Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ημερολόγιο διατροφής

Recommended Posts

Καλημέρα! Ελπίζω να επιτρέπεται στο φόρουμ σας κάτι τέτοιο.

Θέλω να ξεκινήσω ημερολόγιο διατροφής του μωρού μου και να ποστάρω εδώ τις ανησυχίες/απορίες μου αντί να δημιουργώ κάθε φορά καινούριο θρεντ.

Σήμερα κλείσαμε 12ωρο παλι και ήπιε 240μλ γάλα στις 7.30 το πρωί.

Ξεκινήσαμε άλλη διατροφή κι αντί για κρέμα δημητριακών (δεν τις θελω καθολου τις κρεμες αλλα δεν ειχα αλλο τροπο να του δινω το υπολοιπο γαλα του απο τοτε που μου εκοψε το βραδυνο μπουκαλι) του έφτιαξα τοστ με αναλατο βουτυρο και βραστη γαλοπουλα.

Του έβαλα 120μλ γάλα σε παγουράκι να συνοδεύσει το τοστ.

Με το τοστ τα πήγαμε περιφημα, το έφαγε μόνος του :-D αλλά το γάλα δεν το ηθελε με τιποτα... :| τον πίεσα λιγακι με το να του το προσφέρω ξανα μετα τις πρώτες απορρίψεις, αλλά του ερχόταν εμετος!

Σας έχει συμβει κάτι παρόμοιο? :?

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Για μεσημέρι έφαγε πένες με σάλτσα τομάτας με καρότο, πράσσο, κοκκινη πιπεριά και σπανάκι!!

Είμαι πολύ ευχαριστημένη και περήφανη!

Εκείνος δείχνει πολύ ικανοποιημένος και ευτυχισμένος. :)

To εφαγε ολο το φαγητό που του έβαλα, μου έπαιρνε το πηρουνάκι, έτρωγε και με τα χέρια, γενικά πήγε πολύ καλά!

cpVWp3.png

Σήμερα τεμπέλιαζε λιγάκι και ήθελε μια να τον ταίζω εγώ, μία μόνος του, αλλά τον βοηθούσα και τον άφηνα και τελικά έφαγε μονος του.

Του πρόσφερα πάλι το γάλα του σε παγούρι και ενώ παραξενεύτηκε με το συνδιασμό γεύσεων, το δέχτηκε πιο εύκολα και το ήπιε όλο!

Αύριο νόμιζω θα το πιεί ακόμα πιο εύκολα το γάλα του :D

cpVWp3.png

Του άρεσε ΠΆΡΑ πολυ και έβαζε και τα χεράκια του μέσα στο μπωλάκι και προσπαθούσε να φάει το ρύζι με τα χερακια του! χιχι.

Αργότερα φάγαμε βερίκοκο για απογευματινό και για βραδυνό μοσχάρι με πρασσο, σπανάκι, τομάτα, μπρόκολο και κουνουπίδι.

:-D

cpVWp3.png

Εμενα το μωρο μου ειναι ακομα μικρο για ολα αυτα....αλλα εμενα μου ανοιξες την ορεξη......

Τι εγινε με την βρωμη????????

Δοκιμασες??????

Και εγω λεω να δοκιμασω??????

Αλλα σκετη???????

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Εμενα το μωρο μου ειναι ακομα μικρο για ολα αυτα....αλλα εμενα μου ανοιξες την ορεξη......

Τι εγινε με την βρωμη????????

Δοκιμασες??????

Και εγω λεω να δοκιμασω??????

Αλλα σκετη???????

χαχα και μαγειρευω και ωραία! χαχα

πόσο ειναι το μικρουλάκι σου? :D

τη δοκιμασα, την εβαλα στην κρεμα δημητριακων του (γιατι δε μου ειχε πιει γαλα παλι χθες και αναγκαστικα να το κρυψω σε κρεμα) και μου εγινε λιγο σαν κολλα..... :/

cpVWp3.png

10 μηνων ειμαστε....

