Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω και δεύτερο μωρό...

Macorina

Recommended Posts

Περιπου, δηλαδη δεν προσεχουμε, αλλα δεν τσεκαρω μερες κλπ Τωρα που επιτελους κοιμομαστε το βραδι θα εντεινουμε και τις προσπαθειες... :-P

Κι εγω ειμαι φυση αισιοδοξη, παντα ημουν... Ευτυχως γιατι αλλιως δεν βγαινει...

Άντε ξεκινήστε να έχει και ο γιος σου αδερφάκι!!!

Καλή επιτυχία!:D:D:D

OTp9p2.png

wwdEp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια....

macorina... ευχομαι σύντομα να μας πεις καλά νεα... :)

NGN και Μaria πολύ ωραία τα μηνυματά σας...

εγώ ακόμα δεν το έχω αποφασίσει..αλλά νομίζω πως δεν θα αργήσω κι΄αλλο (η μικρή μου είναι 3,5 χρονών!!)

:)

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, NGN... κι εγώ εύχομαι να είναι τόσο εύκολο να μείνω έγκυος όσο στο πρώτο. Γιατί υπολογίζουμε και χωρίς τον ξενοδόχο.

Χριστιάννα μου, με το καλό να το αποφασίσεις... Δεν θέλει και πολλή σκέψη, γιατί όσο σκέφτεσαι περνάει ο καιρός και μεγαλώνει η μικρή σου και θα είναι δυσκολότερο όσο μεγαλώνει.

Μαρία1982, μπράβο, τέτοια success stories χρειαζόμαστε για να πειστούμε (τραβάτε με κι ας κλαίω είμαστε βέβαια, αλλά τέλος πάντων)

Ειρήνη, πιστεύω ότι τα έξοδα της εγκυμοσύνης και της γέννας σε ένα δημόσιο μαιευτήριο (όπως πχ το Έλενα) είναι ελάχιστα σε σχέση με το ιδιωτικό. Αλλά, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση και είναι και θέμα επιλογής.

Άσε που έχω ακούσει ότι και στα ιδιωτικά πληρώνει πλέον το ΙΚΑ....

Σκέψου το κοριτσάκι... :wink:

jTosp2.png

Να σας πω και εγώ που το έχω πρόσφατο...Θα άφηνα τουλάχιστον 6 χρόνια διαφορά. Τρελή ζήλια στην αρχή με την μικρή. Τώρα στρώσαν κάπως τα πράγματα (στους 5 ο μπέμπης). Γενικά να ανεξαρτιτοποιηθεί εντελώς το πρώτο, να μην έχει θέμα με τον ύπνο και μετά...Καμμένη απο βραδυνή ξεκούραση όπως καταλαβαίνετε! Περιμένω να περάσουν κάνα δυο χρονάκια...

• 3 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα σε όλους!!!

θα ήθελα εδώ να πω κ γω τη γνώμη μου,αφού είναι ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό με απασχολεί παρά πολύ!! εχω έναν υπέροχο γιο 21μηνών!!!! όταν λοιπόν ήταν 8μηνών, έμεινα έγκυος στο 2ο μεράκι μου,το οποίο δυστυχώς κ έχασα στον 6ο μήνα της κύησης...

αυτό ήταν...από τότε θέλω σαν τρελή την απόκτηση ενός ακόμα μωρού!!!

δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό κομμάτι που είναι απίστευτα δύσκολο,αφού έμεινα κ άνεργη πριν λίγο καιρό..(όλα μου πβγαίνουν τελεία,έτσι;!!!)

ο σύντροφος.μου στην αρχή δεν ήθελε ούτε να ακούσειρά κάτι τέτοιο, αφού όλα μας έπεσαν μαζεμένα!!! βλέποντας όμως το μικρό μας να λαχταραει τόσο πολύ τα αλλά παιδάκια κ να "βαριέται" με μας τους μεγάλους κ αφού η δουλειά του μας επιτρέπει να μεγαλώσουμε σχετικά "στριμωγμένοι" μεν,αξιοπρεπώς δε άλλο ενα μωρό, πήραμε τη μεγάλη απόφαση!!!!!

