Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους..πάω να τρελαθώ..έχω ψάξει σε όλο το google και δεν έχω βρει κάτι παρόμοιο..με αυτό που θα σας περιγράψω παρακάτω..έχει μία βδομάδα τώρα που εντόπισα αρχικά στο γυάλινο τραπεζάκι του σαλονιού κάτι μικροσκοπικά ζουζούνια (σε μέγεθος σκόνης που περπατάνε και για να τα δεις πρέπει να κάνεις focus στην περιοχή), αλλιώς δεν τα αντιλαμβάνεσαι..ήταν μαζεμένα κάτω απ τα σουπλά, τα οποία φυσικά και πέταξα..καθάρισα εξονυχιστικά το τραπέζι, το έβγαλα έξω, το ψέκασα με τέζα και είπα οκ..αλλά ξαναείδα τέτοια, ΄να περπατάνε έξω απ το ψυγείο, στο προσκέφαλο του κρεβατιού, απ την μέσα πλευρά κάποιων ντουλαπιών της κουζίνας, πάνω και μέσα σε κατσαρολικά..για να σας προλάβω δεν υπάρχει κανένα ανοιγμένο τρόφιμο, όλα είναι αποθηκευμένα σε τάπερ και τα ντουλάπια είναι πεντακάθαρα..όπως και το σπίτι αφού είμαι μανιακή με την καθαριότητα..φυσικά και φώναξε εταιρεία απεντόμωσης, ήρθαν τους εξήγησα τι βλέπω αλλά εκείνη την ώρα δεν έβρισκα κανένα για να τους δείξω..οπότε απολύμαναν όλο το σπίτι, έβαλα και κάτω απ το νεροχύτη φάρμακο..πέρασν τρεις μέρες και εξακολουθώ όμως να βρίσκω τέτοια στα σημεία που σας προανέφερα..όποιος ή όποια έχει δει ακούσει κάτι παρόμοιο ας μου πει γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω..έχω καθαρίσει τα πάντα..αλλά εκεί αυτά..:(

• 5 months later...

Διαφημίσεις

Αν κι έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που έγραψες (ελπίζω να έχεις βρει λύση μέχρι τώρα!),

τώρα το διάβασα κι έχω να πω ότι πριν καιρό είχα το ίδιο πρόβλημα!

Τα εντόπισα στο μπάνιο και είδα ότι κινούνταν γύρω και μέσα σε ένα μπαμπού καλάθι που είχα για τα άπλυτα!

Το είχα βάλει στο μπάνιο πριν λίγο καιρό! Μόλις το πέταξα εξαφανίστηκαν και αυτά.

Το καλοκαίρι τα ξαναείδα στο μπαλκόνι και πάνω σε κάποια φυτά!

Ο άντρας μου ψέκασε με φάρμακο τα λουλούδια αλλά δεν εξαφανίστηκαν!

Τί να κάνω? Να πετάξω τις γλάστρες?

Εσύ τί λύση βρήκες?

Υ.Γ. Έχω την εντύπωση ότι έχουν να κάνουν με τα φυτά μιας

και το μπαμπού προέρχεται κι αυτό από δέντρο!

• 4 months later...

Αγαπητή nefelakin επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα θα ήθελα να μου πεις τι τελικά έκανες και τι αποτελέσματα είχες. Βρήκες τι ήταν; Τα εξόντωσες και με ποιο τρόπο;

Είναι λευκά πολύ μικρά ζουζουνάκια, με μέγεθος 1/4 του χιλιοστού, τα οποία μοιάζουν με σκόνη, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Κινούνται σχετικά αργά και μοιάζουν με ακάρεα που φαίνονται με "γυμνό μάτι", απλά πρέπει να εστιάσεις με προσοχή σε αυτά. Στις φωτογραφίες που τα έβγαλα και τα μεγέθυνα, είναι σα να έχουν χνούδι επάνω τους, σαν μικρά λευκά αχινάκια. Πρέπει να είναι ή

(το πιθανότερο) ή
. Κοίτα και
.

