Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Eγώ χρησιμοποιώ τις ιμσε βίμσε ένα μέγεθος, αλλά όχι όλα σε ένα, ενώ τις ειχα από την αρχή τις ξεκίνησα περίπου από δύο μηνων μέχρι να συντονιστώ .

Οι λόγοι είναι επειδή για τις πρώτες μέρες μου φάνηκε άβολο το σύστημα των πλενόμενων πανών , θήλαζα και τα κακάκια ήταν τελείως ρευστα με αποτέλεσμα να μην την προλαβαίνω τη μπουμπού και παρόλο που ήταν ένα μέγεθος και το μωρο 3200 μου φάνηκαν μεγάλες.

Εκτοτε τις χρησιμοποιώ κανονικά και είμαι πολύ ευχαριστημένη, διαρροες δεν έχουμε γενικα εκτός από κάποιες λίγες φορες που έχει κάνει μαντάρα τα ρουχαλάκια της αλλα μάλλον ευθύνομαι εγώ γι αυτο γιατί δεν έχω κλείσει καλά την πάνα

Τα κακάκια σταθεροποιήθηκαν μετά τον 6 μήνα που ξεκίνησε και στέρεες τροφές και όλα κάλά. Η χρήση τους ειναι εύκολη μόνο που θα ήθελα μερικά βρακάκια εξωτερικά επιπλέον ,αλλά έχουν και 16 έουρα έκαστο οπότε πάω συντηρητικά (τα βρακάκια έχουν μεγέθη)

Εχω 16 φανέλα και 4 μπουρνούζι που είναι για πιο βαριές δουλειες:wink: και τις χρησιμοποιώ τη νύχτα.

Ειμαι πολύ ευχαριστήμένη και πριν τις αγορασω είχα κοιτάξει στο γουγλι σε αξιολογήσεις χρηστών ( ξέρεις ιμσε βισμε ρεβιου...) και είχα δει πολύ θετικά σχόλια.

Οι 20 πάνες μου στοιχισαν 180 εουρα που σου λεω ,πέρυσι. Ήταν σε τετραπλα πακέτα . Δε θέλω να σε κάνω να σκεφτείς να μην πάρεις όλα σε ένα ,απλά αυτή την εμπειρία έχω απο τις ιμσε βιμσε και είπα να την πω.

Με το καλό το μπεμπάκι σου

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Marou,

Λοιπόν, νομίζω ότι οι πάνες που διάλεξες είναι μια χαρά.... Μην το πολυπαιδεύεις.... (σου μιλάει κάποια που έχει πάνω από 30 διαφορετικές μάρκες, λόγω του blog). Ό,τι αγοράσεις, αν θέλεις πραγματικά να χρησιμοποιήσεις υφασμάτινες πάνες θα τα καταφέρεις...

Εγώ τις Imse-Vimse τις έχω καταχαρεί τώρα που γίναμε 3 και κατουράμε πολύ... Χωράνε και μέσα πολλά πανάκια...

Και στα νεογέννητα καλύτερα να πάρεις μικρό μέγεθος, για να είσαι σίγουρα χωρίς διαρροές....

Το μόνο μειονέκτημα των Bumgenius organic είναι ότι δε στεγνώνουν με τίποτα.....

Καλή γέννα να έχεις κορίτσι και όλα καλά...:lol:

Το γεγονος οτι δε στεγνωνουν ευκολα με ανησυχει λιγακι, αλλα φανταζομαι αν παρω μεγαλυτερη ποσοτητα θα ειναι καλητερα τα πραγματα...Σκεφτομαι πως αν αρχισω απο νωρις (απο τον πρωτο μηνα του μωρου) θα συνηθισω πιο ευκολα και εγω και το μωρο!!

Μαλλον θα καταληξω στις Βumbgenius, αφου εχω ακουσει απο πολλες απο εσας, οτι ειναι λειτουργικες....

θα παρω ομως και μια μικρη ποσοτητα μαλλον απο τις Grovia newborn, γιατι ειναι πιο οικονομικες απο τις Imse Vimse.

