Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Κι εγώ κατάφατσα στον ήλιο θα πρότεινα για τους επίμονους λεκέδες των πανών.

Εγώ βάζω και σόδα πλυσίματος και βόρακα μαζί με τα soap nuts και μόνο ο ήλιος εξαφανίζει πλήρως όλους τους λεκέδες.

Rosie έχεις απολυτο δίκιο. όντως με τον ηλιο και τα πλυσιματα εξαφανιστηκαν ολοι οι λεκεδες, χωρις να χρειαστω ενισχυτικο πλυσης ή κατι άλλο. Οι Charlie Banana είναι φοβερεσ. δεν ξέρω αν τις έχεις δοκιμασει, πάντως με έσωσαν και την νυχτα...αρκει να βρεις εναν ρυθμό...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημέρα κι απο εμένα. dimitroula , εχεις απολυτο δίκιο και συγνώμη για την παραπληροφόρηση, σου απάντησα χωρις να ελέγξω τις οδηγίες μου.Όλες οι υπόλοιπες μαρκες που έχω απαγορεύουν την σόδα και το ξύδι, γι'αυτο και μπερδέυτηκα.

Χαιρομαι που καθαρισαν παραυτα!!!

Ναι, μια χαρα έχω βολευτει. Κάθε αρχή και δύσκολη...Είναι να το συνηθίσεις γενικά και να βρεις τους ρυθμούς σου. Οι φίλες σας σας κοιτάνε και εσάς περίεργα όταν λετε οτι φορατε υφασμάτινη πάνα;;;;Αυτή την αίσθηση έχω, αλλά δεν με νοιάζει εννοείται...

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα στην παρέα!

έχω το εξής πρόβλημα και θέλω τα φώτα σας!

το μικράκι μου είναι μονίμως μισοερεθισμένο, βγάζει σπυράκια πότε μπροστά και πότε στο ποπουδάκι του, και είναι γενικά κόκκινο... Καλά όχι και μονίμως αλλά συχνά.

Γιατί ρε γαμώτο? Νόμιζα ότι με τις υφασμάτινες δε θα χα τέτοια προβλήματα..

Έχω τις pop in από μπαμπου, στις οποίες βάζω και καλαμποκοχαρτάκι για να βάζω κρέμα αλλαγής και να ναι πιο στεγνή. Η μικρή είναι 3,5 μηνών και τις χρησιμοποιώ αποκλειστικά εδώ και 2 μήνες. Τις πλένω με καρπούς + βόρακα + σόδα + ξύδι μετά από πολύ πολύ μελέτη του θέματος κατά την εγκυμοσύνη μου.

Είμαι κάπως απογοητευμένη.

Μήπως φταίει η κρέμα αλλαγής? έχω χρησιμοποιήσει σουντοκρεμ και τώρα πενατεν.. Στην αρχή δεν έβαζα αλλά ξεκίνησα λόγω ερεθισμών.

Μήπως φταίει που τα βράδια κοιμάται σερί πολλές ώρες και παίζει να μείνει και 12ωρο με την ίδια πάνα?

Μήπως δε βάζω αρκετό ξύδι - βόρακα - σόδα και δεν καθαρίζουν καλά οι πάνες?

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις πάνες και δε με δυσκολεύουν καθόλου, έχω σπανιότατα διαρροές, απλά δεν είναι πια τόσο απαλες(είναι πετσετέ).

Συγνώμη για τα πολλά-πολλά λόγια, όποια ιδέα ευπρόσδεκτη!!

καλησπέρα στην παρέα!

έχω το εξής πρόβλημα και θέλω τα φώτα σας!

το μικράκι μου είναι μονίμως μισοερεθισμένο, βγάζει σπυράκια πότε μπροστά και πότε στο ποπουδάκι του, και είναι γενικά κόκκινο... Καλά όχι και μονίμως αλλά συχνά.

Γιατί ρε γαμώτο? Νόμιζα ότι με τις υφασμάτινες δε θα χα τέτοια προβλήματα..

Έχω τις pop in από μπαμπου, στις οποίες βάζω και καλαμποκοχαρτάκι για να βάζω κρέμα αλλαγής και να ναι πιο στεγνή. Η μικρή είναι 3,5 μηνών και τις χρησιμοποιώ αποκλειστικά εδώ και 2 μήνες. Τις πλένω με καρπούς + βόρακα + σόδα + ξύδι μετά από πολύ πολύ μελέτη του θέματος κατά την εγκυμοσύνη μου.

Είμαι κάπως απογοητευμένη.

