Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Γιατί έχω την αίσθηση ότι διαβάζω το διαφημιστικό φυλλάδιο της Ελληνογερμανικής Αγωγής.......???

Πολύ "επιτηδευμένα" είναι γραμμένα όλα αυτά. Είναι φανερό ότι δεν είναι κατάθεση ψυχής από μία μητέρα που μοιράζεται μαζί μας τα άγχη για την εκπαίδευση των παιδιών της, αλλά κάτι διαφορετικό..... από κάποια/ον που γράφει το πρώτο του μήνυμα σε ένα φόρουμ!

Νομίζω ότι εδώ γράφουμε πράγματι τις εμπειρίες μας και είμαστε καλόπιστοι γονείς.

Η αλήθεια είναι ότι χθες μπήκα για πρώτη φορά στο forum και η συζήτηση για τα δύο σχολεία μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα, μια που έχω πολλά πράγματα να καταθέσω από την προσωπική μου εμπειρία ως μάνα δύο μαθητών του ενός από αυτά. Δεν έχω λόγο να λειτουργήσω ως "φυλλάδιο" προτιμώ τον τιμητικό τίτλο της μητέρας που απλά καταγράφει τα βιώματά της και τις αποψεις που διαμόρφωσε τα τελευταία 7 χρόνια που ζει από κοντά το σχολείο.

Αλλωστε νομίζω ότι ο καθένας μας κάνει τελικά την προσωπική του επιλογή, αυτό που νομίζει καλύτερο για τα παιδιά του και όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι εδώ γράφουμε πράγματι τις εμπειρίες μας και είμαστε καλόπιστοι γονείς.

Η αλήθεια είναι ότι χθες μπήκα για πρώτη φορά στο forum και η συζήτηση για τα δύο σχολεία μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα, μια που έχω πολλά πράγματα να καταθέσω από την προσωπική μου εμπειρία ως μάνα δύο μαθητών του ενός από αυτά. Δεν έχω λόγο να λειτουργήσω ως "φυλλάδιο" προτιμώ τον τιμητικό τίτλο της μητέρας που απλά καταγράφει τα βιώματά της και τις αποψεις που διαμόρφωσε τα τελευταία 7 χρόνια που ζει από κοντά το σχολείο.

Αλλωστε νομίζω ότι ο καθένας μας κάνει τελικά την προσωπική του επιλογή, αυτό που νομίζει καλύτερο για τα παιδιά του και όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Ναι είμαστε καλόπιστοι! Και αυτό φαίνεται από το επίπεδο της συζήτησης που έχουμε κρατήσει έως τώρα. Καμία μαμά δεν κάνει διαφημιστική καμπάνια του σχολείου που στέλνει τα παιδιά της. Λέμε τα υπέρ και τα κατά εξίσου. Δηλ. η ΕΑ δεν έχει κατά?? Ακόμη και ο τρόπος που απάντησες στην pashalitsa δείχνει πόσο προπαγανδιστικό είναι όλο αυτό. Δεν έχει να κάνει με το τι λες... αλλά πώς το λες.... Θέλει "τρόπο" ! Ολες οι στοχευμένες απαντήσεις σου, ανασύροντας προηγούμενα μηνύματα κοριτσιών, είναι γραμμένες με τέτοιο τρόπο που μόνο μία ειλικρινή μαμά που θέλει να βοηθήσει δεν δείχνουν....

Καλησπέρα. Είμαι μαμά δύο αγοριών, το ένα τελείωσε την Δ' και το άλλο την Στ' Δημοτικού στην Ελληνογερμανική Αγωγή. Όταν επέλεξα αυτό το σχολείο, καταρχήν ήθελα τα παιδιά μου να φοιτήσουν σε ένα ελληνικό σχολείο, ήθελα όμως παράλληλα να είναι ένα σχολείο με σαφή εκπαιδευτική, επιστημονική κατεύθυνση που όμως παράλληλα να δίνει στα παιδιά πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά ερεθίσματα, να τους ανοίγει δρόμους σκέψης και να τα ολοκληρώνει ως προσωπικότητες.

Εχοντας ζήσει 7 χρόνια από κοντά το σχολείο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχω εισπράξει όλα όσα ήλπιζα και επιθυμούσα για τα παιδιά μου.