Πιστευετε οτι ειναι καλυτερα να τις φυλλασω, οσο ειναι λερωμενες, σε στεγνο καδο?Ή μηπως με νερακι και σοδα?Αυτο που εχω ακουσει για αιθερια ελαια. το εχετε δοκιμασει?Βοηθαει καθολου?

και κατι τελευταιο το soapnuts,το βρισκω στην ελλαδα, ή μηπως να το παραγγελνω απο εξωτερικο??

Παλι σας ταραξα..................:oops:

Φιλια, καλημερα!

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Ifk7p3.png

marou,

1)Πάρε ένα wetbag ή κάνε έναν αδιάβροχο σάκο από ένα μεγάλο σελτεδάκι και ξέχνα το νερό με τη σόδα..... Εδώ είναι Ελλάδα και η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους....15 βαθμούς!

2)Μη "γεμίζεις" τις πάνες σου με αιθέρια έλαια γιατί θα μειωθεί η απορροφητικότητά τους, θα δημιουργεί σύγκαμα και θα μυρίζουν (θα θέλουν όλη την ώρα stripping). (Με ό,τι και αν τις πλένεις, να μην ξεχνάς να κάνεις ένα επιπλέον ξέπλυμμα)

3)Αν χρησιμοποιήσεις soapnuts, μπορείς να πάρεις από Ελλάδα από το ecofamily.

4)Ό,τι πάνες πάρεις, ψάξε που έχουν τις καλύτερες προσφορές!

5)Το μωράκι σου θα συνηθίσει μια χαρά να χρησιμοποιεί υφασματάκια στο πωπουδάκι του, αρκεί να θέλεις εσύ!

6) Ρώτα ό,τι θέλεις... Ειδάλλως, έχουμε και Blog, και σελίδα στο facebook!

Διαφημίσεις

mkarigoula πολυ χρησιμες οι συμ βουλες σου !!

Ποιο ειναι το blog σας??Σιγουρα θα δημιουργηθουν ακομα πολλες αποριες!!!!!!!!!

Επειδή μου απαγορεύεται να το γράψω εδώ, θα σου στείλω μήνυμα!

Το γεγονος οτι δε στεγνωνουν ευκολα με ανησυχει λιγακι, αλλα φανταζομαι αν παρω μεγαλυτερη ποσοτητα θα ειναι καλητερα τα πραγματα...Σκεφτομαι πως αν αρχισω απο νωρις (απο τον πρωτο μηνα του μωρου) θα συνηθισω πιο ευκολα και εγω και το μωρο!!

Μαλλον θα καταληξω στις Βumbgenius, αφου εχω ακουσει απο πολλες απο εσας, οτι ειναι λειτουργικες....

θα παρω ομως και μια μικρη ποσοτητα μαλλον απο τις Grovia newborn, γιατι ειναι πιο οικονομικες απο τις Imse Vimse.

Πιστευετε οτι ειναι καλυτερα να τις φυλλασω, οσο ειναι λερωμενες, σε στεγνο καδο?Ή μηπως με νερακι και σοδα?Αυτο που εχω ακουσει για αιθερια ελαια. το εχετε δοκιμασει?Βοηθαει καθολου?

και κατι τελευταιο το soapnuts,το βρισκω στην ελλαδα, ή μηπως να το παραγγελνω απο εξωτερικο??

Παλι σας ταραξα..................:oops:

Φιλια, καλημερα!

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

1) Σε στεγνό κάδο εννοείται. Δεν είναι μόνο η μυρωδιά των μουλιασμένων πανών και η διαδικασία, αλλά και ότι τα αδιάβροχα υλικά χαλάνε αν ακολουθείς τη μέθοδο του υγρού κάδου. Εγώ έχω έναν απλό από το ικεα, χωράει περίπου 20 πάνες. Πλένω 1 φορά την εβδομάδα. Σπάνια μυρίζουν, τότε μόνο βάζω με λίγο βαμβάκι έλαιο τειοδενδρου στο καπάκι του κάδου και εξαλείφεται οποιαδήποτε μυρωδιά.

