Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

κορίτσια χρειάζομαι την βοηθειά σας.

πλένω τις πάνες μας στους 60 με καρυδοσάπουνα.Ό ταν τις βγάζω από το πλυντήριο φαίνονται λεκιασμένες με πολλές κιτρινίλες αλλά όταν τις μαζεύω είναι κάτασπρες εκτός από κάποια σημεία που έχουν μικρά σημαδάκια, εκεί δλδ που ήταν πιο πολύ λερωμένες....

Τις έβαλα στους 90 και πίστευα ότι θα καθαρίσουν πλήρως αλλά πάλι τα ίδια.

Έχετε ν μου προτείνετε κάποιο απορυπαντικό-λευκαντικό?

φοβάμαι μήπως από την συνεχόμενη χρήση μου γίνουν άθλιες....

p.s. εχω τις bumgenius all in one από οργανικό βαμβάκι.

9Onsp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ μαζι με τα soap nuts βάζω και 25γρ σόδα πλυσίματος (για λεύκανση και για τις μυρωδιές) συν 25γρ βόρακα (για απολύμανση).

Ειδικά τώρα το χειμώνα που ο ήλιος δεν θα είναι τόσο έντονος υπάρχει περίπτωση να έχεις συσσώρευση βακτηρίων.

Το είχα πάθει πιο παλιά με τις πάνες του γιου μου, το κατάλαβα γιατί μόλις κατουρούσε βρωμούσε η πάνα!

Είδα και έπαθα μέχρι να φύγουνε τα βακτήρια, γι' αυτό τώρα στην κόρη μου πάντα βάζω λίγο βόρακα προληπτικά, και τις πλένω στους 60, ποτέ στους 90.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

ναι αλλά δεν θα συσωρευτούν πολλά στιγματάκια που θα σχηματίσουν 'ΒΡΩΜΙΆ" ???????

Αν ήταν σαλιάρα που μάζευε βρωμιές στο ρέλι και όχι πάνα, πώς θα την καθάριζες αποτελεσματικά;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Εγώ μαζι με τα soap nuts βάζω και 25γρ σόδα πλυσίματος (για λεύκανση και για τις μυρωδιές) συν 25γρ βόρακα (για απολύμανση).

Ειδικά τώρα το χειμώνα που ο ήλιος δεν θα είναι τόσο έντονος υπάρχει περίπτωση να έχεις συσσώρευση βακτηρίων.

Το είχα πάθει πιο παλιά με τις πάνες του γιου μου, το κατάλαβα γιατί μόλις κατουρούσε βρωμούσε η πάνα!

Είδα και έπαθα μέχρι να φύγουνε τα βακτήρια, γι' αυτό τώρα στην κόρη μου πάντα βάζω λίγο βόρακα προληπτικά, και τις πλένω στους 60, ποτέ στους 90.

βόρακα βάζω και εγώ πλέον άρα πρέπει να βρώ και σόδα πλυσίματος......από που την προμηθεύεσαι???

Αν ήταν σαλιάρα που μάζευε βρωμιές στο ρέλι και όχι πάνα, πώς θα την καθάριζες αποτελεσματικά;

άλλο τα φρούτα και αλλό τα κακά ε?

και άλλο να την βάζεις για λίγο στο λαιμό και άλλο να την βάζεις στον πωπό και μάλιστα σε κοριτσάκι.....και η σαλιάρα δεν έχει το ίδιο κόστος με τηνν πάνα.....και η υγιεινή της περιοχής είναι πολύ σημαντική....νομίζω.

9Onsp3.png

βόρακα βάζω και εγώ πλέον άρα πρέπει να βρώ και σόδα πλυσίματος......από που την προμηθεύεσαι???

Συνήθως την πουλάνε εκεί που πουλάνε και βόρακα.

Εγώ την παίρνω από το γνωστό μαγαζάκι στον Πειραιά.

άλλο τα φρούτα και αλλό τα κακά ε?

