Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κ.Αγλαϊα τη βοηθειά σας!Δεν θελω να δωσω συμπληρωμα!

Recommended Posts

λοιπον, ενω καταφερα να περασουμε μια ολοκληρη μερα-24 ωρες χωρις καθολου ξενο..τσαμπα χαρηκα! το μωρο μου ακομη και μετα απο πολλες ωρες στο στηθος ΠΕΙΝΑΕΙ!!!και ειμαι σιγουρη!ολες οι μαμαδες καταλαβαινουμε ποτε το μωρο μας ποναει, χαιδευεται η εχει πονακια!κι εμενα πειναει!!!!!!!!!!!τελικα συνειδητοποιησα πως οταν σε καποιους θηλασμους δε δινω συμπληρωμα ειναι γιατι τον παιρνει ο υπνος μετα απο τον κουραστικο θηλασμο..και απλα οταν τον βαζω να ρευτει δεν ξυπναει!ειμαι ομως σιγουρη πως αν ηταν ξυπνιος θα εκλαιγε!!!και αν του εδινα μπιμπερο θα το καταβροχθιζε!! σημερα τον ειχα στο στηθος απο τις 11.30 το πρωι ως τις 2 και μολις τον αφηνα κατω εκλαιγε παρα πολυ!!!!ηπιε μπιμπερο στις 2 και επειδη του εδωσα μαλλον λιγο μετα απο μια ωρα εκλαιγε παλι! τον ειχα στο στηθος ως τις 5 και στις 5.30 ηπιε 120μλ σχεδον και μετα ηρεμησε! να σας πω πως ακομη και μετα απο 3 ωρες στο στηθος μου, αν το πιεσω βγαινει ακομη γαλα! μηπως το γαλα μου δεν τον χορταινει? καμια φιλη μου δεν εχει θηλασει τοσες πολλες ωρες και σε ολες φαινεται περιεργο... σημερα ειμαστε 33 ημερων... εχω απελπιστει πραγματικα. ολοι μου λενε πως αφηνω το μωρο νηστικο απο πεισμα να τον εχω μονο στο στηθος και πως το ταλαιπωρω... η αληθεια ειναι πως κι εγω πιστευω πως πειναει... μονο με το μπιμπερο θα τον δω ξυπνιο να μην κλαιει και ηρεμο...:cry:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

dimv μήπως το μωρό σου δυσκολεύεται να θηλάσει αποτελεσματικά; Το σκέφτομαι αυτό επειδή σε προηγούμενο μήνυμα έγραφες ότι οι θηλές σου είχαν πληγωθεί και επειδή λες ότι μετά από θηλασμό πολλών ωρών το στήθος σου βγάζει ακόμα γάλα. Αν το στήθος σου έχει γάλα αλλά το μωρό σου δυσκολεύεται να το ρουφήξει, τότε για να αυξηθεί η παραγωγή σου θα πρέπει μετά από κάθε θηλασμό να βγάζεις με θήλαστρο (νοσοκομειακό κατά προτίμησιν) όσο γάλα μπορείς. Ρίξε μια ματιά στο πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού, θα σε βοηθήσει πιστεύω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Επίσης μπορείς να βρεις κάποιον σύμβουλο θηλασμού για να σε παρακολουθήσει. Υπάρχουν εθελόντριες σύμβουλοι θηλασμού που μπορούν να σε βοηθήσουν δωρεάν. Δες εδώ: www.lllgreece.org Υπάρχουν και οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι θηλασμού IBCLC: http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-ibclc-%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE/

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

σχεδον ολες οι πανες!

γεννηθηκε 2/3 3080, πήρε

την εβδομαδα 10-17/3 160 γρ χωρις συμπληρωμα και 17-24/3 200γρ και 24-31/3 290 (με εκτακτα συμπληρωματα)

εντωμεταξυ τρεχει γαλα απο το στηθος μου συχνα, στο κρεβατι, στο σαλονι...

