Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαμάδες με μεγάλη μυωπία-εξάρτηση από φακούς επαφής

Recommended Posts

Aλήθεια???? Με πέντε βαθμούς διαφορά?

Ίσως τελικά να είναι και θέμα συνήθειας...

Θέμα συνηθειας είναι.Το μάτι τεμπελιάζει αν το μαθεις να βλέπει με έναν συγκεκριμένο τρόπο.Φορεσε τα λίγο να συνηθισεις .

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Διαφημίσεις

Εγώ ειχα άλλο θέμα (πρόβλημα κινητικότητας στο ένα χέρι) και ΄φοβόμουν για το πώς θα πιάνω και το μωρό. Εν τέλει, μόνο καλό μου έκανε η εξάσκηση (αγκαλια - μπάνιο και γενικά ζογκλέρ, όπως όλες άλλωστε...).

Kαλό κουράγιο! Ελπίζω να βοηθάει και λίγο ο μπαμπάς σας, να το ξεκουράζεις κάπως το χέρι σου...

Θέμα συνηθειας είναι.Το μάτι τεμπελιάζει αν το μαθεις να βλέπει με έναν συγκεκριμένο τρόπο.Φορεσε τα λίγο να συνηθισεις .

Έχεις δίκιο. Θέλοντας και μη θα τα συνηθίσω...

it's never too late to start all over again

Συμφωνω με τα κοριτσια,θελει λιγο χρονο να συνηθισεις τα γυαλια,σε μια εβδομαδα θα εισαι καλυτερα!

Δεν θα βλεπεις τελεια οπως με τους φακους αλλα για την χρηση που το θελεις θα ειναι οκ :wink:

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Nα ενημερώσω και το θέμα στην περίπτωση που βρεθεί και κάποια άλλη κοπέλα στη θέση μου...

Βρήκα αεροδιαπερατούς φακούς κατάλληλους και για ύπνο σε κατάστημα οπτικών στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεκριμένοι που βρήκα εγώ είναι 15νθήμεροι (λέγονται Acuve Oasys). Αποτελούνται κατά 38% από νερό και είναι κατάλληλοι για παρατεταμένη χρήση. Για να είμαι ειλικρινής θα πάω να αγοράσω κι απ' αυτούς, για να έχω τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο με το μωρό στην περίπτωση που δεν βολευτώ τα γυαλιά τελικά.

skybeam αυτούς έχω εδώ και 4 χρόνια. Είναι πολύ καλοί, λόγω της σύστασής τους αλλά όπως σου έχω πει ήδη δεν κοιμάμαι με αυτούς για να έχω άποψη στο πως συμπεριφέρονται.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

πολύ καλα εκανες, να τους παρεις.

εγω φοράω τους φακούς που σου εγραψα πριν σχεδον 7 χρονια χωρίς κανενα πρόβλημα. απλά θεωρω σημαντικό, ακόμα και αν ο κατασκευαστής επιτρέπει να τους φοράς μια εβδομάδα συνεχόμενα, να τους βγάζεις και να τους καθαρίζεις. ειναι πολύ πιο φιλικοί στο μάτι απο τους συμβατούς φακούς και ακομα και αν δεν κανεις παρατεταμενη χρήση (οπως κι εγω, δεν τους φοραω το βραδυ) θεωρώ ότι ειναι πολύ καλύτεροι, πιο αναλαφροι, καλύτεροι για το ματι. δεν ξερω πόσο κοστίζουν οι συμβατοί, εγω δινω 50 ευρώ για 6 ζευγάρια δλδ 6 μήνες. κανω μια επενδυση για τα ματια μου ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Κι εγω παρολο που δεν εχω την τεραστια μυωπια (3,5 και 4,00) δεν μπορω καθολου με τα γυαλια, σχεδον ποτε δεν τα εχω φορεσει...15 χρονια τωρα φοραω φακους καθε μερα ολη μερα οποτε πολλες φορες κοιμαμαι με τους φακους και δεν παθαινω τιποτα, εχουν γινει ενα με το ματι μου! Αλλα οπως σου ειπαν στην αρχη ζοριζεσαι με το μωρο, μετα απο καμια βδομαδα θα του αλλαζεις πανα με κλειστα ματια, οποτε και να μην φορας φακους δεν θα εχεις τοσο θεμα.

