Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ(ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ -RAPEX)

gavrias

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 365
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοσιευση Rapex για μη ασφαλη προιοντα 11η εβδομαδα 2009

Μεταξυ αλλων,αυτοκινητα,μηχανες,ρουχο απο το Jumbo(για Ελλαδα)

http://www.efpolis.gr/el/rapex/article/rapex-an/11-rapex-2009/292-rapex-2009-11.html

Κατηγορία: Μηχανοκίνητα οχήματα

Προϊόν: Επιβατικό αυτοκίνητο - Κάθισμα αυτοκινήτου, που διατίθεται ως αξεσουάρ

Μάρκα: RECARO

Τύπος/ αριθμός μοντέλου: RECARO Ergomed

Περιγραφή: Τα καθίσματα που εμπλέκονται στην ανάκληση έχουν κατασκευαστεί από τον Απρίλιο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2009.

Χώρα προέλευση: Γερμανία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη εικόνα.

Κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών

Το προϊόν ενέχει κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμών, καθώς το στήριγμα μεταξύ της βάσης και της πλάτης του καθίσματος δεν πληροί τις προϋποθέσεις και ενδέχεται να σπάσει.

Εθελούσιες διορθωτικές ενέργειες έχουν ληφθεί μέσω του παραγωγού.

Δεν λέει κωδικούς και άλλες πληροφοίες για να μπορέσουμε να δούμε αν είναι το δικό μας ένα από αυτά.

Τι σημαίνει Εθελούσιες διορθωτικές ενέργειες έχουν ληφθεί μέσω του παραγωγού οτι τα έχουν φτιάξει και άρα δεν υπάρχει πρόβλημα;

Περισσότερες από επτά εκατομμύρια καφετιέρες «Senseo» της Philips, που έχουν διανεμηθεί τόσο σε ευρωπαϊκά όσο και σε αμερικανικά εμπορικά καταστήματα, ανακαλούνται λόγω τεχνικού ελαττώματος που προκαλεί μικρο-εκρήξεις στη συσκευή.

Ο ολλανδικός όμιλος ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε ότι 17 άτομα που χρησιμοποιούσαν τις καφετιέρες αυτές τραυματίστηκαν.

Σε δελτίο Τύπου εξηγούν ότι από έντονη ασβεστοποίηση στο εσωτερικό αυτού του τύπου καφετιέρας του ομίλου, απότομα παρουσιάζεται ανεξέλεγκτη αύξηση πίεσης, που οδηγεί σε δυσλειτουργία, οπότε στο βραστήρα μπορεί και να σημειωθεί μικρο-έκρηξη.

Η ανάκληση αφορά και στις 14 εκδοχές του συγκεκριμένου μοντέλου καφετιέρας και αναμένεται να κοστίσει στην εταιρία πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ.

Δευτέρα, 13 Απρ 2009 Μπλόκο στην ελληνοποίηση 485 κιλών εισαγόμενων σφαγίων χοιριδίων, που θα κατέληγαν ως νωπά και ντόπια στην πασχαλινή αγορά... πραγματοποίησαν οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά, που λόγω των ημερών βρέθηκαν για τρεις μέρες στην Κεντρική Αγορά Κρέατος στου Ρέντη.

Συνολικά κατέσχεσαν, μαζί με τα χοιρίδια, 2.227 κιλά παραπροϊόντα κρέατος, ως ακατάλληλα για κατανάλωση, σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Ειδικότερα, κατασχέσθηκαν:

- 485 κιλά χοιριδίων, που εμφανίζονταν στο τιμολόγιο πώλησης ως νωπά εγχώρια, ενώ σύμφωνα με την επισήμανσή τους ήταν κατεψυγμένα προέλευσης Ε.Ε., ιδιοκτησίας της εταιρείας Ποδόγυρος Βασίλης Μον. ΕΠΕ (με δελτίο αποστολής από τη Φάρμα Ελλάς)

- 1.092 κιλά ποδαράκια και συκωταριές αρνίσιες προέλευσης Ισπανίας, διότι βρέθηκαν, αν και νωπά, να φυλάσσονται στην κατάψυξη, ιδιοκτησίας της εταιρείας Grevin ΑΕΒΕ

- 700 κιλά γλυκάδια αρνίσια προέλευσης Ισπανίας, διότι βρέθηκαν, αν και νωπά, να φυλάσσονται στην κατάψυξη, ιδιοκτησίας της εταιρείας Κρέκα ΑΕ