Μήπως φταίει η κρέμα αλλαγής? έχω χρησιμοποιήσει σουντοκρεμ και τώρα πενατεν.. Στην αρχή δεν έβαζα αλλά ξεκίνησα λόγω ερεθισμών.

Μήπως φταίει που τα βράδια κοιμάται σερί πολλές ώρες και παίζει να μείνει και 12ωρο με την ίδια πάνα?

Μήπως δε βάζω αρκετό ξύδι - βόρακα - σόδα και δεν καθαρίζουν καλά οι πάνες?

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις πάνες και δε με δυσκολεύουν καθόλου, έχω σπανιότατα διαρροές, απλά δεν είναι πια τόσο απαλες(είναι πετσετέ).

Συγνώμη για τα πολλά-πολλά λόγια, όποια ιδέα ευπρόσδεκτη!!

http://www.closeparent.com/Default.aspx?tabid=260&language=en-GB, Το site έχει όλες τις οδηγίες για το πως να τις καθαρίζεις, σταμάτα το βόρακα , την σόδα και το ξύδι.Δεν ξέρω αν αυτα προκαλούν τον ερεθισμο, πάντως σίγουρα ο κατασκευαστής τα απαγορεύει...Εχω κι εγω τις pop in, δεν εχω αντιμετωπίσει πρόβλημα ερεθισμούς, τις εχω αφήσει και 10 ώρες(12 δεν ετυχε)τις πλένω με καρπούς μόνο, και βάζω κι ενα σφουγγαράκι με 2-3 σταγόνες λεβάντα ή tea tree, για εξτρα απολυμανση...και φυσικά ήλιος.sudocrem βαζω κι εγω αν ερεθιστεί ο μικρος..Μήπως να δοκίμαζες διαφορετικό απορρυπαντικό?επίσης , υπάρχει περίπτωση να ενοχλέι κατι άλλο το μωρό,το αφρόλουτρο΄του ή κατι στην διατροφή σου και να είναι αλλεργία???τον παιδίατρο τον ρώτησες καθόλου??

Διαφημίσεις

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι όλα αυτά που έβαζα θα έβλαπταν αντί να οφελούσαν.. Πράγματι στη σελίδα τους το λένε.. Θα τα κόψω για κάποιες μέρες και θα δω μήπως λυθεί το θέμα αλλιώς θα πρέπει να το ψάξω αλλού το πρόβλημα. Να σε ρωτήσω μιας και έχουμε τις ίδιες πάνες, είναι απαλές οι δικές σου?? Τώρα σε σχέση με το αν την ενοχλεί κάτι άλλο... δεν ξέρω δυστυχώς.. Θηλάζω αποκλειστικά και τα τρώω όλα οπότε τι από όλα να πειράζει? Τον παιδίατρο δεν τον ρώτησα, για να πω την αλήθεια, δε θέλω να ανοίξω κουβέντα που να αφορά τις πάνες για να μη διακινδυνεύσω να πάρω απάντηση να πάρω μιας χρήσης γιατί δε θέλω καθόλου..

Λοιπόν θα αρχίσω μόνο καρπούς και βλέπουμε... Καλή μου τύχη!! Αν δε δω αποτέλεσμα θα επανέλθω..

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι όλα αυτά που έβαζα θα έβλαπταν αντί να οφελούσαν.. Πράγματι στη σελίδα τους το λένε.. Θα τα κόψω για κάποιες μέρες και θα δω μήπως λυθεί το θέμα αλλιώς θα πρέπει να το ψάξω αλλού το πρόβλημα. Να σε ρωτήσω μιας και έχουμε τις ίδιες πάνες, είναι απαλές οι δικές σου?? Τώρα σε σχέση με το αν την ενοχλεί κάτι άλλο... δεν ξέρω δυστυχώς.. Θηλάζω αποκλειστικά και τα τρώω όλα οπότε τι από όλα να πειράζει? Τον παιδίατρο δεν τον ρώτησα, για να πω την αλήθεια, δε θέλω να ανοίξω κουβέντα που να αφορά τις πάνες για να μη διακινδυνεύσω να πάρω απάντηση να πάρω μιας χρήσης γιατί δε θέλω καθόλου..

Λοιπόν θα αρχίσω μόνο καρπούς και βλέπουμε... Καλή μου τύχη!! Αν δε δω αποτέλεσμα θα επανέλθω..

τις χρησιμοποιώ 4 μήνες κι εχουν σκληρύνει λίγο σε σχεση με την αρχη, όπως και μπαμπού απο άλλες μάρκες που εχω αλλά οχι σε ενοχλητικό ή προβληματικό βαθμό!ο δικος μου μου είχε πει στις αρχες πως αν δω ερεθισμούς στο μωρό να κοψω τα γαλακτοκομικα για λιγο μηπως το ενοχλούν.κι εγω θηλαζω αποκλειστικά....μΑκαρι να σου φυγουν οι ερεθισμοί και να μην οφείλεται στις πάνες...

