Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι μπορούμε να κάνουμε με το Ευφροσύνη;

40+mama

Recommended Posts

Αγαπητές φίλες,

Γειά σας. Μήπως μπορείτε να μου πείτε πως μπορεί να φωνάζει κανείς κάποια που βαφτίστηκε Ευφροσύνη, εκτός από τα Φρόσω και Εφη που δεν μου αρέσουν καθόλου για προσωπικούς λόγους;

Σκέφτηκα τα Φροσύνη σκέτο. Πως σας ακούγεται;

Καμιά άλλη ιδέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

40+mama

YΓ: Το 'ονμα Ευφροσύνη είναι της πεθεράς μου και παρ΄όλο που ο άντρας μου με άφησε να αποφασίσω εν λευκώ, κοιτάζω μηπως βγει κάτι καλό και τον ευχαριστήσω ( γιατί μέσα του θα ήθελε να βγάλει το όνομα της μητέρας του) Το όνομα της δικής μου μητέρας είναι ίδιο με το όνομα του άντρα μου και δεν το θέλω.

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Φρυνη ...αν και για μενα προσωπικά το ονομα αυτο το εχει το πιο προβληματικο άτομο ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ [κάποια γνωστή μου...]και δεν θελω ουτε να το βλέπω γραμμένο

...αλλά κατατάλλα ειναι ενα πολύ όμορφο όνομα.Ειμαι εππηρεασμένη αλλά αμα δω το ονομα σκέτο ...ε'ιναι απίθανο και πολύ γυναικειο.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Την δική μας Εφροσύνη , ανηψιά μου , είχε την γιορτή της , την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου , την φωνάζουμε : Φαίη ! :)

Εμένα πάντως το Ευφροσύνη , ολόκληρο εννοώ μου αρέσει !

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Ααααχ-αχχ,

ειναι το ονομα μου και το σ-ι-χ-α-ι-ν-ο-μ-α-ι, αυτο και ΟΛΑ τα χαιδευτικα-παραγωγα του

Απο προσωπικη εμπειρια σου προτεινω να βρεις ενα ονομα που να πιστευεις οτι θα αρεσει αργοτερα πρωτα απο ολα στο μωρο σου και οχι να το δωσεις απο υποχρεωση η επειδη θελεις να ευχαριστησεις καποιους.

Το ονοματακι της θα την ακολουθει σε ολη της την ζωη.

]

Διαφημίσεις

Φρύνη και Φένια είναι πολύ πολύ καλά! Βέβαια το Φρύνη είναι ένα τελείως διαφορετικό όνομα, ενώ το Φένια, φαίνεται ότι προέρχεται από κάτι και έτσι θα είσαι πιο συνέπής. Και ολόκληρο δεν είναι άσχημο αλλά είναι.... λίγο βαρύ για μικρό κοριτσάκι.

Ααααχ-αχχ,

ειναι το ονομα μου και το σ-ι-χ-α-ι-ν-ο-μ-α-ι, αυτο και ΟΛΑ τα χαιδευτικα-παραγωγα του

Απο προσωπικη εμπειρια σου προτεινω να βρεις ενα ονομα που να πιστευεις οτι θα αρεσει αργοτερα πρωτα απο ολα στο μωρο σου και οχι να το δωσεις απο υποχρεωση η επειδη θελεις να ευχαριστησεις καποιους.

Το ονοματακι της θα την ακολουθει σε ολη της την ζωη.

Αγαπητή Έφη,

συμμερίζομαι την απέχθειά σου για αυτό το όνομα γιατί έτσι νιώθω και εγώ. Δεν έχει να κάνει με το όνομα αυτά καθ' αυτό αλλά με τα αντιπαθητικά πρόσωπα (2) με τα οποία το έχω συνδέσει απ'όταν ήμουν μικρή (μιλάμε από τα νήπια έως τώρα). H συναναστροφή με την πεθερά μου δεν έκανε το όνομα θελκτικότερο...

