Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Οι Αγιοι Χωρίς Μάσκα"

Ursa Major

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 221
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 21 δημοσιεύσεις

• Ursa Major

Ursa Major 20 δημοσιεύσεις

• Ekabn

Ekabn 19 δημοσιεύσεις

• Sam

Sam 17 δημοσιεύσεις

Εκαβη μου ειναι κατι σαν το Τιμιο Ξυλο που οποιος ξερω εχει κι απο ενα κομματι...

Φαινεται πως ο Χριστος τελικα δεν πολλαπλασιασε μονον αρτο και ιχθυ σ' εκεινο το θαυμα...

Και τέλος πάντων είναι ωραία ενδύματα βρε παιδί μου, εμένα προσωπικά δε με πειράζει αν είναι να δίνεις λεφτά για κάτι ωραίο.

.

οπως βλεπετε ζουμε στην κοινωνια του φαινεσθε

Ειναι σαν το αποσπασμα που ειχε παραθεσει μια κοπελα τις προαλλες απο το "black adder" οταν εκαναν το εμποριο με τον Boltrick...(λατρεμενη σειρα παρεπιπτοντως)...φαινεται οτι τα καθαγιασμενα ποδαρακια και πατσες ευδοκιμουν σε ολα τα δογματα...

Διαφημίσεις

Αντιδρούν οι καλοί χριστιανοί λες και τους έθιξες τον ίδιο το Θεό !!!

αυτή είναι η έννοια της ετερονομίας που ανέφερερα παραπάνω: η ταύτιση του ράσου με τον ίδιο τον Θεό, άρα από το στόμα αυτού που τα φορά μιλάει ο ίδιος ο Θεός!!!

είπαμε, παθολογία...

Ρε παιδιά, συγνώμη τώρα, δε θέλω να προβαίνω σε χαρακτηρισμούς (λέμε τώρα), αλλά είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δηλαδή επιτρέπεται να το πιστεύεις αυτό και να έχεις ακόμη τα εκλογικά σου δικαιώματα; Αυτό που με πειράζει με τους αναρχικούς είναι ότι τα βάζουν με τους πλούσιους και όχι με τους ηλίθιους. Τέλος πάντων, κανας σοβαρός αναρχικός θα βρεθεί να τους ρίξει μπουρλότο; Ή πρέπει να ψάχνω για μπαλακλάβες σ'αυτή την ηλικία;

Και τέλος πάντων είναι ωραία ενδύματα βρε παιδί μου, εμένα προσωπικά δε με πειράζει αν είναι να δίνεις λεφτά για κάτι ωραίο.

Όχι, δεν είναι ακριβώς έτσι. Η τέχνη και το ωραίο αποτελούν ανάγκες του ανθρώπου, δεν πρέπει να τις υποτιμούμε. Παρόλο που δεν έχω σχέση με την Εκκλησία, μου αρέσει η βυζαντινή τέχνη, τα άμφια, τα σκεύη, οι ωραίοι ναοί, είναι κι αυτά έργα τέχνης και ως τέτοια δε μπορώ να τα καταδικάσω.

Αλλά τώρα, δεν είμαι σίγουρη τί θες να πεις. Αν δηλαδή θες να πεις ότι "αυτό που σε νοιάζει είναι μόνο τα φαινόμενα και όχι η ουσία, άρα μένεις στην επιφάνεια των καταγγελιών και δεν προχωράς στο βάθος όπως εμείς οι αληθινοί Χριστιανοί που ξέρουμε να συγχωρούμε μερικά παραστρατήματα", τότε πες το μου ευθέως να σου απαντήσω.

Αυτό που με πειράζει με τους αναρχικούς είναι ότι τα βάζουν με τους πλούσιους και όχι με τους ηλίθιους.