λοιπόν, οι ερεθισμοί μειώθηκαν δραστικά.

δεν ξανάβαλα τίποτα στο πλύσιμο εκτός των καρπών, και επίσης χρησιμοποιώ πια μόνο κηραλοιφή στο άλλαγμα και μόνο όταν βλέπω κάποια κοκκινίλα.

επίσης προσέχω να τη σκουπίζω πολύ πολύ καλά και να την αερίζω παραπάνω τη μπουμπουκα!

με τη χρήση της κηραλοιφής είναι απαραίτητο το χαρτάκι έτσι? πολύ θα θελα να μην έβαζα αλλά προφανώς είναι απαραίτητο με τις κρέμες...

όσο για τα γαλακτοκομικά δε νομίζω ότι φταίνε γιατί τα τρώω από την αρχή και οι ερεθισμοί δεν είναι μόνιμοι αλλά περιστασιακοί..

οι πάνες μου έχουν σκληρύνει και από το πολύ πολύ σκληρό νερό της περιοχής.. τι λέτε να βάλω αποσκληρυντικό αντί για ξύδι που υποτίθεται ότι το απαγορεύει ο κατασκευαστής??

λοιπόν, οι ερεθισμοί μειώθηκαν δραστικά.

δεν ξανάβαλα τίποτα στο πλύσιμο εκτός των καρπών, και επίσης χρησιμοποιώ πια μόνο κηραλοιφή στο άλλαγμα και μόνο όταν βλέπω κάποια κοκκινίλα.

επίσης προσέχω να τη σκουπίζω πολύ πολύ καλά και να την αερίζω παραπάνω τη μπουμπουκα!

με τη χρήση της κηραλοιφής είναι απαραίτητο το χαρτάκι έτσι? πολύ θα θελα να μην έβαζα αλλά προφανώς είναι απαραίτητο με τις κρέμες...

όσο για τα γαλακτοκομικά δε νομίζω ότι φταίνε γιατί τα τρώω από την αρχή και οι ερεθισμοί δεν είναι μόνιμοι αλλά περιστασιακοί..

οι πάνες μου έχουν σκληρύνει και από το πολύ πολύ σκληρό νερό της περιοχής.. τι λέτε να βάλω αποσκληρυντικό αντί για ξύδι που υποτίθεται ότι το απαγορεύει ο κατασκευαστής??

χαίρομαι που τα πάτε καλύτερα!ναι είναι πάντα απαραίτητη η προσθήκη χαρτιού και με την κεραλοιφή που είναι πολύ λιπαρή...αυτα ακριβώς που κάνεις μου είχε πει εξαρχης ο δικός μου παιδιατρος + χρήση κρέμας μόνο αν δω μεγάλο ερεθισμό.για το αποσκληρυντικό δεν ξέρω,εγω δεν βάζω, οι καρπόι θεωρούνται πως δρουν και μαλακτικά...εχεις δοκιμάσει να φτιάξεις υγρό απο τους καρπούς???είναι πανευκολο!μήπως βοηθήσει να βγαίνουν πιο μαλακές????μπορεί να λεω και βλακεια,αλλά όλες απο οτι καταλαβαίνω στο ψάξιμο είμαστε...

Ρε παιδιά πάλι έχω ερεθισμούς.... Τι θα γίνει?!

Και δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει από όλα...

Μου ρχεται να πάρω ένα πακέτο μιας χρήσης για να δω αν φταίνε οι πάνες ή τα γαλακτοκομικά ή τι τελοσπάντων! Και το μπεμπάκι μου είναι τόσο καλό, δε δείχνει ποτέ ότι το ενοχλεί κάτι και γω το ταλαιπωρώ... :(

Μετά σκέφτομαι να τις πλύνω στους 90 ή να πάρω επιθέματα φλις για να ναι πιο στεγνό γιατί μπορεί να φταίει το χαρτάκι.... Τα χω όλα στο μυαλό μου μπερδεμένα και δεν ξέρω τι να κάνω!!

ουφ, τα πα και ξαλαφρωσα!

Και είναι και το θέμα του αποσκληρυντικού που μάλλον πρέπει να βάλω γιατί το νερό είναι πραγματικά κακό και το πλυντήριο δε θα αντέξει...

Σε σχέση με το να κάνω υγρό από τους καρπούς το έκανα μία φορά αλλά μου φαίνεται μανούρα και δε βρήκα το λόγο αφού δουλεύουν και αλλιώς. Έτσι και αλλιώς πλένω στους 60..

