Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαμάδες με μεγάλη μυωπία-εξάρτηση από φακούς επαφής

Recommended Posts

Σε ορισμένες μπορεί να φανεί αστεία η ερώτησή μου...

Άλλες με το ίδιο πρόβλημα θα με καταλάβετε και ίσως μπορέσετε να απαντήσετε...

Λοιπόν, μέσα στον Μάιο θα έχω κι εγώ ένα μωράκι που θα με χρειάζεται όλο το 24ωρο... το θέμα είναι ότι εξαρτώμαι από τους φακούς επαφής μου και τους βγάζω μέχρι τώρα μόνο το βράδυ πριν κοιμηθώ. Γυαλιά δεν έχω από τα 18 μου που φόρεσα φακούς επαφής, για τον απλούστατο λόγο ότι και μεγάλη μυωπία έχω, και μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο μάτια (οπότε τα γυαλιά περισσότερο κουράζουν παρά βοηθούν).

Πλέον με το μωρό έφτιαξα ένα ζευγάρι γυαλιά, κατά προσέγγιση στους βαθμούς μου (για να μην κουράζονται τα μάτια) και χωρίς τη μεγάλη διαφορά της μυωπίας στους φακούς (για να μην στέλνονται δυο διαφορετικά σήματα στον εγκέφαλο).

Τα έφτιαξα χτες... τα φόρεσα να τα δοκιμάσω... και τζίφος... Περισσότερο ζαλίζομαι παρά βλέπω.

Τι να κάνω? Πώς θα φροντίσω το μωρό τις νύχτες, που θα θέλει συχνότατο τάισμα και άλλαγμα?

Υπάρχει καμμία με το ίδιο πρόβλημα, κι αν ναι, τι έκανε? Σκέφτομαι ότι το μόνο που μου μένει να κάνω είναι να κοιμάμαι με τους φακούς αρχικά όσο το μωρό χρειάζεται συχνότερη φροντίδα τη νύχτα....

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Εγώ τα φορεσα 2-3 μέρες μέχρι να τα συνηθίσει το μάτι μου γιατί δεν γινόταν αλλιώς.Το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ με τους φακούς.

Με το καλό το μωράκι σου!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Εγώ τα φορεσα 2-3 μέρες μέχρι να τα συνηθίσει το μάτι μου γιατί δεν γινόταν αλλιώς.Το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ με τους φακούς.

Σ' ευχαριστώ.

Δηλαδή έχεις καταργήσει τελείως τους φακούς?

Σ' ευχαριστώ.

Δηλαδή έχεις καταργήσει τελείως τους φακούς?

Eχω σταματήσει να τους φοράω συνέχεια.Από την νυστα μερικές φορές στεγνώνει τελειώς το μάτι μου.Αν πάμε καμια βολτούλα θα τους βάλω.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Κι εγώ έτσι έκανα. Να σκεφτείς ότι δεν τους αποχωρίστηκα ούτε την ωρα του τοκετού, αλλά για τις νύχτες είχα ένα ζευγάρι γυαλιά εύκαιρο.

Μην νομίζεις οι πρώτες δυο τρεις μέρες θα είναι δύσκολες, μετά θα το αλλάζεις το νινί με κλειστά μάτια (και χαμηλωμένα τα φώτα, για να μη σου ξυπνάει), τόσο γρήγορα που ου΄τε κι εσύ θα το πιστεύεις...

Άντε με το καλό...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Μην νομίζεις οι πρώτες δυο τρεις μέρες θα είναι δύσκολες, μετά θα το αλλάζεις το νινί με κλειστά μάτια (και χαμηλωμένα τα φώτα, για να μη σου ξυπνάει), τόσο γρήγορα που ου΄τε κι εσύ θα το πιστεύεις...

Άντε με το καλό...

