Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οπ ξέχασα να σου πω το site είναι αυτό;)

https://www.bb-cake.com/category-3/category-17.html

Απίστευτο! Όταν τις πήρα εγω πριν 15 μήνες δεν πρέπει να υπήρχε. Είχα ψάξει αρκετα τότε, θα το είχα βρει δεν μπορει!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλημέρα,

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πλένετε τις πάνες του μωρού σας μαζί με τα ρουχαλάκια του. Θηλάζω αποκλειστικά και χρησιμοποιώ και χάρτινα επιθέματα άρα οι πάνες μας έχουν μόνο τσίσα πάνω τους.

Ευχαριστώ πολύ.

lulop3.pngWyeQp2.png

Καλημέρα,

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πλένετε τις πάνες του μωρού σας μαζί με τα ρουχαλάκια του. Θηλάζω αποκλειστικά και χρησιμοποιώ και χάρτινα επιθέματα άρα οι πάνες μας έχουν μόνο τσίσα πάνω τους.

Ευχαριστώ πολύ.

Καλύτερα είναι για λόγους υγειινής να μην τα πλένεις μαζί.... Επίσης, μιας και θηλάζεις αποκλειστικά τα χαρτάκια είναι περιττά γιατί τα κακάκια του μωρού σου είναι υδατοδιαλυτά, άρα τα βάζεις στο πλυντήριο όπως είναι.... (σκούπισε λίγα με λίγο χαρτί υγείας)

:-D

Διαφημίσεις

Kοριτσια να αρπαξω την ευκαιρια να σας πω για τις παντελως Αχρησιμοποιητες πανες που πουλαω. Οποια θελει ας μου στειλει πμ. Ευχαριστω

http://parentscafe.gr/showthread.php?t=4031

Καλησπέρα!

Κι εγώ μόνο αυτά τα χαρτάκια χρησιμοποιώ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Άλλα που δοκίμασα ήταν χάλια και αναγκαστικά παραγγέλνω αυτά από το εξωτερικό. Πιστεύω πως θα μείνεις πολύ ικανοποιημένη!

Δεν κολλάνε στο δέρμα του μωρού και μάλιστα κρατάνε το πωπουδάκι τους στεγνό!

Τα δοκίμασα τα χαρτάκια lollipop k και μου άρεσαν, κρατάνε την πάνα χωρίς λεκέ. θα δω και στο νεογέννητο όταν έρθει με το καλό αν χρειάζεται. Έτσι κ αλλιώς τις ξεπλένω λίγο πριν τις ρίξω στον κάδο για να μην μυρίζουν πολύ αμμωνία, οπότε φαντάζομαι και για θηλάζων νεογέννητο να φέυγουν αυτά τα υδαρή κ@κ@κια.Απλά θα πρέπει να τα παραγγέλνω απο Αγγλία σε ποσότητα για να μην μου τελειώνουν.

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Καλησπέρα σας!!επαναφέρω το θέμα μιάς και είμαι και εγώ στο ίδιο δίλημα!!Σκεύτομαι πολύ σοβαρα να αγοράσω υφασμάτινες πάνες το θέμα είναι ποιες απο όλες αυτές είναι πραγματικά αποροφητικες???Είναι μπελάς η όλη διαδικασία?αξίζει πραγματικά??Δεν θέλω για να κανω οικονομία το μωρό μου να βρέχει τα ρούχα του!Έχει καμία μανούλα εμπειρία απο τέτιες πάνες(προτιμώ one size)??

Σας ευχαριστώ πολύ!

Oι bumgenius organic all in one, θεωρούνται από τις πιο απορροφητικές όλα σε ένα, αλλά για αυτόν το λόγο αργούν και να στεγνώσουν. Αν ψάχνεις ευκολία στη χρήση, ένας συνδυασμός bumgenius organic και 5-6 πάνες με απορροφητικό από μικροϊνες είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός, ώστε μέχρι να στεγνώσουν οι βαμβακερές να έχεις τις άλλες. Προσωπικά, έχουμε 22 bumgenius organic και ξεκινήσαμε να τις φοράμε από 12 ημερών. Γενικά τον πρώτο καιρό βάζαμε 2 πλυντήρια εξτρα την εβδομάδα. Το πόσο οικονομικό θα είναι για σένα, εξαρτάται και από το τι πλυντήριο έχεις, μιας και ανάλογα με την ενεργειακή κλάση, πάει και η κατανάλωση.

