Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΑΣΩ - επισκεπτήρια

colibri1979

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.

Είμαι στην 33η εβδομάδα και σύντομα θα γεννήσω,το πρώτο μας παιδί, στο ΙΑΣΩ. Το παραπάνω μαιευτήριο είναι επιλογή του γυναικολόγου μου, τον οποίον εμπιστεύομαι εντελώς, και δυστυχώς συνεργάζεται μόνο με αυτό. Αφού λοιπον πήραμε την κρυάδα των τιμών σε σχέση με τα δωμάτια (σαν ασφαλισμένη στον ΕΟΠΥΥ καλούμαι να πληρώσω1600 ευρώ συμμετοχή στο μεγάλο τρίκλινο για φ.τ. -αν όλα πανε καλά- και παραμονή 4 ημερών) έχω στενοχωρηθεί ιδιαιτέρως για το ...μπάχαλο που επικρατεί σε σχέση με το επικστήριο, το οποίο και πολλες ώρες την ημέρα διαρκεί (3 ώρες το πρωι και 3 το απόγευμα) και το ωράριό του δεν τηρείται σχολαστικά..Έμαθα πρόσφατα από γνωστή μου ότι το βραδινό επισκεπτήριο δεν σταματούσε πριν τις 11 (ενώ τελειώνει, τυπικά στις 9! ):(

Εχει καμιά σας εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα; Είναι όντως τόσο άσχημα τα πράγματα με το επισκεπτήριο;

Νομίζω πως είναι απαράδεκτο τη στιγμή που ενα ζευγάρι πληρώνει τον τοκετό τόσο ακριβα (μαζί με αμοιβές γιατρού, εξτρά αμοιβές μαίας, εξτρά παιδιατρικές εξετασεις που δεν καλύπτει το νοσήλειο στο ΙΑΣΩ) να πρέπει να αντιμετωπίζει η μητέρα και το βάσανο ενός επισκεπτηρίου 6 ωρών καθημερινά, ιδίως όταν πρέπει να έχει κουράγιο και ηρεμία για να μπορέσει να θηλάσει...Το συζήτησα με τη μαία μου, η οποία, ελαφρά τη καρδία μου είπε "4 ημέρες είναι, θα περάσουν...." Λες και το να γεννήσεις στο πανάκριβο ιδιωτικό μαιευτήριο πρόκειται για αγγαρία! Μου πρότεινε μάλιστα το δίκλινο δωμάτιο, για αποφυγή πολύ κόσμου, το οποίο φυσικά αποκλείσαμε γιατί μαζί με το ΦΠΑ στοιχίζει κοντά 2300 ευρώ!

Παρακαλώ ενημερώστε με πώς αντιμετωπίσατε τυχόν αυτό το ζήτημα εσείς....Δεν μου είναι δύσκολο να το παίξω η στριμμένη του δωματίου και να τους βγάζω ολους έξω, το θέμα είναι, ακούει κανείς;;:confused:

Διαφημίσεις

Αν η παραμονή σου συμπέσει καθημερινή, πρακτικά δεν θα υπάρχει πρωϊνό επισκεπτήριο, Το πολύ πολύ κανένας πολύ κοντινός συγγενής που έρχεται για πρακτική βοήθεια.

Ο θηλασμός δεν χρειάζεται μυσταγωγική ατμόσφαιρα, γίνεται παντού. Μπορείς να πιάσεις παράθυρο, να γυρίσεις ελαφρώς πλάτη και να θηλάζεις κάτω απο τη μπλούζα. Αν δεν το κάνεις αυτό, όχι μόνο στο μαιευτήριο αλλά και μετά, τη ζωή σου δύσκολη θα κάνεις.

Να προσέξεις μόνο την ώρα που πιάνει το παιδί, να πιάνει σωστά. Αν αυτό γίνει σωστά τις πρώτες 2-3 φορές, τις επόμενες θα ξέρει μόνο του το παιδί να πιάνει με κλειστά τα μάτια, χωρίς πολλά πολλά και διαδικασίες και βγάλε τον κόσμο από το δωμάτιο. Εντάξει, μέχρι να πάρεις το κολάι, μπορείς διακριτικά να λες να περάσουν έξω για λίγο...

Αν η παραμονή σου συμπέσει καθημερινή, πρακτικά δεν θα υπάρχει πρωϊνό επισκεπτήριο, Το πολύ πολύ κανένας πολύ κοντινός συγγενής που έρχεται για πρακτική βοήθεια.