:lol::lol::lol:

Θα ήταν τρομοκράτες μωρέ άν βάζανε στο στόχαστρο θεούσες γριούλες

Διαφημίσεις

Jean, εγώ τον είχα βάλει το μπλακ άντερ και τον ξαναβάζω. Δείτε το κομμάτι από το 4.50 και εξής:

http://www.youtube.com/watch?v=YWStgtLS9lQ

Όσο για το ότι μόνες μας τα λέμε και τ'ακούμε δεν είμαι σίγουρη. Τα διαβάζουνε, αλλά λένε ότι εμείς είμαστε καταδικασμένες στην αιώνια τιμωρία και αυτές κάνουν το σωστό και τί να ασχολούνται μαζί μας.

Επίσης, λένε ότι η εκκλησία αυτές τις βοηθάει, αλλά τί να μας πούν... είμαστε ανεπίδεκτες

σας εχασα ....

Κάτσε να ξαναμπούμε

Λοιπόν Αγιον Ορος ήταν το θέμα.

Να το το "άβατον" του Αγίου Ορους

Μπίζνες

http://www.cavameliti.gr/displayITM1.asp?ITMID=548

Όχι, δεν είναι ακριβώς έτσι. Η τέχνη και το ωραίο αποτελούν ανάγκες του ανθρώπου, δεν πρέπει να τις υποτιμούμε. Παρόλο που δεν έχω σχέση με την Εκκλησία, μου αρέσει η βυζαντινή τέχνη, τα άμφια, τα σκεύη, οι ωραίοι ναοί, είναι κι αυτά έργα τέχνης και ως τέτοια δε μπορώ να τα καταδικάσω.

Αλλά τώρα, δεν είμαι σίγουρη τί θες να πεις. Αν δηλαδή θες να πεις ότι "αυτό που σε νοιάζει είναι μόνο τα φαινόμενα και όχι η ουσία, άρα μένεις στην επιφάνεια των καταγγελιών και δεν προχωράς στο βάθος όπως εμείς οι αληθινοί Χριστιανοί που ξέρουμε να συγχωρούμε μερικά παραστρατήματα", τότε πες το μου ευθέως να σου απαντήσω.

οχι δεν εννοω τιποτα απο αυτα ,καταρχην δεν ειμαι ''αληθινη χριστιανη'' για την ακριβεια δεν ειμαι καν χριστιανη,

δεν παυουν να ειναι ομως ολα αυτα ενδειξη πλουτισμου και πολυτελειας κατι που κατα την γνωμη μου δεν αρμοζει στους εκπροσωπους της εκκλησιας,ειναι αντιθετα απο την διδασκαλια του Χριστου

γιατι να ξοδευονται τοσα χρηματα για χρυσα κεντηματα και λιμουζινες την στιγμη που χιλιαδες ανθρωποι δεν εχουν νερο να πιουν?αυτο ναι εμενα προσωπικα με πειραζει

Διαφημίσεις

Εγώ έχω πειστεί πλέον!!!!Μόνο τα "κόκκινα" για κερί!!!Κι αυτά κατ'ανάγκην!Τώρα θα μου πείτε γιατί κατ'ανάγκην; Ε..μέσα στην εκκλησία, δεν θέλω να δίνω δικαίωμα σε κάτι θείτσες να με σχολιάζουν.

Πάντως είναι γεγονός ότι στα μικρά εκκλησάκια νοιώθω περισσότερη κατάνυξη. Αυτό το απλό και λιτό μου κάνει περισσότερο για Οίκο του Θεού, παρά οι μεγάλες εκκλησίες που θυμίζουν παλάτια!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι γριές θεούσες ... υπάρχει αυξημένος αριθμός νεοορθόδοξων, που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι, πολύ φανατισμένοι και κολλημένοι σε εθιμοτυπικά στερεότυπα και τελετουργίες ... πραγματικά δυσκολολεύομαι να το καταλάβω αυτό ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

νομιζω πως πρεπει να αναφερθουμε και σε ολους εκεινους που αποκαλουμε-αυτοαποκαλουνται ''ανθρωποι της εκκλησιας''

εγω προσωπικα οταν ακουω ''αυτος ειναι πολυ της εκκλησιας,παει καθε κυριακη στην εκκλησια,κανει ευχελαια,χιλιους σταυρους...''τ.ον εχω ηδη ακυρωσει σαν ανθρωπο.

