Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΑ, ΥΠΕΡ & ΚΑΤΑ

anirama

Recommended Posts

Έχεις την εντύπωση η γενιά των γονιών ή των παπούδων μας (ή και εμείς οι ίδιοι) χαίρουμε ιδιαίτερα δυνατών ανοσοποιητικών; Αν κρίνω από το πώς μας έχουν θερίσει οι γρίπες και οι ιώσεις φέτος, μάλλον τζάμπα ταλαιπωρηθήκαμε με τις παιδικές αρρώστιες...

αυτο ειναι διαφορετικο..εχεισ καθολου ιδεα τι αντιβιωση εχουν παρει στην ζωη τουσ μαμαδεσ, παπουδεσ κλπ? η μανα μου μου την εδινε για καθε κρυωμα που περασα..οι ανθρωποι εκεινησ τησ γενιασ δεν ηξεραν πωσ να προστατεψουν το ανοσοποιητικο τουσ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 605
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ξέρω να σας απαντήσω, παιδιά. Αυτό έχω ακούσει να λένε, ειδικά για τη γρίππη.

Βεβαίως εγώ, όπως προείπα, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ταλαιπωρίας, σκοπεύω να αγνοήσω τη θεωρία και να εμβολιαστώ κανονικά αγκαζέ με πεθερά και πεθερό από Σεπτέμβριο. :mrgreen:

Little Monkey με κάλυψες...ομιλεί μια παθούσα. :-(

υποθετω οτι τα πεθερικα ειναι ανω των 60? οπωσδηποτε!!

αυτο ειναι διαφορετικο..εχεισ καθολου ιδεα τι αντιβιωση εχουν παρει στην ζωη τουσ μαμαδεσ, παπουδεσ κλπ? η μανα μου μου την εδινε για καθε κρυωμα που περασα..οι ανθρωποι εκεινησ τησ γενιασ δεν ηξεραν πωσ να προστατεψουν το ανοσοποιητικο τουσ!

Πολύ αμφιβάλλω ότι οι γονείς μου (και η γενιά τους συνολικά) είχαν πάρει πολλή αντιβίωση - ο πατέρας μου ίσως να μην είχε πάρει και ποτέ. Μιλάμε για άτομα που μεγάλωσαν στην Ελλάδα του 40 και του 50, έτσι;

Πολύ αμφιβάλλω ότι οι γονείς μου (και η γενιά τους συνολικά) είχαν πάρει πολλή αντιβίωση - ο πατέρας μου ίσως να μην είχε πάρει και ποτέ. Μιλάμε για άτομα που μεγάλωσαν στην Ελλάδα του 40 και του 50, έτσι;

το σχολιο σου ηταν για ελληνεσ ανω των 40!!

το σχολιο σου ηταν για ελληνεσ ανω των 40!!

Έβαλες μέσα μανάδες, παπούδες... πού να πάει το μυαλό μου ότι εννοούσες μόνο τους 40-50?? Στο μυαλό μου μας έχω για πιο νέους. :P

Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να είχα πάρει πολλή αντιβίωση, αλλά ίσως και να ήμουν η εξαίρεση στον κανόνα. Όταν παρουσίασα αντίδραση στην πενικιλίνη στην τρυφερή ηλικία των 35 χρόνων όλοι με ρωτούσαν, μα καλά σαν παιδί δεν είχες πάρει αντιβίωση?

Πάντως αν δεν κοιτάξεις μόνο τους 40άρηδες, αλλά τους άνω των 40 γενικώς, με έμφαση σε αυτούς που πέρασαν τις παιδικές ασθένειες και δεν πήραν μεγάλες ποσότητες αντιβίωσης, θεωρείς πως έχουν ιδιαίτερα ισχυρό ανοσοποιητικό;

Διαφημίσεις

υποθετω οτι τα πεθερικα ειναι ανω των 60? οπωσδηποτε!!

Ε ναι. 66 η πεθερά και 76 ο πεθερός, χρόνια καρδιοπαθής και διαβητικός ο τελευταίος, κάνει και του πνευμονιόκοκκου.