Οι ενδιαφερόμενοι άσκησαν το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή, ενώ στη συνέχεια θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Να σημειωθεί ότι οι κτηνίατροι της Νομαρχίας, την τελευταία εξαετία, έχουν κατασχέσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια κιλά τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως κρέατα, αλιεύματα, γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία κρίθηκαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση.

http://eportal.gr/v5/news/ellada/34293oz_2009041334293.php3

spacer.gif

Διαφημίσεις

Έχει βγεί ανακοίνωση από την ΔΕΛΤΑ την οποία έχει δημοσιεύσει και το "Παρόν" και φαίνεται ότι δεν είναι αλήθεια η αρχική ιστορία. Δείτε εδώ την ανακοίνωση:

http://www.vivartia.com/milk/index.html

Πέφτουν οι τιμές στο φρέσκο γάλα

Σε σημαντική μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ στο 1 ευρώ το λίτρο (ανώτατη προτεινόμενη τιμή με ΦΠΑ στα σούπερ μάρκετ, από 1,35 ευρώ σήμερα, και 1,20 ευρώ σε φούρνους και μικρά καταστήματα, από 1,58 ευρώ) προχωρούν η Marfin Investment Group (MIG) και η θυγατρική της Vivartia.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Vivartia, θυγατρική της Marfin Investment Group (MIG), ήδη από τις αρχές Απριλίου, με αφορμή τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, σε σχετικό δελτίο τύπου παρέθεσε σημαντικούς προβληματισμούς σχετικά με την πορεία και το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας (αγελαδινού γάλακτος).

Συγκεκριμένα, εντόπισε τον κίνδυνο νόθευσης της έννοιας και αντίληψης της διατροφικής αξίας του φρέσκου γάλακτος, καθώς και της επαπειλούμενης σύγχυσης του ελληνικού φρέσκου γάλακτος με παρεμφερή προϊόντα μακρύτερης διάρκειας.

Με ορατούς τους κινδύνους για την ελληνική κτηνοτροφία, η Vivartia έκανε γνωστή τη θέση της για θέσπιση κανόνων και πλήρους διαφάνειας σε όλο το κύκλωμα παραγωγής και διάθεσης του φρέσκου γάλακτος, ενώ παράλληλα δήλωσε την ετοιμότητά της να επιτελέσει και η ίδια το καθήκον που της αναλογεί προς την Οικονομία και την Κοινωνία.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σήμερα, με δεδομένη την θετική τοποθέτηση της Πολιτείας, η Marfin Investment Group (MIG) και η θυγατρική της Vivartia, συνεπείς στη δέσμευσή τους και ανταποκρινόμενες στη δυσμενή οικονομική συγκυρία, με σεβασμό στις υποχρεώσεις των ελληνικών νοικοκυριών αλλά και με διάθεση αναζωογόνησης της Ελληνικής κτηνοτροφίας, προχωρούν σε μείωση της τιμής του Φρέσκου Γάλακτος ΔΕΛΤΑ στο 1 ευρώ το λίτρο. Παράλληλα, δεσμεύονται για την παραμονή των κτηνοτροφικών μονάδων της Βορείου Ελλάδος στον παραγωγικό ιστό της Vivartia. Με τις αποφάσεις αυτές αναλαμβάνουν το μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί προς όφελος των καταναλωτών, της ελληνικής κτηνοτροφίας αλλά και της Οικονομίας της Πατρίδας μας.

http://www.zougla.gr/news.php?id=35805

Δε μας νοιάζονται. Τα οφέλη μας είναι απλώς "παρενέργεια" στο βωμό της οικονομικής τους ευημερίας.

Αλλά ακόμα κι έτσι.... ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ!!! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Να σου πω την αληθεια για να κανουν 35λεπτα μειωση στο λιτρο κ στο αλλο δεν θυμαμαι ποσο το συμφερον ειναι παλι δικο τους θα τα βγαλουν απο αλλου εννοειτε αλλιως σιγα μην κανανε μειωση, μολις περασει η οικονομικη κριση θα τα χτυπησουν μεχρι εκει που δεν παει παλι, αισχος..

Διαφημίσεις

Το είχε ξανακάνει πριν κάποιους μήνες για λίγο διάστημα. Ακολουθεί πολύ καλή πολιτική ο κ. Βγενόπουλος, δεν μπορώ να πω...