Μία πολύ καλή υλοποίηση του προγράμματος τους Υπουργείου και παράλληλα ένα σωρό επιπλέον δραστηριότητες που ανοίγουν νέους ορίζοντες για τα παιδιά και ενισχύουν τη σκέψη, την κρίση και τη δημιουργικότητά τους. Φυσικά, πίσω από κάθε παιδί υπάρχει κι ένα σπίτι το οποίο οφείλει να συνεργάζεται με το σχολείο και μέσα από συχνή επικοινωνία να διαμορφώνουν ένα παιδί σε όλα τα επίπεδα.

(υποθέτω ότι αυτό δεν είναι κατάθεση ψυχής, αλλά απλή παρατήρηση)

Στην καθημερινότητα του σχολείου δεν υπάρχει έντονη η γερμανική κουλτούρα και προσωπικά δεν θα το ήθελα κάτι τέτοιο. Υπάρχει οργάνωση, δομές και πειθαρχεία όση πρέπει - άλλωστε τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες χρειάζονται τα όρια. Παράλληλα όμως, οι δάσκαλοι είναι πολύ κοντά στα παιδιά και χτίζουν σχέσης αγάπης και αλληλοεκτίμηση. Η δουλειά που γίνεται στη γλώσσα είναι εξαιρετική, το σχολείο οργανώνει πολύ ενδιαφέροντα ταξίδια για τα παιδιά στη Γερμανία και το πιο σημαντικό: Τους δίνει τη δυνατότητα στην Γ'Λυκείου να δώσουν εξετάσεις για το ΚMΚ ένα δίπλωμα γλώσσας που έχει την ισχύ του abitur και τους επιτρέπει να εγγραφούν σε όποιο πανεπιστήμιο επιθυμούν. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας βοηθούν πολύ τα παιδιά να επιλέξουν το σωστό πανεπιστήμιο, γράφουν μαζί τις αιτήσεις και γενικά υποστηρίζουν όλη τη διαδικασία με τον καλύτερο τρόπο.

(Αυτό βεβαίως δεν είναι προσωπικό βίωμα, μιας και τα παιδιά σου όπως υποστηρίζεις είναι ακόμη στο Δημοτικό)

Εάν έπρεπε να επιλέξω σήμερα και πάλι σχολείο για τα παιδιά μου, θα επέλεγα και πάλι την Ελληνογερμανική Αγωγή, χωρίς ενδοιασμούς.

Γενικά είμαι καλόπιστη, αλλά πολύ διαφήμιση βρε παιδί μου, με βάζει σε υποψίες. Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηριχτές του σχολείου (διάβασε παραπάνω) δεν είναι τόσο απόλυτοι, αλλά υποστηρίζουν την άποψή τους με τρόπο που αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι προσωπική τους εκτίμηση μέσα από την δική τους εμπειρία. Το μήνυμα αυτό είναι σα να διαβάζω διαφημιστικό φυλλάδιο του σχολείου από τη διεύθυνση προς τους ενδιαφερόμενους....

Γενικά είμαι καλόπιστη, αλλά πολύ διαφήμιση βρε παιδί μου, με βάζει σε υποψίες. Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηριχτές του σχολείου (διάβασε παραπάνω) δεν είναι τόσο απόλυτοι, αλλά υποστηρίζουν την άποψή τους με τρόπο που αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι προσωπική τους εκτίμηση μέσα από την δική τους εμπειρία. Το μήνυμα αυτό είναι σα να διαβάζω διαφημιστικό φυλλάδιο του σχολείου από τη διεύθυνση προς τους ενδιαφερόμενους....

Κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν απλά να εκφραστούν! Ακόμη κι αν θέλουν να πουν κάτι εκ του πονηρού (που λέει ο λόγος) δεν ξέρουν να το πουν έτσι που να μοιάζει αληθινό. Είναι θέμα σωστής έκφρασης και εξυπνάδας που δεν διαθέτουν όλοι.

Διαφημίσεις

Koρίτσια χαμηλώστε τους τόνους γιατί δεν μπήκαμε στο forum για να πιαστούμε μαλλί με μαλλί. Σε κάθε θέμα γράφει πολύς κόσμος (ελπίζω) ακριβώς για να υπάρχει ποικιλία στις απόψεις και όχι μονομερής ανάπτυξη μιας θέσης. Τώρα από το να έχει συμφέρον να γράψει κάποιος τα καλύτερα για ένα σχολείο (εννοώ να ασχοληθεί να βρει τα σημεία που αναφέρονται σ'αυτό το σχολείο και να τα ενισχύσει κλπ) είναι προτιμότερο να αναζητήσει και να φτιάξει τα στραβά του (που σιγά μη δεν υπάρχουν). Κι εγώ έχω μαμάδες που είναι 'ερωτευμένες' με τα σχολεια που φοιτούν τα παιδιά τους και όταν μου μιλούν γι'αυτά τις κοιτάω λίγο κάπως για να είμαι ειλικρινής, αλλά τι να κάνουμε, μερικές φορές ο έρωτας δεν κρύβεται :)

Κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν απλά να εκφραστούν! Ακόμη κι αν θέλουν να πουν κάτι εκ του πονηρού (που λέει ο λόγος) δεν ξέρουν να το πουν έτσι που να μοιάζει αληθινό. Είναι θέμα σωστής έκφρασης και εξυπνάδας που δεν διαθέτουν όλοι.

Πάντως, εάν είναι μήνυμα της Διεύθυνσης του σχολείου είναι πραγματικά κρίμα, γιατί τέτοιου είδους διαφήμιση καμουφλαρισμένη μόνο κακό τελικά μπορεί να κάνει! Το σχολείο είναι αναγνωρισμένο για τη δουλειά που κάνει, δεν χρειάζεται αυτή τη διαφήμιση! Ακόμη και οι διαφωνίες μας είναι χρήσιμες για κάποιον που αναζητεί πληροφορίες για το σχολείο, κάτι αποκομίζει, κάτι πληροφορείται, εάν όμως αντιληφθεί το "κίβδηλο" της πληροφόρησης, απλώς χάνει την εμπιστοσύνη του!

Πάντως βρε παιδιά .... μπορεί πραγματικά να είναι μια μαμά που να είναι ξετρελλαμμένη με το σχολείο των παιδιών της. Μπορεί όντως το σχολείο αυτό να κάνει τέλεια δουλειά. Μην είμαστε κακόπιστοι ... δεν πρόσβαλε κάποιο άλλο σχολείο ... απλά είπε ότι η ΕΑ είναι τέλεια. Ένα μεγάλο κατά του σχολείου αυτού το ξέρουμε όλες ... δε χρειάζεται να μας το πει ... είναι το οικονομικό. Σχεδόν με τα λεφτά της ΕΑ πας κολλέγιο ή μωραϊτη (καλά τα λέω ή κάνω λάθος?)

Πάντως παιδιά εμένα το παιδάκι που μένει από πάνω μας στην πολυκατοικία πάει ΕΑ και όταν μαζεύονται με τους φίλους του νομίζεις ότι θα γκρεμίσουν την πολυκατοικία ... ποια πειθαρχία μου λέτε τώρα?

Παρεπιπτόντως αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό το ισοδύναμο του Abitur που ΜΟΝΟ τα παιδιά της ΕΑ μπορούν να δώσουν. Τι είναι αυτό? Δηλαδή εμείς από την Εράσμειο δε θα μπορούμε να το δώσουμε??

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Παρεπιπτόντως αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό το ισοδύναμο του Abitur που ΜΟΝΟ τα παιδιά της ΕΑ μπορούν να δώσουν. Τι είναι αυτό? Δηλαδή εμείς από την Εράσμειο δε θα μπορούμε να το δώσουμε??

Το ΚΜΚ δεν είναι ισοδύναμο του Abitur, είναι ένα πραγματικά πολύ προχωρημένο δίπλωμα γλώσσας, που δημιουργεί ένα πλεονέκτημα, ως προς τη γλώσσα πάντα, για όσα παιδιά καταφέρουν να το πάρουν βέβαια -γιατί χρονικά πέφτει μέσα στις Πανελλήνιες- αν το παιδί είναι αστέρι, αλλά και πάλι θα εισαχθούν στα γερμανικά πανεπιστήμια ως υποψήφιοι από την αλλοδαπή. Το abitur είναι απολυτήριο γερμανικού λυκείου. Το ΚΜΚ είναι μία πιστοποίηση γλώσσας.

ΒΕΡΑ, η πειθαρχία στο σχολείο κάπου πρέπει να βρει διέξοδο... δεν μπορεί ένα παιδί δημοτικού να είναι πειθαρχημένο και ήσυχο επί 24ωρου βάσεως... κάπου πρέπει να ξεσπάσει... οπότε δείξε λίγο κατανόηση (δεν λέω ότι δεν το κάνεις) στην κοπελίτσα απο πάνω...

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Unplugged, φαντάζομαι ότι για το KMK μπορεί να δώσει οποιοδήποτε παιδί φοιτά σε Ελληνογερμανικό σχολείο.