2)Η wet bag είναι πολύ χρήσιμη για τις βόλτες. εγώ έχω μια planet wise wet & dry που έχει θήκη για στεγνά και θήκη για υγρά. Βολεύει για να τα έχεις όλα μαζί όταν αλλάζεις το μωρό, αλλά και για μαγιό, λερωμένα κλπ.

3) Τώρα το καλοκαίρι οι bumgenius organic στεγνώνουν γρήγορα, το χειμώνα είναι το θέμα, αλλά αν ρυθμίσεις τις μέρες που πλένεις δεν θα έχεις πρόβλημα.

4) καρπούς πλυσίματος από ιντερνετ ελλάδα και σε καταστήματα με βιολογικά. είναι οικονομικοί και μπορείς να πλένεις και τα ρούχα του μωρού, οπότε εξοικονομείς και από το ότι δεν χρειάζεται να αγοράζεις βρεφικά απορρυπαντικά και μαλακτικά.

ότι άλλο θες εδώ είμαστε.

Μιας και δεν μας επιτρέπεται από το φορουμ, για οδηγιες χρήσης ψάξε "bumgenius πλυντήριο" και θα βρεις ή bumgenius με επιλογή αναζήτησης σε ελληνικά.

Το είχα γράψει και σε παλιότερο ποστ, για όσες ενδιαφέρονται να μειώσουν το χρόνο στεγνώματος των bumgenius organics υπάρχει αυτή η πολύ απλή λύση.

Αλλιώς, μπορείτε απλά να τις γυρίζετε μέσα-έξω όταν τις απλώνετε.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Σας ευχαριστω τοοοσο πολυ, εισαστε ολες πολυ πολυ προθυμες να βοηθήσετε!!!

Με εχετε ξεστραβωσει!!!:rolleyes:

Δεν εχω προβει ακομα στην παραγγελια γιατι εχω αρχισει να σκεφτομαι μηπως να δοκιμαζα Bumgenius pocket..............:confused:

Για καποιο λογο ομως εχω πιστει πως θα μου φαινεται πιο ευκολο να χρησιμοποιω τις all in one....

Εσεις που εχετε χρησιμοποιησει και τις 2, ποιες ευχαριστηθηκατε πιο πολυ και σας φάνηκαν πιο ευκολες στη χρηση??

(Και εγω πιστευω παντως πως σε οποιες πανες και να καταληξω,θα την βρω την ακρη μου...αρκει να το θελω πραγματικα!Απλα δεν θελω να κανω ακυρα εξοδα και να δωσω τοσα χρηματα σε καποια μαρκα που να μην ειναι πολυ καταλληλη!)

Επισης βλεπω στο internet οτι τα liners ειναι σχετικα ακριβα. Υπαρχει καποια αλλη λυση?Μπορω να χρησημοποιω κατι αλλο το οποιο να ειναι και αυτο επαναχρησημοποιουμενο?

Ifk7p3.png

Σας ευχαριστω τοοοσο πολυ, εισαστε ολες πολυ πολυ προθυμες να βοηθήσετε!!!

Με εχετε ξεστραβωσει!!!:rolleyes:

Δεν εχω προβει ακομα στην παραγγελια γιατι εχω αρχισει να σκεφτομαι μηπως να δοκιμαζα Bumgenius pocket..............:confused:

Για καποιο λογο ομως εχω πιστει πως θα μου φαινεται πιο ευκολο να χρησιμοποιω τις all in one....

Εσεις που εχετε χρησιμοποιησει και τις 2, ποιες ευχαριστηθηκατε πιο πολυ και σας φάνηκαν πιο ευκολες στη χρηση??

(Και εγω πιστευω παντως πως σε οποιες πανες και να καταληξω,θα την βρω την ακρη μου...αρκει να το θελω πραγματικα!Απλα δεν θελω να κανω ακυρα εξοδα και να δωσω τοσα χρηματα σε καποια μαρκα που να μην ειναι πολυ καταλληλη!)

