Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΝΟΣ ΜΑΖΙ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ?

tsarli

Recommended Posts

Ο μικρός μας είναι 9,5 μηνων και από την πρώτη στιγμή κοιμάται μαζί μου στην κρεβατοκάμαρα (ο σύζυγος κοιμάται στο σαλόνι-δεν αντέχει τα ξενύχτια). Θηλάζει αποκλειστικά. Έχω σκοπό να συνεχίσουμε έτσι μέχρι να νιώσει ο ίδιος έτοιμος και ανεξάρτητος. Και το απολαμβάνουμε. Το θέμα είναι ότι μεγαλώνει και θα πρέπει να "περιφράξω" το κρεβάτι, να βρω τελοσπάντων έναν τρόπο για να μη "βουτήξει" στο πάτωμα. Προς το παρόν βάζουμε μαξιλάρια από τη μεριά του και από την άλλη είμαι εγώ.

Δυνατότητα να κολήσουμε σε τοίχο το κρεβάτι δεν υπάρχει( ντουλάπα χωνευτή από τη μία, μπαλκονόπορτα από την άλλη, συρταριέρες/διαάδρομος μπροστά.

Όσες κάνετε co sleeping, τί λύση έχετε βρει?

Το κρεβάτι είναι από αυτά που σηκώνεις με μηχανισμό το στρώμα προς τα πάνω και κάτω υπάρχει αποθηκευτικός χώρος, πράγμα που σημαίνει ότι το στρώμα είναι όλο ορατό, δεν μπάινει δηλαδή σχεδόν καθ'ολου μέσα στο σκελετό του κρεβατιού, με αποτέλεσμα να είναι ψηλό και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να προσαρμοστούν τα κάγκελα που πουλάν στο τζάμπο.

Καμιά ιδέα?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

εμεις δεν κανουμε cosleeping,ομως θα σου πω για το καγκελο ,μπορει να προσαρμοστει σε οποιοδηποτε στρωμα,εχει ιμαντες που τυλιγονται γυρω απο το στρωμα και το συγκρατουν,απλα να διευκρινισεις στο μαγαζι που θα απευθυνθεις οτι ειναι για διπλο κρεββατι.εμεις απο λητω το πηραμε.

Θα το ψάξω αν είναι αυτό με το κάγκελο, ευχαριστώ. Όσο για το στρώμα κάτω..λέτε ε, αν πέσει, τουλάχιστον να πέσει στα μαλακά..ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω! Πιο πολύ μου κάνει η λύση του κρεβατιού-φρούριου!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Αν δεν τα καταφέρεις με το κάγκελο μήπως για λίγο διάστημα να αλλάξεις τη διαρρύθμιση του χώρου και να βάλεις το κρεβάτι με το προσκέφαλο στην μπαλκονοπορτα και έτσι να κολλήσει η μία πλευρά στον τοίχο, αρκεί να ανοίγει η ντουλάπα;

Ή να κοιμάστε στο κρεβάτι οριζόνται και όχι κάθετα, αν χωράς; Ξέρω ακούγεται κουλό!!!

kGUSp3.png aMgOp3.png

Τα έχουμε ήδη σκεφτεί όλα. Και να αλλάξουμε θέση στο κρεβάτι, πράγμα αδύνατη. Το κρεβάτι που λένε "κλείδωσε", ούτε στροφή μπορούμε να το κάνουμε, πρέπε να το διαλύσουμε (μεγάλο λούκι) και δεν μας παίρνει σε μήκος να βάλουμε το προσκέφαλο στη μπαλκονόπορτα (δε θα βγαίνουμε, αλλά δε θα μπορούμε να ανοίγουμε και τη ντουλάπα, η οποία ναι μεν αείναι συρόμενη, αλλά και πάλι δεν χωράει το κρεβάτι έτσι).

Δε φταίει το δωμάτιο, μια χαρά χώρος είναι, απλά το κρεβάτι είναι πολύ μεγάλο.

Για τα κ'αγκελα θα πάω από βδομάδα να δω. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το ύψος τους, αφού το στρώμα ήδη ε'ιναι πολύ ψηλό. Δηλαδή στην ουσία φοβάμαι μήπως απλά βγαίνουν λίγο πάνω από το στρώμα. Μπελάς κι αυτός. Πού να τα ξέραμε αυτά όταν παντρευτήκαμε και παίρναμε έπιπλα..αν διάλεγα τώρα, θα είχα κάνει ένα σωρό πατέντες!

sLvDp3.png

Εμείς αντιμετωπίσαμε παρόμοιο θέμα, γιατί απλά δεν ήθελα να κοιμάται ο σύζυγος στο σαλόνι. Βάλαμε λοιπόν ημίδιπλο στρώμα στο πάτωμα στο δωμάτιο του μικρού και την έπεφτα εκεί μαζί του. Μια χαρά ήταν απλά στο δωμάτιο αυτό δεν έμπαινε κανένας με παπούτσια, για να μην πω κανένας γενικότερα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

εγω ειχα παρει αυτο το πτυσομενο καγκελο που πουλανε τα jumbo που πιανουν κατω απο το στρωμα με δυο σιδερα αλλα δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενη γιατι καποια στιγμη που γυρισε αποτομα ο μικρος και επεσε με φορα εφυγε απο τη θεση του και επεσε στο κενο που δημιουργηθηκε μεταξυ κρεβατιου και καγκελου και φοβηθηκα οτι ειχε χτυπησει γιατι ο αυχενας του επεσε στο σιδερο και ειχε κολλησει στο κενο και κρεμιοταν