Νομίζω πως η λογική φυσικής ανοσίας vs εμβολίου της γρίππης, βασίζεται στη θεωρία πως δε θα παθαίνεις γρίππη κάθε χρόνο, ενώ το εμβόλιο είναι απαραίτητο κάθε χρόνο, για να είναι αποτελεσματικό. Να μην κάνεις κάθε χρόνο εμβόλιο δηλαδή, για κάτι που θα σου τύχει 1-2 φορές στη ζωή σου.

Εμένα όμως αυτή η λογική δε με καλύπτει πλέον. 'Ασε που, την τελευταία φορά που πήγα τον μικρό στον ωρλ, μου είπε πως είδε 3 παιδιά με κατεστραμμένο ακουστικό νεύρο στην πόλη μας μόνο από τη γρίππη φέτος. Δεν ξέρω, με προβληματίζει έντονα το όλο θέμα. Για τα παιδιά δηλαδή, γιατί για μένα έχω αποφασίσει ήδη.

Κι εμένα με απασχολεί το εμβόλιο της γρίπης. Οι γονείς μου το κάνουν κάθε χρόνο και είναι φανατικά υπέρ. Εγώ για να πούμε την αλήθεια έχω να αρρωστήσω σοβαρά (δηλαδή να χρειαστεί να μείνω στο κρεβάτι με αντιπυρετικά) εδώ και 20 χρόνια, οπότε δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω το εμβόλιο. Και στον μικρό δεν το έχω κάνει μέχρι στιγμής αφού δεν πάει σχολείο. Του χρόνου όμως θα πάμε προνήπιο και με τα δεδομένα της φετινής χρονιάς δεν ξέρω αν είναι σωστό να μην κάνουμε το εμβόλιο. Στο τέλος μάλλον θα κάνω αυτό που θα μου πει ο παιδίατρος (ο οποίος είναι υπέρ του εμβολίου) αλλά μέχρι τότε... το σκέφτομαι.

Έβαλες μέσα μανάδες, παπούδες... πού να πάει το μυαλό μου ότι εννοούσες μόνο τους 40-50?? Στο μυαλό μου μας έχω για πιο νέους. :P

Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να είχα πάρει πολλή αντιβίωση, αλλά ίσως και να ήμουν η εξαίρεση στον κανόνα. Όταν παρουσίασα αντίδραση στην πενικιλίνη στην τρυφερή ηλικία των 35 χρόνων όλοι με ρωτούσαν, μα καλά σαν παιδί δεν είχες πάρει αντιβίωση?

Πάντως αν δεν κοιτάξεις μόνο τους 40άρηδες, αλλά τους άνω των 40 γενικώς, με έμφαση σε αυτούς που πέρασαν τις παιδικές ασθένειες και δεν πήραν μεγάλες ποσότητες αντιβίωσης, θεωρείς πως έχουν ιδιαίτερα ισχυρό ανοσοποιητικό;

ναι μιλουσα και για μαναδεσ μπαμπαδεσ - οι γονεισ μου ειναι 70 και 80!

εσυ μπορει να μην εχεισ παρει αντιβιωση αλλα η ελλαδα ειναι απο τισ χειροτερεσ χωρεσ σε αυτο τον τομεα!! και με βαση το γεγονοσ οτι η πλειοψηφια των ελληνων παιρνουν και επαιρναν αντιβιωση καθε χρονο, ναι πιστευω το ανοσοποιητικο τουσ ειναι αστα να πανε! περα απο αυτο οι ελληνεσ δεν φημιζονταν ποτε να παιρνουν βιταμινεσ, προβιοτικα κλπ

μιλανε συνεχεια για μεσογιακη διαιτα η οποια τα τελευταια χρονια ειναι σουβλακια και πιτσεσ! τι περιμενεισ λοιπον?

ναι μιλουσα και για μαναδεσ μπαμπαδεσ - οι γονεισ μου ειναι 70 και 80!

Κάτσε τώρα γιατί με μπέρδεψες. Όταν οι σημερινοί 70άρηδες και 80άρηδες ήταν παιδιά, δεν υπήρχαν αντιβιώσεις. Ούτε εμβόλια για παιδικές αρρώστιες. Ούτε καν σουβλάκια και πίτσες. Άρα αν λέμε πως τα εμβόλια και οι αντιβιώσεις καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ οι παιδικές ασθένειες το ενισχύουν, τότε θα έπρεπε η σημερινοί 70άρηδες και 80άρηδες να έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό - και να μην χρειάζονται βιταμίνες και προβιοτικά. Έχουν ή δεν έχουν;

Ε ναι. 66 η πεθερά και 76 ο πεθερός, χρόνια καρδιοπαθής και διαβητικός ο τελευταίος, κάνει και του πνευμονιόκοκκου.