Αυτό το πήρε το μάτι σας; Σαν κάτι να μου βρωμάει εδώ...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=29599&highlight=%E4%DD%EB%F4%E1

____________________________________________________________________________________

edit

εννοούσα την απάντηση του giannis123, που επαναφέρει το θέμα μετά από τόσο καιρό...

Aπάντηση στις φημολογίες για γάλα ΔΕΛΤΑ μολυσμένο από αφλατοξίνη

Ό Όμιλος Vivartia , και ειδικότερα ο Κλάδος Γαλακτοκομικών και Ποτών, απαντά στη συκοφαντική εκστρατεία που πραγματοποιείται εις βάρος της ποιότητας του Φρέσκου Γάλακτος ΔΕΛΤΑ και ευρύτερα του ελληνικού φρέσκου γάλακτος, μέσω επώνυμων και ανώνυμων μηνυμάτων και επιστολών στο Διαδίκτυο. Θεωρούμε ευθύνη και χρέος μας να προστατεύσουμε τον καταναλωτή από την προσπάθεια δημιουργίας ανησυχίας και φόβου για την ποιότητα του γάλακτος, του πλέον σημαντικού αγαθού της ελληνικής οικογένειας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ είναι απόλυτα ασφαλές, όπως αποδεικνύεται από επιστημονικά δεδομένα και αυστηρές διαδικασίες ελέγχου.

• Η ΔΕΛΤΑ εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζει ένα σύστημα εξειδικευμένων ελέγχων σε όλη την αλυσίδα προμήθειας πρώτης ύλης και παραγωγής με σκοπό τη διασφάλιση άριστης ποιότητας στο τελικό προϊόν.
  • Ποτέ και κανένα γαλακτοκομικό προϊόν ΔΕΛΤΑ δεν έχει βρεθεί θετικό στην ουσία αφλατοξίνη από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.
  • Μετά από ελέγχους που διεξήγαγε ο ΕΦΕΤ για την παρουσία αφλατοξίνης Μ1 στο γάλα ΔΕΛΤΑ στο πλαίσιο του ΠΟΕΣΕ (Πολυετές Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ελέγχου), επιβεβαιώνει ότι όλα τα δείγματα της εταιρείας ήταν σύμφωνα με την νομοθεσία και άρα αρνητικά σε αφλατοξίνη .
  • Ο ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος) διενήργησε δειγματοληψία το 2006 και τα δείγματα βρέθηκαν όλα αρνητικά, όπως επιβεβαιώθηκε και από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Για την εταιρεία μας το θέμα ασφάλειας του Φρέσκου Γάλακτος και η πλήρης ενημέρωση των καταναλωτών είναι υψίστης σημασίας. Για το λόγο αυτό:

• Επικοινωνήσαμε με την υπάλληλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που φέρεται ως συντάκτρια του δυσφημιστικού κειμένου, υποκινώντας τους καταναλωτές να μην επιλέγουν το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ, η οποία επιβεβαίωσε γραπτώς ότι το έγγραφο είναι κατασκευασμένο και δεν έχει συνταχθεί από την ίδια, ούτε την Υπηρεσία της.
  • Παραθέσαμε όλα τα επιστημονικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ , η οποία και προέβη σε διευκρινιστική δημοσίευση , σε συνέχεια του αρχικού της δημοσιεύματος.
  • Έχουμε προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, προκειμένου να φέρουμε τους υπαίτιους, αλλά και τους συνεχιστές διάδοσης της φημολογίας, προ της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Όλες οι επίσημες πιστοποιήσεις από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, καθώς και οι εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου που ακολουθούμε είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την πορεία και την ιστορία μας στην ελληνική αγορά, να κλονίσει τη σχέση εμπιστοσύνης με το ελληνικό κοινό και να αμφισβητήσει την ποιότητα του Φρέσκου Γάλακτος ΔΕΛΤΑ.

Το είχε ξανακάνει πριν κάποιους μήνες για λίγο διάστημα. Ακολουθεί πολύ καλή πολιτική ο κ. Βγενόπουλος, δεν μπορώ να πω...

