Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS!!! ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α ναι και υπερηχογραφικος έλεγχος ενδομητριου και ωορηξιας στο πρώτο μισό του κύκλου.

Eυχαριστώ πάρα πολύ, περιμένω να δω τι θα μου πουν κ οι γιατροι μου βεβαια (γυναικολογος κ εξωσωματικος) κ να δω πως θα κινηθω

Εσύ ποσες προσπαθεις έκανες? Σε ποιον γιατρο?

Sanna..

Αυτές οι εξετάσεις που έγραψε η Eugenia?

Εξέταση αίματοςΚ2 που μας δείχνει πιθανά παθογόνα μικρόβια του ενδομητρίου.

17B-E2, TESTOSTERONI, DHEA-S που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των ωαρίων και του κύκλου μας γενικότερα.

Doppler θα ελέγξει την αιμάτωση της μήτρας και των ωοθηκών

Μου φαίνονται χρήσιμες..Τις έχεις κάνει? Νομίζω δεν τις διάβασα...σε αυτές που ανέφερες...Ειναι ακριβές?

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Ευγενία, οι εξετάσεις για τα ΝΚ κύτταρα και κατάτμηση DNA έχουν μεγάλο κόστος. Αναλογίσου μόνο, τί σου προσφέρουν - μόνο ένα στατιστικό στοιχείο ότι έχεις τόσα κύτταρα ΝΚ ή τόση κατάτμηση DNA - θα στεναχωρηθείς αν σου πουν ότι δεν είναι καλό το αποτέλεσμα και με αυτά τα στοιχεία μετά τί κάνεις? Πάλι σου συστήνουν βιταμινες και αντιοξειδωτικά για το σπέρμα - και στη μικρογονιμοποίηση πάλι θα σου επιλέξουν το καλύτερο σπερματοζωάριο ανεξάρτητα από το ποσοστό κατάτμησης... αυτές οι θεραπείες με τα λεμφοκύτταρα, απότι διαβάζω εδώ - έχουν απορριφθεί ή και απογερευθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Φοβάμαι μην γίνουμε θύματα εκμετάλλευσης των γιατρών.

Σας παραθέτω αυτά που βρήκα στηνιστοσελίδα

http://www.hiniadis.com/nk-cells-kytatara-foneis-emvolia-lemfokittaron.html

Τα κύτταρα ΝΚ αποτελούν ένα φυσικό τρόπο άμυνας του οργανισμού απέναντι σε εξωγενείς παράγοντες-λοιμώξεις, μικριοργανισμούς κλπ.

· Ανιχνεύονται όχι μόνο στο αίμα, αλλά οπουδήποτε στο ανθρώπινο σώμα. Για την παρουσία τους στο αίμα υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένες φυσιολογικές τιμές.

· Εδώ και μερικά χρόνια αρκετοί πιστεύουν πως οι επαναλαμβανόμενες αποβολές και αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης οφείλονται σε κάποιο βαθμό στην αυξημένη παρουσία ΝΚ κυττάρων στη μήτρα και ότι αυτά καταστρέφουν τα έμβρυα θεωρώντας τα ξένο σώμα.

· Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί ο οργανισμός της γυναίκας «ρίχνει» αυτόματα το επίπεδο άμυνάς του με την έναρξη της εγκυμοσύνης προκειμένου να μην έχουμε αποβολές. Έτσι εξηγείται η μεγαλύτερη ευπάθεια που έχουν οι έγκυες σε λοιμώξεις –ουρολοίμωξη, κολπίτιδα κλπ.

· Επιπλέον δεν υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένες φυσιολογικές τιμές για τα κύτταρα ΝΚ στη μήτρα. Είναι λάθος λοιπόν να συλλέγεται το αίμα της περιόδου για να προσδιορίζονται τα κύτταρα ΝΚ σε αυτό. Δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία με το φλεβικό αίμα και οι μετρήσεις είναι αυθαίρετες.

· Με βάση τις αυθαίρετες αυτές μετρήσεις διάφοροι «ειδικοί» συνιστούν στην ασθενή θεραπείες που τις περισσότερες φορές δεν έχουν επαρκή επιστημονική βάση. Η πιο συχνή από αυτές είναι τα «εμβόλια λεμφοκυττάρων».

