Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν κατάφερα να θηλάσω......

Recommended Posts

γεια σας.θα ηθελα τη γνωμη η την εμπειρια σας σχετικα με το θηλασμο,με τον οποιο τελικα δεν τα πηγα καθολου καλα και στερησα απο το μικρο μου το μητρικο γαλα.σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης το στηθος μου ουτε μεγαλωσε ουτε πονουσε,εκτος απο τις πρωτες μερες που καταλαβα την εγκυμοσυνη.γενισα με καισαρικη,σηκωθηκα αμεσως,ειχα ττελεια αποκατασταση.αλλα δεν ειχα βοηθεια απο τις μαιες η τις νοσοκομες.ενα βραδυ που ζητησα το θηλαστρο μου ειπε η μαια οτι δεν προκειται να μου το δωσει γιατι η θηλη μου ειναι μια χαρα...στο σπιτι με το θηλαστρο μονο 30 μλ εβγαζα και εκεινα μια με δυο φορες τη μερα...γιατι δεν τα καταφερα???

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

χμμμ...το ιδιο προβλημα ειχα και εγω!! Το προβλημα ειναι η άγνοια :shock:

Οι μαιες ειναι υποχρεωεμενες να βοηθανε αλλα αυτο γινεται σπανια απο οτι εχω δει!! Αν δεν σου συμπαρασταθει και δεν σε βοηθησει καποιος τις πρωτες ημερες απογοητευεσαι δικαιολογιμενα βεβαια και ή τα παρατας ή κοβεται το γαλα οπως εγινε σε εμενα :(

Στο επομενο θα παρω το αιμα μου πισω :P

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Έχετε δίκιο για την καθοδήγηση. Με το θήλαστρο όμως, γιατί μπερδευτήκατε από τόσο νωρίς? Το μωράκι, katerina28trip ήταν θερμοκοιτίδα? Δεν μπορούσες να το βάλεις στο στήθος? Δεν είμαι ειδική, θα σου απαντήσουν ειδικότερες, όμως μου είχε πει η παιδίατρος ότι βάζουμε πολύ αργότερα θήλαστρο.

ειχα την ατυχια να σπαζουν ευκολα οι φλεβες μου και καμμια νοσοκομα δε με βοηθησε στο να κρατησω το μικρο.δεν ειχα ουτε καν πρωτογαλα...μια μαια που ηταν απολυτα υπερ του θηλασμου και φωτεινη εξαιρεση μου ειπε οτι πριν το επομενο ταισμα να ξεκινησω λιγο με το θηλαστρο,το οποιο η αλλη μαια τελικα δε μου εδωσε.ο μικρος επιανε στηθος αλλα αφου δεν εβρισκε τιποτα απελπιστηκε...

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

Όταν κάνεις καισαρική, το κράτημα του μωρού τις πρώτες δύο μέρες, όταν ακόμα έχεις ορό, είναι πολύ βασικό. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Να καταλάβεις εμένα, μου κρατούσε κάποιος το στήθος, και εγώ με το δεξί χέρι κρατούσα το μωρό και το έφερνα στο στήθος. Όμως πώς και δεν είχες πρωτόγαλα? Και τί εννοείς 'απελπίστηκε' ο μικρός? Υποθέτω το 'μπούκωσαν' συμπλήρωμα, έτσι δεν είναι? Πάντως νομίζω ότι και η νοσοκόμα- φωτεινό παράδειγμα σου έδωσε λάθος οδηγία. Αν πάρει μπιμπερό το μωράκι, πώς θα θηλάσει μετά. Ή θα βγάζεις συνέχεια με θήλαστρο? Τέλος πάντων, όταν 'ξυπνήσουν' οι αρμόδιες, γιατί είναι και ξημερώματα, θα σου πουν πιο συγκεκριμένα πράγματα. Αλήθεια πόσων μηνών είναι το μωράκι?

Διαφημίσεις

γεια σας.θα ηθελα τη γνωμη η την εμπειρια σας σχετικα με το θηλασμο,με τον οποιο τελικα δεν τα πηγα καθολου καλα και στερησα απο το μικρο μου το μητρικο γαλα.σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης το στηθος μου ουτε μεγαλωσε ουτε πονουσε,εκτος απο τις πρωτες μερες που καταλαβα την εγκυμοσυνη.γενισα με καισαρικη,σηκωθηκα αμεσως,ειχα ττελεια αποκατασταση.αλλα δεν ειχα βοηθεια απο τις μαιες η τις νοσοκομες.ενα βραδυ που ζητησα το θηλαστρο μου ειπε η μαια οτι δεν προκειται να μου το δωσει γιατι η θηλη μου ειναι μια χαρα...στο σπιτι με το θηλαστρο μονο 30 μλ εβγαζα και εκεινα μια με δυο φορες τη μερα...γιατι δεν τα καταφερα???