θα περάσει αυτός ο "γρουσουζικος " μήνας (κ πέρυσι τέτοια εποχή έμεινα έγκυος ) κ θα βάλουμε μπρος!!!!!

άλλωστε τα παιδιά δε μετράνε την αγάπη μας με βάση τα ακριβά κ πολλά αγαθά...

αυτα είναι προτεραιότητες των μεγάλων...

κ όσοι έχουν μεγαλώσει με αδέρφια δεν πιστεύω ότι θα άλλαζαν αυτή τη σχέση όλα τα εκατομμύρια του κόσμου!!!!!

συγνώμη αν σας κούρασα...καλή επιτυχία σε όλες τις προσπάθειες σας!!!!

εύχομαι να μας πείτε σύντομαευχάριστα νέα!!!?

Διαφημίσεις

όσοι έχουν μεγαλώσει με αδέρφια δεν πιστεύω ότι θα άλλαζαν αυτή τη σχέση όλα τα εκατομμύρια του κόσμου!!!!!

QUOTE]

Έτσι ακριβώς νιώθω και εγώ! Δεν θα άλλαζα τη σχέση που έχω με τον αδελφό μου και τα υπέροχα παιδικά χρόνια που περάσαμε μεγαλώνοντας μαζί για τίποτα στον κόσμο! Γι'αυτό και σκοπεύω Θεού θέλοντος να χαρίσω στον γιό μου τουλάχιστον ένα αδελφάκι.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Κορίτσια όσο πληρώνει το ΙΚΑ ξεκινήστε προσπάθειες γιατί δεν το βλέπω να το κάνει για πολύ ακόμη !!!!!!!!!!!!!!

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά το να έχεις δεύτερο παιδί. Οι ευθύνες περισσότερες , η κούραση αρκετή αλλά χαλάλι ...θέλουν παρέα τα παιδιά . Υπάρχει η ζήλια και όλα τα επακόλουθα , αλλά τι να κάνουμε και η ζήλια ανθρώπινη είναι ...

Η καλύτερη διαφορά για μένα είναι 3-4 χρόνια άσχετα που εγώ τα έκανα με 17 μήνες διαφορά . Εκεί στα 3-4 το παιδί συνεννοείται πολύκαλύτερα και είναι σε θέση να καταλάβει πολλά πράγματα και να σε βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις.

Τώρα για το 3ο παιδί και μένα μου περνάει κάποιες λίγες φορές από το μυαλό μου αλλά απλώς περνάει δεν μένει... Αν ήμουν μικρότερη ίσως και να το τόλμαγα...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

γειά σας κορίτσια.

ο γιός μου είναι 31μηνών και η κόρη 4μηνών, δεν είχα αποφασίσει για δεύτερο λέγαμε κάποια στιγμή και μας ήρθε στο ξαφνικό.

η αρχή είναι δύσκολη αλλά όταν μπείς στο χωρό δεν έχεις άλλη επιλόγη.

όσο σκέφτεσαι είναι χειρότερο ξεκίνα και όλα μια χαρά.:P

YXlxp3.png

Xwy7p2.png

Αχ Αχ τι μου κάνετε:-D;Έχω έναν μπομπιράκο 34 μηνών και εδώ και καιρό σκεφτόμαστε πως είναι κρίμα να τον αφήσουμε μόνο του.Αλλά τα οικονομικά είναι δύσκολα και λέγαμε να ξεχρεώσουμε το αυτοκίνητο το ρημάδι και να βάλουμε μπρος.Πριν κανα τριάρι μήνες είχα μεγάλη καθυστέρηση και εκεί συνηδειτοποιησά πόσο πολυ θέλω δεύτερο παιδάκι.Δεν με ένοιαζε τίποτα.Ούτε τα οικονομικά σκεφτόμουν ούτε τίποτα:)...Άγχος;Μηδέν:lol:...Τελικά άκυρος ο συναγερμός:lol:.Πολυ στενοχωρήθηκα αλλά δεν πειράζει.Ας φύγει τουλάχιστον το αυτοκίνητο απ΄ την καμπούρα μας και μετά θα βάλουμε μπρος:-D ,πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά:-D!