Διαφημίσεις

σχεδον ολες οι πανες!

γεννηθηκε 2/3 3080, πήρε

την εβδομαδα 10-17/3 160 γρ χωρις συμπληρωμα και 17-24/3 200γρ και 24-31/3 290 (με εκτακτα συμπληρωματα)

εντωμεταξυ τρεχει γαλα απο το στηθος μου συχνα, στο κρεβατι, στο σαλονι...

Η συμπεριφορά που περιγράφεις ειναι φυσιολογική για μωρο που θηλαζει. Οι φίλες σου δεν ξέρω τι εμπειρία είχαν απο θηλασμο αλλα αν θες τη γνώμη μου οσο λιγότερα τους λες τόσο καλύτερα για όλους σας.

Γάλα έχεις, δεν ειναι αυτο το θέμα σου κι απο οτι φαινεται τα πάτε καλα.

Οι θηλές πως ειναι;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

μια χαρα, η μια ειχε ματωσει αλλα απουλωθηκε

μα θηλαζει 3 ωρες και πειναει, δεν ειναι φυσιολογικο...

Ποιος ορίζει το τι ειναι φυσιολογικο; Η πλειοψηφία των γυναικών που θηλασε αποκλειστικα έχει να σου διηγηθεί κάτι ανάλογο. Οι μαραθώνιοι θηλασμοι ειναι πολυ συχνοί κι αν κανεις "ενα γύρω" σε θέματα του φόρουμ θα συναντήσεις πολλα περιστατικά ανησυχων μωρών στο στήθος.

Διάβασε κι εδώ http://kellymom.com/parenting/parenting-faq/fussy-evening/

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

τον ειχα τωρα απο τις 14.30 στο στηθος και ως τωρα ετρωγε με μικρα διαλειμματα... οσο περναγε η ωρα και ειδικα τωρα στο τελος το παιδι εδειχνε πως πειναγε παρα πολυ! δεν το εχω ξαναδει ετσι! και ηπιε 90 μλ σε 5 λεπτα..δεν μπορουσα να τον ταλαιπωρω αλλο... οσο και να τον κραταγα δε θα χορταινε πιο πολυ!!!!!!!!!!!!!!!:cry:

τον ειχα τωρα απο τις 14.30 στο στηθος και ως τωρα ετρωγε με μικρα διαλειμματα... οσο περναγε η ωρα και ειδικα τωρα στο τελος το παιδι εδειχνε πως πειναγε παρα πολυ! δεν το εχω ξαναδει ετσι! και ηπιε 90 μλ σε 5 λεπτα..δεν μπορουσα να τον ταλαιπωρω αλλο... οσο και να τον κραταγα δε θα χορταινε πιο πολυ!!!!!!!!!!!!!!!:cry:

Αυτο που σου έβαλα πιο πάνω το διαβασες;

Πόσες πάνες ειχε βρέξει το μωρο απο τις 14:30;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα και παλι,

θεωρησα πως κοψαμε το ξενο επιτελους! Την προηγουμενη εβδομαδα του εδωσα μονο Δευτερα και ως την Παρασκευη δεν του ειχα ξαναδωσει! Ετρωγε και κοιμοταν, μια χαρα!! Ηπιε την Δευτερα 15/4 120 μλ και μετα ξανα την Παρασκευη 160μλ ένα βραδυ που δεν ησυχαζε με τιποτα και μετα από μια μερα ολοκληρη στο στηθος!! Πανω που χαρηκα ξανα στεναχωρια…μα πως τελικα μπορω να κοψω εντελως το ξενο? Δοκιμασα χτες να αντλησω γαλα πρωτη φορα μονη μου αναμεσα σε 2 γευματα και εβγαλα το πρωι κατά τις 12 η ωρα 80 μλ και το απογευμα κατά τις 5 αλλα 35 . το βραδυ ειχαμε παλι τα ιδια και ηπιε αυτό που ειχα αντλησει και αλλα80μλ ξενο. Τωρα διανυουμε την 8η εβδομαδα (αλμα αναπτυξης) και κανει παλι τα ιδια..θελει να είναι ολη την ωρα στο στηθος τα απογευματα και οσο περναει η ωρα πειναει και περισσοτερο και είναι αναποφευκτο το να του δωσω ξενο!!!