Οι λόγοι που δεν τα κατάφερες είναι πολλοί:

1. δεν ξεκίνησε αμέσως ο θηλασμός ή η άντληση αυτό μειώνει τις πιθανόητητες να κατέβει το γάλα, δηλαδή να ξεκινήσει κανονικά η παραγωγή

2. αν το μωρό δεν θηλάζει για οποιοδήποτε λόγο τότε η άντληση είναι απαραίτητη τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο για να γίνει η έναρξη της γαλουχίας και (στη συνέχεια η εδραίωσή της)

Η χρήση του θήλαστρου δεν έχει καμία σχέση με τη θηλή, αν το μωρό δεν θηλάζει τότε είναι απαραίτητο...

3. στο σπίτι σίγουρα είχες λάθος θήλαστρο. Το μόνο κατάλληλο γι αυτή την περίοδο είναι το νοσοκομειακό. Για να βγάλεις 30 ml σημαίνει ότι είχες γάλα και πιθανότατα θα είχες και κανονική παραγωγή αν το στήθος έπαιρνε το κατάλληλο ερέθισμα

4. οι δύο αντλήσεις που έκανες δεν σημαίνουν τίποτα. Για να ξεκινήσει η παραγωγή πρέπει από την πρώτη στιγμή να έχεις πληρες πρόγραμμα αντλήσεων με ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ θήλαστρο. Το πλήρες πρόγραμμα σημαίνει 8-10 δεκαπεντάλεπτες αντλήσεις το 24ωρο. Αν το μωρό δεν θηλάζει αυτό το πρόγραμμα πρέπει να το ακολουθήσεις για 4-6 εβδομαδες για να εγκαταστήσεις τη γαλουχία.

5. σε μερικές μητέρες το γάλα αργεί να κατέβει, μπορεί να κάνει και δύο εβδομάδες, αυτό το διάστημα ο θηλασμός μπορεί να γίνεται με συμπλήρωμα αλλά πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται και συμπληρωματικές αντλήσεις.

6. έβαλες το μωρό ελάχιστες φορές στο στήθος και βιάστηκες να βγάλεις συμπεράσματα για το αν έχεις ή δεν έχεις γάλα. Αυτό μπορείς να το πεις μόνο μετά από πληρες πρόγραμμα 6 εβδομάδων.

Τα 3 πρώτα 24ωρα υπάρχει μόνο το πρωτόγαλα και οχι γάλα, αν το μωρό χρειαζόντα κάτι άλλο εκτός από πρωτόγαλα, θα το είχε η μαμά...

Το πρωτόγαλα είναι σε ελάχιστη ποσότητα και δεν είναι κάτι που απαραίτητα το βλέπεις να τρέχει ή να ξεχειλίζει. Και αυτό για να παραχθεί χρειάζονται θηλαστικές κινήσεις.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι λιγότερο φανεροί αλλά και μόνο οι φανεροί είναι αρκετοί για να μην παράγεις γάλα.

Aγλαια ευχαριστω για τις πληροφοριες.ο μικρος γεννηθηκε στις 9 το βραδυ και τα ξημερωματα επιασε στηθος αμεσως και με μανια.λεγοντας οτι απελπιστηκε εννοω οτι εφτασε στο σημειο να χτυπαει το κεφαλι του στο στηθος.στο νοσοκομειο δε μου εδιναν το θηλαστρο.στο σπιτι εχω το medela swing και εκανα αντλησεις 6-7 φορες τη μερα.επι 40 μερες εβγαζα 30-40 ml.

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

Την ξερω την απελπισια αυτη......ετσι εκανε και ο μικρος μου στο νοσοκομειο οταν γεννησα....μουτ ον κρατησαν μιαμισι μερα και δεν ηθελε να θηλασει μετα.......επιανε στηθος κι επειδη δεν εβγαινε γαλα οπως με το μπιμπερο, εβγαζε λυγμους και χτυπιοταν το γλυκο μου.......δεν θα ξεχασω ποτε τις φωνουλες του.......

Αλλα εβγαζα γαλα με το νοσοκομειακο και επεμενα.....

