Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν κατάφερα να θηλάσω......

Recommended Posts

καλη μου αγλαια-καταρχην γραφω με νεο nick.σε λιγο καιρο λεω να βαλω μπροστα για το δευτερο μωρο.πρωτα ο θεος,αν πανε ολα καλα,τι τακτικη πρεπει να ακολουθησω στο νοσοκομειο για να καταφερω να θηλασω?θα ειναι η δευτερη καισαρικη,με το ιδιο δυσκολες φλεβες και το ιδιο μη συνεργασιμμες μαιες!!!

Με το καλό!

Προσπάθησε να ενημερωθείς ώστε να είναι έτοιμη για τις δυσκολίες! την πεταλουδα μπορούν σίγουρα να σου τη βάλουν σε σημείο που να μη δημιουργεί πρόβλημα στην κίνηση, οι ασθενείς από bypass φορούν την πεταλούδα για 10-15 μέρες και πάντα την έχουν σε σημείο που να μην τους δημιουργεί πρόβλημα! :wink:

Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε!

Με τις καλύτερες ευχές μου! :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 110
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να πω και εγώ την γνώμη μου για του φλεβοκαθετήρες (sic)... :lol:

H καλύτερη θέση (πιο βολική - λιγότερο επώδυνη) είναι στην εξωτερική πλευρά του μπράτσου (και όχι στο χέρι) (δηλαδή όχι εκεί που παίρνουν αίμα)... Στο χέρι ενοχλεί αν θες να γράψεις ή να φας με μαχαίρι και πηρούνι... ΄

Δοκιμασμένο σε χιλιάδες ασθενείς, συναδέλφους κλπ. Έχω και προσωπική άποψη... :lol:

WLn5p2.png

Aglaia thanks! Με κάλυψες... :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,η οποια μπορει να ειναι κ λιγο ανοητη.ξερει καμια αν ο ορος θα μπορουσε να μπει σε καποιο σημειο στο ποδι?μου ειπαν πως γινεται,οταν οι φλεβες ειναι ανυπαρκτες σχεδον σαν τις δικες μου.

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

Κάτια απο ότι έχω ακούσει γίνετε,αλλά δεν το εφαρμόζει κανείς.

Εγώ είχα ορούς και στα δύο χέρια,θήλαζα με πολύ δυσκολία,άσε που γέμιζε το σωλινάκι αίματααα.Ρώτησα τη μαιά αν γίνετε να μου βγάζει την πεταλούδα όταν θηλάζω και το έκανε και το ξαναέβαζα μετά..το βράδυ έμαθα να τον βγάζω μόνη μου.....ε,δεν πέθανα :lol: εντάξει είμαι.

Διαφημίσεις

σιγα μη μου εκαναν και το χατηρι να μου βγαζουν την πεταλουδα.σκεψου οτι πονουσε παρα πολυ η φλεβα μου και οταν τους ζητησα να την αλλαξουν ουτε καν προσπαθησαν...

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

• 5 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα να πω και εγώ τον πόνο μου :cry::cry::cry:

Δυστυχώς δεν κατάφερα να θηλάσω και για να πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει ακριβώς τον λόγο.

Πίστευα πως είχα διαβάσει αρκετά πράγματα για τον θηλασμό αλλά φάνηκε πως δεν ήταν αρκετά. Στην κλινική δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου βοήθεια από τις μαίες (μόνο αν ρωτούσα εγώ και πάλι απαντούσαν βιαστικά και με το ζόρι) γιατί στο κάτω κάτω άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Όταν μου έφερναν το μωρό για θηλασμό (συχνά με καθυστέρηση μισής ώρας) είτε μετά από δύο λεπτά κοιμόταν στο στήθος μου, είτε πλάνταζε στο κλάμα και δεν μπορούσα να το θηλάσω. Όταν τους ρωτούσα τον λόγο στην πρώτη περίπτωση μου έλεγαν κατηγορηματικά ότι δεν φέρνουν ποτέ το μωρό ταϊσμένο και στην δεύτερη περίπτωση όταν τους ρωτήσα αν έκλεγε γιατί δεν χόρταινε από τον θηλασμό έλεγαν ότι δεν ίσχυει καθώς μετά που το έπερναν κοιμόταν και δεν του έδιναν συμπλήρωμα. Τελικά δεν μπορούσα να καταλάβω τί ακριβώς γινόταν.