Επίσης, να αναφέρω πως οικονομία υπάρχει και από το γεγονός πως σπάνια βάζουμε κρέμα αλλαγής. Δεν είναι μόνο η οικονομία σε αυτό, αλλά το σημαντικό πως δεν χρησιμοποιούμε κρέμα, γιατί γενικά δημιουργούν και ουρολοιμώξεις. 14 μήνες τώρα σπάνια είχαμε κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Στην πορεία, πήρα και 2 totsbots easyfit, περισσότερο γιατί ήταν όμορφες. Δεν είναι τόσο απορροφητικές, αλλά στεγνώνουν γρήγορα. Για το λόγο αυτό πήρα και 1 bumgenius pocket και 2 baba+boo pocket και τελευταία μια bumgenius freetime. Μπορεί να μην είναι οργανικές, αλλά είναι πολύ καλές, στεγνώνουν γρήγορα και έτσι βγάζω μια μέρα με αυτές μέχρι να στεγνώσουν οι βαμβακερές. Τώρα με 27 πάνες βάζω πλυντήριο μια φορά την εβδομάδα! Επίσης μετά από 1 χρόνο χρήσης εξακολουθούν να είναι σαν καινούριες!

Για το βράδυ, πολλοί χρησιμοποιούν υφασμάτινες με έξτρα επιθέματα για να αυξήσουν την απορροφητικότητα. Επειδή δεν έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία, μόνο για το βράδυ χρησιμοποιούμε οικολογικές βιοδιασπώμενες μιας χρήσης, Nature Babycare. Πολύ οικονομικές και απίστευτη ποιότητα, χωρίς χημικά και ερεθισμούς.

Εύχομαι να βοήθησα με τη δική μου εμπειρία, διαβάζεις και τις υπόλοιπες μανούλες και αποφασίζεις.

Oι bumgenius organic all in one, θεωρούνται από τις πιο απορροφητικές όλα σε ένα, αλλά για αυτόν το λόγο αργούν και να στεγνώσουν.

Αν αυτές είναι οι πιο απορροφητικές all-in-one τότε οι υπόλοιπες πρέπει να έχουνε τα μαύρα τους τα χάλια!

Έχω πέντε απ' αυτές και δεν είναι καθόλου απορροφητικές, τουλάχιστον δεν έχουνε καμία σχέση με τις Motherease που έχω.

Ναι οι Motherease έχουνε τον μπελά του να βάζεις ξεχωριστό βρακάκι αλλά με τις Bumgenious πρέπει ν' αλλάζεις το μωρό πιο συχνά απ' ό,τι μ' αυτές και έτσι πιστεύω ότι τελικά η "ευκολία" τους είναι σχετική.

Ειδικά αυτές από μπαμπού είναι πολύ απορροφητικές και δεν έχεις και κανένα κομμάτι πλαστικού ν' αγγίζει το δερματάκι του μωρού όπως με τις Bumgenious :mad:

Το βράδυ κι εγώ βάζω οικολογικές πάνες μιας χρήσεως, δεν μ' αρέσει η ιδέα να μένει το μωρό υγρό τόσες ώρες.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

καλησπερα σε ολες. ειμαι πρωτη φορα εδω. εγω χρησιμοποιω τις fuzzibunz kαι εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη. αν σκεφτεις οτι ξοδευεις 1000 ευρω το μηνα σε πανες ενω με 400 ευρω εχεις τελειωσει για παντα και για δευτερο παιδακι μαζι! εχουν ισοβια εγγυηση και δεν εχουν καμια σχεση με αυτες που κυκλοφορουν Ελλαδα. Θεωρω οτι με τη χρηση που κανω στο πλυντηριο, πλενω ανα 3 μερες, δεν φτανει τα εξοδα σε καμια περιπτωση. και μονο τοοτ ι κανεις καλο στο μωρο σου γιατι ολες οι πλαστικουρες οι αλλες εχουν τοσα χημικα...επισης το περιβαλλον! μια πανα να διασπαστει χριεαζεται 600 χρονια...και είναι και πολυ ομορφες...δεν ξερω...πειτε μου κ εσεις. παντως εμαθα ηρθανε ελλαδα και σιγουρα θα αγορασω κι αλλες. δε θελουν καν στεγνωτηριο..ειναι ειλικρινα απιθανες. μπορειτε να αγορασετε και μια η δυο να τις δοκιμασετε βρε κοριτσια! το site που βρηκα..einai edit admin

Διαφημίσεις

Αν αυτές είναι οι πιο απορροφητικές all-in-one τότε οι υπόλοιπες πρέπει να έχουνε τα μαύρα τους τα χάλια!