Την Δευτερα τον ειχα κυριολεκτικα ολη μερα στο στηθος!!!!!Την προηγ εβδομαδα δεν τα ειχαμε αυτά..πραγματικα εχω απελπιστει και κουραστει απιστευτα…δεν ξερω τι εχω κανει λαθος τοσο καιρο! Άλλες φιλες μου που θηλασαν αποκλειστικα δεν το ειχαν αυτό, να είναι το μωρο συνεχεια στο στηθος και να μη χορταινει!! Και πανω που λεω πως εφτιαξε παλι τα ιδια.. αυτό που λενε να το εχεις στο στηθος συνεχεια δεν το καταλαβαινω αφου το μωρο οσο παει πειναει και περισσοτερο και μετα από τοσες ωρες ποσο γαλα να εχω?????

Οι πανες που λερωνει είναι σχεδον ολες, δηλαδη κάθε 3ωρο! Και παιρνει 300-380γρ την εβδομαδα με 1 το πολύ συμπληρωμα την ημερα το οποιο το δινω μετα από πολλες ωρες στο στηθος και όταν δεν χορταινει.

Εντωμεταξυ αν αναμεσα σε 2 γευματα αντλησω γαλα,δεν θαεχω στο επομενο! Ποτε πρεπει να αντλω? το μωρο μου τρωει κάθε 2,5 – 3 ωρες για 30-50 λεπτα. Και πρεπει να αντλω η όχι?

Ο παιδιατρος μου μου ειπε εκει που τον εχω 3 ωρες στο στηθος αντι να του δινω ξενο να τον αφησω 1 ωρα να κλαιει και μετα παλι στο στηθος… αλλα σε μια ωρα αποκλειεται εγω να εχω την ποσοτητα που θελει,αφου πινει 120μλ σθγουρα τοτε!

Εχω απελπιστει, κοντευει 2 μηνων και δεν ξερω τι να κανω! Εχω φτασει πολλες φορες στα προθυρα να τα παρατησω…

:-(

Καλησπερα και παλι,

θεωρησα πως κοψαμε το ξενο επιτελους! Την προηγουμενη εβδομαδα του εδωσα μονο Δευτερα και ως την Παρασκευη δεν του ειχα ξαναδωσει! Ετρωγε και κοιμοταν, μια χαρα!! Ηπιε την Δευτερα 15/4 120 μλ και μετα ξανα την Παρασκευη 160μλ ένα βραδυ που δεν ησυχαζε με τιποτα και μετα από μια μερα ολοκληρη στο στηθος!! Πανω που χαρηκα ξανα στεναχωρια…μα πως τελικα μπορω να κοψω εντελως το ξενο? Δοκιμασα χτες να αντλησω γαλα πρωτη φορα μονη μου αναμεσα σε 2 γευματα και εβγαλα το πρωι κατά τις 12 η ωρα 80 μλ και το απογευμα κατά τις 5 αλλα 35 . το βραδυ ειχαμε παλι τα ιδια και ηπιε αυτό που ειχα αντλησει και αλλα80μλ ξενο. Τωρα διανυουμε την 8η εβδομαδα (αλμα αναπτυξης) και κανει παλι τα ιδια..θελει να είναι ολη την ωρα στο στηθος τα απογευματα και οσο περναει η ωρα πειναει και περισσοτερο και είναι αναποφευκτο το να του δωσω ξενο!!!

