Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Portulaca oleracea είναι η γλιστρίδα και είναι παχύφυτο

Valeriana officinalis η βαλεριάνα,

δεν είναι ούτε ξαδέλφια, ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες.

Μπορεί βέβαια να άκουσες κάτι όπως ότι υπάρχει καναδέζικο πλατάνι αλλά υπάρχει σφενδάμι που το φύλλο του μοιάζει με του πλατάνου αλλά καμία άλλη σχέση... Είναι οι συσχετίσεις των ... ασχέτων! :lol:

Άρα βλακεία άκουσα :lol:

Να ρωτήσω κάτι διευκρινηστικό. Εσύ εννοείς βαλεριάνα το songino???? (έτσι γράφει η ιταλική σακούλα απέξω)

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η κρητική διατροφή που ακολουθήθηκε από ασθενείς με έμφραγμα έδειξε ότι η θνησιμότητα μειώνονταν κατά 70%! Όμως εξακολουθούν να επιμένουν στη low fat diet ακόμη και οι έλληνες καρδιολόγοι!

Οι κρητικοί (ως παραδοσιακή διατροφή, αυτή που μελετήθηκε και προτάθηκε) τρώνε σχεδόν 100g ελαιόλαδο την ημέρα κυρίως ωμό, αλλά τρώνε και μισό κιλό φρούτα (ω, ναι τόσα πολλά!!!) και ωμά λαχανικά.

έτρωγαν Αγλαΐα μου, δυστυχώς έτρωγαν. Μιλάμε για την εποχή της δικής μου προγιαγιάς (γεννήθηκε το 1914).. Μου έλεγε ότι στον βαλκανικό πόλεμο την έσωσαν τα ρόδια και γενικά τα φρούτα. Έβαζε στην ποδιά της και 2 κιλά ρόδια και τα έτρωγε για μεσημεριανό. Αν βλέπατε δέρμα που είχε μέχρι τα 80 που πεθανε.. Τώρα τους κρητικούς τους έχετε δει πως είναι?

lazy.gif

felinidoc ακιβώς το ιδιο μου ειχαν πει για την σαλάτα ! Αναρωτιομουν που μοιαζει με την γλυστρίδα ... :roll:

Αγλαία μου μισο κιλο φρουτα ειναι 2 μεγαλα μηλα ή 3 αχλάδια ...σιγα το πράγμα . Περισυ τετοια εποχη ετρωγα 1 κιλο μανταρίνια , 2 αχλάδια , 2 μήλα και 1-2 μπανάνες την ημερα ! Φυσικά συν τις σαλάτες μου ... :oops: Αηδιαζα με τα πάντα και τρεφομουν με σαλάτες και φρουτα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ερωτημα: τρωω σοκολάτες καθε μέρα, μπορεί να είναι ανήσυχος ο μπέμπης εξ αυτού?? :roll:

Ω, ναι! αλλά μπρος στην απόλαυση τί είναι το ξενύχτι;

Κάθε ξύπνημα είναι μια ευκαιρία για ένα κομματάκι ακόμη :lol::lol::lol:[/quote

Δεν ειστε στα καλα σας κυριες μου................ καθολου :):)

Αντε να μπαινουμε στις διαιτες ερχονται και χριστουγεννα...

Συμφωνώ στο "οχι και διαιτα"!

εγω ειχα παρει 13 κιλα στην εγκυμοσυνη και μεχρι τωρα έχω χάσει 16!

Δεν ξέρω αν φταίνε οι σοκολάτες ή αυτό το γιγάντιο άλμα που περνάμε, αλλά σε λιγο θα γίνω zombie!!!!

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Άρα βλακεία άκουσα :lol:

Να ρωτήσω κάτι διευκρινηστικό. Εσύ εννοείς βαλεριάνα το songino???? (έτσι γράφει η ιταλική σακούλα απέξω)

Si!

http://www.agroleaf.com/prodotti.htm

Τη λένε και βαλεριάνα και στα σακουλάκια τη γράφουν συνήθως και με τα δύο ονόματα, απλά μου είναι πιο εύκολο να θυμάμαι αυτό που υπάρχει και στα ελληνικά!

Il Songino, o Valeriana, è una insalata formata da foglie carnose, piccole e di colore verde scuro, raccolte in piccoli cespi.

Cresce anche spontaneamente in prati e terreni sabbiosi.E' ricco di vitamine A e C, per cui risulta utile nell'anemia e nell'arteriosclerosi. Rinforza i vasi capillari agevolando la circolazione sanguigna.