Σόρυ για το πρήξιμο, αλλά κάπου πρέπει να πω τον πόνο μου!

Διαφημίσεις

Ρε παιδιά πάλι έχω ερεθισμούς.... Τι θα γίνει?!

Και δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει από όλα...

Μου ρχεται να πάρω ένα πακέτο μιας χρήσης για να δω αν φταίνε οι πάνες ή τα γαλακτοκομικά ή τι τελοσπάντων! Και το μπεμπάκι μου είναι τόσο καλό, δε δείχνει ποτέ ότι το ενοχλεί κάτι και γω το ταλαιπωρώ... :(

Μετά σκέφτομαι να τις πλύνω στους 90 ή να πάρω επιθέματα φλις για να ναι πιο στεγνό γιατί μπορεί να φταίει το χαρτάκι.... Τα χω όλα στο μυαλό μου μπερδεμένα και δεν ξέρω τι να κάνω!!

ουφ, τα πα και ξαλαφρωσα!

Και είναι και το θέμα του αποσκληρυντικού που μάλλον πρέπει να βάλω γιατί το νερό είναι πραγματικά κακό και το πλυντήριο δε θα αντέξει...

Σε σχέση με το να κάνω υγρό από τους καρπούς το έκανα μία φορά αλλά μου φαίνεται μανούρα και δε βρήκα το λόγο αφού δουλεύουν και αλλιώς. Έτσι και αλλιώς πλένω στους 60..

Σόρυ για το πρήξιμο, αλλά κάπου πρέπει να πω τον πόνο μου!

βρε συ, αφου έχεις θέμα σοβαρό απο οτι φαίνεται, μίλα με τον παιδίατρο σου, μήπως μπορεί να σε βοηθήσει...στην τελική δοκίμασε κι αυτο που προτείνεις , δεν είναι κακό να δεις μήπως όντως την ερεθίζει το μπαμπού,ή δοκίμασε καποια βαμβακερή ή φλις πάνα ...κι εγώ μερικές φορέ; έχω ερεθισμό στον μικρό , πολύ σποραδικα, αλλά μου έχει συμβεί τόσο με τις υφασμάτινες(έχω διαφόρων ειδών)είτε με τις μιας χρήσης και φεύγει με λίγη κρεμούλα.αν η μικρή σου δεν ενοχλείται, μηπως είναι μονο επιδερμική η ενόχληση και δεν την επηρεάζει καθόλου?

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν, έβαλα πράγματι μιας χρήσης και το πρόβλημα λύθηκε. Άρα υπάρχει κάποιο θέμα με τις πάνες το οποίο πρέπει να λυθεί! Ψάχνοντας και ξαναψάχνοντας στο ίντερνετ αποφάσισα να κάνω και γω stripping. Δεν το χα σκεφτεί γιατί οι πάνες μου δε μυρίζουν άσχημα ούτε έχουν διαρροές, αλλά ειλικρινά ελπίζω μετά από αυτή τη διαδικασία να λυθεί το θέμα. Κατάλαβα ότι το σκληρό νερό με το ξύδι που έβαζα τόσο καιρό μάλλον έχουν κάνει τη ζημιά και πως οι πάνες μου έχουν κάνει στρώση κάποιας χημικής ένωσης που εγκλωβίζει την αμμωνία...?.. Τι επιστημονικά που τα λέω ε??? Ανάθεμα και αν κατάλαβα τίποτα...

Τέλος πάντων, διάβασα πολλά για το σκληρό νερό και την επίδρασή του στις πάνες, τόσα που πείστηκα να χρησιμοποιώ αποσκληρυντικό πάντα αν καταφέρω κ πετύχω το stripping.. Και ο λόγος της αμφιβολίας μου είναι ότι δε θα τις πλύνω στους 90 βαθμούς. Φοβάμαι ότι θα τις καταστρέψω τελικά.. Άρχισα να πλένω στους 60 μόνο με αποσκληρυντικό, θα το κάνω 3-4 φορές και καλή μου τύχη!

Αν έχει κανένας καμία άλλη ιδέα εννοείται ευπρόσδεκτη...

Πάντως αν άρχιζα τώρα με τις πάνες δε θα έκανα αλχημείες, θα επικοινωνούσα εξ αρχής με την εταιρία που φτιάχνει τις πάνες για να μου δώσει ξεκάθαρες κατευθύνσεις πώς να πλύνω της πάνες μου με το συγκεκριμένο νερό, για να χω το κεφάλι μου ήσυχο πως δε θα χω συγκάματα και δε θα χαλάσω τις πάνες. Αυτά!

