Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατι η εχθροτητα στο θηλασμο????

Stella29

Recommended Posts

Εγώ πάλι δεν συμφωνώ με όσα κορίτσια είπαν ότι είναι απλή παρανόηση και αμάθεια.. δεν πάνε απλά να με ενημερώσουν ότι ο θηλασμός δεν ωφελεί.. εγώ εισπράττω εχθρικότητα όπως και η θεματοθέτρια κι έχω κι εγώ απορήσει γιατί τόση εμπάθεια για αυτό το θέμα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι μωρέ κορίτσια, κι εγώ το έχω αυτό το παράπονο. Θηλάζω δίδυμα, 7,5 μηνών τώρα και όλοι μου λένε, άντε πάνε οι 6 μήνες, κόφτο τώρα! Αντί να ενθαρρύνουν, ή τέλος πάντων να μην ασχοληθούν! Έκανα τόσο κόπο να τα καταφέρω, δεν ζητάω να μου πουν μπράβο, αλλά όντως γιατί τόση εχθρικότητα? Κι εμένα μου κάνει εντύπωση!

μπραβο σου ρε κοριτσι!μην δινεις λογαριασμο σε κανεναν κανε αυτο που θεωρεις καλυτερο για τα μωρακια σου και μη σκας για το τι λεει ο καθενας!δεν θα εκφρασω προσωπικη αποψη στο θεμα,θα πω μοναχα σε ολες τις μανουλες που θηλαζουν πως οι γυναικες της γενιας των μαναδων μας,(που οι περισσοτερες θηλασαν ετσι?,)φοβουνται το δεσιμο που εχουμε με τα μωρα μας και θελουν να το σταματησουν,προσπαθωντας να μας αποθαρρυνουν απο το θηλασμο,που ειναι η κυριοτερη πραξη αγαπης για το μωρο σου,και αυτη που δενει το μωρο μαζι σου!πιστευω οτι οσες το κανουν αυτο ζηλευουν....μην ακουτε κανενα και μη δικαιολογηστε σε κανεναν,την επομενη φορα που καποια θα πεταξει την ατακα,εγω θα της απαντουσα "ξερεις εσυ καλυτερα απο μενα τι εχει αναγκη το μωρο μου" δεν νομιζω οτι θα ξαναπουν κατι....στη τελικη η καθεμια κανει τις επιλογες της.........

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

ειμαι μητερα 2 αγοριων. Το πρωτο το θηλασα 1 χρ το δευτερο ειναι μολις 2 μ και το θηλαζω ακομα και σκοπευω οσο περισσοτερο μπορω...πιστευω οτι επικρατει η λαθος αντιληψη για το θηλασμο επειδη πολλοι νομιζουν οτι δεν επαρκει σαν γευμα μετα τους 6 μηνες ζωης- και επομενως τον απαξιωνουν...

οκ,το οτι εχει εμπλουτιστει η διατροφη του και με αλλα γευματα,δεν σημαινει πως το ξενο γαλα ειναι καλυτερο απο το δικο σου,μην το κοψεις!τα γευματα που τρωει σε γαλα καλυτερα να ειναι δικο σου....να σου ζησουν

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Νομίζω ότι σε μερικές περιπτώσεις τα διάφορα σχόλια που γίνονται είναι λόγω άγνοιας, αλλά στις περισσότερες είναι από ζήλια.

Από αυτούς που έχουν άγνοια εν μέρει το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι άλλες γυναίκες που επειδή δεν τα κατάφεραν με το θηλασμό να θέλουν να σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα που εσύ τα κατάφερες. Μια γνωστή μου πρόσφατα με είδε και με ρώταγε "Έχεις γάλα; Έχεις λίγο γάλα και δεν φτάνει στο παιδί οπότε δίνεις συμπλήρωμα; Έχεις πολύ γάλα και πρήζεται το στήθος σου; Βγάζεις με θήλαστρο για να μην πάθεις μαστίτιδα; Δεν κοιμάσαι τα βράδια γιατί θηλάζεις;". Γενικά προσπαθούσε με το ζόρι να με κάνει να πω ότι έχω πρόβλημα με το θηλασμό. Και όσο της έλεγα ότι είναι όλα πολύ εύκολα, δεν έχω κανένα πρόβλημα, δεν πονάω, δεν πρήζομαι, κάνω τράπεζα γάλατος με το θήλαστρο, τόσο βιδωνόταν. Στο τέλος αφού έβλεπε ότι δεν την έπαιρνε, μου λέει: "Καλά ωραία τα λες τώρα, όταν θα γυρίσεις όμως στη δουλειά να δω τι θα κάνεις" με πολύ χαιρέκακο ύφος.

Τι να πεις τώρα!

Νομίζω ότι σε μερικές περιπτώσεις τα διάφορα σχόλια που γίνονται είναι λόγω άγνοιας, αλλά στις περισσότερες είναι από ζήλια.