Μετα στο σπιτι που παλι αρνιοταν να θηλασει ξερεις τι εκανα?

Εβγαλα γαλα με το θηλαστρο και του το δωσα με μπιμπερο.......του αρεσε τοσο πολυ που μετα επιανε το στηθος και ρουφουσε με μανια για να παρει τη γευση που του αρεσε.........φυσικα δεν του δινα καθολου συμπληρωμα.......αναγκαστηκε να θηλασει...... :wink:

Μας πιανει το αγχος μη τυχον και πεινασει το μωρο και δινουμε συμπληρωμα κανοντας μονιμη τη ζημια......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Aγλαια ευχαριστω για τις πληροφοριες.ο μικρος γεννηθηκε στις 9 το βραδυ και τα ξημερωματα επιασε στηθος αμεσως και με μανια.λεγοντας οτι απελπιστηκε εννοω οτι εφτασε στο σημειο να χτυπαει το κεφαλι του στο στηθος.στο νοσοκομειο δε μου εδιναν το θηλαστρο.στο σπιτι εχω το medela swing και εκανα αντλησεις 6-7 φορες τη μερα.επι 40 μερες εβγαζα 30-40 ml.

Κατερίνα, το θήλαστρο αυτό η ίδια η εταιρεία το δίνει μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία για να αντλούν 2-3 φορές την ημέρα όταν απουσιάζουν. Δεν μπορεί να υποστηρίξει πλήρη γαλουχία. Μόνο το νοσοκομειακό είναι κατάλληλο για κάτι τέτοιο και πάλι δεν καλύπτει το 100% των μητέρων. Υπάρχουν μητέρες που με το θήλαστρο δεν αντλούν ποτέ αρκετό γάλα ενώ καταφέρνουν μια χαρά και θηλάζουν τα παιδιά τους.

Ο ελάχιστος απαραίτητος αριθμός αντλήσεων για πλήρη γαλουχία είναι οι 8 αν και οι περισσότερες μητέρες χρειάζονται περισσότερες, συνήθως 10.

Ο ελάχιστος απαραίτητος χρόνος θηλασμού ή άντλησης για κάθε στήθος είναι 100 λεπτά ενεργού θηλασμού το 24ωρο. Ενεργός θηλασμός σημαίνει περίπου 60 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό. Χρειάζονται 8 15άλεπτες αντλήσεις για κάθε στήθος, αν έχει μονό θήλαστρο αυτό μεταφράζεται σε 8 μισάωρα τουλάχιστον.

Στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνεται το δίλεπτο της φάσης διέγερσης του θήλαστρου γι αυτό ο χρόνος βγαίνει λίγο παραπάνω.

Οι χρόνοι αυτοί πρέπει να τηρούνται ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ροή ή όχι.

Η μία άντληση πρέπει να είναι οπωσδήποτε βραδυνή (μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί).

Πολλές μητέρες άν δεν έχουν εφαρμόσει πλήρες πρόγραμμα αντλήσεων το πρώτο 10ήμερο, δεν καταφέρνουν να εδραιώσουν πλήρη γαλουχία. Φαίνεται ότι κάποιες φορές αυτό το πρώτο δεκαήμερο είναι κρίσιμο.

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί παράγοντες που ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί έδρασαν αρνητικά στην εδραίωση της γαλουχίας.

Μπορεί μερικές μητέρες να τα καταφέρνουν παρά τις αντιξοότητες όμως οι περισσότερες βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση με σένα. Πιστεύουν ότι απλά δεν είχαν γάλα, ξέρουν ότι το ίδιο θα συμβεί και στο επόμενο παιδί τους και δεν το ψάχνουν περισσότερο. Γι αυτό ακούς τόσο συχνά ότι δεν έχουν γάλα...

Οι πρακτική που εφαρμόζουν στις περισσότερες κλινικές βασίζεται ακριβώς σε όλη αυτή τη γνώση, δίνουν οδηγίες για λίγα λεπτά στο στήθος, για λίγα γεύματα (πάντα είναι από 8 και κάτω...)

Σε κάθε περίπτωση, ο θηλασμός μπορεί να ξεκινήσει οποτεδήποτε, μπορεί να γίνει επαναγαλακτισμός. Υπάρχουν μητέρες που άργησαν να ξεκινήσουν το θηλασμό αλλά τα κατάφεραν. :)

Αν ρωτήσεις τις μαίες ή τους γιατρούς σου θα σου πουν ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται παρόλο που υπάρχουν εργασίες δημοσιευμένες από τη δεκαετία του 1960 και πρόλο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κυκλοφορήσει αυτό το βιβλίο :

http://who.int/bookorders/anglais/detart1.jsp?sesslan=1&codlan=1&codcol=93&codcch=164

από το 1998...