Σκέπτομαι να δώσω και δεύτερο όνομα κάποιο που μου αρέσει αλλά φοβάμαι μήπως μεγαλώνοντας λόγω των 2 ονομάτων αντιμετωπίσει προβλήματα γραφειοκρατικά...

Επίσης αν την πω για παράδειγμα Ευφροσύνη - Λυδία και την φωνάζω Λυδία δεν είναι σα να μην το έδωσα το άλλο όνομα; Δεν είναι κοροϊδία;

Οσο για τις άλλες φίλες, σας ευχαριστώ όλες από καρδιάς για τις ευχές σας και για τις προτάσεις σας.

Το Φρύνη ακούγεται ωραία ( αν και νομίζω ότι είναι άλλο όνομα), το Φένια ήταν από τα αγαπημένα μου μικρή αλλά δεν βγαίνει από το Ευφροσύνη, το Φροσύνη είναι μια χρυσή τομή.

Ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη και θα έπρεπε να περιμένω να γεννηθεί πρώτα με το καλό το μωρό και μετά να ψάξω για ονόματα, αλλά η μητέρα μου ( ναι σωστά διαβάσατε, η δική μου μητέρα) φωνάζει την κοιλιά μου Φροσύνα και όταν της λέω ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμη, λέει να μην κάνω βλακείες και ότι θα της πέσουν τα μούτρα αν δεν πω το όνομα της πεθεράς μου. Γι αυτό θέλω να καταλήξω σε κάποιο τελεσίδικα να τελειώνω μια και καλή με όλους.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες

40+mama

.pngy3DLp3.png

Επίσης αν την πω για παράδειγμα Ευφροσύνη - Λυδία και την φωνάζω Λυδία δεν είναι σα να μην το έδωσα το άλλο όνομα; Δεν είναι κοροϊδία;

Αυτό το αναρωτιέμαι κι εγώ συχνά. Ξέρω μια κοπέλα που απ' όταν έμαθε ότι έχει κορίτσι βροντοφώναζε ότι θα βγάλει την πεθερά της, σαν καλή νύφη που είναι. Την πεθερά της τη λένε Ευθαλία. Στα βαφτίσια είχε μπαλόνια και μπομπονιέρες και γλυκάκια που όλα έγραφαν πάνω "Θάλεια". Το οποίο είναι άλλο όνομα, εντελώς άλλο όμως. Ούτε καν Θάλια να πεις ότι βγαίνει από το Ευθαλία. Αυτό δεν είναι η μέγιστη κοροϊδία;

Εμένα τη μαμά μου τη λένε Αναστασία αλλά το σούπερ αγαπημένο μου όνομα είναι το Άννα. Δηλαδή να βγάλω τη μαμά μου για να το παίξω καλή και μετά να τη φωνάζω Άννα επειδή τυχαίνει να ξεκινά το όνομα από αυτές τις συλλαβές;

Και με τα διπλά ονόματα το αναρωτιέμαι πάλι. Εγώ γουστάρω τρελά τα διπλά ονόματα και πάντα ήθελα να είχα δύο. Αλλά όταν λες θα βγάλω τον πεθερό μου που τον λένε Γιώργο γιατί δεν θέλω να πικράνω τον άντρα μου αλλά θα τον βγάλουμε και Πλάτωνα γιατί θέλουμε σπάνιο όνομα, τότε τον κοροϊδεύεις τον πεθερό, κακά τα ψέματα. Όχι ότι δεν κάνεις καλά, μια χαρά κάνεις για να καταλάβουν επιτέλους ότι αυτή είναι μια παράδοση που σπάει τα νεύρα του ζευγαριού. Αλλά δεν τιμά σε καμία περίπτωση τον άλλον, ίσα ίσα νομίζω τον υποτιμά.

