Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Εγώ όμως ντρέπομαι να έρθεις στο σπίτι μου γιατί τα πρωινά επικρατεί ένας πανικός εδώ πέρα (δες στην υπογραφή μου τις ηλικίες των παιδιών μου!) :lol:

Άσε που δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσουνε να αρθρώσω δυο κουβέντες σαν άνθρωπος...

Να συναντηθούμε όμως ένα απόγευμα χωρίς τα παιδιά για καφέ, ν' ανοίξει μόνο ο καιρός.

Facebook δεν έχω, δεν έχω χρόνο για τέτοια :lol:

Γεια σου rosie, ωραία, ανυπομονώ να σε γνωρίσω! Υπάρχει τρόπος να στείλουμε private messages μέσω του φορουμ με το τήλεφωνο?

Εμένα είναι 3 και μισό και 10 μηνών. αγοράκια και τα δύο... :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν μπορώ να βρω κάδο που να κλείνει καλά για να συγκρατεί κάπως τις μυρωδιές από τις χρησιμοποιημένες πάνες. Από πού έχετε πάρει εσείς τέτοιο κάδο? Και πόση χωρητικότητα σε λίτρα πρέπει να έχει περίπου για να χωράει πάνες 2-3 ημερών? Ευχαριστώ!

• 2 εβδομάδες μετά...

Χρησιμοποιώ τις υφασμάτινες πάνες Bumgenius Organic All in One. Πλένω με καρπούς πλυσίματος?

Πόσους καρπούς θα πρέπει να χρησιμοποιώ σε κάθε πλύση έτσι ώστε να βγαίνουν καθαρές?

Δεν έχω πρόβλημα με λεκέδες αλλά χρησιμοποιώ τη συνιστώμενη ποσότητα και όχι το 1/4 που προτείνει ο κατασκευαστής... μου φαίνονται λίγα!!!

Προσωπικά τις πλένω κάθε 3 μέρες με 3-4 ολόκληρους καρπούς (6-8 μισά κελύφη) και περίπου 3 κουταλιές της σούπας σόδα.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Έτσι λέει όντως αλλά εγώ δεν είδα να έχουν πάθει τίποτα οι πάνες μετά από 18 μήνες χρήσης. Σόδα βάζω γιατί στα περισσότερα site για πάνες (Αγγλικά και Αμερικάνικα) συστήνεται από τις μαμάδες ως το καλύτερο ασφαλές λευκαντικό. Και όντως βοηθάει. Όταν το ξεχνάω οι πάνες έχουν περισσότερους λεκέδες.

Όσο ζούσαμε στην Ελλάδα βέβαια και απολαμβάναμε (εμείς και οι πάνες!) τον λαμπερό ήλιο, η σόδα ήταν μάλλον περιττή. Καλύτερη λεύκανση από τον καλοκαιρινό ήλιο δεν έχω δει.

Το ξύδι χρησιμοποιείται ως μαλακτικό (κανονικό μαλακτικό απαγορεύεται δια ροπάλου). Δεν χρησιμοποιώ γιατί έχω διαβάσει ότι σε περιοχές με σκληρό νερό δημιουργεί περίεργες μυρωδιές και το νερό στην Αγγλία είναι πολύ σκληρό. Το καλύτερο κόλπο που είχα διαβάσει για να μαλακώσουν είναι να τρίβεις το ύφασμα είτε απλά με τις παλάμες σου είτε με άλλο ύφασμα - αυτό κάνω. Εναλλακτικά, σιδέρωμα, αλλά ούτε που το διανοούμαι :lol:

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Κοριτσια και εγω ενδιαφερομαι για τις οικολογικες πανες πειτε μου στη θεσσαλονικη ποια καταστηματα πουλανε και αν χρειαζεται απορρυπαντικο οικολογικο?

