Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

POWER PLATE

souzy

Recommended Posts

και με τη γιογκα χανεις αλλα θελει ισως περισσοτερο χρονο και τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα. ...και σφιγγει το σωμα και δυναμωνει, μακραινουν οι μυς και τονωνεσαι γενικοτερα

Διαφημίσεις

Δεν συμφωνώ με το dvd, και γενικότερα με τη γυμναστική στο σπίτι όταν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά με κάποιο συγκεκριμένο είδος. Χωρίς την επιβλεψη από κάποιον επαγγελματία το πιο πιθανό είναι να γίνονται λάθος οι ασκήσεις

Με τη γιόγκα να υποθέσω οτι δεν χάνεις βάρος ε? απλά χαλαρώνεις ? ή και σφίγγεις? για πες, για πες....

Δοκίμασε vinyasa yoga και στο τέλος του μαθήματος θα έχεις ιδρώσει όσο λίγες φορές στη ζωή σου.

Με την hatha yoga το σώμα γίνεται πιο ελαστικό και φαίνεται πιο μακρύ και ευθυγραμμισμένο, άρα, έμμεσα και πιο αδύνατο, και κατόπιν έρχεται και η ενδυνάμωση.

Θέλει προσοχή στην επιλογή του δασκάλου. Επειδή είναι μόδα, τα γυμναστήρια έχουν γεμίσει κόσμο που έχει παρακολουθήσει 1-2 σεμιναρια της πλάκας και βγαίνουν να διδάξουν yoga ή pilates

και με τη γιογκα χανεις αλλα θελει ισως περισσοτερο χρονο και τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα. ...και σφιγγει το σωμα και δυναμωνει, μακραινουν οι μυς και τονωνεσαι γενικοτερα

Θα συμφωνήσω με τη yogini. Η γιόγκα είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για το σώμα αλλά και το πνεύμα σου. Και βελτιώνεις τη στάση του σώματος σου, αναπνέεις καλύτερα, είσαι πιο ήρεμη. Αν το συνδυάσεις στο τέλος και με λίγη αυτοσυγκέντρωση.....Γιατί έτσι όπως είμαστε λαλημένες με τα μικρά...:lol::lol::lol:.

Εάν θέλεις πιο θεαματικά αποτελέσματα μπορείς να κάνεις την power yoga. Είναι οι κλασικές ασκήσεις yoga αλλά πιο δυναμικές. Θέλει βέβαια προσοχή, καταπονείται περισσότερο η μέση και τα γόνατα. Με 4 φορές την εβδομάδα και με μέτρια φυσική κατάσταση, σε ένα μήνα βλέπεις αποτελέσματα. Αλλιώς, το κλασικό έντονο περπάτημα. 6-7 χλμ. Και τονώνεσαι, αδυνατίζεις (έχασα 8 κιλά, και χαλαρώνεις, αδειάζει λίγο το κεφάλι σου. :wink: Αυτά, από δική μου πείρα. :wink:

Διαφημίσεις

νομίζω οτι το κολύμπι τώρα που καλοκαιριάζει και το περπάτημα είναι οτι καλύτερο,μην μπλεκόμαστε με μόδες που απ οτι φαίνεται εχουν καταστροφικά αποτελέσματα

Όσον αφορά το τρέξιμο, επειδή δημιουργούνται πολλοί κραδασμοί καταπονούνται οι αρθρώσεις, οπότε η μακροχρόνια χρήση του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Το γρήγορο περπάτημα ή το ελλειπτικό μηχάνημα είναι πιο ασφαλείς επιλογές. Επίσης το τρέξιμο στην άσφαλτο και στο τσιμέντο (για όσες δεν πηγαίνουν γυμναστήριο, αλλά βγαίνουν για τρέξιμο στη γειτονιά τους) είναι ακόμα πιο επικίνδυνο. Τα καλά αθλητικά και όχι φθαρμένα παπούτσια είναι απαραίτητα σε κάθε περίπτωση

Maggie επειδή σπίτι έχω διάδρομο επαγγελματικό (το κουνιαδάκι μου εισάγει) αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και τώρα μάλλον ήρθε η ώρα του τι να κάνω? θα με βλάψει?