Εγω τι να βαλω αραγεστη βρωμη??????

κι εμεις 10,5 είμαστε!! :D

δε ξερω ρε γαμωτο, αμα εχεις καμμια ιδες πες μου κι εμενα!

cpVWp3.png

Απλα εμας ο παιδιατρος δεν μας αφησε να φαμε ακομα τετοια φαγακια.....νομιζα οτι ησασταν μεγαλυτεροι....

Μπορουμε να βαλουμε φρεσκα φρουτα η αποξηραμενα....εννοειτε σε μπλεντερ πρωτα....

Δεν ξερω πως θα ηταν η βρωμη στο γιαουρτι η στον τραχανα....

Απλα εμας ο παιδιατρος δεν μας αφησε να φαμε ακομα τετοια φαγακια.....νομιζα οτι ησασταν μεγαλυτεροι....

Μπορουμε να βαλουμε φρεσκα φρουτα η αποξηραμενα....εννοειτε σε μπλεντερ πρωτα....

Δεν ξερω πως θα ηταν η βρωμη στο γιαουρτι η στον τραχανα....

για ποιο λογο δε σας αφηνει? τι εχουν αυτές οι τροφες?

εμενα εχει προβλημα με το γιαουρτι. του κανει κολικο και αερια σε σημειο που τσιριζει, οποτε δεν το τρωμε.. :-(

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

για ποιο λογο δε σας αφηνει? τι εχουν αυτές οι τροφες?

εμενα εχει προβλημα με το γιαουρτι. του κανει κολικο και αερια σε σημειο που τσιριζει, οποτε δεν το τρωμε.. :-(

Ακομα τρωμε κρεατοσουπα, χορτοσουπα, κοτοσουπα και οσπρια....

Και τραχανα.....

Ισως μεθαυριο που εχουμε εμβολιο και κλεινουμε τον 10το να μας αφησει να τρωμε και αλλα φαγακια.....

Τραχανα τρωτε?????.

Ακομα τρωμε κρεατοσουπα, χορτοσουπα, κοτοσουπα και οσπρια....

Και τραχανα.....

Ισως μεθαυριο που εχουμε εμβολιο και κλεινουμε τον 10το να μας αφησει να τρωμε και αλλα φαγακια.....

Τραχανα τρωτε?????.

αυτες τις σουπες πως τις τρωει αν ειναι τοσο νερουλες? εγω δεν του εχω κανει ποτε σουπες, ειναι και απαισιες.

το εμβολιο ειναι για ηπατιτιδα οποτε δεν εχει να κανει με την τροφη.

εγω φοβαμαι να του δωσω οσπρια μη μου κανει καμμια αλλεργια!! κακως? :?

τραχανα δεν τον τρωμε στο σπιτι και δεν τον εχω φαει ποτε στη ζωη μου, οποτε δε ξερω να τον φτιαξω χαχα

υγ. κανω εντιτ γιατι εχω πιει λιγακι και ακουγομαι αγενης, αλλα δεν το εννοω ετσι. promise.

cpVWp3.png

πω πω τι καλα που τρωει τοσο φαγακια!και μεις ακομα εχουμε κολλησει στα ιδια(μοσχαρι-κοτοπουλο-κατσικι-κολοκυθακι-γλυκοπατατα-πατατα-φασολακια-καροτο-μηλα-αχλαδι-αβοκαντο-πορτοκαλι...ααα αυριο θα φαμε κ βερυκοκο,δινω κ δημητριακα της holle!Γιαρτουκακι μια φορα την βδομαδα κατσικισιο,το τρωει ευτυχως!ΟΣπρια -αυγο-ψαρι θα τα φαμε στον χρονο!ΤΡαχανα θα ψαξω να βρω διχως αυγο σε κανενα βιολογικο:?:

Εμεις την βρωμη την τρωμε κ σκετη και μεσα στα φαγητα!ειμαι και γω φαν και την συνδυαζω με ολα.Βρε κοριτσια αλεσμενα τα δινετε?Εγω επιφυλακτικα της δινω λιγο ψιχα απο το ψωμι....φοβαμαι πολυ-και ολα τα αλλα αλεσμενα

γεννηθηκαμε 20/07/2012

Αυγό μπορείς να δώσεις αλλά μονο τον κρόκο για τώρα. ;)

Εμείς 10/07 :D

Ψαρι τρώει απο 7-8 μηνων ο δικος μου, σολωμό και αργοτερα μπακαλιαρο.