• 3 εβδομάδες μετά...

κοριτσια καλησπερα!!ετοιμαζομαι να γινω και εγω μανουλα σε 1 μηνα και ηθελα αν γνωριζεται για τις υφασματινες πανες αξιζει να ασχοληθω??και αν κανει κακακια πανω πως θα καθαρισουν μετα???ειναι μονο για τσισα??

κοριτσια καλησπερα!!ετοιμαζομαι να γινω και εγω μανουλα σε 1 μηνα και ηθελα αν γνωριζεται για τις υφασματινες πανες αξιζει να ασχοληθω??και αν κανει κακακια πανω πως θα καθαρισουν μετα???ειναι μονο για τσισα??

καλημέρα και με το καλό το μωράκι!!!!!!δική μου ταπεινή γνωμη ναι αξιζει με τα χίλια και για πολλούς λόγους-οικονομία, οικολογία, στυλ, τωρα το καλοκαιράκι ειδικά εγώ τρελαίνομαι να τον βλέπω να μπουσουλάει με τις πολύχρωμες πανούλες του!είναι για όλες τις χρήσεις και για το βράδυ ακόμη.καθαρίζουν τέλεια στο πλυντηριο (40-60 βαθμούς), και με απλωμα στον ηλιο ο οποιος καθαρίζει και το παραμικρο υπόλειμμα λεκε και δεν σιδερώνονται.για οδηγίες πλύσης αναφέρει η καθε μάρκα κάποιους κανόνες, στις περισσότερες εταιρείες είναι κοινές και φυσικά ρωτάς κι εμας οτι θες.Πιο ειδικά για τα κακακια υπάρχουν βιοδιασπώμενα χαρτάκια μιας χρήσης που τα πετάς απευθείας στην τουαλέτα ή τα καταβρεχεις με το τηλέφωνο του ντους στην τουαλέτα.

για μαρκες μπορείς να κοιτάξεις τα πιο πρόσφατα post, ή να μπεις σε κάποιο eshop που υπάρχουν και κριτικές, τα αγγλικα eshop είναι πολύ καλά ενημερωμένα και εξοπλισμένα και υπάρχουν και κάποια ελληνικά πολύ καλά.

εγώ απο τις 10 μάρκες που δοκίμασα μονο μια με απογοητευσε, όλες οι υπόλοιπες είναι απο καλές ως άριστες.Πιο εύκολες στη χρήση είναι οι all in one & all in two και πιο απορροφητικό υλικό το μπαμπου για εμένα,αν και αργουν να στεγνωσουν το χειμώνα.

Αν δεν είσαι σίγουρη υπάρχουν και trial pack με 3 ή 6 πάνες για να δοκιμάσεις αν σε βολεύουν

Διαφημίσεις

σ ευχαριστω παρα πολυ!!!θα αγορασω καποιες για δοκιμη να δω πως ειναι και αν με βολευουν και μετα αγοραζω και αλλες!!!θα περιμενω να περασει ο πρωτος δυσκολος μηνας και μετα κανω την δοκιμη μου!!!!με βοηθησες αρκετα παντως σ ευχαριστω και παλι!!

Λοιπόν, έβαλα πράγματι μιας χρήσης και το πρόβλημα λύθηκε. Άρα υπάρχει κάποιο θέμα με τις πάνες το οποίο πρέπει να λυθεί! Ψάχνοντας και ξαναψάχνοντας στο ίντερνετ αποφάσισα να κάνω και γω stripping. Δεν το χα σκεφτεί γιατί οι πάνες μου δε μυρίζουν άσχημα ούτε έχουν διαρροές, αλλά ειλικρινά ελπίζω μετά από αυτή τη διαδικασία να λυθεί το θέμα. Κατάλαβα ότι το σκληρό νερό με το ξύδι που έβαζα τόσο καιρό μάλλον έχουν κάνει τη ζημιά και πως οι πάνες μου έχουν κάνει στρώση κάποιας χημικής ένωσης που εγκλωβίζει την αμμωνία...?.. Τι επιστημονικά που τα λέω ε??? Ανάθεμα και αν κατάλαβα τίποτα...

Τέλος πάντων, διάβασα πολλά για το σκληρό νερό και την επίδρασή του στις πάνες, τόσα που πείστηκα να χρησιμοποιώ αποσκληρυντικό πάντα αν καταφέρω κ πετύχω το stripping.. Και ο λόγος της αμφιβολίας μου είναι ότι δε θα τις πλύνω στους 90 βαθμούς. Φοβάμαι ότι θα τις καταστρέψω τελικά.. Άρχισα να πλένω στους 60 μόνο με αποσκληρυντικό, θα το κάνω 3-4 φορές και καλή μου τύχη!