Inoltre stimola l'attività di fegato, reni ed intestino

Διαφημίσεις

έτρωγαν Αγλαΐα μου, δυστυχώς έτρωγαν. Μιλάμε για την εποχή της δικής μου προγιαγιάς (γεννήθηκε το 1914).. Μου έλεγε ότι στον βαλκανικό πόλεμο την έσωσαν τα ρόδια και γενικά τα φρούτα. Έβαζε στην ποδιά της και 2 κιλά ρόδια και τα έτρωγε για μεσημεριανό. Αν βλέπατε δέρμα που είχε μέχρι τα 80 που πεθανε.. Τώρα τους κρητικούς τους έχετε δει πως είναι?

τώρα ακολουθούν τις μόδες και... τα σπορέλαια στις ταβέρνες!

Στην Κρήτη η διαθέσιμη ενέργεια ήταν ελάχιστη, δεν υπήρχε ξυλεία για να μαγειρεύουν κάθε μέρα ή για να ανάβουν με τις ώρες τη φωτιά. Υπήρχαν μέρες που δεν μαγείρευναν καθόλου ή που μαγείρευαν μόνο ένα φαγητό.

Ο βασικότερος λόγος που έκαναν παξιμάδια αντί για ψωμί είναι γιατί έψηναν με ένα άναμα φούρνου πολλά ψωμιά, τα παξιμάδιαζαν και μετά για πολύ καιρό δεν άναβαν ξανά το φούρνο.

Από τότε που η ενέργεια έπαψε να είναι πρόβλημα οι καλές συνήθειες έγιναν παρελθόν...

felinidoc ακιβώς το ιδιο μου ειχαν πει για την σαλάτα ! Αναρωτιομουν που μοιαζει με την γλυστρίδα ... :roll:

έχουν και τα δύο κάπως στρογγυλωπά φύλλα και είναι σαν τους Κινέζους! Μας φαίνονται όλοι ίδιο αλλά δεν είναι! :lol:

Αγλαία μου μισο κιλο φρουτα ειναι 2 μεγαλα μηλα ή 3 αχλάδια ...σιγα το πράγμα . Περισυ τετοια εποχη ετρωγα 1 κιλο μανταρίνια , 2 αχλάδια , 2 μήλα και 1-2 μπανάνες την ημερα ! Φυσικά συν τις σαλάτες μου ... :oops: Αηδιαζα με τα πάντα και τρεφομουν με σαλάτες και φρουτα :D

Και για μένα δεν είναι τίποτα, εγώ τρώω μισό κιλό μπανάνες σε ένα γεύμα, χώρια τα υπόλοιπα φρούτα που είναι τουλάχιστον άλλα τόσα... κι άλλα τόσα...

Όταν ήμουν 10 χρονών κάναμε διακοπές στη Βουλγαρία, μείναμε μια εβδομάδα σε κάτι μπανγκαλόους στην κεντρική οροσειρά και τρώγαμε έξω δεδομένα μενού, δεν υπήρχαν καθόλου φρούτα (μόνο κομπόστες) και δεν υπήρχε μαγαζί για να αγοράσουμε... Δεν μπορώ να σου περιγράψω πώς ήμουν. Ακόμη το θυμάμαι.

Αμέσως μετά πήγαμε σε ένα φιλικό σπίτι σε κάποιο χωριό όπου είχαν πολλά δικά τους φρούτα. Μπαίνοντας στην αυλή είδα μια γεμάτη αχλαδιά και είπα ότι θα φάω όλα τα αχλάδια μαζί με το δέντρο! :lol:

Τις επόμενες μέρες έσκασα στα φρούτα, έτρωγα μια πατέλα βερύκοκα για απογευματινό! Δεν μπορούσα να συνέλθω!

Χθες το απόγευμα η μητέρα μου έβελεπε μια εκπομπή με τη Μπίλιω Τσουκαλά και είχε αφιέρωμα στα ξηροκάρπια. Ήταν καλεσμένοι ένας διατροφολόγος, ένας σεφ και ένας έμπορος ξηρών καρπών.

Όταν άρχισε να μιλά ο διατροφολόγος με φώναξε η μητέρα μου να τον ακούσω. Δεν διευκρίνισε τίποτα για τη διαφορά των ωμών ξηρών καρπών από τους ψημένους.