Την Δευτερα τον ειχα κυριολεκτικα ολη μερα στο στηθος!!!!!Την προηγ εβδομαδα δεν τα ειχαμε αυτά..πραγματικα εχω απελπιστει και κουραστει απιστευτα…δεν ξερω τι εχω κανει λαθος τοσο καιρο! Άλλες φιλες μου που θηλασαν αποκλειστικα δεν το ειχαν αυτό, να είναι το μωρο συνεχεια στο στηθος και να μη χορταινει!! Και πανω που λεω πως εφτιαξε παλι τα ιδια.. αυτό που λενε να το εχεις στο στηθος συνεχεια δεν το καταλαβαινω αφου το μωρο οσο παει πειναει και περισσοτερο και μετα από τοσες ωρες ποσο γαλα να εχω?????

Οι πανες που λερωνει είναι σχεδον ολες, δηλαδη κάθε 3ωρο! Και παιρνει 300-380γρ την εβδομαδα με 1 το πολύ συμπληρωμα την ημερα το οποιο το δινω μετα από πολλες ωρες στο στηθος και όταν δεν χορταινει.

Εντωμεταξυ αν αναμεσα σε 2 γευματα αντλησω γαλα,δεν θαεχω στο επομενο! Ποτε πρεπει να αντλω? το μωρο μου τρωει κάθε 2,5 – 3 ωρες για 30-50 λεπτα. Και πρεπει να αντλω η όχι?

Ο παιδιατρος μου μου ειπε εκει που τον εχω 3 ωρες στο στηθος αντι να του δινω ξενο να τον αφησω 1 ωρα να κλαιει και μετα παλι στο στηθος… αλλα σε μια ωρα αποκλειεται εγω να εχω την ποσοτητα που θελει,αφου πινει 120μλ σθγουρα τοτε!

Εχω απελπιστει, κοντευει 2 μηνων και δεν ξερω τι να κανω! Εχω φτασει πολλες φορες στα προθυρα να τα παρατησω…

:-(

Λοιπόν, καταρχάς οσο δίνεις συμπλήρωμα συντηρείς ενα φαύλο κύκλο:το μωρο θηλαζει γιατι ειναι σε άλμα ανάπτυξης και θέλει να αυξήσει την παραγωγή σου, εσυ του δίνεις συμπλήρωμα επομένως η παραγωγή σου μένει πίσω και την επόμενη μέρα έχεις πάλι τα ίδια.

Σταμάτησε το ξένο γάλα, δεν ειναι αυτο που έκανε το παιδι να παίρνει τόσο βάρος ούτε να βρέχει και να λερώνει πάνες. Το γάλα σου ειναι!

Βγαίνετε βόλτες τα απογεύματα; Δίνεις ερεθίσματα στο μωρο;

Διάβασε κι αυτο: http://kellymom.com/parenting/parenting-faq/fussy-evening/

Γιατι να αντλεις δεν καταλαβαίνω!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Μου ειπαν πως αν αντλω θα εχω περισσοτερο γαλα γιατι το στηθος παιρνει περισσοτερο ερεθισμα.

βολτα απογευματινη πηγαμε χτες πρωτη φορα και βοηθησε πολυ!

Είδες; Δεν έχουν να κάνουν όλα με την πείνα! Είναι πολύ μωρούλι ακόμα, και, όπως έλεγα κι εγώ, ακόμα δεν ξέρει τι του γίνεται και βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά και στο στήθος της μαμάς του.

Το στήθος σου παίρνει όσο ερέθισμα χρειάζεται από το μωρό. Μην ταλαιπωρείσαι με αντλήσεις, δεν έχει κανένα νόημα.

NiHHp2.png

Προσωπικα οι εβδομαδες μου με δυσκολεψαν πιο πολυ ηταν οι 5η-9η.

1,5-2,5 μηνων ηταν ενας δυσκολος μηνας με συνεχεις θηλασμους και πολυ γρινα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Μου ειπαν πως αν αντλω θα εχω περισσοτερο γαλα γιατι το στηθος παιρνει περισσοτερο ερεθισμα.