Όταν πήγα σπίτι πήρα θήλαστρο καθώς το στήθος μου ήταν πρησμένο και δεν ήξερα τί ποσότητα έβγαινε με τον κάθε θηλασμό. Στις πρώτες αντλήσεις (τις οποίες έκανα ανά τρείς ώρες μέρα και βράδυ) το γάλα ήταν ελάχιστο (5ml μετά από 20 λεπτά άντλησης) οπότε αποφάσισα να δώσω στο μωρό ξένο γάλα με μπιμπερό (μεγάλο λάθος μου) μέχρι να αρχίσει να αυξάνεται η ποσότητα του γάλατός μου. Παράλληλα άρχισα να παίρνω μαγιά μπύρας για να βοηθήσω την κατάσταση. Μετά από μιά βδομάδα έφτασα στα 30ml και αποφάσισα να προσπαθήσω να τον βάλω στο στήθος αλλά δεν ήθελε με τίποτα. Κλάματα και οδυρμοί :cry::cry:

Για να μην σας κουράσω άλλο, το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τις προσπάθειες, γεγονός που δεν νομίζω να το ξεπεράσω ποτέ :(:(

line_m123_beg_41_time_1224734400_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Μπα!! Νομίζω ότι ο μικρός έχει μάθει την ευκολία του μπιμπερό και είναι πια πολύ δύσκολο να μπει στην διαδικασία να θηλάσει:(

Ελπίζω αν θα κάνω δεύτερο παιδί να είμαι πιο προετοιμασμένη για τις ενδεχόμενες δυσκολίες και να μπορέσω να τα καταφέρω.

Απλώς προσπαθώ να καταλάβω όλα τα λάθη που έκανα για να τα αποφύγω στο μέλλον :?

Όταν πήγα σπίτι πήρα θήλαστρο καθώς το στήθος μου ήταν πρησμένο και δεν ήξερα τί ποσότητα έβγαινε με τον κάθε θηλασμό. Στις πρώτες αντλήσεις (τις οποίες έκανα ανά τρείς ώρες μέρα και βράδυ) το γάλα ήταν ελάχιστο (5ml μετά από 20 λεπτά άντλησης)

Υπάρχουν μητέρες που δεν μπορούν να αντλήσουν γάλα με κανένα θήλατρο, ούτε με το νοσοκομειακό, αυτό όμως δεν είναι ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή του γάλακτος.

Υποθέτω ότι το θήλαστρο που χρησιμοποιούσες δεν ήταν νοσοκομειακό. Αν θέλεις γράψε ακριβώς το πιο θήλαστρο είχες (όχι μόνο εταιρία αλλά και τύπο)

οπότε αποφάσισα να δώσω στο μωρό ξένο γάλα με μπιμπερό (μεγάλο λάθος μου) μέχρι να αρχίσει να αυξάνεται η ποσότητα του γάλατός μου.

ακόμη και αν το γάλα ήταν λίγο θα μπρούσες να το δίνεις ως συμπλήρωμα μετά το θηλασμό. Το να μη βάζεις το μωρό καθόλου στο στήθος σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αποθηλασμό.

Παράλληλα άρχισα να παίρνω μαγιά μπύρας για να βοηθήσω την κατάσταση.

Η μαγιά της μπύρας μπορεί να βοηθήσει μόνο αν το στήθος παίρνει επαρκές ερέθισμα από θηλασμό ή σωστό θήλαστρο. Επαρκές ερέθισμα σημαίνει τουλάχιστον200 λεπτά θηλαστικών κινήσεων το 24ωρο (που δεν τα συμπληρωνες) με συχνότητα περίπου 60 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό. Δηλαδή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12.000 θηλαστικές κινήσεις το 24ωρο μοιρασμένες σε τουλάχιστον 8 φορές.

Αν δεν υπάρχει αυτό το ελάχιστο, τότε η μαγιά της μπύρας δεν έχει σχεδόν καμία επίδραση αλλά και η γαλουχία δεν πρόκειται να εδραιωθεί.

Μετά από μιά βδομάδα έφτασα στα 30ml και αποφάσισα να προσπαθήσω να τον βάλω στο στήθος αλλά δεν ήθελε με τίποτα.

Το περίεργο θα ήταν να ήθελε. Όταν δεν είσαι διαθέσιμη για το μωρό, αυτό δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο, το εκλαμβάνει ως άρνηση και τακτοποιεί τι ζωή του με αυτό ως δεδομένο. Μετά είναι δύσκολο να ανατραπεί το δεδομένο.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού Άννα Πατσούρου που έχει βοηθήσει πολλές μητέρες με προβληματα συνεργασίας. Στο ιατρείο της θηλάζει το 80% των μητέρων.