Εγω απο 7 μηνων δεν αλεθω. Τρώει κανονικότατα, μασάει, δαγκωνει, ειναι μια χαρα.

Αλλα τον πηγα σταδιακα, οχι κατ'ευθειαν απο πουρε σε τοστ!

cpVWp3.png

αυτες τις σουπες πως τις τρωει αν ειναι τοσο νερουλες? εγω δεν του εχω κανει ποτε σουπες, ειναι και απαισιες.

τραχανα δεν τον τρωμε στο σπιτι και δεν τον εχω φαει ποτε στη ζωη μου, οποτε δε ξερω να τον φτιαξω χαχα

υγ. κανω εντιτ γιατι εχω πιει λιγακι και ακουγομαι αγενης, αλλα δεν το εννοω ετσι. promise.

υποθετω οτι εννοει αλεσμενα !και οχι νερουλα:cool: αλλα πουρε

Διαφημίσεις

υποθετω οτι εννοει αλεσμενα !και οχι νερουλα:cool: αλλα πουρε

αααα ποτε μου δεν καταλαβα γιατι τα λενε σουπες αν δεν ειναι σουπες- λολ

σορρυ! μάη μπαντ.

cpVWp3.png

α ναι νομιζα οτι τα αλεθεισ και εσυ!

Μου πε και η παιδιατρος να δωσω κροκο...αλλα λεω να το αφησω λιγο να παω με τους πιο παλιους:rolleyes:

και ψαρακι ε?

ρε μαμωτο η δικια μου νομιζω οτι δεν ξερει ακομα να μασησει,της εδωσα ψωμι στο χερι και το εβαλε ολο το κομματι μες στο στομα και σκιαχτηκα. και ασε που περιμενει με το στομα ανοιχτο,δεν απλωνει χερια για φαγητο:lol:

Καλε οχι σουπες....τα αλεθω και γινονται κρεμα.....

Εννοουσα θα παμε για εμβολιο και ισως μας συμπληρωσει φαγητα γιατι καθε μηνα συμπληρωνει και απο κατι......

Εμας αυγο αφησε πρωτα κροκο και μετα ασπρασι για να προλαβουμε τυχον αλλεργιες.....ψαροσουπα γραφει το χαρτι μας απο 10 μηνων...οποτε θα σινω τωρα......

Φρουτα ελπιζω να συμπληρωσουμε καλοκαιρινα γιατι πηξαμε στο μηλο, μπανανα, αχλαδι, ακτινιδιο και πορτοκαλι μεχρι προτεινως.......

Βιβη και εγω σκεφτηκα να βαλω βρωμη στο φαγητο....αλεσμενα ολα....ομως...

αααα ποτε μου δεν καταλαβα γιατι τα λενε σουπες αν δεν ειναι σουπες- λολ

σορρυ! μάη μπαντ.

ε πρωτα εχουν την μορφη σουπας και επειτα τα πολτοποιουμε:wink:

Εμενα απο 6 μηνων τρωει μπανανες, φράουλες, προσφατα εφαγε και ανανα. Δε θυμαμαι τι αλλα τρωει.

Αλλα γενικα αμα εχουν σπορο δεν δινω ευκολα, εκτος απο τις φραουλες. ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ.

Σορρυ ρε σεις, με βαρεσε το κρασι χαχα

cpVWp3.png

Σήμερα φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το φαγητό του οπότε άρχισε να παίζει κιόλας...