Εγω παντως πολλες φορες τους φοραω και νυχτα, χωρις να ειναι ειδικοι φακοι. Δεν λεω οτι ειναι σωστο, απλα αν εχεις ανθεκτικα ματια και τους φορας πολλα χρονια ε δεν θα παθεις και τιποτα. Μιλα με τον οφθαλμιατρο σου και για τον τοκετο, να σου μετρησει την πιεση των ματιων σου γιατι με τοσο μεγαλη μυωπια πρεπει να το προσεξεις!

Με το καλο!

Φιλεναδα σε βρισκω φάουλ, δεν εχει σημασια αν φορας τους φακούς χρόνια, ούτε επειδη την εχεις γλιτωσει μεχρι τωρα σημαινει ότι δε μπορείς να την πατήσεις καποια στιγμή. Οι φακοί πρεπει να καθαριζονται καθημερινά για τα μικρόβια (οχι απλά για λίπανση ή για συντήρηση) και επιπλεον οι συμβατικοί φακοί δεν αφηνουν το ματι να αναπνεει (φαντασου σαν κατι αντιστοιχο, αντι για ρουχα να φοράς σακούλα στο σώμα σου, πόσο άνετα θα νιώθεις?). Το πιο βασικό όμως ειναι τα μικρόβια, οι επικαθησεις και τα άλατα που δημιουργουνται στους φακούς, γι αυτό πρεπει να καθαρίζονται. Κι εγώ φοράω φακούς απο πιτσιρίκα, κοντά 22 χρόνια, αλλά στο καθαρισμα/απολυμανση ειμαι πολύ τακτική και δεν εχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Koρίτσια μου ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Εννοείται ότι το λιγότερο ένα δίωρο τρίωρο θα τους βγάζω να τους καθαρίζω, όσον αφορά τον τοκετό είναι αδύνατον να πάω φυσιολογικά τόσο λόγω της μυωπίας, όσο και λόγω των πολλών χειρουργείων που έχω κάνει στην κοιλιά.

Ελπίζω κι εύχομαι, όπως λέτε κι εσείς, μετά από λίγο καιρό να μην τρομάζω τόσο με το νυχτερινό άλλαγμα και τάισμα, και να μπορώ να τα κάνω και χωρίς φακούς. Για να το λέτε κάτι ξέρετε!

Zouzounel, προφανώς η Goody λέει εδώ ότι κι αν κανένα βράδυ κοιμηθεί κανείς με τους φακούς δεν τρέχει πια και κάτι από τη στιγμή που τα μάτια της είναι ανθεκτικά, το είπε κι από μόνη της ότι αυτό δεν επιτρέπεται, έτσι δεν είναι? ;)

Πράγματι κι εγώ, κι ας μου λένε ότι είναι ασφαλείς αυτοί οι φακοί, έστω για λίγες ώρες θα τους βγάζω να τους καθαρίζω. Επίσης Zouzounel από πού τους παίρνεις? Εμένα μου είπαν τα έξι ζευγάρια (για τρεις μήνες δηλαδή) 30 ευρώ. Εσένα σου είπαν για έξι μήνες 50 ευρώ??? Ή μήπως εννοούσες για τρεις μήνες 50 ευρώ?

Αν σου είπαν 30 ευρώ, σου είπαν πολύ καλά. Εγώ τους παίρνω από alfalens.gr που είναι οι πιο φθηνοί που έχω βρει, 22.50 κάθε συσκευασία. Άρα 45,00 για 4 μήνες. Τους κρατώ 20 μέρες και όχι 15, αλλά απαγορεύεται δια ροπάλου περισσότερο. Δεν τους μπορώ άλλωστε παραπάνω, ήδη απ την 19η μέρα μου δίνουν εντολή να τους αλλάξω.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Άρα 45,00 για 4 μήνες.

Γιατί για 4 μήνες? Πιο καλή τιμή μου φαίνεται η δική σου, ή τα ίδια μας βγαίνει πάνω κάτω?

edit: απ' ό,τι βλέπω το alfalens.gr τους έχει πιο οικονομικούς!