Επισης βλεπω στο internet οτι τα liners ειναι σχετικα ακριβα. Υπαρχει καποια αλλη λυση?Μπορω να χρησημοποιω κατι αλλο το οποιο να ειναι και αυτο επαναχρησημοποιουμενο?

Mπορείς να κάνεις ένα συνδυασμό από all in one και pocket, ώστε να έχεις για κάθε στιγμή τα πλεονεκτήματα που καθε μια προσφέρει. Οι all in one όπως έχει αναφερθεί ξανά, αργούν μεν να στεγνώσουν, είναι όμως εύκολες στην εφαρμογή, και για τις bumgenius συγκεκριμένα, είναι πολύ απορροφητικές χωρίς να είναι ογκώδεις. Aπό την άλλη, oi pocket στεγνώνουν γρήγορα, μπορείς να αυξήσεις την απορροφητικότητα βάζοντας περισσότερα επιθέματα, είναι όμως περισσότερο ογκώδεις και όχι τόσο απορροφητικές! Εγώ όπως είπα και πιο πάνω, έχω κυρίως bumgenius all in one τις οποίες και θεωρώ την καλύτερή μου αγορά, αλλά και pocket για να έχω μέχρι να στεγνώσουν οι all in one. Πάντως όλες χρησιμοποιούνται και από τον μπαμπά και τις γιαγιάδες που κρατάνε τη μικρή, χωρίς καμία δυσκολία! Ειδικά η μαμά μου, επειδή έχει μεγαλώσει και άλλα 2 εγγόνια με μιας χρήσης, έχει να το λέει που δεν βρωμάνε πετρέλαιο και δεν ερεθίζεται καθόλου η μικρή. Με τις μιας χρήσης στα άλλα δυο εγγόνια, πήγαινε το πλύσιμο λόγω διαρροών και η κρέμα σύννεφο! Με την μικρή μου είναι μια χαρά. Τώρα που καλοκαιριάζει δε, είναι πολύ καλύτερα και λόγω της ζέστης που δεν έχει μια πλαστικούρα ανάμεσα στα πόδια της!

Όσον αφορά τα liners, πολύ χρησιμοποιούν ύφασμα φλις (πχ μια κουβερτούλα φλις κομμένη σε λωρίδες), που και επαναχρησιμοποιήσιμη είναι, αλλά κρατάει και το μωρό στεγνό και δεν έχεις και λεκέδες από τις κενώσεις μιας και είναι πιο χοντρό σαν ύφασμα.

Μπορείς να έχεις τα μιας χρήσης φύλλα για όταν είσαι έξω, και τις λωρίδες απο φλις όλο τον υπόλοιπο χρόνο! Άσε που τα φύλλα, τουλάχιστον τα lollipop μπορείς να τα βάζεις και αυτά μαζί στο πλυντήριο αν είναι από ούρα και να τα ξαναχρησιμοποιείς. Αντέχουν μερικές πλύσεις. Άλλα είναι πιο μαλάκα και διαλύονται.

Διαφημίσεις

Zouz...ωραια η ιδεα σου για φλις...σε περιπτοσεις που χρειαζεται να κανεις οικονομια!!!!!!

Κατερινα, μου αρεσουν πολυ οι Grovia και ψαχνω δτο διαδικτυο για all in one, newborn.To site που μου εστειλες πολυ ενδιαφερον αλλα δεν δειχνει να τις εχει αυτες!!Μηπως ξερεις που αλλου μπορω να τις βρω??

