Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, να ρωτήσω και κάτι άλλο, λέει να το πλένεις μια φορά στις 5 μέρες, δε μυρίζει?

όχι και μια φορα σε 10 μέρες πλένω το καλοκαιρι. Αν οι πάνες σου έχουν καλή εφαρμογή και δεν λερόνονται τα βρακάκια.

Πρέπει να τα πλένεις με λανολίνη, και αερίζεις κάθε φορά που αλλάζεις πάνα.

• 5 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα να δοκιμάσω τις υφασμάτινες πάνες.

Καταμπερδεύτηκα όμως με τα διαφορετικά είδη, τα καλύμματα, τις ποιότητες κτλ και έτσι αγόρασα 5 για αρχή.Είναι αυτές: http://www.totsbots.com/nappies/range/easyfit/

Ακόμα δεν τις φόρεσα στη μικρή μου, αλλά η απορία μου είναι η εξής:Πού και πώς θα κρατάω τις λερωμένες πάνες και με τι απορρυπαντικό θα τις πλένω?Πήρα και αυτά τα χαρτάκια για τα κακάκια. Δεν λεκιάζουν όμως οι πάνες?Και όταν τις πλένω, τι άλλα ρούχα μπορώ να βάζω μαζί τους (γιατί υποθέτω δεν θα περιμένω να γεμίσουν ένα πλυντήριο για να τις πλύνω!)?

Αν μπορείτε κατατοπίστε και εμένα έμπειρες μανούλες!

Καταμπερδεύτηκα όμως με τα διαφορετικά είδη, τα καλύμματα, τις ποιότητες κτλ και έτσι αγόρασα 5 για αρχή.Είναι αυτές: http://www.totsbots.com/nappies/range/easyfit/

Ακόμα δεν τις φόρεσα στη μικρή μου, αλλά η απορία μου είναι η εξής:Πού και πώς θα κρατάω τις λερωμένες πάνες και με τι απορρυπαντικό θα τις πλένω?Πήρα και αυτά τα χαρτάκια για τα κακάκια. Δεν λεκιάζουν όμως οι πάνες?Και όταν τις πλένω, τι άλλα ρούχα μπορώ να βάζω μαζί τους (γιατί υποθέτω δεν θα περιμένω να γεμίσουν ένα πλυντήριο για να τις πλύνω!)?

Καλά έκανες και ξεκίνησες τις υφασμάτινες πάνες! Εγώ χρησιμοποιώ τις Bumgenius και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη.

Τις λερωμένες πάνες θα τις κρατάς σε κάδο ειδικό που σφραγίζει ώστε να μη φεύγουν οι μυρωδιές. Εγώ τον πήρα από το Λυτώ.

Οι πάνες με τα κακά θα λεκιάζουν αλλά καθαρίζουν αμέσως με το πλυντήριο. Πάντα βάζω τις πάνες με άλλα ρουχα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μια στο τόσο τις πλένω και ξεχωριστα σε μεγαλύτερη θερμοκρασία! Εύχομαι να βοήθησα...

Σε ευχαριστώ πολύ!

Ήδη τις δοκίμασα και έχω παραγγείλει κι άλλες, έμεινα πολύ ικανοποιημένη!

Τις έπλυνα και όλα μια χαρά!

Έχω αρχίσει να γίνομαι (και στην πράξη γιατί μέχρι τώρα ήμουν μόνο στη θεωρία) πολύ φανατική!

Σε ευχαριστώ και πάλι που μου απάντησες!

Έχω κι εγώ τις easyfit και τις bamboozles αυτής της εταιρίας.

Το απορρυπαντικό που πρέπει να πλένονται οι πάνες να είναι οικολογικό ώστε να μην αφήνει υπολείμματα στην πάνα που με τα τσίσα θα περνάνε και στο δέρμα του παιδιού. Δηλαδή αριέλ, σκιπ κλπ αποκλείονται. Εγώ τις πλένω μαζί με άλλα ρούχα όποτε μαζεύονται αρκετά. Πέντε πάνες δεν είναι αρκετές. Για να πλένεις μια φορά στις 3 μέρες (περίπου), χρειάζεσαι τουλάχιστον 15-20 πάνες. Αν το μωρό είναι πολύ μικρό, τότε ή θα πλένεις πιο συχνά ή θα πάρεις περισσότερες.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια γειά σας...