βολτα απογευματινη πηγαμε χτες πρωτη φορα και βοηθησε πολυ!

εγώ πάντως αυτό που κατάλαβα απ' την ιστορία της dimv είναι πως το ξένο δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα απ' αυτά που λύνει.

υπάρχει περίπτωση το μωρό να είχε πάθει σύγχυση θηλής και να μη ήξερε τι να κάνει στο στήθος παρά μόνο να πιπιλήσει λόγω σχήματος της θηλής;

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

κι εγώ στο κουρμπέτι πρόσφατα κορίτσια και τελικά πήρα σύμβουλο θηλασμου λίγο πριν σαραντήσω.αυτό που έχω καταλάβει και από την σύμβουλο και από τον παιδίατρο,είναι, πως είναι πού σπάνιο φαινόμενο η σύγχυση θηλών στα βρέφη.βέβαια εδω στο forum είναι η νούμερο ένα απειλή και η αλήθεια είναι οτι στο μαιευτήριο ,αλλα και μέχρι να έρθει η σύμβουλος θηλασμού στο σπίτι ήμουν τρελαμένη με αυτά που είχα διαβάσει.στο μαιευτήριο το μωρό ήταν συνέχεια στο στήθος με αποτέλεσμα να πληγωθουν ανελέητα οι θηλές μου και αναγκαστικά την μπούκωνα στο ξένο μέχρι να βγούμε.όταν πήγαμε σπίτι μας συνέχισα με ψεδοθηλές για 2 μέρες μέχρι να επουλωθούν και μετά θηλάζαμε με ευχαρίστηση και οι 2.όσων αφορά το ξένο γάλα....τι να σας πω????εγώ δεν είχα βοηθεια ούτε μέχρι να σαραντήσω,ούτε τώρα.ο άντρας μου όλη μέρα στη δουλεια η μάνα μου στην κοσμάρα της κι εγώ έπρεπε να μαγειρεύω,να κάνω φασίνα και το μωρό στο βυζί.το βράδυ λοιπόν που ήμουν κομμάτια και δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου έδινα ένα μπουκάλι ξένο για να κοιμηθώ-ξεκουραστώ 2 ωρίτσες παραπάνω.γενικά όταν είμαι πολύ κουρασμένη δίνω ένα μπουκάλι ξένο το βράδυ.στην αρχη ένιωθα τύψεις και ενοχες,αλλα μετά κατάλαβα οτι αν δεν είμαι εγώ καλά,δεν είναι και το μωρό.θέλω να καταλήξω στο οτι εμένα το ξένο με έχει σωσει τα βράδια που δεν έβλεπα μπροστά μου χωρίς να συγχυστεί το μωρό με θηλές κτλ.Το οτι δεν πιάνει το μωρο το στήθος αμέσως,ή κλαιει στο στήθος ή οτι θέλει να είναι όλη μέρα στο στήθος δεν έχει να κάνει με το οτι δεν χορταίνει η έχει πάθει σύγχυση η δεν ξέρω κι εγώ τι?το στήθος δεν είναι μόνο για φαγητό,αλλα και για παρηγοριά και συντροφιά.dmiv η φάση που θέλει να είναι όλη μέρα βεντούζα στο στήθος περνάει.Μέχρι τότε υπομονή!!!