Το γάλα του το ήπιε όλο με το πρωινό του σήμερα και του έκανα παραπάνω απο χθες :D 180μλ!

cpVWp3.png

Του άρεσε ΠΆΡΑ πολυ και έβαζε και τα χεράκια του μέσα στο μπωλάκι και προσπαθούσε να φάει το ρύζι με τα χερακια του! χιχι.

Αργότερα φάγαμε βερίκοκο για απογευματινό και για βραδυνό μοσχάρι με πρασσο, σπανάκι, τομάτα, μπρόκολο και κουνουπίδι.

:-D

Μου έκανε πολύ περίεργα κακά με το ρύζι, οπότε απόψε για βραδυνό του δοκίμασα μπασμάτι αντί για γλασέ, να δω μηπως πάει καλύτερα.

cpVWp3.png

Μου έκανε πολύ περίεργα κακά με το ρύζι, οπότε απόψε για βραδυνό του δοκίμασα μπασμάτι αντί για γλασέ, να δω μηπως πάει καλύτερα.

Χθες το πρωί μου έκανε πάλι περιεργα κακά και δεν του έδωσα καθόλου ρύζι για να δω αν θα συνέχιζαν.

Η μάνα μου έλεγε ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ! :shock: Εγώ νομιζα ότι απλά ήταν μικροσκοπικά κομματάκια ρυζιού που δεν χωνεψε το στομαχάκι του, και τελικά είχα δικιο.

Σταμάτησαν οι διαρροιες αλλά και τα λευκα σποράκια, οπότε ησύχασα.

cpVWp3.png

Κορίτσια εμείς βρώμη τρώμε από 7 μηνών , με τις εξής οδηγίες από την παιδίατρο: 1) Μέσα στην φρουτόκρεμα κάθε πρωί: Βράζω μια κουταλιά της σούπας βρώμη με λίγο νεράκι για 2-3 λεπτά και μετά την αφήνω 10 λεπτα στο μπρίκι να χυλώσει. Μέτα την βάζω στο μούλτι μαζί με τα φρούτα. 'Αμα έχει μείνει πολύ νεράκι δεν το βάζω, θα δείτε μετά από λίγες μέρες πόσο νεράκι χρειάζεται

2) Σαν απογευματινό 2-3 φορές την εβδομάδα: Βράζω για 5 λεπτά 3 κουτ. σούπας βρώμη με μισό μήλο και ένα ξερό δαμάσκηνο και νερό. Αφήνω 10 λεπτά να χυλώσει η βρώμη και τα αλέθω. Γίνεται ωραία κρεμούλα, κάπως γλυκιά βέβαια, αν σας φανεί πολύ γλυκιά κόψτε το δαμάσκηνο.

Κορίτσια εμείς βρώμη τρώμε από 7 μηνών , με τις εξής οδηγίες από την παιδίατρο: 1) Μέσα στην φρουτόκρεμα κάθε πρωί: Βράζω μια κουταλιά της σούπας βρώμη με λίγο νεράκι για 2-3 λεπτά και μετά την αφήνω 10 λεπτα στο μπρίκι να χυλώσει. Μέτα την βάζω στο μούλτι μαζί με τα φρούτα. 'Αμα έχει μείνει πολύ νεράκι δεν το βάζω, θα δείτε μετά από λίγες μέρες πόσο νεράκι χρειάζεται

2) Σαν απογευματινό 2-3 φορές την εβδομάδα: Βράζω για 5 λεπτά 3 κουτ. σούπας βρώμη με μισό μήλο και ένα ξερό δαμάσκηνο και νερό. Αφήνω 10 λεπτά να χυλώσει η βρώμη και τα αλέθω. Γίνεται ωραία κρεμούλα, κάπως γλυκιά βέβαια, αν σας φανεί πολύ γλυκιά κόψτε το δαμάσκηνο.

Vivian ευχαριστώ, δε ξερω αν το προσεξες αλλά εγώ δεν του αλέθω από 7 μηνών και τώρα του έκοψα και την πρωινή κρέμα.

Υπάρχει τρόπος να το φάει χωρίς να πρέπει να μπει/γινει κρεμα?

cpVWp3.png