Πάντως από την όλη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων βγήκε και κάτι θετικό... φίλη έγραψε σήμερα το γιο της στην Εράσμειο για την νέα σχολική χρονιά. :)

Διάβασε τα σχόλιά σας, είδε και τα 2 σχολεία, αξιολόγησε και αποφάσισε.

ΒΕΡΑ, η πειθαρχία στο σχολείο κάπου πρέπει να βρει διέξοδο... δεν μπορεί ένα παιδί δημοτικού να είναι πειθαρχημένο και ήσυχο επί 24ωρου βάσεως... κάπου πρέπει να ξεσπάσει... οπότε δείξε λίγο κατανόηση (δεν λέω ότι δεν το κάνεις) στην κοπελίτσα απο πάνω...

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Unplugged, φαντάζομαι ότι για το KMK μπορεί να δώσει οποιοδήποτε παιδί φοιτά σε Ελληνογερμανικό σχολείο.

Πάντως από την όλη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων βγήκε και κάτι θετικό... φίλη έγραψε σήμερα το γιο της στην Εράσμειο για την νέα σχολική χρονιά. :)

Διάβασε τα σχόλιά σας, είδε και τα 2 σχολεία, αξιολόγησε και αποφάσισε.

μπα ... έχει ακόμα θέσεις η Εράσμειος??? Εμάς μας είχαν καταανχώσει ότι κλείνουν οι θέσεις και να βιαστούμε! Α δημοτικού τον έγραψε?

azHYp2.png

vwuep3.png

μπα ... έχει ακόμα θέσεις η Εράσμειος??? Εμάς μας είχαν καταανχώσει ότι κλείνουν οι θέσεις και να βιαστούμε! Α δημοτικού τον έγραψε?

Νηπιαγωγείο τον έγραψε.

Πρόβλημα με τις θέσεις μπορεί να υπήρχε παλιότερα... αλλά πλέον δεν μπορώ να πω ότι οι γονείς κάνουν ουρά έξω από τα ιδιωτικά. Το αντίθετο (από ιδιωτικό στο δημόσιο) το ακούω πιο συχνά τελευταία.

Νομίζω ότι εξυπηρετεί κυρίως το σχολείο αυτή η τακτική για να έχει εικόνα για τον προγραμματισμό τους.

Εξαίρεση ίσως η Ελληνοαγγλική Αγωγή που μου ανέφεραν ότι έχουν λίστα αναμονής και για νηπιαγωγείο και για Α' Δημοτικού.

Διαφημίσεις

Βρε παιδιά μή συγκρίνετε τα δίδακτρα της Ελληνογερμανικής Αγωγής με Κολλέγιο ή Μωραίτη, δεν υπάρχει σύγκριση!!!

Πάντως από την εράσμειο είναι πολύ πιο ακριβό

azHYp2.png

vwuep3.png

Να βάλουμε κάτω τα νούμερα να το κλείσουμε το οικονομικό;

Ελληνογερμανική Αγωγή: Νηπιαγωγείο 7400 το βασικό και από 200-600 κάθε απογευματινή δραστηριοτητα για 1 φορά την εβδομάδα, Δημοτικό 8200 και περίπου 300 τα απογευματινά.

Μωραϊτης ?

Κολλέγιο 14000 all inclusive

Εράσμειος ?

Να βάλουμε κάτω τα νούμερα να το κλείσουμε το οικονομικό;

Ελληνογερμανική Αγωγή: Νηπιαγωγείο 7400 το βασικό και από 200-600 κάθε απογευματινή δραστηριοτητα για 1 φορά την εβδομάδα, Δημοτικό 8200 και περίπου 300 τα απογευματινά.

Μωραϊτης ?

Κολλέγιο 14000 all inclusive

Εράσμειος ?

Συγνώμη η ΕΑ έχει 8200 με το φαγητό, τη μεταφορά και την απογευματινή ζώνη???? Εμένα μία συνάδελφος που πάει τα παιδιά της και τρώνε κιόλας και γυρνάνε στις 5 με το σχολικό και πληρώνει 10500

Η Εράσμειος για τα αντίστοιχα είναι 9300

azHYp2.png

vwuep3.png

Υπάρχουν 2 απογευματινές ζώνες, μία στις 3 και μία στις 5. Κάθε δραστηριότητα μου είπαν κάνει περίπου 300 ευρώ στο δημοτικό. Αυτό σημαίνει: 8200+5x300=9700. Το φαγητό δεν περιλαμβάνεται στο 8200 γιατί πολλά παιδιά δεν τρώνε και παίρνουν κάτι από το κυλικείο. Ας κρατήσουμε το 10500 σαν τελικό ποσό. Η Εράσμειος τότε είναι 11% φθηνότερη.