Ο θηλασμός δεν χρειάζεται μυσταγωγική ατμόσφαιρα, γίνεται παντού. Μπορείς να πιάσεις παράθυρο, να γυρίσεις ελαφρώς πλάτη και να θηλάζεις κάτω απο τη μπλούζα. Αν δεν το κάνεις αυτό, όχι μόνο στο μαιευτήριο αλλά και μετά, τη ζωή σου δύσκολη θα κάνεις.

Να προσέξεις μόνο την ώρα που πιάνει το παιδί, να πιάνει σωστά. Αν αυτό γίνει σωστά τις πρώτες 2-3 φορές, τις επόμενες θα ξέρει μόνο του το παιδί να πιάνει με κλειστά τα μάτια, χωρίς πολλά πολλά και διαδικασίες και βγάλε τον κόσμο από το δωμάτιο. Εντάξει, μέχρι να πάρεις το κολάι, μπορείς διακριτικά να λες να περάσουν έξω για λίγο...

AthinaP σε ευχαριστώ για την απάντηση, κι εγώ φαντάζομαι ότι αν η παραμονή μου συμπέσει με καθημερινές, θα είναι καλύτερα τα πράγματα...αλλά δεν πάω με ραντεβού, οπότε δεν μπορώ να ξέρω πότε θα γεννήσω...:lol:

Όσο για το θέμα του θηλασμού, προφανώς και δεν θέλω να κάνω τη ζωή μου δύσκολη επιζητώντας τις "ιδανικές συνθήκες" για το διάστημα που θα θηλάσω, όσο και αν είναι αυτό.Απλώς αναρωτιέμαι, όπως κάθε πρωτάρα, φαντάζομαι, αν μπορείς να λειτουργήσεις σωστά και με ηρεμία με τόσο πολύ κόσμο για τόση ώρα γύρω σου....και δεν εννοώ το θηλασμό μόνο, αλλά πολύ απλά αν θέλει κάποια να ηρεμήσει στις 10 το βράδυ, ας πούμε, και να κοιμηθεί, να μπορεί να το κάνει χωρίς να πρέπει να κάνει έκκληση για ησυχία...αν μη τι άλλο, σε νοσοκομείο θα βρισκόμαστε βρε αδερφέ....

Eίσαι σίγουρη για το 1600 συμμετοχή ? Γιατί εγώ έχω τον τιμ/γο μπροστά μου και η συμμετοχή για ασφαλισμένη του ΕΟΠΥΥ σε 3κλινο superior είναι 1200 για 4 μέρες και για το 2κλινο ειναι 1750. Επιβεβαίωσέ το.

Όσο για το επισκεπτήριο τα σαβ/κα γίνεται ένας ψιλός χαμός από κόσμο. Τις υπόλοιπες μέρες ειναι πιο χαλαρά. Αλλά γενικά είδα την τελευταία φορά που πήγα ότι τις κλείνουν τις ενδιάμεσες πόρτες όταν τελειώνει το επισκεπτήριο. Τις κλείνουν δεν τις κλειδώνουν . Κάποιοι δηλαδή στενοί συγγενείς μπαίνουν. Όταν είχα γεννήσει εγώ τις ημέρες που υπήρχε πολύ κόσμος όταν φέρναν τα μωρά (ακόμη και σε ώρες επισκεπτηρίου)τους έβγαζαν τους επισκέπτες από τα δωμάτια λόγω πιθανών μικροβίων. Σου εύχομαι καλή λευτεριά και με έναν πόνο !

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Για αυτό που ρωτάς, σε γενικές γραμμές μπορείς να ελπίζεις ότι θα έχεις καλή συνεννόηση με τις δίπλα και όσο γίνεται θα συμμαζεύει ο καθένας τον κόσμο του. Προσωπικά βρήκα πιο ενοχλητικό τις συνεχείς εισόδους στο δωμάτιο, γιατί ας μην ξεχνάμε νοσοκομείο είναι. Για να πάρουν θερμοκρασίες, να δώσουν φάρμακα και κάτι τέτοια. Για εσένα και τις δίπλα σου. Αυτά δεν έχουν ακριβώς ωράριο. Κάπως ησυχάζουν τα πράγματα το βράδυ.

Προσωπικά είχα λεφτερωθεί από την κοιλιά μου και κοιμόμουν καλύτερα και για μεγαλύτερα συνεχόμενα διαστήματα! Βέβαια υπήρχαν οροί και σωληνάκια λόγω καισαρικής, αλλά και πάλι. Δεν ήταν τρομερά άσχημα.