Από αυτούς που έχουν άγνοια εν μέρει το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι άλλες γυναίκες που επειδή δεν τα κατάφεραν με το θηλασμό να θέλουν να σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα που εσύ τα κατάφερες. Μια γνωστή μου πρόσφατα με είδε και με ρώταγε "Έχεις γάλα; Έχεις λίγο γάλα και δεν φτάνει στο παιδί οπότε δίνεις συμπλήρωμα; Έχεις πολύ γάλα και πρήζεται το στήθος σου; Βγάζεις με θήλαστρο για να μην πάθεις μαστίτιδα; Δεν κοιμάσαι τα βράδια γιατί θηλάζεις;". Γενικά προσπαθούσε με το ζόρι να με κάνει να πω ότι έχω πρόβλημα με το θηλασμό. Και όσο της έλεγα ότι είναι όλα πολύ εύκολα, δεν έχω κανένα πρόβλημα, δεν πονάω, δεν πρήζομαι, κάνω τράπεζα γάλατος με το θήλαστρο, τόσο βιδωνόταν. Στο τέλος αφού έβλεπε ότι δεν την έπαιρνε, μου λέει: "Καλά ωραία τα λες τώρα, όταν θα γυρίσεις όμως στη δουλειά να δω τι θα κάνεις" με πολύ χαιρέκακο ύφος.

Τι να πεις τώρα!

διασκεδασε με το ζορι που τραβαει και εξιδανικευσε το...ετσι να σκαει λιγακι....η αληθεια ειναι πως με τη δουλεια ζοριζει λιγακι το θεμα,και ειναι το μονο που με απασχολει,δεν με νοιαζει πως θα γεννησω,αν θα ποναω και ολα αυτα...μονο αυτο με ανχωνει,να καταφερω το θηλασμο και μετα με τη δουλεια....θα βρουμε ακρη,τι στο καλο?

Διαφημίσεις

Και μένα φίλι (φίδι δηλ. απ' ότι αποδεικνύεται) έχει αρχίσει τα κουλα:

τί λες καλέ που θα χάσω εγώ τον ύπνο μου, τη φραπεδιά μου και το τσιγαράκι μου για το "σκατό"! Μια χαρά μεγαλώνουν τα δικά μου, άντε να το κόψεις κοπελιά, δεν βλέπεις ότι πεινάει, αφού σε ξυπνάει νυχτιάτικα? Ήρθε η ώρα σας να το κόψετε! Και μπροστά σε άλλους "δες την την τρελή, θηλάζει ακόμη, θήλαζε θήλαζε κοροϊδάρα".

(Τα παιδιά της μεγαλώνουν από 1 έτους με γύρους, παγωτά, πατάτες τηγανιτές και ό, τι άλλο ανθυγιεινό υπάρχει).

Άντε εσύ τα έκανες όλα αυτά, αφού δεν σου έβαλε κανένας χέρι για τις επιλογές σου, γιατί βάζεις εσύ στους άλλους?

Τελοσπάντων, με συγχίζουν πολύ κάτι τέτοια. Ειδικά επειδή έφτυσα αίμα για να τα καταφέρω (είχα πάθει μεγάλη ζημιά στη θηλή και έτρεχα σε γιατρούς και καθηγητές, σύμβ. θηλασμού οι οποίοι -όλοι ανεξαιρέτως- μου είπαν ότι δεν θα μπορέσω ποτε να ξαναθηλάσω, κι όμως με τρελό πείσμα τα κατάφερα,άσε που δε θήλασα από την αρχή, αφού στο Διαβαλκανικό μια χαρά του έδιναν ξένο, άσχετα αν ζήτησα αποκλειστικό "θα το πεθάνεις το μωρό σου, αφού δεν πιάνει, πρέπει να ταϊζεται)..!

Τελοσπάντων, τέλος καλό, όλα καλά, ζήτω ο θηλασμός!

sLvDp3.png

Τι να πεις τώρα!

Επειδή έχω γυρίσει και στη δουλειά, σε διαβεβαιώ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα (βέβαια είχα πάρει το εξάμηνο και πήγα όταν ήταν σχεδόν 10 μηνών). Δεν άντλησα ούτε μία φορά. Το μωρό έτρωγε στερεές και πριν φύγω και όταν γυρνούσα θήλαζε. Το στήθος προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και δεν χρειάστηκε ούτε να βγάλω γάλα. Όλα καλά πήγαν και πάνε ακόμα. Τώρα του δίνω και λιγο φρέσκο (επιλογή μου μετά τον χρόνο γιατί έπρεπε να λείπω κάποιες φορές και έπρεπε να πίνει και από άλλον και δεν τη παλεύω με τις αντλήσεις) αλλά γενικώς θηλάζει αρκετά ακόμα (περίπου 3-4 φορές τη μερα). Δεν είναι τόσο δύσκολο να δουλεύεις και να θηλάζεις όσο το παρουσιάζουν. Το πρώτο εξάμηνο είναι λίγο περιοριστικό (αν δεν μπορείς να αντλείς) κατά τα άλλα, μια χαρά. Στην τελική, τι είναι δυσκολότερο να αποστειρώνεις, να βράζεις νερό, να το κρυώνεις μετά, να περιμένεις να ρευτεί ή να θηλάζεις όπου και να βρίσκεσαι και να ξεμπερδεύεις;

jTosp2.png

Tsarli επαθα σοκ με αυτό που διαβασα!!!