Χρειάζομαι τις συμβουλές σας..

Ακούω για τις υφασμάτινες πάνες,διάβασα και εδώ αλλά χρειάζομαι τις συμβουλές γιατί έχω μπερδευτεί πολύ.

Θα γεννήσω τον Ιανουάριο πρώτα ο Θεός και θέλω να μου πείτε αν είναι να χρησιμοποιήσω υφασμάτινες πόσες και τι ακριβώς θα χρειαστώ να αγοράσω..

Δεν έχω καμία γνωστή να τις έχει δοκιμάσει άρα χρειάζομαι τις συμβουλές σας....

Ευχαριστώ πολύ..

Pipi,

σε ευχαριστώ πολύ!Οι 5 πάνες ήταν δοκιμαστικές, για να δω πώς θα είναι. Τώρα έχω παραγγείλει και περιμένω άλλες 10 (και κάποιες pocket) και στο μέλλον θα πάρω μάλλον ακόμα μερικές. Άπλά δοκιμάζω ακόμα.

Αν μπορείς να μου λύσεις μια απορία. Στη συγκεκριμένη μάρκα, έπεσα "κατά τύχη" είναι η αλήθεια και τις πήρα λίγο στα τυφλά. Δοκιμάζοντας τες τώρα και διαβάζοντας για άλλες εταιρείες, που λένε ότι έχουν fleece εσωτερικό για να κρατάνε το μωρό στεγνό, διαπίστωσα ότι οι easyfit που έχω, μόλις το μωρό κατουρήσει, μένει πολύ μούσκεμα το ύφασμα. Έτσι πρέπει να είναι, έτσι είναι αυτή η μάρκα ή εγώ κάνω κάτι λάθος?

Σε ευχαριστώ και πάλι!

(αν μπορούσες να μου πεις τι απορρυπαντικό χρησιμοποιείς εσύ, αν θες με πμ, θα το εκτιμούσα. Γιατί στο super market που κοίταξα τα συστατικά των απορρυπαντικών, όλα έχουν κάτι που είναι "απαγορευτικό" για τις πάνες.)

ΣΤΕΓΙΑ, μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω, αλλά είμαι και εγώ καινούργια στο "σπορ"!

Και εγώ στην αρχή μπερδεύτηκα ΠΑΡΑ πολύ, τώρα που αγόρασα κάποιες και δοκίμασα (εμένα το μωράκι μου είναι ζωντανό πειραματόζωο, στο δεύτερο θα ξέρω!) μπορώ να πω ότι είναι πιο εύκολα από ότι φαίνεται!

Έχω καταλάβει ότι υπάρχουν 3 τύποι βασικά:

1.Οι πάνες που από 2 κομμάτια: από μια υφασμάτινη πάνα και ένα κάλυμμα πλαστικό για να το φοράς πάνω από την πάνα

2. Οι "pocket" που είναι ένα κομμάτι αδιάβροχο, ραμμένο με το ύφασμα (άρα δε χρειάζεσαι το κάλυμμα) και αυτά τα δυο σχηματίζουν μια τσέπη, οπότε εκεί μέσα βάζεις ΟΤΙ απορροφητικό υλικό θες (που λέει ο λόγος, και μια πετσέτα)

3. Οι "all-in-one" που είναι όπως οι pocket, απλά αντί για τσέπη, έχουν ραμμένο και το απορροφητικό κομμάτι και απλά εσύ μπορείς να βάζεις μόνο κάποιο "συμπλήρωμα", αλλά βασικά χρησιμοποιούνται όπως είναι.

Εχω δοκιμάσει μόνο τον τύπο 3 και παρήγγειλα και τον 2, γιατί διάβασα ότι στεγνώνει και πιο γρήγορα και μου φαίνεται πιο "ευέλικτο". Για να πω την αλήθεια, αν δεν τις έβλεπα από κοντά, δεν θα καταλάβαινα και πολλά!Πάντως, μέσα σε αυτή τη συζήτηση έχει κάποια links που μπορείς να βρεις πολύ καλές πληροφορίες.

Επειδή θα έχεις νεογέννητο, επίσης δεν μπορώ να σε βοηθήσω, επειδή εμένα το μωρό μου πλέον είναι σε φάση που τρώει στερεές, φύγαμε από το να θηλάζει μόνο και να κάνει 7-8 φορές τη μέρα κακά, που στην ουσία δεν είναι κακά!

