Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ταξίδια και εγκυμοσύνη

Recommended Posts

ρε βασντελακι....δε θελω να σε αγχωσω...αλλα μηπως να αλλαζες τις ημερομηνιες στο εισητηριο?βρε πουλακι μου αν ειναι αμερικη ειναι πολλες οι ωρες στο αεροπλανο...κανε λιγο υπομονη...γεννησε με το καλο ...και μετα θα πας πολλααααα ταξιδια!!γνωμη μου παντα ε?φιλικα

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 136
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vasdeli

vasdeli 16 δημοσιεύσεις

• True

True 4 δημοσιεύσεις

• mmdad

mmdad 4 δημοσιεύσεις

• eirini

eirini 3 δημοσιεύσεις

Απ' οσο ξέρω δεν κάνει να ταξιδεύεις αεροπορικώς. Τουλάχιστον εγώ που ήθελα να πάω στην πρώτη μου εγκυμοσύνη στην Κρήτη 1ο και 2ο τρίμηνο, ο γιατρός μου το απαγόρευσε.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Εμένα ο γιατρός μου είπε να πάω όπου θέλω. Κι έχω ήδη ταξιδέψει 2 φορές με αεροπλάνο το πρώτο τρίμηνο και αρκετά ταξίδια με το αυτοκίνητο σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μέχρι σήμερα. Και στα μισά του επόμενου μήνα θα ξαναπετάξω - εντός Ελλάδας, βέβαια.

Από τη στιγμή που δεν έχεις κάποιο πρόβλημα για να απειλείται η εγκυμοσύνη σου δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ταξιδέψεις.

Το μόνο ζήτημα με τα μεγάλα ταξίδια είναι η ακινησία (για θρομβώσεις κλπ). Αν τελικά ταξιδέψεις, να φροντίσεις να κάτσεις στο διάδρομο για να μπορείς να σηκώνεσαι συχνά και να πίνεις πολλά υγρά.

Ο γιατρός σου βέβαια έχει τον τελευταίο λόγο.

Σε ποιά εβδομάδα θα είσαι όταν πρόκειται να ταξιδέψεις; Γενικά το 2ο τρίμηνο θεωρείται το πιο ασφαλές. Επίσης έχε υπόψιν σου ότι μετά την 28η εβδομάδα πολλές αεροπορικές εταιρίες δεν θα σου επιτρέψουν να ταξιδέψεις. Εγώ είχα κάνει 2 αεροπορικά ταξίδια στην εγκυμοσύνη ένα στο τέλος του 1ου και ένα στο τέλος του 2ου τριμήνου με 5ωρες πτήσης περίπου και ένιωθα πολύ καλά αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει με την κατάσταση σου γενικά κάτι για το οποίο μόνο ο γιατρός που σε παρακολουθεί μπορεί να σου πει. Το άλλο είναι ότι αν εσύ νιώθεις αγχωμένη να ταξιδέψεις από φόβο μην σου συμβεί τίποτα ίσως δεν το ευχαριστηθείς. Εγώ προσπάθησα να κάνω όσα περισσότερα ταξίδια γινόταν γιατί τώρα με το μωρό ποιός ξέρει πότε θα ξαναπάμε για τουρισμό. Διάβασε και το παρακάτω άρθρο να πάρεις μια ιδέα

http://www.babycenter.com/0_traveling-by-plane-when-pregnant_6955.bc

Ελπίζω να βοήθησα.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

κοριτσακι συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου!!!ποσο εβδομαδων εισαι??????η γνωμη μου ειναι να ακουσεις τον γιατρο σου και το ενστικτο σου και να κανεις αυτο που σου λενε!εγω τι θα εκανα στη θεση σου...αν και δεν εχει καμια σημασια..για ενα ταξιδακι θα το σκεφτομουνα με επιφυλαξη...(φαντασου το επομενο σ-κ θελω να φυγω τριημερο στην ευοια και παλι το σκεφτομαι...το νερο την θαλασσας εκει ειναι κρυο θα παραμεινουμε σε τροχοσπιτο και το νερο του ντουζ ειναι επισης τσουχτερο!οποτε ειμαι πολυ επιφυλακτικη και μαλλον θα τηλ στο γιατρο μου να μου πει τη γνωμη του) ομως κοριτσακι για υπερατλαντικο ταξιδι δεν θα πηγαινα με τιποτα εγω προσωπικα..ενα ταξιδι ειναι ηδη κουραστικο..φαντασου υπερατλαντικο....εγω φαντασου οταν ακομα δεν ειχα καταλαβει οτι ειμαι εγκυος ταξιδεψα ισπανια και για να ειμαι ειλικρινης το μετανιωσα λιγακι..κουραστικα πολυ και ειχα και αποκολησουλα που ευτυχως ομως εξελικτικε καλα.σκεψου καλα κοριτσακι εγω ειμαι στην 8η και τη τελευταια βδομαδα ξαφνικα μου ξεκινησαν αναγουλες ζαλαδες και κοιμαμαι συνεχια..φαντασου να σε πιασουν τιποτα τετοια και να εισαι σε ταξιδι κοριτσακι!