Παίρνω τηλέφωνο και λέω να ρωτήσουν το διατροφολόγο για τη διαφορά.

Μετά από λίγο ρωτάνε.

Ο διατροφολόγος απαντάει ότι η θρεπτική (δηλαδή θερμιδική...) αξία δεν αλλάζει και δεν λέει τίποτα για τα λιπαρά... :roll:

Και το τηγανητό λάδι έχει τις ίδιες θερμίδες με το ωμό, και το εξευγενισμένο ελαιόλαδο τις ίδιες θερμίδες με το παρθένο όμως τα μεν είναι βλαβερά και το δε ωφέλιμο... :roll:

Ο έμπορος είπε ότι αν η θερμοκρασία επεξεργασίας δεν ξεπεράσει τους 180 βαθμούς δεν αλλοιώνονται οι ιδιότητές τους (δεν διευκρίνισε ποιες)...

Είπα να πάρω και να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω για φύτρωμα τους ψημένους ξηρούς καρπούς αλλά μετά σκέφτηκα ότι αφού ο διατροφολόγος είναι τόσο βούρλο δεν έχω ελπίδα... μπορεί να πιστεύουν ότι φυτρώνουν και οι ψημένοι! :roll:

ταχινι- βοηθαει στην καταπολεμηση της χοληστερινης ή βλάπτει κάπου?

η ερωτηση απο μεγαλυτερη κυρια,σας ευχαριστω αν γνωριζετε κάτι :)

Mε το ταχίνι υπάρχει το εξής πρόβλημα, δεν αναγράφεται στη συσκευασία αν είναι ωμό ή ψημένο. Το ψημένο είναι βλαβερό γιατί από ακόρεστο γίνεται κορεσμένο (όπως το ελαιόλαδο όταν τηγανίζεται)

Να πεις στην κυρία να τρώει μόνο ελαιόλαδο ωμό, μισό κιλό φρούτα την ημέρα, ωμα λαχανικά και συμπληρωματικά τα υπόλοιπα.

Να μελετήσει την Κρητική διατροφή! :wink:

σε ευχαριστω πολύ πολύ,θα το μεταφέρω! :D

Είπα να πάρω και να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω για φύτρωμα τους ψημένους ξηρούς καρπούς αλλά μετά σκέφτηκα ότι αφού ο διατροφολόγος είναι τόσο βούρλο δεν έχω ελπίδα... μπορεί να πιστεύουν ότι φυτρώνουν και οι ψημένοι! :roll:

Αν ειναι αρκετα αλατισμενοι και καβουρδισμενοι οχι απλα φυτρωνουν, μεγαλωνουν και πιο γρηγορα τα φυτα :P:P:P

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια ψάχνω από προχθές μαγαζάκια με είδη υγιεινής διατροφής κοντά στην περιοχή μου. Αν ξέρει κάποια ας με ενημερώσει. Μένω Δάφνη αλλά με βολεύει σχεδόν σε όλα τα νότια ανατολικά. Σας ευχαριστώ.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διάβαζα μερικά παλιά μου ποστ και διαπίστωσα ότι σχεδόν πάντα γράφω

υγειινό αντί υγιεινό! :shock:

Γράφω τυφλό σύστημα και πάρα πολλές φορές λόγω ταχύτητας κάνω διάφορους αναγραμματισμούς και μπερδεύω τη σειρά 3-4 γραμμάτων και βγαίνουν ακατανόητα, συνήθως τα βλέπω και γυρίζω πίσω και τα διορθώνω (μόλις έγραψα κια αντί και...) όμως αυτό το υγειινό δεν το είχα καταλάβει! :shock:

Γράφω τυφλό σύστημα και πάρα πολλές φορές λόγω ταχύτητας κάνω διάφορους αναγραμματισμούς και μπερδεύω τη σειρά 3-4 γραμμάτων και βγαίνουν ακατανόητα, συνήθως τα βλέπω και γυρίζω πίσω και τα διορθώνω (μόλις έγραψα κια αντί και...) όμως αυτό το υγειινό δεν το είχα καταλάβει! :shock:

Μην ανησυχείς, ούτε εμείς το είχαμε καταλάβει! :wink:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μην ανησυχείς, ούτε εμείς το είχαμε καταλάβει! :wink:

:lol::lol::lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Κορίτσια μου,

Επειδή βγάζουμε δικό μας λάδι, για το μόνο που μπορώ να σας βεβαιώσω είναι ότι όταν καίει είναι πολύ όξινο και δεν είναι και τόσο καλό.

