Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

8 ετων διαιτα γινεται'

Recommended Posts

θα ηθελα να με σιμβουλεψετε στο παρακατω.Η κορη μου ειναι 8 ετων θα παει τριτη και το σωμα τησ εχει την ταση να ανοιγει μερα με την μερα.Δεν ξερω τη να κανω.. Τισ αρεσει πολι το μπανιο ,περσι που την πηγενα κολιμβιτιριο εκανε μια πλατη που τα δικα μου τα μπλουζακια τισ ειναι στενα... Ολο τρωει...και ολο πιναει ... τι διαιτα μπορω να κανω σε αφτη την ηλικια δεν ξερω...Εχει μεγαλι διαφορα με τα αλλα παιδακια τισ ηλικιας τις.

Διαφημίσεις

θα ηθελα να με σιμβουλεψετε στο παρακατω.Η κορη μου ειναι 8 ετων θα παει τριτη και το σωμα τησ εχει την ταση να ανοιγει μερα με την μερα.Δεν ξερω τη να κανω.. Τισ αρεσει πολι το μπανιο ,περσι που την πηγενα κολιμβιτιριο εκανε μια πλατη που τα δικα μου τα μπλουζακια τισ ειναι στενα... Ολο τρωει...και ολο πιναει ... τι διαιτα μπορω να κανω σε αφτη την ηλικια δεν ξερω...Εχει μεγαλι διαφορα με τα αλλα παιδακια τισ ηλικιας τις.

Στα παιδια διαιτα δεν γινεται, μονο διατροφη.

Μην την αγχωσεις με το βαρος της. Ειναι προτιμοτερο να της περασεις σταδιακα ενα ρυθμο στο φαγητο που να της γινει βιωμα κι οχι να την υποβαλλεις σε διαδικασια διαιτας.

Ειναι καλο που γυμναζεται, δεν πειραζει κι αν ανοιξαν λιγο οι πλατουλες της.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

καλο ειναι να αλαξετε τον τροπο που μαγιρευετε αν μαγειρευειςλαθος..δεν ξερω..οχι τηγανιτα..μην περνεις γλυκα σπιτι..αλαξε το ασπρο ψωμι με ολικης...βραδυ να τρωωει κατι ελαφρη.καλο ειναι να την κανεις μια σωστη διατροφη...ενα αθλημα να κανει..νομιζω αν την ξεκινισεις με ολα αυτα..θα μαθει σε αυτοντον τροπο διατροφης..

Θα ελεγα να πατε σε μια διαιτολογο και να μπειτε σε προγραμμα ειδικο για παιδια. Αν τα λιποκυτταρα μεγαλωσουν σ΄αυτη την ηλικια δε μικραινουν μετα και θα ταλαιπωρειται με διαιτες μια ζωη. Εξετασεις αιματος εχετε κανει; Αν οχι ειναι επιτακτικη αναγκη να αποκλειστει ο υπερθυροειδισμος, ο διαβητης, η υπερινσουλιναιμια... Θα σε συμβουλευα να το αντιμετωπισεις επιθετικα και οπως οποιοδηποτε προβλημα που λυνεται. Να συζητησεις με το παιδι οτι δεν φταιει αυτο κλπ και ολα θα πανε καλα. Αν το αφησεις ομως στη χαμηλη ταχυτητα δεν λυνεται ευκολα. Η ξαδελφη μου ειχε το ιδιο προβλημα μικρη και τωρα μουντζωνεται γιατι εχει παρει το δρομο του το πραγμα και δεν μαζευεται κι ολοι λεγανε στη μανα της μικρη οτι ΄θα ψηλωσει και θα χάσει ΄ ΄θα μπει στην εφηβεια και θα το καταλαβει μονη της ΄ και μεχρι να γινουν αυτα δεν μαζευοταν το πραγμα. Δεν χαλασε κι ο κοσμος οταν εχουμε ενα προβλημα να πηγαινουμε σε ενα ειδικο. Σε λογοθεραπευτη πως παμε δηλαδη

Διαφημίσεις

δεν μας γραφεις το υψος του παιδιου.μπορεις να μην εχεις πολλα γλυκα στο σπιτι.να της δινεις 2-3 φορες την εβδομαδα κ να της δινεις αρκετες σαλατες κ φρουτα οταν ζηταει κατι να φαει.να υπαρχουν συγκεγκριμενα γευματα κ οχι οποτε θελουμε τρωμε.με λιγα λογια μια ισοροπημενη διατροφη,οχι διαιτα κ γυμναστικη.μπορεις να το ψαξεις κ πιο εξιδεικευμενα με γιατρο για να δεις γιατι παχαινει τοσο ευκολα.ο μεγαλος μου ειναι 140 κ ακομα δεν ειναι 40 κιλα.παρολο αυτα βλεπω κ γω οτι εχει την ταση να παχυνει κ προσεχω την διατροφη του πολυ.ειδικα τωρα το καλοκαιρι που σταματησαν οι δραστηριοτητες

NRNSp2.pngsMstp2.png

H συμμαθήτρια της κόρης μου που ήταν αρκετά παχουλή, πήγε στα 8 της σε ενδοκρινολόγο και αφού απέκλεισαν με εξετάσεις κάτι το παθολογικό, της έδωσε μια διατροφή. Θέλει θέληση και από την μαμά αλλά ειδικά και από το παιδί. Απ΄ότι έλεγε η μαμά της μικρής, το παιδί εμπνεύστηκε από αυτά που της είπε ο γιατρός και τα τηρούσε κατά γράμμα. Σήμερα στα 11 ( η διαφορά φάνηκε μέσα σε 6 μήνες) είναι μια χαρά. Όχι υπεβολικά αδύνατη αλλά κανονικότατη και πάντα προσέχει, της έγινε τρόπος ζωής.

ΜΠράβο σου που το ψάχνεις και είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδάκι σου.

Γειά σας,

μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ:

Παιδική Παχυσαρκία

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=41190

Παιδική παχυσαρκία (2)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=85109

Αδικαιολόγητο βάρος?

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=85101

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...