Έχω ανεβάσει φωτογραφίες από τις πάνες made in China που παρέλαβα. Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένη και δεν το περίμενα.. Μπορώ να πώ ότι είναι οι καλύτερες pocket πάνες που έχω..

http://1.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyDvy1Tb9I/AAAAAAAAAFo/1V8PN3Cfn64/s1600/DSC_0106.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyECABTE1I/AAAAAAAAAFw/OuwTzOAePas/s1600/DSC_0107.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyENSQGmsI/AAAAAAAAAF4/RtU9HKfsu3k/s1600/DSC_0108.JPG

http://4.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyEYi_jXYI/AAAAAAAAAGA/86LaLDE9xWM/s1600/DSC_0109.JPG

Κι εγώ τις έχω αυτές. Είχαν έρθει από Κίνα αν θυμάμαι καλά. Είχαν όμως διαρροές και τις χρησιμοποίησα μόνο το πρώτο καλοκαίρι της μπουμπούς. Βέβαια η μπουμπού ήταν 4-7 μηνών και της ήταν λίγο μεγάλες. Σε σένα δεν είχαν διαρροές; Βάζεις περισσότερα από ένα επιθέματα στο τσεπάκι; Εγώ έβαζα μόνο ένα επίθεμα και έξω από το τσεπάκι. Τι δεν έκανα καλά;

το παιδι μου εκανε ασχημο συγκαμα απο τις πανες μιας χρησεως...

Εχω τις bumgenious αλλα λογω καιρου δεν τις χρησιμοποιω προς το παρον γιατι κανουν 2 μερες οπως μου ειχατε πει να στεγνωσουν.

Αρχισα παλι να της τις φοραω λογω του συγκαματος ,αλλα τη νυχτα κοιμαται 10 ωρες.

Και σκεφτομαι οτι 10 ωρες πως θα αντεξει με βρεγμενη πανα?Αν κρυωσει?

Και της εβαλα pampers για να κοιμηθει...:(

Πειτε μου σας παρακαλω τη γνωμη σας εσεισ που χρησιμοποιειτε και τη νυχτα τις υφασματινεσ πανες...

Διαφημίσεις

Κοριτσια ξερει καμια στην Θεσσαλονικη που μπορω να βρω οικολογικες πανες επαναχρησιμοποιουμενες ? βοηθηστε με γιατι με αυτες τις δικες μας σα να μην συμφερει και πολυ....

Εχω τις bumgenious αλλα λογω καιρου δεν τις χρησιμοποιω προς το παρον γιατι κανουν 2 μερες οπως μου ειχατε πει να στεγνωσουν.

Πάντως εγώ σας προειδοποίησα, ε; :wink:

Πόσες πήρες; Ελπίζω όχι πολλές για να πάρεις και κάποιες άλλες πιο απλές που στεγνώνουνε εύκολα.

Εγώ πέντε έχω και τις χρησιμοποιώ μόνο όταν ξεμείνω από τις άλλες ή εκτός σπιτιού.

Και της εβαλα pampers για να κοιμηθει...:(

Πειτε μου σας παρακαλω τη γνωμη σας εσεισ που χρησιμοποιειτε και τη νυχτα τις υφασματινεσ πανες...

Όχι Pampers που είναι μέσα στο χημικό!

Πάρε τις Moltex, εγώ αυτές βάζω τη νύχτα και στα δυο παιδιά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Χρειάζονται

1) 20-30 Πάνες

2) 4 Βρακάκια εξωτερικα, εγώ χρησιμοποιώ μόνο μάλλινα.

Πάνες ΌΛΑ ΣΕ ΕΝΑ είναι σαν παμπερς, με εξωτερικό συνθετικό, είναι και ακριβές δεν ξέρω γιατί τις χρησιμοποιούν...

3) 6 Επιθέματα αν είναι οι πάνες χοντρές (για βόλτες, νύχτα) ή 20-30 επιθέματα, αν οι πάνες είναι λεπτές.

4) Προστατευτικές λωρίδες 1 ρολό

5) Κάδος

6) Δίκτυ πλυσίματος

7) Σάκος βόλτας για τις πάνες

9) Απορρυπαντικό (έμένα μου αρέσει της Sonett, έχει άρωμα λεβάντας)

10) Λανολίνη για τα μάλλινα βρακάκια

'Εχω δοκιμάσει και άλες πάνες.

