Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ημερολόγιο διατροφής

Recommended Posts

Δεν του εχεις αρχισει ακομα αυγο? Εμενα μου ειχε πει η παιδιατρος απο τον 8ο αλλα επειδη ποτε δεν του αρεσε (και ακομα το τρωει σπανια και μονο σαν ομελετα με μαρμελαδα φαντασου!) του εβαζα στα μπιφτεκακια. Ετσι κι αλλιως 1 αυγο σε μισο κιλο κιμα βγαινει πολυ μικρη ποσοτητα σε καθε μπιφτεκι.

Μηπως εχετε ιωσουλα και εχετε διαροια? Αφου εκανε και σημερα καλυτερα απεφυγε φρουτα και λαχανικα για να του περασει, μονο μηλο και μπανανα.

Μπραβο σου παντως , του φτιαχνεις πολυ ωραια πραγματακια, εχει και ορεξουλα, θα αποκτησει πολυ καλες διατροφικες συνηθειες απο μικρουλι!

μόνο κρόκο, από τον 6ο :wink: το ασπράδι είναι το επικινδυνο.

Μπανάνα του εδωσα σημερα, απο λαχανικά μονο μπροκολο έφαγε με τα μπιφτεκια. :-D απο τον 5ο τρωει μπροκολο, οποτε ξερω οτι δεν του προκαλει εντερικο, ουτε κλανιτσες-τιποτα. Γενικα δεν εχει αέρια!

ευχαριστώ!!!

θα ηθελα πολυ να μαγειρευα για αλλα μωρακια για μαμαδες που δεν εχουν χρονο και δουλευουν, δεν ειναι αναγκη να δινουν ετοιμα και βαζακια! κριμα ειναι, τα μωρακια μας ειναι τοοοοοοοοοοσο πολυτιμα! αλλα η ελλειψη χρονου αναγκαζει πολλες μανουλες να δινουν χαζομαριτσες στα μωρακια τους.

ευελπιστω σε αυτο, στοχος μου δλδ ειναι να εχει ισορροπημενη διατροφη, ειδικα λογω του οτι ειμαι κι εγω κι ο μπαμπας του παχυσαρκοι, επισης η μητερα του και ο πατερας μου ηταν σαν παιδακι πολυυυυυυ γεματος!

γονιδια βλεπεις :-(

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 270
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Του έφτιαξα απόψε σάλτσα για μακαρόνια για να τον βάζω σιγά σιγά στα "ενηλικα" φαγητα χωρίς όμως υπερβολές και φυσικά χωρις ίχνος αλατιου!

Η σάλτσα περιείχε

• 1 τοματα χωρις σπορια-ψιλοκομμενη
  • 1 μικρή ρέβα ψιλοκομμενη
  • 2 μικρα κρεμμύδια ψιλοκομμενα
  • 2 χουφτες φασολάκια κατεψυγμενα
  • 1/4 πασσάτα
  • λάδι
  • ρίγανη
  • σκορδο σε σκονη

DSCF2410_zps989a37b3.jpg

cpVWp3.png

Ε ενταξει αν δεν υπαρχει παθολογικη αιτια τοτε προσεχε λιγο τις ποσοτητες για να μην ειναι χοντρουλης, κατα τα αλλα μια χαρα μου ακουγονται αυτα που φτιαχνεις, αν μαθει απο μικρος να τρωει υγειινα και με ενα αθλημα αργοτερα νομιζω θα ειναι μια χαρα ο κουκλος σου! Μακαρι να τα ετρωγε και το δικο μου το τσιλιβιθρονι ολα αυτα! (3,5χρονων ειναι 13 κιλα με πολυ κοπο!)

Οταν σου κανει διαροια να αποφευγεις τα λαχανικα και τα φρουτα και ας μην τον πειραζουν γενικα, επειδη βοηθουν τον εντερακι τις μερες της διαροιας το ''παραβοηθουν'' κι ετσι συνεχιζεται η διαροια. Δινε του λιγο πιο αραιο το γαλα του και αν μπορεις να το φτιαξεις με ρυζονερο (νερακι στο οποιο εχεις βρασει ρυζι) θα τον βοηθησει πολυ.

Ε ενταξει αν δεν υπαρχει παθολογικη αιτια τοτε προσεχε λιγο τις ποσοτητες για να μην ειναι χοντρουλης, κατα τα αλλα μια χαρα μου ακουγονται αυτα που φτιαχνεις, αν μαθει απο μικρος να τρωει υγειινα και με ενα αθλημα αργοτερα νομιζω θα ειναι μια χαρα ο κουκλος σου! Μακαρι να τα ετρωγε και το δικο μου το τσιλιβιθρονι ολα αυτα! (3,5χρονων ειναι 13 κιλα με πολυ κοπο!)