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Μακάρι να τα καταφέρνω. Χωρίς φακούς κινούμαι στο σπίτι (που το γνωρίζω καλά) αλλά φοβάμαι όσον αφορά το μωρό. Είναι κι αυτά τα χαμηλωμένα φώτα για να μην καλοξυπνάει... είναι και μεγάλη η μυωπία... Προβληματίζομαι ότι η εναλλαγή φακών/γυαλιών θα με κουράσει σε βαθμό που δεν θα μπορώ να λειτουργήσω :( :(

Καλησπέρα! Και εγω ομοιοπαθούσα!! Από 7 βαθμούς στο κάθε μάτι...:rolleyes::rolleyes:

Και εμένα τα γυαλιά με κουράζουν και τα έχω μόνο για την νύχτα. Αλλά είναι απαραίτητα (π.χ. έπαθα πέρσι επιπεφυκίτιδα και χρειάστηκε να βγάλω τελείως τους φακούς για μερικές μέρες... φρίκη:shock::shock:)

Πάντως παλιότερα όποτε μου ανέβαινε η μυωπία και άλλαζα γυαλιά (πριν βάλω φακούς) πάντα χρειαζόμουν 3-4 μέρες να συνηθίσει το μάτι. Τωρα αυτό που λες για τη μεγάλη διαφορά δεν το έχω ξανακούσει και δεν γνωρίζω αν ζαλίζεσαι περισσότερο εξαιτίας του..

Προτείνω λοιπόν γυαλιά για την νύχτα για να αποφύγεις να πάθεις και τίποτα με τα μάτια σου (εξάλλου με τόση νύστα ούτως ή άλλως δεν βλέπεις μπροστά σου:P:p)

Επίσης υπάρχουν φακοί σχεδιασμένοι να μπορείς να τους φοράς για 3-4 μερες συνεχόμενα και τη νύχτα. Οπότε μπορείς στο μαιευτήριο ή όποιες άλλες φορές νιωσεις την ανάγκη να φοράς μέρα νύχτα φακούς να έχεις αυτούς (νομίζω είναι λίγο πιο τσιμπιμένη η τιμή τους)

Μιλάω για μηνιαίους φακούς που χρησιμοποιώ εγώ..

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Επίσης υπάρχουν φακοί σχεδιασμένοι να μπορείς να τους φοράς για 3-4 μερες συνεχόμενα και τη νύχτα. Οπότε μπορείς στο μαιευτήριο ή όποιες άλλες φορές νιωσεις την ανάγκη να φοράς μέρα νύχτα φακούς να έχεις αυτούς (νομίζω είναι λίγο πιο τσιμπιμένη η τιμή τους)

Τι 7.... 7 έχω στο καλό το μάτι, στο κακό έχω 13 βαθμούς!! Μόνο τα κλάματα που δεν με πιάσανε στον Οπτικό που για να με παρηγορήσει μου έλεγε ότι έχει δει και 20άρια στη μυωπία!

Αυτή η μεγάλη διαφορά στους βαθμούς λύνεται μόνο με φακούς, που εφαρμόζουν απευθείας στο μάτι, και μάλιστα χρειάζεται και μείωση στους βαθμούς (φοράω δηλαδή 6 και 12).

Στα γυαλιά δεν επιτρέπεται να έχουν οι φακοί πάνω από 3 άντε 3,5 βαθμούς διαφορά στη μυωπία γιατί στέλνονται δυο διαφορετικά οπτικά σήματα στον εγκέφαλο. Αυτό είναι πολύ κουραστικό και κάνει και διπλωπία. Έτσι έφτιαξα γυαλιά με 7 και 10,5 βαθμούς στους φακούς.

Αλλά τα έβαλα και δεν βλέπω :( :( αισθάνομαι ότι καλύτερα βλέπω χωρίς καθόλου φακούς, παρά με τα γυαλιά... Πάντως θα το ψάξω με τους φακούς που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το βράδυ. Ευχαριστώ!