Έχω πέντε απ' αυτές και δεν είναι καθόλου απορροφητικές, τουλάχιστον δεν έχουνε καμία σχέση με τις Motherease που έχω.

Ναι οι Motherease έχουνε τον μπελά του να βάζεις ξεχωριστό βρακάκι αλλά με τις Bumgenious πρέπει ν' αλλάζεις το μωρό πιο συχνά απ' ό,τι μ' αυτές και έτσι πιστεύω ότι τελικά η "ευκολία" τους είναι σχετική.

Ειδικά αυτές από μπαμπού είναι πολύ απορροφητικές και δεν έχεις και κανένα κομμάτι πλαστικού ν' αγγίζει το δερματάκι του μωρού όπως με τις Bumgenious :mad:

Το βράδυ κι εγώ βάζω οικολογικές πάνες μιας χρήσεως, δεν μ' αρέσει η ιδέα να μένει το μωρό υγρό τόσες ώρες.

Πήρα 20 bumgenius all in one, one size για το μωρο που περιμενω. αλλα τις φοράω στον μεγάλο για να συνηθίσουμε την διαδικασία. Είναι υπερ- απορροφητικες, κομψες, και αν και τις φοράμε μια εβδομάδα μερα νυχτα (προσθέτω ενα επιθεμα απο μπαμπου το βραδυ για ασφαλεια, κατω απο τα ραμμενα της ιδιας της πανας) και με καθε αλλαγη βαζω και ενα χαρτακι lollipop που ειναι απο καλαμποκαλευρο, και το δερμα το βρισκω στεγνο. μερικες φορες μπορει να ειναι υγρος, οταν το φοραει πολλες ωρες (5-6), αλλα δεν με ενοχλει, ουτε εκεινον, εφοσον και με τα παμπερς αν τις φορουσε για τοσο μεγαλο διαστημα παλι υγρος ηταν. αρα μικρο το κακο.

Επομενως αποφασισα να τις φοραμε και στην βολτα, και στα τριημερα και παντου. δεν θελω να δινω και χρηματα σε βραδυνες οικολογικες μιας χρησης. τοτε θα εμενα στις παμπερς και τελος. κανω οικονομια γενικως, και στο απορρυπαντικο, και στο ρευμα, και στις κρεμες συγκαματος, και στα μαλακτικα. εαν ειχα κιαλλα χρηματα να ξοδεψω, παλι την ιδια μαρκα θα επαιρνα, σε μορφη ποκετ, για να τις εχω μεχρι να στεγνωσουν οι αλλες.

σχετικα με το πλυσιμο, εμαθα απο εδω μεσα πολλα, και πλενω με καρπους πλυσιματος, σοδα- βορακα και λιγο αιθεριο ελαιο, και αν εχω λεκε απο τα χοντρα, οντως ξεθωριαζει στον ηλιο..και τωρα που εβγαλε ηλιο δεν κανουν 2 μερες να στεγνωσουν οπως ελεγαν ολοι, αλλα μια μερα, και μενω βορεια ελλαδα, οχι κρητη.