Διαφημίσεις

Μπα!! Νομίζω ότι ο μικρός έχει μάθει την ευκολία του μπιμπερό και είναι πια πολύ δύσκολο να μπει στην διαδικασία να θηλάσει:(

Εχω βοηθήσει αρκετές μητέρες να θηλάσουν παιδιά μεγαλύτερα από το δικό σου και τα κατάφεραν. Η Πατσούρου βοήθησε ακόμη περισσότερες από μένα.

Έχω υποστηρίξει μητέρα που άρχισε να θηλάζει όταν το μωρό της ήταν 3 μηνών και θήλασε τελικά 4 χρόνια.

Αν εσύ θέλεις όλα γίνονται, το θέμα είναι να ξέρεις ΠΏΣ να το κάνεις και να έχεις την κατάλληλη υποστήριξη.

Απλώς προσπαθώ να καταλάβω όλα τα λάθη που έκανα για να τα αποφύγω στο μέλλον :?

Οι βεβαιότητες που έχεις είναι το μεγαλύτερο λάθος, όπως τώρα που πιστεύεις ότι δεν έχεις καμία ελπίδα.

Καταλαβαίνω ότι πιθανόν να μη θέλεις να το προσπαθήσεις, είναι δύσκολο, χρονοβόρο και ψυχοφθόρο. Όμως το να λες με βεβαιότητα ότι δεν γίνεται είναι σίγουρα λάθος γιατί το έχουν κάνει πολλές μητέρες και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Ξέρω παιδιά που ξεκίνησαν το θηλασμό σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία από αυτή του δικού σου παιδιού.

Δεν του τα γράφω για να σε πείσω να κάνεις επαναγαλακτισμό ή για να σε πείσω να θηλάσεις. Αυτό είναι εντελώς δικό σου θέμα, εσύ θα αποφασίσεις αν θέλεις να το κάνεις. Εγώ μπορώ μόνο να σου πω πώς θα το κάνεις. Το ότι γίνεται είναι βέβαιο.

Μέσα στο φόρουμ υπάρχει μητέρα που αντλεί γάλα πάνω από 13 μήνες και δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη την ιδέα να θηλάσει το μωρό. :wink:

Χρονια Πολλα και καλα χριστουγεννα σε ολο τον κοσμο :D !!! Αglaia να ρωτησω και εγω κατι,αυτο που λες οτι χρειαζεται το στηθος 200 λεπτα θηλαστικων κινησεων υσχιει απο την αρχη ως τον αποθηλασμο(όποτε ειναι αυτος π.χ μετα απο 1 χρονο ή 2) και η αλλη απορια που εχω ειναι απο ενα αλλο ποστ μιας αλλης κοπελας,που γυρισε στην δουλεια της και το μωρο της ειναι 4,1/2 μηνων, το μωρο επαθε μια ψιλοσυγχηση θηλων και προτεινεις να το ταιζει η κυρια που το βλεπει με κυπελακι ή κουταλακι,γινεται αυτο σε τοσο μικρο μωρο,σε ρωταω γιατι και εγω θα γυρισω στην δουλεια οταν η μπεμπα θα ειναι 4 μηνων ή και λιγοτερο :( .Υπαρχει περιπτωση να αποριψει το στηθος μου αν το ταισει η μαμα μου με μπιμπερο οσο θα λειπω? :cry:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

αυτο που λες οτι χρειαζεται το στηθος 200 λεπτα θηλαστικων κινησεων υσχιει απο την αρχη ως τον αποθηλασμο(όποτε ειναι αυτος π.χ μετα απο 1 χρονο ή 2)

Όχι! χρειάζεται για να εδραιωθεί η γαλουχία και αυτό καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των μητέρων.

Μετά την εδραιώσει ο χρόνος από μωρό σε μωρό διαφέρει πάρα πολύ.

Υπάρχει ένα 5% περίπου που τα μωρά θηλάζουν πολύ αποτελεσματικά και δεν χρειάζεται ούτε ο μισός χρόνος και για τα περισσότερα μωρά χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος γιατί δεν θηλάζουν με συχνότητα 60 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό.