· Τα εμβόλια αυτά –που μόνο εμβόλια δεν είναι- αποτελούνται από ορό και λεμφοκύτταρα του αίματος του συζύγου για να επιτευχθεί δήθεν ανοσοποίηση της γυναίκας στα έμβρυα που προέρχονται από το σπέρμα του.

· Εάν αυτό δεν πετύχει μερικοί προχωρούν ακόμα παραπέρα χρησιμοποιώντας αίμα άλλων γυναικών ή και άλλων ανδρών!

Η παρασκευή και χρήση των ορών αυτών:

1. Δεν έχει επαρκή επιστημονική βάση
  2. Δεν είναι πιστοποιημένη διεθνώς
  3. Δεν έχει στατιστικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα
  4. Είναι επικίνδυνη για την ασθενή με βαρειές πιθανές επιπλοκές (οξεία ηπατική ανεπάρκεια) που μπορεί ακόμα και να απειλήσουν τη ζωή της
  5. Είναι απαγορευμένη από το Αμερικανικό και το Βρετανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων – ACOG & MRCOG
  6. Επιτρέπεται μόνο στα πλαίσια πιστοποιημένων ερευνητικών πρωτοκόλλων –όπως με όλα τα πειραματικά φάρμακα που δεν έχουν έγκριση- όπου οι ασθενείς ενημερώνονται για τους κινδύνους και υπογράφουν επίσημη συγκατάθεση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για πιθανές παρενέργειες.

Με λίγα λόγια η χρήση τους είναι αυθαίρετη.

Τα ζευγάρια που υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες αποβολές και αποτυχημένες εξωσωματικές είναι εύκολο να παρασυρθούν και να οδηγηθούν σε λύσεις που δεν είναι ορθές και επιστημονικά αποδεκτές.

Την επόμενη λοιπόν φορά που κάποιος ειδικός θα σας προτείνει να κάνετε «εμβολίο λεμφοκυττάρων» πρέπει να είστε αναλογιστείτε όλα τα παραπάνω.

793cp3.png

Sanna..

Αυτές οι εξετάσεις που έγραψε η Eugenia?

Εξέταση αίματοςΚ2 που μας δείχνει πιθανά παθογόνα μικρόβια του ενδομητρίου.

17B-E2, TESTOSTERONI, DHEA-S που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των ωαρίων και του κύκλου μας γενικότερα.

Doppler θα ελέγξει την αιμάτωση της μήτρας και των ωοθηκών

Μου φαίνονται χρήσιμες..Τις έχεις κάνει? Νομίζω δεν τις διάβασα...σε αυτές που ανέφερες...Ειναι ακριβές?

leuta την εξέταση K 2 δεν την έχω ξανακουσει. Στην δική μου περίπτωση εξέταση για χλαμυδια, μυκοπλασμα και ουρεοπλασμα στο ενδομητριο έγινε με εξέταση pcr με ιστό περιόδου. Και εξέταση για ενδομητριτιδα , φλεγμονης δηλαδή στο ενδομητριο από αλλού είδους μικρόβια όπως e coli ή εντεροκοκκο κλπ έγινε με υστεροσκοπηση . Κάποια στιγμή είχα κάνει και βιοψια ενδομητριου για να ελέγξουμε την υποδεκτικοτητα του. Για να μη σε μπερδευω όμως θα σου πω ότι έχω κάνει τρεις υστεροσκοπησεις με τρεις διαφορετικούς γιατρούς. Οι δυο πρώτοι μου είχαν πει ότι η μήτρα είναι τέλεια. Ο τελευταίος διεγνωσε μια ήπια ενδομητριτιδα πράγμα που ταίριαζε με την μικροβιακη λοίμωξη που είχε ο άντρας μου στο σπέρμα. Μου έδωσε λοιπόν ο γιατρός τριπλό σχήμα αντιβιωσης και στην επόμενη προσπάθεια εμεινα έγκυος. Άρα λοιπόν σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία ενας έμπειρος γιατρος στην υστεροσκοπηση που είναι ικανός να διαγνωσει σωστά προβλήματα ενδομητριτιδας (φλεγμονης του ενδομητριου ) είναι πιο χρήσιμος από οποιαδήποτε εξέταση.