Και επειδή από αυτά που διάβασα, κατέληξα ότι πρέπει να δοκιμάσεις και λίγο και αυτό που ταιριάζει σε έναν, μπορεί και μην ταιριάζει σε άλλον και επειδή κάθε μωρό είναι διαφορετικό, θα σου σύστηνα απλά να μην πάρεις ένα πακέτο με ίδιες πάνες και δώσεις ένα κάρο λεφτά και μετά δεις ότι δεν σου ταιριάζουν. Αν ήμουν στη θέση σου και ήθελα από την αρχή να ξεκινήσω, θα έπαιρνα κάποιες (10 το πολύ νομίζω) διαφορετικές μάρκες και θα έβλεπα στην πορεία. Για αυτόν τον λόγο εγώ δεν ξεκίνησα από την αρχή, γιατί είχα πελαγώσει!Στο δεύτερο θα ξέρω!

Αν κάποια μανούλα χρησιμοποιούσε από την αρχή, ίσως να μπορούσε να σε βοηθήσει!

Α, εγώ παρήγγειλα και έμαθα πολλά και από εδώ: www.babykind.co.uk

Και αν θες σχέδια (δεν έχω δοκιμάσει την πάνα, έχω παραγγείλει όμως μια και θα ξέρω σύντομα), δες εδώ: www.minkinappies.co.uk/ (έχει τους τύπους 1 και 2).

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα και ότι μπορώ άλλο να βοηθήσω, θα το χαρώ!

Κι εγώ παρήγγειλα από το http://www.ecofamily.gr ένα πακέτο των 12 από ύφασμα μπαμπού (μικρό μέγεθος 3-10 κιλά), 2 βρακάκια εξωτερικά και τα χάρτινα επιθέματα που βάζουν από μέσα. Ελπίζω να με βολέψουν... Έχει δοκιμάσει καμιά τα συγκεκριμένα; Γιατί βλέπω ότι οι περισσότερες παίρνετε από αγγλικά σάιτ.

5054526de0.png[/url]

Στο εκοφάμιλυ οι τιμές σε σχέση με την Αγγλία είναι διπλάσιες. Γι' αυτό παραγγέλνουμε από το εξωτερικό. Με την τιμή που πήρες εσύ από το έκοφαμιλυ, στο babykind παίρνεις τα 2πλάσια πράγματα.

Babystar, σου στέλνω πμ. Καλό θα ήταν να μην προτιμάς πάνες που έχουν φλις εσωτερικό. Είναι συνθετικό ύφασμα και δεν θέλουμε να ακουμπάνε συνθετικά στο δερματάκι του μωρού. Εκτός αν είναι το ύφασμα που μπαίνει μέσα στην "τσέπη" της all-in-one πάνας οπότε δεν έχει σημασία γιατί δεν ακουμπάει στο μωρό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Pipi δίκιο έχεις για το fleece, αλλά δεν κρατήθηκα και πήρα και ένα με fleece από το babykind με ένα πολύ ωραίο σχέδιο!Μέχρι και ο άντρας μου ξετρελλάθηκε που το είδε!Και είμαι και περίεργη να δω πώς είναι το fleece που λέει στεγνώνει γρήγορα και έτσι κρατάει το μωρό στεγνό..Τα άλλα πρόσεξα να είναι cotton ή bamboo. Ελπίζω να βγουν καλές αυτές που παρήγγειλα, ανυπομονώ να μου έρθει το δέμα από Αγγλία!

Το φλις πράγματι στεγνώνει πολύ γρήγορα αλλά αν είναι σε πάνα all-in-one τότε οι διαρροές είναι μεγάλες. Γενικώς δεν συστήνω τις all-in-one γιατί πηρα κι εγώ 5 (πακέτο) και τελικά μετά από χρήση, λάσκαραν τα λάστιχα και με 1-2 κατουρήματα βγαίνουν απ' έξω και λερώνεται το μωρό. Ιδιαίτερα αν είναι αγόρι, τότε μεγαλύτερη η διαρροή.