Εγώ ξέρω ότι στην Ελληνογερμανική θα πληρώσω μεταφορά και βασικό πρόγραμμα 8200 για Α δημοτικού. Από εκεί και πέρα, τα εξωσχολικά μπορείς να τα βρεις και σε δήμους ή σχολές φθηνότερα από ότι τα προσφέρει το σχολείο.

Ίσως πρέπει να κάνουμε δυο συγκρίσεις, μια βασικής έκδοσης και μια all inclusive [χαχα, καλό ήταν αυτό]. Σαν τα αυτοκίνητα ένα πράγμα...:lol:

Εγώ που ΔΕΝ μπορώ να πληρώσω τα 14000 του Κολλεγίου [που δε θα παίρνει και το παιδί μου έξω από το σπίτι μου φυσικά] και μπορώ να της κάνω φροντιστήρια η ίδια και δε με πολυνοιάζουν τα αθλητικά να γίνονται σώνει και καλά στο σχολείο, νομιζω ότι δε με συμφέρει κιόλας το Κολλέγιο...

Για πείτε μου τώρα, το Κολλέγιο δεν είναι γύρω στα 12000 το βασικό πρόγμαμμα με μεταφορά; Με άλλες δυο χιλιάδες δηλαδή παίρνεις διατροφή και απεριόριστα αθλήματα; Πώς γίνεται ακριβώς; Είχα μαθητές σε ιδιαίτερα από το Κολλέγιο παλιά αλλά δεν έκαναν αθλήματα ούτε είχαν μεταφορά και νομίζω ότι πλήρωναν 10500 στο δημοτικό, αν θυμάμαι καλά κιόλας γιατί έχουν περάσει και 5-6 χρόνια... Αν λοιπόν σκέτο πρόγραμμα χωρίς μεταφορά και χωρίς τίποτα έχει 10500, τί σχέση έχει με το 7400 που πάει η Ελληνογερμανική Αγωγή χωρις μεταφορά [8200-800]; Εγώ αυτό εννοούσα, αν υπάρχουν νέα δεδομένα ας με πληροφορήσει κάποιος...

Για Μωραίτη μου είπε μια μαμά ότι πληρώνει στο γυμνάσιο 13500 με τη μεταφορά και νομίζω και με τη διατροφή... Δε θυμάμαι καλά γιατί παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό όταν άκουσα την τιμή...

Εγώ ένα πράγμα έχω να πω... Αν τελικά δε μείνω ευχαριστημένη από την Αγωγή και την κάνω για Εράσμειο, αν λέμε αν, έχω να φάω το ξύλο της αρκούδας από τη bobonela έτσι και με πετύχει πουθενά :lol::lol::lol:... Το σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες και γελάω μόνη μου... Άδικο θα έχει η κοπέλα; Έχει πιαστεί ο λαιμός της που λέει ο λόγος να μου λέει πόσο καλό σχολείο είναι η Εράσμειος κι εγώ όλο για κάπου αλλού την κάνω τελευταία στιγμή...:cool: Τα ίδια πριν από δυο χρόνια, τα ίδια και τώρα... Τότε δε βρήκα θέση τέλη Μαίου στην Εράσμειο για το προνήπιο και πήγαμε Κωστέα- Γείτονα, φέτος άλλαξα γνώμη την τελευταία στιγμή...:rolleyes:

Για Μωραίτη μου είπε μια μαμά ότι πληρώνει στο γυμνάσιο 13500 με τη μεταφορά και νομίζω και με τη διατροφή... Δε θυμάμαι καλά γιατί παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό όταν άκουσα την τιμή...