Πρώτη φορά τα είδα επάνω σε μια κλασική κιθάρα που έχω και ήταν εκατοντάδες. Την έβγαλα στο μπαλκόνι και την ψέκασα με Pubex plus (παρασιτοκτόνο spray υγειονομικής σημασίας για ιπτάμενα έντομα) το οποίο είχα σπίτι γιατί μου το είχε προτείνει ένας φαρμακοποιός για τον γάτο μου (ο γάτος είναι εκτός σπιτιού). Πέθαναν όλα και στην κιθάρα δεν ξαναπαρουσιάστηκε ούτε ένα από αυτά. Δυστυχώς μετά παρατήρησα ότι υπήρχαν, σε μικρές ποσότητες, σε πολλά σημεία του σπιτιού και τρελάθηκα.

Δείτε μια φωτογραφία τους:

g1ohu25a6ghu.jpg

g1ohu

Όποιος γνωρίζει κάτι, παρακαλώ βοήθεια.

• 5 months later...

Καλημέρα σε όλους!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ, καλώς σας βρήκα!

Εδώ κ ένα χρόνο αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με αυτά τα ανεξήγητα μαμούνια, τα οποία έχουν κατακλείσει τα ντουλάπια της κουζίνας μου, του μπάνιου κ σχεδόν όλη την κρεβατοκάμαρα... Έχω φέρει 2 φορές εταιρεία απεντομώσεων (Green Guardia), με πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά όχι κ οριστική απαλλαγή καθότι οι συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι μου είναι ευνοικές για την αναπαραγωγή τους. Μου είπαν ότι πρόκειται για τα κοινά ακάρεα τα οποία αναπτύσσονται στα στρώματα κ στους καναπέδες. Λόγω του ότι ο τοίχος δίπλα στο κρεβάτι είχε πιάσει μούχλα από την υγρασία το χειμώνα, αυτά πήγαν εκεί κ αναπαράχθηκαν σε βαθμό που να τα βλέπεις πλέον με γυμνό μάτι. Ομοίως μεταφέρθηκαν κ στο μπάνιο κ στην κουζίνα, όπου δηλαδή υπάρχει υγρασία κ ενίοτε μούχλα. Οι συνθήκες αυτές δημιουργήθηκαν απ'όταν σταματήσαμε να ανάβουμε καλοριφερ ώστε να υπάρχει μια ενιαία θερμοκρασία στο σπίτι κ να μην δημιουργείται υγρασία... Η εταιρεία μας είπε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η χρήση της ηλεκτρικής σκούπας με καλό φίλτρο ώστε να ρουφήξει αυτά κ κυρίως τα αυγά τους!! Βέβαια δεν είναι κ τόσο εύκολο να ρουφήξεις όλο το σπίτι με την σκούπα κ είδικά στα ντουλάπια της κουζίνας που υπάρχουν παντού, μέσα στα ποτήρια, στις κατσαρόλες, παντού... Η κατάσταση είναι απελπιστική. Παρακαλώ αν κάποιος βρήκε λύση και απαλλάχθηκε από αυτά να μου πει κ μένα τι να κάνω. Ευτυχώς που δεν είναι αηδιαστικά γιατί πραγματικά θα είχα αλλάξει σπίτι!!!

Επίσης, ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε για κάποια μικρά μαμούνια τα οποία είναι περίπου μέχρι ένα χιλιοστό, μπεζ-καφέ, περπατάνε γρήγορα κ το σχήμα τους είναι σαν κατσαριδάκι μικρό που όμως δεν μεγαλώνει (ευτυχώς!). Τα έχω βρει όπου έχω ρούχα, στις ντουλάπες κ στο καλάθι με τα άπλυτα. Ξέρει κανείς τι είναι κ πώς αντιμετωπίζονται??