Σχετικά με τις ορμονικες που μου αναφέρεις, οι συγκεκριμενες είναι καλό να γίνονται σε κοπέλες με πολυκυστικες ωοθήκες ή σε κοπέλες με πρόωρη ωοθηκικη ανεπάρκεια που σκέφτονται να πάρουν το dhea σαν συμπλήρωμα ως μια προσπάθεια για να αναζωογονησουντιςωοθηκεςτους.

Dopler μήτρας είναι ενός είδους υπερηχος που μου κάναν στην αυχενικη για να δουν αν υπάρχει θέμα για προεκλαμψια.

Δεν νομίζω να έχει όφελος πριν γιατί αν υποθέσουμε ότι υπάρχει θέμα μη καλής αιματωσης τότε τι κανείς? Αλλά πάλι δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά γιατί δεν έχω ακούσει να γίνεται πριν την εγκυμοσύνη.

Διαφημίσεις

Να πω σε σχέση με αυτά που γράφει η zoro ότι η εξέταση για τα NK κοστίζει 120? και η κατάτμηση dna σπέρματος γύρω στα 180?. Δεν ξέρω αν καλύπτονται από ταμια και αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε εξωσωματικη σε ιδιωτικό κέντρο κοστίζει τουλάχιστον 3000, τότε όχι δεν είναι ακριβές.

Αν η κατάτμηση είναι υψηλή αυτό σημαίνει ότι το σπέρμα κάτι το αλλοιωνει είτε το οξειδωτικό στρες οπότε δίνονται αντιοξειδωτικα και αλλαγές στην καθημερινότητα όπως κόψιμο καπνίσματος κλπ. Είτε μικρόβιακη λοίμωξη οπότε δίνονται κατάλληλα αντιβιοτικά και αντιοξειδωτικα είτε κυρσοκηλη και σε αυτή τη ν περίπτωση ο γιατρός κρίνει αν θα πρέπει να αφαιρεθεί η όχι. Πάντως υπάρχει θεραπεία δεν είναι σε καμία περίπτωση άχρηστη εξέταση.

Επίσης έλεγχο για τα nk γίνεται με λήψη αίματος και όχι με συλλογή ιστού περιόδου.

Σε περίπτωση που βρεθούν αυξημένα υπάρχουν 3-4 προσεγγίσεις. Η μια είναι με κορτιζονη και είναι αμφιλεγόμενηδινεται συνήθως από αιματολογους. Οποια εχει κάνει εξωσωματικη ξέρει ότι οι γιατροί σχεδων πάντα δίνουν κορτιζονη μετά την ωοληψια ακριβώς για να θέσουν υπό έλεγχο το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας . Η δεύτερη είναι τα εμβολια λεμφοκυτταρων που δίνονται από ανοσολογους (δηλαδή από πολύ σοβαρή ιατρική ειδικότητα ) είναι αξιόπιστα και δεν ειναι ακριβά. Επίσης ο ανοσολογος που παρακολουθεί τη γυναίκα δεν θέτει τον οργανισμό της σε κίνδυνο. Η τρίτη είναι οι ανοσοσφαιρινες που είναι πανακριβες. Και η τέταρτη είναι με λήψη μιας βιταμίνης της ρεσβερατρολης που είναι ακινδυνη που δίνεται από κάποιους αιματολογους.

Και όντως από τη στιγμή που γίνει η εμφυτευση του εμβρύου ο οργανισμός το προφυλασει μεκαποιεςαλλαγες στις ορμονες αλλά το θέμα είναι τι γίνεται από την ώρα που το έμβρυο εισέλθει στη μήτρα και μέχρι τη στιγμή που θα εμφυτευτει.

Αυτά τα γνωρίζω από προσωπική εμπειρία .