επισης με τον ιδιο τροπο πλενω ολα τα ρουχα πλεον και ολα μια χαρα. μου φαινεται λιγο περιττο να αγοραζω αλλα απορρυπαντικα ενω ειμαι οικολογικη στις πανες.. δεν ξερω, αποψή μου ισως. μεχρι και ο αντρας μου πειστηκε, παρολου που ειδε να φευγουν 500 ευρω για 30 συνολικά πανες, και αλλα 150 για διαφορα επιπλεον (2 κιλα καρυδοσαπουνα, 2 κιλα βορακα, 2 κιλα σοδα πλυσιματος, 10 επιθεματα απο μπαμπου για το βραδυ, μερικα μπουκαλακια τειοδενδρο, λεβαντα, λεμονι, τριανταφυλλο και βανιλια,5 ρολλά χαρτακια καλαμποκαλευρου, και κατι δικα μου -υφασματινα σερβιετακια και επιθεματα στηθους)

πιστευω πως θα κανω αποσβεση σε 9-10 μηνες, το ρευμα που θα καψω θα ειναι λιγοτερο απο οτι το συνολικο κοστος απορρυπαντικων που αγοραζα σε αυτο το χρονικό διάστημα.

αυτα τα πολλα απο μενα.. και μολις τις δοκιμασω και στην μπεμπα με το καλο τις πανες θα σας πω εντυπωσεις. σορρυ για το μεγαλο ποστ, απλα ενθουσιαστικα με τις πανες, ειναι καλυτερες απο οτι φανταζομουν και ακομα και οι γιαγιαδες που τις εβλεπαν με δυσπιστια τωρα τις διαφημιζουν!

qHzbp2.png

dpwIp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια.

Θέλω να αγοράσω υφασμάτινες πάνες κι έχω πελαγώσει...Γι΄αυτό θα ήθελα τα φώτα όσων τις χρησιμοποιούν, για να μου απαντήσουν στις εξής ερωτήσεις:

Χάζευα στο ecobaby.gr (μετά από τις απαντήσεις σε αυτό εδώ το forum) και βρήκα 2 διαφορετικές πάνες: τις BumGenius και τις Grovia και σκέφτομαι να αγοράσω την πρώτη μάρκα την Bum Genius Organic one size - all - in - one. (δηλαδή αυτή που δεν έχει αποσπώμενη πάνα και είναι ραμμένη πάνω στο βρακάκι), αλλά έχω μερικές απορίες:

α) Θα μπορώ να τις πλένω με παιδικό απορρυπαντικό (τύπου Protherm) αντί τα προτεινόμενα σαπούνια (βλ. σοδα, βόρακα, σαπούνι καρπών κτλ)?

β) Αν ναι στους πόσους βαθμούς?

γ) Θα μπορώ να τις βάλω στεγνωτήριο ή θα χάλασουν τα λάστιχά τους?

δ) Είναι κατάλληλες για νεογέννητα?

ε) Πόσες συνολικά θα χρειαστώ?

στ) Τέλος στο ίδιο site, είδα κι ένα ρολό μάρκας DISANA που είναι προστατευτικές λωρίδες από κυτταρίνη. Είναι καλό να το πάρω και να βάζω ένα χαρτάκι μέσα στην πάνα για τα κακάκια του μωρού ή θα φεύγει από τη θέση του και θα ενοχλεί το μωρό...?

Τώρα αν κάποια μανούλα χρησιμοποιεί την GroVia και είναι ευχαριστημένη ας μου πει...Έχω πελαγώσει!!!

Σας ευχαριστώ!

Γεια σας κορίτσια.

Θέλω να αγοράσω υφασμάτινες πάνες κι έχω πελαγώσει...Γι΄αυτό θα ήθελα τα φώτα όσων τις χρησιμοποιούν, για να μου απαντήσουν στις εξής ερωτήσεις:

Χάζευα στο ecobaby.gr (μετά από τις απαντήσεις σε αυτό εδώ το forum) και βρήκα 2 διαφορετικές πάνες: τις BumGenius και τις Grovia και σκέφτομαι να αγοράσω την πρώτη μάρκα την Bum Genius Organic one size - all - in - one. (δηλαδή αυτή που δεν έχει αποσπώμενη πάνα και είναι ραμμένη πάνω στο βρακάκι), αλλά έχω μερικές απορίες:

α) Θα μπορώ να τις πλένω με παιδικό απορρυπαντικό (τύπου Protherm) αντί τα προτεινόμενα σαπούνια (βλ. σοδα, βόρακα, σαπούνι καρπών κτλ)?

στ) Τέλος στο ίδιο site, είδα κι ένα ρολό μάρκας DISANA που είναι προστατευτικές λωρίδες από κυτταρίνη. Είναι καλό να το πάρω και να βάζω ένα χαρτάκι μέσα στην πάνα για τα κακάκια του μωρού ή θα φεύγει από τη θέση του και θα ενοχλεί το μωρό...?