Πολύ καλές είναι αυτές http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=365'>http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=365 με παρά πολύ καλή εφαρμογή

Αυτές είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μαλακές, δεν έχω ξαναδεί τόσο ωραίες!

http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=435'>http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=435

Οι πάνες Tots Bots δεν έχουν καλη εφαρμογή.

Σημ: το http://www.ecobaby.gr έχει πάρα πολύ κακό service, καθυστερεί αφάνταστα τις παραδόσεις και γίνονται συχνά λάθη. Ψώνισα 3 φορές και τις 3 μου βγήκε η ψυχή!Άσε που ο ιδιοκτήτης είναι πολύ πολυλογάς και η κυρία του αγενέστατη!!!!

Σημ: το www.ecobaby.gr έχει πάρα πολύ κακό service, καθυστερεί αφάνταστα τις παραδόσεις και γίνονται συχνά λάθη. Ψώνισα 3 φορές και τις 3 μου βγήκε η ψυχή!Άσε που ο ιδιοκτήτης είναι πολύ πολυλογάς και η κυρία του αγενέστατη!!!!

Συμφωνώ για το Ecobaby, είχα γράψει για τον αγενέστατο κύριο σε άλλο τόπικ του φόρουμ, όπως και άλλες κοπέλες.

Γι' αυτό μακρυά!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κοριτσια εγω σκεφτομαι να αγορασω πανες επαναχρησιμοποιουμενες απο το ecobaby πειτε μου ποιες ειναι οι καλυτερες εσεις που ξερετε και αν ειναι καλες το λεω για να μην δωσω ενα σωρο λεφτα και δεν μεινω ικανοποιημενη

Διαφημίσεις

Έχω πάρει ένα κάρο πράγματα από ecobaby και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Μου έχει κάνει επίδειξη ο κύριος για τις πάνες πριν 2 χρόνια και από τότε τους γνωρίζω, είναι πολύ ευγενικός και με έχουν βοηθήσει πολύ. Προτιμώ να κάνω παραγγελίες με αντικαταβολή, και αν δεν υπάρχει κάτι – δεν πειράζει. Αν πληρώνω στη τράπεζα πάντα ρωτάω αν υπάρχουν όλα τα προϊόντα και όλα οκ.

Έχουν πολλά προϊόντα και καλά. Σκεφτόμαστε μαζί με άλλους και για οικολογικό χωριό.

Κοριτσια εγω σκεφτομαι να αγορασω πανες επαναχρησιμοποιουμενες απο το ecobaby πειτε μου ποιες ειναι οι καλυτερες εσεις που ξερετε και αν ειναι καλες το λεω για να μην δωσω ενα σωρο λεφτα και δεν μεινω ικανοποιημενη

Econobum είναι πολύ οικονομικές και καλές.

Λοιπόν κορίτσια χρειάζομαι τα φώτα σας γιατί έχω πολλές πολλές απορίες. Θέλω να ξεκινήσω τις υφασμάτινες αλλά δεν ξέρω τίποτα. Ξεκινάω ερωτήσεις

1. Τι είναι οι πάνες all – in – one και αυτές που δεν είναι τι χρειάζεται να κάνω;;

2. Ποιες μάρκες χρησιμοποιείτε;; Από μια βόλτα στα σάιτ μου άρεσαν οι wooderoos, τις έχει καμιά κοπέλα;;

3. Το χαρτάκι με τα παράγωγα από τα καμάρια μας που τα πετάμε;;

4. Τις πάνες αυτές τις πλένουμε με το απορρυπαντικό για μωρά ή με κάτι άλλο;

Αυτά για αρχή, όποια έχει όρεξη ας μου απαντήσει.

Υ.Γ ρωτάω εσάς και όχι ένα κατάστημα που έχει υφασμάτινες πάνες γιατί απλά στο νησί που μένω δεν υπάρχουν

Καλησπέρα σε όλες σας και να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!