Ευγενία, οι εξετάσεις για τα ΝΚ κύτταρα και κατάτμηση DNA έχουν μεγάλο κόστος. Αναλογίσου μόνο, τί σου προσφέρουν - μόνο ένα στατιστικό στοιχείο ότι έχεις τόσα κύτταρα ΝΚ ή τόση κατάτμηση DNA - θα στεναχωρηθείς αν σου πουν ότι δεν είναι καλό το αποτέλεσμα και με αυτά τα στοιχεία μετά τί κάνεις? Πάλι σου συστήνουν βιταμινες και αντιοξειδωτικά για το σπέρμα - και στη μικρογονιμοποίηση πάλι θα σου επιλέξουν το καλύτερο σπερματοζωάριο ανεξάρτητα από το ποσοστό κατάτμησης... αυτές οι θεραπείες με τα λεμφοκύτταρα, απότι διαβάζω εδώ - έχουν απορριφθεί ή και απογερευθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Φοβάμαι μην γίνουμε θύματα εκμετάλλευσης των γιατρών.

Σας παραθέτω αυτά που βρήκα στηνιστοσελίδα

http://www.hiniadis.com/nk-cells-kytatara-foneis-emvolia-lemfokittaron.html

katalaba...min sou tuxei apla...:shock: ti mpelas mas brike...

Τα κύτταρα ΝΚ αποτελούν ένα φυσικό τρόπο άμυνας του οργανισμού απέναντι σε εξωγενείς παράγοντες-λοιμώξεις, μικριοργανισμούς κλπ.

· Ανιχνεύονται όχι μόνο στο αίμα, αλλά οπουδήποτε στο ανθρώπινο σώμα. Για την παρουσία τους στο αίμα υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένες φυσιολογικές τιμές.

· Εδώ και μερικά χρόνια αρκετοί πιστεύουν πως οι επαναλαμβανόμενες αποβολές και αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης οφείλονται σε κάποιο βαθμό στην αυξημένη παρουσία ΝΚ κυττάρων στη μήτρα και ότι αυτά καταστρέφουν τα έμβρυα θεωρώντας τα ξένο σώμα.

· Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί ο οργανισμός της γυναίκας «ρίχνει» αυτόματα το επίπεδο άμυνάς του με την έναρξη της εγκυμοσύνης προκειμένου να μην έχουμε αποβολές. Έτσι εξηγείται η μεγαλύτερη ευπάθεια που έχουν οι έγκυες σε λοιμώξεις –ουρολοίμωξη, κολπίτιδα κλπ.

· Επιπλέον δεν υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένες φυσιολογικές τιμές για τα κύτταρα ΝΚ στη μήτρα. Είναι λάθος λοιπόν να συλλέγεται το αίμα της περιόδου για να προσδιορίζονται τα κύτταρα ΝΚ σε αυτό. Δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία με το φλεβικό αίμα και οι μετρήσεις είναι αυθαίρετες.

· Με βάση τις αυθαίρετες αυτές μετρήσεις διάφοροι «ειδικοί» συνιστούν στην ασθενή θεραπείες που τις περισσότερες φορές δεν έχουν επαρκή επιστημονική βάση. Η πιο συχνή από αυτές είναι τα «εμβόλια λεμφοκυττάρων».

· Τα εμβόλια αυτά –που μόνο εμβόλια δεν είναι- αποτελούνται από ορό και λεμφοκύτταρα του αίματος του συζύγου για να επιτευχθεί δήθεν ανοσοποίηση της γυναίκας στα έμβρυα που προέρχονται από το σπέρμα του.

· Εάν αυτό δεν πετύχει μερικοί προχωρούν ακόμα παραπέρα χρησιμοποιώντας αίμα άλλων γυναικών ή και άλλων ανδρών!

Η παρασκευή και χρήση των ορών αυτών:

1. Δεν έχει επαρκή επιστημονική βάση
  2. Δεν είναι πιστοποιημένη διεθνώς
  3. Δεν έχει στατιστικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα
  4. Είναι επικίνδυνη για την ασθενή με βαρειές πιθανές επιπλοκές (οξεία ηπατική ανεπάρκεια) που μπορεί ακόμα και να απειλήσουν τη ζωή της
  5. Είναι απαγορευμένη από το Αμερικανικό και το Βρετανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων – ACOG & MRCOG
  6. Επιτρέπεται μόνο στα πλαίσια πιστοποιημένων ερευνητικών πρωτοκόλλων –όπως με όλα τα πειραματικά φάρμακα που δεν έχουν έγκριση- όπου οι ασθενείς ενημερώνονται για τους κινδύνους και υπογράφουν επίσημη συγκατάθεση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για πιθανές παρενέργειες.