Ifk7p3.png

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΦΑΙΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ,ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ.ΕΤΣΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΣ fuzzibunz.ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ 2 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΣ.ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ? ΕΑΝ ΝΑΙ ΚΑΝΟΥΝ Η ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ:lol:

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΦΑΙΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ,ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ.ΕΤΣΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΣ fuzzibunz.ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ 2 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΣ.ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ? ΕΑΝ ΝΑΙ ΚΑΝΟΥΝ Η ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ:lol:

Μην έχοντας προσωπική εμπειρία για τις συγκεκριμένες το μόνο που μπορώ να σου μεταφέρω είναι ότι έχω διαβάσει σε σχετικά φόρουμς. Είναι από τις καλές, είναι πάνες τσέπης και έχουν υλικό φλις ή μικροσουεντ, και τα επιθέματα είναι από μικροίνες. Το μέγεθος προσαρμόζεται από τα λαστιχάκια που έχουν κουμπότρυπες, για να μεγαλώνουν στην πορεία. Εννοείται πως κάνουν! Τις δοκιμάζεις και βλέπεις αν σου ταιριάζουν σαν εφαρμογή κλπ κλπ και αν προσανατολιστείς στις υφασμάτινες, μπορείς να κάνεις αρχικά μια επιλογή από λίγες για να δεις τι ταιριάζει περισσότερο στο μωράκι σου!

Αυτό που μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία, είναι πως γενικά οι πάνες τύπου ποκετ με επιθέματα από μικροίνες δεν είναι τόσο απορροφητικές όσο άλλες.

Εξοικονόμηση θα κάνεις όπως και να έχει, οποιεσδήποτε υφασμάτινες και αν επιλέξεις. Το θέμα είναι να βρεις τι ταιριάζει στο μωρό σου και στον τρόπο ζωής σου.

Εδώ είμαστε για ότι χρειαστείς!

Διαφημίσεις

Αυτό που μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία, είναι πως γενικά οι πάνες τύπου ποκετ με επιθέματα από μικροίνες δεν είναι τόσο απορροφητικές όσο άλλες.

Συμφωνώ μ' αυτό.

Πήρα μερικές pocket της Blueberry (έχω την εντύπωση ότι τις βγάζει η ίδια εταιρεία με τις Fuzzy Bunz) και είχα διαρροές, και έτσι δεν τις χρησιμοποιήσα ποτέ.

Τώρα που μεγάλωσε η κόρη μου έχω διαρροές και με τις Bumgenius, δεν διαρκούνε πολύ και αν περάσει ώρα και δεν την αλλάξω γιατί είμαστε εκτός σπιτιού γίνεται μούσκεμα :(

Έτσι καταλήγω να της βάζω μιας χρήσεως όταν είμαστε εκτός γιατί οι υπόλοιπες που έχω είναι αρκετά ογκώδεις για τα καλοκαιρινά ρούχα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Συμφωνώ μ' αυτό.

Πήρα μερικές pocket της Blueberry (έχω την εντύπωση ότι τις βγάζει η ίδια εταιρεία με τις Fuzzy Bunz) και είχα διαρροές, και έτσι δεν τις χρησιμοποιήσα ποτέ.

Τώρα που μεγάλωσε η κόρη μου έχω διαρροές και με τις Bumgenius, δεν διαρκούνε πολύ και αν περάσει ώρα και δεν την αλλάξω γιατί είμαστε εκτός σπιτιού γίνεται μούσκεμα :(

Έτσι καταλήγω να της βάζω μιας χρήσεως όταν είμαστε εκτός γιατί οι υπόλοιπες που έχω είναι αρκετά ογκώδεις για τα καλοκαιρινά ρούχα.

Rosie, με τι πλένεις τις πάνες σου? Έχεις σκεφτεί πως με το χρόνο μπορεί να έχουν μείνει υπολλείμματα απορρυπαντικού και για αυτό να σου κάνουν διαρροές? Για κοίταξέ το, γιατί και εγώ έχω διάφορες αλλά οι bumgenius αν και πλεον έχουμε μεγαλώσει, δεν μου κάνουν ποτέ διαρροές!

Rosie, με τι πλένεις τις πάνες σου? Έχεις σκεφτεί πως με το χρόνο μπορεί να έχουν μείνει υπολλείμματα απορρυπαντικού και για αυτό να σου κάνουν διαρροές? Για κοίταξέ το, γιατί και εγώ έχω διάφορες αλλά οι bumgenius αν και πλεον έχουμε μεγαλώσει, δεν μου κάνουν ποτέ διαρροές!