Το προτέρημα των μπαμπού είναι ότι έχουν από φυσικού τους αντιμικροβιακή ιδιότητα και παραμένουν μαλακές μετά από πολλά πλυσίματα. Επίσης το μπαμπού καλλιεργείται πολύ εύκολα και μεγαλώνει χωρίς να χρειάζεται φυτοφάρμακα. Σε σύγκριση με τις βαμβακερές είναι μακράν καλύτερες. Επίσης έχουν πολύ μεγαλύτερη απορροφητικότητα αλλά το μόνο μειονέκτημα είναι ότι στεγνώνουν αργά. Αν απλώσεις το βράδυ, στεγνώνουν την επόμενη το μεσημεράκι ενώ πχ. οι φλις μέσα σε 3-4 ώρες είναι οκ.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο:Το ίδιο που λες για τα λάστιχα στις all-in-one ισχύει και για τις pocket?Οπότε εσύ από την πείρα σου προτείνεις τις παραδοσιακές υφασμάτινες, που από πάνω μπαίνει wrap?

Πολύ καλές οι συμβουλές και προτάσεις σου, μιας και η πείρα είναι αυτή που έχει σημασία τελικά και είναι καλό να μοιράζεται, γιατί δεν είναι και κάτι τόσο διαδεδομένο από ότι φαίνεται. Να φανταστείς τις totsbots μου τις αγόρασα από κατάστημα Mothercare στην Αγγλία και η ίδια η κοπέλα δεν ήξερε να με βοηθήσει!Δεν ήξερε να μου πει τι ήταν όλα αυτά στα ράφια και έτσι κατά τύχη τις πήρα. Είχε και τις bamboozles εκεί, αλλά μου φάνηκε πιο εύκολο με τις easyfit. Αλήθεια, οι easyfit ενώ λέει είναι για όλα τα μεγέθη, γιατί εμένα στη μικρή μου (9 κιλά) πρέπει να τις φοράω με όλα τα κουμπιά ανοιχτά?Σε λίγο μου φαίνεται δε θα της κάνουν!

Σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές σου!

Οι pocket all-in-one δεν είναι; Ναι τις παραδοσιακές προτείνω καθαρά εκ πείρας και ενδελεχούς έρευνας.

Οι παραδοσιακές είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τις άλλες και χωράνε ακόμα και μεγαλόσωμα παιδιά μέσα. Οι ποκετ είναι πιο μικρές και χαμηλόμεσες οπότε υπάρχει ο κίνδυνος να μην κάνουν σε μεγαλύτερο μωρό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια έχω δοκιμάσει πολλές πάνες και τελικά οι πιο εύκολες και κομψές ειναι οι one size που έχουν ενσωματωμένο βρακάκι! Οι άλλες μου φάνηκαν μπελάς και πιο χοντροκομμένες! Γλιτώνεις και λεφτά γιατί κρατάνε μέχρι το μωρό να τις σταματήσει. Επίσης είναι και πολύ απορροφητικές. Τουλάχιστον αυτές που έχω πάρει (Bumgenius)

Εγώ τελικά δοκίμασα πολλές αλλά κατέληξα στις popollini είναι πολύ μαλακές και κάνουν στο μωρό απο νεογέννητο μέχρι να βγάλει την πάνα..οι all-in-one δε μου αρέσουν γιατί έχουν κάλυμμα απο όχι φυσικό υλικό..για αυτό πέταξα τα εξωτερικά βρακάκια που είχα πάρει απο το εξωτερικό και πήρα απο μαλλί..μπορεί να μην είναι τόσο στεγανά αλλά αν είναι να του φοράω πλαστικά γιατί να μην του βάλω πάμπερς?

4599150571.png6def44b14c.png

Κορίτσια τα φώτα σας... Ήρθαν οι πάνες που παρήγγειλα και σήμερα τις έπλυνα για να είναι έτοιμες. Είναι 4 ώρες απλωμένες έξω στον ήλιο (και φυσσάει στο μέρος που είναι) και δε λέει να στεγνώσουν. Είναι από ύφασμα μπαμπού. Τι θα κάνω το χειμώνα με την υγρασία και τις βροχές;;; Εσείς τι κάνετε;;; Μη μου πείτε στεγνωτήριο γιατί τα "σχρατς" θα διαλυθούν με τη μία...

5054526de0.png[/url]

Δυστυχως οι μπαμπου αργούν να στεγνωσουν. Εγώ απλώνω το μεσημέρι που έρχεται ο ήλιος στο μπαλκόνι μου και στεγνώνουν αργά το βράδυ. Δεν έπρεπε να πάρεις με σχρατς γιατί χαλάνε και με το πλύσιμο όσο περνάει ο καιρός.