απο τις μαιες?αν υπηρχε μια στη βαρδια ζητημα ηταν.εδω μια φορα στη 1 τα ξημερωματα εσπασαν οι φλεβες μου και τις φωναξα να αλλαξουν σεντονια.καλυτερα να μην πω τι χαμος εγινε...

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

Διαφημίσεις

απο τις μαιες?αν υπηρχε μια στη βαρδια ζητημα ηταν.εδω μια φορα στη 1 τα ξημερωματα εσπασαν οι φλεβες μου και τις φωναξα να αλλαξουν σεντονια.καλυτερα να μην πω τι χαμος εγινε...

γράφω τι ΘΑ έπρεπε να γίνεται κανονικά... δυστυχώς η πραγματικότητα απέχει πολύ...

Ακριβώς επειδή απέχει πολύ είναι αναγκασμένη η κάθε μητέρα να ενημερώνεται όσο το δυνατόν καλύτερα πριν γεννήσει και να πηγαίνει προετοιμασμένη ώστε αν κατι δεν πάει καλά να αναλάβει μόνη της δράση χωρίς να περιμένει από τις μαίες που θα έπρεπε να γνωρίζουνκαι θα έπρεπε να βοηθούν αλλά τελικά τις περισσότερες φορές όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα αλλά δίνουν και λάθος οδηγίες...

Αγλαία θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αφού εμένα αυτό και μόνο με έσωσε!!! Η μαίες καλές μεν... αλλά μάλλον θα ανακουφιζόταν περισσότερο αν τους έλεγα ότι δεν ήθελα να θηλάσω.... Η μητέρα μου δεν μας θήλασε λόγω της νοοτροπίας της προηγουμενης γενιάς που λάτρεψε τις σκόνες γάλακτος... (τώρα ομολογεί ότι πολύ το έχει μετανιώσει)... οπότε η μόνη καθοδήγηση που είχα ήταν απο το φόρουμ! Πήγα έτσι προετοιμασμένη στη θεωρία τουλάχιστον... και παρά την καισαρική τα καταφέραμε να συνεργαστούμε με το μωρό μου από την πρώτη φορά! Το θετικό ήταν ότι είχα το μωρό μαζί μου στο δωμάτιο οπότε ήξερα τι έτρωγε και κυρίως τι ΔΕΝ ετρωγε (βλέπε μπουκάλια για ευκολία) Μαλιστα όταν το πρώτο βράδυ μου πρότειναν οι μαίες να πάρουν για λίγο το μωρό για να ξεκουραστώ... αρνήθηκα κατηγορηματικά γι'αυτό και μόνο τον λόγο!

Κατερίνα είμαι σίγουρη ότι το μωράκι με την αγάπη και την φροντίδα σου θα μεγαλώσει μια χαρά, έστω και χωρίς τον θηλασμό!!! Μην αισθάνεσαι άσχημα γιατί όντως οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για σενα και δεν βρήκες την βοήθεια και την στήριξη που θα έπρεπε αυτονόητα να παρέχεται στα μαιευτήρια... Στο επόμενο μωράκι εύχομαι να τα καταφέρεις γιατί πέρα απο το οφέλη για το μωρό... το συναίσθημα αυτό είναι μοναδικό.... :D:D

Panagiota στο επομενο μωρακι-πρωτα ο Θεος-θα παω προετοιμασμενη και θα προσπαθησω να παρω το αιμα μου πισω!!!εστω και λιγο ενιωσα αυτη την απιστευτη εμπειρια οταν λιγες ωρες μετα τη γεννηση του ο μικρος κολλησε επανω μου.απλα,στεναχωρηθηκα και ενιωσα φριχτα οταν ειδα ποσο πολυ εξαρταται απο εμενα και εγω δε μπορουσα να ικανοποιησω την αναγκη του...

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

• 1 month later...

καλη μου αγλαια-καταρχην γραφω με νεο nick.σε λιγο καιρο λεω να βαλω μπροστα για το δευτερο μωρο.πρωτα ο θεος,αν πανε ολα καλα,τι τακτικη πρεπει να ακολουθησω στο νοσοκομειο για να καταφερω να θηλασω?θα ειναι η δευτερη καισαρικη,με το ιδιο δυσκολες φλεβες και το ιδιο μη συνεργασιμμες μαιες!!!