να το ταιζει η κυρια που το βλεπει με κυπελακι ή κουταλακι,γινεται αυτο σε τοσο μικρο μωρο,σε ρωταω γιατι και εγω θα γυρισω στην δουλεια οταν η μπεμπα θα ειναι 4 μηνων ή και λιγοτερο :( .

υπάρχει ειδικο κυπελάκι ταΐσματος, δεν είναι το κύπελο που τα μωρά πίνουν νερό αργότερα και είναι διαφορετική η τεχνική, διάβασε αυτά που έγραψα πριν λίγο. Το κυπελάκι αυτό χρησιμοποιείται και για νεογέννητα και για πρόωρα.

Υπαρχει περιπτωση να αποριψει το στηθος μου αν το ταισει η μαμα μου με μπιμπερο οσο θα λειπω? :cry:

Υπάρχει αλλά οι πιθανότητες είναι μικρές. Βλέποντας και κάνοντας.

Αγλαια σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Εμεις ειμαστε ακομα στις 6-7 ωρες θηλασμου ημερησιως αν και τωρα τελευταια μετα απο 1 ωρα συνεχομενου θηλασμου μπορει να κοιμηθει για κανα 2ωρο ή 3ωρο και να σηκωθει και να ειναι η πανα της μουσκεμα.Κανει θορυβο οταν πινει και πολλες φορες ''πνιγεται'',αν περασει 1 ωρα χωρις να πιει απο το στηθος, αυτο αρχιζει και σταζει,ολα αυτα την τελευταια εβδομαδα πιο πριν δεν καταλαβαινα οτι ειχα αρκετο γαλα.Λερωνει ακομα 4-5 πανες με κακα και τσισα πολυ παραπανω :) .Κανει πολυ ωρα να πιει ομως γιατι κοιματε στο στηθος αρκετες φορες,μετα απο 15-20 λεπτα θηλασμου κλεινει τα ματια και συνεχιζει τον θηλασμο αλλα οχι με τον ιδιο ζηλο.Θα φροντισω να προμηθευτω το κυπελακι που λες για οταν γυρισω στην δουλεια,να δοκιμασουμε πρωτα αυτο για να μην μαθει το μπιμπερο.Καμια ιδεα απο που το προμηθευομαστε?Ειμαι Χανια και θηλαστρα της medela φερνουν 2 καταστηματα,απο 'κει το ζηταω?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Aglaia δυστυχώς έχω πάρει χάπια για να σταματήσω το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει αν θέλω να προσπαθήσω;

Επίσης το γεγονός ότι σε δύο μήνες περίπου θα επιστρέψω στην δουλειά μου θα είναι αποτρεπτικό για να ξεκινήσω την προσπάθεια για θηλασμό;

Πάντως ο κύριος λόγος που ίσως δεν προσπάθησα αρκετά, ήταν η άσχημη ψυχολογική μου κατάσταση την συγκεκριμένη περίοδο.

Διαφημίσεις

Aglaia δυστυχώς έχω πάρει χάπια για να σταματήσω το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει αν θέλω να προσπαθήσω;

Διάβασε για τον επαναγαλακτισμό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

θα δεις ότι έχει επανέλθει το γάλα και σε μητέρες που έχουν διακόψει τη γαλουχία με χάπια.

Αρκεί να θέλεις να το κάνεις.

Επίσης το γεγονός ότι σε δύο μήνες περίπου θα επιστρέψω στην δουλειά μου θα είναι αποτρεπτικό για να ξεκινήσω την προσπάθεια για θηλασμό;
:? Τι να σου πω! Οι περισσότερες εδώ μεσα δουλεύουν και θηλάζουν. Εγώ γύρισα στη δουλειά όταν το μωρό μου ήταν 3 μηνών και οι περισσότερες γυρνουν νωρίτερα από μένα. Ιδιωτικός τομέας γαρ...

Για μας φαίνεται περίεργο αυτό που γράφεις, για σένα ίσως φαίνεται περίεργο που θηλάζαμε ενώ δουλεύαμε. :wink:

Ο θηλασμός δεν είναι υποχρεωτικός είναι επιλογή.

Πάντως ο κύριος λόγος που ίσως δεν προσπάθησα αρκετά, ήταν η άσχημη ψυχολογική μου κατάσταση την συγκεκριμένη περίοδο.

Έτσι κι αλλιώς προσπαθούσες λάθος οπότε δεν θα είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσο για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση δεν νομίζω ότι επηρεάζει. Μου έχουν τύχει μητέρες που έχουν χάσει το ένα παιδί τους και συνεχίζουν να θηλάζουν το άλλο χωρίς να επηρεάζεται ο θηλασμός.