το γρήγορο περπάτημα μόνο καλό κάνει, μακάρι να τον χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Αν δυναμώσεις την ένταση και τρέξεις για 5-10 λεπτά δεν χάλασε ο κόσμος, ηυπερβολή βλάπτει, ειδικά εμάς που δεν είμαστε επαγγελματίες. Το καθημερινό τρέξιμο για πολλά χιλίομετρα καταπονεί το σώμα. Με 30 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα σε 1 μήνα δεν θα γνωρίζεις τον εαυτό σου. Πάρε καλά αθλητικά παπούτσια, μην ξεχνάς την προθέρμανση στην αρχή και τις διατάσεις στο τέλος.

Διαφημίσεις

Αχ κορίτσια περδεύτηκα...ρώτησα και την γιατρό μου και δεν ήταν πολυ ενθερμη με την ιδέα να κάνω power plate πιο πολύ φοβήθηκε μην πονάνε τα ράμματα της καισαρικής (πράγμα απίθανο νομίζω)...τι να κάνω?

Μήπως να πάω μόνο για λίγες συνεδρίες power plate (12) να πάρει μπρος ο μεταβολισμός μου και μετα να συνεχίσω με Pilates, yoga και όργανα?

Η να μην κάνω καθόλου? Και αν δεν κάνω καθόλου τι μου προτείνετε να κάνω στο γυμναστήριο για να μαζευτεί λιγάκι η κοιλιά μου?? Pilates, yoga ή όργανα/διάδρομο (δεν έχω χρόνο και για τα 3...)?

gwggp2.png ISWTp2.png

Yoginaki τελικα power plate δεν θα κανω γιατι φοβαμαι και εγω και η γιατρος για τα ράμματα της καισαρικής...

Ετσι σε άκουσα και πήγα και έκανα yoga χθες...το οτι εκανα ειναι σχετικο φυσικα...προσπάθησα τουλαχιστον και έγινε πτωματεξ!!! :D

Aληθεια εσυ τι ειδους yoga διδασκεις? αυτη μας εκανε την forest (πρωτη φορα την ακουω) και μου φανηκε πιο ευκολη απο αυτη που εκανα παλια στην Αγγλία που δεν θυμαμαι ομως πως λεγόταν...

gwggp2.png ISWTp2.png

• 5 months later...

Γνωρίζει κάποιος εκ πείρας και όχι από δημοσιεύματα αν βλέπεις αποτελέσματα με το power plate? Με ενδιαφέρει κυρίως να χάσω πόντους μιας και μετά από 2 εγκυμοσύνες ενώ πλησιάζω τα αρχικά μου κιλα το σώμα μου έχει αλλάξει πολύ !

Elenaki εγω εχω ξεκινησει εδω και 2 μηνες ...ειμαι πολυ ευχαριστημενη...εχω δει αρκετη διαφορα..οκ δεν ειναι οτι τα εχασα ολα αλλα τα παντελονια μου μπορω να σου πω οτι μου κλεινουν μια χαρα και μερικα εχουν κα οπεριθωριο ακομα!!!!

Για μενα που δεν εχω ωρα και βαριεμαι το γυμναστηριο ειναι οτι πρεπει......και αξιζει.....

Τα χερια μου εχου σφιξει πολυ και στη κοιλια εχω δει διαφορα....Αυτα...

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

Η γνώμη σας όσες εχετε δοκιμάσει το Power Plate?

Μετα απο πολλά χρόνια και μετα απο 2 γέννες αποφάσισα να ξεκινήσω λίγο γυμναστική.Δεν ήμουν ποτε φαν του γυμναστηρίου,τωρα ομως νιωθω το σωμα μου κουρασμενο,πιασμένο και χρειαζομαι λιγο τόνωση.Εκτος αυτου μπήκαν μετα τις γεννες +8 κιλά τα οποια προσπαθω με διατροφή να τα χάσω αλλα εχει χαλαρωσει υπερβολικα το σώμα μου.Δυστυχως με τα μωρα ειναι δυσκολο να βρω χρόνο για τον εαυτο μου,δεν εχω και καποιον να τα κραταει,δουλευει και ο σύζυγος οποτε ο χρονος του γυμναστηρίου ήταν πολυτελεια.Τωρα ομως πήρα την αποφαση να κάνω κατι για τον εαυτό μου.Ανοιξε ενα γυμναστηριο σχεδον διπλα απτο σπιτι μου και μου ειπαν για το μηχανημα Power Plate.Οχι φυσικα οτι κανει απο μονο του θαύματα αλλα οτι βλέπεις καλα αποτελεσματα με μόνο 10 με 20 λεπτα την φορα.Εφοσον δεν εχω πολυ χρόνο να διαθεσω στο γυμναστηριο μου φανηκε ιδανικός τρόπος για να γυμναστω λίγο και να δω και διαφορα στο σώμα μου.Απο βδομαδα θα παω να μιλήσω και με τον γυμναστή.Οσες κοπελες το χετε δοκιμάσει θα ήθελα και τη δική σας γνωμη.Εχω ακουσει διαφορα και δεν ξέρω τελικα τι ισχύει.Επίσης γνωρίζω οτι ειναι λίγο ακριβό,πόσο περιπου στοιχίζει?