Οταν σου κανει διαροια να αποφευγεις τα λαχανικα και τα φρουτα και ας μην τον πειραζουν γενικα, επειδη βοηθουν τον εντερακι τις μερες της διαροιας το ''παραβοηθουν'' κι ετσι συνεχιζεται η διαροια. Δινε του λιγο πιο αραιο το γαλα του και αν μπορεις να το φτιαξεις με ρυζονερο (νερακι στο οποιο εχεις βρασει ρυζι) θα τον βοηθησει πολυ.

δε ξέρω ρε γαμώτο , εγώ έτρωγα πάντα λιγοτερο απο ολες τις αδυνατες φιλες μου και παντα προσεχα και μια ζωη ημουν γεματη (εκτος απο 2 φορες στη ζωη μου).

θα τον γραψω μπαλετο αργοτερα :-D είναι χορευταρας! και το μπαλετο του τραβαει το ενδιαφερον (σε ταινιες κλπ αλλιως δεν παρακολουθει).

εμενα τωρα κοντευει 13 κιλα :-P 12,400 ηταν χθες!

μεχρι 8 ετων η γευση τους αλλαζει και μερικες φορες πρεπει να προσφερεις κατι μεχρι και 12 φορες για να τους αρεσει και να το φανε :) οποτε μην εγκαταλειπεις.

δεν το ειχα ξανακουσει αυτο με το ρυζονερο! ευχαριστω.

ισως να εφταιξε που ηπιε πολυυυυυυυυυυυυυυυ νερο σημερα!

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

Μπορει να ηπιε πολυ νερο γιατι με τη διαροια αφυδατωνονται! Κανε το ρυζονερο ειναι εγγυηση! :P

(Μηπως εχεις θυροειδη?)

ευχαριστώ :-D

(ναι εχω)

cpVWp3.png

οκ off topic αλλα ο θυροειδης προκαλει αυξηση βαρους, δεν εχεις μιλησει με ενδοκρινολογο? Αν το ρυθμιζεις με χαπι και με σωστη διατροφη το κουμανταρεις παντως.

σκατουλες (σορρυ) απο 17 χρονων κανω θεραπεια... :-(

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

Πηγαινε σε εναν διαιτολογο, θα σου πει τι εξετασεις πρεπει να κανεις και αν υπαρχει παθολογικος λογος θα σε βοηθησει να το εντοπισεις και ισως να το διορθωσεις. Και θα σου δωσει και την καταλληλη διατροφη. Μην κανεις χημικες και ''γρηγορες'' διαιτες.

Πολλα μπορει να σε εμποδιζουν, ισως δεν ειναι καλα ρυθμισμενος ο θυροειδης σου, μπορει να φταιει ο σιδηρος σου κτλ.

Καλη επιτυχια σου ευχομαι!

Πηγαινε σε εναν διαιτολογο, θα σου πει τι εξετασεις πρεπει να κανεις και αν υπαρχει παθολογικος λογος θα σε βοηθησει να το εντοπισεις και ισως να το διορθωσεις. Και θα σου δωσει και την καταλληλη διατροφη. Μην κανεις χημικες και ''γρηγορες'' διαιτες.

Πολλα μπορει να σε εμποδιζουν, ισως δεν ειναι καλα ρυθμισμενος ο θυροειδης σου, μπορει να φταιει ο σιδηρος σου κτλ.

Καλη επιτυχια σου ευχομαι!

περιμενω να βγει το βιβλιαριο απο τον ΟΑΕΔ για να κανω εξετασεις... :?

παιζει ρολο ο σιδηρος? παιζει να εχω το στιγμα!

ευχαριστω! :-)

cpVWp3.png

Λοιπόν, θα σου πώ ένα φανταστικό φαγητάκι για το μωρό που κάνει ο άντρας μου (είναι και μάγειρας βέβαια)

Ψάρι με σπανάκι

Παίρνει ψάρι (τρώτε ψαράκι ε;) ή γαλέο, ή πέρκα φιλέτο χωρίς κοκκαλα

Βάζει στην κατσαρόλα κρεμμυδάκι, σπανάκι baby, καροτάκι και ό,τι άλλο λαχανικό θέλεις (ωραίο θα'ναι το λαχανάκι βρυξελλών νομίζω)

Σιγοβράζεις βάζει λεμονάκι και γίνεται άψογο

Ο δικός μου τρελλαίνεται... κι εγώ επίσης

έχει απ'όλα και βιταμίνες από το ψάρι ω3 κλπ και σίδηρο από το σπανάκι.