όσο κ αν ακούγεται εγωιστικό, δεν με νοιάζει καθόλου το οικονομικό κομμάτι...κ ας έχουμε κ μεις χρέη,όπως όλοι άλλωστε...απλά θα στριμωχτουμε λίγο παρά πάνω...χαλάλι όμως!!!τίνα πω βρε παιδιά, μπορεί να είμαι υπερβολική το ξέρω, αλλά δεν θα βάλω τα δικα μου άγχη πάνω από την απόκτηση ενός παιδιού....σημείωση: μπορεί να είμαι όντως υπερβολική!!!!!

Διαφημίσεις

κοριτσια οπως και να το κανουμε τα πραγματα ειναι δυσκολα οικονομικα....με τη λογικη αυτη δεν θα επρεπε να κανουμε καθολου παιδια....δεν ξερω πιστευω πως με καποιο μαγικο τροπο ολα λυνονται,η εστω καταφερνονται οταν ερχεται το παιδι....δε θεωρω καθολου παραλογο να θελει κανεις δευτερο παιδι!καντε το γιατι ποτε δεν θα ειναι "η καταλληλη στιγμη" ειδικα σε σχεση με το οικονομικο....αν ειχα ομως ηδη 2 παιδια δεν θα εκανα τριτο για να πω την αληθεια...

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Κορίτσια δεν σκεφτομουν για δευτερο παιδι μεχρι πριν λιγο καιρο για οινομικους λογους, επισης γιατι δεν ειχα βοηθεια αλλα και γιατι ειχα δυσκολη εγκυμοσηνη αλλα ξαφνικα οταν ο μικρος περπατησε και ειδικα οταν αρχισε να μιλαει και εγινε παιδακι πλεον χτυπησε και εμενα το καμπανακι του δευτερου. Το οικονομικο σκεφτηκα δεν ειναι τοσο βαρυ οπως στο πρωτο γιατι τα περισσοτερα τα εχεις και επισης οπως προαναφερθηκε δεν θα κανεις σπαταλες οπως στο πρωτο και με λιγο θετικη σκεψη ας ελπισουμε οτι η δευτερη φορα δεν θα ειναι τοσο δυσκολη οσο η πρωτη και ετσι ξεκινησαμε προσπαθειες χωρις να μετραμε μερες. Ο προϊγουμενος μηνας δεν ο τυχερος μας και ετσι συνεχιζουμε.

Το ονειρο μου ειναι τρεια τωρα με αυτη την κατασταση δεν ξερω αν θα τα καταφερω παντως νομιζω οτι μια οικογενεια ειναι πιο ολοκληρωμενη οταν εχει πανω απο δυο παιδια. Ειμαι πολυ χαρουμενη που εχω αδερφια και αυτο δεν θελω να το στερισω απο το παιδι μου. Θα τα καταφερουμε ουτε εγω ειχα τα παντα ειχα παντα μεχρι εκει που μπορουσαν οι γονεις μου.

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου xazomama!!!κ εμείς με την αδερφή μου, δεν είχαμε

τα πάντα μεγαλώνοντας, μας έλειπαν πράγματα, όχι βασικής ανάγκης βέβαια,

αλλά πάντα είχαμε η μια την αλλη!!!! ακόμα κ τώρα σκέψου, που μεγαλώσαμε κ

η κάθε μια έχει τη δίκη της ζωή!!!! αυτό σκέφτομαι κ λέω ότι δεν με νοιάζει να

ζοριστουμε λίγο κ να δώσω στο παιδί μου τη δυνατότητα να ζησειτετοια

συναισθήματα!!!! καλή επιτυχία στις προσπάθειες σας κ θα χαρώ πολύ να μάθω ευχάριστα νέα σου σύντομα!!!!