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα στην παρέα σας...εχω πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο, άσπρα μαμούνια, με πολλά ποδαράκια ενός χιλιοστού που όταν τα σκοτώνω γίνονται σαν χώμα. Έχω σιχαθεί το σπίτι μου!!!! κυρίως στρώματα, καναπέδες και οπουδήποτε υπάρχει ξύλο α!! και στα βιβλία μου μέσα επίσης ...έλεος!!!!!!! μου είπαν ότι είναι από τη σκόνη...αλλα δεν νομίζω... αν βρειτε λύση πείτε μου...θα σας ευγνωμονώ

• 2 εβδομάδες μετά...
καλησπέρα στην παρέα σας...εχω πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο, άσπρα μαμούνια, με πολλά ποδαράκια ενός χιλιοστού που όταν τα σκοτώνω γίνονται σαν χώμα. Έχω σιχαθεί το σπίτι μου!!!! κυρίως στρώματα, καναπέδες και οπουδήποτε υπάρχει ξύλο α!! και στα βιβλία μου μέσα επίσης ...έλεος!!!!!!! μου είπαν ότι είναι από τη σκόνη...αλλα δεν νομίζω... αν βρειτε λύση πείτε μου...θα σας ευγνωμονώ

Αυτό που περιγράφεις πρέπει να είναι το "ψαράκι" ψάξτο στο internet αν θες για να μου πεις για επιβεβαίωση. Είναι ακίνδυνο και δεν φέρνει μικρόβια. Είχα δει και γω σπίτι μου κάποιες φορές και απλά τα σκοτώνω, καθαρίζω κάνω και με λίγο ξύδι το ντουλάπι του μπάνιου (εκεί τα βλέπω συνήθως στο μπάνιο) και όλα οκ. Εγώ έβλεπα που και που ένα μια φορά τον μήνα. Αυτά συνήθως τρέφονται με το ξύλο. Τώρα πως αλλιώς αντιμετωπίζονται δεν ξέρω καθώς το πρόβλημα μου δεν ήταν μεγάλο και το έλυσα με λίγο καθάρισμα.

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Nina 1979 ,Takis M,Girasole,τώρα είδα τις ερωτήσεις σας παιδιά.. Λοιπόν εμένα τότε που τα είχα δει ήταν πριν το Πάσχα. Καλέσαμε και κάναμε απεντόμωση αλλά εκείνη την ώρα που ήρθε αυτός δεν βρήκαμε ούτε ένα να του δείξουμε. Επέστρεψα σε εκείνο το σπίτι Σεπτέμβρη και πάλι είχε τέτοια σε πολύ μικρότερο αριθμό βέβαια..ε και σταμάτησα να ασχολούμαι. Μετά από 3 μήνες άλλωστε άλλαξα σπίτι.. Λογικά τα προικήθηκε ο επόμενος..πάντως η περιγραφή σας είναι ίδια.

• 2 months later...

@girasole

Τελικά τα κατάφερα αλλά ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ για να απαλλαγώ από τα mites. Ήταν πάρα πολύ επίμονα. Είχαν επεκταθεί σε όλο το σπίτι, εκτός της τουαλέτας και της κουζίνας και της αποθήκης. Στο τέλος εμφανίζονταν μόνο σε ένα σύνθετο που έχω, που με ψεκασμούς κάθε 10 ημέρες τα καθάρισα και από εκεί. Πιθανολογώ ότι τα απέκτησα: α) από την υγρασία του σπιτιού β) ή από τα χαλιά, τα οποία είχα δώσει για καθάρισμα και φύλαξη σε καθαριστήριο και μάλλον με την επιστροφή τους στο σίπι είχαν και τα mites.

Τα καταπολέμησα με: α) fleriana β) Aroxol mec instant γ) Result 6sc δ) Pubex plus spray (πολύ αποτελεσματικό, όπου ψέκαζα δεν ξαναέβλεπα mites) ... και φυσικά ηλεκτρική σκούπα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν πρόλαβα να σας γράψω τα ευχάριστα και ο εφιάλτης άρχισε ξανά. Είχα να τα δω από τον Μάιο και πίστεψα ότι τα είχα εξολοθρεύσει οριστικά, αλλά δυστυχώς εχθές κάνανε πάλι την εμφάνισή τους και πάω να τρελαθώ. Πάλι από την αρχή. Όλο το σπίτι έξω και ψέκασμα, δυστυχώς.