TBlYp3.png

εδώ και 2 βδομαδες εχουμε κοψει το ξενο κ εχει παρει βαρος συνολο 520 γρ σε 2 βδομαδες-ολα καλα!εμενα προσωπικα δεν πιστευω πως ειχε παθει συγχιση θηλων απλα ηθελε να ειναι ολη μερα στο στηθος. Έψαξα κ εγω για συμβουλο και ζηταγε 60? την ΩΡΑ + φπα!!!!ελεος!!τη λυση μου την εδωσε ο παιδιατρος μου ο οποιος μου ειπε αντι να τον εχω 4 ωρες στο στηθος για παραδειγμα, να κανω ενα διαλειμμα μιας ωρας (και να κανω την καρδια μου πετρα ειπε αν κλαιει κ να τον απασχολω με κατι αλλο οσο γινεται) και μετα απο μια ωρα να τον ξαναβαλω- κανενας αλλος δεν μου ειχε πει κατι τετοιο και μονο ετσι "σωθηκα"...η αληθεια ειναι πως περασα κι εγω πολυ δυσκολα, ολες τις δουλειες στο σπιτι κι εγω χωρις καμια βοηθεια, βαλε και το ψυχολογικο και να μη σε υποστηριζει κ κανεις με τον θηλασμο..ολοι μου ελεγαν δωσε ξενο...τελος παντων εγω ειμαι χαρουμενη που τα καταφερα για το μωρακι μου και σας ευχαριστω ολες για τις πολυτιμες συμβουλες και συζητησεις μας.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!!!!!!

:lol:

Το στήθος δεν είναι μόνο φαγητό αλλά και παρηγοριά. Τροφή δηλαδή συναισθηματική και ψυχολογική.

Μου έκανε εντύπωση ZIAPAN αυτό που ανέφερες περί μη σύγχυσης θηλών. Εμένα με είχαν συμβουλεύσει, όταν απέκτησα το πρώτο μου παιδάκι και έφτιαχνα τράπεζα μητρικού γάλακτος, να ταίζεται το μωρό τοποθετώντας την πιπίλα πάνω στη γλώσσα. Υποτίθεται ότι οι μαμάδες που δεν θηλάζουν, βάζουν την πιπίλα κάτω από τη γλώσσα.

Το κύριο όμως πρόβλημα του μπιμπερό είναι ότι το μωρό μπορεί να συνηθίσει στην άκοπη και γρήγορη ροή του γάλακτος. Γι΄αυτό καλύτερα να χρησιμοποιεί κανείς πιπίλες σαν την CALMA της MEDELA, η οποία μιμείται τη διαδικασία θηλασμού.

• 3 months later...

Καλημέρα,

Είμαστε 5 1/2 μηνών και θηλάζει η μπέμπα μου αποκλειστικά.

Σας γράφωτο βάρος που έχει πάρει.

Γεννήθηκε 22/3/2013 3460 και βγήκαμε στις 26/3/2013 3240.

Επόμενες μετρήσεις:

2/4/2013 3400

19/4/2013 3920

11/5/2013 4600

5/6/2013 5520

3/7/2013 6180

7/8/2013 6720

6/9/2013 6840

Το πρόβλημα είναι ότι τον τελευταίο μήνα δεν πήρε καθόλου βάρος. Εδώ και 2 βδομάδες ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα που έτρωγε πολύ λίγη. Η παιδίατρος είπε να δίνουμε πιο πολύ 200-220 γρ. και ξεκινάμε και χορτόσουπα. Σε μία βδομάδα θα βάλουμε και μοσχάρι. Αν δεν έχει βάλει βάρος θα δούμε τι θα κάνουμε! Τρελάθηκα και μόνο που το άκουσα! Δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό με τίποτα!!! Μου είπε ότι ίσως να μην έτρωγε καλά την κρέμα ή να ήταν λίγη η ποσότητα ή ίσως επειδή λείπαμε για ένα ταξίδι 3 μέρες να την επηρέασε και γι' αυτό να μην πήρε. Με ρώτησε αν έχω γάλα αλλά εγώ νομίζω πως έχω. Το πρωί μόνο αντλώ για της το δίνουν το μεσημέρι να συνηθίζει τις γιαγιάδες. Αντλώ από 80ml στη χειρότερη μέχρι 150ml. Μέσο όρο 100ml. Άρχισαν όλοι να μου λένε πως δεν έχω μαλλον γάλα και πως καλά τα κατάφερα ήδη, πως πήρα αρκετά από εμένα και να δώσω ξένο! Αλλά δεν θέλω!!! Ήθελα να φτάσουμε το χρόνο!!! Συγνώμη αν έγινα κουραστική αλλά δεν θέλω να σταματήσω...