και άλλο να την βάζεις για λίγο στο λαιμό και άλλο να την βάζεις στον πωπό και μάλιστα σε κοριτσάκι.....και η σαλιάρα δεν έχει το ίδιο κόστος με τηνν πάνα.....και η υγιεινή της περιοχής είναι πολύ σημαντική....νομίζω.

Μια βρωμιά που συσσωρεύεται στη σαλιάρα και που κολλάει πάνω της και λίγο απορρυπαντικό και μετά την πιπιλάει το βρέφος ή σκουπίζεις το στόμα του είναι αρκετά σημαντική, κατά τη γνώμη μου. Η σύγκριση γίνεται ως προς την επιμονή του λεκέ. Με τον ίδιο τρόπο βγαίνουν και από τα δυο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλησπέρα σας!

Χρησιμοποιώ τις πάνες bumgenius all in one στα μωρά μου από 6 μηνών περίπου.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη, μόνο που τον τελευταίο καιρό με το που κατουρήσουν τα μικρά μου βρωμάει πολύ άσχημα η πάνα. Μάλιστα βρωμάει πολλές φορές ακόμα και μετά από πλύση. Δοκίμασα να βάλω σόδα, δοκίμασα να κάνω και streaming αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Χρησιμοποιώ καρπούς πλυσίματος.

Κάτι διάβασα που γράφετε για βόρακα. Τι ακριβώς κάνει αυτό και από πού μπορώ να προμηθευτώ? Είναι σκόνη ή υγρό και πώς και πόσο συχνά θα πρέπει να το χρησιμοποιώ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

LFdxp3.png

Κάτι διάβασα που γράφετε για βόρακα. Τι ακριβώς κάνει αυτό και από πού μπορώ να προμηθευτώ? Είναι σκόνη ή υγρό και πώς και πόσο συχνά θα πρέπει να το χρησιμοποιώ?

O βόρακας είναι σε μορφή σκόνης, είναι φυσικό ορυκτό.

Μπορείς να τον βρεις σε φαρμακεια και σε καταστήματα με χημικά.

Πού μένεις; Στον Πειραιά έχει ένα μαγαζάκι που τον έχει πολύ φθηνά.

Αν διαβάσεις λίγο παραπάνω είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τις πάνες του γιου μου!

Δοκίμασα πλύση στους 90, σόδα, ξύδια, Tea Tree Oil χωρίς αποτέλεσμα.

Μόνο ο βόρακας βοήθησε.

Να βάζεις 50μλ σε κάθε πλύση (περίπου μισό ποτήρι) μέχρι να φύγει η μυρωδιά.

Φρόντιζε να τις στεγνώνεις σε δυνατό ήλιο.

Όταν φύγει το πρόβλημα καλό θα είναι να βάζεις πάντα προληπτικά 25 μλ μαζί με σόδα, 25μλ συν soap nuts φυσικά.

Διαφημίσεις

Αν διαβάσεις λίγο παραπάνω είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τις πάνες του γιου μου!

Μόνο ο βόρακας βοήθησε.

Όταν φύγει το πρόβλημα καλό θα είναι να βάζεις πάντα προληπτικά 25 μλ μαζί με σόδα, 25μλ συν soap nuts φυσικά.

καλημέρα! Μένω Ρόδο κι έτσι θα κοιτάξω μήπως βρω σε κανένα φαρμακείο.

Θα δοκιμάσω αυτό που λες να δούμε! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! :-P:razz:

LFdxp3.png

κορίτσια ψάχνω να αγοράσω bumgenious all in one για να συμπληρώσω αυτές που χρειάζομαι και δεν τις βρισκω:shock::shock::shock:

στο http://www.green-me.co.uk/ που τις ειχα πάρει δεν τις έχει πλεον και έχω στραβωθεί κ δεν τις βρίσκω αλλού?