Καλημερα,σε ολες τις εγκυμοσυνες μου και σε ολα τα τριμηνα εχω ταξιδεψει πολλες φορες με το αεροπλανο(εκτος απο αυτην στο 3ο τριμηνο γιατι δεν προεκυψε)

Ο γιατρος πριν απο καθε ταξιδι ηθελε να με δει να δει την κατασταση μου και να μου δωσει το Οκ.

Υπερατλαντικο ταξιδι δεν εκανα αλλα στην τριτη εγκρυμοσυνη στον 4ο μηνα ειχα μπει σε αεροπλανο τουλαχιστον 12 φορες εντος Ελλαδας

Αν εχεις το Οκ του γιατρου σου σου ευχομαι καλο σου ταξιδι!!:-P

4

Καλημερα.Εγω παντρευομαι Σεπτεβρη και ειχαμε κανονισει να παμε ταξιδι του μελιτος Αμερικη.Αφου ομως προεκυψε η εγκυμοσυνη ρωτησα το γιατρο αν γινεται να παω εστω τωρα.Μου ειπε πως αν δεν ηταν υπερατλαντικο και ολα με την εγκυμοσυνη πηγαιναν καλα ισως να με αφηνε.Αλλα υπερατλαντικο φοβαται πρωτον γιατι ειναι μεγαλη η διαρκεια και δεν θελει τοσες ωρες να ειμαι ακινητοποιημενη σε ενα καθισμα και δευτερον γιατι ειναι μεγαλες οι πιεσης σε τετοιο υψομετρο και φοβαται για συσπασεις.Και γενικως φοβαται το ενδεχομενο του τι θα γινει αν με πιασει κατι.Οποτε για πρωτο τριμηνο μου το απεκλεισε.Για μετα το γαμο που θα μπω τριτο τριμηνο επισης μου το απεκλεισε γιατι απο την πιεση φοβαται μη σπασουν τα νερα.Για δευτερο ειπαμε αστο να δουμε πως θα ειμαι ...αλλα δεν πιστευω να με αφησει.

:-(:-(:-(Πολυ εχω στεναχωρηθει..το περιμενα πως και πως το ταξιδι του μελιτος!!!

Πολύ πριν μείνω έγκυος είχαμε προγραμματίσει με τον σύζυγο υπερατλαντικό ταξίδι...

Τώρα όμως που είμαι έγκυος αναρρωτιέμαι αν μπορώ να ταξιδέψω....:roll:

Εννοείται ότι θα ρωτήσω τον γιατρό μου, είπα όμως να ποστάρω κι εδώ μήπως έχει καμία κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, όντας έγκυος α' τριμήνου...

Δεν με νοιάζει να το χάσω το ταξίδι,αν θα είναι επιβλαβές για το θαυματάκι μου....και ας έχω στάξει έναν μισθό και για το εισιτήριο....

Τι λέτε;

Κοριτσάκι μου καλημέρα!!!!

Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά λέω μήπως θα ήταν καλύτερο πουλάκι μου να το αφήσεις για αργότερα;

Κάτι να συμβεί, που το απεύχομαι, θα γεμίσεις τύψεις.

Είναι θέμα χαρακτήρα, εαν ο γιατρός σε διαβεβαιώσει, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από ένα τέτοιο ταξίδι, τότε κάντο το ταξίδι.

Εγώ δεν θα το έκανα, γιατί είμαι γενικά λίγο φοβιτσιάρα!!!

Φιλάκια πολλά γλυκιά μου φιλενάδα!!!

ρε βασντελακι....δε θελω να σε αγχωσω...αλλα μηπως να αλλαζες τις ημερομηνιες στο εισητηριο?βρε πουλακι μου αν ειναι αμερικη ειναι πολλες οι ωρες στο αεροπλανο...κανε λιγο υπομονη...γεννησε με το καλο ...και μετα θα πας πολλααααα ταξιδια!!γνωμη μου παντα ε?φιλικα

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...:P

Νουνου, αλλαγή στο εισιτήριο δεν πορεί να γίνει γιατί πάμε για συγκεκριμένο γεγονός εκεί...

Hope@ Όταν και αν ταξιδέψω τελικά θα είμαι στην 8 εβδομάδα(πρώτα ο Θεός!). Θα μιλήσω και με τον γιατρό μου.

Πάντως στις προηγούμενες εγκυμοσύνες δεν μου είχε απαγορεύσει τα αεροπορικά ταξίδια.....

Για να δούμε τώρα!

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσάκι μου καλημέρα!!!!

Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά λέω μήπως θα ήταν καλύτερο πουλάκι μου να το αφήσεις για αργότερα;

Κάτι να συμβεί, που το απεύχομαι, θα γεμίσεις τύψεις.

Είναι θέμα χαρακτήρα, εαν ο γιατρός σε διαβεβαιώσει, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από ένα τέτοιο ταξίδι, τότε κάντο το ταξίδι.

Εγώ δεν θα το έκανα, γιατί είμαι γενικά λίγο φοβιτσιάρα!!!

Φιλάκια πολλά γλυκιά μου φιλενάδα!!!

Αρχοντούλα μου, καλημέρα (φοράς ακόμα τα ροζ γυαλιά; Εγώ ναι!!!):-P

Το ξέρω, μανάρι μου....αυτό σκέφτηκα κι εγώ για τις τύψεις.....

Για να δούμε τι θα μου πει και ο γιατρούλης μου.

Σε φιλώ!

qwlrp3.png

Vasdelάκι μου γλυκό καλημέρα! Σε σκέφτομαι πολύ. Μεγαλώνει το φασολάκι, μεγαλώνει??

Όταν έμεινα έγγυος στο πρώτο παιδί, είχα κανονίσει ταξίδι Βαρκελώνη (που είναι και κοντά). Ήμουν 6 εβδομάδων και η τότε γιατρός μου που την ρώτησα τί να κάνω μου είπε στην θέση σου θα το απέφευγα... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ τόσο, όσο για την όλη κούραση. Πηγαίναμε για τουρισμό κι είχαμε όπως καταλαβαίνεις σκοπό να μετρήσουμε όλα τα πεζοδρόμια... :mrgreen: Kαι πάλι μου είπε δεν είναι και απαγορευτικό, εσύ αποφασίζεις.... ε, είπα να μην το ζορίσω... το παλεύαμε και 1,5 χρόνο το θέμα ώσπου να μας κάτσει, οπότε ήμουν και χεσ....νη. Μίλησες εσύ τελικά με το γιατρό? Τί σου είπε?

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Κοριτσάκι πάντως αν αποφασίσεις να πας, να ζητήσεις από τον γιατρό σου να σου δώσει μια βεβαίωση για την εγκυμοσύνη, κράτα μαζί σου κι έναν υπέρηχο για καλό και για κακό, για να μην περάσεις από τους ανιχνευτές.

Συγχαρητήρια και με το καλό το μπεμπάκι!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εγώ τις 4 πτήσεις που έκανα (Ευρώπη και Ελλάδα) κατά το πρώτο τρίμηνο, απλώς τους είπα ότι είμαι έγκυος και δεν θέλω να περάσω από την πύλη και μου έκαναν σωματικό έλεγχο, χωρίς να ζητήσουν βεβαίωση ή υπέρηχο ή κάτι παρόμοιο. Είναι δικαίωμά σου να μην δεχτείς να περάσεις.

Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι διαφορετικό για τον συγκεκριμένο προορισμό που έχεις επιλέξει.

Βεβαίωση χρειάζονται κάποιες αεροπορικές εταιρείες όταν είναι προχωρημένη εγκυμοσύνη, στην οποία ο γιατρός βεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γεννήσεις τις επόμενες 36 ώρες.

Διαφημίσεις

Γεια σας και πάλι κορίτσια!

Νικολεκάκι μου δεν μίλησα ακόμη με τον γιατρό μου, είμαι λίγο συγκρατημένη ακόμη....μέχρι να δω σάκο (σήμερα).

Στις προηγούμενες εγκυμοσύνες μου ζητούσα κι εγώ να μην περάσω από τον έλεγχο, από το μηχάνημα λόγω εγκυμοσύνης και δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα...Μου κάνανε σωματικό έλεγχο!!!

Επειδή όμως αυτή τη φορά πρόκειται για Αμερική και οι άνθρωποι φαντάζονται εχθρούς παντού σκέφτομαι μην μου δημιουργήσουν πρόβλημα....

qwlrp3.png

Vasdelaki,

με το καλό κοριτσάκι μου να δεις σάκο σήμερα και κάνε ότι σου πει ο γιατρός σου!

Σ' ευχαριστώ, Δομνίνα μου!:)

qwlrp3.png

Καλησπέρα, οι απόψεις ακόμη και των γιατρών διαφέρουν...

Ο δικός μου έλεγε οτι το αεροπλάνο ειναι το πιο ασφαλές μεσο μετακινησης...

Φυσικα και να ακουσεις οτι σου πει ο γιατρός εφόσων τον εμπιστευεσαι...

Εμένα πολύ καλή μου φίλη ταξιδεψε για τα Χριστουγεννα και την Πρωτοχρονια από Μιλάνο - Νεα Υόρκη και πίσω και ηταν στο πρωτο τρίμηνο...Ο γιατρός της απλά της συνέστησε να καθισει διαδρομο και να περπαταει λιγακι!