Έχω δύο μωράκια 8 μηνών και θα ήθελα να ξεκινήσω κι εγώ να χρησιμοποιώ τις υφασμάτινες οικολογικές πάνες. Ήδη πήρα 6 πάνες για να δοκιμάσω της bumgenius all-in-one, one size και μου αρέσουν αν και το πρόβλημα είναι ότι αργούν πολύ να στεγνώσουν αν και τις βάζω και στεγνωτήριο.

Καταρχήν, επειδή θέλω να παραγγείλω ακόμα τουλάχιστον κάπου 20 πάνες για να με καλύψουν για δύο μωρά... έχετε να μου προτείνετε κάποιο site του εξωτερικού (που να δέχεται πληρωμή με προπληρωμένη κάρτα αν είναι δυνατόν) όπου μπορώ να τις αγοράσω για να μου βγουν πιό οικονομικά?

Με ενδιαφέρουν μόνο οι συγκεκριμένες ή ακόμα και αν έχετε να προτείνετε κάποια αλλη απλά να είναι one size και all in one γιατί δεν έχουν το χρόνο τα μικρά μου και την υπομονή να προσθέτω επιθέματα και τέτοια.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

LFdxp3.png

Γειά σου DimRous. Μιας και βρέθηκα εδώ θα σου απαντήσω σε ότι μπορώ.

Λοιπόν κορίτσια χρειάζομαι τα φώτα σας γιατί έχω πολλές πολλές απορίες. Θέλω να ξεκινήσω τις υφασμάτινες αλλά δεν ξέρω τίποτα. Ξεκινάω ερωτήσεις

1. Τι είναι οι πάνες all – in – one και αυτές που δεν είναι τι χρειάζεται να κάνω;; Οι all-in-one είναι αυτές που έχουν ενσωματωμένα πάνα-βρακάκι-επιθέματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να την βάλεις όπως και την πάνα μιας χρήσεως.

2. Ποιες μάρκες χρησιμοποιείτε;; Από μια βόλτα στα σάιτ μου άρεσαν οι wooderoos, τις έχει καμιά κοπέλα;; Δοκίμασα τις bumgenius και είναι πολύ καλές μόνο που αργούν πολύ να στεγνώσουν.

3. Το χαρτάκι με τα παράγωγα από τα καμάρια μας που τα πετάμε;; Μπορείς να αγοράσεις ένα ρολό με βιοδιασπώμενα φύλλα τα οποία πετάς με τα "παράγωγα" στην λεκάνη της τουαλέτας.

4. Τις πάνες αυτές τις πλένουμε με το απορρυπαντικό για μωρά ή με κάτι άλλο; Μπορείς να αγοράσεις βιολογικούς καρπούς πλυσίματος ή άλλο ειδικό απορρυπαντικό για πάνες. Δεν κάνουν τα συμβατικά. Α και ποτέ μαλακτικό!!

Αυτά για αρχή, όποια έχει όρεξη ας μου απαντήσει.

Υ.Γ ρωτάω εσάς και όχι ένα κατάστημα που έχει υφασμάτινες πάνες γιατί απλά στο νησί που μένω δεν υπάρχουν

LFdxp3.png

Έχω δύο μωράκια 8 μηνών και θα ήθελα να ξεκινήσω κι εγώ να χρησιμοποιώ τις υφασμάτινες οικολογικές πάνες. Ήδη πήρα 6 πάνες για να δοκιμάσω της bumgenius all-in-one, one size και μου αρέσουν αν και το πρόβλημα είναι ότι αργούν πολύ να στεγνώσουν αν και τις βάζω και στεγνωτήριο.

Καταρχήν, επειδή θέλω να παραγγείλω ακόμα τουλάχιστον κάπου 20 πάνες για να με καλύψουν για δύο μωρά... έχετε να μου προτείνετε κάποιο site του εξωτερικού (που να δέχεται πληρωμή με προπληρωμένη κάρτα αν είναι δυνατόν) όπου μπορώ να τις αγοράσω για να μου βγουν πιό οικονομικά?

Με ενδιαφέρουν μόνο οι συγκεκριμένες ή ακόμα και αν έχετε να προτείνετε κάποια αλλη απλά να είναι one size και all in one γιατί δεν έχουν το χρόνο τα μικρά μου και την υπομονή να προσθέτω επιθέματα και τέτοια.