επι της ευκαιρίας να σας ευχαριστήσω γιατί με τόσα που έχετε γράψει θεωρώ ότι είναι η καλύτερη αγορά που έκανα για το μωρό μου.:wink:

mamathoma εξακολουθείς να χρειάζεσαι καινούριες πάνες ή πήρες ήδη? αν θέλεις στείλε μου πμ γιατί έχω κάτι στο μυαλό μου!

Κορίτσια καλημέρα!Χρησιμοποιώ υφασμάτινες πάνες τους 7 τελευταίους μήνες (από 10 ως 17 μηνών η κορη μου).Τελευταία το παιδί είναι συνέχεια βρεγμένο. Μιλάμε μετά από 1μιση-2 ώρες θέλει οπωσδήποτε άλλαγμα. Βαρέθηκα πια όλη μέρα με τις πάνες. Εχω bumgenious κ econobum που είναι χωριστά βρακάκι-πάνα. εχετε να μου προτείνετε κάτι?Μήπως το παιδί μεγάλωσε κ δεν αρκούν πλέον οι υφασμάτινες ή χάλασε η απορροφητικότητά τους κ να γυρίσω στις μιας χρήσης να τελειώνω?Να πω ότι τις πάνες τις πλένω στους 60 με οικολογικό απορριπαντικό χωρίς μαλακτικό, στέγνωμα εξω και όχι σιδέρωμα τους τελευταίους μήνες.Τι λέτε??

καλημέρα! εγώ επειδή άρχισα δουλειά και κουράστηκα με το πλύσιμο πουλάω τις bumgenious all in one προς 10 ευρώ η μία - τις αγόρασα 23 ευρώ . Έχουν χρησιμοποιηθεί για 3 μήνες αλλά είναι σε τέλεια κατάσταση..

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...
Κορίτσια καλημέρα!Χρησιμοποιώ υφασμάτινες πάνες τους 7 τελευταίους μήνες (από 10 ως 17 μηνών η κορη μου).Τελευταία το παιδί είναι συνέχεια βρεγμένο. Μιλάμε μετά από 1μιση-2 ώρες θέλει οπωσδήποτε άλλαγμα. Βαρέθηκα πια όλη μέρα με τις πάνες. Εχω bumgenious κ econobum που είναι χωριστά βρακάκι-πάνα. εχετε να μου προτείνετε κάτι?Μήπως το παιδί μεγάλωσε κ δεν αρκούν πλέον οι υφασμάτινες ή χάλασε η απορροφητικότητά τους κ να γυρίσω στις μιας χρήσης να τελειώνω?Να πω ότι τις πάνες τις πλένω στους 60 με οικολογικό απορριπαντικό χωρίς μαλακτικό, στέγνωμα εξω και όχι σιδέρωμα τους τελευταίους μήνες.Τι λέτε??

Αν το οικολογικό απορρυπαντικό περιέχει σαπούνι, τότε μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού στις πάνες και αυτά δημιουργούν διαρροές. Κάτι τέτοιο έχεις πάθει μάλλον.. Εμένα ο γιος μου φοράει ακόμα υφασμάτινες και είναι 20 μηνών. Με το κατάλληλο απορρυπαντικό (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ποσότητα από υγρό απορρυπαντικό βασισμένο στα καρυδοσάπουνα ΧΩΡΙΣ σαπούνι!!) και πλύσιμο στους 60, όχι σιδέρωμα, δεν έχουμε σχεδόν ποτέ διαρροές. Καμιά φορά μόνο αν περάσει χρόνος > 3 ωρες και τον ξεχάσω και έχει πιει πολλά υγρά..

Μόνο ο βόρακας βοήθησε.

ο βόρακας και η σόδα δεν αφήνουν υπολλείμματα? δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ..