Τέλος, να πω ότι υποστηρίζω γενικά να φωνάζουμε τα παιδιά όπως τα βγάζουμε, όσο χάλια κι αν μας ακούγεται το όνομα. Γιατί στην τελική είναι το όνομα του αγγελουδιού μας, όχι του βλάκα του πεθερού!

Εγώ πώς θα το βγάλω το μωρό που έρχεται;;;; Δεν ξέρω καν το φύλο και μάλλον δε θα ασχοληθούμε με παππούδες αυτή τη φορά αλλά δεν καταφέρνουμε να καταλήξουμε σε ένα, έχουμε βάλει στο τραπέζι 30 ονόματα, χαχαχα!!!

eaZQp3.png KHFyp2.png

Ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη και θα έπρεπε να περιμένω να γεννηθεί πρώτα με το καλό το μωρό και μετά να ψάξω για ονόματα, αλλά η μητέρα μου ( ναι σωστά διαβάσατε, η δική μου μητέρα) φωνάζει την κοιλιά μου Φροσύνα και όταν της λέω ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμη, λέει να μην κάνω βλακείες και ότι θα της πέσουν τα μούτρα αν δεν πω το όνομα της πεθεράς μου. Γι αυτό θέλω να καταλήξω σε κάποιο τελεσίδικα να τελειώνω μια και καλή με όλους.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες

40+mama

Τι κριμα...να μην μπορεις να ονομασεις το παιδακι σου οπως εσυ,η μανουλα της θελει.Αχ Ελλαδιτσα δεν προκειται να πας μπροστα με τιποτα :cry: Δηλαδη τι ειδους συμφωνιες ειναι αυτες;ας της πεσουν τα μουτρα ε και; θα της σηκωθουν μετα ξανα.Θυμωνω πολυ με ολα αυτα :evil: Ξανασκεψου το μανουλιτσα,ξανασκεψου το.

Το αλλο σου το παιδακι ποιανου το ονομα πηρε;

Σκέπτομαι να δώσω και δεύτερο όνομα κάποιο που μου αρέσει αλλά φοβάμαι μήπως μεγαλώνοντας λόγω των 2 ονομάτων αντιμετωπίσει προβλήματα γραφειοκρατικά...

Δωσε δευτερο ονομα της πεθερας ...τιμης ενεκεν!πιο λογικο μου φαινεται.

Το αλλο σου το παιδακι ποιανου το ονομα πηρε;

O γιος μου πήρε το όνομα του πεθερού μου το οποιο το θέλαμε όλοι και ποτέ δεν το ζήτησε ο ίδιος. (Ο αδελφός μου είχε βγάλει ήδη το όνομα του πατέρα μου και κανείς μας δεν ήθελε τα ξαδέλφια να έχουν το ίδιο όνομα. Εξάλλου αγαπούσα πάρα πολύ τον πεθερό μου)

Τώρα προσπαθώ να κάνω μία επιλογή που να ακολουθεί και την παράδοση και να μην στεναχωριέμαι όταν΄φωνάζω την κόρη μου. Πείτε με ηλίθια αλλά αν ακούσω κάποιον να φωνάζει Φρόσω την κόρη μου θα πεθάνω. Το σκέφτομαι και σφίγγεται το στομάχι μου. Το Ευφροσύνη ολόκληρο μου φαίνεται λίγο εκκεντρικό για μωράκι.

Το Λυδία μου προεκυψε επειδή γιορτάζει τη μέρα που έχω τα γενέθλιά μου και θα μου άρεσε να έχουμε διπλή γιορτή με το παιδί μου εκείνη τη μέρα στο σπίτι.

Προσπαθώ να τα έχω με όλους καλά και δεν είναι εύκολο.

Να δείτε που αν δώσω διπλό όνομα θα τα ακούσω κιόλας ( από τη μάνα μου πρώτα...)

Συγνώμη αν σας έχω ζαλίσει όλες.

40+mama

.pngy3DLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...