Pashalitsa, μήπως γνωρίζεις εσύ ή κάποια άλλο μέλος εδώ καθηγητές που προετοιμάζουν παιδιά ΣΤ Δημοτικού για υποτροφία στη Σχολή Μωραϊτη στην Α Γυμνασίου;

Συνάδελφος και καλή φίλη με παιδί που θα πάει το Σεπτέμβρη ΣΤ Δημοτικού σκέφτεται να βοηθήσει το παιδί της να δώσει για υποτροφία στη Σχολή Μωραϊτη. Το παιδί είναι αριστούχο, έχει ήδη διακριθεί σε διαγωνισμούς μαθηματικών (από την Δ Δημοτικού έως σήμερα), αλλά άριστο και στη γλώσσα (στο διαγωνισμό ρητορικής ή κάτι αντίστοιχο αυτής για την ηλικία του), κι επίσης πρωταθλητής στην κατηγορία του στην ιστιοπλοϊα. Το γνωρίζω πολύ καλά και μπορώ να πω πως είναι και εξαιρετικό παιδί! Από τη Σχολή Μωραϊτη, της είπαν πως οι υποτροφίες τους ειναι υποτροφίες αρίστων (σε μαθήματα και ήθος) και δεν συνδέονται με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Η υποτροφία της Α Γυμνασίου καλύπτει όλα τα έτη έως την αποφοίτηση (εφόσον φυσικά το παιδί εξακολουθεί να έχει την ίδια βαθμολογία) και καλύπτει δίδακτρα και μεταφορά (που για εκείνη είναι 11.500 ?)

Η φίλη μου θέλει να προετοιμάσει το παιδί όσο καλύτερα γίνεται και με ρωτά αν ξέρω εγώ ή κάποιος άλλος καθηγητή που να γνωρίζει τις σχετικές εξετάσεις και να αναλαμβάνει υπεύθυνα την προετοιμασία. Το ιδανικό πιστεύω θα ήταν να είναι καθηγητής της ίδιας της Σχολής Μωραϊτη, αλλά πώς μαθαίνεις κάτι τέτοιο; Δε λες φυσικά στη Γραμματεία, "καλημέρα σας, ποιος καθηγητής σας κάνει και ιδιαίτερα για την προετοιμασία στις εξετάσεις σας για υποτροφία;" Από την άλλη δεν γνωρίζει τόσο εκείνη ούτε εγώ κάποιον που να στέλνει το παιδί του εκεί και φυσικά να γνωρίζει λεπτομέρειες.

Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε;

Εγώ ένα πράγμα έχω να πω... Αν τελικά δε μείνω ευχαριστημένη από την Αγωγή και την κάνω για Εράσμειο, αν λέμε αν, έχω να φάω το ξύλο της αρκούδας από τη bobonela έτσι και με πετύχει πουθενά :lol::lol::lol:... Το σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες και γελάω μόνη μου... Άδικο θα έχει η κοπέλα; Έχει πιαστεί ο λαιμός της που λέει ο λόγος να μου λέει πόσο καλό σχολείο είναι η Εράσμειος κι εγώ όλο για κάπου αλλού την κάνω τελευταία στιγμή...:cool: Τα ίδια πριν από δυο χρόνια, τα ίδια και τώρα... Τότε δε βρήκα θέση τέλη Μαίου στην Εράσμειο για το προνήπιο και πήγαμε Κωστέα- Γείτονα, φέτος άλλαξα γνώμη την τελευταία στιγμή...:rolleyes:

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μην ανησυχείς, χαρά μου να μιλάμε και να βοηθάω! Η πορεία θα δείξει................Αλλωστε δεν είσαι η μόνη..... Ξέρεις πόσα pm s έχω ανταλλάξει με άλλες κοπέλες που ενδιαφέρονταν και κάποιες γράφτηκαν κιόλας????? Μακάρι κι εγώ όταν τον πήγα εκεί να είχα κάποιον να με "ξεναγήσει"..... Κάπως έτσι το βλέπω. Γι'αυτό σου λέω.... no problem!

Για πείτε μου τώρα, το Κολλέγιο δεν είναι γύρω στα 12000 το βασικό πρόγμαμμα με μεταφορά; Με άλλες δυο χιλιάδες δηλαδή παίρνεις διατροφή και απεριόριστα αθλήματα; Πώς γίνεται ακριβώς;:

http://www.haef.gr/gr/accountants/logistirio_didaktra.pdf

http://www.haef.gr/gr/accountants/logistirio_komistra.pdf

Καλημέρα σε όλες. Pashalitsa τα δίδακτρα του Κ είναι όπως φαίνονται στους πίνακες και καλύπτουν ωράριο μέχρι τις 16.00 στο δημοτικό. Στο ποσό των διδάκτρων προστίθεται φαγητό και μεταφορά, όπως πάλι δείχνουν οι πίνακες. Δεν υπάρχει 'βασικό πρόγραμμα'. Όλα τα παιδιά ακολουθούν ένα πρόγραμμα, αλλάζουν μόνο οι δραστηριότητες που επιλέγουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...