Με λίγα λόγια η χρήση τους είναι αυθαίρετη.

Τα ζευγάρια που υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες αποβολές και αποτυχημένες εξωσωματικές είναι εύκολο να παρασυρθούν και να οδηγηθούν σε λύσεις που δεν είναι ορθές και επιστημονικά αποδεκτές.

Την επόμενη λοιπόν φορά που κάποιος ειδικός θα σας προτείνει να κάνετε «εμβολίο λεμφοκυττάρων» πρέπει να είστε αναλογιστείτε όλα τα παραπάνω.

katalaba...min sou tuxei apla...:shock: ti mpelas mas brike...

leuta την εξέταση K 2 δεν την έχω ξανακουσει. Στην δική μου περίπτωση εξέταση για χλαμυδια, μυκοπλασμα και ουρεοπλασμα στο ενδομητριο έγινε με εξέταση pcr με ιστό περιόδου.

Δηλαδή? :shock:

Δεν είναι μια απλή εξέταση που κάνει η γυναικολόγος και σου παίρνει δείγμα κολπικό και τραχηλικό? Εγώ αυτό κάνω πριν από κάθε εξωσωματική......

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Κορίτσια με ποια εξέταση φαίνεται αν έχει κάποια λοίμωξη ο σύζυγος?

Εμείς καναμε καλλιέργεια σπέρματος...

Διαφημίσεις

Κορίτσια με ποια εξέταση φαίνεται αν έχει κάποια λοίμωξη ο σύζυγος?

αν εννοείς για το ουρογεννητικό σύστημα, εμείς πέρα από κλινική εξέταση από τον ουρολόγο, έχουμε κάνει καλλιέργεια σε σπέρμα, ούρα, ούρα μετά από μάλαξη και προστατικού υγρού.

ORo1p2.png

Δηλαδή? :shock:

Δεν είναι μια απλή εξέταση που κάνει η γυναικολόγος και σου παίρνει δείγμα κολπικό και τραχηλικό? Εγώ αυτό κάνω πριν από κάθε εξωσωματική......

το κέντρο που θα κάνεις αυτή την εξέταση σε προμηθεύει με ένα ειδικό κιτ (σαν δοκιμαστικός σωλήνας με λίγο υγρό μέσα) και εκεί συλλέγεις περίπου 5 ml από αίμα/βλέννη την πρώτη μέρα της περιόδου σου. το πας αμέσως για ανάλυση.

το κέντρο που θα κάνεις αυτή την εξέταση σε προμηθεύει με ένα ειδικό κιτ (σαν δοκιμαστικός σωλήνας με λίγο υγρό μέσα) και εκεί συλλέγεις περίπου 5 ml από αίμα/βλέννη την πρώτη μέρα της περιόδου σου. το πας αμέσως για ανάλυση.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock: Δεν την ήξερα αυτή την εξέταση...

Εγώ ειδικά που έχω παντα ελάχιστο αιμα..θα το μαζεύω καμια 10 ώρες :P

Κορίτσια εγώ την έκανα σχεδόν κάθε φορά πριν από την κάθε προσπάθεια δηλαδή πολλές φορές. Προμηθευεσαι το ειδικό φυαλιδιο είτε στο στέλνουν με κουριερ είτε περνας και το περνεις από το κέντρο που θα γίνει η εξέταση και κανείς τη συλλογή το πρωί της δεύτερης μέρας του κύκλου τότε δηλαδή που η ροή είναι η μεγαλύτερη. Χρειάζονται μόνο δυο σταγόνες . Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Λίγο αηδια είναι μόνο :lol::lol:. Προσέχεις μόνο να μην χυθεί το ειδικό καλλιεργητικο υγρό που υπάρχει μέσα στο φυαλιδιο.