Τώρα αν κάποια μανούλα χρησιμοποιεί την GroVia ή ακόμα και κάποια άλλη μάρκα και είναι ευχαριστημένη ας μου πει...Έχω πελαγώσει!!!

Σας ευχαριστώ!

γεια σου δεν ξερω για τις μαρκες που λες αλλα εγω ειχα παρει μια αλλη για δοκιμη αλλα δεν με βολεψε καθολου...αρχικα ηταν one size (mexri 15 kila) αλλα εμεις ειμαστε 12 και δεν κουμπωνει με τιποτα,ειχα παρει και εγω κατι χαρτινα επιθεματα....οσο για το στεγνωμα ηθελε πολλες ωρες....ελπιζω να μην σε απογοητευσα αλλα εγω ξαναγυρισα στα απλα παμπερς

Γεια σας κορίτσια.

Τώρα αν κάποια μανούλα χρησιμοποιεί την GroVia και είναι ευχαριστημένη ας μου πει...Έχω πελαγώσει!!!

Σας ευχαριστώ!

α) β) όχι, γιατι αυτα τα απορρυπαντικά περιέχουν σαπούνι το οποίο μειώνει την απορροφητικότητα της πάνας εφόσον αφήνει κατάλοιπα. Το καλύτερο ειναι να τις πλενεις στους 60 με soap nuts ή το klar καρυδοσαπουνο.

γ) μπορείς να τις βάζεις! Εγω τις βάζω 1 χρόνο και δεν έχουν πάθει τίποτα!

δ) οι one size στα νεογέννητα ειναι ογκωδεις αλλα δεν υπάρχει πρόβλημα.

ε) 20-25 νομίζω ειναι καλα. Εξαρτάται όμως για το τι χρήση θα κανεις, πχ θα τις φοράς την νύχτα και στη βόλτα ή μόνο στο σπίτι;

στ) τις συγκεκριμένες λωρίδες δεν τις έχω χρησιμοποιήσει. Εγω προσωπικα το θεωρω χρήσιμο το χαρτάκι! Δεν μετακινείται πάντως απο τη θέση του, Ασε που κρατάει το μωρο στεγνό σχετικα.

Εγω έχω τις Grovia και είμαι πολυ ευχαριστημένη! Επίσης έχω και λίγες bumgenius οι οποίες ειναι πολυ πρακτικές και κομψές αλλα αργούν λίγο να στεγνωσουν και ειναι και λίγο ακριβές.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ!

Καλησπέρα, εγώ τις χρησιμοποιώ εδώ και 2 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένη!:D

Εχω 23 αλλά θα πάρω άλλες 5 για να είμαι πιο άνετη και να πλένω κάθε 3 μέρες!:wink:

Πλένω τα πάντα με σόδα, βόρακα, λευκό ξύδι και καρπούς στους 40! (τις πάνες ανά τρεις πλύσεις τις πλένω μία στους 60) Τρελή οικονομία-οικολογία!

Χρησιμοποιώ και τα χαρτάκια που γράφεις και είμαι πολύ ευχαριστημένη και με αυτά γιατί κρατάνε το μωρό στεγνό, και την πάνα καθαρή!:wink: (έχω γλιτώσει και μερικές πάνες που μόλις τις φορέσαμε κάναμε ζουμερό πριτς!:rolleyes: -απλά άλλαξα χαρτάκι!:wink:)

Καλές αγορές και με το καλό το μωράκι σου!!!

lulop3.pngWyeQp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια βοήθεια!

Ήρθα στην πεθερά μου για Πάσχα και πήρα μαζί μου όλη την προίκα πανών. Όλα καλά με την ποσότητα, προλαβαίνω και πλένω-στεγνώνω, αλλά άρχισαν να μυρίζουν περίεργα!! Δεν έιχα τέτοιο πρόβλημα στο σπίτι μου! Η πεθερά μου μου παραπονέθηκε βέβαια πως τα άσπρα ρούχα δεν της τα πλένει καλά, και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω! Λέτε να είναι κατάλοιπα στο πλυντήριο; Σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Όταν τις βγάζω και τις στεγνώνω δεν μυρίζουν αλλά όταν τις φοράω στα παιδιά μετά από ώρα βρωμάνε! Τι να κάνω; stripping;

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Κορίτσια βοήθεια!