Τελικά βιάστηκα και πήρα από το τζάμπο. Δυστυχώς όμωε επειδή το στρώμα μας είναι πολύ ψηλό, το προστετευτικό ανεβαίνει ελάχιστα πιο πάνω, στην ουσία κάνει την ίδια δουλειά με τα μαξιλάρια που βάζω. Άσε που ο μικρός το βλέπει σαν παιχνίδι και όλο κατά κει πάει, το δαγκώνει, το τραβάει, τη βλέπω τη βούτα να ρχεται ..

sLvDp3.png

Έχουμε κι εμείς κρεβάτι σαν το δικό σας και παραγγείλαμε από μαραγκό κάγκελα. Η ευρεσιτεχνία ήταν του άντρα μου: Στις άκρες του κάγκελου στο κάτω μέρος βάλαμε μεταλλικές γωνίες σε σχήμα L, η μια πλευρά βιδωμένη στα κάγκελα, και η άλλη ελεύθερη σαν βάση. Αυτή την ελεύθερη πλευρά, γύρω στα 15 εκ., τη χώσαμε κάτω από το στρώμα. Έτσι το κάγκελο μένει στη θέση του από το βάρος του στρώματος. Είναι πολύ σταθερό, το έχουμε σχεδόν έξι χρόνια συνεχόμενα, έχει τύχει να χοροπηδάνε στο κρεβάτι μας 3-4 πιτσιρίκια και να πέφτουν πάνω του, κι αυτό μένει στη θέση του. Οι μεταλλικές γωνίες είναι απ΄αυτές τις πεπλατυσμένες με στρογγυλευμένες άκρες και τρύπες για βίδες. Δεν ξέρω αν το περιέγραψα καλά, αν δεν κατάλαβες κάτι, στείλε μου πμ να σου στείλω φωτογραφίες.

Εφαρμοζουμε το co-sleeping εδω και 4 χρονια (!!) λογω ΓΟΠ.

Οταν ηταν μωρο, ειχαμε λικνο στο ιδιο υψος με το κρεβατι.

Μετα, στην ηλικια που ειστε εσεις, βαλαμε καγκελο σιδερενιο (ΕΧΕΙ ψηλο, εμας το στρωμα ειναι αμερικανικο 40 εκ υψος!!!!!!!) και μαξιλαρι στο πατωμα γιατι καμμια φορα ο Ταρζαν επεφτε ετσι κι αλλιως, σκαρφαλωνε στον υπνο της :)

Αλλες φορες σε ξενοδοχεια κλπ, βαζαμε κοντρα μια καρεκλα ή ενα επιπλο απο τη μερια που κοιμοταν, αν δεν γινοταν να κοιμαται προς τον τοιχο.

Σημερα, κοιμαται οπου να ναι αλλα αν ειναι στην εξω μερια, εχω ενα μικρο στρωμα στο πατωμα, εχει πεσει μονο 3-4 φορες και δεν επαθε τιποτα.

ΥΓ ΜΗ βαζεις μαξιλαρια, μπορει να πεσουν αλλα και να ακουμπησει το προσωπο επανω. καλυτερα να πεσει και να προσγειωθει σε στρωμα παρα αυτο.

Διαφημίσεις

Θα πάω αν είναι σε μαραγκό και θα του δείξω το μήνυμα, ε, θα καταλάβει αυτός!

Πάντως αυτό το προστατευτικό που πήραμε από τζάμπο, μπορεί για ένα μικρό στρώμα να είναι οκ, για τα ψηλά στρώματα πάντως κάθε άλλο παρά προστασία παρ'εχει. Εδώ χρει'άζεται ένα..κλουβί!

Τα μαξιλάρια δεν τα καβαλάει στον ύπνο. Απλά τον βάζω και ακουμπάει την πλάτη του στα μαξιλάρια και κοιτάει προς τα μένα. Γενικά στον ύπνο του όταν κουνιέται, κουνιέται προς τα μένα. Δυστυχως δε θηλάζουμε ξαπλωτοί, ποτέ δεν τα κατάφερα λόγω τεράσρτιου στήθους. Οπότε έχω παραδίπλα και το μαξιλάρι θηλασμού και δώσ του όλο το βράδυ..

sLvDp3.png

Θα πάω αν είναι σε μαραγκό και θα του δείξω το μήνυμα, ε, θα καταλάβει αυτός!

Πάντως αυτό το προστατευτικό που πήραμε από τζάμπο, μπορεί για ένα μικρό στρώμα να είναι οκ, για τα ψηλά στρώματα πάντως κάθε άλλο παρά προστασία παρ'εχει. Εδώ χρει'άζεται ένα..κλουβί!

Τα μαξιλάρια δεν τα καβαλάει στον ύπνο. Απλά τον βάζω και ακουμπάει την πλάτη του στα μαξιλάρια και κοιτάει προς τα μένα. Γενικά στον ύπνο του όταν κουνιέται, κουνιέται προς τα μένα. Δυστυχως δε θηλάζουμε ξαπλωτοί, ποτέ δεν τα κατάφερα λόγω τεράσρτιου στήθους. Οπότε έχω παραδίπλα και το μαξιλάρι θηλασμού και δώσ του όλο το βράδυ..

Τώρα δεν τα καβαλάει! Για περίμενε κανα τρίμηνο και τα ξαναλέμε...:lol:

Τώρα δεν τα καβαλάει! Για περίμενε κανα τρίμηνο και τα ξαναλέμε...:lol:

Αχ, μη μου λες τέτοια! Μα τί πρόβλημα κι αυτό. Ε, ναι, ένα τεράστιο κλουβί χρειαζόμαστε δηλαδή!

sLvDp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...