Συνηθως τετοια ατομα εχουν μεγαλη περιουσια και ειναι τσιγγουνιδες

κ ο τσιγγουνης ανθρωπος ειναι κ στην ψυχη τσιγγουνης.

Δεν δινουν δεκαρα για τον συνανθρωπο ,αν ειναι δυνατον να τον εκμεταλευτουν θα το κανουν και μετα θα κανουν κ τον σταυρο τους,

για μενα αυτοι ειναι οι μεγαλυτεροι υποκριτες ,με το δηθεν ενδιαφερον τους βοηθουν απορους με το να δινουν τα χρησιμοποιημενα-αχρηστα ρουχα'η λιγο φαγητο(αν τα δινουν κ αυτα λεμε τωρα)

και την ιδια στιγμη ειναι επιχειρηματιες και κλεβουν τους υπαλληλους,ειναι ιδιοκτητες σπιτιου και ζητουν ενα εξωφρενικο ενοικιο απο φτωχαδακια,ειναι ο συγγενης σου που θα καραδοκει να σε χλευασει...

Η τοση εμμονη τους στην θρησκεια υποκρυπτει φοβο και τυψεις με την συνειδηση τους ,το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να σωσουν το τομαρι τους

πριν σπευσετε να μου απαντησετε πως δεν ειναι ολοι ετσι αναρωτηθειτε ποσοι απο τους γυρω σας , που εχετε γνωρισει εσεις κ δηλωνουν αυτη την ιδιοτητα δεν ειναι ετσι αλλα νοιαζονται αληθινα για τον συνανθρωπο.

αυτο συμβαινει και πιο γενικευμενα στους χωρους της εκκλησιας

κ εγω εχω μια ακομα απορια γιατι να χτιζονται τοοοσες πολλες εκκλησιες

την στιγμη που εχουμε τοσο μεγαλη ελλεψη απο σχολεια?

Το κείμενό σου περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τον πατέρα μου :!: Τι να σου πω... Ούτε να τον γνώριζες από παιδί! :)

Grow up and get a life!

Εκαβη

Γιατι λες οτι παραποιω τα λογια σου?

Εσυ δεν αναφερθηκες στις "πιστες" και μαλιστα τις εβαλες σε εισαγωγικα?

Εγω οσο καιρο ειμαι σε αυτο το φορουμ εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις μελων που προφανως γραφτηκαν για προκαλεσουν συγχιση και στο τελος διαγραφησαν απο το φορουμ δεν εχω δει αλλες περιπτωσεις φανατισμου.

Αν θεωρεις οτι παραποιω τα λογια σου επειδη για μενα πιστη σημαινει Θεος τοτε οκ.. τι να πω?

Δεν εχω δει ομως κανεναν να υποστηριζει τους παπαδες εδω μεσα..

Εχω δει συζητησεις για θαυματα, για φυλακτα, για βαφτισεις , εκκλισεις να προσευχηθουμε για καποιον..

Δεν εχω δει καποιον να λεει "στηριξτε οικονομικα την αποπερατωση του ταδε ναου.."

Θεωρησα την εκφραση σου προσβλητικη και οχι μονο για μενα..

Γιατι αν θες να μιλησουμε για μενα θα σου πω ενδεικτικα οτι την Μ. Παρασκευη επειδη δεν μαγειρευει η μανα μου τρωω σουβλακια.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ο παπα-Αντώνης διηγείται την επίκαιρη ιστορία της Κιβωτού του Κόσμου.

....Ο άντρας απέναντί μου φοράει ράσο, έχει περιποιημένη γενειάδα και από το τσεπάκι του στο στήθος εξέχουν 2-3 καλά στυλό. Την πρώτη φορά που είχα ακούσει γι΄ αυτόν ήταν το 1998. Παιδευόταν να «τραβήξει» τα παιδιά από τους δρόμους και να τα πάει στο σχολείο. Ήταν μόλις 26 ετών. «Ο τρελός της Κιβωτού».