Κορίτσια εγώ την έκανα σχεδόν κάθε φορά πριν από την κάθε προσπάθεια δηλαδή πολλές φορές. Προμηθευεσαι το ειδικό φυαλιδιο είτε στο στέλνουν με κουριερ είτε περνας και το περνεις από το κέντρο που θα γίνει η εξέταση και κανείς τη συλλογή το πρωί της δεύτερης μέρας του κύκλου τότε δηλαδή που η ροή είναι η μεγαλύτερη. Χρειάζονται μόνο δυο σταγόνες . Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Λίγο αηδια είναι μόνο :lol::lol:. Προσέχεις μόνο να μην χυθεί το ειδικό καλλιεργητικο υγρό που υπάρχει μέσα στο φυαλιδιο.

Και στην κάνουν σε απλό μικροβιολογικό ή σε διαγνωστικό κέντρο?

Θυμάσαι περίπου πόσο κοστίζει?

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω να γίνεται σε απλό μικροβιολογικο. Εγώ ασπουμε την έκανα στο locus medicus που είναι εξειδικευμένο. Αν ζητήσεις να γίνει εξέταση και για τα τρία μικρόβια δηλαδή ουρεοπλασμα ,μυκοπλασμα και χλαμυδια , αν θυμάμαι καλά πρέπει να κόστιζε περίπου 130-140?. Αν δεν είσαι από Αθηνα μπορείς να ζητήσεις να σου στείλουν το φυαλιδιο με κουριερ και μετά μπορείς να το στειλεις κι εσύ πίσω με κουριερ ακολουθώντας κάποιες οδηγίες που θα σου δώσουν από το κέντρο.

Πάντως οπωσδήποτε πρέπει να γίνει σε εξειδικευμένο κέντρο.

Sanna o έλεγχος αντισωμάτων για αυτοανοσα τι είναι? Γίνεται sto Locus Medicus κι αυτός και ο έλεγχος για NK cells?

Ζorro η κατάτμηση DNA έχει πλέον σημασία, καθώς υπάρχει η μέθοδος picsi. Γιατί με icsi μπορεί το σπερματοζωάριο που θα επιλέξουν να είναι καλό μορφολογικά αλλά παρόλαυτά να παρουσιάζει κατάτμηση.

ORo1p2.png

ο έλεγχος αντισωμάτων για αυτοανοσα είναι κάποιες εξετάσεις αιματολογικες που ελέγχουν αν υπάρχει αυτοανοσο νοσιμα στον οργανισμό όπως ερυθρηματωδης λύκος, ρευματοειδης αρθρίτιδα και αλλά , όπου ανκαποια κοπέλα είναι θετική και δεν το ξέρει θα μπορούσαν να προκαλεσουν επιπλοκές σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Αν όμως το γνωρίζει το θέτει υπό έλεγχο. Αυτές τις εξετάσεις αρμόδιος να τις γράψει είναι κάποιος ρευματολογος, σε κάποιες περιπτώσεις έχω ακούσει που τις γράφουν και γυναικολογοι. Εμένα γυναικολογος μου τις έγραψε. Γίνονται και σε νοσοκομεία και σε διαγνωστικά και αν σας τις γράψουν στο βιβλιαριο πληρωνετε πολύ λίγα χρήματα.

Για τα Nk το λόκους είναι εξειδικευμένο . Καλύτερα όμως οποία κοπέλα θέλει να τα κάνει , να κάνει πρώτα ένα ραντεβού με τον ανοσολογο του κέντρου γιατί εκείνος μπορει να πει ποιες εξετάσεις χρειάζεται να γίνουν και ποίες όχι ώστε να μη πληρωνετε τσαμπα εξετάσεις. Για τις κοπέλες που είναι εκτός Αθήνας μπορείτε να παρετε τηλ και να συννενοηθητε μαζί του.

http://www.konstantinioncenter.org/?p=1856〈=el

επειδη το ψάχνεις.αν εχεις διαθεση ψαξε και αυτο να δεις τι ειναι ?λεει πως αυξανει τα ποσοστα της εξωσωματικη ςκαι προετοιμαζει καλυτερα.επειδη δεν εχουμε βγαλει μια ακρη αν μπορεσεις εσυ πες μας