Φιλάκια

Διαφημίσεις

Βγαλαμε και εμεις το δικο μας λαδι σε ενα ελαιοτριβειο στην Σκυδρα το οποιο δεν ειναι ψυχρης πιεσεως και απο οτι μας ειπαν δεν υπαρχει κανένα τετοιο εδω τριγυρω γιατι φυσικα βγαινει λιγοτερη ποσοτητα αλλά καλυτερης ποιοτητας.Αυτο που πηγαμε λειτουργουσε στους 45-47 βαθμους,πολυ υψηλη θερμοκρασια :?

Επισης πηρα μια βιολογικη μαυρη σοκολατα με 70% κακακο και ηταν πικρηηηηηηηηηη!!Δεν μου αρεσε καθολου....

Τελος,βρηκα και τα αλλαντικα ΕΔΕΣΜΑ NATARELLE τα οποια ειναι οντως χωρις συντηρητικα με πολυ συντομη ημερομηνια ληξης.

Βγαλαμε και εμεις το δικο μας λαδι σε ενα ελαιοτριβειο στην Σκυδρα το οποιο δεν ειναι ψυχρης πιεσεως και απο οτι μας ειπαν δεν υπαρχει κανένα τετοιο εδω τριγυρω γιατι φυσικα βγαινει λιγοτερη ποσοτητα αλλά καλυτερης ποιοτητας.Αυτο που πηγαμε λειτουργουσε στους 45-47 βαθμους,πολυ υψηλη θερμοκρασια :?

:( Πολύ κρίμα...

Αναρωτιέμαι αν μπορεί να λειτουργήσει σε χαμηλώτερη θερμοκρασία. Για ρωτήστε κάποιον και αν γίνεται (νομίζω γίνεται) να το ζητήσετε και ας βγάλετε λιγότερο λάδι.

Πάντως αυτή η θερμοκρασία είναι υπερβολικά υψηλή! τουλάχιστον ζητήστε να μην υπερβαίνει τους 36-37.

Επισης πηρα μια βιολογικη μαυρη σοκολατα με 70% κακακο και ηταν πικρηηηηηηηηηη!!Δεν μου αρεσε καθολου....

Ε, δεν θα μπορέσεις να γινεις μέλος στο κλαμπ! :lol:

Τελος,βρηκα και τα αλλαντικα ΕΔΕΣΜΑ NATARELLE τα οποια ειναι οντως χωρις συντηρητικα με πολυ συντομη ημερομηνια ληξης.

Για να μην ξεχνιόμαστε, δεν τα θεωρώ υγιεινά, απλά δεν έχουν ούτε συντηρητικά ούτε βελτιωτικά γεύσης.

Και για να μην αγχώνεσαι να τα καταναλώσεις άμεσα, τα κόβεις φέτες και στην κατάψυξη σε ταπεράκι με χαρτί ψυσίματος ανάμεσα στις φέτες. :wink:

Για φετος τελιωσαμε με τις ελιες.Για του χρονου θα το ρωτησω αυτο που λες.Ο αντρας μου που τις πηγε παντως μου ειπε οτι γινοταν της κακομοιρας και με το ζορι επαιρνες καμια κουβεντα απο τον υπευθυνο μηχανικο.

Και ετσι σκεφτηκε το κορυφαιο!Να ανοιξουμε εμεις ενα ελαιοτριβειο ψυχρης πιεσης!Piece of cake :lol:

Εννοειται οτι δεν ειναι υγιεινα τα αλλαντικα αλλά τουλαχιστον αυτα ειναι καπως καλυτερα.Παντως 5 λεπτες μακροστενες φετουλες ειχαν μεσα.Με τον Γιωργο μεσα στο σπιτι δεν υπαρχει περιπτωση να περισσεψουν :lol:

Ωστε δεν με βαζετε στο κλαμπα ε;;Σνιφ,κλαψ... :cry::lol:

Κορίτσια λιναρόσπορο μόνο σε οικολογικά μαγαζιά μπορώ να βρω? Στα σουπερ δεν έχει? :roll:

όχι κουκλίνα μου, μόνο σε βιολογικά.