Ήρθα στην πεθερά μου για Πάσχα και πήρα μαζί μου όλη την προίκα πανών. Όλα καλά με την ποσότητα, προλαβαίνω και πλένω-στεγνώνω, αλλά άρχισαν να μυρίζουν περίεργα!! Δεν έιχα τέτοιο πρόβλημα στο σπίτι μου! Η πεθερά μου μου παραπονέθηκε βέβαια πως τα άσπρα ρούχα δεν της τα πλένει καλά, και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω! Λέτε να είναι κατάλοιπα στο πλυντήριο; Σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Όταν τις βγάζω και τις στεγνώνω δεν μυρίζουν αλλά όταν τις φοράω στα παιδιά μετά από ώρα βρωμάνε! Τι να κάνω; stripping;

Καλημέρα! Αν είσαι σε χωριό, πιθανότατα να ευθύνεται η σκληρότητα του νερού. Τέτοια προβλήματα εμφανίζονται σε περιοχές με σκληρό νερό. Δοκίμασε να βάλεις σόδα στην κύρια πλύση, αν και δεν προτείνεται από τους κατασκευαστές. Βέβαια από αυτά που έχω διαβάσει πολλοί το κάνουν σε κάθε πλύση, χωρίς να επηρεάζονται τα υφάσματα και το αδιάβροχο. Είναι σε όλες τις πάνες, βαμβακερές και μη?

Επίσης, αν προσθετεις ξύδι, στο σκληρό νερό δημιουργει προβλημα με μυρωδιές!

Καλημέρα! Αν είσαι σε χωριό, πιθανότατα να ευθύνεται η σκληρότητα του νερού. Τέτοια προβλήματα εμφανίζονται σε περιοχές με σκληρό νερό. Δοκίμασε να βάλεις σόδα στην κύρια πλύση, αν και δεν προτείνεται από τους κατασκευαστές. Βέβαια από αυτά που έχω διαβάσει πολλοί το κάνουν σε κάθε πλύση, χωρίς να επηρεάζονται τα υφάσματα και το αδιάβροχο. Είναι σε όλες τις πάνες, βαμβακερές και μη?

Επίσης, αν προσθετεις ξύδι, στο σκληρό νερό δημιουργει προβλημα με μυρωδιές!

Καλημέρα! Δεν είμαι σε χωριό, σε πόλη μένουν οι γονείς του άντρα μου. βάζω σόδα για την σκληρότητα, όχι μεγάλη ποσότητα, βόρακα και καρυδοσάπουνα. Κάνω και έξτρα ξέπλυμα.. και πιστεύω πως μυρίζει το αδιάβροχο μέρος της πάνας, και στις bumgenius, και στις popolini το βρακάκι, και σε κάτι άλλες πόκετ.. τις κατέστρεψα; Τώρα τι κάνω; Φτιάχνει αυτό ή θα έχω μικρά μωρά να αρωματίζουν τον χώρο και να μην μπορώ να τα βγάλω έξω βόλτα;;:-( Είναι καινούρια όλα, δεν προλαβα να τις χαρώ! Και πήγαιναν όλα τόσο καλά μέχρι τώρα.

Φταίνε τα κατάλοιπα απορρυπαντικού του πλυντηρίου;

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Αύξησε την ποσότητα του βόρακα για λίγο καιρό.

Εγώ αυτό κάνω κάθε φορά που αρχίζουνε να μυρίζουνε οι πάνες και μετά από λίγα πλυσίματα είναι ΟΚ.

Αύξησε την ποσότητα του βόρακα για λίγο καιρό.

Εγώ αυτό κάνω κάθε φορά που αρχίζουνε να μυρίζουνε οι πάνες και μετά από λίγα πλυσίματα είναι ΟΚ.

Θα το δοκιμασω κ θα σου πω. Γενικώς, ο βόρακας ποια χρησιμότητα εχει;Νόμισα πως είναι για λεκεδες...

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Για τους λεκέδες είναι η σόδα.

Ο βόρακας έχει αντι-μυκητιακές και αντι-βακτηριδιακές ιδιότητες.