Αυτό το πήρε το μάτι σας; Σαν κάτι να μου βρωμάει εδώ...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=29599&highlight=%E4%DD%EB%F4%E1

Άντε καλέ... σα δε ντρέπεσαι να σκέφτεσαι έτσι για το παλικάρι!!!;)

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Δεν το ξερω αυτο,εγω απλα ποσταρα την απαντηση επειδη την βρηκα,δεν υποστηριζω τιποτα...:oops:,ουτε υιοθετω αποψεις οποιασδηποτε εταιριας.

Η αποψη μου ειναι οτι με καμμια εταιρια δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρη για το τι τελικα τρως και τι δινεις στα παιδια σου...και φυσικα παιζονται τεραστια συμφεροντα...και δεν υπαρχει καπνος χωρις φωτια.....

Κοντά στα 2 δις. ευρώ (1,957 για την ακρίβεια) «σκαρφάλωνε» χθες η χρηματιστηριακή αξία της Vivartia, ατενίζοντας με αυτοπεποίθηση τις κεφαλαιοποιήσεις τραπεζικών ομίλων, την ώρα που ο Α. Βγενόπουλος ανακοίνωνε τη νέα εθνική… ευεργεσία του, δηλαδή τη μείωση κατά 25% στη λιανική τιμή του φρέσκου γάλακτος «Δέλτα», της «ναυαρχίδας» των προϊόντων της Vivartia!Με εντυπωσιακά χαμηλό όγκο συναλλαγών (άλλαξαν χέρια περίπου 3.500 κομμάτια), η Vivartia πέτυχε τη χθεσινή εντυπωσιακή της επίδοση (άνοδος 2,78%, στα 23,99 ευρώ), η οποία δεν θα πρέπει να αφήνει αδιάφορο το μεγάλο… κερδισμένο από αυτή τη χρηματιστηριακή εξέλιξη: τον εφοπλιστή Νικόλαο Φράγκο, πατέρα της Αγγ. Φράγκου, σταθερής «συμμάχου» της MIG, ο οποίος είχε την… τόλμη να αγοράσει περισσότερα από 6 εκατ. μετοχές της Vivartia έναντι 21,50 ευρώ.

Το “Sofokleous10” είχε εκφράσει τότε την απορία του για την επιλογή του άγνωστου –τότε- αγοραστή, να αποκτήσει ένα σημαντικό «πακέτο» της Vivartia, με τίμημα που θα του έδινε θέση στη βασική μετοχική σύνθεση, για παράδειγμα, της Alpha Bank. Σήμερα, αναγνωρίζει τη… δικαίωση του επενδυτή, καθώς ήδη έχει εξασφαλίσει βάσει του χθεσινού κλεισίματος υπεραξία σχεδόν 1,5 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά περίπου 9 εκατ. ευρώ, από τα 6 εκατ. μετοχές που απέκτησε. Καθόλου άσχημα! Και με αρκετή… ασφάλεια, αφού ο μοναδικός ρυθμιστής της τιμής στο ταμπλό είναι η MIG, στην οποία βασικός μέτοχος τυγχάνει η κόρη του Ν. Φράγκου, Αγγελική!

Πάντως, αυτή η υπεραξία, που γεννά αρκετά ερωτηματικά για τις συνθήκες επίτευξής της, δεν είναι αρκετή να… απαλύνει τον πόνο της οικογένειας Φράγκου, για τη χρηματιστηριακή απαξίωση της «ναυαρχίδας» του εφοπλιστικού τους ομίλου, Navios Maritime Holdings. Η εταιρεία διαπραγματεύεται στο Nasdaq με κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 320 εκατ. δολ, ενώ με βάση την ανώτατη τιμή έτους είχε «πιάσει» τα 1,5 δις. δολ…

Η νέα… ευεργεσία

Σε συνθήκες ανύπαρκτης εμπορευσιμότητας, πάντως, η μετοχή της Vivartia φάνηκε να προεξοφλεί τεράστια οφέλη από τη νέα… εθνική ευεργεσία Βγενόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι μειώνει κατά 25% την τιμή του φρέσκου γάλακτος. Ο Mr MIG παρουσίασε την απόφαση περίπου σαν «δώρο» στους Έλληνες καταναλωτές, που για χρόνια πληρώνουν από τις υψηλότερες τιμές της Ευρώπης για το γάλα τους, παρότι το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, όπου πρωταγωνίστησε η Vivartia, τιμωρήθηκε με πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για σοβαρές παραβιάσεις του αντιμονοπωλιακού νόμου.

