Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ταξίδια και εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Εχω ταξιδεψει με αεροπλανο και στις 2 μου εγκυμοσυνες απο 2-3 φορες κ δεν εγινε τιποτα. μαλιστα πριν το μαθω ειχα περασει και απο μηχανηματα αλλα δεν εγινε τιποτα οπως εχει φανει... τη δευτερη φορα που το ηξερα ( φαινοτανε κιολας) με περασανε απο το πλαι και με ελεγξανε με μηχανημα χεριου. επισης μια γνωστη μου ταξιδεψε αμερικη πηγαινε-ελα λογω καποιας αναγκης που μου διαφευγει τωρα, στον 9ο (!!!!!) και μαλιστα με εγκυμοσυνη υψηλου κινδυνου ( 6 μηνες στο κρεβατι). ειχε κλεισει 2 καθισματα για να μπορεσει να ξαπλωσει οριζοντιως οπως της ειπε ο γιατρος!!!εννοειται πως πρεπει να ρωτησεις το γιατρο σου αν ειναι οκ k αν εχει και συμβουλες να σου δωσει ωστε να εχεις και το ψυχολογικο θεμα καλυμμενο. κ δεν ειναι κακο να σου δωσει κι ενα χαρτι οτι ειναι ολα καλα αν πρεπει να δηλωσεις στην αεροπορικη πως εισαι εγκυος ωστε να σε εχουν στο νου τους αν χρειαστεις κατι στο τοσο μεγαλο ταξιδι... προσωπικα πιστευω αν δεν εχεις προβλημα στην εγκυμοσυνη σου ή δεν φοβασαι για προβληματα τοτε ρωτα το γιατρο σου και αν σου πει ναι μη το ακυρωσεις... και πιο χαλαρη θα εισαι και θα κανεις και το ταξιδακι σου και θα ξεκουραστεις / αλλαξεις παραστασεις και θα παρεις θαρρος για τον επομενο καιρο ;)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 136
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vasdeli

vasdeli 16 δημοσιεύσεις

• True

True 4 δημοσιεύσεις

• mmdad

mmdad 4 δημοσιεύσεις

• eirini

eirini 3 δημοσιεύσεις

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κορίτσια!

Θα ξέρω στο τέλος της επόμενης βδομάδας που θα πάω στον γιατρό!:D

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Vasdeli μου,ποσο εχω χαρει που εισαι εγκυουλα,γιατι αν και δεν ειμαι τακτικη στο φορουμ,εισαι η κοπελα που εχω μεσα στην καρδια μου!!!!!Ησουν πλαι μου οταν σε χρειαστηκα(με την παλλινδρομη -αποξεση)!!!εχω και εγω ευχαριστα....ειμαι 10εβδ 4ημερ οποτε μαζι στα δυσκολα ...αλλα και στις χαρες.Εχω λιγο αγχος για την αυχενικη αλλα ελπιζω να πανε ολα καλα,το ιδιο ευχομαι ολοψυχα και για σενα,εισαι πολυ ιδιαιτερος και καλοπροαιρετος ανθρωπος,με το καλο το νινακι και υγεια στα αλλα παιδακια σου!!!!σε φιλω γλυκεια μου,οτι αποφαση παρεις για το ταξιδακι σου να ειναι για καλο

Vasdeli μου,ποσο εχω χαρει που εισαι εγκυουλα,γιατι αν και δεν ειμαι τακτικη στο φορουμ,εισαι η κοπελα που εχω μεσα στην καρδια μου!!!!!Ησουν πλαι μου οταν σε χρειαστηκα(με την παλλινδρομη -αποξεση)!!!εχω και εγω ευχαριστα....ειμαι 10εβδ 4ημερ οποτε μαζι στα δυσκολα ...αλλα και στις χαρες.Εχω λιγο αγχος για την αυχενικη αλλα ελπιζω να πανε ολα καλα,το ιδιο ευχομαι ολοψυχα και για σενα,εισαι πολυ ιδιαιτερος και καλοπροαιρετος ανθρωπος,με το καλο το νινακι και υγεια στα αλλα παιδακια σου!!!!σε φιλω γλυκεια μου,οτι αποφαση παρεις για το ταξιδακι σου να ειναι για καλο

Έλα ρε κοπελάρα μου!!!