Η άσχημη μυρωδιά που συχνά έχουνε οι πάνες μόλις κατουρήσει το παιδί οφείλεται σε συσσώρευση βακτηριών.

Για τους λεκέδες είναι η σόδα.

Ο βόρακας έχει αντι-μυκητιακές και αντι-βακτηριδιακές ιδιότητες.

Η άσχημη μυρωδιά που συχνά έχουνε οι πάνες μόλις κατουρήσει το παιδί οφείλεται σε συσσώρευση βακτηριών.

Ok ευχαριστώ. Νομίζω ότι βελτιώθηκε η κατάσταση. Θα πλύνω και τις αυριανές και θα βεβαιωθώ. Έβαλα περισσότερο βόρακα όπως είπες. Καλό Πάσχα!

qHzbp2.png

dpwIp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Πολυ καλησπερα και απο εμενα!!!

Γενναω τον Αυγουστο και σκεφτομαι να αγορασω επαναχρησιμοποιημένες πανες.:rolleyes:

Εχω ψαξει αρκετα στο ιντερνετ, εχω διαβασει πολλες απο τις πολυ κατατοπιστικές συζητησεις σας και νομιζω πως εχω καταλληξει σε καποιες μαρκες...

Θα ηθελα ομως τη βοηθεια σας...

Ειμαι σιγουρη κατ'αρχας οτι θα αγορασω πανες Αll Ιn Οne!!

-Απο αυτες μου αρεσουν πολυ οι Imse vimse, βιολογικο βαμβακι.Ομως ειναι ακριβουτσικες...και δεν υπαρχουν σε one size.

-Επισης μου αρεσουν οι Bumgenius organic cotton nappy

Γι αυτο σκεφτηκα μηπως αγορασω:

5 απο τις Ιmse Vimse, για νεογεννητα (ωστε να ειναι πιο μικρες και διακριτικες για τις βολτες μας)

Και καμια 15αρια απο τις Bumgenius, all in one, one size (Ωστε να μπορουμε να τις χρησημοποιουμε και αυτες απο την αρχη που θα ειναι νεογεννητο το μωρο, αλλα να τις ευχαριστηθουμε λιιιιγο αργοτερα)

(Ειδα ομως οτι καποιες προτείνατε και την Grovia. Λετε να αντικαταστησω τις 5 Imse Vimse με αντιστοιχες Grovia για νεογεννητα, μιας που ειναι πιο οικονομικες και θα μπορεσω να παρω περισσοτερες απο 5???)

Θα ηθελα τη γνωμη σας σαν πιο εμπειρες που ειστε με τις συγκεκριμενες πανες, αν τις εχετε χρησημοποιησει ξανα, ποιες μου προτεινετε?? Γνωρίζετε απο που μπορω να τις προμηθευτώ για να μου ερθουν πιο οικονομικα??Και μια τελευταια ερωτηση....!Αυτα τα Lollipop Nappy Liners μπορω να τα προμηθεύομαι απο την ελλαδα ή πρεπει να τα παραγγελνω απο εξωτερικο??

Συγνωμη για το μεγαλο post και τις αποριες "βουνο"....!

;)

Ifk7p3.png

Πολυ καλησπερα και απο εμενα!!!

Γενναω τον Αυγουστο και σκεφτομαι να αγορασω επαναχρησιμοποιημένες πανες.:rolleyes:

Εχω ψαξει αρκετα στο ιντερνετ, εχω διαβασει πολλες απο τις πολυ κατατοπιστικές συζητησεις σας και νομιζω πως εχω καταλληξει σε καποιες μαρκες...

Θα ηθελα ομως τη βοηθεια σας...

Ειμαι σιγουρη κατ'αρχας οτι θα αγορασω πανες Αll Ιn Οne!!

-Απο αυτες μου αρεσουν πολυ οι Imse vimse, βιολογικο βαμβακι.Ομως ειναι ακριβουτσικες...και δεν υπαρχουν σε one size.