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

Μπορώ να σου δώσω εγώ μία μικρή συμβουλή. Όταν θα σε ετοιμάζουν για την καισαρική, πες το στην νοσοκόμα που θα σου βάλει την πεταλούδα για τον ορό, να σου τον βάλει σε σημείο που να διευκολύνει την κίνηση του θηλασμού. Το καλύτερο σημείο είναι πάνω στον καρπό, το χειρότερο είναι κάτω από τον αγκώνα (εκεί που συνήθως παίρνουν αίμα). Τις έχω δοκιμάσει και τις δύο θέσεις. Δικόμασε όμως κι εσύ. Να επιμείνεις σε αυτό, θα σε βοηθήσει πολύ.

Διαφημίσεις

Το καλύτερο σημείο είναι πάνω στον καρπό.

Ακριβώς εκεί τον είχα κι εγώ και στα δύο παιδιά. Με καισαρική και τα δύο φυσικά. Η φλέβα είναι δίπλα στο κόκαλο του καρπού (από την μέσα μεριά). Εκεί δεν σπάει η φλέβα και μπορείς να κάνεις όλες τις κινήσεις του καρπού χωρίς να σε ενοχλεί ή να μπλοκάρει ο ορός και να μην τρέχει.

Τώρα για το νοσοκομείο δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει. Θα το παλέψεις, θα επιμείνεις, θα φωνάξεις στο κάτω-κάτω. Εγώ μ' αυτή την ψυχολογία πήγα να γεννήσω. Δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά αφού έτσι μας αναγκάζουν, τι να κάνουμε;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Κάτια να σου ζήσει!!!

Τι μου θύμησες τώρα....

Γέννησα με καισαρική μετά απο 2 μέρες ταλαιπωρίας,ολικής νηστίας απο φαγητό και νερό (περίμενεαν να γεννήσω φυσιλογικά και δεν έκανε λέει νε φάω και να πιώ τίποτα).Όταν γέννησα (ολική νάρκωση) θήλασα πρώτη φορά το βράδυ,αλλά που γάλα (έκανε 10 μέρες να κατέβει).Βοήθεια απο καμιά (αφού εγώ τους μιλούσα για τον θηλασμό και με κοιτούσαν :shock: ),ευτυχώς είχα περάσει απο το φόρουμ και ήξερα κάποια πράγματα...

Μετά απο 3 μέρες αγώνα θηλασμού,και ξένο μετά,το μωρό ανρήθηκε το στήθος...πείναγε όμως..με πήραν τα κλάματα..ευτυχώς είχα δίπλα τη μαμά μου.Έριχνε ξένο γάλα στο στήθος μου και ξεγέλασε το νινί και έπιασε επιτέλους το στήθος...θυμάμαι να μου λέει:"Όχι θα αφήσουμε μισό μέτρο άνθρωπάκι να μας κάνει ότι θέλει..." :lol:

Θέλω να σου πώ ότι σε πολλά νοσοκομεία πρέπει να πας ενημερωμένη και να τους δώσεις τα φώτα σου... :wink:

σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις συμβουλες σας!να ειστε καλα και να χαιρεστε τις οικογενειες σας.δυστυχως εγω την παρεα σας την ανακαλυψα αφου ειχα γεννησει...παντως οι νοσοκομες οταν τους μιλουσα για το θηλασμο με κοιτουσαν σαν να τους μιλαω κινεζικα.τι να πω,ελπιζω την επομενη φορα να τα καταφερω!

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

........

Οι λόγοι που δεν τα κατάφερες είναι πολλοί:

1. δεν ξεκίνησε αμέσως ο θηλασμός ή η άντληση αυτό μειώνει τις πιθανόητητες να κατέβει το γάλα, δηλαδή να ξεκινήσει κανονικά η παραγωγή

........

Μου ακούγεται λογικό, αλλά έχω αντιρρήσεις...... Αν μπορείς, εξήγησέ μου λίγο περισσότερο.

Στα δίδυμα που γένησα, λόγω των επιπλοκών τα πήρα ωωωωρες αργότερα και όλα πήγαν καλά με το θηλασμό...

Το επόμενο παιδάκι, είχε μπει 24 ώρες εντατική με ορό κτλ... λόγω "παροδικής ταχύπνιας" Είχα τρομοκρατηθεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο που περιγράφεις... αλλά η μαία μου επέμεινε (με ηρεμία που με εξέπληξε) λέγοντας πως.... "ξεκίνα σαν να γέννησες τώρα. Ξέχνα το 24ωρο και όλα θα πάνε καλά." Και έγινε έτσι ακριβώς! Χωρίς προβλήματα, χωρίς τίποτα.

