Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα τα καταφέρουμε ποτέ άραγε? Αζωοσπερμία...

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!...και ιδαίτερα τα κορίτσια που μου έστειλαν προσωπικό μηνυμα και έχουν βιώσει όσα και εγώ!..Η αλήθεια είναι πως μόνο όσοι το έχουν βιώσει αυτό και όχι με αίσιο τέλος μπορουν να καταλαβουν!.. Σας ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

Σου εύχομαι όλοψυχα όλα να πανε καλά!! καλή επιτύχια!!

Δεν είμαι ακόμη μανούλα αλλά ελπίζω να γίνω σύντομα!Τέλη καλοκαιριού θα κάνουμε την 1η μας εξωσωματική(μακάρι να είναι κι η τελευταία :D)

Σίγουρα δεν μπορώ ν'απαντήσω στους προβληματισμούς σου αλλά σου έυχομαι όποια απόφαση κι αν πάρεις να είναι η καλύτερη για την οικογένεια σας! Ίσως ένας ειδικός θα μπορούσε να σε βοηθήσει!

Διαφημίσεις

καλησπερα με λενε Μανο και ειμαι 31 ετων.

διαβαζοντας αυτο το νημα μου δωσατε ελπιδες,ειλικρινα εχω πεσει απο τα συννεφα με τα αποτελεσματα του σπερμοδιαγραμματος μετα απο 1 χρονο ελευθερων επαφων με την γυναικα μου αποφασισα να το κανω.

δεν βρεθηκαν σπερματοζωαρια ειλικρινα περναω μεγαλη στεναχωρια.εαν καποιος-καποια μπορει να μου συστησει καποιο καλο κεντρο και καποιον καλο γιατρο ας μου στηλει ενα πμ.

μενω στην αθηνα.

ευχαριστω πολυ.

καλησπερα με λενε Μανο και ειμαι 31 ετων.

διαβαζοντας αυτο το νημα μου δωσατε ελπιδες,ειλικρινα εχω πεσει απο τα συννεφα με τα αποτελεσματα του σπερμοδιαγραμματος μετα απο 1 χρονο ελευθερων επαφων με την γυναικα μου αποφασισα να το κανω.

δεν βρεθηκαν σπερματοζωαρια ειλικρινα περναω μεγαλη στεναχωρια.εαν καποιος-καποια μπορει να μου συστησει καποιο καλο κεντρο και καποιον καλο γιατρο ας μου στηλει ενα πμ.

μενω στην αθηνα.

ευχαριστω πολυ.

Μανο γεια!

Το πρωτο που θα ηθελα να σου πω ειναι να μην σε πιανει πανικος γιατι μπορει να ειναι κατι πολυ απλο και να γι αυτο να μην βρεθηκαν σπερματοζωαρια.

Πρεπει να μπεις σε μια σειρα απο εξετασεις οι οποιες θα ξεκαθαρισουν λιγο το πεδιο και θα μπορεσεις να βρεις την λυση.οι περισσοτερες περιπτωσεις εδω στο φορουμ απο παλιοτερες ;ναρτησεις αν διαβασεις θα δεις οτι σχεδον ολοι με βιοψια βρηκαν σπερμα γι αυτο ηρεμα και οχι βιαστικες κινησεις

vufDp2.png?SGg4SQmh

Διαφημίσεις

Μάνο καλημέρα!αν διαβάσεις απ'την αρχή το θέμα πιστεύω να σου λυθούν κάποιες απορίες!να είσαι δυνατός και να στεναχωριέσαι όσο λιγότερο μπορείς!όλα θα γίνουν.να βρεις έναν καλό ουρολόγο χειρούργο για να σε καθοδηγήσει και όλα θα πάνε καλά!1 βήμα την φορά!και να είστε ενωμένοι με την γυναίκα σου!να της μιλάς,μην τα κρατάς μέσα σου!καλή τύχη,εύχομαι τα καλύτερα!

z4WZp2.png

You &i σε ευχαριστω για την απαντηση.εμας η fsh ειναι υψηλη ενω οι υπολοιπες μεσα στα ορια.γυρω στο νοεμβριο βλεπω να κανουμε την βιοψια εσεις πως ειστε;ηρεμισατε καθολου;

vufDp2.png?SGg4SQmh

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η ποιότητα του σπέρματος, αλλά και η κινητικότητα. Με συμπληρώματα.