-Επισης μου αρεσουν οι Bumgenius organic cotton nappy

Γι αυτο σκεφτηκα μηπως αγορασω:

5 απο τις Ιmse Vimse, για νεογεννητα (ωστε να ειναι πιο μικρες και διακριτικες για τις βολτες μας)

Και καμια 15αρια απο τις Bumgenius, all in one, one size (Ωστε να μπορουμε να τις χρησημοποιουμε και αυτες απο την αρχη που θα ειναι νεογεννητο το μωρο, αλλα να τις ευχαριστηθουμε λιιιιγο αργοτερα)

(Ειδα ομως οτι καποιες προτείνατε και την Grovia. Λετε να αντικαταστησω τις 5 Imse Vimse με αντιστοιχες Grovia για νεογεννητα, μιας που ειναι πιο οικονομικες και θα μπορεσω να παρω περισσοτερες απο 5???)

Θα ηθελα τη γνωμη σας σαν πιο εμπειρες που ειστε με τις συγκεκριμενες πανες, αν τις εχετε χρησημοποιησει ξανα, ποιες μου προτεινετε?? Γνωρίζετε απο που μπορω να τις προμηθευτώ για να μου ερθουν πιο οικονομικα??Και μια τελευταια ερωτηση....!Αυτα τα Lollipop Nappy Liners μπορω να τα προμηθεύομαι απο την ελλαδα ή πρεπει να τα παραγγελνω απο εξωτερικο??

Συγνωμη για το μεγαλο post και τις αποριες "βουνο"....!

;)

Καλησπέρα και καλώς όρισες στην παρέα!

Από την εμπειρία μου μετά από 16 μήνες συνεχούς χρήσης, και έχοντας δοκιμάσει Bumgenius Organic All in one, Tot Bots easyfit v.2 all in one, Baba+boo pockets, Bumgenius pocket v.4 & Imse Vimse All in one 1 Bumgenius freetime & 1 Itti Bitti Tutto σου περιγράφω την εμπειρία μας!

Οι Bumgenius Organic All in one είναι οι βασικές μας, έχω 22 και μετά από 16 μήνες είναι σαν καινούριες. Είναι οι πιο απορροφητικές, σπάνια είχαμε διαρροές, τις φοράμε από 12 ημερών (εξαρτάται και το πόσο μεγάλο είναι το μωράκι ως νεογέννητο, αν και εμείς είμασταν 3200 τότε). Ακόμα και τώρα που λόγω πολλών υγρών τα ούρα είναι περισσότερα, είναι οι μόνες που αντέχουν. Οι Tot Bots easyfit v.2 all in one είναι όμορφες, με καλή εφαρμογή αλλά είχαμε διαρροές μέχρι που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε στην τσέπη έξτρα επιθέματα. Οι Baba+boo pockets είναι πολύ καλές και οικονομικές, στεγνώνουν εύκολα και η κοπέλα που τις πουλάει είναι απίστευτα εξυπηρετική. Σύντομα θα είναι διαθέσιμες και στην Ελλάδα. Imse Vimse All in one που δοκίμασα, είχαμε θέματα μιας και το υλικό είναι σκληρό στα πόδια και τη μέση και δεν μας βόλεψαν. Bumgenius pocket v.4 & Bumgenius freetime πρακτικές, στεγνώνουν γρήγορα (έχω 4-5 από αυτές που στεγνώνουν γρήγορα για να καλύπτω τη μέρα πλυσίματος των υπολοίπων που αργούν). Τέλος για τις Itti Bitti Tutto είχα διαβάσει πολύ καλά σχόλια, μόλις πήρα μια (2 εβδομάδες) και 2-3 φορές που την έβαλα είχα διαρροές, οπότε ψάχνω τι δεν κάνω σωστά. Grovia δεν έχω δοκιμάσει, είναι ο επόμενος στόχος!

Και επειδή ίσως αναρρωτιέσαι πόσα έχω ξοδέψει, έχω οργανωθεί με excel και ακόμα και με 27 πάνες έχω κέρδος σε σχέση με τις μιας χρήσης.

Μόνο το βράδυ χρησιμοποιώ μιας χρήσης οικολογικές βιοδιασπώμενες Nature Babycare τις οποίες παίρνω από Αγγλία και μου βγαίνει το πακέτο φθηνότερες και από του Λιντλ.

Τα Lollipop Nappy Liners είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα, κάνε μια αναζήτηση στο google και θα τις βρεις σε νέο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Εύχομαι να βοήθησα και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...