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Καλημέρα,

Είμαστε 5 1/2 μηνών και θηλάζει η μπέμπα μου αποκλειστικά.

Σας γράφωτο βάρος που έχει πάρει.

Γεννήθηκε 22/3/2013 3460 και βγήκαμε στις 26/3/2013 3240.

Επόμενες μετρήσεις:

2/4/2013 3400

19/4/2013 3920

11/5/2013 4600

5/6/2013 5520

3/7/2013 6180

7/8/2013 6720

6/9/2013 6840

Το πρόβλημα είναι ότι τον τελευταίο μήνα δεν πήρε καθόλου βάρος. Εδώ και 2 βδομάδες ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα που έτρωγε πολύ λίγη. Η παιδίατρος είπε να δίνουμε πιο πολύ 200-220 γρ. και ξεκινάμε και χορτόσουπα. Σε μία βδομάδα θα βάλουμε και μοσχάρι. Αν δεν έχει βάλει βάρος θα δούμε τι θα κάνουμε! Τρελάθηκα και μόνο που το άκουσα! Δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό με τίποτα!!! Μου είπε ότι ίσως να μην έτρωγε καλά την κρέμα ή να ήταν λίγη η ποσότητα ή ίσως επειδή λείπαμε για ένα ταξίδι 3 μέρες να την επηρέασε και γι' αυτό να μην πήρε. Με ρώτησε αν έχω γάλα αλλά εγώ νομίζω πως έχω. Το πρωί μόνο αντλώ για της το δίνουν το μεσημέρι να συνηθίζει τις γιαγιάδες. Αντλώ από 80ml στη χειρότερη μέχρι 150ml. Μέσο όρο 100ml. Άρχισαν όλοι να μου λένε πως δεν έχω μαλλον γάλα και πως καλά τα κατάφερα ήδη, πως πήρα αρκετά από εμένα και να δώσω ξένο! Αλλά δεν θέλω!!! Ήθελα να φτάσουμε το χρόνο!!! Συγνώμη αν έγινα κουραστική αλλά δεν θέλω να σταματήσω...

Το συνολικό βάρος του παιδιού είναι πολύ καλό

το βάρος που πήρε από τις 5/6 μέχρι τις 6/9 είναι 1320 γραμμάρια

δηλαδή 14,1 γραμμάρια τη μέρα που είναι άριστο βάρος γι' αυτή την ηλικία, στην οποία το βάρος δεν αξιολογείται ανά μήνα

η πρόωρη εισαγωγή στερεών τροφών, συνήθως επηρεάζει αρνητικά την πρόσληψη βάρου, ειδικά όταν οι τροφές αυτές είναι υποθερμιδικές και με ελάχιστες πρωτεΐνες (φρούτα και λαχανικά)

Η μέχρι τώρα πορεία του βάρους δείχνει ότι σίγουρα έχεις αρκετό γάλα.

Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τη πρόσληψη βάρους από εδώ και πέρα θα πρέπει να διερευνηθεί κάποιο παθολογικό αίτιο (πχ ουρολοίμωξη, αλλεργίες) ή η εισαγωγή στερεών τροφών που έγινε πρόωρα.

Καλή συνέχεια

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΑ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 13 ΗΜΕΡΩΝ ,ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΑ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΜΕΡΕΣ)ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΣΤΙΣ 6 ΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9 ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟ ΥΠΟΘΕΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 9 ΜΕΡΕΣ.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

25/6/2013 2500

5/8/2013 3900

26/8/2013 4750

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΙΟΤΟΚΑ . PRODILAC START ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΠΩΣ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ?ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ...ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ...