Αυτά από μενα!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Καλημερα σε ολες!!! Αν και πιο αρμοδιος ειναι ο γιατρος, εγω θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια.

Εμεινα έγκυος σε ταξίδι που εκανα στην Αμερικη,οπότε είτε το ήθελα είτε όχι έπρεπε να ταξιδέψω για να γυρίσω Ελλάδα. Ημουνα περίπου 4-5 εβδομάδων. Ευτυχώς δε συνέβη κάτι, αλλα είναι πάρα πολύ κουραστικό. Εκτός από την πολύωρη πτήση, πρέπει να υπολογίσεις και την αναμονή στα αεροδρόμια αν έχεις ανταποκρίσεις. Μη ξεχνας και τη διαφορά ώρας που σου προκαλει μια αυπνία και κατ' επέκταση, κουραση.

Για να μη μακρυγορώ, όταν επέστρεψα έκανα μια εβδομάδα να συνέλθω.

Οσο για τους ελέγχους δεν εχεις πρόβλημα, με το που τους το λες σε περνάνε από σωματικό έλεγχο, και στην Αμερική και στην Ευρώπη.

καλημερα κοριτσια..μολις διαβασα απο αυτα που λετε οτι οι εγκυες δεν κανει να περνανε απο τον ελεγχο του αεροδρομιου..ομως εγω οταν ακομα δεν ηξερα οτι ημουν εγκυος αρχη εγκυμοσυνης ταξιδεψα και περασα απο αυτα τα μηχανοματα..πιστευετε οτι μπορει να δημιουργησουν προβλημα:confused:

Σκέψου ότι η έκθεση στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο διαρκεί κλάσματα του δευτερολέπτου, όσο να περάσεις μέσα από την πύλη...

Νομίζω ότι η ουσία είναι απλώς να αποφευχθεί η έκθεση, δεν νομίζω ότι κινδυνεύει να έχει πάθει κάτι το μωράκι σου.

Καλημερα σε ολες!!! Αν και πιο αρμοδιος ειναι ο γιατρος, εγω θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια.

Εμεινα έγκυος σε ταξίδι που εκανα στην Αμερικη,οπότε είτε το ήθελα είτε όχι έπρεπε να ταξιδέψω για να γυρίσω Ελλάδα. Ημουνα περίπου 4-5 εβδομάδων. Ευτυχώς δε συνέβη κάτι, αλλα είναι πάρα πολύ κουραστικό. Εκτός από την πολύωρη πτήση, πρέπει να υπολογίσεις και την αναμονή στα αεροδρόμια αν έχεις ανταποκρίσεις. Μη ξεχνας και τη διαφορά ώρας που σου προκαλει μια αυπνία και κατ' επέκταση, κουραση.

Για να μη μακρυγορώ, όταν επέστρεψα έκανα μια εβδομάδα να συνέλθω.

Οσο για τους ελέγχους δεν εχεις πρόβλημα, με το που τους το λες σε περνάνε από σωματικό έλεγχο, και στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου!!!

καλημερα κοριτσια..μολις διαβασα απο αυτα που λετε οτι οι εγκυες δεν κανει να περνανε απο τον ελεγχο του αεροδρομιου..ομως εγω οταν ακομα δεν ηξερα οτι ημουν εγκυος αρχη εγκυμοσυνης ταξιδεψα και περασα απο αυτα τα μηχανοματα..πιστευετε οτι μπορει να δημιουργησουν προβλημα:confused:

Ηope@ χαλάρωσε....Στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου (πριν καταλάβω ότι είμαι έγκυος) έκανα ακτινογραφία θώρακος γιατί έκανα επέμβαση στη μύτη για διάφραγμα...Όταν κατάλαβα την εγκυμοσύνη μου τρομοκρατήθηκα....Ο γιατρός με καθησυχασε λέγοντας μου ότι αν είχε γίνει κάτι ανεπανόρθωτο θα είχα αποβάλλει, η φύση θα έδινε την λύση....Όχι μόνο απέβαλα αλλά γέννησα έναν μπέμπαρο που τώρα είναι 5 χρονών, ζωή να έχει!!:-D

qwlrp3.png

ημουν 4 εβδομαδων κ δεν το ηξερα, πηγα Κουβα, περασα απο τα μηχανηματα και οταν γυρισα κ το εμαθα... τρελλαθηκα! Ομως ολα πηγαν τελεια. Βεβαια δεν ξερω αν θα πηγαινα εαν γνωριζα για την εγκυμοσυνη...μαλλον οχι..

παρ'ολα αυτα, μονο ο γιατρος σου μπορει να σου απαντησει για το πιο ειναι το καλυτερο για σενα.;);)

MD1op3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...