Πίσω από την «ευεργεσία» κρύβεται, βέβαια, η ψυχρή επιχειρηματική στρατηγική: η Vivartia έχανε μεγάλα ποσά τους τελευταίους μήνες από την κατάρρευση της ζήτησης φρέσκου γάλακτος και τη στροφή των καταναλωτών στο γάλα υψηλής παστερίωσης, όπου –κατά σύμπτωση…- έχει μεγάλα μερίδια αγοράς η ΦΑΓΕ, ιστορικός ανταγωνιστής της Vivartia, που αποφάσισε έγκαιρα να εγκαταλείψει πλήρως το φρέσκο παστεριωμένο.

Πρόσφατα, η Vivartia ανακοίνωσε την αιφνίδια απόφασή της να σταματήσει αγορές φρέσκου γάλακτος από τους παραγωγούς στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας εκρηκτικές αντιδράσεις και πίεση στην κυβέρνηση να παρέμβει. Τελικά, το υπουργείο παρενέβη, με την απόφαση να ακολουθηθεί στο εξής μια πολιτική διάκρισης του φρέσκου ελληνικού από το εισαγόμενο υψηλής παστερίωσης, με «αντάλλαγμα» από την Vivartia τη συνέχιση αγοράς γάλακτος από την Β. Ελλάδα: η προέλευση του γάλακτος θα αναγράφεται υποχρεωτικά στις συσκευασίες, ενώ θα πωλείται το φρέσκο σε διαφορετικά σημεία από το υψηλής παστερίωσης.

Με την απόφαση αυτή του υπουργείου, ο κ. Βγενόπουλος ελπίζει ότι θα «χτυπηθεί» το γάλα υψηλής παστερίωσης και θα ενισχυθεί η κατανάλωση του ελληνικού φρέσκου, που θα γίνει και 25% φθηνότερο. Παρόλα αυτά, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η στρατηγική αυτή θα έχει επιτυχία: δύσκολα οι καταναλωτές θα κάνουν απότομα μια νέα μεγάλη «στροφή» στη συμπεριφορά τους, ώστε να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 25% η κατανάλωση φρέσκου, εις βάρος του υψηλής παστερίωσης και να καλυφθεί το τεράστιο κόστος της Vivartia από τη μείωση τιμών.

Με αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται ότι τα αδιέξοδα της MIG με την τοποθέτηση τεράστιων κεφαλαίων στην Vivartia δύσκολα θα ξεπερασθούν: η μείωση τιμών στο γάλα, ακόμη και αν βελτιώσει τον όγκο πωλήσεων της Vivartia, δεν αρκεί για να μεταμορφωθεί ο «γίγαντας» τον τροφίμων σε ένα… κολοσσό των αποδόσεων για τους μετόχους, δηλαδή τον εξής ένα, την MIG. Μάλιστα, αν το γάλα υψηλής παστερίωσης δεν… αναχαιτιστεί αποτελεσματικά, η Vivartia απειλείται από ακόμη σοβαρότερη οικονομική αιμορραγία, λόγω της μείωσης τιμής, που δύσκολα θα μπορούσε να ανακληθεί χωρίς να ξεσηκωθούν σοβαρές αντιδράσεις…

Δεν το ξερω αυτο,εγω απλα ποσταρα την απαντηση επειδη την βρηκα,δεν υποστηριζω τιποτα...:oops:,ουτε υιοθετω αποψεις οποιασδηποτε εταιριας.

Η αποψη μου ειναι οτι με καμμια εταιρια δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρη για το τι τελικα τρως και τι δινεις στα παιδια σου...και φυσικα παιζονται τεραστια συμφεροντα...και δεν υπαρχει καπνος χωρις φωτια.....

Κοριτσάκι μου το ξέρω, δεν ήθελα να στην πω... συγνώμη αν φάνηκε έτσι η απάντησή μου ;)

Κοριτσάκι μου το ξέρω, δεν ήθελα να στην πω... συγνώμη αν φάνηκε έτσι η απάντησή μου ;)