Επειδή σε αρκετά τόπικς ακούγεται ότι οι επισκέπτες είναι κυρίως ενόχληση, ήθελα να πω ότι η μαμά να θηλάζει (χωρίς να φαίνεται στήθος) και οι γύρω της, να γνωρίζουν το μωρό πρώτη φορά, γιαγιάδες, κολλητοί, θείες, είναι μια μαγική στιγμή. Και ως θεατής (πρώτα) και ως μαμά (αργότερα) το έζησα ως κάτι μοναδικό και υπέροχο. Τώρα όποιου του προκαλει αμηχανία, είτε αυτός είναι η μαμά είτε επισκέπτης, το χειρίζεται ανάλογα επι τόπου. Και σαλονάκια υπάρχουν και διάδρομοι για τους επισκέπτες.

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα στις 2/1/13 στο ΙΑΣΩ με ΦΤ και ήταν καθημερινή (Τετάρτη),΄έμεινα σε οικονομικό τρίκλινο και δεν κατάφερα να κοιμηθώ πάνω 2 ώρες συνεχόμενα.. μπαινοβγαίνανε διάφοροι επισκέπτες όλες τις ώρες!! Ένα βράδυ είχε έρθει ο άντρας της μίας κοπέλας με ένα φίλο του και έκατσαν μέχρι πολύ αργά.. Δε φταίει το νοσοκομείο αποκλειστικά.. απλά κάποιοι δεν καταλαβαίνουν, είναι να μην πέσεις στην περίπτωση!! Εγώ πάντως αν ξαναγεννήσω θα προτιμήσω να πληρώσω κάτι παραπάνω για δίκλινο ή μονόκλινο προκειμένου να έχω την ησυχία μου...

Άλλα παράπονα από το ΙΑΣΩ δεν έχω.. οι νοσοκόμες ήταν ευγενικές και πάντα πρόθυμες να βοηθήσουν σε ότι ζητούσα, το δωμάτιο καθαρό, φαγητό καλό.. Μόνο αγενής επισκέπτες μου έτυχαν και πιστεύω ότι έπεσα στην περίπτωση...

Eίσαι σίγουρη για το 1600 συμμετοχή ? Γιατί εγώ έχω τον τιμ/γο μπροστά μου και η συμμετοχή για ασφαλισμένη του ΕΟΠΥΥ σε 3κλινο superior είναι 1200 για 4 μέρες και για το 2κλινο ειναι 1750. Επιβεβαίωσέ το.

Όσο για το επισκεπτήριο τα σαβ/κα γίνεται ένας ψιλός χαμός από κόσμο. Τις υπόλοιπες μέρες ειναι πιο χαλαρά. Αλλά γενικά είδα την τελευταία φορά που πήγα ότι τις κλείνουν τις ενδιάμεσες πόρτες όταν τελειώνει το επισκεπτήριο. Τις κλείνουν δεν τις κλειδώνουν . Κάποιοι δηλαδή στενοί συγγενείς μπαίνουν. Όταν είχα γεννήσει εγώ τις ημέρες που υπήρχε πολύ κόσμος όταν φέρναν τα μωρά (ακόμη και σε ώρες επισκεπτηρίου)τους έβγαζαν τους επισκέπτες από τα δωμάτια λόγω πιθανών μικροβίων. Σου εύχομαι καλή λευτεριά και με έναν πόνο !

Αντιγράφω από τον τιμοκατάλογο που μου έστειλαν με mail χτες και ισχύει από 18-11-2012 για ασφαλισμένες στον ΕΟΠΥΥ (εκτός ΟΓΑ):

3κλινο superior φ.τ. 3 ημέρες 1266 ευρώ, φ.τ 4 ημέρες 1416 ευρώ, καισαρική 4 ημέρες 1470 ευρώ

2κλινο φ.τ. 3 ημέρες 1766 ευρώ, φ.τ. 4 ημέρες 1966 ευρώ, καισαρική 4 ημέρες 2020 ευρώ

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΠΑ 13%

Άρα καταλαβαίνεις πώς προκύπτουν τα 1600 που έλεγα...

Κατά τα λοιπά, εφ'οσον ο γιατρός μας ξεγεννά εκεί, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, μόνο λίγη τύχη και συνεννοήσιμες συγκάτοικοι!

Καλή λευτεριά σε όλες εύχομαι.

Αντιγράφω από τον τιμοκατάλογο που μου έστειλαν με mail χτες και ισχύει από 18-11-2012 για ασφαλισμένες στον ΕΟΠΥΥ (εκτός ΟΓΑ):

3κλινο superior φ.τ. 3 ημέρες 1266 ευρώ, φ.τ 4 ημέρες 1416 ευρώ, καισαρική 4 ημέρες 1470 ευρώ

2κλινο φ.τ. 3 ημέρες 1766 ευρώ, φ.τ. 4 ημέρες 1966 ευρώ, καισαρική 4 ημέρες 2020 ευρώ

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΠΑ 13%

Άρα καταλαβαίνεις πώς προκύπτουν τα 1600 που έλεγα...