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου xazomama!!!κ εμείς με την αδερφή μου, δεν είχαμε

τα πάντα μεγαλώνοντας, μας έλειπαν πράγματα, όχι βασικής ανάγκης βέβαια,

αλλά πάντα είχαμε η μια την αλλη!!!! ακόμα κ τώρα σκέψου, που μεγαλώσαμε κ

η κάθε μια έχει τη δίκη της ζωή!!!! αυτό σκέφτομαι κ λέω ότι δεν με νοιάζει να

ζοριστουμε λίγο κ να δώσω στο παιδί μου τη δυνατότητα να ζησειτετοια

συναισθήματα!!!! καλή επιτυχία στις προσπάθειες σας κ θα χαρώ πολύ να μάθω ευχάριστα νέα σου σύντομα!!!!

Κι εγώ έχω τέτοια εμπειρία με την αδελφή μου και θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που θα είναι πάντα εκεί. Ως γνωστόν οι φίλοι έρχονται και παρέρχονται (δυστυχώς) και είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι θα έχεις κάποιον πάντα δίπλα σου, εκτός από τους γονείς σου.

Ακόμα κι αν νιώσει ο μικρός ότι "εκθρονίζεται" αν έρθει δεύτερο μωρό (που το εύχομαι πολύ τελευταία), θα του κάνει πολύ καλό μεγαλώνοντας. Εξ'άλλου οι υλικές ανέσεις δεν είναι αυτές που μετράνε τελικά. Τι να το κάνεις να μεγαλώσεις ένα παιδί στα πούπουλα με όλα τα υλικά αγαθά και να μην έχει μάθει να μοιράζεται ή να μην έχει ζήσει αυτό το συναισθηματικό δέσιμο που σου προσφέρει η αδελφή σου ή ο αδελφός σου

jTosp2.png

macorina, πιστεύω πως όσο πιο μικρό είναι το 1ο παιδάκι,τόσο λιγότερο αντιλαμβάνεται την "εκθρονιση" του...κ μεγαλώνοντας μαζί,είναι σίγουρα καλύτερα κ για τα δύο!!εντάξει,θα τσακωθούν κιόλας,φυσικό είναι!!!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Αμάν πια αυτά τα μνημόνια και η κατρακύλα στην οποία μας έχουν ζήσει και δεν μας αφήνουν να ονειρευτούμε ένα όμορφο μέλλον, αισισόδοξο, γεμάτο με πολλά παιδικά χαμόγελα....

Η κόρη μου είναι 25,5 μηνών και ο άντρας μου (ναι εκείνος!) μου ζητάει να κάνουμε ένα 2ο μωράκι εδώ και πολύ καιρό....και εγώ όλο αποφεύγω και δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη, και τα οικονομικά μας είναι μέτρια (σκεφτείτε ότι δουλεύουμε και οι δύο αλλά υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια....θα μου πείτε ποιος αισθάνεται ασφαλής σήμερα?).... Να μην μακρυγορώ, όλο στην αναβολή το πάω γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τι θα μας ξημερώσει. Αυτό σύμφωνα με τη λογική μου.... Σύμφωνα με το συναίσθημα, ψοφάω για ένα 2ο μωράκι (και για 3ο μη σας πω), βλέπω βίντεο από τη γέννηση της μικρής μου και με πιάνει τέτοια συγκίνηση που λέω δεν πάει άλλο, δεν θα ορίσουν τη δική μου ζωή καμία τρόικα και κανένα μνημόνιο....Και έτσι από καλοκαιράκι, σε mood διακοπών, δεν θα ταν άσχημα λέω να προσπαθούσαμε να πετύχουμε μια 2η εγκυμοσύνη. Άσε που δεν σου κάνει κανείς συμβόλαιο ότι όταν θελήσεις μωρό, αυτό έρχεται την ίδια στιγμή!

Καλή μας επιτυχία λοιπόν, με θετική σκέψη πάνω απ' όλα και με πολλά, γερά, μωράκια :-D :grin: :-D

Το κοριτσάκι μου, όλη μου η ΖΩΗ !!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...