Δεν βάζω απορρυπαντικό, μόνο μια μικρή ποσότητα Rockin' Green, καμιά φορά μπορεί να προσθέσω και βόρακα και πιο σπάνια θα χρησιμοποιήσω soap nuts.

Δεν νομίζω να είναι detergent built-up γιατί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πλένω και τις Mother-ease και είναι σούπερ απορροφητικές.

Απλά οι Bumgenius δεν είναι πετσετέ και μάλλον χρειάζονται πιο συχνά άλλαγμα.

Κρίμα γιατί έχω πολύ όμορφα χρώματα Bumgenius!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Γεια σας κορίτσια.το γυρίζω και εγω στα οικολογικα.εννοειται κ στις πανες.κατεληξα λοιπόν στις μπαμτζινιουζ.ποσες θα χρειαστω?εχω 2 παιδάκια 2 ετων το πρώτο και 7.5 το 2ο.τι άκριβως θα χρειαστω και ποιο σάιτ προτείνετε?

Ευχαριστω

Γεια σας κορίτσια.το γυρίζω και εγω στα οικολογικα.εννοειται κ στις πανες.κατεληξα λοιπόν στις μπαμτζινιουζ.ποσες θα χρειαστω?εχω 2 παιδάκια 2 ετων το πρώτο και 7.5 το 2ο.τι άκριβως θα χρειαστω και ποιο σάιτ προτείνετε?

Ευχαριστω

lolalu καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Υποθέτοντας πως χρειάζεσαι περίπου 6 πάνες την ημέρα για κάθε παιδί χρειάζεσαι αρκετές για να πλένεις κάθε 2η μέρα και να έχεις στεγνές και για την επόμενη. Αν έχεις καταλήξει στις bumgenius, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα συνδυασμό από organic all in one και μερικές pocket v.4. Οι organic all in one είναι πολύ απορροφητικές, αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο καθυστερούν και να στεγνώσουν, ενώ οι pocket v.4 στεγνώνουν γρήγορα. Για δυο παιδάκια λοιπόν, θα χρειαστείς τουλάχιστον 24-30 πάνες. Αν θες να πλένεις κάθε 3-4 μέρες υποθέτω θα χρειαστείς περισσότερες.

Μπορείς να ξεκινήσεις παίρνοντας 10-12 για να τις δεις και πως σου ταιριάζουν και σιγά σιγά να προσθέτεις μέχρι να έχεις όσες χρειάζεσαι. Αυτό, γιατί αν τις πάρεις όλες μαζί, χρειάζεσαι μεγάλο ποσό για αγορά.

Έναν κάδο (εγώ έχω έναν λευκό πλαστικό του ΙΚΕΑ, μια χαρά με βολεύει).

Καρπούς ιμαλαϊων, είναι φυσικό σαπούνι κατάλληλο για τις πάνες αλλά και για όλα τα βρεφικά ρουχαλάκια. Πολύ οικονομικοί και απόλυτα φυσικό προιον.

Αν θες μπορείς να χρησιμοποιείς βιοδιασπώμενα φύλλα μιας χρήσης, για να είναι πιο εύκολη η αλλαγή στις κενώσεις. Αντί αυτού όμως, για οικονομία μπορείς να φτιάξεις λωρίδες από μια κουβερτούλα φλις. Το φλις βοηθά να κρατά στεγνό το δερματάκι, ενώ σε περίπτωση κενώσεων προστατεύει και την πάνα από λεκέδες. Απλά το ξεπλένεις αν έχει λερωθεί και το βάζεις στον κάδο με τις πάνες μέχρι το επόμενο πλύσιμο.

Θα τις χρησιμοποιείς και το βράδυ? Αν ναι, τότε θα χρειαστείς και μερικά επιθέματα για ενίσχυση της απορροφητικότητας.