Το θήλαστρο που χρησιμοποιούσα ήταν το swing της Medela

Η εταιρεία λέει ότι αυτό το θήλαστρο είναι κατάλληλο μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία και πρέπει να αντλήσουν 2-3 γεύματα για το παιδί τους για τις ώρες που απουσιάζουν.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτό το θήλαστρο να υποστηρίξει πλήρη γαλουχία.

Μόνο ένα νοσοκομειακό θήλαστρο είναι κατάλληλο. Ακόμη όμως και με το νοσοκομειακό ποτέ δεν επιλέγουμε το θήλαστρο αντί του παιδιού.

Επαναλαμβάνω ότι στην πόλη μας έχουμε την Πατσούρου. Μια συνάντηση μαζί της θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα. Οι πληροφορίες που έχεις μέχρι τώρα είναι λανθασμένες και σε οδηγούν μόνο προς το μη θηλασμό.

Τι να σου πω! Οι περισσότερες εδώ μεσα δουλεύουν και θηλάζουν. Εγώ γύρισα στη δουλειά όταν το μωρό μου ήταν 3 μηνών και οι περισσότερες γυρνουν νωρίτερα από μένα. Ιδιωτικός τομέας γαρ...

Για μας φαίνεται περίεργο αυτό που γράφεις, για σένα ίσως φαίνεται περίεργο που θηλάζαμε ενώ δουλεύαμε.

Aglaia μαλλον με παρεξήγησες.

Δεν εννοούσα πως είναι περίεργο κάποια να δούλευει και να θηλάζει. Προς Θεού!

Αναφερόμουν καθαρά στο θέμα του επαναγαλακτισμού και στο γεγονός ότι το πρώτο διάστημα λογικό είναι να πρέπει να ακολουθείται ένα πρόγραμμα που απαιτεί χρόνο και ίσως αν κάποια εργάζεται δεν μπορεί να το ακολουθήσει (λόγω ωραρίου).

Ευχαριστώ!

Ο επαναγαλακτισμός χρειάζεται 4-6 εβδομάδες και αν το πρόγραμμα δεν είναι τόσ συνεπές, μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω. Ακόμη κι έτσι όμως τα 2 μπουκάλια ξένο γάλα είναι καλύτερα από τα 8 μπουκάλια ξένο γάλα. Θέλω να πω ότι το παιδί θα έχει πολλά πλεονεκτήματα ακόμη και αν ο επαναγαλακτισμός δεν είναι πλήρης.

Ο θηλασμός και ο επαναγαλακτισμός δεν είναι ή όλα ή τίποτα, υπάρχουν και όλα τα ενδιάμεσα στάδια που μπορεί κάποιος να μείνει! :wink:

• 5 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΑΡΧΙΣΑ ΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ.

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ . ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.

ΕΚΛΑΙΓΑ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΤΗΣ AMEDA - ELITE, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 - 120 ΓΡΜ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗ ΜΕΡΑ.

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 130 ΗΜΕΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.

ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ 36ΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΥΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ "ΠΟΛΥΤΙΜΗΣ ΚΥΗΣΗΣ", ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑ 1 ΜΗΝΑ.

ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΖΑΛΙΖΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΕΙΣΕΧΟΥΣΕΣ ΘΗΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ......... ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗ ΘΗΛΑΣΩ ΣΑ ΤΡΕΛΛΗ.

ΕΒΑΛΑ ΨΕΥΔΟΘΗΛΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ, ΟΜΩΣ ΕΝΩ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΗΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ, ΚΟΥΡΑΖΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΘΗΛΗ (Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑ) ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ. ΕΤΣΙ, ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ........ ΤΑΙΖΑΝ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ!!!!!!!!

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΝΗΣΤΙΚΗ, ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΣΙΡΙΖΕΙ , ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΤΖΑΡΙ.

ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΙΣΟΥΝ. ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΑ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΠΙΜΠΕΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΩΡΗ !!!!!!!!!

ΕΤΣΙ, ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΑΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ............. ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟ, ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΣΕ!!

ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΠΙΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΜΙΑ ΜΑΙΑ - ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΩΡΑ - ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΑΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΕΤΣΙ Η ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ ΜΟΥ ΟΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΕΙΣΕΧΟΥΣΕΣ ΘΗΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΙΑΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΧΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΙΖΩ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΑΥΠΝΗ, ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑ, ΕΚΛΑΙΓΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΡΑΒΟΥΣΑ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΑΛΛΑΞΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΑΤΣΟΥΡΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.

ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, Η ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΓΑΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ, ΚΑΙ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ......... ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΟΥ ΞΑΝΑ.

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΒΓΑΖΩ 10, 15, 20 ΓΡΜ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ, ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑ ΔΙΝΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ.

ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑ ΑΓΛΑΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟΥ, ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ, ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ.

ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Η ΚΥΡΙΑ ΑΓΛΑΙΑ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ. ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ, ΕΣΤΩ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ, ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΟΝΟ? Η ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ?

ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΙΚΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ SYMPHONY - MEDELA, ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΧΘΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΒΓΑΛΑ 8 ΦΟΡΕΣ ΓΑΛΑ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΤΗΘΟΣ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΗΡΑ 95 ΓΡΜ.

ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ?

ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΑΣ

ΕΛΕΝΗ

a>

Να σου ζήσει το μωράκι σου και μπράβο που το πάλεψες και το παλεύεις ακόμα για να θηλάσεις. Είσαι αξιοθαύμαστη!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ! Μπορείς να τα καταφέρεις και θα τα καταφέρεις.

Θα σου απαντήσει κι η Αγλαΐα κι οι πιο έμπειρες. Εγώ ήθελα μόνο να πω ότι αφού έχεις πάει στην κα Πατσούρου, να συνεχίσεις να πηγαίνεις. Πιστεύω ότι όταν έχεις έναν έμπειρο άνθρωπο δίπλα σου να σε στηρίζει είναι ό,τι καλύτερο.

Απ' ότι κατάλαβα διάβασες το πρωτόκολλο αντλήσεων και ξέρεις πως πρέπει να αντλείς και πόση ώρα. Θα χρειαστεί σίγουρα να πάρεις και κάποιο συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος (εκτός από τη μαγιά) για να βοηθηθείς περισσότερο και πιο άμεσα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Αχ κοπελα μου μπραβο σου που προσπαθεις , θα τα καταφερεις.

Εγω δεν τα πηγαινα καλα με τον θηλασμο, και ειχαμε καταληξει στο τελος να δινουμε ξενο ολο το γευμα του μωρου και παρα μα παρα πολυ λιγο απο το δικο μου , και μια μερα ειπα με τον αντρα μου οτι θελουμε τον θηλασμο (και απο οικονομικης αποψης γιατι δυστυχως πριν λιγο καιρο απολυθηκε και εγω δεν δουλευω) οποτε σιγα σιγα αρχισαμε με τον θηλασμο και τα καταφεραμε τωρα ειμαστε με πολυ λιγο συμπληρωμα και ειμαστε πολυ καλα...

Τελικα το μονο που με παρηγορει ειναι οτι δεν ειμαι η μοναδικη που δεν τα καταφερε.....

Η πρωτη παιδιατρος που την ειδε λογω ψευτοπεριοδου μου ειπε να σταματησω το θηλασμο για 5 μερες και μετα να της δινω απαραιτητα συμπληρωμα!!!! Καταλαβαινετε οτι αυτο ηταν παρα πολυ μεγαλο σοκ για μενα τοσο που νομιζα πως το γαλα μου δν ειναι καλο για το ιδιο μου το παιδι!!!! Εφτασα σε σημειο να βγαζω 3 ml καθε 3 ωρες και απο τα δυο στηθη!

Μη τα πολυλογω δεν ειχα καμια ελπιδα οτι μπορω να τα καταφερω...φυσικα αλλαξα παιδιατρο οποιος με ενθαρρυνε αλλα και παλι δε μπορεσα!!!

Το ερωτημα μου ειναι αν τωρα που δεν εχω καθολου γαλα και που καμια φορα αμα το πιεσω βγαζει μια δυο σταγονες μπορω να προκαλεσω επαναγαλακτισμο????

Μονο το πρωτογαλα πηρε απο μενα και τις πρωτες 3 μερες μετα το μαιευτηριο! Μακαριο να μην ειχα παει ποτε σε αυτη την παιδιατρο!

Το ερωτημα μου ειναι αν τωρα που δεν εχω καθολου γαλα και που καμια φορα αμα το πιεσω βγαζει μια δυο σταγονες μπορω να προκαλεσω επαναγαλακτισμο????

Και βέβαια μπορείς. Δεν πήρες χάπι σωστά; Αποθηλασες μόνη σου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...