Πάντως, να πω κι εγώ το παράπονο μου, σα μαμά που δεν τα κατάφερε να θηλάσει, ενώ υποστηρίζω το θηλασμό 100% (και έχω αρχίσει και φτιάχνω και βίντεο ενημερωτικά για το τι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο θηλασμό και λύσεις κλπ και συνεχίζω να ενημερωνομαι για το θηλασμό, παρ'οτι δε με αφορα άμεσα, επίσης υποστηρίζω τα δικαιώματα των θηλαζουσων μητερων) κι έχω δεχτεί επίθεση, ότι δεν προσπάθησα αρκετά και προφανώς δεν έδωσα την καλύτερη αρχή στον μικρό μου, πως ότι πέρασα θα το πέρασαν και ολες οι υπόλοιπες.... κι ένα σωρό.

cpVWp3.png

Σε γενικές γραμμές δεν ειναι μόνο για το θηλασμο το θέμα. ΟΛΟΙ θεωρούν οτι ξέρουν καλύτερα το τι πρέπει να κανεις με το παιδι σου απο τη στιγμή που θα γεννηθεί μέχρι να γίνει τουλαχιστον 20 χρονών! Ειδικά οι μαμάδες κι οι πεθερες τα ξέρουν όλα καλύτερα απο τον καθένα...

Tsarli, οπως λέει ο J. Brown σκέψου αν θα αισθανόσουν άνετα να δώσεις το κλειδί του σπιτιού σου στους δυο καλύτερούς σου φίλους. Αν όχι, βρες άλλους καλύτερους φίλους. Καταλαβαίνεις τι εννοώ με το "κλειδί"...

Γενικώς δε χρειάζεται να ξέρει κανεις πολλές λεπτομέρειες οπως λέει κι η AthinaP.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Nina Nana, ακριβώς αυτό που λες! Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό, υπάρχει αυτό που θέλει η μαμά για τα παιδιά της. Και αυτή που τους δίνει σουβλάκι και χάμπουργκερ, αυτό θεωρεί σωστό! Εγώ θα της πω μπράβο, δεν μπορώ να επεμβαίνω στις επιλογές του καθένα. Εχθές έλεγε ο μπαμπάς στη μία μπέμπα, άντε πότε θα κοιμηθούμε μαζί, σε στερούμαστε αφού πίνεις γάλα μόνο από τη μαμά σου... ok, απλά δεν μίλησα...

tsarli ζήτω ο θηλασμός!!! χαχαχα

κανινα ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Αυτό ακριβώς, έχω βαρεθεί να συναντάω γυναίκες - guru που έχουν άποψη για όλα, τα ξέρουν όλα και παρατηρούν κάθε άλλη γυναίκα με παιδί, για σημάδια λάθος μεγαλώματος.

Κάθε ζευγάρι μαμάς-παιδιού είναι μοναδικός και κάθε παιδί το ίδιο. Και κατά την ταπεινή μου γνώμη το ένστικτο της μάνας, αλάθητο.

:-)

jTosp2.png

Επειδή έχω γυρίσει και στη δουλειά, σε διαβεβαιώ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα (βέβαια είχα πάρει το εξάμηνο και πήγα όταν ήταν σχεδόν 10 μηνών). Δεν άντλησα ούτε μία φορά. Το μωρό έτρωγε στερεές και πριν φύγω και όταν γυρνούσα θήλαζε. Το στήθος προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και δεν χρειάστηκε ούτε να βγάλω γάλα. Όλα καλά πήγαν και πάνε ακόμα. Τώρα του δίνω και λιγο φρέσκο (επιλογή μου μετά τον χρόνο γιατί έπρεπε να λείπω κάποιες φορές και έπρεπε να πίνει και από άλλον και δεν τη παλεύω με τις αντλήσεις) αλλά γενικώς θηλάζει αρκετά ακόμα (περίπου 3-4 φορές τη μερα). Δεν είναι τόσο δύσκολο να δουλεύεις και να θηλάζεις όσο το παρουσιάζουν. Το πρώτο εξάμηνο είναι λίγο περιοριστικό (αν δεν μπορείς να αντλείς) κατά τα άλλα, μια χαρά. Στην τελική, τι είναι δυσκολότερο να αποστειρώνεις, να βράζεις νερό, να το κρυώνεις μετά, να περιμένεις να ρευτεί ή να θηλάζεις όπου και να βρίσκεσαι και να ξεμπερδεύεις;

τι κανεις στη περιπτωση που πρεπει στο 2μηνο να γυρισεις δουλεια?δεν τρωει τιποτα αλλο εκτος απο γαλα τοσο μικρο...........εκει αναγκαστικα αντλεις και καταψυχεις....