Τι χαρά μου έδωσες καλή μου!!! Μπράβο! Εύχομαι όλα να μας πάνε καλά!!!! Όλα καλά θα είναι και στην αυχενική, να το δεις!!! Εγώ την Παρασκευή έχω ραντεβού για καρδούλα!!!

Σε φιλώ!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν!

Ο γιατρός ήταν θετικότατος για το ταξίδι με τον όρο να σηκώνομαι κάθε 1 ώρα να περπατάω, να πίνω πολύ νερό και να μην περάσω από τα μηχανήματα ελέγχου. Επίσης μου είπε να κουβαλάω μόνο το σώμα μου!(όχι βαλίτσες και βάρη γενικότερα!)

Αχ, καημένε vasdeloσύζυγε, τι σε περιμένει.....:D

qwlrp3.png

γεια σου βασδελακι, πως πας?

κι εγω στη δευτερη εγκυμοσυνη, ειχα προγραμματισει ταξιδι στην ευρωπη, και το εισιτηριο ηταν για παρασκευη πρωι και εγω τρεις μερες πριν εμαθα οτι ειμαι εγκυος. πηρα το γιατρο και μου ειπε οτι ειναι το αεροπλανο ειναι το ασφαλεστερο μεσο για να ταξιδεψει μια εγκυος και απλα να προσεχω στο ταξιδι, την κουραση, τα φαγητα και λοιπα.

με αφησε στο πρωτο τριμηνο να παω και στο καιμακτσαλαν 8 ωρες ταξιδι με το αυτοκινητο και εκει ημασταν μεσα στα χιονια και 8 μηνων με αφησε να ταξιδεψω θεσσαλονικη με αεροπλανο. τελικα πηγαμε με αυτοκινητο οπου και ετσι με αφησε.

Καλο ταξιδι, καλα να περασεις και να προσεχεις

CYaip2.png

Διαφημίσεις

γεια σου βασδελακι, πως πας?

κι εγω στη δευτερη εγκυμοσυνη, ειχα προγραμματισει ταξιδι στην ευρωπη, και το εισιτηριο ηταν για παρασκευη πρωι και εγω τρεις μερες πριν εμαθα οτι ειμαι εγκυος. πηρα το γιατρο και μου ειπε οτι ειναι το αεροπλανο ειναι το ασφαλεστερο μεσο για να ταξιδεψει μια εγκυος και απλα να προσεχω στο ταξιδι, την κουραση, τα φαγητα και λοιπα.

με αφησε στο πρωτο τριμηνο να παω και στο καιμακτσαλαν 8 ωρες ταξιδι με το αυτοκινητο και εκει ημασταν μεσα στα χιονια και 8 μηνων με αφησε να ταξιδεψω θεσσαλονικη με αεροπλανο. τελικα πηγαμε με αυτοκινητο οπου και ετσι με αφησε.

Καλο ταξιδι, καλα να περασεις και να προσεχεις

Σ' ευχαριστώ Smouts μου, όλα καλά μέχρι στιγμής....:-P

qwlrp3.png

Κοίτα να περάσεις όσο πιο καλά γίνεται...Να προσέχεις το νινί σου και τη μαμά του..

Ευχαριστώ, Ντόλη μου!:D

qwlrp3.png

Κοπελάρα μου συγχαρητηρια!!!!!

Μολις το ειδα! δεν φανταζεσαι ποσο χαιρομαι ειλικρινα!!!!!

Τι κανουν τα κουκλια σου? Εκτος απο τα υπερατλαντικα θα έρθετε καθολου και απο τα μερη μας να σας ξαναδουμε? εχουμε μεγαλωσει και εμεις (και μανα και γιος :-D)

Πολλά φιλια στην κοιλιτσα και καλο ταξιδι...

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Σ' ευχαριστώ Ασπασία μου!

Πω, πω! Έφτασες κιόλας στην 31 βδομάδα!!! Με το καλό κοπέλα μου!!!:D

Είμαι σίγουρη ότι το αντράκι σου θα έγινε πλέον....παλλικάρι!!!:D

Μακάρι να βολέψει κάποια στιγμή να ξαναβρεθούμε!!!!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπόοοοον!

Πήγα, πέρασα θαυμάσια, γύρισα, τσέκαρα με υπερηχογράφημα το μωράκι που είναι πολύ καλά και είμαι ήσυχη!!!!