Την προηγούμενη εβδομάδα Η Κιβωτός του Κόσμου μεταφέρθηκε στα νέα της κτίρια. Ένα όνειρο που θα το ζήλευε και το καλύτερο ιδιωτικό σχολείο βορείων προαστίων. «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο για τα παιδιά. Μια ζωή όλοι τους λένε πόσο άχρηστοι είναι, ότι δεν έχουν αξία. Ε, τώρα έχουν κάτι για να υπερηφανευτούν», μου λέει ενώ μου δίνει το χέρι του. Είναι πια 36 χρόνων, έχει ζήσει 4 επιθέσεις από «αγνώστους» και είναι η ψυχή της πιο παραγωγικής ίσως Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που ασχολείται με παιδιά.

Γιατί γίνατε παπάς;

Πίστεψα ότι θα μπορούσα να προσφέρω κάτι στους ανθρώπους. Αυτό σκεφτόμουν τότε.

«Η περιουσία της Εκκλησίας ανήκει μόνο στους φτωχούς»

Τον παπα-Αντώνη δεν τον είχα δει ποτέ θυμωμένο. Ακόμη και τότε που η «Κιβωτός του» ήταν στριμωγμένη στο παλιό καφενεδάκι της οδού Πύλου και η μια αναποδιά διαδεχόταν την άλλη, αυτός ήταν πάντα ήρεμος. Για να είμαι ειλικρινής και αυτή η συνάντησή μας με χαμόγελα ξεκίνησε. Πριν αρχίσουμε και επισήμως τη συνέντευξη, περάσαμε από το εστιατόριο. Μακαρόνια με κιμά, χωριάτικη σαλάτα και φρέσκο ψωμί. Και μετά ένα πράσινο μήλο. Ήταν μεσημέρι. Άλλα παιδιά τρώγανε, άλλα ερχόντουσαν. «Πώς τις είδατε λοιπόν τις μπίζνες του Βατοπαιδίου;». Στην αρχή με κοίταξε πλάγια. Τα παιδιά τον φώναζαν λες και ήταν ο αγαπημένος τους θείος. «Κοίτα, το έφαγα». Τα μεγαλύτερα του μιλούσαν σαν φιλαράκια. Σίγουρα είχαν παίξει ποδόσφαιρο μαζί του. «Εσύ τι γνώμη έχεις» με ρωτάει ενώ τον φωτογράφιζα. Του είπα κυρίως για τις ευθύνες των πολιτικών που είναι φανερό ότι συναλλάχθηκαν με τον Εφραίμ. «Άλλοι για να σώσουν την ψυχή τους, άλλοι για τις ορθοδόξους ψήφους». «Θα δούμε τι θα δείξουν και οι λογαριασμοί, τα λεφτά είναι πολλά» του είπα ενώ είχαμε βγει από την τραπεζαρία. «Άκου να σου πω», μου φώναξε, αναγκάζοντάς με να τον κοιτάξω στα μάτια. «Τα λεφτά της Εκκλησίας, τα οικόπεδα, τα σπίτια, οι περιουσίες, όλα αυτά που συζητάμε ανήκουν μόνο σε αυτούς που πεινάνε και σε κανέναν άλλο». Ήταν βουρκωμένος και για μια στιγμή στενοχωρήθηκα που τον είχα φέρει σε δύσκολη θέση.

Σκέφτεστε πόσα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν με αυτά τα λεφτά; Όταν οι μικροί παπάδες- γιατί υπάρχουν και άλλοι που προσπαθούν- μπορούν να κάνουν τόσα πράγματα χωρίς λεφτά, σκεφθείτε τι θα μπορούσαν να κάνουν όλα αυτά τα «μεγάλα μυαλά» με τα εκατομμύρια. Αλλά ποιος νοιάζεται για τον φτωχό κόσμο; Δηλαδή, πού είναι οι ηγεσίες, πού είναι όλοι αυτοί, όταν είναι γνωστό ότι παντού υπάρχουν παιδιά σε κίνδυνο.