jTosp2.png

Λοιπόν, θα σου πώ ένα φανταστικό φαγητάκι για το μωρό που κάνει ο άντρας μου (είναι και μάγειρας βέβαια)

Ψάρι με σπανάκι

Παίρνει ψάρι (τρώτε ψαράκι ε;) ή γαλέο, ή πέρκα φιλέτο χωρίς κοκκαλα

Βάζει στην κατσαρόλα κρεμμυδάκι, σπανάκι baby, καροτάκι και ό,τι άλλο λαχανικό θέλεις (ωραίο θα'ναι το λαχανάκι βρυξελλών νομίζω)

Σιγοβράζεις βάζει λεμονάκι και γίνεται άψογο

Ο δικός μου τρελλαίνεται... κι εγώ επίσης

έχει απ'όλα και βιταμίνες από το ψάρι ω3 κλπ και σίδηρο από το σπανάκι.

8α το κανω! ευχαριστω!

αλλα δε θα βαλω σπανακι, του κανει εντερικο προβλημα :-(

λεω βασικα να το κανω στο φουρνο μια μερα με φετες κρεμμυδι, λιγο δυοσμο, φετα λεμονι, λιγο λαδι ολα σε αλουμινοχαρτο και να βρασω και βρυξελλακια (ετσι τα λεω χαχα) και καροτάκι ξεχωριστα :-)

καμμια πατατουλα κιολας!! τρωει απ'ολα ο δικος μου, δεν εχει θεμα!

χεχε

cpVWp3.png

λεω βασικα να το κανω στο φουρνο μια μερα με φετες κρεμμυδι, λιγο δυοσμο, φετα λεμονι, λιγο λαδι ολα σε αλουμινοχαρτο και να βρασω και βρυξελλακια (ετσι τα λεω χαχα) και καροτάκι ξεχωριστα :-)

καμμια πατατουλα κιολας!! τρωει απ'ολα ο δικος μου, δεν εχει θεμα!

χεχε

Αχχχ, μου ανοίγει την όρεξη αυτό το θέμα :lol: !

περιμενω να βγει το βιβλιαριο απο τον ΟΑΕΔ για να κανω εξετασεις... :?

παιζει ρολο ο σιδηρος? παιζει να εχω το στιγμα!

Ο χαμηλός σίδηρος δεν παίζει κανένα ρόλο, έχω σιδηροπενική αναιμία από μικρή και δεν επηρέασε ποτέ τον μεταβολισμό μου. Μόνο να σου κόβει την όρεξη μπορεί, αλλά εγώ αυτό δεν το έχω πάθει ποτέ :cool:.

Ο θυροειδής πρέπει να είναι πάντα ρυθμισμένος, κάνεις εξετάσεις τακτικά (1-2 φορές το χρόνο)? Παίρνεις ανελλιπώς το χάπι ή το ξεχνάς? Λογικά έχεις υποθυρεοειδισμό για να παχαίνεις ε? Αυτό έχω και γω και κάνω εξετάσεις τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, για τσεκάρουμε ότι παραμένω ρυθμισμένη.

Διαφημίσεις

Ο χαμηλός σίδηρος δεν παίζει κανένα ρόλο, έχω σιδηροπενική αναιμία από μικρή και δεν επηρέασε ποτέ τον μεταβολισμό μου. Μόνο να σου κόβει την όρεξη μπορεί, αλλά εγώ αυτό δεν το έχω πάθει ποτέ :cool:.

Ο θυροειδής πρέπει να είναι πάντα ρυθμισμένος, κάνεις εξετάσεις τακτικά (1-2 φορές το χρόνο)? Παίρνεις ανελλιπώς το χάπι ή το ξεχνάς? Λογικά έχεις υποθυρεοειδισμό για να παχαίνεις ε? Αυτό έχω και γω και κάνω εξετάσεις τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, για τσεκάρουμε ότι παραμένω ρυθμισμένη.

εχω να κανω εξετασεις απο εγκυος :oops:

το ξεχναω τον τελευταιο καιρο, αλλες φορες πειναω πολυ και το παραμελω (γιατι πρεπει να το παιρνω νηστικια). Ναι υποθυροειδισμο...

cpVWp3.png

Είναι πολύ σημαντικό να μην το ξεχνάς, ειδικά αν δεν κάνεις συχνά εξετάσεις,γιατί θα απορυθμιστείς και θα παχαίνεις χωρίς να τρως (εκτός απο άλλες παρενέργειες όπως νύστα, κούραση κτλ).