Μην αγχωνεσαι!!! Τα ιδια φοβομουν κι εγω με 5 μισι βαθμους μυωπια, χωρις φακους δεν βλεπω την τυφλα μου! Δεν μπορω να δω με γυαλια (και χαιρομαι που δεν ειμαι μονο εγω, με περνανε για τρελη) και με κουραζουν πολυ γρηγορα. Αυτο που εκανα ηταν βασικα να γεννησω με φακους χωρις κανενα θεμα και μονο το βραδυ χρησιμοποιουσα (και χρησιμοποιω) γυαλια οταν χρειαστει. Στο μαιευτηριο ειχα παρει συστημα καθαρισμου φακων του 5 λεπτου για να μπορω να τα καθαριζω χωρις θεμα. Δε με βολεψε ποτε ομως γιατι θελουν τριψιμο στο χερι και τωρα στην τουαλετα του μαιευτηριου δεν ηταν οτι καλυτερο. Ασε που δεν καθαριζαν καλα.......μερικες μερες ειναι ομως και θα τα βγαλεις περα. Συνηθιζεις να κανεις τη δουλεια με τα γυαλια οταν χρειαστει την νυχτα. Μετα θα κοιμηθεις (η θα προσπαθησεις να κοιμηθεις!). Οσο χαλια και να βλεπω με αυτα 5 μισι χρονια μεχρι σημερα τα εβγαλα περα χωρις προβλημα. Θα τα καταφερεις κι εσυ, μην ανησυχεις ;)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Οσο χαλια και να βλεπω με αυτα 5 μισι χρονια μεχρι σημερα τα εβγαλα περα χωρις προβλημα. Θα τα καταφερεις κι εσυ, μην ανησυχεις ;)

Αχ ρε κορίτσια, μου δίνετε κουράγιο!

Διαφημίσεις

εγω εχω 6 βαθμούς μυωπία στο ενα ματι και 3,5 στο άλλο

για ποσο μεγαλη μυωπία μιλάς?

θα βρεις τι σε βολεύει, κι εγω όπως τα κορίτσια κυκλοφορούσα με γυαλια το βράδυ, αλλά οι φακοί των γυαλιών μου αντιστοιχούσαν ακριβώς στη μυωπία μου, τι εννοείς "κατα προσέγγιση" και "οχι με τη μεγαλη διαφορα της μυωπίας στους φακούς"? αν οι φακοί δεν ειναι στο νούμερό σου, λογικό ειναι να ζαλίζεσαι.

επίσης υπάρχουν φακοί επαφής που μπορείς να τους φοράς συνεχόμενα για μια εβδομάδα μερα-νύχτα και άλλοι που μπορείς να τους φοράς συνεχόμενα για ενα μήνα, ειναι μαλακοί, αεροδιαπερατοί και δεν ενοχλούν καθολου. εγω φοράω αυτούς που τους φορας για μια εβδομαδα (μηνιαίοι ειναι, τους αλλαζω κάθε μήνα), αλλα για να ειμαι ειλικρινής το βραδυ τους βγάζω, θεωρω σημαντικό να καθαρίζονται. Μου αρκει που αν κάτι χρειαστει, μπορώ να μην τους βγάλω το βράδυ και επιπλέον ειναι τοσο μαλακοί που δεν ενοχλούν το ματι μου καθολου, καμια σχεση με τους συμβατούς φακούς επαφής. ειναι αυτοί: http://www.lenscatcher.com/EN/kontaktlinsen-produktdetail/557-air-optix-aqua.0p41l4vb904mhashboa2q6v97sqjb0ca#

(δες και αυτούς, που τους φοράς μερα-νυχτα για εναν μηνα: http://www.lenscatcher.com/EN/kontaktlinsen-produktdetail/463-air-optix-aqua-night--und--day-6.0p41l4vb904mhashboa2q6v97sqjb0ca)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ε λογικό είναι να σε ζαλίζουν αν έχεις 13 βαθμούς και στα γυαλιά είναι 10,5...

απλά θα τα φοράς ίσα για να κάνεις αυτά που χρειάζεται το βράδυ..