Νομίζω πως η λογική φυσικής ανοσίας vs εμβολίου της γρίππης, βασίζεται στη θεωρία πως δε θα παθαίνεις γρίππη κάθε χρόνο, ενώ το εμβόλιο είναι απαραίτητο κάθε χρόνο, για να είναι αποτελεσματικό. Να μην κάνεις κάθε χρόνο εμβόλιο δηλαδή, για κάτι που θα σου τύχει 1-2 φορές στη ζωή σου.

Εμένα όμως αυτή η λογική δε με καλύπτει πλέον. 'Ασε που, την τελευταία φορά που πήγα τον μικρό στον ωρλ, μου είπε πως είδε 3 παιδιά με κατεστραμμένο ακουστικό νεύρο στην πόλη μας μόνο από τη γρίππη φέτος. Δεν ξέρω, με προβληματίζει έντονα το όλο θέμα. Για τα παιδιά δηλαδή, γιατί για μένα έχω αποφασίσει ήδη.

μην το ρισκαρεισ, καντο δεν ειναι τιποτα...εκτοσ και αν εισαι αλλεργικη στο αυγο!

Διαφημίσεις

Κι εμένα με απασχολεί το εμβόλιο της γρίπης. Οι γονείς μου το κάνουν κάθε χρόνο και είναι φανατικά υπέρ. Εγώ για να πούμε την αλήθεια έχω να αρρωστήσω σοβαρά (δηλαδή να χρειαστεί να μείνω στο κρεβάτι με αντιπυρετικά) εδώ και 20 χρόνια, οπότε δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω το εμβόλιο. Και στον μικρό δεν το έχω κάνει μέχρι στιγμής αφού δεν πάει σχολείο. Του χρόνου όμως θα πάμε προνήπιο και με τα δεδομένα της φετινής χρονιάς δεν ξέρω αν είναι σωστό να μην κάνουμε το εμβόλιο. Στο τέλος μάλλον θα κάνω αυτό που θα μου πει ο παιδίατρος (ο οποίος είναι υπέρ του εμβολίου) αλλά μέχρι τότε... το σκέφτομαι.

Κι εγώ είχα να πάθω γρίππη από την πρωτοχρονιά του μιλλένιουμ και την είχα βγάλει από το μυαλό μου. :-( Δεν ξέρω γιατί έτσι από πέρυσι. Βέβαια, όταν σου τη φέρνουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι, λίγο δύσκολο να μην κολλήσεις. Εντάξει, αυτό το φετινό ήταν το κάτι άλλο.

Αν το παιδί είχε θέματα με το αναπνευστικό (βρογχιολίτιδες κλπ), καλύτερα να το κάνεις, θα έλεγα.

Κάτσε τώρα γιατί με μπέρδεψες. Όταν οι σημερινοί 70άρηδες και 80άρηδες ήταν παιδιά, δεν υπήρχαν αντιβιώσεις. Ούτε εμβόλια για παιδικές αρρώστιες. Ούτε καν σουβλάκια και πίτσες. Άρα αν λέμε πως τα εμβόλια και οι αντιβιώσεις καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ οι παιδικές ασθένειες το ενισχύουν, τότε θα έπρεπε η σημερινοί 70άρηδες και 80άρηδες να έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό - και να μην χρειάζονται βιταμίνες και προβιοτικά. Έχουν ή δεν έχουν;

το εννοουσα με την εννοια οτι οι γονεισ μου για παραδειγμα ωσ ενηλικεσ πηραν πολλεσ αντιβιωσεισ και μασ μεγαλωσαν και εμασ ετσι. Εγω μεχρι και τα 23 που εφυγα απο ελλαδα επαιρνα 2 φορεσ αντιβιωση το χρονο!! μετα που ηρθα αγγλια δεν πηρα αντιβιωση για πανω απο 10 χρονια! α και βιταμινεσ πηρα εδω για πρωτη φορα!! στο φαρμακειο κοντα στην μανα μου πουλαγαν την βιταμινη C 13 ευρω περισυ και εδω την πουλανε 4!...τι περιμενεισ?