Καλημερα και απο μενα...

Τι πιστευω εγω: καταρχην δεν καταλαβαινω γιατι μπορει να ζηλεψω μια μαμα που θηλαζει, αν ηθελα το εκανα και γω, αφου ειναι κατι που ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ πως μπορει να το ζηλευω???? Μηπως κοριτσια ειναι ιδεα σας γιατι ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι ζηλευουν?

Να πω αλλο παραδειγμα, εχω τεσσερα παιδακια, οι πιο πολυ μου λενε πω πωωω τι περνας, σε λυπαμαι, αν κανεις αλλο δε σου ξαναμιλαω και αλλα παρομοια:lol: Ειναι καποιες μανουλες πολυτεκνες που πιστευουν οτι ολα αυτα λργονται απο ζηλια...ομως ΟΧΙ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛεΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ???!!!Σιγουρα ειναι πολυ αυτοι που αναρωτιουνται απο μεσα τους τι στην ευχη εκανε τοοσα παιδια οπως και αλλοι που αναρωτιουνται τι στην ευχη θηλαζει ολοκληρο παιδι..Πολλες φορες τυχαινει να λεμε και αυτο που πραγματικα πιστευουμε δεν κρυβουμε συνεχεια ζηλεια ;) ....η μηπως ζω στον κοσμο μου????:!::!:

Για να παρηγορηθείς (!), να ξέρεις ότι υπάρχουν και χειρότερα!!

-Οι γονείς μου όταν γέννησα: με το θηλασμό τους στερώ το μωρό (γιατί το μωρό θέλει, στην αρχή τουλάχιστον, συνέχεια στήθος). Κάθε φορά που άλλαζα στήθος, έτρεχε η μάνα μου να τον αρπάξει ¨"έφαγε το μωρό, εντάξει". ΄'Η "εγώ που δε σας θήλασα πάθατε τίποτα? Τί ξέρουν οι γιατροί, τα στραβά τους τα δυο, επειδή το λένε αυτοί δεν πάει να πει ότι είναι το σωστό" ή με βλέμμα απογοήτευσης λένε στους συγγενείς "εμείς δε θα μπορούμε να πάρουμε το εγγόνι στο σπίτι στη θάλασσα το καλοκαίρι, γιατί θηλάζει" (λες και κάνει δηλ. κάτι κακό!

-Φίλες (εννοείται δεν θήλασαν): "Φιλενάδα, το μωρό σου πεινάει, γι' αυτό ξυπνάει το βράδυ", "αν δεν βγάζεις με το θήλαστρο πολύ, δεν έχεις γάλα, η τάδε έβγαζε πολύ, είχε, εσύ όχι".

-Φίλες (που ισχυρίζονται ότι θήλασαν): ¨"εγώ θήλαζα κάθε 3 ώρες, εσένα που θέλει πιο συχνά είναι αφύσικο, δεν έχεις γάλα και δεν χορταίνει, όλοι οι γιατροί λένε ότι τα μωρά τρώνε κάθε 3ωρο".

-Πεθερά για τα δίδυμα της κόρης της "α, τα δικά μας ήταν πολύ ήσυχα, τα τάϊζα (μπουκάλι) και κοιμόντουσαν μέχρι το πρωί, πολύ ήσυχα ήταν , όχι σαν το δικό σου".

Και πολλά πολλά..αμέτρητα άλλα! Σε λίγο περιμένω τον μπαμπά μου (κλείνουμε 6 μήνες) να αρχίσει τα ωραία του "ντρέπομαι να κυκλοφορώ στον κόσμο" (είμαι 100% σίγουρη ότι θα το πει).

:shock::shock::shock:

Ο χριστός και η παναγια..

απαπα καλό κουραγιο πραγματικά...

Διαφημίσεις

Αυτό ακριβώς, έχω βαρεθεί να συναντάω γυναίκες - guru που έχουν άποψη για όλα, τα ξέρουν όλα και παρατηρούν κάθε άλλη γυναίκα με παιδί, για σημάδια λάθος μεγαλώματος.

Κάθε ζευγάρι μαμάς-παιδιού είναι μοναδικός και κάθε παιδί το ίδιο. Και κατά την ταπεινή μου γνώμη το ένστικτο της μάνας, αλάθητο.