Πάντως καμιά φορά που κοιμάμαι με τους φακούς τελικά είναι χειρότερα γιατί ξηραίνονται τα μάτια μου και μετά βλέπω τελείως θολά.. μάλλον πρέπει να παίρνω και εγώ τους φακούς που σου λέω :rolleyes::rolleyes:

θα βρεις τι σε βολεύει, κι εγω όπως τα κορίτσια κυκλοφορούσα με γυαλια το βράδυ, αλλά οι φακοί των γυαλιών μου αντιστοιχούσαν ακριβώς στη μυωπία μου, τι εννοείς "κατα προσέγγιση" και "οχι με τη μεγαλη διαφορα της μυωπίας στους φακούς"? αν οι φακοί δεν ειναι στο νούμερό σου, λογικό ειναι να ζαλίζεσαι.

Εννοώ αυτό:

Τι 7.... 7 έχω στο καλό το μάτι, στο κακό έχω 13 βαθμούς!! Μόνο τα κλάματα που δεν με πιάσανε στον Οπτικό που για να με παρηγορήσει μου έλεγε ότι έχει δει και 20άρια στη μυωπία!

Αυτή η μεγάλη διαφορά στους βαθμούς λύνεται μόνο με φακούς, που εφαρμόζουν απευθείας στο μάτι, και μάλιστα χρειάζεται και μείωση στους βαθμούς (φοράω δηλαδή 6 και 12).

Στα γυαλιά δεν επιτρέπεται να έχουν οι φακοί πάνω από 3 άντε 3,5 βαθμούς διαφορά στη μυωπία γιατί στέλνονται δυο διαφορετικά οπτικά σήματα στον εγκέφαλο. Αυτό είναι πολύ κουραστικό και κάνει και διπλωπία. Έτσι έφτιαξα γυαλιά με 7 και 10,5 βαθμούς στους φακούς.

Eυχαριστώ! Και μόνο για ψυχολογικούς λόγους θα πάρω να υπάρχουν, τουλάχιστον στην αρχή.

επίσης υπάρχουν φακοί επαφής που μπορείς να τους φοράς συνεχόμενα για μια εβδομάδα μερα-νύχτα και άλλοι που μπορείς να τους φοράς συνεχόμενα για ενα μήνα, ειναι μαλακοί, αεροδιαπερατοί και δεν ενοχλούν καθολου. εγω φοράω αυτούς που τους φορας για μια εβδομαδα (μηνιαίοι ειναι, τους αλλαζω κάθε μήνα), αλλα για να ειμαι ειλικρινής το βραδυ τους βγάζω, θεωρω σημαντικό να καθαρίζονται. Μου αρκει που αν κάτι χρειαστει, μπορώ να μην τους βγάλω το βράδυ και επιπλέον ειναι τοσο μαλακοί που δεν ενοχλούν το ματι μου καθολου, καμια σχεση με τους συμβατούς φακούς επαφής. ειναι αυτοί: http://www.lenscatcher.com/EN/kontaktlinsen-produktdetail/557-air-optix-aqua.0p41l4vb904mhashboa2q6v97sqjb0ca#

(δες και αυτούς, που τους φοράς μερα-νυχτα για εναν μηνα: http://www.lenscatcher.com/EN/kontaktlinsen-produktdetail/463-air-optix-aqua-night--und--day-6.0p41l4vb904mhashboa2q6v97sqjb0ca)

Αυτοί οι φακοί γράφουν power: -10.00 +6.00 άρα δεν θα την καλύπτουν..

Δεν θα υπάρχουν και για 12 βαθμούς;;

(Aν σκέφτεσαι να τους βάλεις εννοείται:-P)

Αυτοί οι φακοί γράφουν power: -10.00 +6.00 άρα δεν θα την καλύπτουν..

Δεν θα υπάρχουν και για 12 βαθμούς;;

(Aν σκέφτεσαι να τους βάλεις εννοείται:-P)

To μείον ( - ) υποδηλώνει μυωπία, σωστά?