Επιπλέον, τώρα που το σκέφτομαι, ο θυροειδής απορυθμίζεται έτσι κι αλλιώς στην εγκυμοσύνη και αλλάζουν οι δοσολογίες και μετά την γέννα και τον θηλασμό πάλι αλλάζουν..οπότε συμπέρασμα: εξετάσεις το συντομότερο :rolleyes: Αν περιμένεις το βιβλιάριο για να κάνεις φουλ εξετάσεις τα πάντα όλα, μπορείς να κάνεις τώρα σκέτες εξετάσεις θυροείδη (TSH-FT4 που κάνω εγώ κοστίζουν 30 ευρώ) και όοοοοταν βγει το βιβλιάριο κάνεις ξανά..

Είναι πολύ σημαντικό να μην το ξεχνάς, ειδικά αν δεν κάνεις συχνά εξετάσεις,γιατί θα απορυθμιστείς και θα παχαίνεις χωρίς να τρως (εκτός απο άλλες παρενέργειες όπως νύστα, κούραση κτλ).

Επιπλέον, τώρα που το σκέφτομαι, ο θυροειδής απορυθμίζεται έτσι κι αλλιώς στην εγκυμοσύνη και αλλάζουν οι δοσολογίες και μετά την γέννα και τον θηλασμό πάλι αλλάζουν..οπότε συμπέρασμα: εξετάσεις το συντομότερο :rolleyes: Αν περιμένεις το βιβλιάριο για να κάνεις φουλ εξετάσεις τα πάντα όλα, μπορείς να κάνεις τώρα σκέτες εξετάσεις θυροείδη (TSH-FT4 που κάνω εγώ κοστίζουν 30 ευρώ) και όοοοοταν βγει το βιβλιάριο κάνεις ξανά..

30 ευρο????!!?!?:shock:

προτιμω να παχυνω!!! χαχα

cpVWp3.png

Ναι είναι ακριβές δυστυχως! Μπορεί και 20 ευρώ τώρα που το σκέφτομαι, γιατί εγώ κάνω πάντα και γενική αίματος και σίδηρο μαζί.. αλλά δεν βλέπω να σε πείθω, χαχαχααα

Ναι είναι ακριβές δυστυχως! Μπορεί και 20 ευρώ τώρα που το σκέφτομαι, γιατί εγώ κάνω πάντα και γενική αίματος και σίδηρο μαζί.. αλλά δεν βλέπω να σε πείθω, χαχαχααα

απλά θα περιμενω το βιβλιαριο!!!:-P

cpVWp3.png

Είναι η τρίτη φορά που πίνει γάλα από το παγουράκι.

Την πρώτη δεν του άρεσε καθόλου και ήπιε 100μλ για χάρη μου - λολ, τη δεύτερη το ήπιε με πιο πολλή όρεξη αλλά λιγότερο.

Σήμερα ήπιε γύρω στα 180-200μλ με το πρωινό του!

Είμαι πολυ ευχαριστημένη, φαίνεται οτι θα κοψουμε τη φόρμουλα πολύ συντομα!!!

:-D

cpVWp3.png

Οσο περνουν οι μέρες τοσο καλυτερα τα παμε με το αγελαδινο γαλα! :-D

Δεν το περίμενα, μου το εφτυνε λιγο στην αρχή, αλλα διαπίστωσα πως αν ειναι καλα ζεσταμενο, το πινει μονο ρουφι!

Χθες πηρα πρωινο και γαλα μαζι μου και τον πηγα "για καφε", ήπιε 200μλ μπορει και παραπανω :-D σήμερα καπου τοσα παλι, κι αλλα τοσα θα του δωσω με το απογευματινο του φρουτο!

Εχω ενθουσιαστει, αμα δεν ειχα ενα τελευταιο κουτι φορμουλα σε σκονη δε θα του ξαναδινα.

cpVWp3.png

Μπράβο σας κ με το καλό να χρονίσετε μεθαύριο!Μήπως αυτό το κουτί τη φόρμουλα να μην τη δώσεις καν?Το παθα κι εγώ αυτό, της έδωσα φρέσκο άρχισε να το πίνει άνετα κ μεγαλύτερες ποσότητες από πριν κ είπα κάποια στιγμή άντε να της δώσω κι αυτό το κουτί να τελειώνει κ μου το φτυσε με τη μια. Οπότε κι εγώ το πέταξα κ συνέχισα με το φρέσκο που είναι κ πιο εύκολο να της το ετοιμάσω,ειδικά τώρα με τη ζέστη το θέλει σχεδόν κρύο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...