Δε θυμάμαι κόστος, ναι ήταν ακριβό.

Εχει το προνόμιο ότι ο γυμναστής είναι αποπάνω σου και γυμνάζεις το σώμα σου υπό την επίβλεψη του.

Να σε ενημερώσω όμως ότι είναι πιο δύσκολο από ότι ίσως φαίνεται ;)

Δηλαδή αν εκτός από το χρόνο το κάνεις και για λιγότερο κόπο δε θα πιάσει...δε θα έχεις αποτέλεσμα.

Οσο βελτιώνεται η φυσική σου κατάσταση τόσο καλύτερες θα είναι οι επιδόσεις σου και στο power plate.

Νομίζω μόνο του δεν κάνει δουλειά, γυμνάζει εστιασμένα κάποια σημεία, δεν ξέρω αν θα δείς αποτέλεσμα χωρίς σφαιρική γυμναστική (πχ αερόβια + βάρη) αλλά αν έχεις άλλα 20 λεπτά μπορείς να κάνεις και από αυτα...

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Σε ευχαριστω dimmi για την αμμεση απαντησή σου.Την Δευτερα θα παω να μιλήσω με τον γυμναστή και να δω τι θα προτείνει και αυτος.Η αλήθεια ειναι οτι θέλω να ξεκινήσω το power plate πιο πολύ γιατι δεν μπλέκεσαι με διαφορα μηχανήματα.Λένε οτι εχεις και γρήγορα αποτελεσματα σε συνδυασμο παντα με διατροφή.Τωρα αν αληθεύει δεν ξέρω γι αυτο ήθελα να ακουσω γνώμες.

Τίποτα, μακάρι να βοήθησα. επιβάλλεται να πας να μιλήσετε, και να πείς αν έχεις πρόβλημα πχ με τη μέση σου, τα γόνατα σου κτλ.

Λογικά θα σε ρωτήσει κι εκείνος. Εμάς μας ζητούσαν και χαρτί γιατρού για το γυμναστήριο (κι ας έιμαι σε επαρχεία, έτσι είναι το σωστό).

Στην εγγυμοσύνη απαγορεύεται το power plate ή αν ενδέχεται να είσαι έγγυος. Αυτά θυμάμαι. Καλή αρχή!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Eίχα κάνει power plate για ένα χρόνο. Το κόστος ήταν υψηλό αλλά το γυμναστήριο μου παρείχε και άλλες υπηρεσίες π.χ. κομμωτήριο, σάουνα, όργανα γυμναστικής τα οποία ποτέ δεν χρησιμοποίησα. Πιστεύω ότι λόγω οικον.κρίσης θα έχουν πέσει οι τιμές. όσο αφορα τα αποτελέσματα δεν είδα τίποτα το φοβερό αφού δεν έκανα το πιο σημαντικό να κλείσω το στόμα μου. Επιπλέον κάποιος φίλος γυμναστής που είχε σφυρίξει ότι στις Ηνωμ. Πολιτείες απαγορεύτηκε η χρήση του γιατί προκαλούσε βλάβες στα γόνατα,μέση , τενοντίτιδες. Ψάξε το λίγο στο google γιατί παέι καιρό και δεν θυμάμαι τι είχα βρει ααπό την δική μου έρευνα. Πάντως και εγώ τενοντίτιδα έπαθα και γι'αυτό το σταμάτησα αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν οφείλεται στο μηχάνημα.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...