Επίσης Zouzounel από πού τους παίρνεις? Εμένα μου είπαν τα έξι ζευγάρια (για τρεις μήνες δηλαδή) 30 ευρώ. Εσένα σου είπαν για έξι μήνες 50 ευρώ??? Ή μήπως εννοούσες για τρεις μήνες 50 ευρώ?

εγώ αγοραζω απο εδω, το λινκ που σου εβαλα πριν:

http://www.lenscatcher.com/EN/kontaktlinsen-produktdetail/557-air-optix-aqua.0p41l4vb904mhashboa2q6v97sqjb0ca#

μου βγαινει 50 ευρώ για 6 ζευγάρια, δλδ για 6 μήνες (τους φακούς που μπορείς να τους φοράς μια εβδομάδα συνεχόμενα)

αλλά δεν κοστίζουν όλοι οι φακοί το ίδιο, πχ εχουμε ξανασυζητήσει με την ravT το θεμα, οι δικοί της φακοί ειναι πιο οικονομικοί στο site που προτεινει και οι δικοί μου φακοί ειναι πιο οικονομικοί στο lenscatcher

EXXQp3.pngAIzKp2.png

μου βγαινει 50 ευρώ για 6 ζευγάρια, δλδ για 6 μήνες (τους φακούς που μπορείς να τους φοράς μια εβδομάδα συνεχόμενα)

A! ναι, το είχες βάλει το λινκ.

Ευχαριστώ! ;)

Καλημέρα!

Άλλη μία με μεγάλη μυωπία στην παρέα! Εγώ έχω 13,5-14 μυωπία και 2,5-2,75 αστιγματισμό. Πριν το μωρό είχα 11,5-12 μυωπία και 3,75-4,5 αστιγματισμό. Κι εγώ με καισαρική γέννησα γιατί ο αμφιβληστροειδής μου είναι χάλια και ο οφθαλμίατρος είχε βάλει βέτο. Ο γυναικολόγος όμως δε με άφησε να είμαι με τους φακούς, παρόλο που έκανα επισκληρίδειο και δεν κοιμήθηκα καθόλου.

Φοράω γυαλιά και φακούς επαφής εναλλάξ, φακούς έξω και γυαλιά μέσα στο σπίτι. Οι φακοί που παίρνω είναι οι ετήσιοι με ειδική παραγγελία και πρέπει να βγαίνουν υποχρεωτικά το βράδυ για καθαρισμό.

Προσωπικά με κουράζουν και οι φακοί και τα γυαλιά μετά από κάποιες ώρες, οι φακοί στεγνώνουν και τα γυαλιά μου είναι πολύ βαριά και μου προκαλούν πονοκέφαλο. Ούτε για λέηζερ είμαι καλή υποψήφια και δεν βλέπω φως στην άκρη του τούνελ! :(

Την τελευταία φορά που είχα πάει στον οφθαλμίατρο και διαπίστωσε την αλλαγή (μειώθηκε ο αστιγματισμός και αυξήθηκε η μυωπία) μετά από κάποιες δοκιμές στον πίνακα, μου κράτησε σχεδόν ίδιους τους βαθμούς σε γυαλιά και φακούς, γιατί μου είπε ότι ναι μεν άλλαξαν οι βαθμοί στο μάτι, αλλά ο εγκέφαλος έχει μείνει στους παλιούς βαθμούς και δεν θα βλέπω αν μου αλλάξει πολύ τη συνταγή. Τώρα οι φακοί μου είναι στο -10,5 για τη μυωπία των 14 βαθμών και βλέπω μια χαρά. Τα γυαλιά μου είναι στο 11 και βλέπω ένα κλικ χειρότερα από ό,τι με τους φακούς, αλλά δεν αντέχω παραπάνω, με ζαλίζει και θολώνει.

Νομίζω Skybeam ότι τα γυαλιά σε ζαλίζουν γιατί δεν τα έχεις συνηθίσει καθόλου, εγώ όταν πρωτοφόρεσα γυαλιά έκανα μια εβδομάδα να τα συνηθίσω. Το παθαίνω και τώρα αν αλλάξουν οι βαθμοί, ακόμα και αλλαγή μισού βαθμού χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί το μάτι. Μπορείς να τα φοράς για λίγη ώρα κάθε μέρα και σταδιακά να την αυξάνεις. Π.χ. 10 λεπτά τώρα, άλλα 10 σε δύο ώρες, κ.ο.κ. Θα δεις ότι μετά από μερικές ημέρες θα σου είναι πιο άνετα. Τουλάχιστον να σου είναι αρκετά άνετα για τη λίγη ώρα που θα τα χρειάζεσαι.

Λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά να το προσπαθήσεις για το θηλασμό, όχι μόνο θα κάνεις καλό καλό στο μωρό σου, αλλά και θα σου είναι πιο εύκολο να βάζεις το μωρό στο στήθος με κλειστά (σχεδόν) μάτια, παρά να τρέχεις να φτιάχνεις γάλατα και να μετράς μεζούρες! ;) Μόνο διάβασε από τώρα να είσαι ενημερωμένη, θα ακούσεις πολλά και διάφορα και αν είσαι απροετοίμαστη είναι εύκολο να πάθεις σύγχιση. :)

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά! :)

5k3tp2.png

Eδω και 13 χρονια φοραω τους φακους την ημερα και τους βγαζω την νυχτα πριν κοιμηθω. Στο κομοδινο εχω τα γυαλια μου, τα φοραω μεχρι να κοιμηθω και το πρωι που θα ξυπνησω. Ολα ειναι ευκολα ;)

Διαφημίσεις

Να πω και εγώ τη γνώμη μου; Μέχρι την πρώτη μου κύηση φορούσα φακούς έξω από το σπίτι και γυαλιά μέσα. Τώρα έχω κόψει τελείως τους φακούς (δεν με βολεύουν πια, καλύτερα τη βρίσκω με τα γυαλιά)

ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ όταν αγόραζα καινούρια γυαλιά με ζάλιζαν και περνούσε λίγος καιρός μέχρι να τα συνηθίσω.

Η λύση για μένα ήταν να φοράω το καινούριο ζευγάρι όταν έκανα δουλειές και το παλιό όταν έπρεπε να συγκεντρωθεί το μάτι, π.χ. τηλεόραση, υπολογιστής, βιβλία...Σιγά- σιγά δοκίμαζα να κάνω κάποια από αυτά με το καινούριο ζευγάρι, μέχρι που δεν με ενοχλούσαν πολύ, οπότε άρχιζα να τα φοράω συνέχεια.

Θα σου συνιστούσα να κάνεις ότι πειράματα είναι να κάνεις πρίν τη γέννα, και να λάβεις υπόψιν ότι με την αυπνία που θα έρθει πακέτο με το νεογέννητο τα μάτια σου θα είναι ελαφρώς ξεραμένα.

Φιλάκια και καλή επιτυχία, ελπίζω λίιιιγο να βοήθησα.

Αν σου είπαν 30 ευρώ, σου είπαν πολύ καλά. Εγώ τους παίρνω από alfalens.gr που είναι οι πιο φθηνοί που έχω βρει, 22.50 κάθε συσκευασία. Άρα 45,00 για 4 μήνες. Τους κρατώ 20 μέρες και όχι 15, αλλά απαγορεύεται δια ροπάλου περισσότερο. Δεν τους μπορώ άλλωστε παραπάνω, ήδη απ την 19η μέρα μου δίνουν εντολή να τους αλλάξω.

Ποια μάρκα παίρνεις?

Κι εγω παραγγέλνω φακούς απο αυτο το σαιτ κ ειμαι πολύ ευχαριστημένη.Παίρνω τους purevision, υπάρχει αντίστοιχος και για τη νύχτα?Οι βαθμοί μου ειναι 3,75 και 4,00 (μου έχουν ενσωματώσει τον αστιγματισμό) και τους φοραω απο το πρωι ως το βράδυ που ξεβάφομαι κ φοράω τα γυαλιά μου.Εκανα καισαρική φορώντας φακούς αλλά στο μαιευτήριο δεν είχα κουράγιο ουτε μεχρι το μπάνιο να παω οποτε φορούσα γυαλια.Θα ήθελα τωρα στο δεύτερο να εχω την εναλλακτική των φακών κατα τη διάρκεια της νύχτας.