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα! μόλις έγινα μέλος και νιώθω τέλεια! Αποφάσισα να αγοράσω πάνες grovia για το μωρό μου που έρχεται σε 3 μήνες. Θα ήθελα να μου πείτε πώς πλένετε τις συγκεκριμένες πάνες. Χρησιμοποιείτε soapnuts, σόδα, βόρακα και ξύδι ή κάτι άλλο; Πλένετε στους 60 ή στους 40; Ευχαριστώ πολύ.

lulop3.pngWyeQp2.png

Αν το οικολογικό απορρυπαντικό περιέχει σαπούνι, τότε μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού στις πάνες και αυτά δημιουργούν διαρροές. Κάτι τέτοιο έχεις πάθει μάλλον.. Εμένα ο γιος μου φοράει ακόμα υφασμάτινες και είναι 20 μηνών. Με το κατάλληλο απορρυπαντικό (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ποσότητα από υγρό απορρυπαντικό βασισμένο στα καρυδοσάπουνα ΧΩΡΙΣ σαπούνι!!) και πλύσιμο στους 60, όχι σιδέρωμα, δεν έχουμε σχεδόν ποτέ διαρροές. Καμιά φορά μόνο αν περάσει χρόνος > 3 ωρες και τον ξεχάσω και έχει πιει πολλά υγρά..

Σ ευχαριστώ κοπέλα μου, αλλά απογοητεύτηκα και κουράστηκα τόσο μ αυτή την ιστορία που γύρισα στις μιας χρήσης. η αλήθεια είναι ότι ξεκουράστηκα με αυτή την αλλαγή...

καλησπέρα! μόλις έγινα μέλος και νιώθω τέλεια! Αποφάσισα να αγοράσω πάνες grovia για το μωρό μου που έρχεται σε 3 μήνες. Θα ήθελα να μου πείτε πώς πλένετε τις συγκεκριμένες πάνες. Χρησιμοποιείτε soapnuts, σόδα, βόρακα και ξύδι ή κάτι άλλο; Πλένετε στους 60 ή στους 40; Ευχαριστώ πολύ.

Υπάρχει κι άλλη επιλογή: απορρυπαντικό για ρούχα...

Διάβασε για όλα εδώ:

EDIT ADMIN

Εγώ τελευταία κάθε φορά που κάνω παραγγελία από το iherb (πολύ συχνά δηλαδή!) ζητάω και ένα δωρεάν δειγματάκι από το Rockin' Green απορρυπαντικό για πάνες, αρκεί για 2 μεγάλες πλύσεις.

Είμαι πολύ ικανοποιημένη, εδώ και μερικούς μήνες πλένω τις πάνες αποκλειστικά μ' αυτό και καθαρίζουνε πολύ καλά, ασπρίζουνε και δεν μυρίζουνε!

Εγώ τελευταία κάθε φορά που κάνω παραγγελία από το iherb (πολύ συχνά δηλαδή!) ζητάω και ένα δωρεάν δειγματάκι από το Rockin' Green απορρυπαντικό για πάνες, αρκεί για 2 μεγάλες πλύσεις.

Πως το ζητας?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

http://www.iherb.com/Free-Samples#p=3&sr=6

Βάζεις ένα στο καλάθι σου. Αν βάλεις παραπάνω από ένα χρεώνεσαι.

Συνήθως παίρνω το Classic Rock που είναι για νερό μετρίου σκληρότητος.

Δεν κατάλαβα κάποια διαφορά στο άρωμα, είναι όλα πολύ ήπια.

http://www.iherb.com/Free-Samples#p=3&sr=6

Βάζεις ένα στο καλάθι σου. Αν βάλεις παραπάνω από ένα χρεώνεσαι.

Συνήθως παίρνω το Classic Rock που είναι για νερό μετρίου σκληρότητος.

Δεν κατάλαβα κάποια διαφορά στο άρωμα, είναι όλα πολύ ήπια.

Oύτε καν το είχα δει ότι υπήρχε αυτή η δυνατότητα!

Σε ευχαριστώ πολύ Rosie! :-P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...