Αν έχει κανένας καμία άλλη ιδέα εννοείται ευπρόσδεκτη...

Πάντως αν άρχιζα τώρα με τις πάνες δε θα έκανα αλχημείες, θα επικοινωνούσα εξ αρχής με την εταιρία που φτιάχνει τις πάνες για να μου δώσει ξεκάθαρες κατευθύνσεις πώς να πλύνω της πάνες μου με το συγκεκριμένο νερό, για να χω το κεφάλι μου ήσυχο πως δε θα χω συγκάματα και δε θα χαλάσω τις πάνες. Αυτά!

Είχα τα ίδια θέματα με τη μικρή μου ως τους 8 μήνες περίπου.

Ακριβώς όπως το περιγράφεις μα εγώ χρησιμοποιούσα κανονικές πάνες και 1-2 μόνο οικολογικές την ημέρα. Λέγαμε ότι φταίνε τα γαλακτοκομικά, τα έκοψα, είδα βελτίωση.

Μετά από λίγο καιρό τα ίδια. Είπαμε πως φταίνε οι πάνες, αλλάξαμε ένα σωρό, κάποια στιγμή ως δια μαγείας όλα φυσιολογικά. Από τότε μόνο συγκεκριμένη μάρκα και οικολογική.

Μετά ξανά-μανά τα ίδια, μη σε κουράζω, περάσαμε αρκετούς κύκλους με ένα σωρό δοκιμες, κάποτε υποχωρούσαν τα σπυράκια και οι κοκκινίλες, άλλοτε ακόμη κι όταν το μωρό το άφηνα ανοιχτό ήταν τόσο έντονες..

Τελικά ανακαλύψαμε κάπως αργά, πως το μωρό έχει... αλλεργία στον αρακά!!!! (και ίσως και στα όσπρια).

Κοίτα τι έχεις φάει το τελευταίο διήμερο εάν θηλάζεις, και θα καταλάβεις. Δώσε σημασία και σε εσπεριδοειδή, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, σουσάμι, κλπ. Κατέγραψε με λίγα λόγια τι τρως όταν είναι πολύ έντονα τα σπυράκια και οι κοκκινίλες. Κοψε τα δοκιμαστικά και θα δεις άμεση βελτίωση. Τότε θα καταλάβεις τι είναι!

Κατά την εμπειρία μου, η ποιότητα της πάνας, η σκληρότητα του νερού, το ξύδι, η σόδα, το ύφασμα της πάνας κλπ είναι αστείοι λόγοι για να πειράξουν τόσο ένα μωρό. Θα είχες δει εξάλλου την ίδια αντίδραση στα βρεφικά του ρουχαλάκια ή με την επαφή με τα δικά σου ρούχα κλπ. Σπανιότατες αλλεργίες. Παρολα αυτά είχα πάντως τους ίδιους προβληματισμούς κι εγώ, κι έκανα κι εγώ τα ίδια σχεδόν πειράματα με εσένα.

Και μετά από 2 παιδιά έχω να σου πω ότι πραγματικά δεν τα πειράζει σχεδόν τίποτα απ' όλα αυτά -θα με καταλάβεις καλύτερα στους 10 μήνες και μετά...

xm...τωρα πραγματικα με προβληματισες, λες να φταιει κατι που τρωω?? τα τρωω ολα!!! επλυνα τις πανες με αριελ(!) κ εγιναν παλι μαλακες κ οι κοκκινιλες εφυγαν. Μετα από δυο μερες η μπεμπουλα φοραγε babylino κ ειδα ροζ σημαδακι στα ουρα. Ο παιδιατρος μου είπε να το παρακλουθησω κ γιαυτο κ φοραω τοσες μερες babylino που ειναι ασπρα, γιατι οι πάνες μου είναι γκρι. Δεν ξ ναδα σημαδι όμως κ έτσι θα επιστρέψω στις υφασμάτινες. Αν δω πάλι κοκκινίλες τι να πω? Πραγματι θα ειναι αλλεργία. Ή μπορεί να χουμε κ καντιτίαση, κατι που μου είπαν σε άλλο ποστ, γιατι πονάεικ το στήθος μου.

Τελικά ρε κορίτσια είναι πολύ θέμα η υπόθεση θηλασμός - υφασμάτινες πάνες.