Ευχαριστώ για την απάντηση...να πω την αλήθεια σταμάτησα το ψάξιμο γιατί τον είχε βάλει στη διατροφή του άντρα μου ο διατροφολόγος του (ναι ναι εγώ είμαι έγκυος άλλος έβαλε τα κιλά!!) αλλά δεν είναι και υποχρεωτικός οπότε δεν το ψάξαμε παραπέρα...

gwggp2.png ISWTp2.png

Ε, δεν θα μπορέσεις να γινεις μέλος στο κλαμπ! :lol:

Εγώ την έπαθα αλλιώς....

ένα φεγγάρι έτρωγα με μιας, 2 σοκολάτες των 120gr ΙΟΝ αμυγδάλου. Ο σύζυγος από την άλλη, ήθελε τον καφέ σκέτο και τη σοκολάτα.... μαύρη!

Όταν τελείωναν η σοκολάτες μου, μη έχοντας τι να καταναλώσω για "γλυκό", τσίμπαγα από τις δικές του.

Αποτέλεσμα?! Δεν μπορώ να φάω ούτε μπουκιά από σοκολάτα γάλακτός! Πού να τολμήσω να πάρω πάστα από ζαχαροπλαστείο... στην 1η μπουκιά με χτυπάει η ζάχαρη στο κεφάλι.

Αφού του το λέω... "με κατέστρεψες!!!!!" Δεν μπορώ να φάω γλυκό!

Από φρουτάκια είμαι κι εγώ του club... 1/2 κιλό στις κακιές μέρες. Στις καλές θέλω το φορτηγό!

Αλήθεια η διατροφή που έκανα ως έφηβη πως λέγεται;

Τότε ζούσα με γλυκά (είπαμε σοκολάτες, πάστες κτλ κτλ) και με φρούτα (με το κιλό).. από φαί ελάχιστό, ψωμί καθόλου και κιλά... 45 μέχρι τα 24 μου χρόνια.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Τότε ζούσα με γλυκά (είπαμε σοκολάτες, πάστες κτλ κτλ) και με φρούτα (με το κιλό).. από φαί ελάχιστό, ψωμί καθόλου και κιλά... 45 μέχρι τα 24 μου χρόνια.

Δυστυχώς, η κατρακύλα αρχίζει λίγο αργότερα. Μέχρι τότε, σε κρατά ο τυχόν ... έντιμος βίος των παιδικών σου χρόνων ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δυστυχώς, η κατρακύλα αρχίζει λίγο αργότερα. Μέχρι τότε, σε κρατά ο τυχόν ... έντιμος βίος των παιδικών σου χρόνων ...

Χμμ λες; :roll: Πήρα πτυχίο και μαζί με αυτό και 7 κιλά! :shock::lol: Μετά έριξα τα 2. Στα 50 βρίσκομαι όταν δεν είμαι έγκυος ή λεχώνα (σε εγκυμοσύνες παίρνω από 19-26 κιλά, τα οποία χάνω μέχρι τους 3 μήνες).

Βέβαια μετά από εκείνη τη φοβερή 7αδα.... προσέχω για να μην έχω! :lol::lol::lol:

Όσο για τον "έντιμο" βίο των παιδικών χρόνων.... μας έκανε η μάνα μας νηστείααααα (από 3 ετών) για μοναχούς-καλόγερους :shock: Όλες τις σαρακοστές, όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές όλες τις μικρογιορτές κτλ κτλ... Εμένα δε μου άρεσαν και τα νηστίσιμα φαγητά (όλο "μπλουμ" ήταν νεροζούμια και χωρίς λάδι, άλλοτε λασπωμένα και άλλοτε μισοκαμμένα!!!!). Ούτε γάλα, ούτε τυριά.... Έτσι το 'ριχνα σε γλυκά (π.χ μελομακάρονα, χαλβάδες), ταραμοσαλάτες, ξηρούς καρπούς και φρούτα.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Βρε Αγλαια που θα τις βρω αυτες τις Valrhona επιτέλους !!!!!

Ουτε το Αγιο Δισκοπότηρο να αναζητουσα πια ...

Λοιπον Αβερωφ και Αγαπητος τζιφος, δεν τις φερνουν πια. Στον Κοσμα δεν βολεψε να παω (λογω κουκουλοφορων :) ). Σε καποιες καταξιωμενες καβες που ρωτησα μου απαντησαν οτι ο αντιπροσωπος αργησε να τους προθευσει φετος και αναγκαστηκαν να παρουν αλλου ειδους σοκολατες.

Θελωωωωωωωωωωωω να δοκιμασωωωωωωω valrhonaaaaaaaaaaaaaa !!!!!

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...