το ανοσοποιητικο μου ηταν χαλια μεχρι που ηρθα εδω, αρρωσταινα συνεχεια! εξου και οι αντιβιωσεισ! :rolleyes:

Αν το παιδί είχε θέματα με το αναπνευστικό (βρογχιολίτιδες κλπ), καλύτερα να το κάνεις, θα έλεγα.

Ούτως ή άλλως ό,τι πει ο παιδίατρος θα κάνουμε και ο παιδίατρος έχει ήδη πει ναι. Ο μικρός τσιμπάει τις ιώσεις από τον αέρα, οπότε δεν θα ήθελα να ρισκάρω μια γρίπη χωρίς λόγο. Βρογχιολίτιδα είχε περάσει 2 φορές όταν ήταν μωρό.

το εννοουσα με την εννοια οτι οι γονεισ μου για παραδειγμα ωσ ενηλικεσ πηραν πολλεσ αντιβιωσεισ και μασ μεγαλωσαν και εμασ ετσι.

Αν χρειάστηκε να πάρουν πολλές αντιβιώσεις ως ενήλικες τότε μάλλον το ανοσοποιητικό τους δεν ενισχύθηκε από τις παιδικές αρρώστιες που πέρασαν. Άρα μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η φυσική ανοσία δεν παρέχει κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα όσον αφορά στην ενδυνάμωση του ανοσιοποιητικού μας.

Τα υπόλοιπα (βιταμίνες, προβιοτικά, αντιβιώσεις) είναι μια εντελώς άλλη κουβέντα. Για τις βιταμίνες ας πούμε λένε πως δεν έχουν κάποιο πλεονέκτημα έναντι της σωστής διατροφής και ότι μπορεί να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν. Αλήθεια, ψέματα... ποιος ξέρει...

Ναι, αλλά δεν εξήγησε γιατί παίρνει τρία. Λόγω χαμηλής αποτελεσματικότητας; Λόγω μεγάλων / σοβαρών / πολλών παρενεργειών; Από αυτή την άποψη το άρθρο του εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Ή τον δέχομαι ως αυθεντία και ακολουθώ τη συμβουλή του ή παραμένω το ίδιο αδαής όσο ήμουν και πριν το διαβάσω.

Έχεις δίκιο. Και εγώ, επειδή τον ακούω από φοιτήτρια, πιο πολύ σαν αυθεντία τον δέχομαι. Γενικά, το bcg θεωρείται αναποτελεσματικο. Τώρα, σε ομάδες υψηλού κινδύνου,*π.χ. παιδιά με κυστικη ινωση, ισχύει αυτό που λέει η Αγγελινα: από το ολότελα, κάτι είναι και αυτό.

Η Scratee είπε ότι ακόμα και οι ανασφάλιστοι μπορούν να τα κάνουν δωρεάν σε κάποια νοσοκομεία. Οι ασφαλισμένοι πάνε στον παιδίατρό τους και τους τα γράφει. Ίσως να μπορούν να πάνε και κατευθείαν στα ιατρεία του ΙΚΑ, δεν ξέρω.

Ναι, έτσι γίνεται.

Μπορεί ίσως

να πληρώσεις την επίσκεψη (εμείς στον δικό μας παιδίατρο πληρώνουμε 10 ευρώ)

.

Κάτσε' date=' εννοείς ότι κάνει πλήρη εξέταση, μετράει βάρος , ύψος κτλ, συζητάτε για διατροφή ή οτιδήποτε σε απασχολεί, κάνει το εμβόλιο και παίρνει ΜΟΝΟ 10 ευρώ;;;

Απο την άλλη είναι φυσιολογικό να μην αρρωσταίνεις καθολου; να εμβολιάζεσαι για τα πάντα; το ανοσοποιητικό δεν πρέπει να κάνει κάποιες πρόβες;

Μα, τα εμβόλια κατεξοχήν "γυμναζουν" το ανοσοποιητικό! Δεν του δίνουν έτοιμα αντισώματα, αλλά το βοηθούν να τα φτιάξει μόνο του. Μάλιστα, εκεί πατάνε οι αντιεμβολιαστές και λένε ότι η συνεχής διέγερση του ανοσοποιητικού μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσα νοσήματα (σκλήρυνση κατά πλάκας και τέτοια).