Όλα καλά!:D

qwlrp3.png

kalimera koritsia ...eimai kainourgia edw kai ka8ws sas diavaza skeftika na sas pw tin gnwmi mou kai tin empeiria moy:hmoun egyos ston prwto mhna sto gamo mou kai den to iksera otan tin epomeni tou gamou pigame maiami molis patisame ekei arxisan ta sumptwmata mou,nomizontas omws oti arrwstisa-gurisame molis prox8es kai ma8ame oti eimai eguos stin 7 evdomada!!8a sas pw ta eksis...anevika se 7 aeroplana sunolika 7 ptiseis diladi giati pigame kai nea yorki kai sto maiami meso zurixis kai 11wres mesa sto aeroplano giana ftasoume maiami kai na pros8esw oti sikwna valitses etrexa - podarodromo-or8ostasia -mpania kai apo pio prin ekana kai gamo...bachelor...ka8ariotites...xorous....takounia...or8ostasia........pou 8elw na kataleiksw?oti ean 8elei o 8eos ta panta ginontai!!kanw to stavro mou kai sunexizw thn egumosuni mou me polu xara kai aisiodoksia!!sigoura an to iksera apo prin den 8a pigaina pou8ena...eytyxws pou eginan ola...

Eύχομαι όλα να πάνε καλά και από εδώ και πέρα....Μην ανησυχείς!!! Κι εγώ που έκανα 6 πτήσεις συνολικά όλα καλά!!:D

qwlrp3.png

Κοριτσακια μην ανησυχειτε!!! Κι εγω μια απο τα ιδια με τα αεροπλανα!

Στην 5 εβδομαδα εκανα 6 πτησεις μεσα σε 10 μερες! Στις 3 περασα και απο τα μηχανηματα του αεροδρομιου (γιατι δεν το ηξερα ακομη),

ενω τις 3 τις εκανα μαζεμένες, τη μια πισω απο την αλλη, για να επιστρεψω

και συνολικα ταξιδευα περίπου 20 ωρες, μαζι με καποιες καθυστερησεις, μεχρι να φτασω σπιτι μου!!! Φοβερη κουραση!!!!

Αλλα τελικα όλα καλα και αισιως εχουμε φτασει στην 15η εβδομαδα!!!

Ευχομαι να πανε ολα καλα με την εγκυμοσυνη σας!!

Υ.Γ. Ταξιδιαρικα τα μωρακια μας εεεεε? Ακομη δεν γεννηθηκαν, τα κανανε τα υπερατλαντικα τους!!!!!

Με το καλό τα μωράκια σας!

Μια διευκρίνηση: Στο αεροδρόμιο περνούμε απλώς από ανιχνευτή μετάλλων, που είναι ακίνδυνος. Από ακτίνες Roentgen περνούν οι χειραποσκευές.

Αυτό που προβληματίζει μερικούς γιατρούς, είναι η κοσμική ακτινοβολία, που σε μεγάλο υψόμετρο είναι πολύ μεγαλύτερη. Πάντως απ΄όσο ξέρω δεν έχει αποδειχθεί κάποια συσχέτιση ανάμεσα στην έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία και σε προβλήματα στην ανάπτυξη του εμβρύου. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα διαβάσει, δεν θυμάμαι πού, ότι οι αεροσυνοδοί έχουν ελαφρώς αυξημένα ποσοστά πρόωρων τοκετών, τίποτε παραπάνω.

• 2 months later...

Η αληθεια είναι ότι δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον γιατρό μου γιατί μόλις έμαθα πως πρέπει να κάνω το συγκεκριμένο ταξίδι....

απλά αγχόνομαι υπερβολικά....

είμαι στον δεύτερο μήνα αυτή τη στιγμή.... Βέβαια το ταξίδι δεν είναι και υπερατλαντικό, στην Γερμανία είναι... αλλά και πάλι....

έχει ταξιδέψει κάποια τόσο νωρίς????? :confused:

Καλημερα mariags!Εγω εμεινα εγκυος προπερσι το Νοεμβρη και ταξιδεψα Πρωτοχρονια για Πραγα!Ρωτησα το γιατρο μου αν μπορω να κανω αυτο το ταξιδι και μου απαντησε φυσικα, να πας ειναι πολυ ωραια! Πηγα λοιπον 4 μερες και περπατουσα σχεδον ολη μερα στους -10 βαθμους!μπρρρρρ.....Βεβαια επειδη καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη, πρεπει να ρωτησεις το γιατρο σου!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...