Και το πιο τρελό ... κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς είναι και γιατί παρουσιάζονται σε μερικά σπίτια.

Μετά από 3 μήνες άλλωστε άλλαξα σπίτι.. Λογικά τα προικήθηκε ο επόμενος..πάντως η περιγραφή σας είναι ίδια.
Δηλαδή στο νέο σου σπίτι δεν εμφανίστηκαν ξανά; Δεν τα πήρες μαζί με κάποιο αντικείμενο; Με ενδιαφέρει η απάντηση, διότι θέλω να δω πως συμπεριφέρονται. Αν ευνοούνται από τις συνθήκες κάποιου χώρου (υγρασία κλπ) ή όχι.

Διαφημίσεις

TakisM εχω κι εγω ακριβως το ιδιο προβλημα για 2ο χρονο τωρα και λυση δεν εχω βρει, απλα καθαριζω και λιγο εχω συμβιβαστει με την παρουσια τους!!

Σε εμας εμφανιζονται οταν αρχιζει να κρυωνει ο καιρος κατα τον Οκτωβρη δηλαδη και εξαφανιζονται οταν αρχιζει η ζεστη,κατα το Μαιο!!

Το σπιτι εχει πολλη υγρασια κ δυστυχως δεν αναβουμε καλοριφερ ωστε να ζεσταθει ολο το σπιτι..οποτε σε εμας σιγουρα ευνοουνται λογω υγρασιας κ μη θερμανσης του χωρου. Εμεις τα εχουμε στο μπανιο κ την κρεβατοκαμαρα κ λιγο στην κουζινα..ισως υπαρχει υγρασια κ μουχλα απο εκεινη την πλευρα και εξωτερικα της πολυκατοικιας!

Στο ψαξιμο ειχα βρει σε ενα φορουμ παρομοια συζητηση οπου καποιος απαλλαχτηκε χρησιμοποιωντας αυτα που ανεφερες,φλεριανα, αροξολ μεκ κι ενα απο φαρμακειο.

Μενεις σε πολυκατοικια? Εχεις ρωτησει αν υπαρχουν κ στα αλλα σπιτια? Η αληθεια ειναι πως εγω δεν εχω ρωτησει τους αλλους ενοικους.. Σκεφτηκαμε κι εμεις να αλλαξουμε σπιτι,αλλα επειδη θα το κανουμε ετσι κι αλλιως σε 1-2 χρονια, ειπαμε να το αφησουμε.

Εμεις καταληξαμε οτι ειναι mould (μουχλα) mites!

Stefo σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη απάντηση.

Έχεις δίκιο είναι mould mites, τα έψαξα στο

και ναι, είναι αυτά.

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι πρέπει να ζήσουμε μαζί τους. Σήμερα όλη μέρα ψέκαζα. Τράβηξα τα έπιπλα, κατέβασα τα αντικείμενα και ψέκασα. Και δεν τελείωσα με όλα τα μέρη, έχει συνέχεια και αύριο.

Έχω και εγώ υγρασία στο σπίτι και τα τελευταία χρόνια δεν χρησιμοποιούμε κεντρική θέρμανση στο κτίριο. Δεν έχω όμως στο μπάνιο και την κουζίνα, αλλά στα δωμάτια και στο σαλόνι.

Όχι δεν έχω ρωτήσει τα άλλα διαμερίσματα, αλλά χρησιμοποιούν κλιματιστικό μέρα νύχτα όποτε μάλλον θα είναι καθαροί. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε.