Τι εννοούν όμως όταν λένε ότι είναι καλύτερη η φυσική ανοσία; Ότι διαρκεί περισσότερο (π.χ. εφ όρου ζωής αντί για μερικά χρόνια που διαρκούν τα εμβόλια)?

Κυρίως αυτό και ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην αποκτήσει αντισώματα, όπως με ένα εμβόλιο.

πω πω πρέπει να πάω για εξέταση dna. Ζούνε ολοι οι παππούδες-γιαγιάδες και πρόλαβα και τους προ και γενικά δεν αρρωσταίνω ποτέ πέραν του συναχιού που με πιάνει πάλι σε Light εκδοχή. Οταν ήμουν παιδί αρρωσταινα μέχρι τα 6 με αμυγδαλίτιδα αλλά έκτοτε τίποτα. Βεβαια εχω ακούσει από τον ομοιο οτι πρέπει να κάνεις και πυρετό, δεν ειναι δηλαδή καλο να μην κάνεις ποτέ πυρετό.

Το ίδιο και τα παιδιά μου πιάνουν τις ιωσούλες αλλά τις περνάμε, μέχρι στιγμής, στο πιο Light που υπάρχει. Πυρετό μέχρι 38.5 μου έχουν κάνει. Μια φορά αρρωστησα με γρίπη ίσως για δύο εβδομάδες στα 20 αλλά χόρευα και μέσα στην βροχή δυο μέρες στο πατρινό καρναβάλι οπότε οκ :) Ισως αν ήμασταν πιο φιλάσθενοι να φοβόμουν περισσότερο ειναι η αλήθεια. Με μεγάλωσαν και οι παππούδες που ήταν πολύ κατά των φαρμάκων οπότε....ο παππούς μου στο στρατό τους είπε ψέμματα οτι ήταν αλλεργικός για να μην του κάνουν εμβόλιο και έτσι δεν έχει κάνει ποτέ του. Αντιεμβολιαστής στην Ελλάδα του 50! :) :) :)

Διαφημίσεις

Κάτσε, εννοείς ότι κάνει πλήρη εξέταση, μετράει βάρος , ύψος κτλ, συζητάτε για διατροφή ή οτιδήποτε σε απασχολεί, κάνει το εμβόλιο και παίρνει ΜΟΝΟ 10 ευρώ;;;

Ναι. 10 ευρώ χωρίς απόδειξη, 15 με απόδειξη. Τιμές επαρχίας :D

Το ίδιο και τα παιδιά μου πιάνουν τις ιωσούλες αλλά τις περνάμε, μέχρι στιγμής, στο πιο Light που υπάρχει. Πυρετό μέχρι 38.5 μου έχουν κάνει. Μια φορά αρρωστησα με γρίπη ίσως για δύο εβδομάδες στα 20 αλλά χόρευα και μέσα στην βροχή δυο μέρες στο πατρινό καρναβάλι οπότε οκ :)

Άρα κι εσείς παρότι έχετε κάνει τα εμβολιάκια σας δεν έχετε παρατηρήσει κάποια επιβάρυνση του ανοσοποιητικού σας... :P

Τέτοιες τιμές δεν έχω δει πουθενά!!!Δηλαδή, πόσα παίρνει όταν το παιδί είναι άρρωστο;

Τι εννοείς όταν το παιδί είναι άρρωστο? Το ίδιο παίρνει ανεξάρτητα από τον λόγο που τον επισκεπτόμαστε.

Εμάς που δεν είναι με ΕΟΠΥΥ παίρνει 40 ευρώ με απόδειξη πάντα, αλλά κάποιες φορές δεν πληρώνουμε κιόλας. Ας πούμε αυτό το μήνα λόγο ιώσεων πήγαμε 6 φορές και πληρώσαμε μόνο την πρώτη.