Ψευδάργυρος,

βιταμίνη Ε

βιταμίνη C

Σελήνιο

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

αντιοξειδωτικά (συνένζυμο Q10, grape seed extract)

ginseng

maca root

http://natural-fertility-info.com/mens-fertility

Eύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μέσα απ'την καρδιά μου, και πολλές πολλές αγκαλιές. Εύχομαι να κρατήσετε σύντομα το μωράκι σας αγκαλιά.

Καλησπέρα, έχω καιρό να μπω στο forum και φυσικά να γράψω γιατί με επηρέαζε αρνητικά στην ψυχολογία μου. Είμαι στην διαδικασία εξωσωματικής και ο άνδρας μου έχει αζωοσπερμία. Έχω κάνει τις εξετάσεις όλες για να περάσω την επιτροπή του ΕΟΠΥΥ και είναι όλα καλά με εμένα. Δεν είμαστε και οι δύο άνθρωποι που τζογάρουμε αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε την διέγερση ωοθηκών και την βιοψία όρχεων ταυτόχρονα. Αν δεν βρούμε σπερματοζωάρια απλά θα παγώσουμε τα ωάρια (και βλέπουμε). Αυτή είναι η συμφωνία μας.

Ο άντρας μου είναι αντίθετος στην χρήση δότη και η αλήθεια είναι ότι δεν πετάω και από την χαρά μου: θέλω παιδία από τον άντρα μου και δεν θέλω παιδί από δότη αν ο άντρας μου δεν συμφωνει 100% χωρίς δικιά μου παρέμβαση λεκτική ή ψυχική.

Αν φυσικά μου το ξεκαθάριζε από την αρχή ότι είναι θετικός τότε δε θα είχα πρόβλημα. Οπότε νομίζω YOU&I ότι δε θα πρέπει να το σκέφτεσαι έτσι. Γνώμη μου πάντα, εσύ ξέρεις μέσα σου καλύτερα τις πραγματικές σκέψεις σου. Μία κουβέντα τελευταία :αν σκέφτεσαι ότι στεναχωριέται ο άντρούλης σου και δε στο λέει για να σου κάνει το χατήρι, κάνε μια συζήτηση ακόμα μαζί του με ανοιχτά όλα τα χαρτια-σκέψεις.

Εύχομαι τα καλύτερα!

Ολα θα πάνε καλά!

Υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η ποιότητα του σπέρματος, αλλά και η κινητικότητα. Με συμπληρώματα.

Ψευδάργυρος,

βιταμίνη Ε

βιταμίνη C

Σελήνιο

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

αντιοξειδωτικά (συνένζυμο Q10, grape seed extract)

ginseng

maca root

http://natural-fertility-info.com/mens-fertility

Eύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μέσα απ'την καρδιά μου, και πολλές πολλές αγκαλιές. Εύχομαι να κρατήσετε σύντομα το μωράκι σας αγκαλιά.

Πολύ χρήσιμο το link σου αλλά η αζωοσπερμία δεν βελτιώνεται (δυστυχώς!)

Στην χειρότερη ακόμα και αν μιλούσαμε για 2.000.000 σπερματοζωάρια στο τεστ θα ήταν τέλεια και ενδεχομένως να ήταν καλύτερα με διατροφή αλλά εδώ μιλάμε για ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ 0 και μάλιστα επαναλαμβανόμενο.

Ολα θα πάνε καλά!