Θέλω να σε ρωτήσω: Τι θέρμανση χρησιμοποιείς; Και πόση ώρα την ημέρα την χρησιμοποιείς; Έχεις δει τι θερμοκρασία έχεις στο σπίτι με θέρμανση και χωρίς;

Εγώ χωρίς θέρμανση είμαι αυτό τον καιρό στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό που διάβασα σε ξένο επιστημονικό site είναι ότι: τα mites πεθαίνουν σε υγρασία 55-60%, διατηρούνται σε υγρασία 60-70% και αναπαράγονται σε υγρασία >70%

Εχουμε κλιματιστικο στη σαλοκουζινα,που δεν το αναβουμε ολη μερα βεβαια αλλα καποιες ωρες,μετρησα θερμοκρασια γυρω στους 20 βαθμους. Με το κλιματιστικο ζεσταινεται μονο ο συγκεκριμενος χωρος,στα δωματια οσο και αν φτασει..στο μπανιο μετρησα 17 βαθμους χωρις θερμανση! Στο μπανιο εχω βαλει αφυγραντηρα (αυτος που ειναι με ανταλλακτικα,που λιωνει και βαζεις αλλο),κανονικα η συσκευασια κραταει γυρω στο 3μηνο,εμας μας παει το πολυ 1 μηνα!

Αυτα που ψεκαζεις τα χρησιμοποιεις συνδυαστικα? Ποιο θεωρεις οτι ειναι το πιο αποτελεσματικο?

Αυτα που ψεκαζεις τα χρησιμοποιεις συνδυαστικα? Ποιο θεωρεις οτι ειναι το πιο αποτελεσματικο?

Ναι τα χρησιμοποιώ συνδυαστικά. Το πιο αποτελεσματικό είναι το Pubex plus spray αλλά δεν συμφέρει διότι τελειώνει γρήγορα. Όπου το έχω ψεκάσει, δεν ξανάβγαλε (π.χ. στην κιθάρα). Το Aroxol mec instant είναι πολύ καλό, αλλά είναι δηλητήριο. Το Φλεριάνα το χρησιμοποιώ σε πράγματα που πιάνω, σε τραπεζάκια, κοντά στο προσκέφαλο διότι είναι φυσικό, αλλά δεν είναι πολύ δυνατό.

Συνήθως συνδυάζω Aroxol στα χαμηλά και σε επιφάνειες κρυμμένες (πίσω μεριά επίπλων) και Fleriana εκεί όπου ακουμπάω.

Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της υγρασίας, διότι όπως έγραψα στο προηγούμενο ποστ, αναπαράγονται σε υγρασία >70%

Ελπίζω να βοήθησα.

Ναι με βοηθησες,σε ευχαριστω πολυ! Θα παρω να τα δοκιμασω..

Αλλα η υγρασια δυσκολο να αντιμετωπιστει κ να τη διωξουμε..πολλες φορες τα πλακακια του μπανιου εχουν σταγονες νερου,τοσο χαλια!!

Διαφημίσεις

Καλημερα σε ολους. Εχω κι εγω το ιδιο προβλημα με αυτη τη "σκονη" που περπαταει! Ψεκασα με aroxol mec instant κι ενα αλλο οικολογικο σπρέι και δεν εγινε τιποτα! Τωρα θα δοκιμασω το Pubex. Ηθελα να σας ρωτήσω τι να κανω με τα ρουχα. Αφου ψεκασω ολο το δωματιο και την ντουλαπα, τα ρουχα να τα ψεκασω κι αυτα? να τα τιναξω απλα? να τα πλυνω στους 90 βαθμους(αν κ αυτο ειναι αδύνατον...)? Τι να τα κανω? Αν απλως τα βαλω στην ντουλάπα μετα το ψεκασμα της, τσαμπα το ψεκασμα θα παει νομιζω... Το ιδιο σκεφτομαι και για ολα τα αντικείμενα στο υπνοδωμάτιο. Πρέπει να τα περασω με το σπρει ενα-ενα? Αν μπορει καποιος να μου απαντήσει συντομα θα βοηθούσε. Δεν αντεχω αλλο αυτη την κατάσταση!!

Εχω κι εγω το ιδιο προβλημα ... Δεν αντεχω αλλο αυτη την κατάσταση!!

Κανένας δεν αντέχει. Είμαστε όλοι τρελαμένοι.