Είναι φοβερά πολύπευρο ζήτημα, πώς να το λύσω μόνη μου? Τον παιδίατρο κ το γυναικολόγο ομολογώ ότι δεν τον εμπιστεύομαι, και δεν έχω κ ιδιαίτερες δυνατότητες επιλογής εδώ που είμαι - Ζάκυνθος

xm...τωρα πραγματικα με προβληματισες, λες να φταιει κατι που τρωω?? τα τρωω ολα!!! επλυνα τις πανες με αριελ(!) κ εγιναν παλι μαλακες κ οι κοκκινιλες εφυγαν. Μετα από δυο μερες η μπεμπουλα φοραγε babylino κ ειδα ροζ σημαδακι στα ουρα. Ο παιδιατρος μου είπε να το παρακλουθησω κ γιαυτο κ φοραω τοσες μερες babylino που ειναι ασπρα, γιατι οι πάνες μου είναι γκρι. Δεν ξ ναδα σημαδι όμως κ έτσι θα επιστρέψω στις υφασμάτινες. Αν δω πάλι κοκκινίλες τι να πω? Πραγματι θα ειναι αλλεργία. Ή μπορεί να χουμε κ καντιτίαση, κατι που μου είπαν σε άλλο ποστ, γιατι πονάεικ το στήθος μου.

Τελικά ρε κορίτσια είναι πολύ θέμα η υπόθεση θηλασμός - υφασμάτινες πάνες.

Είναι φοβερά πολύπευρο ζήτημα, πώς να το λύσω μόνη μου? Τον παιδίατρο κ το γυναικολόγο ομολογώ ότι δεν τον εμπιστεύομαι, και δεν έχω κ ιδιαίτερες δυνατότητες επιλογής εδώ που είμαι - Ζάκυνθος

Παιδί μου εγώ λέω να σκεφτείς τι ΔΕΝ τρως όταν το παιδί είναι καλά και μόλις δεις τις κοκκινίλες πάλι να σκεφτείς τι έφαγες. Κάπως έτσι θα καταλάβεις.

Συνήθως αυτά που κάνουν τα ούρα πιο όξινα και τα μωρά συγκαίγονται είναι τα εσπεριδοειδή, τα όσπρια, οι μελιτζάνες και μερικά γαλακτοκομικά.

Είμαι σίγουρη πως αν το σκεφτείς θα βρεις την αιτία.

Το ροζ σημαδάκι το είχε η μεγάλη μου στιγμιαία και δεν το ξαναπαρουσίασε, την παρακολουθήσαμε αρκετό καιρό, εύχομαι να μην ήταν τίποτε.

μαμαδες καλημερα. εχω και εγω το εξής προβλημα: χρησιμοποιώ υφασματινες πανες εδω και 4 μηνες και ειμαι πολύ ευχαριστημενη. παρόλα αυτά τωρα με τη ζεστη το μωρό μου μαλλον βραζει με το φλις και κοκκινησε η μπροστα περιοχή. εκανα τεστ και του εβαλα πανα μιας χρησης και πανε οι κοκκινίλες. του ξαναβάζω υφασματινη ξανα κοκκινίλες κατευθείαν. Τι να κάνω?????????αυτες τις μερες γυρισα σε μιας χρησης και ειναι μια χαρα....αλλα δεν θελω τις πανες μιας χρησης....και εχω σκασει....στειλτε μου τα φωτα σας. μου ειπαν και για striping αλλα τοσο καιρό δεν ειχα θεμα...τωρα το αποκτησαμε;;;

Ευχαριστω

μαμαδες καλημερα. εχω και εγω το εξής προβλημα: χρησιμοποιώ υφασματινες πανες εδω και 4 μηνες και ειμαι πολύ ευχαριστημενη. παρόλα αυτά τωρα με τη ζεστη το μωρό μου μαλλον βραζει με το φλις και κοκκινησε η μπροστα περιοχή. εκανα τεστ και του εβαλα πανα μιας χρησης και πανε οι κοκκινίλες. του ξαναβάζω υφασματινη ξανα κοκκινίλες κατευθείαν. Τι να κάνω?????????αυτες τις μερες γυρισα σε μιας χρησης και ειναι μια χαρα....αλλα δεν θελω τις πανες μιας χρησης....και εχω σκασει....στειλτε μου τα φωτα σας. μου ειπαν και για striping αλλα τοσο καιρό δεν ειχα θεμα...τωρα το αποκτησαμε;;;

Ευχαριστω

Εγώ θα άφηνα την υφασμάτινη πάνα λίγο πιο χαλαρή έτσι κι αλλιώς τώρα το καλοκαίρι.

Συνήθως όσο μεγαλώνουν τα μωρά φεύγουν τυχόν ευαισθησίες, τι να πω. Μήπως τροφική αλλεργία κι εσείς;;;

Εγώ θα άφηνα την υφασμάτινη πάνα λίγο πιο χαλαρή έτσι κι αλλιώς τώρα το καλοκαίρι.