Εσάς δεν σας έχουν βοηθήσει;

Στα λόγια; Όλοι. Αν δεν ήταν ο απλός κόσμος δεν θα είχα κάνει τίποτα. Εχθές πάλι ήρθε μια μητέρα που έχασε το παιδί της και τέλος πάντων αντί για στεφάνια έφεραν τα χρήματα εδώ. Μας βοηθούν και κάποιοι πλούσιοι που δεν θέλουν να λέμε το όνομά τους.

Συγγνώμη,τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί μια πλούσια Μητρόπολη,ένα πλούσιο μοναστήρι,να σας βοηθήσει;

Δεν θέλω να συζητάω αυτά τα πράγματα, εμείς απομονωθήκαμε εδώ και κάνουμε τον δικό μας αγώνα. «Αντί να καταριόμαστε το σκοτάδι ας ανάψουμε ένα σπίρτο». Υπάρχει πάντως λίγη πίκρα ότι κάναμε τόσες προσπάθειες χωρίς καμία βοήθεια και κάποιοι άλλοι μπαινόβγαιναν στα γραφεία και έπαιρναν εκατομμύρια. Και εμείς δεν θέλαμε τα λεφτά για την πάρτη μας...

Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω.Λεφτά από την επίσημη Εκκλησία δεν έχετε πάρει ποτέ;

Τον μισθό μου. 700 τότε και τώρα παίρνω 1.000 ευρώ. Δέκα χρόνια που κάνουμε αυτή την προσπάθεια δεν πήραμε άλλα λεφτά, ίσως γιατί τα περισσότερα παιδιά είναι από άλλες χώρες, μουσουλμανάκια κυρίως. Και πάντα κάποιος βρισκόταν και μας έλεγε «με τους ξένους ασχολείσθε;». Δηλαδή αυτόν που θα έρθει και θα μου χτυπήσει την πόρτα θα τον ρωτήσω από πού είσαι;

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=1401227

Απο τη συνέντευξη του παπα-Αντώνη στα Νέα.

Το πρόσωπο των "αγίων" όπως θα έπρεπε να έιναι :wink:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Κάτι που έχω διαβάσει ή ακούσει,δεν θυμάμαι

Ήταν κάποτε ένας άνθρωπος ο οποίος ενώ πίστευε ξαφνικά σταμάτησε να πηγαίνει στην εκκλησία.

Ο Άγιος Βασίλειος ήταν τότε επίσκοπος Καισαρείας.Τον έπιασε λοιπόν μια μέρα και τον ρώτησε γιατί σταμάτησε να πηγαίνει στην εκκλησία.Τότε λοιπόν ο άνθρωπος αυτός του είπε οτι δεν μπορεί να πηγαίνει πια γιατί είχε δει τον παπά να σκοτώνει άνθρωπο.Πως να πάει να εκκλησιαστεί από έναν δολοφόνο.

Ο Άγιος Βασίλειος του είπε να πάει την Κυριακή το πρωί πριν ξεκινήσει η λειτουργεία και να κάτσει απέξω απ΄την εκκλησία για να δει κάτι.

Έτσι και έγινε.Την Κυριακή λοιπόν πήγε και περίμενε.Κάποια στιγμή είδε τον παπά να έρχεται κουβαλώντας στις πλάτες του τον άνθρωπο που είχε σκοτώσει.Μόλις άνοιξε την πόρτα της εκκλησίας άφησε κάτω το πτώμα και μπήκε μέσα ο παπάς χωρίς να κουβαλάει τίποτα.

Μάυτό ήθελε να του πει οτι οι παπάδες απ΄την στιγμή που μπαίνουν στην εκκλησία για να τελέσουν την θεία λειτουργία είναι εκπρόσωποι του Θεού άσχετα από τις αμαρτίες που κάνουν στην πρωσοπική τους ζωή.

Εμένα πάντως αυτό το παράδειγμα μου φαίνεται παρατραβηγμένο,γιατί υπάρχουν πολλοι παπάδες που την αμαρτία την έχουν μέσα τους 24 ώρες το 24ωρο.Και την πονηριά την έχουν ακόμα κι όταν λειτουργούν.

Απλά μου είρθε στο μυαλό γι΄αυτό το έγραψα.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...