Κατά τα λοιπά, εφ'οσον ο γιατρός μας ξεγεννά εκεί, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, μόνο λίγη τύχη και συνεννοήσιμες συγκάτοικοι!

Καλή λευτεριά σε όλες εύχομαι.

Ο δικός σου τιμ/λος είναι πιο πρόσφατος ,ο δικός μου ήταν τον 11/12. Και αυτό που φυσικά διαπιστώνω είναι ότι αυξήσανε τις τιμές . Δεν ντρέπονται λιγάκι , είναι αδιόρθωτοι ...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

λοιπον κοριτσια επειδη γεννησα στο ιασω το 2010 τα πραγματα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. μην ταλαιπωρειστε καθολου αγαπητες μου. ειτε σε τρικλινο ειτε σε δικλινο τα πραγματα εχουνε ως εξης. αν δε θελετε να γινετε κακες θα φωναζετε τη προισταμενη και απλα τους πεταει ολους εξω. αν θελετε να θηλασετε η τραβατε τη κουρτινα που εχουνε τα κρεββατια αναμεσα και απλα ο συζηγος σας βγαζει εξω τους συγγενεις στο διαδρομο.

να θυμαστε το εξης εχετε προταιρεοτητα και τελος!!!!τα επισκεπτηρια εγω μετα τις 9 το βραδυ τους εδιωχνα. και ας γινομουνα κακια δε με απασχολουσε καθολου το θεμα. σε διπλανο δωματιο απο αυτο που ημουνα ηταν τρικλινο και ηταν μια κοπελα απο επαρχια και ειχαν ερθει χωρις υπερβολη 3 πουλμαν!!!!!! στο τελος πηγα και εκανα παραπονα εξω απο τη φασαρια και το πανικο που ειχαν προκαλεσει δε μπορουσαμε ουτ ενα βγουμε απο το δωματιο.

κοριτσια αν δε γινετε και κακες εσεις η ο συζηγος ας γινει η προισταμενη στο κατω κατω δουλεια τους ειναι!!!! πρωτα η ασφαλεια σας και του μωρου σας!!! μετα τις 40 μερες δεχτειτε επισκεψεις.

φιλικα .

eHrnp2.png

xuOPp2.png

Διαφημίσεις

λοιπον κοριτσια επειδη γεννησα στο ιασω το 2010 τα πραγματα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. μην ταλαιπωρειστε καθολου αγαπητες μου. ειτε σε τρικλινο ειτε σε δικλινο τα πραγματα εχουνε ως εξης. αν δε θελετε να γινετε κακες θα φωναζετε τη προισταμενη και απλα τους πεταει ολους εξω. αν θελετε να θηλασετε η τραβατε τη κουρτινα που εχουνε τα κρεββατια αναμεσα και απλα ο συζηγος σας βγαζει εξω τους συγγενεις στο διαδρομο.

να θυμαστε το εξης εχετε προταιρεοτητα και τελος!!!!τα επισκεπτηρια εγω μετα τις 9 το βραδυ τους εδιωχνα. και ας γινομουνα κακια δε με απασχολουσε καθολου το θεμα. σε διπλανο δωματιο απο αυτο που ημουνα ηταν τρικλινο και ηταν μια κοπελα απο επαρχια και ειχαν ερθει χωρις υπερβολη 3 πουλμαν!!!!!! στο τελος πηγα και εκανα παραπονα εξω απο τη φασαρια και το πανικο που ειχαν προκαλεσει δε μπορουσαμε ουτ ενα βγουμε απο το δωματιο.

κοριτσια αν δε γινετε και κακες εσεις η ο συζηγος ας γινει η προισταμενη στο κατω κατω δουλεια τους ειναι!!!! πρωτα η ασφαλεια σας και του μωρου σας!!! μετα τις 40 μερες δεχτειτε επισκεψεις.

φιλικα .

Χαλαρά θα κάμω το ίδιο με αυτό που προτείνεις...

Εξάλλου είναι στη φύση μου να απαιτώ το δίκιο μου, και ας γίνομαι σπαστική...:lol:

Απλώς ήθελα να αποφύγω τις εντάσεις αυτές τις ημέρες, οπότε θα γίνω σπαστική δια αντιπροσώπου! (Θα βάλω δλδ τον άντρα μου να αναλάβει).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...