Λεγκω μου ΔΕΝ υπαρχει θεμα,το ξερω βρε ;):-D

Saxpa καταλαβαινω τι εννοεις,ομως δεν μπορουμε να θηλαζουμε τα παιδια μας ως τα 25.Καποια στιγμη θα πιουν και αυτα αλλα και εμεις γαλα του εμποριου...Εναι θεμα δημοσιας υγειας-γενικοτερα...Ποιον ωφελει εγω να θηλαζω μεν το παιδι μου(ενταξει θα ειναι το παιδι μου),και να πινω γαλα που εχει τοξινες...εμενα μου κανει καλο;Μιλαμε για την υγεια ΟΛΩΝ ΜΑΣ μικρων-μεγαλων,μην ξεχναμε πως πολλες γυναικες ειτε απο επιλογη ειτε για ιατρικους λογους δεν θηλαζουν τα παιδια τους...Ποιος μπορει να εγγυηθει για το γαλα που πινουμε;;;;;;;;;;;;;;

το ξέρω βρε ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ μου κατάλαβα τι εννοείς αλλά με αυτά που ακούμε κάθε μέρα ένα ένα ποιός ξέρει πόσα άλλα κρύβονται....τι να πω...εγώ πάντως θα τον πηγαίνω στον στρατό κάθε πρωί το γάλα του...:mrgreen::mrgreen:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

το ξέρω βρε ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ μου κατάλαβα τι εννοείς αλλά με αυτά που ακούμε κάθε μέρα ένα ένα ποιός ξέρει πόσα άλλα κρύβονται....τι να πω...εγώ πάντως θα τον πηγαίνω στον στρατό κάθε πρωί το γάλα του...

:-D :-D Μην ξεχνας και το αυγουλακι......:lol: :lol:

Εμείς τελικά με όλα αυτά που ακούμε, αγοράζουμε γάλα Ελληνικής παραγωγής, γιατί οι σκόνες, οι παγοκολόνες γάλακτος που εισάγουν και ο βαθμός στον οποίο φέρονται ότι αραιώνουν το γάλα με νερό οι μεγάλες βιομηχανίες μας έχει ανησυχήσει και αηδιάσει.

Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι ο έλεγχος είναι μεγαλύτερος στις εταιρείες των μικρών παραγωγών, αλλά προτιμώ να στηρίζω τους μικρούς παραγωγούς που βγάζουν γάλα από ντόπιες αγελάδες, παρά να πίνουμε και να δίνουμε στο παιδί μας σκόνες και προϊόν παγοκολώνων.

Πάντως, ο κουνιάδος μας που εργάζεται σε μεγάλη βιομηχανία, μας έχει επιβεβαιώσει τις φήμες.

Το τι τρώνε τα παιδιά μας σήμερα είναι πάρα πολύ ανησυχητικό και καλά κάνουμε και ανησυχούμε...

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στα πλαίσια εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την Ελληνική επιχείρηση «ΑΒ Βασιλόπουλος» για τη διακίνηση προϊόντος της, ήτοι βιολογικής κέτσαπ, στις συσκευασίες των οποίων δεν υπήρχε η αναγραφή για πιθανή ύπαρξη αλλεργιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για βιολογική κέτσαπ, στην πρωτογενή επισήμανση της οποίας υπήρχε η επισήμανση «μπορεί να περιέχει γλουτένη, σέλινο και γάλα», κάτι το οποίο δεν αναγράφεται στην τελική επισήμανση στα ελληνικά. Η εμπορική επωνυμία του προϊόντος είναι «BIO tomato ketchup 320ml», ανήκει στη εταιρεία «Delhaize» και το πρόβλημα υπήρξε στο σύνολο των παρτίδων.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την «ΑΒ Βασιλόπουλος» την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν και είναι αλλεργικοί στα ανωτέρω αλλεργιογόνα, να μην το χρησιμοποιούν.

Bio_Ketchup_AB.jpg

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε αργά το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2009 για τη διακίνηση προγεύματος δημητριακών, στο οποίο βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις χημικών ουσιών (4-μεθυλοβενζοφαινόνης και βενζοφαινόνης), οι οποίες μετανάστευσαν στο προϊόν από την συσκευασία .

Πρόκειται για πρόγευμα δημητριακών που παράγεται από την Βελγική επιχείρηση «Mulder Natural Foods» και διακινήθηκε μέσω της ελληνικής εταιρείας «LIDL Hellas & SIA Ο.Ε» με την εμπορική επωνυμία «MASTER CRUMBLE - Chocolate Crunch Muesli», σε συσκευασία των 600g. Οι αριθμοί παρτίδας του προϊόντος είναι 18330 P1, 18303 P1 , 18317 P1 και 18329 P1.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. για προληπτικούς λόγους, απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...