Προαιρετικό αλλα χρήσιμο είναι και μια τσαντα wetbag, για να αποθηκεύεις τις λερωμένες πάνες όταν είσαι έξω. Εγώ έχω μια planet wise wet/dry, που έχει και έξτρα θήκη, την οποία χρησιμοποιώ ανελλιπώς για να βάζω τις καθαρές πάνες στις γιαγιάδες, χωράει 6-7 πάνες. Οπότε στη διάρκεια της ημέρας, βάζουν τις βρώμικες στην αδιάβροχη θήκη και έτσι γίνεται εύκολη η μεταφορά. Επίσης είναι πολύ χρήσιμη η τσάντα και για την πισίνα που πάμε, αλλά και για τη θάλασσα για να βάζεις τα βρεγμένα.

Αν θες μπορώ να σου προτείνω σαιτ σε προσωπικό μήνυμα γιατί απαγορεύεται από τους κανόνες του φορουμ η αναφορά διότι θεωρείται διαφήμιση.

Ότι άλλο χρειαστείς, μας ρωτάς!

Αχ σ΄ευχαριστω πολυ zouz,τώρα είδα το μήνυμα.αν μπορείς σε παρακαλώ στείλε πμ για τα site.καθως και αν χρησιμοποιείς βιολογίκα καλλυντικά ποια ειναι α καλύτερα?

Σ΄ευχαριστω.

Καλημέρα

όσες έχετε χρησημοποιήσει gro via,ξέρετε αν αυτές οι 4 πάνες έχουν μεγάλη διαφορά στον όγκο;

http://www.fill-your-pants.com/all-in-one-nappies/GVAIO11.html

http://www.fill-your-pants.com/all-in-two-nappies/gro-via-nappies.html

http://www.fill-your-pants.com/all-in-one-nappies/bumgenius-organic/action/null/

http://www.fill-your-pants.com/all-in-two-nappies/pop-in-nappy-prints.html

χρειάζομαι πάνες που να μη ειναι τεράστειες μεσα απο τα φορεματάκια μας.

ευχαριστώ :)

aiBtp2.png

13/11/2004

16/8/2007

Καλημέρα

όσες έχετε χρησημοποιήσει gro via,ξέρετε αν αυτές οι 4 πάνες έχουν μεγάλη διαφορά στον όγκο;

http://www.fill-your-pants.com/all-in-one-nappies/GVAIO11.html

http://www.fill-your-pants.com/all-in-two-nappies/gro-via-nappies.html

http://www.fill-your-pants.com/all-in-one-nappies/bumgenius-organic/action/null/

http://www.fill-your-pants.com/all-in-two-nappies/pop-in-nappy-prints.html

χρειάζομαι πάνες που να μη ειναι τεράστειες μεσα απο τα φορεματάκια μας.

ευχαριστώ :)

Εγω έχω Grovia και bumgenius κι ειναι πολυ κομψές πάνες. Οι bumgenius ειναι πιο λεπτές αλλα κι οι δυο ειναι μια χαρα μέσα απο ρουχα (εκτός αν ειναι θεοστενα).

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

1) . Πλένω 1 φορά την εβδομάδα. Σπάνια μυρίζουν, τότε μόνο βάζω με λίγο βαμβάκι έλαιο τειοδενδρου στο καπάκι του κάδου και εξαλείφεται οποιαδήποτε μυρωδιά.

Πόσες σταγόνες βάζεις? Εμένα μυρίζει αμέσως ο κάδος. :-( Στην 3η μέρα όπωσδηποτε πλένω!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πόσες σταγόνες βάζεις? Εμένα μυρίζει αμέσως ο κάδος. :-( Στην 3η μέρα όπωσδηποτε πλένω!

3-4 σταγόνες σε ένα χαρτάκι υγείας και περνάω το καπάκι και μετά το ρίχνω μέσα στον κάδο. Απλά όταν τις βάζω στο πλυντήριο το παίρνω και το πετάω για να μη διαλυθεί μέσα στον κάδο. Ο κάδος μου είναι ένας απλός του ΙΚΕΑ, χωρις ερμητικά κλειστό καπάκι. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με μυρωδιές ακόμα και το καλοκαίρι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...