Τελικά παίζει τόσο σημαντικό ρόλο αυτό το "αμέσως";

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

φανταζομαι πως το "αμεσως" δεν παιζει και τοσο ρολο.μαλλον ειναι θεμα καθοδηγησης.εμενα μου εφερναν το συμπληρωμα,μου ελεγαν "βαλε το μωρο στο στηθος" και ερχονταν ξανα με το επομενο συμπληρωμα και με καμμια διαθεση για να με βοηθησουν.

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

Κάτια, πού γέννησες; :?:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Πήγα Αθήνα, ΙΑΣΩ.

Ο γιατρός μου έδωσε και τη μαία του, πακέτο. Είχα στήριξη σε αυτό το θέμα. Εκείνη έκανε όλες τις συνενοήσεις - οδηγίες για το πως θα μου έφερναν τα παιδιά, ζητούσε βοήθεια κτλ.

Στην πρώτη γέννα ήταν καταπληκτική η νοσηλεία και όλες οι μαίες και βρεφοκόμοι στο μαιευτήριο.

Στη δεύτερη... δε μου άρεσε. Ήταν όλες "φρέσκιες" και δεν είχαν εγκλιματιστεί στη δουλειά τους και ήταν κομματάκι αποδιοργανωμένα. Ζητούσα θυμάμαι εκείνο το θήλαστρο επί 4-5 ώρες :shock: και μου έλεγαν "έρχεται σε 5 λεπτά". Όταν μιλούσε η μαία μου... ερχόταν σε.... δευτερόλεπτα!

Πάντως και τώρα θα πάω ξανά ΙΑΣΩ αν όλα πάνε καλά :)

μακαρι να πανε ολα καλα και αυτη τη φορα.σου ευχομαι τα καλυτερα και ελπιζω να εχεις στηριξη και να εχεις τα αποτελεσματα που θες.

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

Τελικά παίζει τόσο σημαντικό ρόλο αυτό το "αμέσως";

http://www.who.int/nutrition/publications/evidence_ten_step_eng.pdf

Στις σελίδες 31-39 θα δεις περιλήψεις δημοσιευμένων εργασιών που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι σημαντικό σύφμωνα με τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το έχει στο ένα από τα 10 βήματα για τον επιτυχή θηλασμό.

Κανένας παράγοντας από μόνος του δεν κάνει την κατάσταση άσπρη ή μαύρη, όμως όλοι μαζί συμβάλλουν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Επίσης μερικοί παράγοντες είναι αδιάφοροι για κάποιες μητέρες ενώ άλλοι όχι. Πχ. Μερικές μητέρες αν δεν θηλάσουν (ή δεν αντλήσουν) ικανοποιητικό το πρώτο δεκαήμερο μπορεί να μην καταφέρουν να εδραιώσουν τη γαλουχία ή να δυσκολευτούν πολύ να την εδραιώσουν. Για τις περισσότερες αυτό είναι αδιάφορο όμως ποτέ δεν ξέρουμε από την αρχή σε ποια κατηγορία ανήκει μία μαμά, στις πολλές που δεν επηρεάζονται ή στις λίγες που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.

Τα συμπεράσματα δεν βγαίνουν από μία παρατήρηση (αυτό που συνέβη σε μία μητέρα) αλλά από ικανοποιητικό αριθμό παρατηρήσεων και στις δύο ομάδες σύγκρισης. Οι διαφορές μπορεί να είναι στατιστικά σημαντικές μπορεί και όχι.

Επίσης για μερικά μωρά ακόμη και ένα μπουκάλι μπορεί να είναι καθοριστικό για την πορεία του θηλασμού ενώ για τα περισσότερα είναι αδιάφορο. Το ότι οι περισσότερες μητέρες τα καταφέρνουν με το θηλασμό παρά τα μπουκάλια που δίνονται στο μαιευτήριο δεν διασφαλίζει το ότι όλες μπορούν να τα καταφέρουν. Τα παιδιά μας και εμείς δεν είμαστε στατιστικά νούμερα, αν το δικό μου παιδί δεν τα καταφέρει το έχω χάσει το παιχνίδι και δεν έχω σχέση με το 80% των παιδιών και των μαμάδων που τα καταφέρνουν.