Κοίτα αυτό και αυτό. Έχω πάρει όλες μου τις bumgenius από αυτά τα δύο site και όταν τις πήρα έμενα Ελλάδα, οπότε λογικά πρέπει να μπορουν να σου στείλουν ακόμη. Χτες ήταν St. Patrick's day (ημέρα που γιορτάζουν οι Ιρλανδοί) και το πρώτο site που γράφω είχε προσφορά στις 3 πάνες η μια δώρο για να γιορτάσουν την μέρα.

Και τα δύο site δίνουν διαφορετική τιμή αν πάρεις πολλά τεμάχια (5, 10, 15 κ.ο.κ.) και ενίοτε στέλνουν και δώρα. Από το πρώτο είχα πάρει δώρο μια πάνα στις 10 και μια wet bag. Από το δεύτερο, είχα πετύχει προσφορά αντίστοιχη με αυτή που είχαν χτες.

p7hgp3.png3NPP.png

Κοίτα αυτό και αυτό. Έχω πάρει όλες μου τις bumgenius από αυτά τα δύο site και όταν τις πήρα έμενα Ελλάδα, οπότε λογικά πρέπει να μπορουν να σου στείλουν ακόμη. Χτες ήταν St. Patrick's day (ημέρα που γιορτάζουν οι Ιρλανδοί) και το πρώτο site που γράφω είχε προσφορά στις 3 πάνες η μια δώρο για να γιορτάσουν την μέρα.

Και τα δύο site δίνουν διαφορετική τιμή αν πάρεις πολλά τεμάχια (5, 10, 15 κ.ο.κ.) και ενίοτε στέλνουν και δώρα. Από το πρώτο είχα πάρει δώρο μια πάνα στις 10 και μια wet bag. Από το δεύτερο, είχα πετύχει προσφορά αντίστοιχη με αυτή που είχαν χτες.

Να πω και εγω την εμπειρια μου μιας και προφατα αγορασα τις bumgenius organic all in one. τις πρωτες 10 τις πηρα απο το mybabycenter. εχει και το ecobaby.gr αλλα οταν τους ζητησα καλυτερη τιμη σε συνδυατικο πακετο καναν την παπια οποτε και εγω τους γειωσα. τα σαιτς που αναφερεις δεν στελνουν πλεον ελλαδα. αυτο που ειχα βρει να στελνει ηταν το green-me.co.uk. παρολα αυτα τις επομενες 12 της πηρα απο ebay και μαλιστα με παζαρια! αν εχει την επιλογη best offer μπορεις να ζητησεις καλυτερη τιμη! πηρα 12 πάνες με 213 ευρω, αρκετα καλη τιμή νομιζω! απο εδω:http://shop.ebay.com/modluvfurniture/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686

Να πω και εγω την εμπειρια μου μιας και προφατα αγορασα τις bumgenius organic all in one. τις πρωτες 10 τις πηρα απο το mybabycenter. εχει και το ecobaby.gr αλλα οταν τους ζητησα καλυτερη τιμη σε συνδυατικο πακετο καναν την παπια οποτε και εγω τους γειωσα. τα σαιτς που αναφερεις δεν στελνουν πλεον ελλαδα. αυτο που ειχα βρει να στελνει ηταν το green-me.co.uk. παρολα αυτα τις επομενες 12 της πηρα απο ebay και μαλιστα με παζαρια! αν εχει την επιλογη best offer μπορεις να ζητησεις καλυτερη τιμη! πηρα 12 πάνες με 213 ευρω, αρκετα καλη τιμή νομιζω! απο εδω:http://shop.ebay.com/modluvfurniture...&_trksid=p3686

Γειά σας!!

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Βέβαια τα δύο πρώτα site όπως είδα όντως δεν στέλνουν Ελλάδα και στο ebay όπως είδα, η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μικρή σε σχέση με την Ελλάδα.

Θα δω τώρα τι θα κάνω...

LFdxp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...