Α και κάτι αλλο.Πως ξεβάφεστε οταν φοράτε συνεχόμενα φακούς?

10Ddp3.png

OaR2p3.png

sky, τπτ άλλο δεν έχεις για να αγχωθείς πουλάκι μου?

+7, +7,5, (και στους φακούς πάντα 1 μονάδα πάνω), γυαλιά δεν έχω από τα 16 μου... 21 χρονια τώρα...

γέννησα και μεγαλώνω 2 παιδιά, τυφλό σύστημα ξέρεις? με αυτό....

τοκετός με φακούς, ξενύχτια πάντα ανευ....

αυτά που χρειάζεται να δεις, τα βλέπεις, μήν αγχώνεσαι...

με το καλό το μωράκι σου:D

s-age.png

Ποια μάρκα παίρνεις?

Κι εγω παραγγέλνω φακούς απο αυτο το σαιτ κ ειμαι πολύ ευχαριστημένη.Παίρνω τους purevision, υπάρχει αντίστοιχος και για τη νύχτα?Οι βαθμοί μου ειναι 3,75 και 4,00 (μου έχουν ενσωματώσει τον αστιγματισμό) και τους φοραω απο το πρωι ως το βράδυ που ξεβάφομαι κ φοράω τα γυαλιά μου.Εκανα καισαρική φορώντας φακούς αλλά στο μαιευτήριο δεν είχα κουράγιο ουτε μεχρι το μπάνιο να παω οποτε φορούσα γυαλια.Θα ήθελα τωρα στο δεύτερο να εχω την εναλλακτική των φακών κατα τη διάρκεια της νύχτας.

καμια σχεση η ενσωματωση την μυπωπιας με τους φακους που πρεπει να φοραμε.

Το εκανα και εγω παλιοτερα και στην Αμερικη μου εβαλαν χερι... Παραγγελνω απο το εξωτερικο τους φακους μου μυωπια + αστιγματισμο μαζι γυρω στα 27 ευρω. εγω παιρνω της johnson και δεν χρειαστηκα ποτε σταγονες ή οτιδηποτε αλλο.

Γιατί για 4 μήνες? Πιο καλή τιμή μου φαίνεται η δική σου, ή τα ίδια μας βγαίνει πάνω κάτω?

edit: απ' ό,τι βλέπω το alfalens.gr τους έχει πιο οικονομικούς!

Γιατί όπως ήδη ανέφερα, ενώ είναι 15ημερης αντικατάστασης, τους κρατάω από 20 μέρες κάθε ζευγάρι. άρα 20μέρες * 6 ζευγάρια = 120 μέρες άρα χοντρικά 4 μήνες.

Ποια μάρκα παίρνεις?

Απάντησα στο πόστ της Skybeam που αναφερόταν στους acuve oasys. Αυτούς φοράω.

καμια σχεση η ενσωματωση την μυπωπιας με τους φακους που πρεπει να φοραμε.

Το εκανα και εγω παλιοτερα και στην Αμερικη μου εβαλαν χερι... Παραγγελνω απο το εξωτερικο τους φακους μου μυωπια + αστιγματισμο μαζι γυρω στα 27 ευρω. εγω παιρνω της johnson και δεν χρειαστηκα ποτε σταγονες ή οτιδηποτε αλλο.

Ζωή, υπάρχουν πολυεστιακοί φακοί, αυτούς υποθέτω πως φοράει και η revythaki.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Καλημέρα!

Άλλη μία με μεγάλη μυωπία στην παρέα! Εγώ έχω 13,5-14 μυωπία και 2,5-2,75 αστιγματισμό. Πριν το μωρό είχα 11,5-12 μυωπία και 3,75-4,5 αστιγματισμό.

Αχ! Μόνο εσύ μπορείς να με καταλάβεις στο θέμα της στραβομάρας! Έχω κι εγώ λίγο αστιγματισμό αλλά επειδή τόσα χρόνια δεν τον συμπεριλαμβάνω στους φακούς δεν τον βάλαμε ούτε στα γυαλιά για να μην με ζαλίσει χειρότερα...