:-)

αχ ειναι αυτές οι "τελειες μαμαδες" που σου κάνουν τα νευρα κορδελες με τις παρατηρήσεις τους...

όσο για την θεματοθέτρια..

άστους να κουρευονται και να λένε...

εσυ μονο ξέρεις τι είναι καλυτερο για το παιδί σου...

εγώ μπορεί να θηλασα μονο 3 μηνες την δικια μου αλλά σταμάτησε το παιδί απο μονο του (ειχα αλλα θέματα) και με έριξε πάρα πολυ αυτό το πράγμα..

πραγματικά όσο χαμογελας και θηλάζεις και ας λένε τόσο πιο πολυ θα τους σκας..

ετυχε προχτες να κάνω την ιδια συζητηση με την φιλή μου η οποια το παιδάκι της είναι 12 μηνων και μου είπε πως έχει θέμα με όλους επειδή θηλάζει..

της είπα αυτό που εγραψα και σε σένα..

δεν μπορείς να προσφέρεις καλυτερη τροφή στο παιδί σου...

πραγματικά για μένα μπράβο σου που εχεις ένα παιδάκι 18 μηνων και ακομα έχεις τις αντοχες και θηλάζεις.. πραγματικά μπράβο.

Καλημερα και απο μενα...

Τι πιστευω εγω: καταρχην δεν καταλαβαινω γιατι μπορει να ζηλεψω μια μαμα που θηλαζει, αν ηθελα το εκανα και γω, αφου ειναι κατι που ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ πως μπορει να το ζηλευω???? Μηπως κοριτσια ειναι ιδεα σας γιατι ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι ζηλευουν?

Να πω αλλο παραδειγμα, εχω τεσσερα παιδακια, οι πιο πολυ μου λενε πω πωωω τι περνας, σε λυπαμαι, αν κανεις αλλο δε σου ξαναμιλαω και αλλα παρομοια:lol: Ειναι καποιες μανουλες πολυτεκνες που πιστευουν οτι ολα αυτα λργονται απο ζηλια...ομως ΟΧΙ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛεΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ???!!!Σιγουρα ειναι πολυ αυτοι που αναρωτιουνται απο μεσα τους τι στην ευχη εκανε τοοσα παιδια οπως και αλλοι που αναρωτιουνται τι στην ευχη θηλαζει ολοκληρο παιδι..Πολλες φορες τυχαινει να λεμε και αυτο που πραγματικα πιστευουμε δεν κρυβουμε συνεχεια ζηλεια ;) ....η μηπως ζω στον κοσμο μου????:!::!:

Κατ'αρχάς να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

Μπράβο σου πολύτεκνη μανούλα που τα καταφέρνεις!!!

Εγώ προσωπικά δεν έχω εντοπίσει ζήλεια στα σχόλια που ακούω για το θηλασμό. Έτσι, χωρίζω τον κόσμο στις εξής κατηγορίες:

1. Δεν είχαν ενημέρωση, άρα όλα αυτά περί "δεν είχα αρκετό γάλα", "το γάλα γίνεται νερό μετά τους 6 μήνες" κλπ, ή τα αγνοώ, ή αν υπάρχει ενδιαφέρον τα συζητάω.

2. Σε αυτές τις μητέρες που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω κακής υποστήριξης (εκεί πραγματικά στεναχωριέμαι, δεδομένου ότι υπήρχε η διάθεση), και

3. Σε αυτές που ΕΠΕΛΕΞΑΝ να μη θηλάσουν καθόλου....

Την τελευταία ομάδα δεν την κρίνω, απλά στεναχωριέμαι για τα παιδάκια τους, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να είχαν τραφεί με μια πολύ ποιοτικά ανώτερη τροφή....

Έτσι κι αλλιώς η θεματοθέτρια μίλησε για εχθρότητα και όχι για ζήλεια.... κι εγώ δεν ζηλεύω καθόλου τις μητέρες που ταΐζουν με τεχνητό γάλα τα παιδιά τους... (ζηλεύω όμως το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών των παιδιών κοιμάται!!!) :D

2IW7p3.png

xwifp2.png

Κατ'αρχάς να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

Μπράβο σου πολύτεκνη μανούλα που τα καταφέρνεις!!!

Εγώ προσωπικά δεν έχω εντοπίσει ζήλεια στα σχόλια που ακούω για το θηλασμό. Έτσι, χωρίζω τον κόσμο στις εξής κατηγορίες:

1. Δεν είχαν ενημέρωση, άρα όλα αυτά περί "δεν είχα αρκετό γάλα", "το γάλα γίνεται νερό μετά τους 6 μήνες" κλπ, ή τα αγνοώ, ή αν υπάρχει ενδιαφέρον τα συζητάω.