καλη επιτυχια

ο έλεγχος αντισωμάτων για αυτοανοσα είναι κάποιες εξετάσεις αιματολογικες που ελέγχουν αν υπάρχει αυτοανοσο νοσιμα στον οργανισμό όπως ερυθρηματωδης λύκος, ρευματοειδης αρθρίτιδα και αλλά , όπου ανκαποια κοπέλα είναι θετική και δεν το ξέρει θα μπορούσαν να προκαλεσουν επιπλοκές σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Αν όμως το γνωρίζει το θέτει υπό έλεγχο. Αυτές τις εξετάσεις αρμόδιος να τις γράψει είναι κάποιος ρευματολογος, σε κάποιες περιπτώσεις έχω ακούσει που τις γράφουν και γυναικολογοι. Εμένα γυναικολογος μου τις έγραψε. Γίνονται και σε νοσοκομεία και σε διαγνωστικά και αν σας τις γράψουν στο βιβλιαριο πληρωνετε πολύ λίγα χρήματα.

Mπορεί να σου τις γράψει και αιματολόγος. Καλό είναι να γίνονται μαζί με πλήρη έλεγχο για θρομβοφιλία. Εγώ είχα προδιάθεση για ρευματοειδή αρθρίτιδα και κάποια αντισώματα ήταν 4 φορές πάνω από το κανονικό. Η αιματολόγος θεώρησε πολύ πιθανό ότι αυτό ήταν η αιτία μιας παλίνδρομης που είχα στο παρελθον, καθώς επίσης και αιτία υπογονιμότητας. Ακολούθησα αγωγή με κορτιζόνη κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής, και στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και όλα πήγαν καλά. Και τώρα που είμαι έγκυος στο δεύτερο, κάνω την ίδια αγωγή προληπτικά.

Τις περισσότερες εξετάσεις τις έκανα δωρεάν στο νοσοκομείο, αφού μου τις έγραφε η αιματολόγος. Για κάποιες με παρέπεμψε σε ιδιωτικό κέντρο, γιατί δεν τις έκαναν στο νοσοκομείο, αλλά δεν πλήρωσα πάνω από 150 ευρώ συνολικά. Νομίζω πως αξιζει τον κόπο να το ψάξει κανείς, τη στιγμή που δίνει τόσα λεφτά για μια εξωσωματική. Απλά για να σου τις γράψουν, πρέπει να υπάρχουν καθ' έξιν αποβολές ή παλίνδρομες.

Δυστυχώς, είμαστε τόσο ευάλωτες που ο κίνδυνος να εμπιστευτούμε κάποιον ο οποίος είτε είναι ελλιπώς καταρτισμένος , είτε έχει..."άλλες βλέψεις" είναι μεγάλος. Κι εγώ διαβάζω πολλές φορές πως κάποια κοπέλα έκανε την τάδε εξέταση ενώ εγώ όχι, ή το αντίθετο εγώ έκανα κάποια εξέταση ενώ κάποιες άλλες όχι και πραγματικά μου μπαίνουν ψίλοι στ΄αυτιά.

Η επιθυμία μας για τεκνοποίηση, η ψυχολογία μας, η τσέπη μας, ο χρόνος μας είναι θέματα τα οποία έχουν μεγάλη βαρύτητα και πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως απο τους γιατρούς στους οποίους απευθυνόμαστε και οφείλουν να κάνουν την δουλειά τους σωστά και χωρίς παραλείψεις, ώστε να μην αναγκαζόμαστε εμείς να ψάχνουμε το πως και το γιατί.

Όμως απο την άλλη, μήπως πολλές φορές δεν μας συστήνουν να κάνουμε κάποια εξέταση, διότι στην περίπτωσή μας είναι περιττή; και εκτός απο περιττή είναι επίπονη και με μεγάλο κόστος οπότε θέλουν να μας προφυλάξουν απο μια ταλαιπωρία;

Θέλω να καταλήξω λοιπόν, πως το παν είναι να απευθυνθούμε σε άρτια καταρτισμένους και ευσυνείδητους επιστήμονες. Αλλιώς, κινδυνεύουμε να ταλαιπωρηθούμε άδικα είτε με τον ένα τρόπο (ακούγοντας κάποιον ) είτε παίρνοντας απο μόνες μας πρωτοβουλίες.

Εύχομαι σε όλες σας τα υγεία, δύναμη και γρήγορα με ένα ή και δύο (!) μωράκια!