Η μέθοδος που λες να φοράω τα γυαλιά δέκα λεπτά περισσότερο κάθε μέρα είναι σωστή και λογική, αλλά μου συμβαίνει και το άλλο της έρημης... έχω κι έναν ψιλοστραβισμό από το αριστερό μάτι με τη μεγάλη μυωπία... ο οποίος δεν φαίνεται όταν είμαι ξεκούραστη, και να φαίνεται λιγάκι δεν είναι έντονος με τους φακούς. Τώρα, βγάλε φακούς βάλε γυαλιά (που με ζαλίζουν) ξαναβάλε φακούς την άλλη μέρα, τα έρημα τα μάτια προσπαθούν να εστιάσουν και ζορίζονται... έχω θέμα και στην εστίαση και στη ζαλάδα όσον αφορά τα ρημαδογυαλιά, άστα βράστα... δεν έχω κουράγιο να κάνω άλλα γυμνάσια στα μάτια μου :( :(

sky, τπτ άλλο δεν έχεις για να αγχωθείς πουλάκι μου?

+7, +7,5, (και στους φακούς πάντα 1 μονάδα πάνω), γυαλιά δεν έχω από τα 16 μου... 21 χρονια τώρα...

γέννησα και μεγαλώνω 2 παιδιά, τυφλό σύστημα ξέρεις? με αυτό....

τοκετός με φακούς, ξενύχτια πάντα ανευ....

αυτά που χρειάζεται να δεις, τα βλέπεις, μήν αγχώνεσαι...

με το καλό το μωράκι σου:D

A ρε moonchild! Άλλη μια δική μου εδώ! Κι εγώ γυαλιά απ' τα 18 έχω να φορέσω και είμαι 39 στα 40... Άσε, με κάλυψες με τα ξενύχτια! Θα ξεκινήσω με τους υδρόφιλους φακούς και στη βδομάδα πιστεύω ότι θα έχω γίνει ξεφτέρι, ε? Πόσο με ανέβασες τώρα με το τυφλό σύστημα!!!!!!!! :D

Ελπίζω το μπεμπέ να μην κληρονομήσει τη στραβομάρα μου, Θεέ μου!

Φιλεναδα σε βρισκω φάουλ, δεν εχει σημασια αν φορας τους φακούς χρόνια, ούτε επειδη την εχεις γλιτωσει μεχρι τωρα σημαινει ότι δε μπορείς να την πατήσεις καποια στιγμή.

Εχεις δικαιο! :oops:

προφανώς η Goody λέει εδώ ότι κι αν κανένα βράδυ κοιμηθεί κανείς με τους φακούς δεν τρέχει πια και κάτι από τη στιγμή που τα μάτια της είναι ανθεκτικά,

Πράγματι κι εγώ, κι ας μου λένε ότι είναι ασφαλείς αυτοί οι φακοί, έστω για λίγες ώρες θα τους βγάζω να τους καθαρίζω.

Αυτο εννοουσα :D

Μην αγχωνεσαι, οπως σου ειπαν, τυφλο συστημα! Θα τα κανεις τοσες πολλες φορες (αλλαγμα-ταισμα) που θα τα κανεις αυτοματα μετα απο λιγες μερες οποτε στην αναγκη θα φορας τα γυαλια σου να δεις κατι και μετα θα τα βγαζεις, ετσι κι αλλιως στα σκοταδια θα τα κανεις...

A ρε moonchild! Άλλη μια δική μου εδώ! Κι εγώ γυαλιά απ' τα 18 έχω να φορέσω και είμαι 39 στα 40... Άσε, με κάλυψες με τα ξενύχτια! Θα ξεκινήσω με τους υδρόφιλους φακούς και στη βδομάδα πιστεύω ότι θα έχω γίνει ξεφτέρι, ε? Πόσο με ανέβασες τώρα με το τυφλό σύστημα!!!!!!!! :D

Ελπίζω το μπεμπέ να μην κληρονομήσει τη στραβομάρα μου, Θεέ μου!

sky, το ένα από τα δικά μου πάντως την πήρε την υπερμετρωπία, το δεύτερο είναι ακόμη μικρό και δεν έχει τα σημάδια που είχε το αδερφάκι του στην ηλικία του, θα δούμε...

και για όλες τις στραβούλες, φθηνούς φακούς παίρνω πια από το Lensmarketplace, ετήσιους.

s-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...