2. Σε αυτές τις μητέρες που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω κακής υποστήριξης (εκεί πραγματικά στεναχωριέμαι, δεδομένου ότι υπήρχε η διάθεση), και

3. Σε αυτές που ΕΠΕΛΕΞΑΝ να μη θηλάσουν καθόλου....

Την τελευταία ομάδα δεν την κρίνω, απλά στεναχωριέμαι για τα παιδάκια τους, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να είχαν τραφεί με μια πολύ ποιοτικά ανώτερη τροφή....

Έτσι κι αλλιώς η θεματοθέτρια μίλησε για εχθρότητα και όχι για ζήλεια.... κι εγώ δεν ζηλεύω καθόλου τις μητέρες που ταΐζουν με τεχνητό γάλα τα παιδιά τους... (ζηλεύω όμως το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών των παιδιών κοιμάται!!!) :D

Αυτό με τον ύπνο ξαναπές το, μιλάμε μάτι γαρίδα και μέρα και νύχτα. Καλέ τα εξιτάρει το βυζί λέμε......:lol:

Αυτό με τον ύπνο ξαναπές το, μιλάμε μάτι γαρίδα και μέρα και νύχτα. Καλέ τα εξιτάρει το βυζί λέμε......:lol:

και έχεις να σου λένε ότι υπάρχουν μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά και κοιμούνται σερί από τον 3ο μήνα.... γιατί τα δικά μου είναι νυχτοπούλια???? γιατί??? και τον θηλασμό που έκοψα στον "μεγάλο" όταν ήταν 15,5 μηνών, τελικά κοιμήθηκε όταν έγινε 2 ετών... γι'αυτό και την μικρή δεν την κόβω ακόμα... αφού θα ξυπνάω που θα ξυπνάω ας πίνει το γάλα που της αρέσει!!!! :D

2IW7p3.png

xwifp2.png

Δεν νομίζω ότι έχει σχέση ο ύπνος με το θηλασμό. Κατ'αρχήν ο δικός μου μέχρι 6 μηνών που άρχισαν τα δόντια ξυπνούσε μια φορά το βράδι. Χτυπούσε δηλαδή, ένα τρίωρο κι ενα τετράωρο συνεχόμενου ύπνου. Ξυπνούσε μια φορά έτρωγε και ξανακοιμόταν. Αυτό είναι φυσιολογικό, με την έννοια ότι το μητρικό γάλα είναι ελαφρύτερο και ακριβώς όσο χρειάζεται για να μην βαρυστομαχιάσει. Το ότι τα μωρά που πίνουν ξένο συχνότατα παρουσιάζουν ΓΟΠ, είναι γεγονός. Κοιμούνται από την βαρυστομαχιά, και όχι επειδή νιώθουν καλύτερα.

Τώρα το γεγονός ότι όταν άρχισαν τα δόντια και ξυπνούσε συνεχώς τη νύχτα, ήταν απόρροια δικού μου "λάθους" χειρισμού, γιατί πλέον δεν το τάϊζα μόνο, του προσέφερα και ανακούφιση, και ανθρώπινη πιπίλα και ό,τι μπορούσα τέλος πάντων για να το ανακουφίσω χωρίς φάρμακα. Αυτό είναι δικό μου θέμα και όχι του μωρού, ούτε του γάλακτος.

Και όταν αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο, το έμαθα να κοιμάται (14 μηνών) και από τότε έβγαλε άλλα 8 δόντια χωρίς να χαλάσει τον ύπνο του.

Δεν ξέρω...

Πάντως, δεν είναι κακό να μη θηλάζεις, αλλά ούτε και το αντίθετο. Όλα παίζουν στο κεφάλι μας, και στις αντοχές μας. Τι να το κάνεις αν θηλάζεις και να κουράζεσαι/εκνευρίζεσαι/πιέζεσαι τόσο που να είσαι μεσα στα νεύρα. Καλύτερα να μη θηλάζεις και να είσαι καλά. Όσες το κρατάμε, το κάνουμε με ευχαρίστηση και αγάπη, και δεν μας πειράζει.

Πιστεύω πάρα πολύ στην ψυχολογία της μαμάς γιατί πιστεύω ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με του μωρού. Κι αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάνε τα μωρά, όχι μόνο επειδή πεινάνε. Νιώθουν ανασφάλεια, έχουν ανάγκη από επαφή και αγκαλιά. Κι αυτό είναι το στοίχημα. Να νιώσουν ασφάλεια στο χώρο του κρεββατιού τους.

Αλλά και πάλι λέω, κάθε μωρό είναι μοναδικό, με τις δικές του αντιδράσεις, αδυναμίες, ή ισχυρά σημεία, και δεν μπορούμε να τα τσουβαλιάσουμε σε μωρά που θηλάζουν και μωρά που δεν θηλάζουν.

jTosp2.png

Ως προς το θέμα ύπνος θα ήθελα να παραθέσω κάποιες πληροφορίες!!!