Εν μέρει έχεις δίκιο. Δεν χρειάζεται όλες οι γυναίκες να κάνουν όλες αυτές τις εξετάσεις σε καμία περίπτωση. Και καλό θα ήταν να εμπιστευόμαστε το γιατρό μας πρώτα απ΄όλα και να μην το παίζουμε εμείς γιατροί. Ο εξωσωματικός μου κατάλαβε ότι είμαι control freak και γελούσε όταν τον ρωτούσα για τη μία ή για την άλλη εξέταση και μου έλεγε "πάλι έψαχνες στο νετ;" αλλά εγώ δε μετάνιωσα στιγμή που το έψαξα κι ας επέμενε εκείνος ότι δεν χρειάζεται να κάνω έλεγχο θρομβοφιλίας και αυτοάνοσων. θεωρώ ότι κάθε περιπτωση είναι μοναδική και ειδικά όταν υπάρχουν συνεχείς αποτυχίες και αποβολές, επιβάλεται να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Αν δεν είναι κι ο χρόνος με το μέρος σου, ένας λογος ακόμη.

Καλή επιτυχία κορίτσια, μακάρι όλες οι κοιλίτσες να φουσκώσουν ως το τέλος!

Sanna και newbie G με το καλό να έρθουν τα μωράκια σας!!! newbie G κι εγώ ήμουν super control καρα-freak (!!!:rolleyes:) αλλά μετά τη συνειδητοποίηση με το θέμα μπεμπέ ότι δεν μπορώ να το κάνω όταν εγώ αποφάσισα ότι το θέλω....ηρέμησα κομματάκι! Όχι κι εντελώς γιατί μελετώ επί του θέματος λες και πάω για διδάκτορας! Ευτυχώς ακόμα δεν έχω παλινδρομήσεις κλπ μόνο μια αποτυχία εμφύτευσης στην πρώτη μου ivf. Κάτι με "τρώει" όμως, οπότε, παρόλο που μίλησα με αιματολόγο και μου είπε ότι δεν μπορεί να μου τα γράψει θα κάνω ιδιωτικά έλεγχο για θρομβοφιλία, αυτοάνοσα και ΝΚ. Για να δούμε ... θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα

ORo1p2.png

Έχετε υπόψη σας ανάμεσα στις άλλες εξετάσεις αυτοάνοσων και την εξέταση για την κυστική ίνωση. Καλή επιτυχία σε όλα τα κορίτσια.

it's never too late to start all over again

• 1 month later...

Καλησπέρα!!! Ακουσα ότι σε δημόσια νοσοκομεία με αιματολογικές μονάδες γίνονται δωρεάν εξετάσεις για στίγμα μεσογειακής αναιμίας κ κυστική ίνωση. Το γνωρίζετε? Επίσης άκουσα ότι ο έλεγχος θρομβοφιλίας γράφεται απο γιατρό του ΕΟΠΥΥ αλλά οχι απο ολους... Τι ισχύει τελικα?

Καλησπέρα!!! Ακουσα ότι σε δημόσια νοσοκομεία με αιματολογικές μονάδες γίνονται δωρεάν εξετάσεις για στίγμα μεσογειακής αναιμίας κ κυστική ίνωση. Το γνωρίζετε? Επίσης άκουσα ότι ο έλεγχος θρομβοφιλίας γράφεται απο γιατρό του ΕΟΠΥΥ αλλά οχι απο ολους... Τι ισχύει τελικα?

Για να κλείσεις ραντεβού σε νοσοκομείο για στίγμα και κυστική ίνωση, πρέπει να είσαι ήδη έγκυος, αλλιώς θα σου κλείσουν ραντεβού με μεγάλη καθυστέρηση. Οι εξετάσεις για θρομβοφιλία γράφονται απο γιατρό νοσοκομείου αν έχεις καθ' έξιν αποβολές. Κάποιοι δέχονται να σου τις γράψουν, κάποιοι άλλοι όχι. Αν είσαι κάποιας ηλικίας κι είχες πχ μια αποβολή ή μια παλίνδρομη, ΙΣΩΣ και να σου τις γράψουν. Αλλιώς χλωμό το βλέπω, γιατί πλέον ελέγχονται τα πάντα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...