Δηλαδή να ζητήσω αν δεν μου το πει η ίδια η παιδίατρος εξετάσεις σε περίπτωση που δεν έχει πάρει βάρος; Το μόνο σύμπτωμα δηλαδή είναι να μην έχει πάρει βάρος σε περίπτωση που υπάρχει κάτι παθολογικό; Να μην την πιέσω για φρούτα και λαχανικά; Φάγαμε σήμερα 100 γρ φρούτα και 100 γρ λαχανικά. Η παιδίατρος είπε να τρ'ωει 200 από το καθένα, αλλά το μωρό με τίποτα! Μακάρι να μην χρειάζεται ξένο γάλα! Σας ευχαριστώ και πάλι.

Το συνολικό βάρος του παιδιού είναι πολύ καλό

το βάρος που πήρε από τις 5/6 μέχρι τις 6/9 είναι 1320 γραμμάρια

δηλαδή 14,1 γραμμάρια τη μέρα που είναι άριστο βάρος γι' αυτή την ηλικία, στην οποία το βάρος δεν αξιολογείται ανά μήνα

η πρόωρη εισαγωγή στερεών τροφών, συνήθως επηρεάζει αρνητικά την πρόσληψη βάρου, ειδικά όταν οι τροφές αυτές είναι υποθερμιδικές και με ελάχιστες πρωτεΐνες (φρούτα και λαχανικά)

Η μέχρι τώρα πορεία του βάρους δείχνει ότι σίγουρα έχεις αρκετό γάλα.

Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τη πρόσληψη βάρους από εδώ και πέρα θα πρέπει να διερευνηθεί κάποιο παθολογικό αίτιο (πχ ουρολοίμωξη, αλλεργίες) ή η εισαγωγή στερεών τροφών που έγινε πρόωρα.

Καλή συνέχεια

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΑ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 13 ΗΜΕΡΩΝ ,ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΑ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΜΕΡΕΣ)ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΣΤΙΣ 6 ΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9 ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟ ΥΠΟΘΕΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 9 ΜΕΡΕΣ.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

25/6/2013 2500

5/8/2013 3900

26/8/2013 4750

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΙΟΤΟΚΑ . PRODILAC START ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΠΩΣ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ?ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ...ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ...

"τα προβιοτικά σε μωρό που θηλάζει" είναι σαν ανέκδοτο

το μητρικό γάλα περιέχει περίπου 700 στελέχη σε επαρκή πληθυσμό και σίγουρα ζωντανά

αν το μωρο δεν δυσανασχετεί, τότε δεν θεωρείται δυσκοιλιότητα και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι

(μήπς παίρνεις συμπλήρωμα σιδήρου;)

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Δηλαδή να ζητήσω αν δεν μου το πει η ίδια η παιδίατρος εξετάσεις σε περίπτωση που δεν έχει πάρει βάρος; Το μόνο σύμπτωμα δηλαδή είναι να μην έχει πάρει βάρος σε περίπτωση που υπάρχει κάτι παθολογικό; Να μην την πιέσω για φρούτα και λαχανικά; Φάγαμε σήμερα 100 γρ φρούτα και 100 γρ λαχανικά. Η παιδίατρος είπε να τρ'ωει 200 από το καθένα, αλλά το μωρό με τίποτα! Μακάρι να μην χρειάζεται ξένο γάλα! Σας ευχαριστώ και πάλι.

Να μην πιέσεις για φρούτα και λαχανικά, έχουν λιγότερες θερμίδες από το μητρικό γάλα, δεν έχουν ούτε λιπαρά, ούτε πρωτεΐνες

ξένο σίγουρα δεν χρειάζεται, το μητρικό γάλα δεν είναι κάτι που τελειώνει

ο γιατρός θα πρέπει να διερευνήσει παθολογικά αίτια, πριν ενοχοποιήσει το γάλα, το οποίο γνωρίζουμε καλά ότι παράγεται σε επάρκεια εδώ και τόσους μήνες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...