Να σημειώσω ότι εγώ δεν κατάφερα να θηλάσω και η 15 μηνών κόρη μου ακόμα δεν κοιμάται πολύ καλά το βράδυ!!!Οπότε δ ενομίζω να φταίει ο θηλασμός!!

Λοιπόν, για τον ύπνο:

Από μια έρευνα μιας ψυχολόγου μαμάς εξήχθη το συμπέρασμα ότι τα μωρά γεννιούνται με τα αρχέγονα ένστικτα.Τουτέστιν, ο φυσιολογικός ύπνος για ένα βρέφος είναι 5 ώρες συνεχόμενες. Από κει κι έπειτα συνέχεια μπορεί να ξυπνάει. Ο πρωτόγονος άνθρωπος είχε έννοια του την επιβίωση, την σίτιση και γι'αυτό δεν κοιμόταν βαριά.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα βρέφη/παιδιά. Ένα παιδί που ξυπνάει δεν θέλει απαραίτητα να φάει.Μπορεί να θέλει μια αγκαλιά, μπορεί να θέλει να επιβεβαιώσει την ύπαρξή μας(μαμας-μπαμπά) στον χώρο από ανασφάλεια.

Σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να μας κουράζει, αλλά κάποια στιγμή-ανάλογα με το παιδί- αυτό θα σταματήσει!

Να φανταστείτε η δικιά μου, 15μηνών τώρα ξυπνάει γιατί βιώνει απίστευτη ανασφάλεια που έχω γυρίσει στην δουλειά.Θέλει συνέχεια να επιβεβαιώνει ότι τη νύχτα είμαι κοντά της.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό και το μόνο που μπορούμε ως γονείς να κάνουμε, είναι υπομονή.

Σίγουρα ένα θηλάζον βρέφος, ξυπνάει τη νύχτα, αλλά αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό!!!

Συνεχίστε τους θηλασμούς και τα πιαδιά σας θα σας καθοδηγήσουν!!!

Απλώς ακούστε τα κι έχετε ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Προσωπικά δεν διαμαρτύρομαι για την εδώ και 3 χρόνια αϋπνία...

Απλά ζηλεύω τα μωρά που κοιμούνται!!!! (ή μάλλον τις μαμάδες τους!) :D

Στο μυαλό μου έχω αποσυνδέσει κι εγώ το θηλασμό από τον ύπνο, αφού όπως προείπα, ο μεγάλος έκανε άλλους 7 μήνες να κοιμηθεί σερί μετά τον αποθηλασμό....

Είναι μικρούλια, τι να τα κάνουμε? Θέλουν αγκαλίτσα, να μας μυρίζουν, να μας νιώθουν κοντά τους....

2IW7p3.png

xwifp2.png

Χθες έτυχε να πάμε σε έναν παιδότοπο. Σε κάποια φάση πήρα το μωρό (στον 7ο μήνα) και πήγα στο αυτοκίνητο να το θηλάσω. Οι υπόλοιπες μάνες στο τραπέζι γούρλωσαν τα μάτια και απορούσαν. Εννοείται ότι αυτές δε θήλασαν ¨"γιατί δεν είχαν γάλα ή δεν κατέβαινε το γάλα". Ακούγοντας αυτή την καραμέλα, τις ρωτάω "πόση ώρα το θηλάζατε? Για να έχουμε γάλα, πρέπει να βάζουμε το μωρό στο στήθος. Έχετε ακουστά για μαραθώνιους θηλασμούς, που μπορεί να φτάνουν και τις 16 ώρε ςτο 24ωρο"? Φυσικά με αποκάλεσαν τρελή (χαριτολογώντας, αλλά το εννοούσαν)!! Η απάντηση τους "καλά, τί πράγματα είναι αυτά?"

Στη συνέχεια, θεώρησαν ότι κάνω μέγα λάθος που τον θηλάζω ακόμη τώρα που μπήκε στον 7ο μήνα, αφού όπως νομίζουν το μωρό χορταίνει από το φαί, γιατί να θηλάσει? Επίσης το σκεπτικό τους ήταν το εξής "αν το θηλάζεις, δε θα πεινάει πολύ ώστε να φάει οοοόλη τη μερίδα φαγητού".

Όταν με ρώτησαν πότε θα το κόψω και τους είπα όποτε θέλει το παιδί, απλά ευχήθηκα να τρβήξει πολύ, τρελάθηκαν!! Πιο πολύ με πείραξε που 'άρχισαν αυτά περί σεξουαλικότητας..κοινώς: το παιδί θα περπατάει και θα θηλάζει..μα δεν γίνεται, καταλαβαίνεις τώρα, στήθος..στόμα, δεν κάνει.

