρωτιέμαι αν τα παιδιά είναι αυτά που πρέπει να «επιλέγουν» ή όχι.. Αν οι γονείς πρέπει να αποφασίζουν και αν τελικά καταπιέζονται τα παιδιά να κάνουν πράγματα που δεν τους αρέσουν, επειδή κάποιοι γονείς σκέφτονται σαν εμένα…

Ουφ….

 

τον ξερω τον Θωμά!!!! Ηταν πρόεδρος του Συλλόγου μας.

νομιζω πως εμεις οι γονεις καθοδηγουμε τα παιδιά στις δραστηριότητες. Αρχιζουν μια και την ολοκληρωνουν στο τελος της χρονιας, δεν αφηνουμε κατι στη μέση για να ξεκινήσουμε κατι αλλο.

 

age.png

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι είμαι της αντίθετης άποψης, ότι δηλ. σε αυτή την ηλικία δεν το καταπιέζουμε φοβερά το παιδί για να κάνει εξωσχολικές δραστηριότητες, αρκεί η εναλλακτική να είναι σωστή παιδαγωγικά και όχι το να περνάει το παιδί περισσότερες ώρες βλέποντας ταινίες ή παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή.

Δίνουμε δηλ. άλλου είδους εναλλακτικές, πχ δεν πας μπαλέτο αλλά εργαστήρι ζωγραφικής, δεν πας κολυμβητήριο αλλά μπάσκετ κλπ

Όχι επειδή κάτι το ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο, πρέπει ντε και καλά να το φτάσουμε μέχρι τον Ιούνιο. Μιλάω πάντα για δραστηριότητες, όχι για τον σταθμό/προνήπιο κλπ φυσικά. Εκεί δεν γίνεται διαπραγμάτευση, το θεωρώ (δεν ξέρω πώς να το θέσω πιο κομψά) "καθήκον" του παιδιού στην ηλικία των 4 ετών και πιο μετά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...