[θα τους στείλω ένα mail μήπως υπάρχουν κι απλώς δεν έχουν ζήτηση, τώρα που ξέρω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο θα το ψάξω και στα κεντρικά μαγαζιά Οπτικών]

Διαφημίσεις

εγραψα το μηνυμα μου πριν ποσταρεις το δικο σου με τους βαθμούς ;)

μάλλον δε σε καλύπτουν οι συγκεκριμένοι, όπως λεει και η μαρια

μπορείς όμως να πας σε ενα φυσικό καταστημα και να ρωτήσεις, τι υπαρχει για τη δική σου περιπτωση

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Πρώτα πρώτα να ρωτήσεις τον οφθαλμίατρό σου πριν κάνεις οτιδήποτε. Γιατί κάτι μου λέει πως αρκέστηκες στη γνώμη του οπτικού για τα γυαλιά. Εγώ έχω 7.30 και 8.30 και οι φακοί μου είναι 6.30 και 7.30. Ρωτώντας τον γιατρό, μου είπε πως είναι διαφορετική η μέτρηση στους φακούς. Απεχθάνομαι τα γυαλιά. Βγάζω τους φακούς αμέσως πριν κοιμηθώ και τους φοράω αμέσως μόλις ξυπνήσω. Μπορεί να υπάρχουν φακοί που να αντέχουν χωρίς λίπανση για μέρες αλλά με τα μάτια που πρέπει να αναπνέουν και λίγο χωρίς ξένο σώμα πάνω τους τι γίνεται; Γι αυτό λέω να ρωτήσεις τον γιατρό σου. Επίσης, είναι λογικό να σε ζαλίζουν τα γυαλιά. Πρώτα πρώτα είναι λάθος οι βαθμοί. Δεύτερον, χρειάζεται χρόνο το μάτι να εστιάσει διαφορετικά απ ότι με τους φακούς. Ξέρω πως όλα αυτά σου φαίνονται βουνό. Σκέψου όμως ότι μπορεί να ταίζεις το μωρό στις 12 το βράδυ, να αφαιρείς τους φακούς, να κοιμάσαι, να ταίζεις το μωρό με γυαλιά και να ξανακοιμάστε. Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή με ένα τάισμα στην ουσία, θα δεις ότι δεν είναι και τόσο δύσκολη η συνύπαρξη με τα γυαλιά και θα εξασφαλίσεις και την καλή υγεία των οφθαλμών σου! Με το καλό το μωράκι σου και επιμένω. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Πρώτα πρώτα να ρωτήσεις τον οφθαλμίατρό σου πριν κάνεις οτιδήποτε. Γιατί κάτι μου λέει πως αρκέστηκες στη γνώμη του οπτικού για τα γυαλιά. Εγώ έχω 7.30 και 8.30 και οι φακοί μου είναι 6.30 και 7.30. Ρωτώντας τον γιατρό, μου είπε πως είναι διαφορετική η μέτρηση στους φακούς. Απεχθάνομαι τα γυαλιά. Βγάζω τους φακούς αμέσως πριν κοιμηθώ και τους φοράω αμέσως μόλις ξυπνήσω. Μπορεί να υπάρχουν φακοί που να αντέχουν χωρίς λίπανση για μέρες αλλά με τα μάτια που πρέπει να αναπνέουν και λίγο χωρίς ξένο σώμα πάνω τους τι γίνεται; Γι αυτό λέω να ρωτήσεις τον γιατρό σου. Επίσης, είναι λογικό να σε ζαλίζουν τα γυαλιά. Πρώτα πρώτα είναι λάθος οι βαθμοί. Δεύτερον, χρειάζεται χρόνο το μάτι να εστιάσει διαφορετικά απ ότι με τους φακούς. Ξέρω πως όλα αυτά σου φαίνονται βουνό. Σκέψου όμως ότι μπορεί να ταίζεις το μωρό στις 12 το βράδυ, να αφαιρείς τους φακούς, να κοιμάσαι, να ταίζεις το μωρό με γυαλιά και να ξανακοιμάστε. Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή με ένα τάισμα στην ουσία, θα δεις ότι δεν είναι και τόσο δύσκολη η συνύπαρξη με τα γυαλιά και θα εξασφαλίσεις και την καλή υγεία των οφθαλμών σου! Με το καλό το μωράκι σου και επιμένω. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου.

Γνωρίζω ότι στους φακούς πρέπει να φοράς έναν βαθμό μικρότερο. Με 7 και 13 βαθμούς, στους φακούς φοράω 6 και 12.