Το πρόβλημα είναι η υγρασία (διάβασε στα προηγούμενα ποστ τι λέω για την υγρασία) η οποία μαζί με τη χαμηλή θερμοκρασία δημιουργούν τα mould mites.

Πράγματι, το aroxol mec instant τα σκοτώνει εκείνη την ώρα και μετά από 1-2 μέρες τα ξαναβλέπεις. Φυσικά είναι μειωμένα, αλλά τα ξαναβλέπεις και σου σπάνε τα νεύρα. Προχθές τα έκαψα σε ένα σύνθετο, με Πιστόλι Θερμού Αέρα στους 550 βαθμούς Κελσίου και την επόμενη μέρα εμφανίστηκαν ξανά. Όπως τα πέρναγα με το πιστόλι έσκαγαν και εξαφανίζονταν. Πίστεψα ότι με αυτό θα κάψω και τα αυγά τους (που το πιθανότερο να έγινε), αλλά η υγρασία τα γέννησε ξανά (σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα). Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ η υγρασία στην Ελλάδα γιατί έχουμε πολλούς νοτιάδες, πράγμα που ήταν σπάνιο την περασμένη 10ετία (φταίει η κλιματική αλλαγή). Μαζί με την οικονομική κρίση που μας αποτρέπει από κεντρική θέρμανση (καλοριφέρ), η οποία είναι η καλύτερη διότι ζεσταίνονται και οι τοιχοποιίες του σπιτιού, είναι η αιτίες των mites.

Η μόνη λύση, απ' ότι κατάλαβα, είναι να κρατάμε ζεστό όλη μέρα το σπίτι, πράγμα αδύνατο (οικονομικά).

Οπότε πήρα έναν αφυγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών, βάζω και την αφύγρανση (Dry) στο κλιματιστικό που έχω στο δωμάτιό μου και σκέφτομαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό για το σαλόνι (το οποίο δυστυχώς είναι μεγάλο 40τμ). Με την αφύγρανση έχω μειώσει κατά πολύ την δραστηριότητά τους στα δωμάτια. Επίσης χρησιμοποιούμε πολύ συχνά ηλεκτρική σκούπα, που τα ρουφάει. Κάθε μήνα θα ψεκάσω χαμηλά με aroxol και κάθε βδομάδα περνάω τις επιφάνειες με Fleriana ... και έμαθα να ζω μαζί του, για να μην τρελαθώ.

Όσο για τα ρούχα, συνήθως δεν πάνε σε αυτά. Απλά βάλε κρεμαστά αφυγραντηράκια στην ντουλάπα, θα τα βρεις στο Jumbo, είναι οικονομικά και κάνουν καλή δουλειά. Θα τρελαθείς από το νερό που θα μαζεύουν!!! Τα σκοτώνει ο Ήλιος. Αν βρείτε καμία ηλιόλουστη ημέρα, βγάλτε τα ρούχα στον ήλιο για κανένα 2ωρο και δεν θα μείνει τίποτα ζωντανό.

ΥΓ: καλό είναι να έχουμε επικοινωνία, έτσι βοηθώντας ο ένας τον άλλον πιστεύω να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Καλημέρα, έχω το ίδιο πρόβλημα εδώ και μια βδομάδα, καθάρισα τη μούχλα στο ταβάνι του σαλονιού με χλωρίνη, ανοίγω τα παράθυρα, μετά ανοίγω τη θέρμανση και τα αιρκοντίσιον σχεδόν όλη μέρα, επίσης αφυγραντήρα στο σαλόνι, δυστυχώς συνεχίζουνε και υπάρχουν και αυξάνονται. Φώναξα ένα συνεργείο να βάλει το Phobi e. Δεν νομίζω να γίνουν και πολλά πράγματα γιατί δεν θα ψεκάσουμε τα έπιπλα, κτλ λόγω παιδιών, θα δούμε...