Το χειμώνα θα απλώνεις μέσα κοντά σε κάποιο καλοριφέρ. Έτσι στεγνώνουν πιο γρήγορα απ' ότι έξω.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Κι εγώ τις αγόρασα με τόση όρεξη... Πήρα μια 12αδα για αρχή, προστατευτικά βρακάκια και βιοδιασπώμενες χάρτινες λωρίδες. Λέω θα βάζω κάθε μέρα κι ένα πλυντήριο κι όλΑ καλά...Αλλά έτσι όπως την κόβω τη δουλειά το χειμώνα θα υπάρξουν φορές που θα αναγκαστώ - λόγω καιρού- να βάλω στο μωρό από τις πλαστικές. Και ακόμα μια 12άδα να πάρω πάλι δεν ξέρω αν θα μου φτάνουν.

5054526de0.png[/url]

Εγώ έχω 15 και πάλι δεν βάζω κάθε μέρα πλυντήριο. Μόλις δω ότι υπάρχουν 8-10 πάνες στο καλάθι μαζεύω τι ασπρόρουχα θέλω να πλύνω και τις βάζω μαζί.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάζεις να πλένεις το βράδυ που θα έχεις αλλάξει το μωρό για να κοιμηθεί έτσι ώστε να μένουν όλο το βράδυ για να στεγνώσουν και αφού θα κοιμάται το μωρό δεν θα χρειάζεται άλλαγμα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ήθελα να τις δοκιμάσω πρώτα και μετά αν με βολέψουν έχω σκοπό να πάρω άλλη μια 12άδα. Είναι πολύ όμορφες και γουστόζικες και απαλέεεες... Μου άρεσαν πολύ. Ελπίζω να αρέσουν και στο μπέμπη. Πάντως τις θεωρώ πέρα για πέρα υγιεινές και ακόμα κι αν βάζεις σχεδόν κάθε μέρα πλυντήριο αξίζει τον κόπο.

5054526de0.png[/url]

To xeimona valtes pano sto kalorifer!!

Όλα τα sites και οι οδηγίες λένε να μην τα βάζεις ΠΑΝΩ στο καλοριφέρ.Δίπλα, κοντά σε μια απλώστρα ναι, αλλά νομίζω πάνω δεν κάνει...Τι να πω.Και γω ψάχνομαι, δεν είμαι ειδική, απλά λένε χαλάνε πάνω στο καλοριφέρ.

Mpempoulis γιατί δεν δοκιμάζεις αυτές που έχεις και αν σε βολέψουν να παραγγείλεις από Αγγλία?Μπορείς να πάρεις μεμονωμένες πάνες, οπότε να μη χρειάζεται να πάρεις πακέτο δωδεκάδας.Νομίζω θα σε συμφέρουν πιο καλά. Και πάνω από όλα μην απογοητεύεσαι!Και στον μπέμπη θα αρέσουν πολύ!

Προς το παρόν χρησιμοποιώ όλα σε ένα και είμαι πάρα, μα πάρα πολύ ευχαριστημένη!Και έχουν φοβερή απορροφητικότητα η οποία έχει πολλαπλασιαστεί σε σχέση με την πρώτη φορά που τις χρησιμοποίησα. Είναι μπαμπού και όντως όταν απλώνω βράδυ, την άλλη μέρα το μεσημέρι είναι στεγνές.Και παρήγγειλα και pocket, που λέει στεγνώνουν πολύ πιο εύκολα...(βγαίνει ο απορροφητικός πυρήνας και έτσι στεγνώνουν πιο εύκολα). Θα δούμε...

Κορίτσια είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους διαφωτιστηκα για τις πανες απο ηδη χρηστριες μανουλες και μπραβο σε όλες σας.

Θερμη παρακληση.

Μπορει καποια εμπειρη να γραψει έναν κατάλογο ακριβως τι θα αγοραζε για νεογεννητο αγορακι . Γεννάω ιΑΝΟΥΑΡΙΟ οποτε να κανω μια πρωτη παραγγελια απο πανες επιθεματα κάδους και απορρυπαντικα συμβουλευόμενη κάποια που τα πέρασε!!

Σας ευχαριστώ και πάλι συγχαρητήρια σε όλες!

JBePp2.png?qDX8aAa3

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...