Επίσης για να φτιάξω αυτά τα γυαλιά οφθαλμίατρο επισκέφθηκα (του ΙΚΑ βέβαια, αλλά καλή γιατρό απ' όσο μπόρεσα να μάθω και να καταλάβω).

Μου είπε ότι είναι λογικό μετά από σχεδόν 22 χρόνια μόνο φακούς να μην μπορέσω να συνηθίσω τα γυαλιά εύκολα. Επίσης οι βαθμοί μειώθηκαν λιγάκι στους φακούς των γυαλιών για λόγους που εξήγησα παραπάνω (διπλό οπτικό σήμα στον εγκέφαλο). Δεν έκανα δηλαδή του κεφαλιού μου! Κανονικά στην περίπτωσή μου δεν ενδείκνυνται καθόλου τα γυαλιά, όπως με ενημέρωσε και η γιατρός και ο οπτικός...

Ελπίζω κι εύχομαι να χρειάζεται μόνο ένα τάισμα το βράδυ (αν και σκέφτομαι να δοκιμάσω την τύχη μου με το θηλασμό, οπότε δεν έχω ιδέα τι θα γίνει...). Οι φακοί που μου πρότεινε η κοπέλα πιο πάνω είναι αεροδιαπερατοί. Σκέφτομαι να υπάρχουν κάνα δυο ζευγάρια τέτοιοι φακοί στο σπίτι για παν ενδεχόμενο και για τον πρώτο καιρό τουλάχιστον. Δεν σκέφτομαι δηλαδή να το κάνω σύστημα για πάντα...

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση!

Δεν είπα ότι έκανες του κεφαλιού σου, ρώτησα μήπως βασίστηκες στη γνώμη του οπτικού... Ότι είπα, το είπα για καλό. Τέλος, όπως είπε μια κοπέλα παραπάνω, οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες, έπειτα θα λειτουργείς με κλειστά μάτια.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Ότι είπα, το είπα για καλό. Τέλος, όπως είπε μια κοπέλα παραπάνω, οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες, έπειτα θα λειτουργείς με κλειστά μάτια.

Το ξέρω βρε, εννοείται, αλλοίμονο!

Μακάρι να φτάσω να λειτουργώ με κλειστά τα μάτια, από το στόμα σου και στου θεού τ' αυτί!

Eγώ έχω 2.75 στο ενα και 7.5 στο άλλο και φοράω γυαλιά κυρίως (οι φακοί με κουράζουν στην οθόνη, τους έχω για όταν βγαίνω, δηλαδή σπανίως). Είναι νομίζω καθαρά θέμα συνήθειας...

Ίσως οι ημερήσιοι φακοί να είναι μια λύση αν κοιμάσαι με φακούς; (ειμαι άσχετη)

Eγώ έχω 2.75 στο ενα και 7.5 στο άλλο και φοράω γυαλιά κυρίως (οι φακοί με κουράζουν στην οθόνη, τους έχω για όταν βγαίνω, δηλαδή σπανίως). Είναι νομίζω καθαρά θέμα συνήθειας...)

Aλήθεια???? Με πέντε βαθμούς διαφορά?

Ίσως τελικά να είναι και θέμα συνήθειας...

Aλήθεια???? Με πέντε βαθμούς διαφορά?

Ίσως τελικά να είναι και θέμα συνήθειας...

Ξέχασα να αναφέρω και τον αστιγματισμό που έχω :rolleyes: ο οποίος διαφοροποιεί και τη συνταγή για τους φακούς...Τεσπα, θα την βρεις την άκρη όταν με το καλό έρθει το μωρό. Εγώ ειχα άλλο θέμα (πρόβλημα κινητικότητας στο ένα χέρι) και ΄φοβόμουν για το πώς θα πιάνω και το μωρό. Εν τέλει, μόνο καλό μου έκανε η εξάσκηση (αγκαλια - μπάνιο και γενικά ζογκλέρ, όπως όλες άλλωστε...).