Φίλε Πάνο τα ταβάνια όχι με χλωρίνη αλλά με το Μυκητοκτόνο Υγρό της ΒΙΒΕΧΡΩΜ, το οποίο το περνάς με ρολό σφουγγαράκι (για λάδια, δηλαδή μπογιές που διαλύονται με νέφτι).

Οπωσδήποτε θα μας πεις τι αποτελέσματα θα έχεις με το Phobi E.

Τον αφυγραντήρα τον έχεις καιρό; Όταν λες κλιματιστικό και θέρμανση όλη την μέρα, εννοείς για αυτές τις μέρες που πέρασες το ταβάνι ή συνέχεια; Και πόσο καιρό;

Οι απαντήσεις σου θα μας βοηθήσουν για να βγουν συμπεράσματα και να δούμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.

• 1 month later...

Έχουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα. Πριν από κάμποσα χρόνια τα βρήκα. Είχε έρθει και η εταιρεία απολύμανσης. Μου είπανε ότι λέγεται τυρόγλιφους, ψεκάσανε, πλήρωσα πολλά λεφτά. Δεν έγινε τίποτα, ξαναψεκάσανε - πάλι τίποτα. Μετά ψάχνοντας, διαβάζοντας και παρακολουθώντας έβγαλα και εγώ τα δικά μου συμπεράσματα. Αρχίζουν και εμφανίζονται κάπου τέλος Οκτωβρίου όταν η υγρασία ανεβαίνει και η θερμοκρασία πέφτει, και εξαφανίζονται κάπου τον Απρίλιο. Η μόνη λύση που βρήκα εγώ είναι ο αφυγραντήρας, που όντως κάνει τη δουλειά, χωρίς όμως να τα εξαφανίζει, απλώς κρατάει την υγρασία στα επίπεδα 50-60% και δεν τα βλέπω - άρα δεν με ενοχλούν. Ο αφυγραντήρας που έχω, πιάνει όλο το σπίτι και κάθε μέρα βγάζει περίπου 1,5-2 λίτρα νερό. 'Εχω διαβάσει ότι μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και δερματίτιδα. Πολύ ενοχλητική είναι η σκέψη ότι πρέπει να συζήσουμε με αυτά, αλλά τι να κάνεις.

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλημέρα, έχω το ίδιο πρόβλημα εδώ και μια βδομάδα, καθάρισα τη μούχλα στο ταβάνι του σαλονιού με χλωρίνη, ανοίγω τα παράθυρα, μετά ανοίγω τη θέρμανση και τα αιρκοντίσιον σχεδόν όλη μέρα, επίσης αφυγραντήρα στο σαλόνι, δυστυχώς συνεχίζουνε και υπάρχουν και αυξάνονται. Φώναξα ένα συνεργείο να βάλει το Phobi e. Δεν νομίζω να γίνουν και πολλά πράγματα γιατί δεν θα ψεκάσουμε τα έπιπλα, κτλ λόγω παιδιών, θα δούμε...

Καλημερα,

Τα ακριβως ιδια προβληματα ειχαμε και εμεις και φωναξαμε ενα συνεργειο και ψεκασαν με το PHOBI E. Το θεμα ειναι οτι ενω ΟΛΟΙ (το συνεργειο, η εταιρεια του φαρμακου) μας διαβεβαιωσαν οτι το φαρμακο ειναι με πολυ χαμηλη τοξικοτητα για τον ανθρωπο και αοσμο και οτι σε 1 μερα κατοικουμε το σπιτι κανονικα, μια εβδομαδα μετα τον ψεκασμο ακομα δεν εχουμε μπει στο σπιτι μας. Μια εβδομαδα τωρα εχουμε ανοικτα απο το πρωι εως το βραδυ, καθαριζουμε συνεχεια με νερα για να φυγει η μυρωδια, χωρις κανενα αποτελεσμα. Το συνεργειο χρησιμοποιησε σωστη ποσοτητα φαρμακου -το τσεκαραμε κι αυτο- κι εχουμε απελπιστει,μολις μπουμε σπιτι μετα απο 10 λεπτα (ουτε) εχουμε "καψιμο" στο λαιμο και ανακατωσουρα! Που να βαλουμε τα παιδια μεσα!!! Και πως θα ξερουμε οτι ειναι ασφαλες?? εχουμε ζητησει βοηθεια απο ολο τον κοσμο, (υγειονομικη σχολη,κεντρο δηλητηριασεων,παιδιατρο) χωρις κανενα ουσιαστικο αποτελεσμα. Εσεις τελικα ψεκασατε με το φαρμακο? Εχετε να με συμβουλευσετε κατι?? Καθε βοηθεια θα ηταν πολυτιμη, αφου εχουμε ξεσπιτωθει κανονικα!! Ευχαριστω θερμα!!