Έκανα και το 2ο σπερμοδιάγραμμα σε γνωστό κέντρο εξωσωματικής, και βρήκαν 2-3/4 σπερματοζωάρια ανά οπτικό πεδίο. Η αλήθεια είναι ότι δε ξέρω τι σημαίνει αυτό.. Δηλαδή αν ο συνολικός αριθμός είναι πχ 10, 100, ή 500 ή κάτι άλλο, δε ρώτησα.. Ο ουρολόγος μου παλιότερα είπε να μη κοιτάξω τις ορμόνες γιατί είναι καλές και δεν υπάρχει λόγος να τις πειράξω(γιαυτό πίστευε και ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα+ότι και τα τρίπλεξ είναι οκ).

Ο υπευθυνος γιατρός της εξωσωματικής κλινικής μου μίλησε κατευθείαν για μη απφρακτική, και να παω αμεσα δείγμα για να κάνουν κατάψυξη...γιατί τώρα βρήκαν κάποια, και αύριο μπορεί να μην υπάρχουν, Δε το έκανα ακόμα,(μπορεί κακώς) περιμενα τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, να σιγουρευτώ ότι είναι οκ. Και πάλι θα επισκεφτώ τον ουρολόγο, να μου πει την άποψη του, να δω τι θα μου προτείνει και αυτός. Παρόλα αυτά σκέφτομαι να προχωρήσω σε κατάψυξη παρά το κόστος, μόνο και μόνο για να μη το μετανιώσω αργότερα. Και για να ηρεμήσω λίγο, να σταματήσω να το σκέφτομαι και να προχωρήσω. Οκ, είμαι πιο ήρεμος από τον ιούνιο που ήμουν χάλια και έχω συνηθίσει στην ιδέα. Περισσότερο με ενοχλεί η ιδέα του πως το αναφέρω σε κάποια σχέση, πως, πότε, περισσότερο φοβάμαι τη πιθανή και λογική απόρριψη, και για να το αντιμετωπίσω αυτό, τουλάχιστον για τη δική μου διάθεση μάλλον θα προχωρήσω στη κατάψυυξη...αλλά επειδή έχουν περάσει 2 βδομάδες απο την εξέταση..ελπίζω να μην είναι αργά όπως είπε ο γιατρός.. :P :P δε ξέρω και πόσα δείγματα θα χρειαστούν... Σκέφτομαι να πάρω και βιταμίνες... και να ξαναπάω σε κάνα τρίμηνο μη τυχόν και το δείγμα βελτιωθεί, για τη κατάψυξη κυρίως..

μετα το πρωτο μηδενικο σπερμοδιαγραμμα.

αποφασισα να παω σε καλυτερο εργαστηριο και εκανα ξανα και μικροβιολογικες και ορμονολογικες.

στο σπερμοδιαγραμμα παλι μηδενικο και οι μικροβιολογικες βρηκαν χλαμιδια λογικα με αντιβιωση περναει.

στης ορμονολογικες βρεθηκε υψηλη fsh 28,LH 19,6

και χαμηλη τεστοστερονη.

μου συστησε το κεντρο ενα καλο ουρολογο ανδρολογο θα παω εκει να μου πει την γνωμη του

παντως τα βλεπω σκουρα τα πραγματα στεναχωριεμαι αλλα το αντιμετωπιζω δεν μπορω να κανω και αλλιως.

εχω και καποια θεματακια με την γυναικα,τι να κανουμε τα εχετε περασει και εσεις λογικα.

• 2 εβδομάδες μετά...
μετα το πρωτο μηδενικο σπερμοδιαγραμμα.

αποφασισα να παω σε καλυτερο εργαστηριο και εκανα ξανα και μικροβιολογικες και ορμονολογικες.

στο σπερμοδιαγραμμα παλι μηδενικο και οι μικροβιολογικες βρηκαν χλαμιδια λογικα με αντιβιωση περναει.

στης ορμονολογικες βρεθηκε υψηλη fsh 28,LH 19,6

και χαμηλη τεστοστερονη.

μου συστησε το κεντρο ενα καλο ουρολογο ανδρολογο θα παω εκει να μου πει την γνωμη του

παντως τα βλεπω σκουρα τα πραγματα στεναχωριεμαι αλλα το αντιμετωπιζω δεν μπορω να κανω και αλλιως.