Συνήθως όσο μεγαλώνουν τα μωρά φεύγουν τυχόν ευαισθησίες, τι να πω. Μήπως τροφική αλλεργία κι εσείς;;;

και τι περνάει η τροφικη αλλεργια με τις πανες μιας χρησης και τον ξαναπιανει μετο που βαλω το υφασμα???περιεργο...νομιζω σκαει με το φλισ...αλλα τα αλλα παιδακια δεν ιδρωνουν???μονο ο δικος μου???

και τι περνάει η τροφικη αλλεργια με τις πανες μιας χρησης και τον ξαναπιανει μετο που βαλω το υφασμα???περιεργο...νομιζω σκαει με το φλισ...αλλα τα αλλα παιδακια δεν ιδρωνουν???μονο ο δικος μου???

και εντω μεταξυ ειναι και 15 μηνων και μεχρι τωρα δεν ειχα ποτε θεμα με αλλεργιες και συγκαματα

Εγώ πάντως τα χαλαρώνω τέτοια εποχή. Φαντάσου χθες το απόγευμα της μεγάλης όπως έπαιζε της έπεσε :D - τόσο χαλαρό το είχαμε.

Κι εμείς είχαμε ξεγελαστεί γιατί της έδινα εναλλαξ μέρα παρά μέρα χορτοκοτόσουπα και μοσχαράκι σούπα με αρακά. Τη μία μέρα είχε πρόβλημα και αλλάζαμε μάρκα και έστρωνε. Την επόμενη ημέρα πάλι τα ίδια. Είχα παρεξηγηθεί με τη μητέρα μου γιατί νόμιζα πως την είχε αφήσει λερωμένη, το ίδιο με τον άντρα μου.... Είχα ξεγελαστεί πολύ.

Κάποια στιγμή έβαλα πολύ αρακά που είχα βρει φρέσκο και το μωρό τρελάθηκε απ' το σύγκαμα. Μετά είχε έλειψη ο μπακάλης και έτσι το κατάλαβα. Δοκίμασα απ' τις άλλες πάνες που είχαμε απορρίψει και τελικά ήταν ο αρακάς.

Σε σας μήπως είναι το αυγό σε συνδιασμό με το καλοκαίρι; Το δίνεις; Μέρα παρά μέρα;;;

Με το ίδιο διατροφικό πρόγραμμα που έχετε, αν βάλετε 4 συνεχόμενες ημέρες δλδ μιας χρήσης;;;;; το'χεις κάνει;;;

Εγώ πάντως τα χαλαρώνω τέτοια εποχή. Φαντάσου χθες το απόγευμα της μεγάλης όπως έπαιζε της έπεσε :D - τόσο χαλαρό το είχαμε.

Κι εμείς είχαμε ξεγελαστεί γιατί της έδινα εναλλαξ μέρα παρά μέρα χορτοκοτόσουπα και μοσχαράκι σούπα με αρακά. Τη μία μέρα είχε πρόβλημα και αλλάζαμε μάρκα και έστρωνε. Την επόμενη ημέρα πάλι τα ίδια. Είχα παρεξηγηθεί με τη μητέρα μου γιατί νόμιζα πως την είχε αφήσει λερωμένη, το ίδιο με τον άντρα μου.... Είχα ξεγελαστεί πολύ.

Κάποια στιγμή έβαλα πολύ αρακά που είχα βρει φρέσκο και το μωρό τρελάθηκε απ' το σύγκαμα. Μετά είχε έλειψη ο μπακάλης και έτσι το κατάλαβα. Δοκίμασα απ' τις άλλες πάνες που είχαμε απορρίψει και τελικά ήταν ο αρακάς.

Σε σας μήπως είναι το αυγό σε συνδιασμό με το καλοκαίρι; Το δίνεις; Μέρα παρά μέρα;;;

Με το ίδιο διατροφικό πρόγραμμα που έχετε, αν βάλετε 4 συνεχόμενες ημέρες δλδ μιας χρήσης;;;;; το'χεις κάνει;;;

λες να μας την εκανε και εμας ο αρακας και οι μπαμιές;;; μπαμιες δεν ειχε ξαναφαει και εφαγε δευτερα και τριτη με κοτοπουλο, και τεταρτη εφαγε αρακα... πεμπτη παρασκευη εφαγε ψαροσουπα αλλα φοραγα πια πανες μια χρησης...

με προβληματισες....ο αρακας δεν τον πειραζε μεχρι τωρα ομως...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...