:mrgreen:

• 9 months later...

Γεια σας, βρηκα την σελιδα σας και ισως ειναι η μοναδικη που βρηκα με το σχετικο περιστατικο. Ειμαι φοιτητρια στο εξωτερικο και επειδη τα σπιτια εδω ειναι λιγακι πανακριβα νοικιαζω δωματιο σε ενα διαμερισμα. Τα ασπρα αυτα πλασματακια περιπου ενος χιλιοστου, τα εχω δει μονο στο δωματιο μου αλλα παντου και δεν ξερω τι να κανω. Δεν μπορω να κοιμαμαι σε εναν χωρο που ειναι γεματος απο αυτα γιατι ειμαι λιγο ευαισθητη και φοβαμαι μη παθω καμια δερματολογικη ασθενεια. Το δωματιο μου δεν εχει κανονικο παραθυρο και ειναι πολυ μικρο και οχι ιδιαιτερα φωτεινο. Τα ειχα εντοπισει πρωτη φορα ενα χρονο πριν διοτι ειχα προβλημα με την μουχλα στο τοιχο πισω απο την ντουλαπα. Χθες ξαναεμφανιστηκαν. Η ντουλαπα εχει μετακινηθει και ο χωρος εχει καθαριστει απο επαγγελματιες οποτε δεν υπαρχει ιχνος μουχλας. Αυτα ομως ειναι εδω, σε επιφανειες οπως ξυλο, ντουλαπα, πορτα, στο μεταλικο κομματι του κρεβατιου μου, στο πιστολακι και σε τσαντες. Δεν ξερω τι να κανω και ουτε ειμαι σε καλη κατασταση οικονομικα ωστε να αλλαξω σπιτι.

• 2 χρόνια μετά...

Έχω στη κουζίνα μου μαμουνια μικρά σαν άμμος. Έχω φρικάρει τελείως γιατί βρίσκονται στα ντουλάπια και στα συρτάρια και πριν χρησιμοποιήσω οτιδήποτε πρέπει να το πλύνω. Μήπως βρήκατε λύση;;;;

Ναι!το ειχα παθει μια φορα. Απο ανοιχτο κους κους (συνηθης υποπτος για τετοια κ το σιμιγδάλι).  Κατεβασμα τα παντα, τσεκαρισμα τις ηδη ανοιγμεμες συσκευασιες για μαμουνια και πεταγμα οσων εχουν, τσεκαρισμα και των κλειστων για τυχων τρυπουλες, καλο αερισμα και σαπουνισμα ντουλαπιων  με νεροξυδο. Δεν ξαναδα εκτοτε. 

5 ώρες πρίν, gorilaz είπε:

Ναι!το ειχα παθει μια φορα. Απο ανοιχτο κους κους (συνηθης υποπτος για τετοια κ το σιμιγδάλι).  Κατεβασμα τα παντα, τσεκαρισμα τις ηδη ανοιγμεμες συσκευασιες για μαμουνια και πεταγμα οσων εχουν, τσεκαρισμα και των κλειστων για τυχων τρυπουλες, καλο αερισμα και σαπουνισμα ντουλαπιων  με νεροξυδο. Δεν ξαναδα εκτοτε. 

Συμφωνω!! Νερό ξύδι και σόδα είχα βάλει και εγώ , την έπαθα από ξεχασμένο σιμιγδάλι ανοιχτό

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...