Εκεί ήταν που άρχισα και γω να τις εξηγώ τί συστήνει ο ΠΟΥ, ότι τον 1ο χρόνο οι τροφες είναι συμπληρωματικές, ότι όπως λέει και η πατσούρου, μετά από ένα σημείο δεν προσφέρουμε και δεν αρνούμαστε, ότι ο αποθηλασμός πρέπει να γίνεται φυσικά και όχι βίαια. Μετάνιωσα που τα είπα και ασχολήθηκα, σαν να τα είπα στον τοίχο.

Ακολούθησε η επίπληξή τους γιατί δε δίνω στο παιδί πιπίλα. Όταν τις εξήγησα ότι το μωρό δεν παίρνει πιπίλα γιατί θηλάζει και όσες φορές δοκίμασε την βγάζει, όλεα μαζί, με μια φωνή μου απάντησαν ¨"ναι, κι οδικός μου δεν ήθελε, να δεις τι καλά την έμαθε όμως με το χώσε-χώσε".

Συμπέρασμα: κατέληξα πλέον στην απόφαση να μην ξαναασχοληθώ, να κρύβω τις διαθέσεις μου για το θηλασμό όταν είμαι με τέτοια άτομα και να μην προσπαθώ έστω να τα ενημερώνω. Δεν πήγα να τις πείσω ότι αυτές έκαναν λάθος που δεν θήλασαν, πήγα να τις ενημερώσω. Αυτές λοιπόν γιατί τέτοιο πόλεμο?

Δυστυχώς δεν υπάρχει καθόλου παιδεία και ενημέρωση στο θέμα του θηλασμού. Όταν δε πήγα στο αυτοκίνητο να θηλάσω, ήταν ένας νεαρός που βγήκε και αυτός για να πάρει τηλέφωνο και όλο και ερχόταν προς το αμάξι και κοιτούσε τύπου "παίρνω μάτι". Ε τί του λες? Κάνουν μπαμ οι λυσάρηδες. Αν δεν είχα το μωρό, θα έκανα καυγά, αλλά δε θέλω να ουρλιάζω μπροστά στο μωρό.

Αυτή είναι λοιπόν η κοινωνία μας. Ε, δεν κάνουμε κανένα μυστικό σύλλογο (αιρετικές θα μας λένε), να θηλάζουμε όλες κρυφά και αν μας πιάνουν, να μας καίνε στην πυρά. Ελλάς το μεγαλείο σου.

sLvDp3.png

Να μη χαλιέσαι από τις "επιθέσεις" γνώσεων πάνω στο θηλασμό από άτομα που δε θήλασαν.... δυστυχώς έτσι μεγάλωσε η προηγούμενη από εμάς γενιά και έτσι το πέρασαν και σε εμάς.

Κι εγώ, πριν διαβάσω για το θηλασμό, νόμιζα ότι δεν έχουν όλες οι γυναίκες αρκετό γάλα για τα παιδιά τους, ότι οπωσδήποτε χρειάζεται να τους δίνεις συμπλήρωμα για να μην πεινάνε, ότι μετά τις 40 ημέρες δεν έχεις γάλα και πολλά άλλα, που προφανώς οφείλονται εν μέρει στην άγνοια της δικής μου μάνας, και στην μη ενημέρωση του κόσμου....

Η μητέρα μου με θήλασε για 40 μέρες και κατά τα λεγόμενα της δεν είχε γάλα ούτε αυτές τις 40 ημέρες γιατί όλη μέρα έκλαιγα και μια μέρα πάτησε το στήθος της και δεν έβγαλε σταγόνα... Οπότε μου έδωσε μπιμπερό, το ήπια σαν μανιακή και μετά ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ χωρίς κλάμα. Άρα δεν είχε γάλα.... (τώρα πως είχα πάρει περίπου 1,5 κιλό μέσα σε 40 ημέρες αφού δεν είχε γάλα, δεν μου το έχει εξηγήσει ποτέ...)

Και τώρα που με βλέπει να έχω θηλάσει αποκλειστικά 2 παιδιά, ακόμα δεν έχει πειστεί... τουλάχιστον μου λέει μπράβο!!!!

Για τον τύπο που "έπαιρνε μάτι" δεν λέω τίποτα.... έχουν πιάσει και οι ζέστες...

2IW7p3.png

xwifp2.png

Κατα τη γνωμη μου tsarliδε σου εκανε καμια κοπελα επιπληξη ουτε καταλαβα καποια εχθροτητα απο αυτα που μας εγραψες..μηπως ησουν και συ λιγο προκατειλλημενη ρωτωντας ποση ωρα θηλαζες , αυτα λεει ο ΠΟΥ κλπ...χαλαρη κουβεντουλα κανατε και οπως ειπες και συ δεν ηταν για να αλλαξει γνωμη η μια στην αλλη αλλα για ανταλλαγη αποψεων απλα:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...