εχω και καποια θεματακια με την γυναικα,τι να κανουμε τα εχετε περασει και εσεις λογικα.

Γεια! Ελπιζω να εισαι καλα! Τελικα πως προχωρας; Υπαρχει κατι νεοτερο;

vufDp2.png?SGg4SQmh

Κορίτσια μου γλυκά και αγόρια της παρέας! Θέλω να σας πω να μην το βάζετε κάτω και να παλέψετε για τ'όνειρο! πριν λίγους μήνες όταν άνοιξα το θέμα ήμουν σε μια κατάσταση πραγματικά δύσκολη!! δεν το έβαλα όμως κάτω! στάθηκα στα πόδια μου, στήριξα τον άντρα μου και τα καταφέραμε!! αυτή τη στιγμή που σας γράφω είμαι έγκυος στο 1ο μας μωράκι! ή και στα πρώτα μας μωράκια μιας και δεν ξέρουμε ακόμη πόσα είναι!! κάναμε βιοψία,πήραμε τους κολυμβητές μας και τέλος αυγούστου κάναμε την 1η κ πετυχημένη μας προσπάθεια εξωσωματικής!!κ ελπίζουμε να πάνε όλα καλά μέχρι τέλους!! Πρώτα ο Θέος κι η Παναγία!!! θα τα καταφέρετε αρκεί να το πιστέψετε!!

z4WZp2.png

Γεια! Ελπιζω να εισαι καλα! Τελικα πως προχωρας; Υπαρχει κατι νεοτερο;

υπαρχει κατι νεοτερο πηγα σε εναν πολυ καλο γιατρο και μου ειπε να κανουμε βιοψια μηπως βρεθουν σπερματοζωαρια.

φοβαμαι να μπω λιγο σε αυτη την διαδικασια αλλα θελω να κανω ενα παιδι και να κανω χαρουμενη την γυναικα μου και θα πρωχορησω.

ξεχασα να πω πως δεν εχω φυσιολογικους ορχεις μαλλον εκ γενητης στο μεγεθος εννοω μαλλον αυτο με ανυσηχει μηπως ο γιατρος θελει να κονομησει και παιζει με τον πονο μου.

αλλα δεν πειραζει εχω βρει δυναμη μεσα μου και θα αντιμετωπησω τα παντα.

αρκει να κανω ενα παιδακι.

υπαρχει κατι νεοτερο πηγα σε εναν πολυ καλο γιατρο και μου ειπε να κανουμε βιοψια μηπως βρεθουν σπερματοζωαρια.

φοβαμαι να μπω λιγο σε αυτη την διαδικασια αλλα θελω να κανω ενα παιδι και να κανω χαρουμενη την γυναικα μου και θα πρωχορησω.

ξεχασα να πω πως δεν εχω φυσιολογικους ορχεις μαλλον εκ γενητης στο μεγεθος εννοω μαλλον αυτο με ανυσηχει μηπως ο γιατρος θελει να κονομησει και παιζει με τον πονο μου.

αλλα δεν πειραζει εχω βρει δυναμη μεσα μου και θα αντιμετωπησω τα παντα.

αρκει να κανω ενα παιδακι.

Και πολυ καλα θα κανεις κατα τη γνωμη μου. Πρεπει να κανεις την βιοψια ασχετα τι μπορει να φανταζεσαι για τον γιατρο γιατι αν δεν υην κανεις θα μεινεις μια ζωη με το αναπαντητο ερωτημα το τι θα γινοταν αν την ειχες κανει.

Οσον αφορα τις ορμονολογικες σου τι σου ειπε ο γιατρος; Σχετικα με την fsh τι σου ειπε για τις πιθανοτητες να βρεθει σπερμα; Κ μενα εχει ο αντρας μου υψηλη fsh 22 και θα κανουμε βιοψια

vufDp2.png?SGg4SQmh

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...