Little Monkey είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ; Αν είναι παντού τόσα παίρνουν

Ναι, συμβεβλημένος είναι, καλά που το είπες. Αυτές είναι οι τιμές για τους ασφαλισμένους. Όταν πηγαίναμε χωρίς ασφάλιση πληρώναμε 15 χωρίς απόδειξη, 20 ή 25 (δεν θυμάμαι ακριβώς, μην πω ψέματα) με απόδειξη.

Scratee σόρρυ που σε παραπλάνησα, τα 10 ευρώ είναι με ΕΟΠΠΥ.

Ναι, συμβεβλημένος είναι, καλά που το είπες. Αυτές είναι οι τιμές για τους ασφαλισμένους. Όταν πηγαίναμε χωρίς ασφάλιση πληρώναμε 15 χωρίς απόδειξη, 20 ή 25 (δεν θυμάμαι ακριβώς, μην πω ψέματα) με απόδειξη.

Scratee σόρρυ που σε παραπλάνησα, τα 10 ευρώ είναι με ΕΟΠΠΥ.

και χωρίς ΕΟΠΥΥ πάντως λίγα σας έπαιρνε...

και χωρίς ΕΟΠΥΥ πάντως λίγα σας έπαιρνε...

Ναι, το ξέρω :) αλλά και σε άλλο παιδίατρο που είχα πάει στην ίδια πόλη, τα ίδια έπαιρνε. Να καταλάβεις, μιας φίλης μου η παιδίατρος έρχεται στο σπίτι με αυτές τις τιμές.

Ναι, το ξέρω :) αλλά και σε άλλο παιδίατρο που είχα πάει στην ίδια πόλη, τα ίδια έπαιρνε. Να καταλάβεις, μιας φίλης μου η παιδίατρος έρχεται στο σπίτι με αυτές τις τιμές.

κλαίω... Πού τις βρίσκετε ρε παιδιά τέτοιες τιμές; Εγώ σε επαρχία μια φορά χρειάστηκα παιδίατρο, στις διακοπές, μου είχαν πεί για μια καλή που παίρνει 25 ευρώ και τελικά αυτή έλειπε και πήγα το παιδί σε έναν αχαρακτήριστο, που κοκορευόταν για το πού έχει δουλέψει και για τις γνωριμίες του ( εντωμεταξύ μου είπε οτι γνώριζε προσωπικά και την παιδίατρό μας και τη γυναικολόγο μου και τελικά αυτές δεν τον ήξεραν) πήρε 50 ευρώ χωρίς απόδειξη και 2 μέρες μετά που ήταν καλά το παιδί και το είδε μου είπε οτι μπορώ να τη βάλω και στη θάλασσα και οτι θα της κάνει και καλό... Την βάζω κι εγώ στη θάλασσα και το ίδιο βράδυ μου ανεβάζει 40 πυρετό, τρέχουμε νοσοκομείο και μου λένε οι γιατροί ήταν που ήταν την έβαλες και στη θάλασσα και την ξέκανες:confused:

Little monkey οχι δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Αν είχα προφανώς δεν θα είχα κάνει άλλα. Βέβαια τα παιδιά μου ξεκίνησαν τα εμβόλια πολύ αργότερα. Η κόρη μου στο χρόνο επάνω. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι οτι βγάζει κατι εξανθήματα ειδικά στις κλειδώσεις και δεν έχω πάρει απάντηση για το τι ειναι. Μου πετάει ενα ατοπικό η παιδίατρος αλλά δεν ειμαι σιγουρη. Έχω την εντυπωση οτι λίγο καιρό μετά τον εμβολιασμό αγριεύει πολύ ομως και πάλι δεν μπορώ να το ενοχοποιήσω. Γιατι οταν πλησιάζει ο καιρός για εμβόλιο κάπως ηρεμούν και πάντα πάμε και είναι πάνω στο σβήσιμο τους και δεν δίνει προσοχή η γιατρός και μετά αγριεύει και δεν τα βλέπει σε έξαρση. Καλά να πάω μονο για αυτό δεν πάω παρόλο που είμαι και κοντά. Δεν είμαι πολύ μη μου άπτου. Αν της βάλω κορτιζονούχα αλοιφή σβήνουν αλλά μου είπε οχι και η παιδιατρος αφού ξαναβγαίνουν, τι κηραλοιφές τίποτα....

βρε scratee μου σκεφτόμουν να σου στείλω καμιά φωτό :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...